0 0 votes
Article Rating

Αν γινόταν «διαγωνισμός» για το ποιος αστρολογικός Οίκος είναι δημοφιλέστερος μεταξύ αυτών που αναζητούν λύσεις και εξηγήσεις μέσω της αστρολογίας, σίγουρα για την πρώτη θέση θα …διαγκωνίζονταν ο 5ος και ο 7ος! Και δεν είναι καθόλου παράξενο αυτό, ούτε και δύσκολα εξηγήσιμο:

Ο πιο συχνός λόγος για τον οποίο κάποιος θα επισκεφθεί έναν αστρολόγο ή θα επιδείξει ενδιαφέρον για την αστρολογία, πέρα από τα όσα λέγονται, είναι σίγουρα η ανάγκη να βρει κάποιον που θα τον συμπληρώσει, κάποιον που θα τον κάνει να αισθανθεί ότι δεν είναι μόνος σε αυτή τη δύσκολη ζωή, κάποιον που θα τον κάνει να χαρεί και να ευτυχίσει. Μιλάμε δηλαδή είτε για τον εραστή είτε για τον σύζυγο, είτε για τον εραστή που προδιαγράφεται για σύζυγος! Και οι δύο περιπτώσεις, αν και η μία αποτελεί συνέχεια της άλλης, έχουν διαφορετική βάση.

Στην περίπτωση του εραστή το βασικό ρόλο κρατά ο φτερωτός θεός Έρωτας. Αυτός για τον οποίο τόσα γράφτηκαν και γράφονται, που τόσους και τόσες έχει κρατήσει ξάγρυπνους και …άσιτους. Η εμπλοκή του στις σχέσεις έχει γράψει ιστορία, έχει διαμορφώσει από την οριοθέτηση χωραφιών μέχρι και τη γεωπολιτική σκηνή κρατών.

Πολλοί λένε ότι καλό είναι να μην μπλέξεις στα δίχτυα του, καλό είναι μην σε πετύχει με το βέλος του, καλό είναι να μην τα βάλεις μαζί του, αφού ως γνωστόν «Έρως ανίκατε μάχαν». Δεν πα’ να λένε όμως! Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που εναγωνίως τον αναζητούν, όχι μόνο όταν είναι ξύπνιοι ή πριν γείρουν να αποκοιμηθούν, αλλά και όταν …κοιμούνται.

Φυσικά, οι πιο επιρρεπείς στην μετατροπή της καρδιάς τους σε στόχο είναι οι γυναίκες. Όχι ότι οι άνδρες υπολείπονται, αλλά αυτοί θέλουν να δείχνουν ότι κρατάνε ..χαρακτήρα. Η ψυχούλα τους όμως το ξέρει, άσχετα αν δεν το δείχνουν. Στην δεύτερη περίπτωση, αυτήν του/της συζύγου, τη θέση του Έρωτα παίρνει η Αγάπη (ή, μάλλον, θα έπρεπε να παίρνει). Μια βασική τους διαφορά είναι μάλλον αντικείμενο οφθαλμιάτρου: ο Έρως είναι …τυφλός ενώ η Αγάπη όχι. Ο σκανδαλιάρης Έρωτας αμολάει τα βέλη του δεξιά και αριστερά, οι αποδέκτες/στόχοι δεν ξέρουν από πού τους ήρθε, τα χάνουν και το αποτέλεσμα είναι να μην διακρίνονται για τη λογική τους (πράγμα που πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι και το καλύτερο).

Για κάποιον περίεργο λόγο, όταν το βέλος του πετύχει το στόχο, ο …στόχος χάνει τα λογικά του και αδυνατεί δει καθαρά, γίνεται στην ουσία εγωιστής, αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εκπλήρωση του διακαούς πόθου του. Μπορεί τα πόδια του να βγάζουν φτερά και η αδρεναλίνη του να πάει στα ύψη, μπορεί να νιώθει ευτυχισμένος (αρχικά τουλάχιστον), να μην έχει μάτια για άλλον/η και να πιστεύει ότι βρήκε ό,τι ζητούσε, αλλά μπορεί και να βιάζεται, να απαιτεί, να θυμώνει και, το κυριότερο, να μην βρίσκει ανταπόκριση.

Η Αγάπη, από την άλλη, όσο και αν ακούγεται περίεργο, έχει μέσα της τη λογική και κάθε άλλο παρά μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο χρειάζεται. Η φύση της είναι πολύ πιο πάνω από αυτήν του Έρωτα και είναι συνυφασμένη με την ανιδιοτελή προσφορά, τη συντροφικότητα, ενίοτε και τη θυσία. Δεν καταπιέζει, δεν απαιτεί, δεν θυμώνει, δεν βιάζεται. Ό,τι πρέπει δηλαδή για αρμονική συνύπαρξη, για γάμο. Το αν ο εραστής θα γίνει και σύζυγος είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων και όσο και να φαίνεται απλή διαδικασία, μάλλον δεν είναι. Για να μετουσιωθεί ο αρχικός ενθουσιασμός του Έρωτα που οδηγεί σε μια σχέση σε Αγάπη που θα φέρει τον επιτυχημένο γάμο (και έτσι ο εραστής να γίνει σύζυγος), είναι απαραίτητη η διασύνδεση της μιας προσωπικότητας με την άλλη στη βάση της αμοιβαιότητας.

Για να μπορέσουμε όμως να δούμε πώς συντελείται αυτή η διαδικασία και τι …προβλέπει το Σύμπαν για τον καθένα μας, το πρώτο και κυριότερο που θα πρέπει να δούμε είναι το τι πραγματικά είμαστε εμείς, θα πρέπει δηλαδή να καταλάβουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά να δούμε τους άλλους. Έτσι, αφού πρώτα γνωρίσουμε αστρολογικά τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε αστρολογικά και ποιος τύπος ανθρώπου είναι αυτός που μας ταιριάζει και ποιον τύπο συνήθως έλκουμε. Είναι φυσικό λοιπόν οι Οίκοι που αντιπροσωπεύουν την αγάπη, το σεξ και τα ρομαντικά φλερτ, τις σχέσεις και το γάμο (ο 5ος και ο 7ος δηλαδή) να μαγνητίζουν τους ενδιαφερόμενους, καθώς μέσα από αυτούς μπορούμε να διακρίνουμε τις τάσεις που έχει προδιαγράψει το Σύμπαν για τα άτομά μας σε σχέση με τα θέματα που αναφέρθηκαν.

Φυσικά, όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή, δεν είναι τόσο απλό θέμα η ανάγνωση αυτών των τάσεων, καθώς ναι μεν μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες τάσεις από το ζώδιο στο οποίο βρίσκονται αυτοί οι δύο Οίκοι, αλλά κύριο ρόλο εξίσου διαδραματίζουν και οι πλανήτες που βρίσκονται σε αυτούς τους Οίκους, όπως και οι όψεις που σχηματίζουν είτε με άλλους πλανήτες είτε με τα διάφορα αστρολογικά σημεία. Αν τώρα σε κάποιον/α δεν υπάρχει ούτε ένας πλανήτης είτε στον 5ο είτε στον 7ο είτε ακόμα και στους 2, ας μην ανησυχεί, για το αν θα παντρευτεί ή αν και πότε θα κάνει σχέσεις. Εκτός του ότι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν χρειάζεται να έχει αγωνία:

  • Ο 1ος λόγος είναι ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχουν πλανήτες σε αυτούς τους Οίκους, ανατρέχουμε στους κυβερνήτες των ζωδίων στα οποία βρίσκονται ο 5ος και ο 7ος και αντλούμε πληροφορίες από εκεί.
  • Ο 2ος λόγος είναι ότι είναι αρκετοί αυτοί που συνάψαν σχέσεις και γάμους αλλά το …μετανιώσαν! Πέρα βέβαια από τις γενικές τάσεις που μπορεί να μας υποδείξει ο γενέθλιος χάρτης μας, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ποιες είναι οι …διαθέσεις του Σύμπαντος και την περίοδο που κάνουμε κάποια σχέση, καθώς δεν είναι όλες ίδιες και ευοίωνες, όπως και άλλες παραμέτρους που άπτονται κοινωνικών συνθηκών.

Στο κουβάρι αυτό λοιπόν που λέγεται «απάντηση στο ερώτημα: θα αγαπηθώ πραγματικά κάποια στιγμή; θα παντρευτώ ποτέ μου και ποιον;» θα πρέπει να εξετάσουμε και ποιες είναι οι τρέχουσες αστρολογικές συγκυρίες, καθώς είναι άλλο πράγμα να έχω μια γενέθλια Αφροδίτη στον 5ο Οίκο και στον Λέοντα και αυτήν την περίοδο να περνάει ένας Κρόνος από εκεί και άλλο να περνάει ένας Δίας.

Ακόμα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και παραμέτρους κοινωνικές, που είναι λογικό να διευρύνουν την αστρολογική αναζήτησή μας και σε άλλους Οίκους, πέρα από αυτούς που δείχνουν το πώς αγαπάμε και αγαπιόμαστε, πώς δεσμεύουμε και πώς δεσμευόμαστε με τους άλλους: Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά ότι υπάρχουν γάμοι και σχέσεις …συμφέροντος, γάμοι και σχέσεις εξ ανάγκης, ακόμη και γάμοι …με το ζόρι! (αν και αυτοί μάλλον έχουν πια εκλείψει).

Όσο και να θέλουμε να διατηρήσουμε την ποσειδώνια άποψη για τους πρίγκιπες, τις πριγκίπισσες και τα λευκά τους άλογα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την πραγματικότητα που λέει ότι πολλοί και πολλές παντρεύονται μόνο και μόνο για να μην μείνουν μόνοι, ή γιατί ανταγωνίζονται το μητρικό πρότυπο (οι κοπέλες), ή επειδή φοβούνται την κοινωνική αποτυχία, ή επειδή ακριβώς επιδιώκουν την κοινωνική/επαγγελματική καταξίωση μέσω ενός γάμου, ή ακόμα και για …εκδίκηση.

Έτσι, για τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να ανατρέξουμε στους 4ο/10ο (για κάποιον π.χ. που θέλει να ξεφύγει από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της οικογένειάς του), στους 2ο , 6ο/12ο (αν είναι π.χ. ανασφαλής και φοβάται τη μοναξιά), στον 8ο (αν θέλει π.χ. να εκδικηθεί την απόρριψή από τον πραγματικό έρωτά του/της) και ούτω καθεξής.

Εμείς όμως είμαστε ρομαντικοί, δεν μας αφορούν αυτές οι πρακτικές, και αυτό που θα κοιτάξουμε είναι οι Οίκοι του έρωτα και της αγάπης, του γάμου και των σχέσεων, γιατί την ουτοπία μπορεί να μην την καταφέρουμε, είναι όμως αυτή που μας κάνει να κινούμαστε…. Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά ποιες είναι οι τάσεις που υποδεικνύονται αν έχετε κάποιον πλανήτη σε έναν από τους Οίκους αυτούς, ξεκινώντας από τον 5ο, καθώς η πιο καλή πορεία είναι αυτή που ξεκινάει μέσα από έναν παραμυθένιο έρωτα και εξελίσσεται σε γάμο που στεριώνει με την αγάπη.

Αν έχετε στον 5ο Οίκο

Ήλιο
Είστε πρόσχαρος τύπος και σας αρέσει να διασκεδάζετε. Προσεγγίζετε τους άλλους εύκολα και το ίδιο εύκολα σας προσεγγίζουν. Για εραστής σάς ταιριάζει κάποιος που να μπορεί να σας ακολουθεί στο διαρκές κυνήγι της διασκέδασης και του …σεξ, καθώς και αυτό σαν διασκέδαση το βλέπετε!

Σελήνη
Αν και εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε σχέσεις, λίγο δύσκολα να τις εξελίξετε σε κάτι πιο ουσιαστικό, σας είναι μάλλον δύσκολο να αναλάβετε υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Αυτό δεν σας στερεί όμως την καλή διάθεση και τη δυνατότητα να είστε εσείς που θα κάνετε το πρώτο βήμα και στον έρωτα.

Ερμή
Το Σύμπαν σάς υποκινεί να αναζητάτε ευχάριστους, ομιλητικούς και …νεαρούς εραστές, είτε ηλικιακά είτε στην …καρδιά. Οι διαθέσεις σας είναι πιο παιχνιδιάρικες από των άλλων και η σοβαροφάνεια δεν είναι κάτι που σας ταιριάζει, ούτε στον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζετε αλλά ούτε και στο κρεβάτι!

Αφροδίτη
Ο εραστής σας πρέπει να είναι το ίδιο αισιόδοξος και καλοσυνάτος όπως και εσείς. Είναι πολύ πιθανό η άποψή σας για τον έρωτα να έχει μεγάλη δόση αγνότητας, παρά το γεγονός της ανάγκης σας για πλούσιες «στενές» επαφές, τις οποίες δεν είναι και πολύ δύσκολο να έχετε, μάλλον.

Άρη
Εδώ το Σύμπαν υποδεικνύει έναν ιδιαίτερο δυναμισμό στο ζήτημα της δημιουργικότητας και φυσικά του σεξ! Είναι πολύ πιθανό πολλές από τις ηθικές αναστολές που περιορίζουν την απόλαυση του έρωτα για εσάς να είναι μόνον αναφορές σε βιβλία, οπότε και ένας …πουριτανός εραστής δεν σας ταιριάζει.

Δία
Σας αρέσει να διασκεδάζετε, είστε πληθωρικοί στην έκφραση και κάλλιστα μπορείτε να γίνετε η ψυχή της παρέας. Έτσι και η σχέση σας με τον εραστή σας χαρακτηρίζεται από τις πλούσιες προσφορές σε αυτόν, υλικές ή πνευματικές. Σίγουρα τον στηρίζετε και η συντροφικότητα που επιδεικνύεται έχει σκοπό την κοινή σας εξέλιξη.

Κρόνο
Μάλλον είστε από αυτούς που πρέπει να μάθουν να χαλαρώνουν και να διασκεδάζουν πού και πού. Αν δεν το κάνετε αυτό, ο εραστής σας θα πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτος και υπομονετικός για να βρίσκει ή να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να απολαύσετε το σεξ περισσότερο. Δεν το βρίσκετε και εσείς λίγο …κουραστικό;

Ουρανό
Είναι 5ος, είναι και Ουρανός, μάλλον είναι θέμα τύχης το πώς θα εκφραστείτε και με ποιους θα μπλέξετε. Θεωρητικά το εκκεντρικό και το ιδιαίτερο θα χαρακτηρίζουν τις ερωτικές σας σχέσεις, όπως και η τάση σας για ανεξαρτησία, πρωτοτυπία και αυθεντικότητα. Στην περίπτωσή σας λένε ότι δεν σας λείπουν οι ευκαιρίες για ερωτικές σχέσεις. Το ερώτημά μας όμως είναι αν μπορείτε να κρατήσετε κάποια από αυτές…

Ποσειδώνα
Η εξιδανίκευση και ο ρομαντισμός στον έρωτα είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει και ίσως πολλές φορές να διαπιστώνετε ότι βάλατε υψηλότερα στάνταρτ από ό,τι έπρεπε. Σίγουρα το σεξ μπορεί να έχει και …πνευματική διάσταση αλλά επί της ουσίας είναι …σαρκική ένωση. Ένας ρομαντικός εραστής που εκφράζεται όμως με πιο γήινο τρόπο στο σεξ είναι αυτός που σας ταιριάζει.

Πλούτωνα
Είτε φαίνεται είτε όχι, το σεξ είναι για σας πολύ σημαντικό. Αρκετά σημαντικό. Τόσο που εύκολα μπορεί να φέρετε τον εραστή σας σε δύσκολη θέση. Και επειδή δεν μπορούμε πάντα να τα έχουμε όλα, είναι πιθανό και να μην μπορείτε να εκφράσετε όσο πρέπει αυτή σας τη φύση, οπότε και να …ζορίζεστε. Χαλαρώστε και επιλέξτε συντρόφους που μοιράζονται τα ίδια γούστα με εσάς, όποια κι αν είναι.

Αν έχετε στον 7ο Οίκο

Ήλιο
Δίνετε μεγάλη σημασία στις σχέσεις σας. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να είναι στο δικό σας επίπεδο, ίσως μια αντανάκλαση του εαυτού σας, και η επιλογή του θα πρέπει να είναι προσεκτική. Η αμοιβαιότητα είναι η λέξη-κλειδί για τη σχέση σας και θα πρέπει να υπάρχει αβίαστα, καθώς γάμος με το …στανιό (τουλάχιστον πια) δεν γίνεται!

Σελήνη
Μάλλον υπάρχει μια αστάθεια εδώ, όπως όμως και μπόλικο συναίσθημα στις σχέσεις σας. Εξαιτίας αυτού του …μπόλικου συναισθήματος, ο σύντροφός σας θα πρέπει να είναι ευαίσθητος στις δικές σας δονήσεις, ρομαντικός και πρόθυμος να καθοδηγηθεί από εσάς. Λόγω των ενδεχόμενων συχνών αλλαγών στις καταστάσεις, θα πρέπει να εξασκηθείτε στην …υπομονή.

Ερμή
Εδώ υποδεικνύονται τάσεις συνεργασίας και αμοιβαιότητας με το σύντροφό σας, αρκεί να είναι εξίσου δραστήριος με εσάς. Δεν σας είναι δύσκολο να τον κατανοήσετε αλλά και να τον συνδράμετε αν και όποτε χρειαστεί. Ο δεσμός σας μπορεί να γίνει ουσιαστικότερος αφού δεν είναι μόνο οι φυσικές απολαύσεις που σας ενδιαφέρουν και χαλαρά μπορείτε να κάνετε υπερβάσεις για χάρη του.

Αφροδίτη
Σας ενδιαφέρει ο σύντροφός σας να είναι ικανοποιημένος και έχετε κάθε καλή διάθεση να του προσφέρετε αυτό που τον ικανοποιεί. Επειδή ίσως έλκετε συντρόφους πολύ πιο διαφορετικούς από εσάς, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να βελτιώνατε λίγο τα επίπεδα αυτοπεποίθησής σας προκειμένου να υπάρχει μεταξύ σας καλύτερη ισορροπία.

Άρη
Εσάς σας ταιριάζουν σύντροφοι που δεν …πολυμπλέκονται στα πόδια σας και σας αφήνουν ελεύθερο το πεδίο. Αν έχουν τον ίδιο δυναμισμό με εσάς, θα πρέπει να βρείτε κάποιον κοινό στόχο προκειμένου να διοχετεύσετε τα πλεονάσματα της ενεργητικότητάς σας σε αυτόν και όχι μεταξύ σας. Και πάλι όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας.

Δία
Ο σύντροφός σας πρέπει να είναι εξωστρεφής, δημιουργικός και ικανός δάσκαλος, καθώς είναι πολύ πιθανό οι σχέσεις να αποτελούν για εσάς πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας. Επειδή δεν αποκλείεται η διαρκής διάθεση για κατάκτηση όλο και περισσότερων στόχων να σας κουράσει ή να σας εκτρέψει από τον αρχικό σας σκοπό, καλό θα ήταν να μην αναλώνεστε σε ανούσιες καταστάσεις.

Κρόνο
Η σταθερότητά σας σε συγκεκριμένες απόψεις, σας οδηγεί σε επιλογές συντρόφων με κύρος ή εμπειρία ή και τα δύο. Το γεγονός ότι αυτά τα δύο συνήθως συνδέονται με άτομα μεγάλης ηλικίας (τουλάχιστον κάμποσο μεγαλύτερης από τη δική σας) δεν πρέπει να σας πτοεί. Ούτε και το γεγονός ότι το πολύ …ξεψείρισμα καθυστερεί το …γάμο. Σημασία έχει να ξέρετε ότι στην αγάπη αυτό που μας επιστρέφεται είναι αντίστοιχο αυτού που δώσαμε.

Ουρανό
Ο σύντροφός σας, ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετικός – εκκεντρικός – παράξενος– αλλόκοτος ή …αλλοδαπός μπορεί να είναι, πρέπει να είναι ευθύς και αξιόπιστος. Έτσι θα αποφύγετε το χωρισμό που πολύ εύκολα μπορεί να έρθει εξαιτίας της δικιάς σας βιασύνης να βγάλετε συμπεράσματα. Εφόσον πρόκειται και για γενέθλια θέση, τα σκαμπανεβάσματα θα είναι κάτι συνηθισμένο για εσάς.

Ποσειδώνα
Με τον πλανήτη του ιδεαλισμού εδώ, είναι λογικό οι απόψεις σας για τις σχέσεις σας να είναι ιδεαλιστικές. Πλην όμως ο Ποσειδώνας συνδέεται και με την ψευδαίσθηση, ακόμα και με την απάτη. Οπότε, αν και είναι πιθανότατο στις σχέσεις σας να περνάνε κατά διαστήματα από το καλύτερο στο χειρότερο, μπορεί να βρείτε αυτόν που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, αρκεί να είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας.

Πλούτωνα
Οι πιθανότητες να προσπαθείτε να ελέγχετε απόλυτα το σύντροφό σας με σκοπό να τον κρατήσετε ή να τον …μεταμορφώσετε είναι εξίσου μεγάλες με το να προσπαθεί αυτός να σας ελέγχει. Και στις δύο περιπτώσεις, γενεσιουργός αιτία η βαθιά ανάγκη σας να βρίσκεστε με κάποιον. Είναι προτιμότερο να του δίνετε τη μέγιστη ελευθερία, όσο και αν αυτό σας δυσκολεύει, και να είστε σίγουροι για τους σκοπούς σας πριν ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας.

Δημήτρης Μέλλος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments