0 0 votes
Article Rating

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έπεσες σε αυτές τις γραμμές τυχαία; Ξεπρόβαλαν οι αράδες μου και απλώς κοντοστάθηκες; Ήρθες εδώ γιατί διακαώς ελπίζεις να ανακαλύψεις, να ακούσεις ή να μάθεις κάτι για το μέλλον σου; Ή μήπως είσαι από εκείνους που αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες στο διαδίκτυο και τις ατέρμονες δημόσιες συζητήσεις γύρω από το θέμα; Αν πράγματι ανήκεις έστω και σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε…… στοπ. Μην συνεχίσεις! Μην μπείς καν στο κόπο να σπαταλήσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον κατά τα άλλα τόσο πολύτιμο χρόνο σου.

Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ:ΤΡΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΤΡΕΙΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΤΡΙΑ ΠΤΥΧΙΑ

Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟΥ

MΕΤΑΒΛΗΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Κατά την διάρκεια αυτού του κύκλου, δεν παίζει τόσο ρόλο το τι ακριβώς γυρεύουμε σε ετούτη τη ζωή, όσο το τι ζητάει η ζωή από εμάς. Πρέπει να διδαχτούμε το κατά πόσο ο νους ακούει τις εντολές της καρδιάς μας, ή αντίθετα εάν η καρδιά διαθέτει νου για να σκεφτεί. Την περίοδο του μεταβλητού σταυρού κεντρικός σκοπός της μάθησης και της ψυχικής μας ανέλιξης, είναι να εκπαιδευτούμε στην κοινωνικοποίησή μας. Ο εαυτός μας συγχρωτίζεται με την περιέργεια, την ακρόαση, και την προθυμία για λήψη και μεταβίβαση πληροφοριών, ενώ ενθαρρύνεται η ανοικτή επικοινωνία (MC Δίδυμοι). Υπό την επήρρεια του MC στο ζώδιο των Διδύμων οι νοητικές καταγραφές γίνονται δίχως κάποια βαθύτερη εμπλοκή στο περιεχόμενό τους. Με άλλα λόγια, δεν γίνεται επιβίβαση στο τρένο των συσχετισμών. Διαμορφώνονται εν ολίγοις οι πρώτες επιφανειακές συνήθειες ενω παράλληλα η εισερχόμενη παλίρροια των νοητικών ερεθισμάτων δεν υπόκειται σε παραπέρα επεξεργασίες.

Εν συνεχεία την τριετία του MC στο ζώδιο της Παρθένου, η επικοινωνία αντιπροσωπεύεται από ένα είδος βαθύτερης ανάλυσης ενώ περιεργαζόμαστε το καθετί διευκολύνοντας, εξυπηρετώντας και προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια στους άλλους. Ο παράγοντας σύγκριση και το τι είναι μπορεί χρηστικό στο γενικότερο δούναι και λαβείν τόσο με τους άλλους ανθρώπους όσο και με τα ενδιαφέροντα μας. Σε αυτή την τριετία αναλογει η νοητική επεξεργασία βάση της οποίας κανείς συμπεριφέρεται, δρα και αντιδρά σαν να αντιμιλά στις ίδιες του τις σκέψεις. Ένα «αόρατο» άρα και αφανές ραντάρ βασίζεται σε μία κατά κάποιο τρόπο στοχαστική γωνία που θα μπορούσε να την παρομοιάσει κανείς μετα–γνώση. Είναι σαν κάνουμε ένα βήμα πίσω και να εξετάζουμε τη φύση των ακουσμάτων, των εμπειριών και των εν γένει συναλλαγών που βιώσαμε την τριετία με το MC στο ζώδιο των Διδύμων.

Αμέσως μετά τα κανάλια επικοινωνίας διευρύνονται ενώ απελευθερώνονται νοητικές αξίες που ως απώτερο σκοπό τους έχουν να αναπτυχθούν τα νοήματα και να επεκταθούν οι απόψεις (MC Τοξότης). Καθώς διευρύνεται και ο ορίζοντας των απόψεων που εμείς αποκτήσαμε, αρχίζουν και διαμορφώνονται και οι τελικές πεποιθήσεις μας γύρω από αυτές.

Η τελική παραλλαγή αυτού του κύκλου είναι η συγκατάβαση, η παροχή φροντίδας συμπόνοιας και κατανόησης κατά τρόπους ώστε να δημιουργείται ένα υποστηρικτικό συναισθηματικά κλίμα από εμάς προς τους άλλους και αντίστροφα. Η συναισθηματική δομή αυτού του κύκλου διδάσκει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να νοιαζόμαστε και να συμμετάσχουμε στα προβλήματα των άλλων καθώς και να κατανέμουμε λογική και συναίσθημα αλλά πάντα υπό την έννοια ότι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε αν χρειαστεί (Παρθένος). Μαθαίνουμε να μπαίνουμε βαθύτερα στην ουσία των προβλημάτων και παράλληλα να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και το ενδιαφέρον μας με ανθρωπιά και αληθινή σύμπνοια προς τους άλλους (Ιχθείς). Ψάχνουμε για καινούριες ιδέες, πληροφορίες και γνώσεις (Δίδυμοι) ενώ προσεγγίζουμε ζητήματα και καταστάσεις μέσα από μία προσπάθεια να κερδίσουμε καλύτερη επίγνωση και αντίληψη γύρω από αυτά (Τοξότης).

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ψηλά τα μανίκια! Ανασκουμπωθείτε! Υπό την επήρρεια της δομής του σταθερού σταυρού το κλίμα αλλάζει άρδην. Το ρητό του Ηράκλειτου «και γινόμενα πάντα κατ’ έριν και χρέων», δηλαδή ο αγώνας και η πάλη και γενικότερα η κοινή δύναμη που γεννά όλα τα πράγματα, είναι το μοτίβο αυτής της 8ετούς – 12ετούς ή 14ετούς περιόδου. Πρόκειται για μία προοδευτική κίνηση η οποία προτρέπει το άτομο σε εξορμήσεις ιδεολογικού χαρακτήρα.

Τα τρία χρόνια με MC στο ζώδιο του Υδροχόου, η οξυδέρκεια, η ευρυμάθεια και η επικέντρωση στη «μεγάλη» εικόνα ενός μελλοντικού ιδεώδους συνδυάζεται μέσα από την αναζήτηση των ιδανικών και των υψηλών αρχών με συμπάθεια και συμπόνοια για τους άλλους. Το ενδιαφέρον είναι γνήσιο. Στοχεύει το καλό όλων. Το άτομο εισχωρεί κυριολεκτικά στα χαρακώματα για να πετύχει τις αλλαγές τις οποίες πρεσβεύει. Βέβαια, η προσπάθεια επίτευξης των ιδανικών και της ιδεολογίας του, αποτελεί πηγή συνεχούς άγχους, μεγάλης σωματικής έντασης και συμπεριφορών του ύψους ή του βάθους όσον αφορά τις απολαύσεις και τις επιθυμίες.

Από την άλλη όμως, μαθαίνει τις αντικειμενικές αξίες, διδάσκει, υπερασπίζεται, και ηθικολογεί γύρω από τα κοινωνικά ζητήματα, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες. Εχει την διάθεση να εργαστεί υπομονετικά για να επιτύχει τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητες, ωστόσο οι απόψεις του μπορεί να γίνουν σύνορο ή πανοπλία απέναντι στους άλλους. Μπορεί να γίνει αμελής. Απόμακρος, παρεκκλιτικός, ιδιόρρυθμος, ψυχρός, αδιάφορος, όχι μόνο με τους ανθρώπους αλλά και με το ίδιο του το σώμα. Λόγω της μεγάλης διέργεσης και της έντασης αρχίζει και αγνοεί τις σωματικές και ακόμα χειρότερα τις συναισθηματικές του ανάγκες. Η πνευματκή κόπωση είναι προιόν ενός ρεύματος νευρικής ενέργειας που χύνεται στο μυαλό του.

Διατηρεί τις σχέσεις του σε ξεχωριστά «διαμερίσματα», αρκεί κανείς και τίποτε να μην διαταράξει την ανεξαρτησία του ώστε να συνεχίσει ανενόχλητος τα σχέδια του. Αυτά τα χρόνια ωστόσο θα μάθει να αντιλαμβάνεται αδιόρατες αλλαγές και ανακολουθίες ενώ θα αφήσει πίσω το στίγμα του καινοτόμου και του επινοητή. Θα οξύνει την ικανότητα του να παίζει με τις ιδέες ενώ δεν αποκλείεται να παράγει αξιόλογα, πρακτικά και αυθεντικά έργα και ανακαλύψεις. Θα νοιαστεί πάρα πολύ ώστε οτιδήποτε πράττει, αποφασίζει ή μεταξελίσσει να στοιχειοθετήσει την εξαίρεση στον κανόνα. Ομως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη νοητική επένδυση του αυτά τα χρόνια θα είναι οι παρατηρήσεις του για τις αντιφάσεις της ζωής.

Στην επόμενη τριετία, την τριετία του MC στο Ταύρο, θα στραφεί στη σταθεροποίηση. Θα αναπτύξει ένα νωχελικό εσωτερικό ησυχαστήριο. Θα αναπτύξει όλες τις κατάλληλες συναισθηματικές προδιαγραφές ώστε το άτομο να ειρηνεύσει. Να ξεκαθαρίσει ποιές από όλες εκείνες τις αξίες του προηγούμενου σταδίου θα κρατήσει. Θα ταξινομήσει πλευρές ή καταστάσεις που είναι πραγματικά και ουσιαστικά αξιόλογες και κυρίως συμφέρουσες για τον ίδιον. Θα παλέψει γιΆαυτές με σκοπό την διατήρηση τους. Θα φροντίσει να εξασφαλίσει επίσης οτιδήποτε άλλο νιώθει αναγκαίο για τον εαυτό του. Ανέσεις, καλοπέραση, ευχαρίστηση. Θα ανοίξει τον κουμπαρά των αισθήσεων, των απολαύσεων, για να πιεί οριστικά το νέκταρ των νοητικών και των πρακτικών κόπων όλων όσων προήγηθηκαν. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα κορυφωθεί. Θα κυνηγήσει όλα τα μέσα και τους τρόπους, ώστε να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια τόσο για την προσωπική την οικονομική αλλά κυρίως την επαγγελματική του ζώνη. Θα προστατεύσει γενικώς τα συμφέροντα του και θα εξασφαλίσει με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο την υλική, την ηθική, την προσωπική και την κοινωνικοεπαγγελματική του ευημερία.

Στο αμέσως επόμενο στάδιο των χρόνων με MC στο ζώδιο του Λέοντα, το άτομο θα διεκδικήσει τις χαρές της ζωής, την λάμψη την προβολή, την διασκέδαση την δημιουργικότητα. Θα συνδυάσει το συναισθηματισμό και την ενδοσκόπηση με την οξυδέρκεια και την γνησιότητα. Ολα εδώ θα περιστραφούν γύρω από την καλή του διάθεση την γνήσια αυτοπεποίθηση και την αυτονομία που θα του επιτρέψει να υπερέχει και να ξεχωρίσει μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Θα δείξει ηρωισμό, αυτοδυναμία, και ηγετικές τάσεις. Θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, και θα αποδείξει τη δύναμη του μέσα απο πράξεις και κατορθώματα. Θα διαθέσει όλη του την στρατηγική και την αποφασιστικότητα και θα απολαύσει την ενασχόληση του με εποικοδομητικά σχέδια. Με μια πινελιά επαναστατικότητας θα ριχτεί σε έναν αγώνα δύναμης που θα τον δει σαν μία ευκαιρία να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση του. Θα γίνει θεμέλιος λίθος για τους άλλους, στην οικογένεια και τον επαγγελματικό του κύκλο. Θα γίνει «πατέρας» ή λέαινα «μητέρα» για να υπερασπιστεί το βασίλειο του/της. Κυρίως όμως θα δείξει μεγαλοψυχία ενώ με θάρρος θα εξωρίσει από τη ζωή του ότι, ή όποιον αποτολμήσει να απειλήσει την κυριαρχία του.

Η διαδρομή αυτού του κύκλου θα κλείσει με το MC στο ζώδιο του Σκορπιού, όπου πια θα αγγίξει τα έγκατα της ψυχής του. Θα διεισδύσει στα άδυτα και άφθαστα κομμάτια του υποσυνειδήτου του. Θα κοιτάξει κατάματα τα σκοτάδια και τις σκιές που μέχρι τώρα ζούσαν το θάνατο τους, αλλά που με σπαραχτικά θορυβώδη σιωπή, δρούσαν στο υπόγειο της ψυχής του. Θα πολεμήσει με τους εφιάλτες, τα φαντάσματα, και τις κακές νεράιδες αφήνοντας παράλληλα όλα τα τραύματα να αρθούν στο φως να βρούνε το γιατρό τους. Εδώ θα θανατωθεί η αθωότητα και η καλοσύνη του. Ο εσωτερικός του πυρήνας ή θα προδοθεί, ή θα εγκαταληφθεί από κάποιο σημαντικό πρόσωπο, μια σημαντική υπόθεση ή κάτι σπουδαίο. Θα αποδεχτεί σταδιακά την ολέθρια απώλεια αφού πριν ρίξει πολύ αλάτι στις πληγές του. Θα θάψει όμως την καρδιά του αφού όμως πρώτα ζήσει οικοιοθελώς το μαρτύριο του σκοτώνοντας τον εαυτό του ή ότι από τον εαυτό του δεν αντιπαλεύει τα άσκοπα ψυχικά μαρτύρια του. Αν και παράξενο και παράδοξο, θα κατέβει στον Αδη. Θα κόψει βόλτες παρέα με την μοχθηρή και σκοτεινή σελήνη, μα κυρίως θα κάνει κτήμα του το άλλο ρητό του Ηράκλειτου «το αντιξούν συμφέρει», για να κερδίσει έτσι την γνώση ότι η αρμονία είναι κρυμμένη μέσα στις διάφορες καταστάσεις αν και φυσικά, όχι αντιληπτή από το γυμνό οφθαλμό.

Μερικοί από εμάς, αφήνοντας πίσω μας αυτό τον τόσο επίμοχθο, επίπονο για το νου, την ψυχή την καρδιά και τα αισθήματα μας κύκλο θα αναστηθούμε ξαφνικά. Θα ορμήσουμε όπως η άνοιξη εφορμά και ευφραίνει την καρδιά μας. Θα πούμε αντίο στους κόπους, αλλά θα καλωσορίσουμε την δράση, την πρόκληση, το ρίσκο, και θα παρακινήσουμε τους άλλους να βρούν όπως και εμείς τον δρόμο που εμείς θα επιβάλουμε στη ζωή μας, και όχι η ζωή σε εμάς. ΚιΆόλα αυτά αφότου φτάσουμε στο χαρωπό ξέφωτο του παρορμητικού σταυρού.

ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Κάτω από την επήρρεια της δομής του παρορμητικού σταυρού το κλίμα γίνεται μάλλον κάπως γιορτινό. Σε συνδυασμό με την αντίληψη των πρακτικών δυνατοτήτων το άτομο που θα διανύσει αυτό το κύκλο, θα κερδίσει την υποστήριξη που χρειάζεται ώστε η επιδίωξη του γοήτρου, της αναγνώρισης και της πραγμάτωσης της εικόνας του στο κόσμο να γίνει σήμα κατατεθέν αυτής της περιόδου, (Αιγόκερως). Θα συγκροτηθεί θα δεθεί και θα εδραιωθεί έως ότου καταξιωθεί. Αυτό το χρονικό διάστημα θα αισθανθεί την ανάγκη για συνοχική πραγματοποίηση της επαγγελματικής και κοινωνικής αναρρίχησης του. Πρωτοστατεί η ανάγκη για αποδοχή, σεβασμό επευφημία και αναγνώριση των επιτευγμάτων και της προσωπικότητας του. Επίσης θα προέχει η διατήρηση και η συντήρηση όλων όσων έχει επιτύχει. Η ηθική ανταμοιβή για τους κόπους και τις προσπάθειες του, είναι μέρος της επιδίωξης του αυτής της περιόδου. Θα γίνει πάντως πραγματιστής, πρακτικός, και ανταγωνιστικός ενώ δεν θα ασχολείται ιδιαίτερα για να ευχαριστήσει τους άλλους, ή το να υπομείνει το οτιδήποτε αντιλαβάνεται ως αδυναμία ή ανικανότητα. Μάλλον θα «ενηλικιωθεί» μέσα από μιά άρρηκτη επιθυμία να ανακτήσει μία στέρεη και επιβλητική κοινωνικά και επαγγελματικά παρουσία. Το γεγονός ότι σκέφτετε κα δρα γήινα θα του προσφέρει άφθονη κοινή λογική, όπως όμως και την δυνατότητα να είναι αποφασιστικός.

Τα χρόνια με MC στο ζώδιο του Κριού, θα αρχίσει νΆ αναλαμβάνει καινούρια ρίσκα. Θα αναπτύξει κατάλληλες πρωτοβουλίες για νέα εγχειρήματα. Ισως αντιμετωπίσει ένα επικίνδυνο περιβάλλον. Ισως διαθέσει μία αστείρευτη ικανότητα στα πάντα, με μία σταθερή και από τα βάθη της ψυχής βγαλμένη εσωτερική δύναμη. Ομιλητικός εξωστρεφής, βιαστικός, ανυπόμονος, θα θέλει να κάνει, να ζήσει ή να πράξει το καθετί προχθές παρά χθες σήμερα ή αύριο.Θα είναι πιο ανοιχτά επιθετικός και παρορμητικός και είναι πιθανότερο ότι θα παρασυρθεί από το πάθος την ορμή και τα αισθήματα του. Πάντως, οτιδήποτε και εάν κάνει θα το κάνει πάντα ορμώμενος από την σκέψη ότι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του εδώ και τώρα. Να δημιουργήσει καινούριους στόχους και σχέδια καθώς και να δραστηριοποιηθεί με κάθε μέσο και τρόπο σε κάτι, ( Κριός). Αν χρειαστεί ή καταστεί αναγκαίο, θα ανοίξει πυρ και θα ριχθεί σε μάχες αρκεί οποιαδηπότε κατάσταση ή και γεγονός να τον κάνει να νιώσει πραγματικά την διαρροή της ενέργειας του παντού παρούσα.

Τα χρόνια με το MC στο ζώδιο του Καρκίνου θα έρθει αντιμέτωπο με τα αισθήματα του αλλά και με τις βαθύτερες επιθυμίες της ψυχής του. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ακούσει τους παλμούς της καρδιάς και όλα τα μύχια της ψυχής και τα έως τώρα διάσπαρτα και φθαρμένα από το χρόνο και τις κακουχίες που ξέχασε ή παραμέλησε. Θα κουβεντιάσει με τον εαυτό του. Θα αρθούν μνήμες και οδυνηρές ή τέλος πάντων ιδιαίτερες αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία. Θα πάει πίσω. Πολύ πίσω. Όταν ακόμα μόλις έκανε τα πρώτα βήματα της ζωής και στη ζωή. Θα αγκαλιάσει με ξεχωριστό και άλλοτε παλλόμενο από μητρικό ή πατρικό παλμό και δυναμική, γενεαλογικά ζητήματα. Θα φροντίσει νΆανακαλύψει το υπαρξιακό του γίγνεσθαι. Να μάθει επακριβώς από που ήρθε, που ανήκει και που πάει. Ισως έρθει η στιγμή να λύσει οριστικά και για πάντα παληές οικογενειακές πληγές. Να δέσει ο ίδιος τους επιδέσμους στα τραύματα της ψυχής του, ή των αγαπημένων του. Μπορεί να δημιουργήσει την δική του οικογένεια. Ενα νέο σπιτικό, ή να επισκεφτεί μια άλλη πατρίδα. Οπως και εάν εξελιχθεί το σενάριο αυτών των χρόνων, ο πυρήνας του ενδιαφέροντός του θα στραφεί οπουδήποτε, θα κάνει τα πάντα ώστε να βρει την δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίσει της ψυχής και του υποσυνειδήτου του τα κρυφά δρώμενα. Θα κουβεντιάσει μαζί τους ατέλειωτες ώρες. Θα κρυφτεί σε σπηλιές της φαντασίας του. Πάντως όμως, θα μεριμνήσει σιωπηλά και αθέατα να αφουγκραστεί την τελική ετυμηγορία της ψυχής του και σΆαυτήν και μόνον σΆαυτήν θα ενδώσει σε ότι του προστάξει να κάνει. Πάντως, θα διαχειριστεί εκ νέου τον συναισθηματικο του κόσμο.

Τα χρόνια με το MC στο ζώδιο του Ζυγού, θα αποτελέσουν το βασικό πόλο ώστε να διευρύνει την ικανότητα της συντροφικότητας, της διπλωματίας αλλά κυρίως να μάθει να συνάπτει συμμαχίες και να αποφυγει τα αισθήματα της κοινωνικής αμηχανίας ή της απόρριψης, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και συνάπτοντας φίλους σταθερούς. Η λέξη κλειδί εδώ είναι η «συνεργασία». Τυπολογικά θα επιθυμήσει να διδαχθεί τη διαπραγματευτική του δύναμη, ενώ θα ντυθεί κάθε τύπο λαγνείας αρκεί να κερδίσει τους άλλους με το μέρος του. Η ειρηνευτική του διάθεση θα είναι εμφανής και παρούσα σε όλες του τις εκδηλώσεις. Θέλει να νιώσει ισομέρεια ηρεμία καθώς και να καταλαγιάσει τις όποιες τυχόν διαφορές ανακύψουν, και δεν θα διστάσει να αναλάβει το ρόλο της Θέμιδας φροντίζοντας να συμβιώσει, να αγαπήσει, και πάντως να εναρμονιστεί με το γλυκύτερο τρόπο με τα πρόσωπα εκείνα που θα του παράσχουν το αίσθημα της αισθητικής, του αισθησιασμού και της αρμονίας.

 

ΑΣΤΡΟ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Αστρο – Βιογραφία, η οποία συνιστά ένα νέο εκπληκτικό κεφάλαιο στα αστρολογικά δρώμενα, είναι εξίσου απλή, εύκολη και ευφυής. Για την πιο άμεση κατανόηση της, όπως όμως και για την καλύτερη δυνατή κατανόηση όσον αφορά την Ηλιακή Επιστροφή θα παραθέσουμε ένα παράδειγμα. Πρόκειται για μία την Μελπομένη, 58 ετών. Η ίδια, έχει παρακολουθήσει έναν κύκλο σεμιναρίων Αστρο – Βιογραφίας. Έτσι, είχε κατά νου, την ιδέα περί εκτίμησης «πριν» την παρόρμηση. Τακτική προσέγγιση η οποία αποτελεί και τον πυρήνα της Αστρο – βιογραφίας. Με το MC της Ηλιακής Επιστροφής στο ζώδιο του Καρκίνου, ανακάλυψε ότι ο αγαπημένος της, την απατούσε.

Έχοντας ενσυνείδητα εκπαιδευτεί στη διαδικασία «εκτίμησης», αξιολόγησε άμεσα την πράξη του. Είναι άπιστος, σκέφτηκε. Προυπάρχουσας της εκπαίδευσης της γύρω από την σημασία τόσο των στοιχείων του παρορμητικού κύκλου των Ηλιακών Επιστροφών, και πιο συγκεκριμένα εκείνης του ζωδίου του Καρκίνου, μπόρεσε και παρακολούθησε την διαδικασία της εκτίμησης και σκεπτόμενη όλες τις πιθανές αιτίες της αποκάλυψης της, έκανε προς στιγμήν πίσω.

Έτσι ήταν σε θέση να εκτιμήσει και κυρίως να διεργαστεί την «συνειδητότητα της εκτίμησης» της. Συνέχισε και αφότου είχε ήδη προηγηθεί η υποσυνείδητη εκτίμηση της, (το ότι ο αγαπημένος της είναι άπιστος και επομένως εξαπάτησε τα όνειρα και διέψευσε τα συνασθήματα της ), εκδηλώθηκε η παρόρμηση για δράση.
Κάτω από άλλες συνθήκες θα ούρλιαζε, θα ορμούσε στον αγαπημένο της, θα κυνηγούσε την παρείσακτη άλλη που τον ξελόγιασε, θα ορκιζόταν εκδίκηση, θα ορκιζόταν την αφάνιση του με κάθε μέσο και τρόπο, μα κυρίως θα οδυρόταν μέχρι θανάτου, πενθώντας τον χαμένο της έρωτα.

Εχοντας όμως ζήσει βιωματικά την διαδικασία και την σημασιολογία της επανάληψης των Ηλιακών Κύκλων, καθώς και την εμπεριστατωμένη αντίληψη γύρω από την σημασία του τι σημαίνει και σε τι αποσκοπεί ο κάθε κύκλος, έδωσε χρόνο στον εαυτό της για μία δεύτερη ευκαιρία συνειδητοποίησης. Αυτή η δεύτερη συνειδοποίηση της παρείχε όπως ήταν φυσικό, την δυνατότητα επιλογής. Έτσι, παρατήρησε πάρα πολύ προσεχτικά την καρδιά, τα αισθήματα, την ένταση, τον πόνο, την πικρία, την λύπη της για το γεγονός πριν ακόμα μπει στην διαδικασία της δράσης. Αυτή η ενσυνείδητη ικανότητα αυτοπαρατήρησης της επέτρεψε να προβεί στην συνειδητότητα της δράσης. Την ικανότητα δηλαδή να διακόψει ή να τροποποιήσει το θέμα καθώς και να διεργαστεί προσεχτικά όλα τα επιμέρους στοιχεία και τις ποιότητες οι οποίες απορρέουν από το ζώδιο του Καρκίνου.
Σημειωτέον ότι κατά την στιγμή αυτής της δυσάρεστης αποκάλυψης, επαναλαμβανόταν ήδη για τρίτη φορά ο κύκλος των παρορμητικών ζωδίων.

Στην συνέχεια, απεφάνθη και κατάλαβε και η ίδια για τον εαυτό της, ότι και σε προηγούμενους κύκλους της Ηλιακής Επιστροφής, με το MC στό ζώδιο του Καρκίνου, δεν είχε αρκούντος μεριμνήσει να διαχειρίζεται, να φροντίζει και να προστατεύει τα της ψυχής και του συναισθηματικού της κόσμου θέματα. Τα είχε αφήσει όλα ανεξέλεγκτα. Προπάντων, από φόβο μήπως και επιβεβαιωθούν οι φόβοι της, είχε φροντίσει επιμελώς να προσπεράσει ακόμα και τα πιο χροντρά σήματα εξαπάτησης που ο αγαπημένος της ήδη πολύ πριν την πραγματική αποκάλυψη της είχε δώσει.Έτσι, σε αυτή την κρίσιμη για τα αισθήματα της καμπή, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι αρκετά στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας της είχαν παραμείνει σε νάρκη, και ως εκ τούτου, η συνέχιση αυτής της σχέσης μετά την προδοσία, θα αποτελούσε ναρκοπέδιο για την συναισθηματική της ζωή. Ετσι, την επόμενη φορά που τον είδε, του είπε ευγενικά αλλά αποφασιστικά ότι είχε φτάσει πια, η οριστική ημερομηνία λήξης της σχέσης τους.

Εμπιστεύτηκε αυτό της το συναίσθημα και κυρίως, ανασκουμπώθηκε για να ριχτεί –με ευχαρίστηση και καλή θέληση μάλιστα– στο να επανεξετάσει τους τρόπους και τα μέσα διαχείρησης των συναισθημάτων, της ψυχής της και του υποσυνειδήτου της. Αλλά τι ήταν το ξεχωριστό συστατικό που την κράτησε μακριά από την έκθεση της σε κακές αντιδράσεις και συμπεριφορές; Μα είναι απλό. Κατάλαβε πως εξαιτίας της γενικότερης νοοτροπίας την οποία είχε αναπτύξει μέχρι τότε, αντιδρούσε υπερβολικά αυθόρμητα, και ότι στηριζόταν στις πρώτες εντυπώσεις της ενώ παρέβλεπε τις δεύτερες. Κατάλαβε λοιπόν, ότι ήταν πια καιρός να μάθει να διαχειρίζεται πιο αξιοπρόσεχτα τα συναισθήματα της. Είμαι ευτυχής που απεσύρθη ο Πέτρος από την ζωή μου, λέει η ίδια: “Φοβόμουν πάντα ότι δεν θα λάμβανα την συναισθηματική επαφή που διακαώς επιθυμώ. Αντί να νοιάζομαι για τον Πέτρο, νοιαζόμουν και μετρούσα πόση προσοχή θα μου χάριζε. Φυσικό ήταν να πάει με άλλη γυναίκα”, διαπιστώνει ήρεμα ,πολιτισμένα και απλά, η Μελπομένη. Έτσι η Μελπομένη άλλαξε από μόνη της το ρου της μοίρας της. Βάση δε των προβλέψων έλεγε ότι θα παντρευτεί. Παντρεύτηκε πράγματι. Αρκετά σύντομα μετά από εκείνο το περιστατικό.Παντρεύτηκε όμως κάποιον στον οποίον όχι μόνο ήταν πιο κατασταλαγμένη και λιγότερο φοβισμενη συναισθηματικά, αλλά και πλέον πιο ικανή να διαχειριστεί με αυτό το νέο άνθρωπο τις συναισθηματικές της ανάγκες και επιθυμίες.

Η λειτουργία της Αστρο-βιογραφίας

Η Αστρο – Βιογραφία είναι μία σχετικά καινούρια αστρολογική προσέγγιση ο απώτερος σκοπός και στόχος της οποίας είναι, η γνωριμία με τον εαυτό. Το πως, το γιατί της καρμικής μας διαδρομής. Η Αστρο –Βιογραφία δεν είναι θεραπεία, αλλά επιδρά θεραπευτικά. Βασικά η Αστρο –Βιογραφία θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μία εργασιοθεραπευτκή προσέγγιση σε ότι αφορά το καρμικό πλαίσιο, την καταγραφή ή το πλάνο του πεπρωμενου μας. Η λειτουργία της είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος καλείται να καταγράψει την αυτοβιογραφία του με έναρξη ημερομηνίας από το παρόν προς τα πίσω. Εάν δηλαδή κάποιος είναι 45 ετών σήμερα, ξεκινά και καταγράφει χρόνο με το χρόνο τα γεγονότα της ζωής του προς τα πίσω. Δηλαδή από τα 45 – 1 ετών.

Ετσι αναλύεται χρόνο με το χρόνο η εκάστοτε Ηλιακή Επιστροφή με το εκάστοτε MC και το σΆαυτό συναρτώμενο κύκλο, καθώς και το τι σήμαινε τελικά ο κύκλος αυτός για το συγκεκριμένο άτομο. Το πως δηλαδή εκείνος βίωσε, αισθάνθηκε και κατέγραψε στο υποσυνείδητο του τα γεγονότα του κάθε έτους αφενός αλλά και του συγκεκριμένου κύκλου. Παρόμοια συγκρίνεται και η Ηλιακή Επιστροφή άλλων ατόμων που είτε τις χρονικές περιόδους είτε σε παραπλήσιες ή ακόμα και παλιότερες χρονιές, διένυσαν
τους ίδιους κύκλους.

Βαθύτερος σκοπός αυτού του ομαδικού συγχρωτισμού είναι η ολιστική διερεύνηση και θεώρηση του ατόμου αλλά και της ομάδας, όσον αφορά τα δρώμενα της ζωής του. Η διαδικασία προσεγγίζεται τόσο στο φυσικό όσο και στο ψυχικό και το πνευματικό πεδίο. Ξεδιπλώνονται συμπερφορές, αντιδράσεις, απόψεις και πεποιθήσεις, ενώ γίνεται ξεχωριστή εστίαση σε μπλοκαρίσματα, αυτοπεριοριστικές αντιδράσεις, ανασταλτικές ιδέες και πεποιθήσεις κ.ο.κ.
Αφότου ολοκληρωθούν οι κύκλοι αυτής της προς τα πίσω βιογραφικής διαδρομής, το άτομο καταγράφει εκ νέου το βιογραφικό του αλλά αυτή τη φορά από την ηλικία των 1 -45. Αντίστροφα δηλαδή. Διανύωντας εξΆολοκληρου την διαδρομή παρόν-παρελθόν παρελθόν-παρόν, αρχίζουν και ξετυλίγονται με μια μεγαλύτερη κατανόηση τα γεγονότα. Η ευθεία πλέον αντιμετώπιση όλων όσων το άτομο αναγνωρίζει ότι θα μπορούσε να είχε κάνει ή δει αλλιώς είναι καταπλητική ως προς τα συναισθήματα που προκαλεί. Ανακούφιση, χαλάρωση, κατανόηση.

Επέρχεται εν ολίγοις μία ολοκληρωτικά απελευθερωτική και συνάμα πιο συγκαταβατική αντιμετώπιση του εαυτού. Αντιμετωπίζοντας αφΆευτού τα γεγονότα και κυρίως λαμβάνοντας τις αναλύσεις των πλανητικών δρώμενων, το άτομο όχι μόνο μεταλάσσεται αλλά ταυτόγχρονα κατανοεί το τι είναι εκείνο που πρέπει να, και το τι δεν πρέπει να κάνει παρακάτω στη ζωή του. Η αφύπνιση και η πνευματική μετεξέλιξη κατόπιν αυτής της Αστρο –Βιογραφικής διαδρομής είναι εκπληκτική και μοναδικη στο είδος της. Αλλες ενδιάμεσες παραλλαγές του σεμιναρίου διενεργούνται αναλόγως των νεοαποκτηθέντων στοιχείων. Αξιοσημείωτο είναι ότι αν και η Αστρο –Βιογραφία δεν συγκαταλέγεται στις θεραπευτικές μεθοδεύσεις, προσφέρει βαθιά και πλήρη κατανόηση στο πως το γιατι και το πότε της μοίρας μας που εν κατακλείδι δ ε ν είναι προδιαγεγραμμένη. Η συμμετοχή στα σεμινάρια της Αστρο –Βιογραφίας δεν απαιτεί καμία απολύτως αστρολογική γνώση εκ μέρους του ενδιαφερόμενου.

Στερνή μου γνώση ας σ’ είχα πρώτα

Βασικά, όλοι γνωρίζουμε ότι από την παιδική μας ηλικία μέχρι τα βαθιά μας γηρατειά αλλάζουμε διαρκώς. Το σώμα μας δεν είναι ποτέ το ίδιο και ο νους μας αποκτά νέες εμπειρίες την κάθε στιγμή που περνά. Είμαστε ένα συνεχές ρευστό, και ζούμε μια συνεχή μεταμόρφωση. Ωστόσο στον πυρήνα όλων αυτών των μεταβολών υπάρχει βαθιά εγχαραγμένο το άδραγμα της αμετάβλητης οντότητας μας. ΣΆαυτήν, κατοικοεδρεύει στον πυρήνα της ίδιας μας της υπόστασης ο ξεχωριστός χαρακτήρας ενός προσώπου.

Ενός προσώπου που είτε κουβαλά τα στοιχεία του ζωδίου του Ζυγού, του Λέοντα ή του Σκορπιού κ.ο.κ. δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταξελιχθεί σε ένα άλλο ζώδιο. Σε ένα ζώδιο ίσως και ανύπαρκτο στο ζωδιακό κύκλο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου νου είναι τόσο σύνθετη, ώστε οποιαδήποτε μέθοδο και εάν διαλέξει κανείς για την μεταμόρφωση αυτού του νου, πρέπει πρώτα να προσαρμοστεί σΆαυτή την τεράστια ποικιλία των νοητικών προδιαθέσεων. Ως εκ τούτου αυτός ο αχανής κατάλογος των πολύπλευρων συναισθημάτων δεν είναι δυνατόν να συνοψιστεί ούτε σε δώδεκα διαφορετικά ζώδια, ούτε σε τρεις διαφορετικές ζωδιακές τετραπλότητες.

Ωστόσο η τεχνική της Ηλιακής Επιστροφής είναι μία μέθοδος η οποία μας διδάσκει ότι ανήκει αποκλειστικά στην δική μας βούληση και θέληση το εάν θα παραμείνουμε γαντζωμένοι και θα εμμένουμε σΆέναν συγκεκριμένο τρόπο αντίληψης. Επίσης μας προσθέτει ένα εργονομικό συναισθηματικά τρόπο προσέγγισης για ότι τυχόν καλύπτεται απο άγνοια, και κυρίως από έλλειψη διάκρισης μεταξύ του τι πρέπει να επιτύχουμε και τι να αποφύγουμε έτσι ώστε, να μπορούμε να κερδίζουμε εσωτερική πληρότητα και να αποφεύγουμε την δυστυχία. Μας δίδεται εν ολίγοις η διέξοδος να αναγνωρίσουμε ότι μας προσφέρονται ευκαιρίες για να αναπτύξουμε συνειδητά τον νοητικό μας γίγνεσθαι και να προβούμε σε μια εναργή και γνήσια διακρίβωση της πραγματικότητας μας.

Εάν για παράδειγμα φανταστούμε ότι τα στοιχεία τα οποία καταγράφονται στην αστρολογική λογική δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μία ψευδαίσθηση, μία απλή ονομασία, στην οποία έχουμε προσδώσει μία συναισθηματική ροή η οποία βρίσκεται σε διαρκή μεταμόρφωση, τότε θα καταλάβουμε πως ακόμα και συνείδηση μας είναι μία ροή που μεταμορφώνεται διαρκώς. Η προηγούμενη έχει παρέλθει, η μελλοντική δεν έχει ανακύψει ακόμη, αλλά γνωρίζουμε ότι θα ανακύψει κάποια στιγμή στο μέλλον. Εάν σΆαυτό που είναι «μελλούμενο », δεν γαντζωθούμε ντε και καλά επάνω του με μία συγκεκριμένη ζωδιακή σημασία, τότε τα πράγματα αλλάζουν ριζικά. Αν για παράδειγμα φανταστούμε ότι όλες οι έννοιες που απορρέουν απΆαυτό το ζώδιο δεν είναι πραγματικά υπαρκτές και μάλιστα δεν χρειάζεται καν να προστατέψουμε, να ασπαστούμε ή να ικανοποιήσουμε, τότε, θα πούμε, το ρητό, «στερνή μου γνώση ας είχα πρώτα».

Ξέρω ότι κλείνοντας σε μπέρδεψα κάπως. Εϊ περίμενε! Απλώς θέλω να σου πω ότι η ψυχοσύνθεση είναι δική σου εσύ την διαμορφώνεις και εσύ την κάνεις ότι θες. Ζυγό, Σκορπιό, Ταύρο, Ιχθύ, Δίδυμο, Παρθένο, Τοξότη, Κριό, Αιγόκερω, Υδροχόο, Καρκίνο, Σκορπιό, ή τίποτε απΆόλα αυτά. Γιατί σημασία έχει να καταλάβεις, πως απΆόλα όσα διάβασες είσαι εσύ εκείνος που θα αποφασίσεις το πως θα διαμορφώσεις την ψυχοσύνθεση σου, και εν τέλη την ζωή το πεπρωμένο και το μοίρα σου! Σκέψου. Η Ηλιακή Επιστροφή είναι τέλεια αστρολογική τεχνική.

Τούτο διότι, σου προσφέρει ένα άμεσο αντίδοτο στην εμφάνιση συγκεκριμένων αρνητικών συναισθημάτων, διότι γνωρίζοντας από πριν το πως και το γιατί, θα μπορείς να εκλογικεύσεις αυτό που σε ταράζει, και έτσι, θα προσαρμοστείς ανάλογα ώστε να αντιδράσεις πιο θετικά. ΚιΆαν όντως το κάνεις αυτό, ε, τότε ευλογημένη ας είναι η αστρολογία που για άλλη μια φορά σε δίδαξε, πως το πλάνο της μοίρας και του πεπρωμένου σου δεν είναι τυχαίο. Κυρίως όμως πως όποιο κιΆαν είναι αυτό το πεπρωμένο, οποιαδήποε και εάν είναι η προέλευση, η πηγή, η ονομασία του, ήταν, είναι και θα είναι πάντα στα χέρια σου!

 

Διαβάστε επίσης Ηλιακή Επιστροφή – της μοίρας τα μελλούμενα:

1ο μέρος2ο μέρος

Χρυσάνθη Σπίγγου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
stardust
stardust
26/03/2016 9:33 AM

MC Ιχθείς ;