0 0 votes
Article Rating

Ημερομηνία γέννησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θεωρείται η 1η Ιανουαρίου 1999 και ώρα 12 τα μεσάνυχτα. Πάνω στην αλλαγή του χρόνου τέθηκε σε ισχύ το νέο νόμισμα, όχι ακόμα σε φυσική μορφή αλλά για διατραπεζικές συναλλαγές. Τοποθεσία είναι η Φρανκφούρτη Γερμανίας όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο αστρολογικός χάρτης για το Ευρώ είναι ο ακόλουθος.

 

Σύντομη Ανάλυση Γενέθλιου Χάρτη

Έχουμε λοιπόν Ήλιο στον Αιγόκερο, Σελήνη στους Διδύμους και Ωροσκόπο στο Ζυγό. Αρκετά ταιριαστός συνδυασμόςαφού η κυβέρνηση της ευρωζώνης (Ήλιος) οφείλει να έχει υπευθυνότητα και κάποιο συντηρητισμό ενώ ο λαός (Σελήνη) ή μάλλον οι λαοί, έχουν συχνά διαφορετικές απόψεις και γνώμες χωρίς να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την πρακτική εφαρμογή τους. Η παρουσία του Ζυγού στον Ωροσκόπο δείχνει την ανάγκη επίτευξης ισορροπίας και δικαιοσύνης ανάμεσα σε συχνά αντικρουόμενα συμφέροντα.

Επίσης ο Ζυγός ενοποιεί κατά κάποιο τρόπο τον 1ο με τον 2ο οίκο, αφού βρίσκεται στις ακμές και των δύο, δείχνοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η διαχείριση των οικονομικών για την λειτουργία της ευρωζώνης, αφού πρόκειται ουσιαστικά για εμπορική ένωση.

Η Σελήνη βρίσκεται στη γέμιση, λίγες μέρες πριν την Πανσέληνο, μια φάση που δείχνει αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρους στόχους ενώ ζητούμενο είναι να γίνει η προσπάθεια που απομένει ώστε τα οράματα να αποκτήσουν σάρκα και οστά , να υπάρξει δηλαδή «καρποφορία». Αυτή η δυναμική τάση του χάρτη ενισχύεται από την παρουσία των παρορμητικών ζωδίων στις γωνίες του αλλά και το γεγονός ότι

τα 4 παρορμητικά ζώδια βρίσκονται στις ακμές 6 από τους 12 οίκους του χάρτη.
Ωστόσο ο Ερμής βρίσκεται σε αδυναμία στον Τοξότη, κάτι καθόλου ευνοϊκό για μια εμπορική ένωση, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Άρη στο Ζυγό. Επίσης και ο Κρόνος στον Κριό βρίσκεται σε πτώση.

Το γεγονός ότι οι κυβερνήτες Ήλιου, Σελήνης και Αφροδίτης (που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως κυβερνήτης του Ωροσκόπου και του 2ου οίκου) βρίσκονται όλοι σε δύσκολες γι’ αυτούς θέσεις δείχνει τη δυσλειτουργία της ένωσης και τη συχνή αδυναμία της να δράσει αποτελεσματικά. Το τετράγωνο που δέχεται η Αφροδίτη από τον Κρόνο δείχνει τους πολλούς περιορισμούς, τα συνεχόμενα εμπόδια και τη δυσκολία να λειτουργήσει και να εκφραστεί ελεύθερα.
Επίσης το Τ-τετράγωνο που σχηματίζεται στα μεταβλητά ζώδια με την αντίθεση Σελήνης – Ερμή και το Δία στην κορυφή, δείχνει την τάση για υπερβολή, έλλειψη πειθαρχίας, αδικαιολόγητο αίσθημα ανωτερότητας και χιλιάδες ιδέες που διατυπώνονται γρήγορα και ακόμα πιο γρήγορα ξεχνιούνται.

Ο Ήλιος δεν σχηματίζει καμία βασική όψη με άλλο πλανήτη, κάτι που επισημαίνει τη σχετική απομόνωση της οικονομικής διακυβέρνησης, η οποία δρα σχεδόν ανεξέλεγκτα προσπαθώντας να επιβεβαιώσει το ρόλο και το λόγο ύπαρξής της.
Οι μόνοι πλανήτες σε σταθερά ζώδια είναι ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο αλλά αυτή η θέση χαρακτηρίζει όλη τη συγκεκριμένη εποχή, δεν πρόκειται δηλαδή για ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, και δείχνει το ενδιαφέρον για τα κοινά και τις καινοτόμες ιδέες που θα αλλάξουν την κοινωνία. Ωστόσο η σχετική έλλειψη σταθερότητας στον χάρτη είναι μια ένδειξη για πολλά πισωγυρίσματα και αδυναμία σταθερής πορείας.

Επίσης πάνω από τον ορίζοντα βρίσκεται μόνο η Σελήνη και ο Κρόνος. Η Σελήνη στον 9ο οίκο δείχνει την παράδοση των ευρωπαϊκών λαών στις επιστήμες και το διαφωτισμό, ίσως και την ευκολία στα μακρινά ταξίδια που δίνει το ευρώ, αλλάο Κρόνος στον 7ο οίκο δείχνει τις δυσκολίες της ευρωζώνης να συνδεθεί αποτελεσματικά με άλλα κράτη / ενώσεις και να δημιουργήσει συμμαχίες. Γενικά η σχετική έλλειψη πλανητών πάνω από τον ορίζοντα, ειδικά στο 4ο τεταρτημόριο που είναι κενό, είναι ένδειξη του δισταγμού της ευρωζώνης να ανοιχτεί στον κόσμο και να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.
Ωστόσο η παρουσία του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης στον 11ο οίκο δείχνει ότι προορισμός θα πρέπει να είναι αυτή η ισότιμη συμμετοχή και προσφορά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Κλείνοντας την ανάλυση του χάρτη, ας δούμε και τα σύμβολα Sabian για μερικές χαρακτηριστικές μοίρες.
Το σύμβολο του Ωροσκόπου είναι «Η αυγή μιας καινούργιας μέρας, όλα αλλάζουν» ενώ αυτό του κατερχομένου (ακμή 7ου οίκου) είναι «Ανάγλυφο προφίλ ενός άντρα στο περίγραμμα της χώρας του».
Βλέπουμε δηλαδή στον οριζόντιο άξονα τη διάθεση για ριζική αλλαγή και μια νέα πορεία που θα σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία της Ευρώπης.

Στο ναδίρ (ακμή 4ου οίκου) το σύμβολο Sabian είναι «Μια ομάδα ανθρώπων ανεβαίνει σ’ ένα μεγάλο κανό» ενώ στο Μεσουράνημα είναι «Μια γάτα τσακώνεται μ’ ένα ποντίκι». Στον άξονα MC-IC έχουμε λοιπόν τη σύνδεση όλων των λαών σε μια κοινή μοίρα αλλά και τις διαφωνίες / τσακωμούς που δεν λείπουν ανάμεσα σε παραδοσιακούς αντιπάλους.

Τέλος το σύμβολο Sabian του Κλήρου της Τύχης είναι «Το μαγικό χαλί» που δείχνει τη συχνά υπερβολική αισιοδοξία αλλά και την ανάγκη να διευρυνθούν οι ορίζοντες με εμπιστοσύνη στη φαντασία πέρα από την τετράγωνη λογική. Ας σημειώσουμε εδώ και το κλειστό τρίγωνο του Ποσειδώνα με τον Ωροσκόπο. Βέβαια η αντίθεση ακριβείας του Άρη με τον Κλήρο της Τύχης δείχνει ότι συχνά αυτή η τάση θα βάλει την ευρωζώνη σε μπελάδες.

Ελλάδα και Ευρώ

Στον ακόλουθο διπλό χάρτη έχουμε στον εσωτερικό κύκλο το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας (ημερομηνία 2/3/1830) και στον εξωτερικό το ωροσκόπιο του Ευρώ.

Υπάρχουν αρκετά σημεία επαφής των δύο ωροσκοπίων, τα οποία αξίζει να σχολιάσουμε.
Καταρχήν βλέπουμε τον Ουρανό του Ευρώ να πέφτει ακριβώς πάνω στο Μεσουράνημα της Ελλάδας. Μπορούμε έτσι να υποθέσουμε ότι η αλλαγή και η καινοτομία που το Ευρώ πρεσβεύει θα αλλάξει ριζικά τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ας προσθέσουμε εδώ και την κλειστή όψη χιαστί (150ο) που σχηματίζει ο Ήλιος του Ευρώ (από τον 8ο οίκο της Ελλάδας – περιοχή των ξένων χρημάτων) με το Ναδίρ της Ελλάδας, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση της ευρωζώνης βρίσκεται σε μόνιμη δυσαρμονία με την αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

Τέλος στο άξονα MC-IC επιδρά και ο Πλούτωνας του Ευρώ που σχηματίζει κλειστό εξάγωνο με Μεσουράνημα και τρίγωνο με το Ναδίρ. Η Ελλάδα έχει ένα μόνιμο θέμα με τις αντιθέσεις στον άξονα MC-IC και φαίνεται ότι το Ευρώ έρχεται να αλλάξει ριζικά τις όποιες ισορροπίες, μόνο που αλλαγές κάτω από την επίδραση Ουρανού και Πλούτωνα συνήθως δεν είναι «βελούδινες».

Οι ίδιοι πλανήτες σχηματίζουν κλειστές όψεις και με τον Κλήρο της Τύχης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο Ήλιος είναι σε τετράγωνο, ο Ουρανός σε τρίγωνο και ο Πλούτωνας σε εξάγωνο . Κάτι σαν «μαστίγιο και καρότο», με την κυβέρνηση της ευρωζώνης να έχει το ρόλο του κακού ενώ οι εξωκρόνιοι πλανήτες φαίνεται να υπόσχονται μια υπέρβαση που θα ενσωματώσει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή προοπτική.

Η Σελήνη στους δύο χάρτες είναι σε σύνοδο, που σημαίνει ότι οι λαοί Ελλάδας και Ευρώπης έχουν πολλά κοινά και μπορούν εύκολα να συνεννοηθούν. Ωστόσο το Ευρώ έρχεται να τονίσει και ουσιαστικά να ενισχύσει το Τ-τετράγωνο που έχει η Ελλάδα στα μεταβλητά ζώδια.
Έτσι ο Ερμής του Ευρώ είναι σε αντίθεση ακριβείας με τη Σελήνη της Ελλάδας και ο Δίας του Ευρώ ακριβώς πάνω στη Αφροδίτη της Ελλάδας και σε τετράγωνο με τη Σελήνη της.

Ο Δίας του Ευρώ πάνω στην Αφροδίτη της Ελλάδας μπορεί να εξηγήσει τη ντόπια νοοτροπία των περασμένων δεκαετιών ότι δηλαδή η Ευρώπη είναι κάποια «παχιά αγελάδα» που θα μας ταΐζει τζάμπα. Η αντίθεση του Ερμή με τη Σελήνη δείχνει ότι οι λαοί νοιώθουν συχνά αντίπαλοι με το τον τρόπο σκέψης, λειτουργίας αλλά και το εμπορικό πάρε-δώσε στην ευρωζώνη.

Επίσης Σελήνη, Ερμής και Δίας του Ευρώ σχηματίζουν δυναμικές όψεις (τετράγωνα και αντίθεση) με το Βόρειο Δεσμό της Ελλάδας δείχνοντας ότι το Ευρώ αποτελεί μια μόνιμη πηγή ξεβολέματος, όχι πάντα ευχάριστου για την Ελλάδα, που όμως μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο.

Τέλος, ο Ωροσκόπος της Ελλάδας βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ωροσκόπο του Ευρώ ενώ δέχεται και ένα αρμονικό τρίγωνο από τον Ποσειδώνα του. Τα τρίγωνα στα ζώδια του Αέρα μπορούν να οδηγήσουν τη θεωρητική σκέψη σε επικίνδυνα ύψη και το ζητούμενο είναι, πέρα από κοινά οράματα, προοπτικές κλπ, να υπάρξει πρακτική εφαρμογή με ρεαλισμό και στόχο τα χειροπιαστά αποτελέσματα.
Από τη σύγκριση των δύο ωροσκοπίων φαίνεται να υπάρχουν πολλά σημεία επαφής μεταξύ τους, με το Ευρώ να δρα δυναμικά πάνω σε κρίσιμα σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι το Ευρώ αποτελεί μια πρόκληση για την Ελλάδα κι όχι κάποιο κεκτημένο.

Σημερινή Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές

Στον ακόλουθο τριπλό χάρτη έχουμε το γενέθλιο ωροσκόπιο του Ευρώ στο εσωτερικό, τις προόδους των γρήγορων πλανητών (Ήλιος, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη και Άρης) στο ενδιάμεσο και τις διελεύσεις (transit) των αργών πλανητών στον εξωτερικό κύκλο. Διελεύσεις και πρόοδοι είναι με ημερομηνία 1 Μαΐου 2011 και όλες οι όψεις που θα αναφερθούν είναι με ανοχή μίας μοίρας.

Βλέπουμε καταρχήν ότι ο Πλούτωνας έχει μπει στον 4ο οίκο και σε όλο το διάστημα των δύο προηγούμενων χρόνων (2009-10) σχημάτιζε αντίθεση με το Μεσουράνημα και τετράγωνο με τον Ωροσκόπο. Παράλληλα ήταν σε τετράγωνο με τον διελαύνων Κρόνο ο οποίος βρίσκονταν πάνω στον Ωροσκόπο και σε τετράγωνο με το Μεσουράνημα από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του 2010. Δύο διελεύσεις που δείχνουν καθαρά τους κλυδωνισμούς που συνέβησαν στην ευρωζώνη τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Τα προβλήματα όμως δεν έχουν τελειώσει αφού τώρα ο Ουρανός μπαίνει στον 7ο οίκο σχηματίζοντας αντίθεση με τον Ωροσκόπο και τετράγωνο με το Μεσουράνημα ενώ ο Κρόνος βρίσκεται σε τετράγωνο με το γενέθλιο Ήλιο.

Αργότερα μέσα στη χρονιά αλλά και το 2012 ο Κρόνος θα σχηματίσει σύνοδο με το γενέθλιο Άρη και τετράγωνο με τη γενέθλια Αφροδίτη ενώ το 2013, όταν ο Κρόνος θα βρίσκεται σε αντίθεση με τη γενέθλια θέση του, ο γενέθλιος Ήλιος θα δεχτεί τη σύνοδο από τον Πλούτωνα και ταυτόχρονα το τετράγωνο από τον Ουρανό. Επίσης την περίοδο 2012 – 2015 οπροοδευμένος Άρης θα σχηματίσει τετράγωνο με τη γενέθλια Αφροδίτη (θυμίζουμε κυβερνήτης του ωροσκόπου και του 2ου οίκου – των χρημάτων) και τον προοδευμένο Ήλιο.

Το κατά πόσο η ευρωζώνη θα αντέξει σε τόση ένταση είναι ένα εύλογο ερώτημα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε για διάσπαση, επιστροφή στα εθνικά νομίσματα κλπ. Αστρολογικά, όσο ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στον 4ο οίκο αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα είναι πιο δύσκολο από το να διατηρηθεί το Ευρώ, αφού πλέον οι οικονομίες όλων των χωρών έχουν προσαρμοστεί στο κοινό νόμισμα.

Από την άλλη όμως φαίνεται απίθανο η ευρωζώνη να συνεχίσει ως έχει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα αναγκαστεί να αλλάξει δραστικά και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι το Ευρώ είναι ένα πείραμα που απέτυχε και πρέπει να καταργηθεί. Είναι νομίζω μια φιλόδοξη προσπάθεια που ξεκίνησε σε λάθος βάση και τώρα ήρθε αναπόφευκτα αντιμέτωπη με τα προβλήματα που υπήρχαν από την αρχή αλλά τότε μπορούσαν να κουκουλωθούν.

Το 2015 θα σχηματιστεί η προοδευμένη Νέα Σελήνη και τότε θα είναι ιδανική στιγμή για να γίνει μια καινούργια αρχή. Πιστεύω λοιπόν ότι στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε η ευρωζώνη θα έχει μετασχηματιστεί σε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε σήμερα.

Το επόμενο ερώτημα είναι κατά πόσο η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι μέρος της. Καταρχήν θα πρέπει να πούμε ότι Ελλάδα και ευρωζώνη έχουν τα δικά τους προβλήματα, που απλά στις μέρες μας συναντήθηκαν και γι’ αυτό μεγαλοποιήθηκαν. Δηλαδή το Ευρώ θα είχε προβλήματα και χωρίς την Ελλάδα, όπως και η Ελλάδα θα είχε προβλήματα και χωρίς το Ευρώ.

Επίσης, όπως είδαμε, το ωροσκόπιο της Ελλάδας έχει πολλά κοινά σημεία με αυτό του Ευρώ που σημαίνει ότι υπάρχει επαφή και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν. Πιστεύω λοιπόν ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει κάποιος κακός που θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Από την άλλη όμως, με δεδομένο τα προβλήματα που έχει και θα έχει η ευρωζώνη, στην καινούργια αρχή που θα αναγκαστεί να κάνει θα είναι δύσκολο να υπάρξει ανοχή σε χώρες «βαρίδια» που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην κακοδιαχείριση και τη σπατάλη. Θέλω να πω δηλαδή ότι αν στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα προσαρμοστεί στα δεδομένα του Ευρώ και πείσει ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δηλαδή σε διαφορετική βάση απ’ ότι κάνει τόσα χρόνια, τότε σαφώς και έχει θέση στο κοινό νόμισμα. Αλλά η περίοδος χάριτος έχει πια τελειώσει, όπως άλλωστε έχουμε ήδη καταλάβει.

Η αστρολογική ανάλυση μας λέει ότι αυτή η αυστηρή στάση της ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει αφού τα ζόρια θα συνεχίσουν ή μάλλον θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια για τις χώρες του Ευρώ.

Δημήτρης Αντωνιάδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments