0 0 votes
Article Rating

«Η ζωή δεν είναι παρά ένα εκκεντρικό προνόμιο για τον καθένα μας», είχε κάποτε δηλώσει ένας γάλλος διανοητής και πιθανόν να συνόψισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη διαδρομή που καλούμαστε να διανύσουμε και τα «όρια» που θα χρειαστεί να ξεπεράσουμε.

Από τη στιγμή που παίρνουμε την πρώτη μας ανάσα στο κόσμο αυτό, το πρώτο πράγμα που νοιώθουμε είναι πόνος. Και αυτό γιατί το κάθε νεογέννητο «αποδέχεται» τη ζωή με μια δυνατή εισροή αέρα στα πνευμόνια του, που αχρησιμοποίητα ως εκείνη τη στιγμή, ταράζονται από τη μνημειώδη αλλαγή, από τη σκοτεινή μήτρα στο φως μια άλλης πραγματικότητας. Και το κλάμα που «υπογράφει» την είσοδό μας στον καινούργιο, γενναίο κόσμο των ανθρώπων, μέχρι το τέλος της θνητής διαδρομής μας μάς συνοδεύει σε στιγμές συγκινητικές, ασύλληπτα όμορφες ή ισοπεδωτικά αδιέξοδες και τραγικές.

Ωστόσο κατά έναν «διεστραμμένο» τρόπο, αποθηκεύουμε συναισθηματικά τις πίκρες και τις απογοητεύσεις, τα πληγωμένα «γιατί» και τα αναπάντητα «τι» και «πως», αγνοώντας συνήθως τη δύναμη και το θάρρος που επιδείξαμε και μας επέτρεψε το να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, έστω κι αν κάποιες φορές αντιλαμβανόμαστε ότι ποτέ πια δεν θα είμαστε οι ίδιοι.

«Μια μέρα τόσο μοναχική και είναι όλη δική μου, μια μέρα που θα έπρεπε να απαγορευτεί, η πιο μοναχική μέρα της ζωής μου». Ο Αρμενοαμερικάνος μουσικός που υπογράφει τους βιωματικούς αυτούς στίχους σε τραγούδι του, πιθανόν να εκφράζει περισσότερα για τον καθένα μας από όσα ο ίδιος προσδοκούσε και δείχνει με τον πιο απλό τρόπο πως τα θλιμμένα συναισθήματα ξέρουν καλά να «ταξιδεύουν», σε αντίθεση με τις σκέψεις μας που παραμένουν αγκιστρωμένες σε ό,τι μας πονά και σπάνια σε ό,τι μας τροφοδοτεί με επιμονή και πείσμα να συνεχίσουμε. Ωστόσο πριν φτάσουμε στο τέλος, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να πούμε ποια είναι η πιο μοναχική μέρα της ζωής μας, εκείνη που μας άφησε «έκθετους» στα «θηρία» της άρνησης και της απελπισίας. Γιατί δυστυχώς αποκλείεται να είναι μόνο μια…

Παρόλα αυτά, ο καθένας μας χειρίζεται τα συναισθήματά του μ’ έναν τελείως προσωπικό τρόπο και σε αυτό παίζει ρόλο όχι μόνο ο χαρακτήρας και οι εμπειρίες απέναντι στα μικρά ή μεγάλα γεγονότα που μας αναστατώνουν, αλλά και οι ζωδιακές και αστρικές επιρροές. Διαφορετικά είναι τα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάτω από την επίδραση του Κρόνου πάνω στον Ήλιο μας και διαφορετικά με την επίδραση του Ουρανού ή κάποιου άλλου σημαντικού πλανήτη. Ακόμη και μια διέλευση του Άρη πάνω από το ζώδιό μας μπορεί να δείξει εξαιρετικά αγχώδη συναισθήματα. Η θλίψη, τα αισθήματα απογοήτευσης, το ανικανοποίητο, οι ενοχές, ο θυμός, ο τυφλός από οργή πόνος έχουν -άλλες φορές περισσότερο, άλλες λιγότερο- πρόσωπο: το δικό μας.

Σημασία έχει να βρίσκουμε τη δύναμη και να συνεχίζουμε, όπως όταν γεννιόμαστε. Με τον αρχέγονο «πόνο» της αναπνοής και το λυτρωτικό κλάμα της συμφιλίωσης με την πραγματικότητα. Το πώς αντιδρά και ξεπερνά τις κρίσεις το κάθε ζώδιο, συνιστά έναν χρήσιμο «οδηγό» για τις δύσκολες στιγμές που αν το συνδυάσετε με τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας -αν τους γνωρίζετε- θα βοηθηθείτε στο να αντιμετωπίσετε ψύχραιμα και αποτελεσματικά τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που μας επιφυλάσσει το εκκεντρικό αυτό προνόμιο της ζωής…

 

Κριός

Η έντονα μαχητική σας φύση, η οποία προσδιορίζεται από τον κυβερνήτη σας Άρη, η αλήθεια είναι ότι δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αποφυγής και υποχώρησης σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζετε μια δύσκολη κατάσταση. Ανήκετε στην τριπλότητα της Φωτιάς, γι’ αυτό και αυτό που σας χαρακτηρίζει είναι η ενεργοποίηση, η δράση και η κατά μέτωπο αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος. Το μόνο αρνητικό που σας χαρακτηρίζει ωστόσο έχει να κάνει με τις περιπτώσεις εκείνες όπου ο χειρισμός μιας κρίσης απαιτεί υπομονή, εγκαρτέρηση και ηρεμία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα λέγαμε ότι η ανήσυχη και ανυπόμονη φύση σας, αυτή η τάση σας να θέλετε, αλλά και να πράττετε κάτι «εδώ και τώρα», λειτουργεί ανασταλτικά στην οριστική επίλυση του προβλήματος. Ακόμα κι αν έχετε όλα τα «φόντα» τα οποία σας κάνουν ιδανικό πρόσωπο για τη διαχείριση μιας κρίσης, δε διανοείστε να μην επέμβετε άμεσα και δυναμικά, πράγμα που δεν είναι πάντα αποτελεσματικό.

Χαρακτηριστικά σας είναι η πρωτοβουλία, η παρόρμηση, η ανταγωνιστικότητα, αλλά και οι αρχηγικές τάσεις… Γι’ αυτό και όταν η αντιμετώπιση ενός προβλήματος δεν απόκειται μόνο σε σας, αλλά και σε άλλους… τότε αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς νιώθετε πως χάνετε τον έλεγχο μέσα από τα χέρια σας. Βέβαια, ως ζώδιο της Φωτιάς, αυτή η τύποις υποχώρηση που μπορεί να σας καταβάλει και κυρίως οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια, γρήγορα ξεπερνιέται. Γρήγορα πάλι ανακτάτε τις δυνάμεις σας και δείχνετε ότι εσείς τελικά έχετε την υπεροχή.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως λοιπόν έχει να κάνει με τη χρυσή τομή που είναι αναγκαία ανάμεσα στον έντονα δυναμικό και ανυπόμονο χαρακτήρα σας και τις δύσκολες περιστάσεις που απαιτούν ωστόσο ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Προετοιμαστείτε κατάλληλα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τους στόχους σας, επιδιώκοντας όμως την ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα σας. Σ’ αυτό ίσως θα σας βοηθούσαν ασκήσεις χαλάρωσης, αλλά και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες μπορείτε να εκτονωθείτε και να εκφραστείτε δυναμικά.

 

Ταύρος

Ως ζώδιο του σταθερού σταυρού, αναζητάτε κυρίως την ασφάλεια, ακόμα κι αν υπάρχει η πιθανότητα κάτι τέτοιο να γίνει κάποια στιγμή ρουτίνα. Η στωική σας προσωπικότητα δε δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Οποιαδήποτε αλλαγή όμως υπάρξει στο καθιερωμένο, δοκιμασμένο και βολικό σας πρόγραμμα αποτελεί αιτία κρίσης. Σε μία τέτοια περίπτωση διαθέτετε την υπομονή και την επιμονή να αντιμετωπίσετε το καθετί. Οι αντοχές σας είναι εξαιρετικές σε πιεστικές καταστάσεις, κυρίως όμως η τάση σας ν’ ακολουθείτε μια συγκεκριμένη μέθοδο και κάτω από ένα συγκεκριμένο σκεπτικό είναι προσόν που μόνο καλά μπορεί να σας προσφέρει. Αυτό που κυρίως σας διακρίνει είναι ότι έχετε πρακτικό μυαλό και ότι οι ρυθμοί σας είναι τέτοιοι που σας επιτρέπουν να αντιμετωπίσετε απρόσκοπτα το καθετί.

Αυτή η αποτελεσματική σας απόδοση ωστόσο μπορεί να μην υπάρξει σε περιπτώσεις τέτοιες όπου είναι αναγκαία η άμεση επέμβαση και λύση. Όντας συνηθισμένοι στους αργούς ρυθμούς, θα λέγαμε ότι η αντίδρασή σας μπορεί να είναι άμεση, αλλά επίσης παρορμητική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείονται τα λάθη. Επιπρόσθετα, αυτή η σταθερότητα που σας χαρακτηρίζει μπορεί να μεταλλαχθεί σε ξεροκεφαλιά… πολλές φορές δηλαδή ή που δεν εκτιμάτε απόψεις διαφορετικές από τη δική σας ή δεν αφήνετε στους άλλους τα περιθώρια να αυτενεργήσουν και να σας βοηθήσουν, ακόμα κι αν το έχετε ανάγκη και είναι πασιφανές ότι τους χρειάζεστε. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε λίγο από αυτό που σας απασχολεί. Η αποστασιοποίηση από το πρόβλημα θα σας βοηθήσει να δείτε αργότερα πιο ψύχραιμα και πιο πρακτικά τη λύση του.

 

Δίδυμοι

Οι επικοινωνιακοί και πάντα αεικίνητοι Δίδυμοι, δεν έχετε καλύτερο τρόπο να ξεπεράσετε τα δύσκολα, από το να αποδράσετε από την καθημερινότητα με ένα ταξίδι. Η αλλαγή παραστάσεων, η απομάκρυνση από το σημείο κρίσεως, είτε πρόκειται για μια κοντινή βόλτα ή για ένα ταξίδι αναψυχής, θα σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε, θα ανανεώσει τις σκέψεις σας και θα ξεθολώσει το μυαλό σας. Οτιδήποτε σας απομακρύνει από το πρόβλημα, είναι αυτόματα και η λύση του, για εσάς.

Αποφύγετε να κλειστείτε στον εαυτό σας, μην περάσει καν από το μυαλό σας να «αποσυρθείτε» για να ανασυνταχθείτε. Ακριβώς το αντίθετο είναι αυτό που σας χρειάζεται. Επικοινωνήστε. Μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους, φίλους ή γνωστούς, ξοδέψτε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο, μοιραστείτε το πρόβλημά σας.

Προ πάντων μην το γυρνάτε και το ξαναγυρνάτε διαρκώς στο μυαλό σας. Και αφού βγάλετε από μέσα σας αυτό που σας «τρώει», δώστε προτεραιότητα σε οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό που σας απασχολεί. Κάντε νέα σχέδια, χαλαρώστε, ψυχαγωγηθείτε, διαβάστε, αν μπορείτε διασκεδάστε, απασχολείστε το μυαλό σας με κάτι ανώδυνο κι ευχάριστο. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρνετε να ξεπερνάτε οποιοδήποτε σκόπελο παρουσιάζεται στη ζωή σας, χωρίς να σας αφήνει πληγές και απωθημένα.

 

Καρκίνος

Εσείς οι ευαίσθητοι εκπρόσωποι του ζώδιου του Καρκίνου, όσο πιο δύσκολες καταστάσεις έχετε να αντιμετωπίσετε, τόσο περισσότερο συσπειρώνεστε πίσω από το καβούκι σας. Τα προβλήματα όμως δεν λύνονται με το να κρύβεστε και ούτε οι δύσκολες καταστάσεις ξεπερνιούνται με το να τις αποφεύγετε. Προσπαθήστε να κατανικήσετε την εσωστρέφεια και προσπαθήστε να αποβάλετε την εσωτερική ταραχή που σας δημιουργείτε για θέματα τα οποία είναι αναπόφευκτα στην καθημερινότητα. Κατανοήστε πως σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που πρέπει να κάνετε για να υπερνικηθούν τα εμπόδια, είναι να αναλάβετε δράση και να προχωρήσετε σε δυναμικές κινήσεις ή ξεκαθαρίσματα.

Προσπαθήστε να το εμπεδώσετε αυτό, καθώς η μεμψιμοιρία και η έλλειψη πρωτοβουλίας, δεν πρόκειται να σας βοηθήσει. Ως ζώδιο του νερού βέβαια, δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε την εσωτερική φωνή σας, που σας ειδοποιεί και σας προστατεύει αρκετές φορές, αν βέβαια δεν την υποτιμάτε στο όνομα της λογικής. Σημαντικά καταπραϋντική επίδραση στην περίπτωσή σας, έχει το να δώσετε και να πάρετε τρυφερότητα. Ασχοληθείτε λοιπόν με ότι σας χαλαρώνει και σας ικανοποιεί και θα δείτε πως όλα σιγά σιγά θα πάρουν τον δρόμο τους.

 

Λέων

Οι ηγετικοί και υπερήφανοι Λέοντες, δεν ανέχεστε την αίσθηση ότι δεν διαθέτετε εξουσία και τον έλεγχο των καταστάσεων. Οτιδήποτε σας βάζει σε δεύτερη μοίρα στη ζωή, απευθείας σας αποσυντονίζει και μπορεί να σας καταρρακώσει. Η έντονα θεατρική σας φύση μπορεί να σας φτάσει στο σημείο να υπερβάλετε, ως προς το μέγεθος των γεγονότων, αλλά είναι και αυτή που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους σκοπέλους.

Μετά την πρώτη αντίδραση, που θα είναι να αποσυρθείτε για να ανασυνταχθείτε και να κατανοήσετε τι σας έχει συμβεί, και το σημαντικότερο, πως είναι δυνατόν να συμβεί σε εσάς, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να πλησιάσετε και να ανοίξετε την καρδιά σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Αυτά που είναι πάντα δίπλα σας και σας έχουν αποδείξει την πίστη και την αφοσίωσή τους. Δεν είναι θεμιτό βέβαια για εσάς να δίνετε δικαιώματα ότι έχετε πρόβλημα ή πως υποφέρετε, αλλά πιστέψτε με, από το να τα κρατάτε μέσα σας και να γυρνάτε όπως το λιοντάρι στο κλουβί, το να ανοίξετε την καρδιά σας είναι η καλύτερη λύση. Συνδυάζοντας και μια εντυπωσιακή έξοδο ή ένα καλό shopping therapy, με το πρώτο βλέμμα θαυμασμού επάνω σας, ξαναθυμάστε τον λαμπρό σας εαυτό και ανακάμπτετε.

 

Παρθένος

Εσείς οι ορθολογιστές Παρθένοι, είστε αρκετά ευάλωτοι κατά βάθος και πολύ εύκολα κάποιο γεγονός ή ένα δυσάρεστο συναίσθημα, μπορεί να σας αποσυντονίσει και να σας απειλήσει με κατάρρευση. Πρωταρχικά η έλλειψη τάξης, γενικότερα όμως, όχι από πλευρά … ακαταστασίας, καθώς και η έλλειψη δραστηριοτήτων ή η απραξία, είναι θέματα που μπορεί να σας στρεσάρουν. Στη δική σας περίπτωση, δεν έχουν ανάμειξη οι συναισθηματισμοί ή η διαίσθηση στην λύση των προβλημάτων σας.

Η ορθή λογική σας, η επαναφορά της τάξης και της οργάνωσης στη σκέψη σας και στις δραστηριότητές σας, είναι αυτά που θα σας ορθοποδήσουν και πάλι. Οργανωθείτε λοιπόν, επαναπρογραμματιστείτε, κάντε μια εκκαθάριση γενικά σε ότι θεωρείτε πλέον άχρηστο. Απασχολείστε το μυαλό σας με κάποια αγαπημένη σας δραστηριότητα που σας χαλαρώνει, ώστε να μην αναμασάτε διαρκώς το πρόβλημά σας. Στην ανάγκη, αν όλα αυτά δεν σταθούν ικανά να σας βοηθήσουν, επισκεφτείτε έναν ειδικό, ώστε να λάβετε βοήθεια σε ότι δεν καταφέρατε να αναλύσετε μόνοι σας.

 

Ζυγός

Είναι εύκολο για εσάς τους Ζυγούς που πάντα αναζητάτε την ηρεμία και την ισορροπία να πιεστείτε και να ζοριστείτε. Όσο κι αν προσπαθείτε να φαίνεστε ήρεμοι και χαλαροί, πολύ συχνά χάνετε την καλή σας διάθεση, κυρίως όταν αντιμετωπίζετε σκληρότητα ή αδικία ή απλά αν τα πράγματα δεν πάνε όπως σας συμφέρουν. Τότε είναι που φαίνεστε αδύναμοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε σας συμβαίνει. Και όμως πολύ εύκολα μπορείτε να επαναφέρετε τον εαυτό σας σε ισορροπία. Αναλάβετε, μέσα σας τουλάχιστον, το μερίδιό της ευθύνης που σας αναλογεί παραδεχτείτε και το δικό σας φταίξιμο και αλλάξτε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους γύρω σας.

Οι συντροφικοί Ζυγοί δεν είστε καθόλου άνθρωποι της μοναξιάς και της απομόνωσης. Βρεθείτε με φίλους και με τους αγαπημένους σας. Συζητήστε τα προβλήματά σας μαζί τους. Ακούστε τη γνώμη τους, κάντε βόλτα σε ένα ωραίο μέρος, αγοράστε ένα αντικείμενο πολυτελείας, για να διακοσμήσετε το χώρο σας ή κάτι όμορφο για να φορέσετε. Αφεθείτε στα χέρια ενός ειδικού της χαλάρωσης. Οπωσδήποτε μην παραμελήσετε τον εαυτό σας, μην αφεθείτε να κυκλοφορήσετε ατημέλητοι και κυρίως μην μεταθέτετε τις ευθύνες τις δικές σας σε όλους τους άλλους.

 

Σκορπιός

Οι σταθεροί και παθιασμένοι Σκορπιοί, δεν αποδέχεστε εύκολα την ιδέα πως δεν έχετε πάντα εσείς τον έλεγχο των καταστάσεων για όσα συμβαίνουν γύρω σας. Κάτι τέτοιο λοιπόν, είναι ικανό να σας αποδυναμώσει και να σας αποσυντονίσει. Φυσικά δεν είναι πάντα δυνατόν, όσο επιδέξιοι κι αν είστε, να ρυθμίζετε εσείς τα πάντα, ούτε η ζωή να μην προχωρά επειδή εσείς δεν θέλετε τις αλλαγές. Όχι πως δεν σας αρέσουν οι εντάσεις. Το αντίθετο μάλιστα.

Απλά, όταν έχετε αυτό το συναίσθημα πως τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα επιθυμείτε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να αποτραβιέστε. Αποφύγετε καλύτερα τις κοινωνικές επαφές, καθώς δεν σας κάνει καλό να βλέπετε πως οι υπόλοιποι είναι καλά κι εσείς όχι. Αυτό μάλιστα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Καταφύγετε σε μεθόδους χαλάρωσης και αυτοελέγχου.

Βρεθείτε μόνοι με το αγαπημένο σας πρόσωπο, αφεθείτε στην χαλάρωση και στην ένταση που θα σας προσφέρει συγχρόνως μια ερωτική επαφή. Μην διώχνετε αυτούς που σας θέλουν κοντά τους. Αν τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να ηρεμήσει την ταραγμένη σας ψυχή, απευθυνθείτε στο μεγαλοδύναμο Θεό. Προσευχηθείτε, και θα δείτε πως ως δια μαγείας κάτι τέτοιο μπορεί να σας ηρεμήσει.

 

Τοξότης

Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο για τους Τοξότες να ταλανίζεστε από δύσκολες καταστάσεις. Και αυτό γιατί είστε ιδιαίτερα αισιόδοξα και φιλοσοφημένα άτομα. Παρ’ όλα αυτά είναι αδύνατον για έναν άνθρωπο, να μην συναντήσει έστω και μία δυσκολία που θα τον ζορίσει. Έτσι λοιπόν κι εσείς, έστω και σπάνια, μπορείτε να βρεθείτε σε δύσκολη θέση που θα σας στεναχωρήσει, θα σας φοβίσει ή θα σας θυμώσει. Τι να κάνετε για να το ξεπεράσετε; Φιλοσοφήστε το, απευθυνθείτε σε άτομα τα οποία είναι πιο σταθερά και προσγειωμένα από εσάς, ώστε να σας βοηθήσουν να συγκροτήσετε τις σκέψεις σας και να προγραμματίσετε κάποιες κινήσεις, που ίσως από μόνοι σας δεν θα μπορούσατε να σκεφτείτε.

Οπωσδήποτε μην αμελήσετε να κάνετε μια μακρινή βόλτα στο πράσινο και στον καθαρό αέρα. Συναντηθείτε οπωσδήποτε με την «παλιοπαρέα» και τους κολλητούς σας φίλους. Εκτονώστε την έντασή σας με γυμναστική ή κάποιο ομαδικό κυρίως άθλημα. Διαβάστε, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική. Και προ πάντων μην αφήνετε τον εαυτό σας σαν ρουτινιάσει και μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας στερήσει την ελευθερία των κινήσεών σας.

 

Αιγόκερως

Εργασιομανείς και φιλόδοξοι εσείς οι Αιγόκεροι, η δουλειά είναι αυτό που μπορεί να σας αγχώσει πιο πολύ από οτιδήποτε, αλλά και το μέσον για να χαλαρώσετε και να αποφορτίσετε τις οποιεσδήποτε εντάσεις ή δυσκολίες παρουσιαστούν στη ζωή σας. Το δύσκολο με εσάς είναι να αποδεχτείτε πως υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Το να το κουκουλώνετε όμως μέσα στο μυαλό σας, δεν σημαίνει πως παύει να υφίσταται. Δυστυχώς ναι, τα προβλήματα και οι δύσκολες καταστάσεις υπάρχουν ακόμη και για εσάς που πιστεύετε πως τα έχετε όλα υπό έλεγχο με το μυαλό σας.

Καλό θα ήταν να μην αδιαφορήσετε γι’ αυτά, γιατί σίγουρα δεν θα λυθούν από μόνα τους. Πρέπει να τα αντικρίσετε κατάματα και να τα αντιμετωπίσετε, αν δεν θέλετε να συσσωρεύονται και να διαιωνίζονται. Μην αποτραβιέστε, αλλά μοιραστείτε ότι σας προβληματίζει και σας βασανίζει και αναζητήστε βοήθεια, αγνοώντας την υπηρηφάνεια και τον εγωισμό σας. Βρεθείτε με τις παρέες σας και αποδράστε σε μία εκδρομή ή εκτονωθείτε με ένα ομαδικό σπορ. Δεθείτε περισσότερο με τους δικούς σας ανθρώπους, βγείτε μια βόλτα μαζί τους για φαγητό ή για να παραβρεθείτε σε μια κοινωνική εκδήλωση. Προπάντων δείξτε τους πως ενδιαφέρεστε γι αυτούς και όχι μόνο για τις δικές σας ανάγκες. Αυτόματα θα αισθανθείτε κι εσείς καλύτερα.

 

Υδροχόος

Πάντα άνετοι και χαλαροί, εσείς οι Υδροχόοι, φαίνεστε συνήθως ασυμπίεστοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζετε δυσκολίες και δεν ταλανίζεστε από αυτές. Ιδιαίτερα όταν καταπιεστείτε και νιώσετε πως σας περιορίζουν την αυτοέκφραση και την ανεξαρτησία σας.

Στη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο και σίγουρο, πόσο μάλιστα η σιγουριά σας πως όλα βαίνουν καλά. Στη δύσκολη στιγμή, νιώθετε πως χάνετε τον κόσμο γύρω σας και αποδυναμώνεστε. Δεν είναι φυσικά δυνατόν να έχετε σε όλα τον έλεγχο. Η ανάγκη σας για επικοινωνία και κοινωνικές συναναστροφές είναι γνωστή. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει, νιώθετε χαμένοι.

Τι καλύτερο λοιπόν στα δύσκολα, από τη συναναστροφή με τους αγαπημένους σας φίλους. Και μάλιστα όσο πιο πολλοί είναι οι φίλοι σας, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη που αντλείτε. Βέβαια, αυτό που πρέπει να αποφύγετε είναι να αντιμετωπίζετε τις σχέσεις, αλλά και τον εαυτό σας επιφανειακά. Προσπαθήστε να δείτε σοβαρά και με ειλικρίνεια ποιοι ακριβώς είστε εσείς, αλλά και όλοι όσοι συναναστρέφεστε. Μην εθελοτυφλείτε και μην υπερεκτιμάτε, γιατί την δύσκολη ώρα μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεων, χωρίς τη δυνατότητα να μπορείτε να ξεκαθαρίσετε την αλήθεια για πολλούς και πολλά. Στην ανάγκη, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, που θα μπορέσει να σκιαγραφήσει με ευκρίνεια ότι είναι ακόμη μέσα σας ασχημάτιστο και ελλιπές.

 

Ιχθύς

Ευάλωτοι και ευεπηρέαστοι, εσείς οι Ιχθύες, πάρα πολύ εύκολα τυραννιέστε από δυσκολίες και αδιέξοδες καταστάσεις και συναισθήματα. Οποιαδήποτε ασχήμια ή αρνητικότητα, σας βάλει κατάκαρδα και σας αδρανοποιεί. Ότι δεν σας «πάει» σας «χαλάει». Εσείς δεν έχετε να στεναχωρηθείτε μόνο για τα δικά σας προβλήματα, αλλά και για των άλλων. Η λύση όμως όλων των δύσκολων περιστάσεων είναι στο χέρι σας. Αποφύγετε άσχημα μέρη και «άσχημους» ανθρώπους. Φροντίστε ώστε το περιβάλλον σας να γίνει όσο το δυνατόν θετικότερο και υγιές.

Αποσυρθείτε βαθιά μέσα στον εαυτό σας, ανασυνταχθείτε και βγείτε πάλι πιο δυνατοί και αποφασιστικοί. Αποδράστε οπωσδήποτε σε μέρη όπου υπάρχει νερό, ηρεμία και χαλάρωση. Βρεθείτε με τους φίλους σας και ξεχαστείτε μέσα στον ονειρικό κόσμο που προσφέρει ο κινηματογράφος ή μια ωραία έκθεση ζωγραφικής. Περπατήστε, δείτε βιτρίνες, χορέψτε, εκτονωθείτε. Προπάντων μην το ρίξετε στο ξενύχτι, το αλκοόλ ή τις καταχρήσεις. Μόνο καλό δεν θα σας κάνουν. Καθαρό και υγιές μυαλό και καρδιά σας χρειάζονται, για να οραματιστείτε πως είστε καλά και θα δείτε πως θα γίνετε ταχύτατα.

Σημείωση: Το άρθρο ουσιαστικά είναι ένας βιωματικός πρόλογος. Τα ζώδια είναι για τις ανάγκες της κατανάλωσης του μάρκετινγκ και είχαν γραφτεί για το περιοδικό αστρολογίας Ζωή & Ζώδια.

Σωκράτης Παπαγεωργίου

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments