0 0 votes
Article Rating

Ζέτα Μακρυπούλια … Μία νέα ηθοποιός που συνδυάζει γλυκύτητα, κομψότητα και ταλέντο παράλληλα.

Χωρίς να προσπαθεί να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας γύρω της (αν και ασχολούνται αυτά μαζί της ακόμη και για την προσωπική της ζωή, παρά την διακριτική της κοινωνική παρουσία), η Ζέτα είναι ένα άτομο το οποίο αξίζει να παρουσιάσουμε. Κι αυτό γιατί έχει ικανότητες που αφήνει να διαφανούν μέσα από το έργο της και επιδιώκει να διακριθεί μέσα από αυτό.

Από το βιογραφικό που διαθέτουμε, έχει σπουδάσει στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου, ενώ έχει ακολουθήσει σεμινάρια στο “Theatro ton Allagon”. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την τηλεόραση κλείνοντας φέτος 15 έτη στον χώρο αυτό.

Εκείνη την εποχή που ξεκίνησε να ασχολείται με την τηλεόραση, με το προοδευτικό σύστημα του Ηλιακού Τόξου, βλέπουμε την Αφροδίτη να είναι πλέον στο ζώδιο του Ζυγού, δίνοντάς της την ευκαιρία για πολλά δημιουργικά χρόνια στον χώρο της τέχνης. Την ίδια χρονιά, η προοδευτική της Σελήνη στους Διδύμους, την κάνει ιδιαίτερα επικοινωνιακή, εκφραστική και προσιτή, ευέλικτη στις κινήσεις της καθώς προβάλει μεταξύ άλλων, την φρεσκάδα της έφηβης ηθοποιού, που γίνεται εύκολα συμπαθής (σε όψη με τους γενέθλιους πλανήτες της Παρθένου και με τον προοδευτικό Δία στον Λέοντα.

Ενώ την επόμενη διετία, ο Κρόνος με τον Ερμή –πλανήτη του λόγου και κυβερνήτη του ωροσκόπου της, σχημάτισαν τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ένα πλανήτη που την βοήθησε να αναδείξει την έμπνευση μέσω της τέχνης και να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με τον τομέα που επέλεξε. Ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον χώρο της τηλεόρασης για πολλά χρόνια και με επιτυχία σε διάφορες σειρές, όπως παλαιότερα το «Κλειδί» με τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώ τα δύο τελευταία χρόνια την απολαύσαμε σαν Αμαλία στο γνωστό σε όλους «Παρά πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή το 2005 και το έργο ήταν «Σεσουάρ για δολοφόνους». Την χρονιά της πρώτης της παρουσίας στη θεατρική σκηνή, ο προοδευτικός ωροσκόπος με το σύστημα του Ηλιακού Τόξου ήταν ακριβώς σε σύνοδο με τον 2ο οίκο της, στον Ζυγό. Έδινε την αίσθηση της ικανοποίησης, της κατάκτησης ίσως ενός νέου χώρου και της απολαβής των προσπαθειών της.

Ο προοδευτικός Ήλιος μπήκε στη Παρθένο, ένα ζώδιο που είναι ιδιαίτερα τονισμένο στον χάρτη της και έκανε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Ερμή. Σίγουρα θα ήταν μία χρονιά άγχους και πολλής εργασίας, προσπάθειας και αγωνίας, αλλά είναι μία χρονιά που ανέδειξε τις ικανότητές της και ενδεχομένως την καθιέρωσή της ως άτομο της τέχνης, πέρα από το εύκολο σχετικά μέσον της τηλεόρασης.

Την ίδια χρονιά, ο προοδευτικός Κρόνος και ο προοδευτικός Ερμής ήταν σε σύνοδο με τον γενέθλιο ωροσκόπο της, επομένως αναδεικνύουν και αυτά την ωρίμανσή της ως προσωπικότητας και ως ηθοποιού.

Από το 1998 έχει εργαστεί ως ράδιο DJ σε γνωστούς ραδιοσταθμούς όπως το Ciao FM και Sfera 102,2. Όταν ξεκίνησε τις ραδιοφωνικές εκπομπές, ο διελαύνων Ουρανός ήταν στον Υδροχόο, σε διάμετρο με τον Ήλιο της στον Λέοντα, δίδοντάς της την ευκαιρία να κάνει μία διαδρομή μέσω των ερτζιανών. Φέτος συμμετέχει στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Γιούγκερμαν», ενώ το καλοκαίρι την είδαμε στη «Μήδεια» του Μποστ.

Η διακριτική και χαμηλών τόνων παρουσία της (τουλάχιστον αυτό που προβάλει), φαίνεται από το τονισμένο στοιχείο της Παρθένου στον Ωροσκόπο της. Με τον Ωροσκόπο αλλά και τέσσερις πλανήτες στο ζώδιο αυτό, είναι σοβαρή, συγκροτημένη και συγκρατημένη. Ενεργητική βέβαια χωρίς να κάμπτεται η δραστηριότητά της (ο Άρης σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο της) θα είναι ένα άτομο που έχει αποφασίσει να διακριθεί, επειδή εργάστηκε πολύ και επειδή εργάζεται πολύ, με επιμέλεια, στόχους και ανάγκη να προσφέρει πολλά σαν προσωπικότητα.

Σε αυτό που κάνει δίνεται ολόψυχα (τρίγωνο με την Σελήνη ο Ωροσκόπος και ο Άρης) αντλώντας από τα αποθέματα ψυχής την αίσθηση της τέχνης και της ομορφιάς (Σελήνη στον Ταύρο). Αυτό την καθιερώνει ως οικείο και προσφιλές άτομο στον κοινωνικό χώρο (εξάγωνο με τον Δία στον Καρκίνο) και είναι φυσικό που αγαπήθηκε μέσα από την τηλεόραση, ένα μέσον που είναι οικείο σε όλους μας.

Ο Ήλιος της στον Λέοντα, στον 11ο οίκο, την κάνει να λάμπει το άστρο της στο κοινωνικό περιβάλλον και η τέχνη της να αναγνωρίζεται στο κοινό που την παρακολουθεί. Μπορεί να βάζει όμορφους στόχους και με την θέληση και επιμονή να πετυχαίνει.

Όταν ο Κρόνος έκανε σύνοδο με τον Ήλιο της, μπόρεσε να διακριθεί μέσω της αγαπητής σειράς σε όλους «Παρά πέντε» και αυτό την καθιέρωσε ακόμη και σε εκείνους που δεν την είχαν γνωρίσει ως τότε. Το ότι κέρδισε την αναγνώριση μέσω του Κρόνου, μας πληροφορεί πως το «άστρο» της δεν θα σβήσει εύκολα.

Σ’ αυτό βέβαια συντελεί και η διαρκής προσπάθεια που καταβάλει για να γίνεται καλύτερη, λόγω του τονισμένου στοιχείου της Παρθένου στον γενέθλιο χάρτη της.

Με τη Σελήνη στον Ταύρο, έχουμε ένα άτομο με όμορφο ψυχικό κόσμο, με ανάγκη για ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά και προτίμηση στην αισθητική και την τέχνη, σε ό,τι κι αν κάνει στη ζωή της.

Η Σελήνη σχηματίζει μόνο θετικές γωνίες, ένα τρίγωνο προς την Αφροδίτη (συναισθήματα που βγαίνουν εύκολα και ευχάριστα προς τα έξω, αλλά και η τέχνη που εκδηλώνεται σε πρακτικό επίπεδο – τα δύο σώματα είναι σε ζώδια της Γης), προς τον ωροσκόπο (η προσωπικότητά της συγκινεί και η έκφρασή της έχει περισσότερη θηλυκότητα από αυτή που θα μας έδειχνε το ζώδιο της Παρθένου), προς τον Άρη (δυναμική δράση που ωθείται από την ψυχική της ομορφιά και τον εσωτερικό της κόσμο), ενώ μέσω της επαγγελματικής της δραστηριότητας, μπορεί να εκφράζει με άνεση τις συγκινήσεις της.

Η Σελήνη σχηματίζει επίσης εξάγωνο με τον Δία στον οίκο της καριέρας της και κυβερνά τον Δία. Εδώ έχουμε την ευχέρεια να επεκτείνεται επαγγελματικά και να ανακαλύπτει ευκαιρίες, μέσω της εσωτερικής της δύναμης, αλλά και της ικανότητας να γίνεται ένα οικείο πρόσωπο (Σελήνη και Καρκίνος) που θα αρέσει στο κοινό. Ίσως γι’ αυτό και η τηλεόραση να ήταν ένα χρήσιμο μέσον για τα πρώτα χρόνια της καριέρας της.

Παρά τα σταθερά ζώδια όμως της Σελήνης και του Λέοντα, είναι αρκετά ευάλωτη και αγχώδης, λόγω του στοιχείου του ωροσκόπου και των πολλών πλανητών στην Παρθένο. Αυτό την οδηγεί να προσπαθεί ίσως με υπερβάλλοντα ζήλο, ακόμη να προσέχει κάθε λεπτομέρεια και να έχει αρκετό στρες.

Στα αισθηματικά της είναι σοβαρή και επιλεκτική, ενώ δεν επιθυμεί να ασχολούνται με αυτά. Ο Αιγόκερος είναι στην ακμή του 5ου οίκου, ο δε κυβερνήτης Κρόνος, κάνει σύνοδο με τον Ερμή στην ακμή του 12ου της οίκου.

Η Αφροδίτη στον 12ο οίκο, επιβεβαιώνει αυτή την τάση. Αν και ακούστηκε μία σχέση με γνωστό τραγουδιστή και οι δημοσιογράφοι επεδίωκαν να βρούνε «ειδήσεις», η ίδια προσπάθησε να μην δώσει λαβές και απέφευγε την προβολή αυτής της γνωριμίας.

Στοιχεία που καθορίζουν την έφεση στην τέχνη εκτός του Ήλιου και της Σελήνης, είναι ο 10ος οίκος στους Διδύμους, ζώδιο του λόγου που στηρίζει τα επαγγέλματα επικοινωνίας. Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Κρόνο, δείχνει πως προσπαθεί σκληρά και αυτό που κερδίζει δεν της χαρίζεται.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης (αδύναμη στη Παρθένο, αλλά δυνατή ως προς τον οίκο της) με τον Ποσειδώνα, εκδηλώνεται θετικά μέσα από την προσπάθεια στην τέχνη. Της ταιριάζουν τα στούντιο (είτε ραδιοφώνου, είτε γυρισμάτων για την τηλεόραση) καθώς στον 12ο οίκο έχει πολλούς πλανήτες, μεταξύ αυτών την Αφροδίτη. Αν η ώρα είναι ακριβής, ο 12ος οίκος κάνει σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Regulus, φωτίζοντας τις δυνατότητές του.
Ζωδιακές μοίρες που μιλούν για τέχνη είναι:

  • Του Δία, του Άρη και του Πλούτωνα, στηρίζουν οπτικοακουστικά επαγγέλματα
  • Του Πλούτωνα και της Αφροδίτης, στηρίζουν ηθοποιούς
  • Της Σελήνης, που μιλά για σωματική καλλονή
  • Του Πλούτωνα που μιλά για θεάματα κινηματογράφου και θεάτρου.

Βλέπουμε λοιπόν, κατ’ επανάληψη να τονίζεται ο Πλούτωνας, στον πρώτο της οίκο, πλανήτης διάκρισης και διασημότητας. Την κάνει πιο αισθησιακή, ελκυστική και αφήνει εύκολα το στίγμα της, ως παρουσία. Στον 10ο οίκο, εκτός από τον Δία σε έξαρση (ευκαιρίες για ανάπτυξη με αρκετή ευκολία) έχουμε την Μαύρη Σελήνη, με τον ίδιο περίπου συμβολισμό που έχει ο Πλούτωνας, σε σύνοδο με τον Κλήρο της Τύχης, σημείο που ευνοεί την κοινωνική προβολή της προσωπικότητάς της.

Ο Ήλιος της είναι στο μεσοδιάστημα Σελήνης/Πλούτωνα, ικανό να ενεργοποιήσει την δημοτικότητά της και να την κάνει μία ευαίσθητη φύση, έτοιμη να ακολουθήσει συναισθηματικές εκρήξεις. Μέσω της τέχνης μετουσιώνει την δυναμική αυτή, εκφράζοντας όμορφα τα συναισθήματα της ηρωίδας που ενσαρκώνει.

Ο Ερμής και ο Κρόνος της, είναι στο μεσοδιάστημα Ηλίου/Άρη, και την ωθούν σε δράση επίμονη, οργανωμένη και δίνουν θέληση για επιτυχία. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ίσως περισσότερο κάποιες φορές, αλλά η υπομονή της θα βοηθήσει να υπερπηδήσει τα εμπόδια. Μπορεί λόγω Ερμή να γίνει σε νεαρή ηλικία γνωστή, αλλά και λόγω Κρόνου να διατηρήσει την φήμη της (Ερμής κυβερνήτης του 10ου της) διαχρονικά, ή και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Με τους πλανήτες σχεδόν όλους ανατολικά του χάρτη, είναι δυναμική και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ανοίγοντας ευκαιρίες στη ζωή της. Τη διετία του «Παρά πέντε» ο Πλούτωνας κάνει σύνοδο με τον 4ο οίκο της, ενεργοποιώντας την καριέρα της (σε αντίθεση και πρόκληση ο 10ος ), αλλά και απογειώνοντας την προσωπικότητά της (τετράγωνο με τον ωροσκόπο) όπως και την σχέση της με τις συνεργασίες που κάνει, συνεργασίες που αφήνουν «εποχή».

Σίγουρα έκανε σωστές κινήσεις και αυτό θα έχει αντίκτυπο στο μέλλον της. Την ίδια περίοδο, ο Δίας ενίσχυε τις ευκαιρίες της με τη σύνοδο στον Ουρανό της, της απέφερε μία εκπληκτική παρουσία στα τηλεοπτικά δρώμενα (Ουρανός), μέσω της εργασίας της (κυβερνήτης του 6ου της).

Για το άμεσο μέλλον, βλέπουμε πως οφείλει να φροντίσει τον εαυτό της και τη καριέρα της με επιμέλεια, ειδικά τα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο αυτό. Το ότι συμμετέχει σε μία σοβαρή δουλειά όπως αυτή του «Γιούγκερμαν», αλλά και ό,τι άλλο κάνει, πρέπει να είναι σοβαρά μελετημένο και σχολαστικά προσαρμοσμένο στις δυνατότητές της. Θα προοδεύσει, καθώς ο Κρόνος έκανε ήδη την επιστροφή του και της ανοίγει νέους ορίζοντες, καθιέρωσης και ανταμοιβής.

Με κόπο και αρκετή πίεση, ίσως και άγχος, θα διαπιστώσει πως τα επόμενα 3 χρόνια, θα της παρέχουν αρκετές ευκαιρίες ανόδου, αλλά θα τις κερδίσει με την δουλειά της και τον κόπο της.

Μία θετική όψη από διέλευση, θα είναι το σχηματίζον τρίγωνο του Ουρανού από διέλευση, προς τον γενέθλιο Δία της. Οι απολαβές θα είναι σημαντικές, λόγω της δημοσιότητάς της και μπορεί να δει την καριέρα της ή τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν, να εκτινάσσονται στα ύψη!

Μέσα στην επόμενη διετία, ο προοδευτικός Ήλιος με το σύστημα των δευτερευουσών κατευθύνσεων, θα κάνει σύνοδο με τον προοδευτικό Κρόνο. Θα πρέπει να έχει κάποια ανταμοιβή, αν έχει εργαστεί καλά τα προηγούμενα χρόνια. Διαφορετικά, θα δημιουργηθούν κάποια εμπόδια στις φιλοδοξίες της. Επειδή όμως, στο σύνολο του χάρτη, διαπιστώνουμε πως είναι ένα άτομο που δεν φοβάται να κοπιάσει, ελπίζουμε πως θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Επίσης, μπορεί ένας σημαντικός άντρας να μπει στη ζωή της ή να αποφασίσει να κρίνει πιο σοβαρά τις σχέσεις της.

Επειδή την ίδια εποχή ο προοδευτικός Άρης θα κάνει σύνοδο με τον προοδευτικό Πλούτωνα, θα είναι δυνατόν να βιώσει ένα μεγάλο πάθος και αυτό θα ισορροπήσει κυρίως με τον Ήλιο και τον Κρόνο που θα έχουν την δική τους σύνοδο. Αλλά ίσως ένα δυνατό πάθος να είναι εκείνο που θα ξεκαθαρίσει την σχέση με τους άντρες στη ζωή της.

Επειδή δεν γνωρίζουμε πού θα περάσει την επόμενη διετία τα γενέθλιά της, δεν είναι ασφαλές να επιλέξουμε ποιο από τα δύο στοιχεία θα επικρατήσει, αν και η εικόνα θα είναι όπως περιγράφεται, καθώς το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Επειδή ο Πλούτωνας είναι πλανήτης του πρώτου της οίκου και δημιουργός της διασημότητας εν γένει, θα λέγαμε πως μπορεί εκείνη την εποχή να της δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχει σε ένα έργο που θα την αναδείξει και θα την κάνει πιο εντυπωσιακή ως παρουσία.

Την επόμενη διετία έχει την στήριξη της προοδευτικής Σελήνης και σίγουρα θα έχει ευκαιρίες να εκμεταλλευτεί, αν σκεφθεί σωστά.

 

Σωκράτης Παπαγεωργίου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments