0 0 votes
Article Rating

Το 2016 είναι μία αρκετά προκλητική χρονιά, που απαιτεί προσήλωση και προσοχή στις κινήσεις μας και συγκέντρωση ώστε να μην υπάρξουν περισπασμοί προς άλλες κατευθύνσεις. Οι ευκαιρίες και προκλήσεις για να χάσουμε τη συγκέντρωση μας θα είναι πάρα πολλές και η ευκολία του να χάσουμε κάτι για το οποίο παλεύαμε καιρό επειδή θέλουμε να πάρουμε 5 λεπτά ανάσα χαρακτηριστική. Η απαραίτητη προσήλωση δε θα είναι προσόν όλων, τουναντίον οι περισσότεροι θα διαλέξουν τον εύκολο δρόμο της «ιδιώτευσης».

Οι άνθρωποι θα πιστέψουν ότι μπορούν επιτέλους να διαλέξουν ένα δρόμο πιο εύκολο, δυστυχώς όμως θα αμελήσουν να τηρήσουν έτσι υποχρεώσεις και συμφωνίες, οι οποίες αναγκαστικά – και λόγω αδιαφορίας των συμβαλλομένων – θα διαλυθούν. Μέσα σε αυτό το κλίμα, κάποια ζώδια θα είναι πιο ευνοημένα, ωστόσο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα έχει διαφορά αν κάποιος είναι στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος του ζωδίου, γιατί μπορεί να αντιμετωπίσει διαφορετικές καταστάσεις. Συνοπτικά ωστόσο όσοι έχετε προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο σε κάποιο από τα παρακάτω ζώδια, καλό θα ήταν να προσέξετε τα εξής:

Κριός

Εσάς τους Κριούς τo 2016 σας βρίσκει πιο προσγειωμένους και πιο συνεργάσιμους με τους γύρω σας. Έχετε μάθει να είστε πιο ευγενικοί και με κάποιο τρόπο να συμπεριφέρεστε πιο πολιτισμένα στους άλλους. Η διαχείριση του χρόνου έγινε για σας επίσης πολύ καλύτερη με αποτέλεσμα να ξέρετε πλέον πότε πρέπει να κάνετε τι, αντί να βιάζεστε και να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο.

Από την άνοιξη και μετά ωστόσο φαίνεται να ξαναθυμάστε σε κάποιο βαθμό τον παλιό σας εαυτό και να γίνεστε πιο επιθετικοί και πιο απότομοι στις διεκδικήσεις σας. Το παράξενο είναι ότι δε θα σας έρθει κανένας εμπόδια σε αυτά, παρά το ότι θα συζητούνε όλοι πάλι ότι βρήκατε τον παλιό απότομο εαυτό σας.

Το καλοκαίρι ίσως είναι λίγο πιο επικίνδυνο για σας αισθηματικά, καθώς μπορεί να εμφανιστούν τάσεις να χωρισμού από σχέσεις ή συνεργασίες ή γενικά να προχωρήσετε σε άστοχες κινήσεις που θα μεγεθύνουν τις καταστάσεις χωρίς να λύνουν τα αισθηματικά σας ζητήματα.

Το φθινόπωρο θα εμφανιστείτε πιο απόλυτοι σε θέματα ιδεών, τις οποίες θα υπερασπίζεστε και έναντι των άλλων, δημιουργώντας διχόνοιες και πλήττοντας το όποιο θετικό κλίμα.

Είναι σημαντικό να προσέξετε τι εντύπωση θα δημιουργήσετε, γιατί τελικά μετά από όλα αυτά ίσως φανείτε πιο αποδυναμωμένοι και δεν μπορείτε πλέον να υπερασπιστείτε τα συμφέροντας σας βασισμένοι στον εαυτό σας.

Αποφύγετε να τα χαλάσετε γενικά με όλους, γιατί τότε είναι που θα καταλήξετε να εξαρτάστε περισσότερο από αυτούς.

Ταύρος

Εσάς τους Ταύρους η χρονιά σας βρίσκει με δυσκολίες στις καθημερινές σας σχέσεις, καθώς άνθρωποι από το περιβάλλον σας μπορεί να σας φέρονται παραδόξως ανταγωνιστικά και να σας ζηλεύουν. Ίσως είναι καιρός να δείτε ποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά φίλοι σας αυτό το διάστημα και ποιοι απλά δε σας λένε αυτό που πραγματικά πιστεύουν για σας. Αντιμετωπίστε τα πλήγματα των άσπονδων φίλων, χωρίς να κάνετε δημόσιες σκηνές, αλλά πείθοντας εκείνους τους ανθρώπους που έχουν κύρος για το δίκαιο της πλευράς σας.

Από την άνοιξη και μετά φαίνεται ότι θα έχετε πιο θετική στάση από το περιβάλλον και θα μπορείτε να ασχοληθείτε περισσότερο με τα ενδιαφέροντα σας και να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν.

Το καλοκαίρι ίσως βρείτε κάποιον καθημερινό φίλο ή σύντροφο που θα περνάτε μαζί τον καιρό σας και ο οποίος θα σας συντροφεύει σε εκδρομές ή κοινές δραστηριότητες μακριά από το σπίτι. Με το άτομο αυτό φαίνεται ότι θα έχετε να μοιραστείτε πολλά από το παρελθόν και να ανταλλάξετε παρόμοιες εμπειρίες.

Από το φθινόπωρο και μετά παρουσιάζονται και κάποιες αλλαγές στα επαγγελματικά σας, τις οποίες θα εισπράξετε θετικά ή αρνητικά ανάλογα με το πόσο είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε αυτό που έχετε μάθει να κάνετε ως τώρα. Οι μεγάλες αλλαγές δεν ήταν ποτέ το φόρτε σας, ειδικά όταν σας ξεβολεύουν από αυτό που θεωρείτε σωστό και προσπαθούν να σας κάνουν να φέρεστε με τα μέτρα και τα σταθμά των άλλων.

Δείξτε προσοχή στο πώς θα προσαρμοστείτε σε αυτές τις αλλαγές, έτσι ώστε και τη θέση σας να διατηρήσετε, αλλά και να μην καταλήξετε να χάσετε τον εαυτό σας μέσα στις απαιτήσεις των δημοσίων σχέσεων και της διατήρησης της εικόνας σας. Το επικοινωνιακό προφίλ είναι σημαντικό, αλλά όχι τόσο, ώστε να χάνετε τη διαφορά του σωστού από το λάθος.

Δίδυμοι

Το 2016 ξεκινάτε σαν γνήσιοι επαγγελματίες, να κάνετε πάντα αυτό που πρέπει και να είστε ακριβείς στα καθήκοντα σας. Η τήρηση του προγράμματος είναι το πρώτο σας μέλημα, ενώ είστε απολύτως πειθαρχημένοι στις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

Παρόλα αυτά αυτό δε σημαίνει ότι πετυχαίνετε σε αυτά που θέλετε. Και αυτό γιατί εξωτερικοί παράγοντες θα φροντίζουν να ανατρέπουν αυτοί τα συμφωνηθέντα και να μην σας επιτρέπουν να τηρείτε κι εσείς τις συμφωνίες σας. Ο εξωτερικός παράγοντας θα αποδειχθεί έτσι παραδόξως πιο ασταθής από ότι είστε εσείς συνήθως και θα είναι αυτός που θα σας εμποδίσει να είστε συνεπής, παρά ο συνήθης κακός εαυτός σας.

Μπαίνοντας στην άνοιξη, αποσύρεστε σε κάποιο βαθμό από το προσκήνιο λόγω έντασης και άγχους και προτιμάτε να μείνετε μακριά από τη δράση για κάποιο διάστημα για να αντιμετωπίσετε τους εσωτερικούς σας δαίμονες. Η αλήθεια είναι ότι θα χρειάζεστε χρόνο να βάλετε σε τάξη αρκετά πράγματα και γι’ αυτό ίσως προτιμήσετε να μην αναλάβετε περαιτέρω υποχρεώσεις.

Το καλοκαίρι ξαναγίνεστε περισσότερο ενεργητικοί και φροντίζετε να ξαναχτίσετε σταδιακά τη δημοφιλία σας, προκειμένου να κυνηγήσετε και πάλι επαγγελματικές επιτυχίες. Βεβαίως το κλίμα των καιρών δε θα επιτρέπει μακροπρόθεσμες κινήσεις και θα πρέπει να είστε προσαρμοστικοί στα σχέδια που θα κάνετε.

Το φθινόπωρο θα βρεθείτε μεταξύ αντικρουόμενων συμφερόντων, καθώς δουλειά και σπίτι αλλά και οι φίλοι μεταξύ τους θα διεκδικούν μέρος από το χρόνο και την προσοχή σας. Θα κληθείτε έτσι να διαλέξετε πλευρές, πράγμα, που κατά βάθος δε θα θέλατε να κάνετε καθόλου.

Εάν καταφέρετε να περάσετε από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των αντικρουόμενων απόψεων, ίσως καταφέρετε να διασφαλίσετε κάποια καλύτερη θέση στην ιεραρχία της εξουσίας και να τραβήξετε την προσοχή κάποιων ατόμων που έχουν αρκετή εξουσία να σας βοηθήσουν. Παρόλα αυτά, να ξέρετε ότι κανείς δεν κάνει κάτι χωρίς προσωπικό συμφέρον, γι’ αυτό μην τσιμπήσετε αν προσπαθήσουν να σας χρησιμοποιήσουν ως εκπροσώπους δικών τους συμφερόντων και απόψεων ή σαν εξιλαστήρια θύματα για δικές τους αμαρτίες και αμέλειες.

Σε κάθε περίπτωση μείνετε μακριά από θέματα που έχουν να κάνουν με το νόμο και συνέπειες που μπορεί αυτός να επιφέρει σε σας για ενέργειες που σας έχουν εξωθήσει να κάνετε άλλοι.

Καρκίνος

Εσάς τους Καρκίνους το 2016 σας βρίσκει μάλλον προετοιμασμένους για τα χειρότερα, καθώς θα έχετε φροντίσει να κάνετε ήδη τις απαραίτητες κινήσεις για την εξέλιξη στη δουλειά ή στην κατάρτιση σας.

Το 1ο τρίμηνο της χρονιάς θα είστε πολύ ορεξάτοι σε θέματα ψυχαγωγίας και θα αναζητάτε να είστε έξω καρδιά το μεγαλύτερο διάστημα. Οικονομικά θα είστε μάλλον σε καλή θέση, συγκριτικά με τους άλλους κι αυτό ίσως προκαλέσει και το φθόνο τους.

Το 2ο τρίμηνο του έτους θα χρειαστεί να συγκεντρωθείτε στη δουλειά σας, που δείχνει ότι αλλάζει και γίνονται μετακομίσεις ή αλλαγές προϊσταμένων ή εργοδοτών με αρκετά καλές προτάσεις. Θα παρουσιαστούν δυσκολίες ωστόσο για να κάνετε ταξίδια αναψυχής ή να ολοκληρώσετε κάποιες σπουδές που είχατε ξεκινήσει. Βασικό πρόβλημα της περιόδου θα είναι πώς να συνδυάσετε δουλειά και διασκέδαση για να αισθάνεστε καλά στην καθημερινότητα σας.

Το καλοκαίρι δείχνει να σας υπόσχεται μία ακόμη επαγγελματική εξέλιξη, που θα σας δώσει τη δυνατότητα να υλοποιήσετε κάποια όνειρα σας. Από τη θέση αυτή ωστόσο θα αντιμετωπίσετε αντιδράσεις άλλων ατόμων που δε θα συμφωνούν να υποταχθούν στις οδηγίες σας και θα προσπαθήσουν να σας φθείρουν. Βασικό πρόβλημα που θα βρίσκουν στη συμπεριφορά σας είναι η υπερβολική εμμονή στους τύπους και η έλλειψη ευελιξίας. Περαιτέρω πρόβλημα μπορεί να σταθεί το γεγονός ότι θα θέλετε να πραγματοποιήσετε αλλαγές που δε θα συμβαδίζουν με το κοινό αίσθημα.

Το τελευταίο τέταρτο της χρονιάς σας βρίσκει να κλείνεστε πίσω στον εαυτό σας και να δίνετε χώρο στους άλλους να διεκδικήσουν περισσότερο αυτό που θέλουν κι εκείνοι. Κι αυτό ακόμη φαίνεται όμως ότι θα παρεξηγηθεί ως υποχώρηση ή τακτική κίνηση κι όχι ως παραδοχή της ανεξαρτησίας τους.

Έτσι το τέλος της χρονιάς δε θα είναι τόσο ενθαρρυντικό και θα αναλωθεί περισσότερο σε διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις με διαφωνούντες, αντίθετα από το 1ο μέρος, που θα μπορείτε να είστε πιο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί.

Λέων

Εσάς τους Λέοντες το 2016 σας βρίσκει με ξεκαθαρισμένα τα αισθηματικά σας και αποφασισμένους για τις σχέσεις σας. Δε φαίνεται να έχετε διάθεση να αλλάξετε τη γνώμη σας για ανθρώπους του περιβάλλοντος σας, ακόμη κι αν συγγενείς ή άλλα πρόσωπα της οικογένειας προσπαθήσουν να σας επηρεάσουν.

Το 2ο τρίμηνο δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να έχει εξαφανίσει τους δισταγμούς που μπορεί να είχατε αναπτύξει, ενώ παράλληλα, εάν κάποιοι από το περιβάλλον σας δεν ήθελαν να ακολουθήσουν τις επιλογές σας, ίσως έχουν αποχωρήσει. Το σίγουρο είναι ότι κινείστε πλέον σε πολύ πιο ρεαλιστική βάση και δεν κυνηγάτε ανεμόμυλους, ενώ παράλληλα σας δίνεται ο χώρος να κάνετε καινούριες γνωριμίες και να δημιουργήσετε ένα νέο κύκλο ανθρώπων με τους οποίους θα επικοινωνείτε πιο ουσιαστικά.

Το καλοκαίρι, κι αφού αποκομίσετε ότι περισσότερο δυνατό από τις αισθηματικές περιπέτειες ίσως να αποφασίσετε να δείτε και λίγο τον εαυτό σας. Η ενασχόληση με την οικογένεια, το σπίτι και τους δικούς σας ανθρώπους, ίσως επιστρέψει στις προτεραιότητες σας, μετά από ένα διάστημα που τους είχατε αφήσει μακριά σας. Τώρα φαίνεται ότι αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε αυτούς και παράλληλα στον εαυτό σας.

Από το φθινόπωρο μία νέα συνεργασία ή σχέση μπορεί να ξεκινήσει, η οποία υπόσχεται αρκετά ενδιαφέρουσες προοπτικές, η οποία όμως και πάλι μπορεί να σας φέρει σε σύγκρουση με το άμεσο περιβάλλον, που θα κρίνει ότι οι επιλογές σας είναι άστοχες, τουλάχιστον όσον αφορά το χρόνο που τις κάνατε αλλά και το πρόσωπο που αυτές αφορούν.

Στο υπόλοιπο του χρόνου ίσως μάλιστα να μη σας δοθεί καν η δυνατότητα διόρθωσης των πραγμάτων, καθώς νέες επαγγελματικές ευθύνες που θα ανακύψουν δε θα σας επιτρέψουν να αφιερώσετε χρόνο ούτε και σε αυτή την νέα επιλογή σας, ενώ παράλληλα η δημόσια εικόνα σας θα θίγεται όλο και περισσότερο από τις αντισυμβατικές αυτές επιλογές σας.

Παρθένος

Εσάς τους Παρθένους το 2016 σας βρίσκει με πολλές υποχρεώσεις, αλλά και πολλές ευκαιρίες εισοδήματος και επαγγελματικής εξέλιξης. Οι επιτυχίες σας θα σας δώσουν θάρρος και αυτοπεποίθηση, ωστόσο η εργασιομανία και η επιμονή στο αποτέλεσμα θα περιορίσει τους φίλους σας και τους συνεργάτες, ενώ θα αυξηθούν και ιδιαίτερα οι υποτιθέμενοι φίλοι, που στην πράξη όχι μόνο δε σας υποστηρίζουν, αλλά υποσκάπτουν τη θέση σας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι θα εμποδιστείτε να κάνετε όλα όσα είχατε κατά νου, ενώ κάποια προαγωγή ή επαγγελματική εξέλιξη ίσως καθυστερήσει. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος καθώς θα προχωράει η άνοιξη θα γίνεται πιο εσωστρεφείς και δε θα έχετε πολύ διάθεση να επικοινωνήσετε με τους άλλους. Παράλληλα ίσως χρειαστεί να ασχοληθείτε με το θέμα κάποιου ανθρώπου από το περιβάλλον σας που θα χρειάζεται τη βοήθεια σας για να ξεπεράσει προβλήματα υγείας ή ψυχολογικά του ζητήματα.

Ο χρόνος που θα αφιερώσετε σε αυτή την κατάσταση θα σας απομακρύνει από τη δουλειά σας και θα σας κάνει λιγότερο αποτελεσματικούς στις υποχρεώσεις σας. Ωστόσο δε θα απομακρυνθείτε από το ηθικό σας χρέος, παρά το κόστος που μπορεί να έχει αυτό για την δική σας πρόοδο.

Το καλοκαίρι επανέρχεστε στην προσπάθεια σας να λειτουργήσετε στο πεδίο των επιτυχιών, πλην όμως ο χαμένος τόπος σε θέματα σπουδών ή κατάρτισης ίσως να σας καθυστερήσει και να σας κάνει να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να λειτουργήσουν πιο εύκολα.

Σε συλλογικές προσπάθειες πάντως η συμμετοχή σας θα είναι πιο εποικοδομητική και θα βοηθήσει να τηρηθούν κάποιες ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων πλευρών που έχουν διαφορετικά συμφέροντα.

Το φθινόπωρο σας βρίσκει σε μία να μπορείτε να επηρεάζετε καλύτερα τις καταστάσεις, ωστόσο η αντιπαράθεση σας με κάποια πρόσωπα που έχουν κατεστημένη θέση στα πράγματα θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η πρόοδος σας.

Το τέλος του χρόνου σας βρίσκει να έχετε καλύτερες άμυνες ψυχολογικά με θετικό αντίκτυπο στην εργασιακή σας αποτελεσματικότητα αλλά παράλληλα με μία σταδιακή ψυχολογική σκλήρυνση που θα αρχίσει να σας χαρακτηρίζει. Θα πρέπει να δείξετε προσοχή να μην αλλοτριωθείτε από τις συνεχείς επιθέσεις όσων δεν επιθυμούν την πρόοδο σας και την προσπάθεια σας να τους αντιμετωπίσετε.

Ζυγός

Εσάς τους Ζυγούς η χρονιά σας βρίσκει στριμωγμένους κοινωνικά, καθώς διέρχεστε μία κάποια κρίση στις φιλίες σας και νιώθετε κάπως εκτεθειμένοι από όσα σας έχουν συμβεί στο κοινωνικό προσκήνιο. Η καχυποψία που έχετε για τους άλλους δε θα βοηθήσει στην εξέλιξη σας κι αν και η δραματοποίηση των καταστάσεων μπορεί να φέρνει βοήθεια από τρίτους, το αποτέλεσμα δε σας βγάζει σε ένα ανοικτό πεδίο.

Από την άνοιξη και μετά απομακρύνεστε κάπως από το προσκήνιο και δράτε σε πιο χαμηλούς τόνους ελπίζοντας σε κάποια εξωτερική βοήθεια που δεν έρχεται. Οι φίλοι σας μπορεί να σας παροτρύνουν να προχωρήσετε σε ρήξεις και αλλαγές στη ζωή σας, αλλά εσείς δε φαίνεστε πρόθυμοι να αλλάξετε τα πράγματα σε σχέσεις και συνεργασίες, καθώς είστε επιφυλακτικοί ότι κάτι μπορεί να αλλάξει ριζικά σε αυτόν τον τομέα.

Το καλοκαίρι σας δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψετε σε ένα πιο οικείο περιβάλλον, ίσως το οικογενειακό και να ξεχάσετε λίγο τις υποχρεώσεις. Καλό είναι να μείνετε μακριά από τον υπολογιστή και το τηλέφωνο και να ηρεμήσετε. Ίσως μάλιστα θα ήταν καλό να ασχοληθείτε με τους δικούς σας ανθρώπους για να ξεχαστείτε.

Το φθινόπωρο ίσως σας φέρει κάποιες νέες ευκαιρίες στις σχέσεις και τα αισθηματικά σας. Την ίδια στιγμή όμως μπορεί να φέρει κάποιους κινδύνους στα οικονομικά που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Στην πορεία του φθινοπώρου πάντως θα νιώσετε πιο καλά στις νέες σας παρέες και ότι είστε πιο αποδεκτή από ό,τι παλιότερα και ειδικότερα στην αρχή του έτους.

Σκορπιός

Εσάς το 2016 σας βρίσκει με αρκετές επαγγελματικές υποχρεώσεις και την ανάγκη να κάνετε αρκετές ρυθμίσεις στη δουλειά σας, προκειμένου να κάνετε κάποια αναδιοργάνωση και να επιλύσετε χρόνια προβλήματα. Οι αντιστάσεις των άλλων είναι ένα σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να ξεπεράσετε, εάν είστε εσείς που έχετε την εξουσία, ενώ, αν είστε από την πλευρά αυτών που επηρεάζονται, τότε ίσως νιώσετε ότι πρέπει να αντισταθείτε στις αλλαγές που πάνε να σας επιβληθούν.

Από την άνοιξη θα χρειαστεί να ασχοληθείτε περισσότερο με τα οικονομικά σας, καθώς οι πολλές διασκεδάσεις μπορεί να έχουν μειώσει τις αποταμιεύσεις σας και να έχουν αυξήσει τα έξοδα σας. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην ξεπεράσετε κάποια όρια που θα σας προκαλέσουν οικονομικό πρόβλημα. Όσοι πάλι έχετε υπεύθυνες εργασιακές θέσεις είναι καλό να συμβουλεύεστε τους υφισταμένους σας για να προχωρήσετε στις επόμενες σας κινήσεις.

Το καλοκαίρι είναι μία καλή περίοδος να ξαναβρείτε τον εαυτό σας και να οριοθετήσετε την προσωπική σας ζωή, ώστε να μη σας προκαλεί τόσο μεγάλα οικονομικά ανοίγματα. Επίσης όντας πιο ήρεμοι μπορεί ξεχωρίζετε καλύτερα πού αποσκοπούν οι άνθρωποι που συναντάτε και να μην παρασύρεστε τόσο από τους πειρασμούς που βάζουν μπροστά σας. Στα οικονομικά όσοι από σας είχαν ξεκινήσει κάποια επαγγελματικά σχέδιο στην αρχή του χρόνου ίσως δείτε τη δουλειά σας να ξεκινάει να φέρνει τα πρώτα της αποτελέσματα.

Το φθινόπωρο ίσως χρειαστεί να συνεργαστείτε με μια ομάδα για να λύσετε κάποιο πρόβλημα κι ίσως εμπλακείτε σε κάποιες διαφωνίες. Ο λόγος θα είναι ότι εσείς θα επιθυμείτε μία ουσιαστική προσέγγιση στα πράγματα, που να πηγαίνει σε βάθος, αντί να αποδέχεστε συμβατικές προσεγγίσεις. Η συμπεριφορά σας αυτή μπορεί να προκαλέσει τους γύρω σας και να πλήξει τα συμφέροντα σας, οπότε ίσως θα ήταν καλό να σκεφτείτε κάποια άλλη εναλλακτική λύση. Όσοι δουλεύετε επικεφαλής σε κάποιες ομάδες επίσης, προσέξτε μήπως είστε εσείς που εμποδίζετε την εξέλιξη τους.

Τοξότης

Εσάς τους Τοξότες η χρονιά σας βρίσκει να έχετε ξεκινήσει κάποια εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο που ελπίζετε να σας φέρει πρόοδο και επιτυχία στη ζωή σας. Η ενασχόληση σας με το αντικείμενο αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σας τον τελευταίο καιρό και να σας έχει βάλει σε ένα πρόγραμμα και μία πειθαρχία που δεν είχατε. Αρχικό ζητούμενο της χρονιάς λοιπόν είναι πόσο θα μπορέσετε να αντέξετε αυτή την αυτοπειθαρχία στη ζωή σας για να ολοκληρώσετε αυτή σας την ενασχόληση.

Την άνοιξη τα θέματα που ξεκινήσατε τη χρονιά φαίνεται να παίρνουν κάποιες αναβολές κι ίσως ξεκινήσετε προσωρινά μία νέα εργασία. Από την εργασία αυτή φαίνεται ότι θα αποκομίζετε αρκετά έσοδα και θα έχετε τη στήριξη σημαντικών προσώπων.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζετε και το καλοκαίρι δείχνοντας μία εργασιακή πειθαρχία που πολλοί θα ζήλευαν. Οι φίλοι σας αρχίζουν να σας ψάχνουν και να μη σας βρίσκουν και η όποια επικοινωνία σας γίνεται πλέον από απόσταση.

Από το Σεπτέμβριο και μετά φαίνεται πάντως να εισάγονται νέοι παράγοντες στη ζωή σας. Κάποια νέα σχέση ή κάτι καινούριο στα αισθηματικά ίσως σας αλλάξει λίγο κατεύθυνση ενώ και τα οικονομικά και οι συνεργασίες απαιτούν δεσμεύσεις που θα χρειαστεί να αποδεχτείτε. Προσπαθώντας να ισορροπήσετε προσωπικά και επαγγελματικά, ίσως χρειαστεί να θυσιάσετε κάποια αισθηματική κατάσταση, μην αντέχοντας τα βάρη και τις δεσμεύσεις που αυτή θα φέρει. Ομοίως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψετε μία συνεργασία, βλέποντας ότι έχει γίνει για σας ιδιαίτερα δεσμευτική.

Προσέξτε πάντως τα άτομα γύρω σας, γιατί θα βρεθούν κάποια πολύ κοντά σας στα πάνω και τα κάτω αυτής της χρονιάς.

Αιγόκερως

Εσάς τους Αιγόκερους το 2016 σας βρίσκει σε κάποια αναταραχή καθώς θέματα υγείας ή η αλλαγή νοοτροπίας σας ίσως σας έχει κάνει να βλέπετε πώς πρέπει να τα αλλάξετε όλα. Οι αλλαγές αυτές ίσως αγγίξουν το χώρο που ζείτε ή κάποια εργασιακή σας βάση, που θα θελήσετε να αλλάξετε. Ο κόσμος δε θα δει απαραίτητα αυτές τις αλλαγές με την πρώτη, όμως για σας θα είναι σημαντικές γιατί θα φρεσκάρουν την καθημερινότητα σας και θα σας επιτρέψουν να αφήσετε πίσω πολλές μνήμες και πράγματα που δε θέλετε να επηρεάζουν πλέον τη ζωή σας. Είναι σημαντικό να φρεσκάρετε και την εικόνα που δείχνετε προς τα έξω όμως, για να μην σας θεωρούν πλέον οι άλλοι τόσο προβλέψιμο.

Καθώς θα προχωράει το 2016 είναι πιθανό να ξεκινήσετε ένα νέο αντικείμενο ενασχόλησης στο οποίο θα ζητήσετε να πιστοποιηθείτε. Αυτό θα σας επιτρέψει να ανανεωθείτε επαγγελματικά και να περάσετε και προς τα έξω κάποιες αλλαγές που ως τώρα συνέβαιναν μόνο στον προσωπικό σας χώρο. Η κατεύθυνση των αλλαγών θα είναι προς το να έχετε μία εργασία που σας γεμίζει περισσότερο και επιτρέπει κοινωνικά να είστε περισσότερο αποδεκτοί.

Το καλοκαίρι ωστόσο θα μεγαλώσουν σε μεγάλο βαθμό οι υποχρεώσεις και παράλληλα το οικογενειακό περιβάλλον θα ζητά επίμονα την προσοχή σας. Αυτό θα σας αποσπάσει από αυτά που θέλετε να ασχοληθείτε και θα σας αναγκάσει να χάσετε αρκετό χρόνο.

Από το Σεπτέμβριο και μετά ωστόσο επιστρέφετε στα επαγγελματικά θέματα, αναλαμβάνοντας κάποια υψηλή θέση, για την οποία ωστόσο θα πρέπει να κοπιάζετε καθημερινά και να προσέχετε διαρκώς μήπως κάνετε λάθη. Τα λάθη αυτά μπορεί να αφορούν λεπτομέρειες της δουλειάς, μπορεί να αφορούν όμως και αμέλεια στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους συνεργάτες σας με αποτέλεσμα να δημιουργούν κακή εικόνα για σας.

Η χρονιά δείχνει πάντως ότι θα τελειώσει πιο ομαλά, ωστόσο στο μεταξύ ίσως έχετε αναγκαστεί να βάλετε νερό στο κρασί σας και να έχετε μάθει να εκτιμάτε περισσότερο τους συνεργάτες σας ή να αξιολογείτε καλύτερα τις προτεραιότητες σας.

Υδροχόος

Εσάς τους Υδροχόους η αρχή του χρόνου σας βρίσκει κάπως κλεισμένους στον εαυτό σας. Έχουν προηγηθεί ίσως κάποιες κόντρες με φίλους σας ή κάποιες παρεξηγήσεις που σας έχουν θίξει ή σας έχουν προβληματίσει. Σε άλλους από σας, αυτό έγινε εξ’ ανάγκης γιατί είχατε θέματα που έπρεπε να λύσετε στο χώρο που κατοικείτε ή προβλήματα να επιλύσετε.

Προχωρώντας προς την άνοιξη φαίνεται ότι θα ασχοληθείτε περισσότερο με θέματα της υγείας σας καθώς και με το πώς θα νιώσετε περισσότερο καλά με τον εαυτό σας και θα αυξήσετε την ευεξία σας.

Το καλοκαίρι δε θα έχετε και πολύ όρεξη για ταξίδια και μάλλον θα προτιμήσετε την απόσυρση σε κάποιο εξοχικό σπίτι ή μία ήσυχη δουλειά που θα σας δίνει ασφάλεια και σιγουριά. Η διάθεση σας για περιπέτειες θα είναι μικρή και η προσοχή σας θα είναι περισσότερο στραμμένη στα οικονομικά, που ίσως προκύψουν ξαφνικές υποχρεώσεις, που δεν είχατε προϋπολογίσει.

Από το φθινόπωρο και μετά η δουλειά θα γίνει πιο απαιτητική και θα ζητάει πιο πολύ χρόνο, ενώ παράλληλα θα χρειαστεί να προσπαθήσετε περισσότερο για να διατηρήσετε αλώβητο το εισόδημα σας.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να ρωτήσετε τους ανθρώπους που είναι πιο ειδικοί για το πώς να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα και να μην κάνετε του κεφαλιού σας. Εάν είστε ανοιχτοί στις συμβουλές, είναι πολύ πιθανό να φανείτε επαρκείς στις οικονομικές σας υποχρεώσεις και να αποφύγετε τα χειρότερα. Το τέλος του χρόνου θα σας βρει κάπως ανακουφισμένους να επιστρέφετε στην ήσυχη εσωστρέφεια που αναζητάτε όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, αποφεύγοντας το άγχος και το στρες της προσπάθειας για επιβίωση.

Ιχθείς

Εσάς τους Ιχθείς η χρονιά σας βρίσκει με καλά νέα για τα αισθηματικά σας καθώς φαίνεται να έχετε βρει κάποια ανταπόκριση σε κάποιον, με τον οποίο έχετε αρχίσει να εμβαθύνετε την επικοινωνία και τη σχέση σας. Μοιραζόμενοι ενδιαφέρονται, πιστεύω και εξορμήσεις με το ταίρι ή το υποψήφιο αντικείμενο της αγάπη σας μπορείτε να μπείτε πιο βαθιά στη συνύπαρξη και να νιώσετε πιο ασφαλείς γενικά στη ζωή σας. Το μόνο που έχετε να φοβηθείτε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο ίδιος ο εαυτός σας και οι στιγμές που ξεχνιέστε και χάνετε τη διακριτικότητα σας.

Η άνοιξη θα φέρει μία σταθερότητα στα εργασιακά πράγματα και μία βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν, τηρουμένων πάντα των αναλογιών της εποχής μας. Το αντικείμενο εργασίας σας ίσως να συνδεθεί με κάποιον τρόπο με τη σχέση σας, ίσως επειδή θα είστε μαζί ή θα είναι ένα αντικείμενο που ενδιαφέρει και τους δύο. Αυτή την περίοδο θα συνδεθείτε περισσότερο με τον άλλο μέσα από τη συνύπαρξη στην καθημερινότητα των αναγκών και των απαιτήσεων, παρά μέσα από το ρομαντισμό και τα χάδια.

Το καλοκαίρι δεν προβλέπονται μεγάλες αλλαγές, το σημαντικό είναι όμως ότι θα έχετε δημιουργήσει πλέον ένα προσωπικό χώρο, που θα μπορείτε να δράτε ανενόχλητοι και χωρίς εξωτερικούς περισπασμούς.

Από το Σεπτέμβριο και μετά αρχίζουν να εμφανίζονται κάποια προβλήματα στη ζωή σας και κυρίως στα οικονομικά θέματα, ζητήματα που ίσως χρειαστούν νομική βοήθεια. Θα πρέπει να προσέξετε από κοινού συνεργασίες που θα λάβουν νομική μορφή, μήπως το αποτέλεσμα δεν ανταποκριθεί στις αρχικές σας προσδοκίες. Προοδευτικά και καθώς θα πλησιάζει το τέλος του χρόνο ίσως θελήσετε να απαγκιστρωθείτε από τις υποχρεώσεις σας, προσέξτε όμως μήπως οι νομικές δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει δε σας αφήνουν ή αντιδράσει παράλογα ο συνέταιρος σας.

 

Καλή Χρονιά

Βασίλης Παπαδολιάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments