0 0 votes
Article Rating

Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα πως μια έκλειψη μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας ή να επιφέρει σημαντικά γεγονότα τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά.

Μαύρη Δευτέρα

Στις 29 Μαρτίου 1652 στις 10.30 π.μ., έγινε έκλειψη Ηλίου στις 19 μοίρες του Κριού και το φαινόμενο αυτό προκάλεσε πανικό σ’ όλη τη χώρα. Οι πλούσιοι φόρτωσαν τις άμαξές τους κι εγκατέλειψαν το Λονδίνο, οι διάφοροι αγύρτες έκαναν περιουσίες με φιλοφρονήσεις που σκοπό είχαν να μετριάσουν τις επιπτώσεις της έκλειψης. Στο Dalkeith, λέγεται πως οι φτωχοί πέταξαν κυριολεκτικά τα υπάρχοντά τους, ξάπλωσαν κάτω και προσευχήθηκαν με πάθος στον Χριστό να τους σώσει και να τους επιτρέψει να δουν πάλι το φως του Ηλίου.

Παρ’ όλα αυτά ο τρόμος και ο πανικός δεν ήταν παγκόσμιος: ο σύγχρονος χρονικογράφος John Evelyn, που περνούσε τον καιρό του ακούγοντας κηρύγματα, είχε γράψει εκείνη τη μέρα: “Η φημισμένη έκλειψη του Ηλίου τόσο τρόμαξε τους αδαείς αλλοπαρμένους, που τρομοκράτησαν το έθνος, δεν πήγαν στις δουλειές τους, δεν βγήκαν καν απ’ τα σπίτια τους”.

Αστρολογικά, η έκλειψη ήταν ιδιαίτερα έντονη γιατί ο Κρόνος ήταν πάνω απ’ τον ωροσκόπο του Λονδίνου και η ακριβής μοίρα της έκλειψης τετραγώνιζε στον 10ο οίκο. Ο John Booker, είχε προβλέψει προβλήματα όλων των ειδών για μεγάλες προσωπικότητες, βασιλείς, μονάρχες, αυτοκράτορες, πρίγκιπες, άρχοντες, κυβερνήτες, δικαστικούς, γαιοκτήμονες και ανθρώπους εξουσίας – ιδίως εκείνους που είχαν την 19η μοίρα παρορμητικών ζωδίων σε σημαντικά σημεία του γενέθλιου χάρτη τους.

Οι κακοί σχηματισμοί της έκλειψης, με την Σελήνη στο πιο μισητό και κακότυχο τετράγωνο με τον Κρόνο, αδύναμο από ζώδιο στον ωροσκόπο, κυβερνήτη του 7ου, 8ου και 9ου οίκου σε αντίθεση με τον δικό του οίκο, σε τετράγωνο με τον Ήλιο και σε μερική αντίθεση μ’ έναν Δία σε αδυναμία, έκανε τον αστρονόμο Andreas Argolus να ορίσει τους υπολογισμούς για τη Ρώμη στην εφημερίδα του το 1652.

Οι επιπτώσεις της έκλειψης θα συνεχίζονταν για 900 μέρες σε όλα τα μέρη που έπεφταν κάτω απ’ την κυριαρχία των παρορμητικών ζωδίων και θα τελείωναν στα μέσα του Μάρτη του 1655. Η διάρκεια της έκλειψης ήταν 2 ώρες, 28 λεπτά και 48 δεύτερα.

 

Τρεις Βασιλείς

Το 1935 έγιναν πέντε ηλιακές εκλείψεις και δύο σεληνιακές, το 1936 έγιναν δύο ηλιακές και δύο σεληνιακές και το 1937 έγιναν δύο ηλιακές και δύο σεληνιακές εκλείψεις. Οι εκλείψεις του 1937 έγιναν μετά την στέψη του Γεωργίου 6ου, οπότε θα μας απασχολήσουν οι εκλείψεις του 1935 και 1936. Η επιρροή αυτών των εκλείψεων κράτησε τρία χρόνια. Ο Γεώργιος 5ος πέθανε στις 20 Ιανουαρίου 1936 και μπορούμε να δούμε καθαρά την επίδραση των ηλιακών εκλείψεων στις 3 Φεβρουαρίου 1935 και στις 30 Ιουλίου 1935.

Η πρώτη έκλειψη στις 3 Φεβρουαρίου 1935 δείχνει τον Ουρανό στο μεσουράνημα και τον Αρη, κυβερνήτη του 10ου οίκου στην τέταρτη ακμή, και αυτούς τους δύο σε αντίθεση. Ο δέκατος οίκος είναι ο οίκος του μονάρχη και αυτή η αντίθεση είναι δείγμα αναστάτωσης στα θέματα του οίκου, που οδηγούν σε αλλαγή του μονάρχη.

Είναι δυναμική αντίθεση, κυριαρχική και γωνιακή, συνδεόμενη σε Τ με τον Πλούτωνα στον δωδέκατο οίκο, της εθνικής θλίψης. Ο Αρης είναι ο κυβερνήτης του βασιλιά και 25 μέρες μετά την έκλειψη έγινε ανάδρομος στις 25 μοίρες του Ζυγού, αλλά είναι συναρπαστικό να δει κανείς ότι ο Αρης συμπλήρωσε την αντίθεσή του με τον Ουρανό και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα πριν γίνει ανάδρομος.

Η δεύτερη έκλειψη στις 30 Ιουλίου 1935 έχει την μοίρα της έκλειψης κοντινότερα στο μεσουράνημα, οπότε τα άμεσα αποτελέσματα θα φαίνονταν το δεύτερο μισό της τετραμηνίας απ’ την ημέρα της έκλειψης. Η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης του βασιλιά σαν κυβερνήτης του δέκατου οίκου.

Η μοίρα της έκλειψης κάνει ακριβές τετράγωνο με τον Ουρανό στον όγδοο οίκο και τετράγωνο με τον Αρης στον δεύτερο οίκο, δημιουργώντας ένα Τ στα σταθερά. Δεν μπορούμε να πούμε πως αυτός ο χάρτης είναι ξεκάθαρος όπως ο προηγούμενος, αλλά μιλά για δραματικές αλλαγές στα θέματα του δέκατου οίκου.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις λεπτομέρειες της έκλειψης και ας θυμηθούμε τις πέντε εκλείψεις της προηγούμενης χρονιάς: 5.1 στις 14 του Αιγόκερω, 3.2 στις 14 του Υδροχόου, 30.6 στις 8 του Καρκίνου, 30.7 στις 6 του Λέοντα, 25.12 στις 3 του Αιγόκερω. Όλες οδήγησαν στον θάνατο του Γεωργίου 5ου και εκείνη της 30ης Ιουλίου πέφτει ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Αρη του βασιλιά, ο Αρης είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου του βασιλιά και του όγδοου οίκου.

Την Πέμπτη στις 10 Δεκεμβρίου 1936, ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα νόμο που τον περιέγραψε σαν “μέτρο που θα έφερνε αποτελεσματικότητα στην παραίτηση του μονάρχη απ’ το θρόνο και για τους σχετικούς σκοπούς του”. Την επομένη μέρα ψηφίστηκε απ’ την Βουλή των Κοινοτήτων και πήρε την βασιλική έγκριση. Βρήκε επίσης σύμφωνο τον Καναδά, την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία και την Νότια Αφρική. Όταν έλαβε την βασιλική έγκριση, ο Εδουάρδος 8ος έπαψε να είναι βασιλιάς. Το Σάββατο στις 12 Δεκεμβρίου 1936, ο Γεώργιος 6ος κηρύχτηκε βασιλιάς.

Η έκλειψη, σύμφωνα με τους κανόνες του Πτολεμαίου, επηρέασε την παραίτηση που έγινε στις 25 Δεκεμβρίου 1935 αλλά παρ’ ότι έγινε κοντινότερα στην Δυτική Γωνία, ήταν κάτω απ’ τη Γη στο Λονδίνο και επομένως όχι ορατή. Ο Πλούτωνας είναι ακριβώς πάνω απ’ τον ωροσκόπο και τριγωνίζει με το μεσουράνημα, αλλά δεν κάνει ισχυρές γωνίες με κανένα άλλο πλανητικό σώμα. Ο Αρης, κυβερνήτης του βασιλιά, είναι στον Υδροχόο, απομακρυσμένος από μια καλή όψη του Δία στον Τοξότη, ενώ η Αφροδίτη στο Σκορπιό χωρίζει απ’ αυτόν με τετράγωνο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα εδώ που να δείχνει το μέγεθος του γεγονότος.

Η έκλειψη της 13ης Δεκεμβρίου 1936, μια μέρα μετά την ανακήρυξη του Γεωργίου 6ου, μοιάζει πιο ταιριαστή. Εδώ ο Κρόνος είναι σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα στον ωροσκόπο, με το μεσουράνημα να τετραγωνίζει και τους δύο πλανήτες. Ο Κρόνος απ’ τη φύση του συνδέεται με τον δέκατο ζώδιο του Αιγόκερω και χαίρει αμοιβαίας υποδοχής απ’ τον Δία.

Η μοίρα της έκλειψης είναι σε σύνοδο με το IC, με τον Ερμή, κυβερνήτη του δέκατου οίκου, μόλις χωρίζοντας από μια σύνοδο με τον Δία στον τέταρτο οίκο και στο δέκατο ζώδιο. Μπορεί να πει κανείς πως ο αρχηγός κράτους (Κρόνος) θα παραιτηθεί (Ποσειδώνας) και πως τα θεμέλια της χώρας θα δεχτούν ένα σοβαρό χτύπημα (έκλειψη στο IC). Ένας νέος βασιλιάς (Ερμής στον Αιγόκερω) ανακηρύχτηκε τώρα μόλις (Δίας στον Αιγόκερω).

Ο Δίας στον Αιγόκερω στις 3 μοίρες είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο του Εδουάρδου στις 2 μοίρες του Καρκίνου, που είναι ο κυβερνήτης του έβδομου οίκου. Ο γάμος του με την κα. Σίμσον έγινε η αιτία της παραίτησης. Η έκλειψη στις 22 μοίρες του Τοξότη είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο του Γεωργίου 6ου, κυβερνήτη του δέκατου σπιτιού. Η παραίτηση τον έφερε στον θρόνο.

 

Η Μάχη της Βρετανίας

Τα Χριστούγεννα του 1066, ο Δούκας της Νορμανδίας στέφτηκε βασιλιάς της Αγγλίας στο Westminster. Αυτή η διαδικασία ήταν η κορύφωση της επιτυχημένης εισβολής των Βρετανικών Νήσων. Ο “Γουλιέλμος ο Νόθος” κατέκτησε τον θρόνο της Αγγλίας. Η στιγμή της στέψης του θεωρείται ο γενέθλιος χάρτης της Αγγλίας. Η στέψη του Edgar 1ου στις 11 Μαΐου 973 στο Bath, είναι ουσιαστικά η εγκαθίδρυση της μοναρχίας στη χώρα. Η Αγγλία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της κάτω απ’ αυτούς τους χάρτες μέχρι την 1η Μαΐου 1707, όταν τα βασίλεια της Αγγλίας και Σκοτίας ενώθηκαν σ’ ένα.

Έναν αιώνα αργότερα, την 1η Ιανουαρίου 1801, ενώθηκε και με την Ιρλανδία. Τελικά στις 7 Δεκεμβρίου 1922, με μια παραπέρα αλλαγή η Βόρεια Ιρλανδία έγινε μέρος της Μεγάλης Βρετανίας. Έτσι οι αστρολόγοι έχουν πέντε γενέθλιους χάρτες, όλοι αξιόλογοι μελέτης. Ο νόμος του Πτολεμαίου λέει πως τα αποτελέσματα μιας ηλιακής έκλειψης διαρκούν τόσα χρόνια όσες ώρες διήρκεσε και η έκλειψη.

Το ίδιο αντιστοιχεί σε μήνες όσον αφορά την σεληνιακή έκλειψη. Ο Manik Chand Jain δεν έκανε καμία διάκριση ανάμεσα στις ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις και έδειξε πως, όταν πέφτουν πάνω σ’ ευαίσθητα σημεία ενός εθνικού χάρτη, φανερώνουν τ’ αποτελέσματα χρόνια μετά. Τα ακόλουθα παραδείγματα είναι από το βιβλίο Eclipses: Astrological Guideposts της Rose Lineman.

 

Η δολοφονία του προέδρου Κέννεντυ

Η εκλειπτική δραστηριότητα στο χάρτη του προέδρου το 1963, το χρόνο του θανάτου του, είναι δείγμα μιας κρίσιμης καμπής στη ζωή του και μιας κρίσης στην καριέρα του και ότι αντιμετώπιζε το πρόβλημα λήψης κρίσιμων αποφάσεων που θα επηρέαζαν τα επερχόμενα γεγονότα.

Η προγενέθλια έκλειψη του στις 2 μοίρες και 45 λεπτά του Υδροχόου δεν τήρησε κανονική Μετονική επιστροφή. Ξανασυνέβη πρώτη φορά στις 24 Ιανουαρίου 1925, όταν ήταν μόνο οκτώ χρόνων, την ίδια χρονιά που ο αδερφός του Ρόμπερτ γεννήθηκε. Εμφανίστηκε άλλες δύο φορές σε Μετονικά διαλύματα, μια τον Ιανουάριο του 1944, την χρονιά που ο αδερφός του Τζόζεφ σκοτώθηκε, και ξανά τον Ιανουάριο του 1963, δέκα μήνες πριν το θάνατό του. Κάθε φορά, ακριβείς όψεις του Ποσειδώνα σε αντίθεση και του Πλούτωνα σε κβίνκουξ, ενεργοποιούσαν την προγενέθλια έκλειψη.

Την μοιραία μέρα του Νοεμβρίου, ο Κρόνος του προέδρου στερητικός πλανήτης της προγενέθλιας έκλειψης και κυβερνήτης του τέταρτου οίκου του, στον οποίο έλαβε χώρα, είχε προοδευτικά κινηθεί 5 λεπτά μέσα σε μια σύνοδο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα στον δέκατο οίκο του της τύχης, ενεργοποιώντας έτσι την καρμική δυνατότητα της προγενέθλιας έκλειψης.

Η σεληνιακή έκλειψη που ηγήθηκε των γεγονότων που προηγήθηκαν του θανάτου του, στις 14 μοίρες και 06 λεπτά του Αιγόκερω, έγινε στις 6 Ιουλίου 1963 και έπεσε μέσα στον τρίτο γενέθλιο οίκο του Κέννεντυ, σχηματίζοντας ακριβές κβίνκουξ με την προοδευτική Αφροδίτη στο γενέθλιο δέκατο οίκο, κυβερνήτη του γενέθλιου χάρτη και του γενέθλιου όγδοου οίκου, επιδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία των αποφάσεων του μέλλοντος και σημειοδοτώντας την ανάγκη για προσαρμογές για την απαραίτητη διάδοση ιδεών, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα ενδιαφέροντα των πρώτου, όγδοου και δέκατου οίκου.

Η ίδια έκλειψη κατέλαβε τον δέκατο οίκο των Η.Π.Α., σχηματίζοντας ακριβές τετράγωνο με τον Κρόνο των Η.Π.Α., κυβερνήτη του μεσουρανήματος και του δέκατου οίκου της χώρας, οίκο της προεδρίας, φανερώνοντας την πιθανότητα κρίσιμων γεγονότων προερχόμενων απ’ τη δυσαρέσκεια του κόσμου με τον πρόεδρο.

 

Περικλής Καραμηνάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments