0 0 votes
Article Rating

Η χαραυγή ενός νέου έτους ήταν πάντα γοητευτική για τον άνθρωπο. Συνήθως κοιτούσε ψηλά στον ουρανό αναζητώντας “κάτι” που ίσως και να μην είχε ακριβώς προσδιορίσει. Το κάτι που θα έδινε χρώμα στη ζωή του. Ιδιαίτερα στην αρχαιότητα όπου οι συνθήκες της ζωής ήταν τραγικά άσχημες μια ματιά στον έναστρο ουρανό ήταν μια όαση ελπίδας.

Η σύγχρονη κοινωνία που έχει πολλές ομοιότητες με εκείνες της παλαιότερης δεν θα μπορούσε να έχει ξεφύγει από την αναζήτηση της ελπίδας. Βλέποντας επί πολλά χρόνια μια ανισότητα που βιώνουν οι άνθρωποι, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, με μια ενδιάμεση “τάξη” ανθρώπων να ακροβατεί σε ένα σκοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας, η ανάγκη για κάτι υπερ-φυσικό (τα νερά να γίνουν κρασιά και το ψωμί να πολλαπλασιαστεί με ένα νεύμα), η ανάγκη για ένα παραμύθι (το παλικάρι με το άσπρο άλογο παίρνει το κορίτσι από τον κακό βασιλιά και έζησαν αυτοί καλά…), κ.ά. φαντάζει πιο επιτακτική.

Όπως και να έχει ένας νέος κύκλος κλείνει και ένας άλλος ανοίγει. Καλύτερος; Χειρότερος; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Σίγουρα όμως πιο ελπιδοφόρος. Το myhoroscope.gr ακολουθώντας την “παράδοση” των ζωδίων γύρω στα 15 χρόνια “έτσι για το καλό σας δίνει το “χρώμα της χρονιάς” αλλά και τα λατρεμένα, πόσο τα αγαπάμε, ζώδια.

Η αστρολογική πρακτική μας λέει ότι οι πλανήτες κινούνται μέσα στον ζωδιακό κύκλο. Καθώς το κάνουν, εμπλέκονται σε γωνιακές σχέσεις (όψεις) μεταξύ τους. Ορισμένες από αυτές είναι θετικές και μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την αρμονία. Άλλες είναι ουδέτερες ή δυσαρμονικές και μπορούν να δημιουργήσουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Εξαρτάται. Η μεγάλη εικόνα θα δίνει πάντα καθαρή ή θολή απεικόνιση του πλάνου συνδυασμένη με το προσωπικό μας ωροσκόπιο και οχι γενικά τα ζώδια.

Οι διελεύσεις των βαρέων πλανητών έχουν μια επιρροή βδομάδων ή και μηνών -εξετάζοντας μόνο τις πτολεμαϊκές όψεις- και με το πόσο ελαστικοί είμαστε με τις ανοχές. Οι όψεις εξασθενούν αλλά υπάρχουν φορές που έχουμε μέχρι και 5 φορές ακρίβεια μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης επιρροή τους. Οι διελεύσεις, τέλος, ενεργοποιούν γενέθλιους αλλά και προοδευμένους πλανήτες. Η εξέτασή τους χρειάζεται πάντα προσοχή διότι οι ερμηνείες συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των εγχειριδίων ή στην χειρότερη περίπτωση των περιοδικών που πωλούνται στα περίπτερα.

Τις βαριές διελεύσεις είναι προτιμότερο να τις διαβάζουμε με μια σκεπτικιστική διάθεση ή έτσι για να περνάει η ώρα μας. Μην βιαζόμαστε να κάνουμε “πρόγνωση” ειδικά όταν αφορά άλλα άτομα όπως επίσης να μην έχουμε ιδιαίτερες προσδοκίες ή να καλλιεργούμε φοβίες. Το ίδιο ισχύει και για την αστρολογία όταν ξεφεύγει από τα χέρια των ερευνητών ή αυτών που την χρησιμοποιούν επί σειρά ετών.

 

Η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερω

Ο δακτυλιοειδής πλανήτης Κρόνος επέστρεψε στο παραδοσιακό του σπίτι, στο ζώδιο της κυριαρχίας του, αυτό του αυστηρού αλλά παράλληλα παρορμητικού Αιγόκερου κατά τις τελευταίες ημέρες του 2017. Ο Κρόνος συνήθως προσπαθεί να σταθεροποιήσει στέρεες βάσεις στη ζωή μας, χωρίς επιτυχία κάποιες φορές λόγω της δυνατής θέσης ίσως, η οποία εύκολα μπορεί να δημιουργήσει την πλανη του “δυνατός άρα και καλός”.

Αυτή η θέση συνδέεται στενά με τις κυβερνήσεις και την εδραίωση σταθερών θεμελίων για την οικοδόμηση της μελλοντικής μας ζωής. Κατά τη διάρκεια της περιόδου παραμονής του ως την 21η Μαρτίου του 2020 όπου θα κάνει είσοδο στο ζώδιο του Υδροχόου αλλά λόγω της φαινομενικής ανάδρομης κίνησης θα επιστρέψει στον Αιγόκερω την 1η Ιουλίου του 2020 – και οριστικά θα αποχωρήσει στις 17 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Καθώς ο Κρόνος θα κινείται μέσω του Αιγόκερω αναμένουμε τη σκληρή προσπάθεια, τους περιορισμούς, αλλά και τα όρια που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή.

Πολλοί άνθρωποι θα αισθάνονται τις “πιέσεις” του πλανήτη και στον εργασιακό χώρο με βασικότερο το γεγονός οτι ισως χρειάζεται διπλή προσπάθεια για τη ολοκλήρωση μιας εργασίας κάτι που θα ειναι εξουθενωτικό. Η πρόκληση “της ληψης μαθημάτων” αλλά πάντα μέσα από περιοριστικές καταστάσεις ή ακόμα και απώλειες φαντάζει ιδιαιτέρως ενοχλητικό. Ο Κρόνος σας δίνει αυτό που σας αξίζει διαβάζουμε σε στερεοτυπικές φράσεις που αναμασώνται αλλά το κριτήριο αξιολόγησης δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο κάτι που παραδοσιακά προστάζει η φύση του πλανήτη.

Η ενέργεια αυτής της διέλευσης, αρχικά, θα γίνει αισθητή από οποιονδήποτε έχει πλανήτες στον Αιγόκερω ή όσους έχουν πλανήτες ή ευαίσθητα -ειδικά- σημεία στις πρώτες μοίρες των τριών άλλων παρορμητικών ζωδίων που είναι ο Κριός, ο Καρκίνος και ο Ζυγός.

 

Μερικές αξιοσημείωτες όψεις

 

Δίας εξάγωνο Πλούτωνας (7 Ιανουαρίου έως 25 Ιανουαρίου και 5 Σεπτεμβρίου έως 17 Σεπτεμβρίου)

Ο Δίας σχηματίζει μια αρμονική όψη με τον Πλούτωνα τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο, όπου δημιουργεί δύο ισχυρές χρονικές περιόδους για το έτος. Ο Πλούτωνας δίνει υποστήριξη στον πλανήτη της τύχης και είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά. Θα υπάρξει υποστήριξη και σωστή κρίση στις αποφάσεις. Ο Πλούτωνας, κατά πολλούς αστρολόγους, στις αρμονικές του όψεις ονομάζεται και “ομπρέλα προστασίας”. Έτσι, η περίοδος των συγκεκριμένων διελεύσεων θα είναι καλή και για ίαση σε αρκετά προβλήματα υγείας.

Αυτή η όψη θα επηρεάσει κυρίως Σκορπιούς και Αιγόκερους. Θετικά θα επηρεαστούν και οι Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι και Ιχθείς.

 

Η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο (15 Μαίου)

Στις 15 Μαΐου, ο Ουρανός εισέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου για επτά χρόνια μέχρι το 2025. Η τοποθέτηση αυτή του Ουρανού σας, μπορεί να λεχθεί, ότι δεν είναι και η καλύτερη. Εδώ, στο ζώδιο του Ταύρου, το ελεύθερο και αδάμαστο πνεύμα του Ουρανού μπαίνει στα στενά όρια της πρακτικής και υλικής διασφάλισης.

Επιθυμεί να αποκτά δύναμη και εξουσία προκειμένου τίποτα και κανείς να μην είναι σε θέση να βάλει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του. Αγαπάει την αλλαγή που θα φέρει περισσότερα υλικά κέρδη και γιʼ αυτό προχωρά σε ξαφνικές και απροσδόκητες κινήσεις.

Ο πλανήτης των ριζοσπαστικών αλλαγών στον Ταύρο πιέζεται να λειτουργήσει μαζί με το στοιχείο της σταθερότητας αφού η γήινη φύση του Ταύρου μειώνει την απροσδόκητη φύση του Ουρανού. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης μπορεί να δούμε  αλλαγές σε ότι αφορά τον οικονομικό τομέα. Το νομισματικό σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, καθώς και οι τράπεζες να οδηγούν την αλλαγή σε ένα πιο δίκαιο σύστημα το οποίο θα ωφελούσε τον άνθρωπο. Είναι όμως αυτό εφικτό με τις υπάρχουσες διαμορφωμένες συνθήκες των οικονομικών ανισοτήτων;

Η θέση αυτή του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου υποδηλώνει και άστατη ψυχική κατάσταση που προκύπτει από το δύσκολο κυνήγι υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας. Ταυτόχρονα, ο κυβερνήτης του Ταύρου, η Αφροδίτη δίνει και προβληματική σεξουαλική ζωή, όπου και πάλι η αιτία είναι η λάθος χρήση των δυνάμεων που χαρίζει ο Ουρανός.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο των επτά ετών θα επηρεαστούν κυρίως οι Ταύροι αλλά και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στις πρώτες μοίρες των ζωδίων της Παρθένου, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

 

Δίας στον Σκορπιό σε τρίγωνο με  τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς (25 Μαΐου έως 13 Ιουνίου και 11 Αυγούστου έως 25 Αυγούστου)

Ο Δίας προσεγγίζει σε όψη τριγώνου τον Ποσειδώνα ο οποίος βρίσκεται στους Ιχθείς. Αυτή η όψη τοποθετεί μαζί τους δυο ισχυρούς πλανήτες  επειδή ο Δίας είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων και ο Ποσειδώνας, ο νέος. Το τρίγωνο είναι μια ευεργετική όψη και δείχνει ότι θα υπάρξει αρμονία των ενεργειών και έτσι το σχήμα Δία Ποσειδώνα θα είναι αρκετά υποστηρικτικό.

Πρόκειται για μια περίοδο πνευματικής και δημιουργικής έμπνευσης και αυξημένης διαίσθησης. Στο πλαίσιο αυτό, η ενεργοποίηση ιδιαίτερων ψυχικών δυνάμεων και η αυξημένη ευαισθησία θα βοηθήσουν τον κόσμο να αναπτύξει κάποιες ξεχωριστές δραστηριότητες οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε μια ξεχωριστή πηγή εσόδων του. Ζητούμενο εδώ είναι η πρακτικότητα στην εφαρμογή αυτών των δυνατοτήτων, καθώς η ονειροπόληση και η εξιδανίκευση καραδοκούν για να εκτρέψουν τα πλεονεκτήματα των θετικών όψεων σε χαμένες ευκαιρίες.

Αυτή η θετική διέλευση σε δύο ζώδια του νερού θα επηρεάσει κυρίως τους Ιχθείς και τα άλλα δύο υδάτινα ζώδια τον Καρκίνο και τον Σκορπιό. Επίσης θετικά θα επηρεαστούν οι Ταύροι, οι Παρθένοι αλλά και οι Αιγόκεροι.

 

Κρόνος στον Αιγόκερω τρίγωνο με  τον Ουρανό στον Ταύρο (21 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου)

Καθώς ο Κρόνος εισέρχεται στον Αιγόκερω, σύντομα θα συναντήσει τον πλανήτη Ουρανό  για δεύτερη φορά (η πρώτη φορά ήταν τον 2017), αλλά αυτή τη φορά ο Κρόνος είναι ανάδρομος και ο Ουρανός στο ζώδιο του Ταύρου.

Αυτός ο συνδυασμός  σημαίνει τη συνάντηση του παλιού με το νέο και οι επιπτώσεις αυτής της όψης θα φανούν σε βάθος χρόνου. Η τεχνολογία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ίσως από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε αυτή την όψη υπάρχει ο χρόνος για να δρομολογηθούν  αλλαγές στα σχέδια και τις σχέσεις που άρχισαν πέρυσι. Οι γερές βάσεις δεν έχουν οριστεί ακόμα με αυτό τον τρόπο. Τα όρια πολλών θα δοκιμαστούν και θα μπουν πιο εύκολα αυστηροί κανόνες.

Σε προσωπικό επίπεδο εάν στο παρελθόν θεωρήσατε κάποιους ανθρώπους δεδομένους αυτή είναι η στιγμή που θα αναθεωρήσετε και θα σταματήσετε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Αυτή η διέλευση θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους Ταύρους, τους Παρθένους  και τους Αιγόκερους και σε μικρότερη έκταση τους Καρκίνους, τους Σκορπιούς και τους Ιχθείς.

 

 

Ο Δίας στον Τοξότη από τις 8 Νοεμβρίου 2018

Στις 8 Νοεμβρίου 2018 ο Δίας μπαίνει στο «σπίτι» του στο ζώδιο του Τοξότη αφού είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου. Ξεκινά μια περίοδος επέκτασης για πολλούς περίπου για ένα χρόνο.

Θα δούμε να ενισχύονται τα ταξίδια, ο οικολογικός τουρισμός και γενικότερα οι πολιτισμικές δραστηριότητες. Ο Δίας από τον Τοξότη μας ενθαρρύνει να δούμε μακρύτερα στον ορίζοντα και να κάνουμε μεγάλα όνειρα και σχέδια.  Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε αυτό που θέλουμε αφού θα νιώσουμε τη γενναιοδωρία του. Ωστόσο αυτή η περιρρέουσα υπερβολή χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να μην έχουμε τις βάσεις για να τη διαχειριστούμε.

Προσοχή στη διαχείριση των καταστάσεων θα χρειαστούν οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι και οι Ιχθείς ενώ πολύ θετική είναι αυτή η διάλυση για τους Τοξότες που θα τους γεμίσει ενθουσιασμό, τους Κριούς και τους Λέοντες που θα τους αναζωογονήσει. Όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι δεν θα ενεργοποιήσει δυσαρμονικές όψεις στο γενέθλιο ή στο προοδευτικό μας ωροσκόπιο.

Διαβάστε επίσης το αστρολογικό αλμανάκ για το 1ο εξάμηνο του 2018

Σας ευχόμαστε υγεία, χαρά και πολλές μικρές στιγμές ευτυχίας!

 

Ποιο είναι ωστόσο, το χρώμα της χρονιάς για κάθε εκπρόσωπο του ζωδιακού; Όσοι γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας, θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξετε και το ζώδιο του Ωροσκόπου. Τα προγράμματα του myhoroscope είναι έγκυρα και μπορούν να σας βοηθήσουν να υπολογίσετε σημαντικές αστρολογικές παραμέτρους.

Τα 12 ζώδια και το 2018

Το 2018 είναι μια χρονιά ανταμοιβής για ότι προσπάθεια καταβάλατε τα τελευταία χρόνια στους τομείς που δραστηριοποιηθήκατε. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια είχατε να αντιμετωπίσετε πολλές προκλήσεις και η ενέργεια σας δεν ήταν στο ζενίθ της.

Με την έλευση της νέας χρονιάς τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι δεν θα βρεθείτε σε καταστάσεις που θα χρειαστεί να αναλάβετε ευθύνες.

Μια χρονιά που θα έχει αλλαγές κυρίως από την επιρροή του Ουρανού που θα είναι στο ζώδιο σας μέχρι μέσα Μαΐου στον οικονομικό τομέα αλλά και στον τρόπο που εκφράζεστε. Θα είστε ιδιαίτερα ειλικρινείς και σε κάποιο βαθμό ίσως και καυστικοί. Η παρορμητικότητα που σας διακατέχει σε συνδυασμό με τη βιασύνη να κατακτήσετε τους στόχους σας θα έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες φορές να μην δίνετε σημασία στα θέλω του άλλου και να καταπατήσετε τις δικές του ελευθερίες. Εάν είστε σε θέσεις που ηγείστε τα λεγόμενα σας ίσως είναι η έμπνευση για όσους σας ακούν. Επηρεάζονται κυρίως όσοι είναι γεννημένοι στα μέσα και τέλη του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου.

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 ο Κρόνος αφήνει τον αισιόδοξο Τοξότη και μπαίνει στο οικείο περιβάλλον του Αιγόκερου. Για εσάς αυτή η μετακίνηση σημαίνει ότι θα κινηθείτε κυρίως στον τομέα της καριέρας αφού ο Κρόνος θα βρίσκεται στον 10ο οίκο σας. Ο Κρόνος θα σας πιέσει να δουλέψετε περισσότερο και πιο σκληρά για να αποκτήσετε τα χρήματα ή την καταξίωση που θέλετε.

Εάν δουλέψετε σοβαρά και θέσετε γερές βάσεις στην επαγγελματική σας ζωή η προσπάθεια αυτή θα ανταμειφτεί ακόμα και αν στην αρχή αυτό δεν θα φαίνεται ξεκάθαρα. Προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς με τους προϊσταμένους σας και βασιστείτε στη βοήθεια ανθρώπων με περισσότερη εμπειρία για να τα καταφέρετε. Όποια και εάν είναι η πίεση που θα δεχθείτε καλό θα ήταν να μην θεωρήσετε δυνατό τον εαυτό σας και έρθετε σε αντιπαράθεση με τους ανωτέρους σας. Επηρεάζονται κυρίως οι εκπρόσωποι του ζωδίου που έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο.

Με τον Δία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Σκορπιό και στον 8ο οίκο σας θα έχετε όλα τα μάτια του αντίθετου φύλου πάνω σας. Θα είστε αισθησιακοί και θα μαγνητίσετε το αντικείμενο του πόθου σας ενώ θα βρεθούν τρόποι για να αισθάνεστε οικονομικά ασφαλείς.

Μετά τις 8 Νοεμβρίου 2018 ο Δίας θα περάσει στον 9ο οίκο σας και πολύ πιθανό να προσπαθήσετε να κάνετε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο σας πράξη. Αυτό το ρίσκο όσο και αν το σκέφτεστε εάν πρέπει να το πάρετε θα έχει επιτυχία εάν εξετάσετε πολύ καλά όλες τις προϋποθέσεις.

Οι δοκιμασίες των περασμένων ετών σας έδωσαν το μάθημα να είστε καλοί με εσάς αλλά και με τους άλλους. Η κριτική δεν είναι η καλύτερη λύση πλέον γι’ αυτό θα περάσετε σε πιο διαλλακτικές μεθόδους.

 

Ταύρος

Η εμφάνιση του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου από τις 15 Μάιου 2018 θα έρθει για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου θα βρεθείτε μπροστά από ξαφνικές ανατροπές που το πιο πιθανό είναι να σας προξενήσουν δυσφορία όμως η επιρροή αυτή θα σας βάλει σε μια νέα τροχιά και θα αλλάξει την μέχρι τώρα πορεία σας. Ως ζώδιο του σταθερού σταυρού οι γύρω σας έχουν συνηθίσει σε μια πιο αργή συμπεριφορά κάτι που θα αλλάξει κυρίως από τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς (2019) αφού οι αντιδράσεις σας θα είναι πιο γρήγορες και αποτελεσματικές.

Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου.

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω από τις 20 Δεκεμβρίου θα σας βάλει να δείτε τη ζωή σας πιο λογικά και θα καταλαγιάσει την υπέρμετρη αισιοδοξία σας. Θα έρθετε πιο κοντά με τον εσωτερικό σας εαυτό φιλοσοφώντας τις καταστάσεις γύρω σας ωστόσο αυτό θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα μόνο εάν εσείς οι ίδιοι τις αντιμετωπίσετε σοβαρά. Ο 9ος οίκος σας στον οποίο θα βρίσκεται ο Κρόνος σας καλεί εάν είστε σε τέτοια φάση ζωής να γυρίσετε την πλάτη σε σχέσεις που δεν σας χαροποιούν ή δεν σας καλύπτουν ψυχικά και συναισθηματικά . Αυτή την επιρροή θα την καταλάβουν καλύτερα οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου.

Ο Δίας που βρίσκεται απέναντι σας στο ζώδιο του Σκορπιού αυτή τη χρονιά θα δράσει σαν δίχτυ ασφαλείας κυρίως σε ότι αφορά τα επαγγελματικά. Νέα πρόσωπα με νέες επαγγελματικές προτάσεις που θα πρέπει να αξιολογήσετε. Ο πλανήτης της τύχης βρίσκεται στον 7ο οίκο σας, σας ευνοεί με επισημοποίηση μιας σχέσης, αλλά και τη διάλυσή της αν στο προσωπικό σας ωροσκόπιο ενεργοποιούνται δύσκολες όψεις. Όσοι εκπρόσωποι του ζωδίου δεν βρίσκεστε σε μια σχέση ο Δίας θα σας φέρει νέα πρόσωπα στη ζωή σας γεγονός που θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σας. Είναι μια περίοδος που θα βρείτε τον/τη σύντροφο που θα καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες σας.

Υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν άτομα του παρελθόντος για να τελειώσουν κάποιοι κύκλοι. Είναι στο χέρι σας να δώσετε το τέλος που θεωρείτε καλύτερο για εσάς και να προχωρήσετε με γνώμονα την κάλυψη των δικών σας αναγκών.

 

Δίδυμοι

Η δίχρονη πορεία του Κρόνου στο απέναντι ζώδιό σας, βοήθησε αρκετούς από εσάς στο να βάλετε βάσεις κυρίως σε ότι αφορούσε τις σχέσεις σας. Η νέα χρονιά σάς βρίσκει να έχετε ακόμα κάποιες μικρές διαφορές με τον Κρόνο αφού μετά τις 20 Δεκεμβρίου ο Κρόνος θα βρίσκεται στον 8ο οίκο σας. Οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα αναγκαστείτε να πάρετε ξεκάθαρες αποφάσεις σε ότι αφορά τα οικονομικά σας και να βάλετε σε τάξη οποιαδήποτε χρηματοοικονομική εκκρεμότητα έχετε. Προσπαθήστε να είστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις σας κυρίως όταν αφορά δημόσιους φορείς. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα φέρει και έλλειψη εμπιστοσύνης και μια τάση για χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το μάθημα που πρέπει να πάρετε από αυτή τη διέλευση είναι να βρείτε την εσωτερική δύναμη και την αισιοδοξία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθετε στις όποιες πιέσεις.

Για να μην σας αποκαρδιώσουμε υπάρχουν και καλά νέα στον ορίζοντα. Ο Δίας είναι ήδη στον τομέα της εργασίας και της υγείας δηλαδή στον 6ο οίκο σας. Σαφώς υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις στον εργασιακό τομέα όμως ο Δίας σας δίνει μια προστασία με αποτέλεσμα η δυσκολία να είναι μόνο στις αγγαρείες που ίσως πρέπει να κάνετε γιατί ότι και να γίνει δεν θα βρεθείτε εκτός του εργασιακού χώρου.

Εάν είστε σε περίοδο που ψάχνετε για μια δουλειά αυτή η στιγμή είναι θετική και θα υπάρξουν ευκαιρίες αρκεί να τις δείτε. Πολύ καλή περίοδος επίσης για να ασχοληθείτε με τη φυσική σας κατάσταση και τη διατροφή σας.

Μετά τις 8 Νοεμβρίου 2018 που ο Δίας θα περάσει στον Τοξότη η εύνοια του θα είναι ακόμα εντονότερη σε ότι αφορά τις σχέσεις σας είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές ενώ ξεκινά μια νέα περίοδος για εσάς σε συντροφικό επίπεδο.

Το 2018 θα σας μάθει να εμπιστεύεστε και να γίνετε περισσότερο δοτικοί στο/στη σύντροφό σας γιατί δίνοντας θα πάρετε το καλύτερο αποτέλεσμα που περιμένετε καιρό.

 

Καρκίνος

Πριν μπει η νέα χρονιά έχει μπει ο Κρόνος στον Αιγόκερο (από τις 22 Δεκεμβρίου 2017) στον 7ο οίκο σας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να είστε πιο προσεκτικοί σε ότι αφορά τις σχέσεις αλλά και τις συνεργασίες σας. Όπως έχουμε ξαναπεί ο Κρόνος έρχεται να διώξει από τη ζωή μας ότι δεν έχει γερές βάσεις σίγουρα με επίπονο τρόπο αλλά καθαρίζει το έδαφος για να ξεκινήσει κάτι γερό και αξιόλογο. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας αυτή την περίοδο θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά και πολλές φορές διπλά και τριπλά τις αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε. Όλες οι σχέσεις σας θα περάσουν ταραχές για να μείνουν εκείνες που σας αξίζουν.

Σαν αντιστάθμισμα στην πίεση του Κρόνου είναι η παρουσία του Δία στον 5ο οίκο σας ο οποίος εκπροσωπεί τις ερωτικές σχέσεις. Ο Δίας έρχεται να δώσει μια αισιοδοξία και την ευκαιρία να έχετε επιτυχίες σε αυτόν τον τομέα. Φλέρτ και έντονα συναισθήματα φέρνει η νέα χρονιά για τους Καρκίνους. Η παρουσία του Ουρανού στον Κριό σίγουρα επηρεάζει την καθημερινότηα στην εργασία σας με αρκετές εντάσεις. Θα βρεθείτε μπροστά σε ξαφνικές αλλαγές που στο τέλος θα είναι θετικές για εσάς. Στις 9 Νοεβρίου 2018 ο Δίας θα περάσει από τον Σκορπιό στον Τοξότη και στον 6ο οίκο σας. Ο τομέας της εργασίας και της υγείας θα έχει την προστασία του ευεργέτη πλανήτη και θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο ασφαλείς.

Με την ανάδρομη πορεία του Άρη στον Υδροχόο το καλοκαίρι (26/06 – 13/08) θα πρέπει να προσέξετε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας ενώ δεν θα λείψουν έντονες στιγμές στις σχέσεις σας οπότε καλό θα είναι υπάρχει ένας έλεχος στα νεύρα σας και στο πως εκφράζεστε. Οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση θα ήταν καλύτερα να την πάρετε αφού ο Άρης γυρίσει σε ορθή πορεία από τις 14 Αυγούστου και μετά.

Ανάμεσα σε αυτό το διάστημα (26/06 – 13/08) θα γίνει και μερική έκλειψη του Ήλιου στο ζώδιο σας που θα επηρεάσει κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο. Η ανάγκη να βάλετε τα θέλω σας σε προτεραιότητα θα είναι έντονη και θα προσπαθήσετε να διεκδικήσετε αυτά που θέλετε απο τον/την σύντροφό σας. Θέλει καλή ισορροπία για να μην γίνουν οι επιθυμίες σας εμμονή και χάσετε τα κεκτημένα σας.

 

Λέων

Μια χρονιά που σχεδόν όλες οι ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις γίνονται στον άξονα των σταθερών ζωδίων (Λέοντες, Σκορπιοί, Ταύροι και Υδροχόοι) αρχής γενομένης με την ολική Σεληνιακή έκλειψη που θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου στο ζώδιό σας. Επηρεάζονται κυρίως οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας που έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο αφού γίνεται στην 11η μοίρα του Λέοντα και θα φέρει μια κινητικότητα στον τομέα των σχέσεων σας. Ίσως ήρθε η στιγμή να αναρωτηθείτε εάν ο/η σύντροφος σας καλύπτει τα συναισθήματα σας. Ώρα της επιλογής για το αν θα προχωρήσετε παρακάτω που όμως δεν είστε τόσο έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου θα επηρεαστούν περισσότερο από τη μερική ηλιακή έκλειψη που θα γίνει στην 27η μοίρα του Υδροχόου στις 15 Φεβρουαρίου και θα φέρει νέα ξεκινήματα τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές σχέσεις σας. Αν δώσετε ότι καλύτερο έχετε σε αυτό το νέο ξεκίνημα θα έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στις 27 Ιουλίου γίνεται ολική έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο και πάλι και οι εκπρόσωποι του πρώτου δεκαημέρου πολύ πιθανό να κάνουν την ανατροπή στη ζωή τους κυρίως σε προσωπικό επίπεδο αφού θα κληθείτε εάν και εφόσον πρέπει να κλείσετε κάποιους σημαντικούς κύκλους ζωής.

Θα βρεθείτε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τη μερική ηλιακή έκλειψη που θα γίνει ξανά στο ζώδιο σας στις 11 Αυγούστου και θα επηρεάσει όσους έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο. Είστε πιο αποφασιστικοί και προχωράτε με σταθερά βήματα για να κατακτήσετε αυτό που έχετε θέσει σαν στόχο.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στον 6ο οίκο σας με αποτέλεσμα να αυξήσει τις απαιτήσεις της καθημερινότητα σας. Πολλές υποχρεώσεις στον εργασιακό τομέα και πρέπει να εργαστείτε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όσο ο Κρόνος θα βρίσκεται στον οίκο της εργασίας και της υγείας μπορείτε να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να ξεκινήσετε ένα είδος άσκησης.

Η επιρροή του Δια για τους Λέοντες θα δείξει το χαρούμενο πρόσωπο της μετά τις 9 Νοεμβρίου που θα αφήσει τον Σκορπιό και θα περάσει στον Τοξότη. Ξένοιαστες στιγμές με τον/την σύντροφο σας γεμάτες πάθος και ένταση θα σας ανεβάσουν και θα σας κάνουν να χαρείτε την κάθε στιγμή. Τα φώτα επάνω σας σάς κάνουν να λάμπετε περισσότερο και να έχετε περισσότερες κατακτήσεις.

 

Παρθένος

Η χρονιά που πέρασε για πολλούς εκπροσώπους του ζωδίου σας ήταν μια θετική χρονιά σε γενικά πλαίσια εκτός από τον τομέα των αισθηματικών που εκεί υπήρξε μια αστάθεια. Το 2018 έρχεται χωρίς μεγάλες αλλαγές  στα αισθηματικά σας ωστόσο είναι μια  περίοδος σημαντικών και συνεχόμενων αλλαγών.

Ο Κρόνος βρίσκεται στον οίκο του έρωτα και της δημιουργίας δηλαδή στον 5ο οίκο σας από τις 20 Δεκεμβρίου και το μάθημα που θα πρέπει να πάρετε είναι να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το ανάλαφρο. Μια καθημερινότητα που πρέπει να χειριστείτε με υπεθυνότητα και σοβαρότητα χωρίς όμως να λείπουν και οι στιγμές χαράς και διασκέδασης. Αν δείτε τις καταστάσεις με υπευθυνότητα και χωρίς απαισιοδοξία τότε να είστε σίγουροι/ρες ότι ο Κρόνος θα έχει να σας δώσει πολλά από όσα περιμένατε.

Με τη βοήθεια του Δία θα γίνεται πιο κοινωνικοί αφού βρίσκεται στον 3ο οίκο σας και θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά με την οικογένεια σας αλλά και με φίλους που ίσως να είχατε απομακρυνθεί τα προηγούμενα χρόνια. Ο Δίας θα σας δώσει μια άνεση στην επικοινωνία και θα σας φέρει αρκετές φορές στο κέντρο του ενδιαφέροντος ανθρώπων του στενού σας φιλικού κύκλου.

Τόσο η παρουσία του στον Σκορπιό όσο και στον Τοξότη από τις 9 Νοεμβρίου 2018 θα σας ευνοήσει κυρίως σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και την ακίνητη περιουσία σας εάν έχετε. Θα είναι μια περίοδος που θα προμοδοτήσει αλλαγή κατοικίας ή αγοροπωλησίες αφού από την ημερομηνία αυτή και μετά ο Δίας θα βρίσκεται στον 4ο οίκο σας.

Ο Πλούτωνας που βρίσκεται στον Αιγόκερω θα σας βάλει στη διαδικασία να κάνετε ριζικές αλλαγές κυρίως στον ερωτικό τομέα κάτι που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε εάν θέλετε ή όχι αφού η γήινη φύση σας σας κάνει να αρέσκεστε στη σταθερότητα και όχι στις όποιες αλλαγές. Οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν για να κάνετε ένα βήμα μπροστά ,μια κίνηση που πολύ πιθανό να ξαφνιάσει τους γύρω σας. Από αυτή τη διέλευση επηρεάζονται κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου.

 

Ζυγός

Αλλαγές θα έχει και για τους εκπροσώπους του Ζυγού η νέα χρονιά! Κρόνος και Ουρανός θα σας φέρουν μπροστά σε πολύ σημαντικές αλλαγές και το ενδιαφέρον αυτή τη χρονιά θα είναι κυρίως σε ότι αφορά την οικογένεια και τις επαγγελματικές σας σχέσεις.

Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο θα επηρεαστούν από τη διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω ο οποιος είναι στον 4ο οίκο και θα σας κάνει να αλλάξετε εντελώς ότι αντίληψη είχατε μέχρι τώρα για πράγματα γύρω σας. Προσοχή γιατί αυτή η διεύλευση θα σας φέρει αντιμέτωπους με την οικογένεια σας σε βαθμό να έρθετε ακόμα και σε ρήξη εάν γίνουν εμπόδιο στους στόχους σας.

Επίσης οι εκπρόσωποι του τρίτου δεκαημέρου θα δουν ανατροπές σε ότι αφορά τις επαγγελματικές σας σχέσεις αφού ο Ουρανος στον Κριό είναι στον 7ο οίκο σας. Θα περάσετε σε μια περίοδο που δεν θα μπορείτε άλλο τους συμβιβασμούς και θα κάνετε ξαφνικά ξεκαθαρίσματα με αποτέλεσμα ο περίγυρος σας να ξαφνιαστεί από αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά σας. Δεν είστε πλέον διατεθιμένοι να καταπιέζετε τα θέλω σας και γι’ αυτό μέσα από αυτή τη διεργασία θα μείνουν στο πλευρό σας τα άτομα που θα μπορέσουν να αντέξουν αυτές τις αλλαγές σας.

Με τον Κρόνο στον 4ο οίκο σας κυρίως όσοι είστε γεννημένοι στον πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα επωμιστείτε περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις σε ότι αφορά τις οικογενειακές σας σχέσεις. Και σε αυτό τον τομέα με τη παρουσία του Κρόνου θα έρθετε σε ξεκαθαρισματα χωρίς αυτό να σημαίνει πως το αποτέλεσμα δεν θα είναι θετικό για εσάς ιδίως για όσους θα ήθελαν μια συγκατοίκηση με τον /τη ν σύντροφο τους. Ο Κρόνος σας κάνει πιο απαιτητικούς ,βάζετε τα όρια σας και αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να πετύχετε το στόχο που έχετε θέσει δηλ το στόχο της συγκατοίκησης και γιατί όχι να θέσετε τις βάσεις για να κάνετε τη δική σας οικογένεια.

Η επιρροή του Δία από το Σκορπιό σας βρίσκει να αναπτερώνεστε οικονομικά και να έρχεστε σε μια οικονομική σταθερότητα. Συνήθως η οικονομική σταθερότητα φέρνει και ισορροπία στοναισθηματικό τομέα κάτι που θα σας χαροποιήσει ιδιαιτέρως.

Μόλις ο Δίας περάσει στον Τοξότη από τις 9 Νοεμβρίου 2018 θα γίνετε περισσότερο επικοινωνιακοί και θα μπορείτε να γοητεύετε με τα λόγια και τις πράξεις σας τον περίγυρο σας. Ευνοούνται επίσης τα ταξίδια αλλά και οποιαδήποτε ενασχόληση που αφορά τη γνώση π.χ σεμινάρια

Για τους εκπροσώπους του ζωδίου του Ζυγού η μερική ηλιακή έκλειψη που θα γίνει στις 13 Ιουλίου 2018 θα φέρει αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα. Ίσως αποφασίσετε να αφήσετε μια δουλειά αφού θα νιώσετε ότι δεν έχετε να πάρετε ή να δώσετε κάτι παραπάνω. Αρχικά αυτή η απόφαση ίσως σας αγχώσει όμως στην πορεία θα καταλάβετε ότι αυτή η αλλαγή έγινε γιατι είχε έρθει το πληρωμα του χρόνου. Η μερική ηλιακή έκλειψη θα επηρεάσει κυρίως όσους είναι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο.

 

Σκορπιός

Αυτή η χρονιά ξεκινά με τον Δία στο ζώδιό σας να δίνει μια ανάσα στις δυσκολίες που περάσατε τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2018 έχετε την ευκαιρία να δώσετε βάση σε ότι αφορά τις σχέσεις σας είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές. Νέες γνωριμίες, νέες συνεργασίες θα σας βοηθήσουν να δείτε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Ανοίγουν νέοι δρόμοι για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας αρκεί να διαχειριστείτε αυτές τις ευκαιρίες με σύνεση για να έχετε θετικά αποτελέσματα.

Από τις 9 Νοεμβρίου 2018 ο Δίας θα περάσει στον Τοξότη και θα βρίσκεται στον 2ο οίκο σας το οίκο των κεκτημένων και θα σας δώσει αρχικά μια ανάσα στα οικονομικά σας ενώ θα σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να «πατήσετε» πιο γερά στα πόδια σας και να διώξει σε μεγάλο βαθμό όποιες ανασφάλειες. Ο Δίας στον Τοξότη  όμως θέλει και λόγο προσοχή σε ότι αφορά τα έξοδα σας. Προσοχή σε υπερβολικές σπατάλες στις οποίες θα είστε λίγο επιρρεπείς.  Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε σωστά την προστασία που σας δίνει ο πλανήτης των ευκαιριών και της επέκτασης για να έχετε τα οφέλη που θέλετε.

Ο Κρόνος από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 έχει περάσει στον Αιγόκερω και στον 3ο οίκο σας. Έχετε πιο σοβαρή κα δομημένη επικοινωνία με τους άλλους και πιο ώριμη σκέψη. Ακόμα ένα ξεκαθάρισμα που πρέπει να κάνετε στις προσωπικές σας σχέσεις αφού αυτή η σοβαρότητα που αντιμετωπίζετε τους γύρω σας μπορεί να σας κάνει απόλυτους και ίσως κάποιες φορές σκληρούς με αποτέλεσμα να να μπείτε στη διαδικασία να κρατήσετε κοντά σας μόνο όσους θέλετε και μπορούν να σας αντέξουν. Το μήνυμα του Κρόνου από τον Αιγόκερω για εσάς τους Σκορπιούς είναι να σκέφτεστε περισσότερο και να μιλάτε λιγότερο.

Στις 16 Μαϊου 2018 ο Ουρανός θα βρίσκεται στο πολικό ζώδιο του Ταύρου και θα σας προετοιμάσει για όλες τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά σας. Συμβιβασμοί που κάνατε στο παρελθόν είδατε ότι δε λειτουργούν και θα αρχίσετε να διεκδικείτε αυτά που θεωρείτε ότι σας αξίζουν. Η διέλευση αυτή επηρεάζει κυρίως όσους είναι γεννημένοι στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου του ζωδίου.

Σε ότι αφορά τις εκλείψεις του 2018 οι περισσότερες θα γίνουν στο σταθερό σταυρό εκεί που ανήκει και το ζώδιο σας με αποτέλεσμα να σας επηρεάσουν αρκετά. Οι δύο πρώτες που γίνονται στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου ( 31 Ιανουαρίου και 17 Φεβρουαρίου) θα σας φέρουν αντιμέτωπους κυρίως με θέματα της οικογένειας ενώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης έκλειψης δεν αποκλείεται να μπείτε στη διαδικασία μετακόμισης ή συμβίωσης.

Λίγο προσοχή στις αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε κατά τη διάρκεια της έκλειψης που θα γίνει στις 11 Αυγούστου 2018 στον Λέοντα. Θα πρέπει οι πράξεις σας να γίνουν μεθοδικά και μετά από σοβαρή και προσεκτική σκέψη.

 

Τοξότης

Αποχαιρετήσατε με ανακούφιση τον Κρόνο από το ζώδιό σας που σας πίεσε τα δύο προηγούμενα χρόνια και τώρα από το ζώδιο του Αιγόκερω έρχεται να σας δώσει ακόμα ένα μάθημα. Ο Κρόνος θα βρίσκεται στον 2ο οίκο σας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να σας μάθει να διαχειρίζεστε με σύνεση τα οικονομικά σας. Θα πρέπει να βρείτε τρόπους να ζήσετε με λιγότερα τη στιγμή που θα θέλατε να ξοδεύετε περισσότερα. Σε πρώτο χρόνο αυτή η πίεση στον οικονομικό τομέα θα σας περιορίσει όμως τελειώνοντας αυτή η διέλευση θα έχετε κατανοήσει ποιες είναι οι πραγματικές απολαύσεις της ζωής για εσάς αφού θα έχετε περάσει μια εσωτερική διεργασία που θα έχει πολλές φάσεις αυτοκριτικής. Ο Κρόνος δίνει μαθήματα που στο τέλος μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και σε πνευματικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Η διέλευση αυτή θα επηρεάσει κυρίως τους εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου του ζωδίου.

Με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς να διελαύνει στον τέταρτο οίκο σας θα δώσετε περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα σε εκείνους που θα ζητήσουν τη βοήθεια σας. Θα πρέπει να προσέξετε όμως και να βρείτε την ισορροπία μεταξύ των θέλω των άλλων με τα δικά σας θέλω. Υπάρχει περίπτωση άνθρωποι της οικογενείας σας να έχουν χειριστικές συμπεριφορές απέναντι σας ακριβώς γιατί εσείς δεν έχετε θέσει όρια.

Στον πέμπτο οίκο σας βρίσκεται ο Ουρανός από το ζώδιο του Κριού και έρχεται να σας κάνει πιο ανατρεπτικούς. Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τις ερωτικές σας σχέσεις αλλάξει και σας κάνει πιο διεκδικητικούς σε ότι αφορά την προσωπική σας ελευθερία μέσα στη σχέση. Στο προσκήνιο και ένας ξαφνικός έρωτας που το πιο πιθανό είναι να μην έχει διάρκεια όμως θα είναι τόσο έντονος που θα σας αναγκάσει να δείτε τον έρωτα με άλλη οπτική κυρίως οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου.

Τα καλά νέα τα φέρνει ο Δίας από τον 12ο οίκο σας μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2018. Σας προστατεύει από καταστάσεις που αρχικά δείχνουν ότι μπορούν να σας πληγώσουν. Μια καλή περίοδος να αφήσετε πίσω σας ανθρώπους και καταστάσεις που σας δημιούργησαν αρνητικά συναισθήματα και να επουλώστε τυχόν ανοιχτές πληγές.

Από τις 9 Νοεμβρίου 2018 ο πλανήτης των ευκαιριών και της επέκτασης μπαίνει στο ζώδιο σας και θα δείξει το ευεργετικό του πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα. Πρόοδος τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά με τη βοήθεια ανθρώπων που θα βρίσκονται δίπλα σας. Προσοχή όμως κανένας πλανήτης δεν δίνει απλόχερα. Σημαντικό ρόλο έχει και η προσωπική μας προσπάθεια είτε αυτό αφορά ερωτικές σχέσεις είτε επαγγελματικές.

Μια θετική χρονιά έρχεται για τους Τοξότες αρκεί να αξιοποιήσετε σωστά τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν μπροστά σας. Θα είστε λίγο επιρρεπείς στην καλοπέραση οπότε δώστε βάση και στη διατροφή σας αφού ο Δίας εκτός από ευκαιρίες φέρνει και περιττά κιλά!

 

Αιγόκερως

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 ο κυβερνήτης σας ο Κρόνος έχει μπει στο ζώδιό σας. Ο αυστηρός κριτής του πλανητικού συστήματος ήρθε είτε να σας νουθετήσει είτε να σας επιβραβεύσει εάν και εφόσον τα προηγούμενα χρόνια βάλατε γερές βάσεις στις σχέσεις σας και στην εργασία σας. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε με περισσότερη ευθύνη και σοβαρότητα τους στόχους που έχετε θέσει. Το πλήρωμα του χρόνου – Κρόνου έρχεται να ξεκαθαρίσει ότι έχει βασιστεί σε σαθρά θεμέλια μια διαδικασία επίπονη την ώρα που το βιώνεται όμως το αποτέλεσμα θα είναι θετικό αφού θα ξεκινήσετε από την αρχή πιο δυνατά και σταθερά.

Η νέα χρονιά είναι μια χρονιά αλλαγών για εσάς. Εκτός από τον Κρόνο στο ζώδιο σας βρίσκεται και ο Πλούτωνας (από το 2008). Αυτοί οι δύο πλανήτες σας φέρνουν αντιμέτωπους με βαθιές, ριζικές αλλαγές. Ο Πλούτωνας ο πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης θα σας βάλει σε μια τροχιά να αλλάξετε τα πάντα και στην επαγγελματική  αλλά και στην προσωπική σας ζωή.

Θα υπάρξουν περίοδοι άγχους που θα πιεστείτε αρκετά όμως σε συνδυασμό με τις αλλαγές που θα φέρει και ο Κρόνος στο ζώδιο σας ο νέος σας εαυτός θα είναι καλύτερος και απελευθερωμένος από παλιές νοοτροπίες και αντιλήψεις κάτι που ίσως χρειάζεστε για να γίνετε πιο ανάλαφροι αφού σαν ποιότητα το ζώδιο σας είναι πιο αυστηρό και επίμονο. Ο Πλούτωνας αυτή τη χρονική στιγμή επηρεάζει κυρίως όσους έχουν γεννηθεί στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου.

Οι αλλαγές θα συνεχιστούν και από την παρουσία του Ουρανού στον Κριό. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο θα δουν αλλαγές σε ότι αφορά την οικογένεια ή τις αντιλήψεις που έχετε πάρει από την οικογένεια σας. Ο Ουρανός βρίσκεται στον 4ο οίκο σας που αυτό μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με μια μετακόμιση ή μετακίνηση σε άλλη χώρα.

Καλό θα είναι να μην αντισταθείτε στις αλλαγές που θα έρθουν μπροστά σας γιατί ο πλανήτης αυτός θα σας αναγκάσει να τις κάνετε με αποτέλεσμα να ανοιχτούν μπροστά σας νέοι δρόμοι που ακολουθώντας τους θα ξανασυστηθείτε με τον νέο ανανεωμένο εαυτό σας.

Στις 13 Ιουλίου 2018 η μερική έκλειψη που θα γίνει στον Καρκίνο θα επηρεάσει άμεσα τις σχέσεις σας και ίσως σας φέρει αντιμέτωπους με συναισθήματα ανασφάλειας. Θα χρειαστεί να έχετε δομημένη σκέψη για να πάρετε τις όποιες αποφάσεις κυρίως σε θέματα που αφορούν τις προσωπικές σας σχέσεις.

Ευτυχώς ο Δίας από το Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2018 και στη συνέχεια από τον Τοξότη έρχεται να δώσει μια ανάσα στις πιέσεις που θα δεχθείτε από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Ο Δίας θα σας δώσει την ενέργεια και τη δύναμη μέσα σε μια δύσκολη ομολογουμένως περίοδο να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα. Θα σας φέρει κοντά με ανθρώπους που θα στηρίξουν τους στόχους σας και θα ας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά στους στόχους σας. Συνειδητοποιείται καλύτερα τις καταστάσεις και μπορείτε να προχωρήσετε αφού έχετε συγχωρέσεις όλους όσους σας έβαλαν τρικλοποδιές ή σας πλήγωσαν τον προηγούμενο καιρό.

 

Υδροχόος

Τη φετινή χρονιά για εσάς του Υδροχόους σημαντικό ρόλο θα παίξει η διέλευση του Ουρανού αρχικά στον Κριό που θα επηρεάσει τους εκπροσώπους του ζωδίου που έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο και στη συνέχεια από τον Ταύρο που θα επηρεάσει όσους έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο. Από τη φύση σας είστε άνθρωποι με επαναστατικές ιδέες ο Ουρανός έρχεται να ενισχύσει αυτή σας την ιδιοσυγκρασία και θα σας κάνει ακόμα πιο ανατρεπτικούς σε ότι αφορά την επικοινωνία σας με τους άλλους. Καταστάσεις που εμφανίζονται ξαφνικά στην καθημερινότητα σας θα σας δώσουν την ώθηση να πετάξετε από πάνω σας ότι μέχρι τώρα σας περιόριζε κυρίως από το οικογενειακό περιβάλλον.

Μην απορήσετε εάν  πολλοί από εσάς εάν την χρονιά που έρχεται θελήσετε να απογαλακτιστείτε από την οικογενειακή εστία και αναζητήσετε την ελευθερία σας με μια μετακόμιση. Οι αλλαγές αυτές θα είναι δύσκολες ωστόσο θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε καλύτερα το μέλλον σας. Ο Ουρανός επίσης θα σας φέρει και ξαφνικούς έρωτες με αποτέλεσμα η ζωή σας να μην είναι τόσο μονότονη όσο φαντάζεστε.

Τέσσερις από τις εκλείψεις της χρονιάς γίνονται στον άξονα σας, δηλαδή στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου. Σε συνδυασμό με τον Κρόνο στον Αιγόκερω θα βρεθείτε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και ξεκαθαρίσματα. Ποιοι θα μείνουν κοντά σας και ποιοι όχι βάζοντας σε προτεραιότητα τις δικές σας ανάγκες. Η περίοδος από 31 Ιανουαρίου που γίνεται η πρώτη έκλειψη Σελήνης στον άξονα σας μέχρι και 11 Αυγούστου με την μερική ηλιακή έκλειψη στον Λέοντα θα είναι γεμάτη ένταση με συναισθηματική φόρτιση. Είναι αυτή η χρονική στιγμή που πρέπει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις με ωριμότητα χωρίς να αφήσετε τον θυμό να σας καταβάλει και να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε είχε γίνει απλά συνήθεια.

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 ο Κρόνος έχει περάσει στον Αιγόκερω και στον δωδέκατο οίκο σας μια θέση όχι και τόσο καλή για εσάς. Ανασφάλειες, ψυχολογικές πιέσεις και φόβοι θα έρθουν στο προσκήνιο και εσείς καλείστε να κοιτάξετε μέσα σας να βρείτε τη δύναμη και να διώξετε ότι δεν έχει γερά θεμέλια μια διαδικασία αρκετά επίπονη. Καλείστε να τελειώσετε οποιαδήποτε ημιτελή κατάσταση από το παρελθόν και να προχωρήσετε θέτοντας νέους στόχους σε γερές βάσεις.

Μέσα σε όλο αυτό το τοπίο ευτυχώς η παρουσία του Δία στον δέκατο οίκο σας από τον Σκορπιό σας δίνει μια ανάσα τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στις κοινωνικές σας συναναστροφές. Οι στόχοι σας γίνονται πιο εύκολα επιτυχείς και η δουλειά σας αναγνωρίζεται. Οι ιδέες σας βρίσκουν ανταπόκριση και πρόσφορο έδαφος για να γίνουν πράξεις με τη βοήθεια ατόμων που θα μπουν στη ζωή σας και θα σας βοηθήσουν  στο έργο σας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι από εσάς να μπορέσετε να ανελιχθείτε ιεραρχικά στον εργασιακό σας χώρο.

 

Ιχθείς

Ιχθείς 2018

Με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας από το Φεβρουάριο του 2012 σας έχει βάλει ήδη στη διεργασία πνευματικής και εσωτερικής αναζήτησης. Ο Ποσειδώνας και το θολό πέπλο του θα σας φέρει πολλές φορές μέσα στη χρονιά σε σημείο που θα πρέπει να καταλάβετε ποια είναι η πραγματικότητα από την πλάνη. Οι προσωπικές σας σχέσεις καθώς και οι επαγγελματικές χρειάζονται προσοχή γιατί βρίσκεστε σε μια θέση να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν φεύγει το ποσειδώνιο σύννεφο να απογοητεύεστε από ανθρώπους που δείξατε εμπιστοσύνη και να πληγωθείτε.

Η παρουσία του Κρόνου από τις 22 Δεκεμβρίου 2017 στον Αιγόκερω επηρεάζει τις κοινωνικές σας σχέσεις, το φιλικό σας περιβάλλον. Θα κρίνετε αυστηρά πλέον τις φιλίες σας και θα απομακρύνετε άτομα τα οποία πλέον δεν έχουν να σας δώσουν κάτι παραπάνω και μόνο παίρνουν από εσάς χωρίς να δίνουν. Το μάθημα του Κρόνου για εσάς τους Ιχθύς θα είναι να εργαστείτε με υπευθυνότητα και ωριμότητα και να προσπαθήστε σκληρά για να πετύχουν οι στόχοι σας. Εάν ασχολείστε με κοινωνικά θέματα η σκληρή προσπάθεια σας θα έχει αποτέλεσμα και εξαιτίας σας θα υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που θα δουν να καλυτερεύει η καθημερινότητα τους.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο φιλικό προς τα εσάς ζώδιο του Σκορπιού μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2018. Βρίσκεται ξανά την αισιοδοξία σας και βλέπετε τα πράγματα με πιο χαρούμενη διάθεση. Η αυτοπεποίθηση σας ανεβαίνει και νιώθετε έτοιμοι να αναλάβετε δράση και να φέρετε εις πέρας τους στόχους σας.

Στον ερωτικό τομέα η διέλευση αυτή σας δίνει τη διάθεση να φλερτάρετε περισσότερο να βγείτε δυναμικά στον ερωτικό στίβο και να κάνετε πολλούς/πολλές να σας ερωτευτούν. Αυτή τη περίοδο μπορείτε να κάνετε ταξίδια που από καιρό είχατε στο μυαλό σας. Η ευεργετική παρουσία του Δία θα συνεχίσει και από τον Τοξότη που θα περάσει στις 9 Νοεμβρίου 2018 κυρίως στον επαγγελματικό τομέα. Νέες γνωριμίες θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε επαγγελματικά και να ξεκινήσει για εσάς μια νέα λαμπρή περίοδος στον εργασιακό τομέα.

Λίγη προσοχή στο παρελθόν που θα επιστρέψει όταν η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2018. Θέματα που θα πρέπει να κλείσουν μια και καλή κυρίως οικονομικά ενώ στον αισθηματικό τομέα οι επιστροφές θα φέρουν στην επιφάνεια ξεχασμένα συναισθήματα που μπορεί να σας δημιουργήσουν νευρικότητα επειδή θα είναι έντονα.

 

Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά

myHoroscope.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments