0 0 votes
Article Rating

Η αγάπη έχει μια ρόδινη λάμψη στην αρχή ενός νέου ειδυλλίου. Ωστόσο, όλες οι οικείες σχέσεις που καταλήγουν σε γάμο ή σε μακροχρόνια δέσμευση τελικά καλούνται να στηριχθούν στην επιρροή του πλανήτη Κρόνου, ο οποίος υποδηλώνει ότι η υπευθυνότητα και η πειθαρχία είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και τη διαρκή επιτυχία της ένωσης. Ενώ μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι οι υποχρεώσεις του Κρόνου μπορούν να επιβαρύνουν το ρομαντισμό, ο Κρόνος μπορεί επίσης να αποζημιώσει σε μεγάλο βαθμό για τη δουλειά που έχει επενδυθεί σε μία σχέση.

Ο Κρόνος είναι ένας προάγγελος της αργής, αλλά αναπόφευκτης αλλαγής. Είναι επίσης η κύρια πηγή της αυτοσυντήρησης και της αίσθησης ασφάλειάς μας. Τελικά, η αυτοσυντήρηση προηγείται της εκπλήρωσης του “εγώ”, της συναισθηματικής ικανοποίησης, της προσωπικής ανάπτυξης και των χαρών του έρωτα και του σεξ.

Εάν δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν το βασικό αίσθημα της αυτο-συντήρησης και της ασφάλειας πριν εμπλακούμε σε μία μακροχρόνια οικεία σχέση, η σχέση δε θα παρέχει καμία μόνιμη ικανοποίηση, και οι ευθύνες που εμπλέκονται σε αυτή θα μας επιβαρύνουν περισσότερο.

 

Ο Δεσμός που Ενώνει


Συχνά κατηγορούμε το σύντροφό μας σε μια μακροχρόνια σχέση για περιορισμό των κινήσεών μας. Ο Κρόνος, εν τούτοις, είναι ο πραγματικός δεσμός που μας ενώνει, μέσω της επιθυμίας για επίτευξη μονιμότητας και σταθερότητας ανάμεσα στην αλλαγή και την ενστικτώδη αντίληψη ότι είμαστε κάπως πληγωμένοι, και επομένως ευάλωτοι. Αυτή η υποκείμενη ανησυχία συνήθως γίνεται εμπόδιο στην οικειότητα και την εμβάθυνση της αρχικής μας δέσμευσης στην αγάπη. Όταν οδηγούμαστε από ανεξέλεγκτο φόβο και άγχος, η εστίασή μας μπορεί να στενέψει, περιορίζοντας τις προσπάθειές μας σε αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε, που θα μπορούσαμε ή που θα κάναμε, αντί να επιτρέψει στον εαυτό μας να επικεντρωθεί στη στιγμή και απλά να υπάρξει.

Αυτό είναι ο Κρόνος, και προτού να μπορέσουμε να στρέψουμε την προσοχή μας σε πιο απολαυστικά θέματα, πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τους αυτοεπιβαλλόμενους περιορισμούς μας – τις χαραμάδες στη γνωστή πανοπλία μας. Διαφορετικά, μπορεί να υπονομεύσουμε τις προσπάθειές μας να επιτύχουμε στη ζωή, καθώς και να διακινδυνεύσουμε την αγάπη που έχει να προσφέρει η σχέση μας, με το να επιτρέψουμε στα συναισθήματά μας να παγώσουν.

 

Αυτοεπιβαλλόμενοι περιορισμοί


Οι δακτύλιοι που περιβάλλουν τον Κρόνο συμβολίζουν τους περιορισμούς μας – τα πνευματικά ή/και συναισθηματικά κατασκευάσματα που μας υποχρεώνουν να αισθανόμαστε μικροί, ανώνυμοι ή περιορισμένοι μέσα στη σχέση μας. Αυτοί οι περιορισμοί αποτελούν την πληγή ή το σημάδι του Κρόνου, τις αμφιβολίες και τις ανασφάλειες που μας ακολουθούν σαν σκιές, μιμούμενες κάθε κίνησή μας. Τα φαινόμενα απατούν, όμως.

Οι σκιές είναι απλά ένα παιχνίδι του φωτός, το οποίο υποδηλώνει ότι αυτό το σημάδι είναι επίσης η δύναμή μας – η πρωτογενής, μορφοποιός, σταθεροποιητική δύναμη που μας δίνει την ικανότητα να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε καθώς προχωράμε μέσα από τις περίπλοκες κινήσεις του χορού της ζωής, βήμα προς βήμα με το σύντροφό μας.

 

Αναγνωρίζοντας το σημάδι του Κρόνου


Οι εσωτερικοί μηχανισμοί άμυνάς μας λειτουργούν ενστικτωδώς με τη δημιουργία συναισθηματικών οδοφραγμάτων όταν αλληλεπιδρούμε με το σύντροφό μας με τέτοιον τρόπο που απειλεί να ανοίξει πληγές. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά μας να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας ανοικτά. Άλλο ένα αποκαλυπτικό σημάδι της παρουσίας του είναι η επαναλαμβανόμενη επαναξιολόγηση του συντρόφου μας εστιάζοντας στην κριτική ανάλυση των αδυναμιών του, αντί να βρούμε την απάντηση μέσα μας.

 

Επαναφέροντας την Ισορροπία

 

Η διατήρηση μιας οικείας, μακροχρόνιας σχέσης είναι μια λεπτή ισορροπία, καθώς και μία τέχνη που μοιάζει πολύ με το χορό: απαιτεί ισορροπία, αρμονία, συγχρονισμένο ρυθμό, χάρη και επικεντρωμένη προσπάθεια, αν θέλουμε να είμαστε έστω λίγο καλοί σε αυτό. Όντας σε μία σχέση σημαίνει να μοιράζεσαι πραγματική συγγένεια – ένα αμοιβαίο δούναι και λαβείν. Είναι χρήσιμο να αναπτύσσει κανείς την ειλικρίνεια, την ακεραιότητα, την πίστη, την αξιοπιστία, την υπομονή, την επιμονή και μία απτόητη αίσθηση του χιούμορ, προκειμένου η σχέση του να επιτύχει την ασφάλεια και τη διαρκή ευτυχία. Αυτές οι αρετές θα προχωρήσουν αρκετά προς την καθιέρωση της ένας-προς-έναν ισορροπημένης ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ ημών και του συντρόφου μας.

Το να διατηρήσει κανείς ζωντανή την αγάπη είναι σκληρή δουλειά. Το να θεραπεύσει κανείς μία πληγωμένη σχέση απαιτεί την επούλωση σε προσωπικό επίπεδο του άγχους, της αμφιβολίας, της ανασφάλειας και του φόβου της απόρριψης που συνδέεται με την ατομική αίσθηση του να «είσαι πληγωμένος». Ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχει ο Κρόνος στον προσωπικό σας αστρολογικό χάρτη, τα ακόλουθα βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε την ασφάλεια στη σχέση σας:

  • Επικεντρωθείτε στο να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο σύντροφό σας. Αποκτήστε ό,τι χρειάζεστε ως προς την μελλοντική σας ασφάλεια, εν τούτοις να θυμάστε ότι έχετε έναν σύντροφο με τον οποίο μπορείτε να μοιραστείτε τα αγαθά.
  • Προσπαθήστε να αφήσετε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας όσο χρειάζεται προκειμένου να ανακαλύψει ο σύντροφός σας τον πραγματικό εαυτό σας. Η συναισθηματική αποκάλυψη μπορεί να μειώσει το βάθος της ανασφάλειάς σας.
  • Θυμηθείτε την ελευθερία της έκφρασης που η παιδική χαρά έχει να προσφέρει. Να είστε δημιουργικοί, να φλερτάρετε με το σύντροφό σας, και να προσπαθείτε να διασκεδάζετε, τόσο εντός όσο και εκτός κρεβατοκάμαρας.
  • Η επικριτική προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να σκοτώσει την ερωτική σας ζωή. Αντ’αυτού, επιλέξτε να εφαρμόσετε την ευσυνειδησία σας προς την αφοσίωση στην αγάπη.
  • Αντιληφθείτε το γεγονός ότι έχετε το δικαίωμα να είστε ευτυχισμένοι στην αγάπη. Παραδοθείτε και στο να θέλετε και στο να χρειάζεστε το σύντροφό σας και επιτρέψτε του να το γνωρίζει.
  • Αναπτύξτε μία αίσθηση χιούμορ αναφορικά με τις παράλογες, φαινομενικά άλυτες όψεις της σχέσης σας.

 

Οι Ανταμοιβές του Κρόνου


Τέλος, ενώ είναι σημαντικό να διατηρείτε το ιδανικό του έρωτα, έχετε υπόψη ότι ο Κρόνος ανταμείβει τις προσπάθειές μας να έχουμε μία αγάπη που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου. Αν δουλέψουμε καλά με τον Κρόνο στις σχέσεις μας, μπορούμε να μάθουμε την υπομονή, την αυτοδυναμία, την πειθαρχία, τη συνεργασία, την ακεραιότητα, την τιμή και την ταπεινότητα. Διατηρώντας μία σταθερή και ισορροπημένη σχέση, μπορούμε επίσης να κερδίσουμε οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια, αποδοχή και προστασία, εξωτερική ηρεμία, εσωτερική γαλήνη, πίστη και συναισθηματική κατανόηση.

Σημειώσεις της Συγγραφέως

Η ερωτική ευτυχία, μαζί με τις ερωτικές σχέσεις, σχετίζεται με τον πέμπτο οίκο.

Ο Κρόνος σχετίζεται με το γάμο ή/και τους συντρόφους ζωής μέσω της έξαρσης στο Ζυγό και τον έβδομο οίκο των σχέσεων. Ένας πλανήτης σε έξαρση θεωρείται ότι λειτουργεί στο μεγαλύτερο επίπεδο ενέργειάς του και έχει την ικανότητα να φθάσει τις μεγαλύτερες δυνατότητές του. Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και των συναισθημάτων, είναι ο φυσικός κυβερνήτης του έβδομου οίκου. Ο Ζυγός συμβολίζει την ισορροπία και την αρμονία.

Η αλλαγή σχετίζεται με τον Κρόνο μέσω του μυθολογικού προσχήματος του Πατέρα Χρόνου. Ο Πατέρας Χρόνος είναι επίσης γνωστός ως “Chronos”, η ελληνική απόδοση του Ρωμαϊκού θεού Κρόνου, και ελληνική λέξη για την έννοια του “χρόνου”. Ο Chronos φέρει μία κλεψύδρα στην πλάτη του, συμβολίζοντας την άμμο του χρόνου. Μερικές φορές μεταφέρει ένα δρεπάνι, υποδεικνύοντας ότι ο χρόνος καταβροχθίζει τη ζωή και όλες τις μορφές της.

Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει το “σημάδι” ή την πληγή στον αστρολογικό χάρτη. Εν τούτοις, οι αρχαίες εσωτερικές παραδόσεις συσχετίζουν τον Κρόνο με το εβραϊκό γράμμα Ταυ, που σημαίνει υπογραφή ή σημάδι, το οποίο συμβολίζεται με ισοσκελή σταυρό, ο οποίος συμβολίζει τη σωτηρία.

Η Marguerite Elsbeth είναι η συγγραφέας του “Crystal Medicine, The Silver Wheel” και του “Τhe Grail Castle” (Llewellyn) . Τα άρθρα της περιλαμβάνονται συχνά στις Ετήσιες Δημοσιεύσεις του site Llewellyn. Είναι μία Ιταλίδα «μάγισσα» με προγονική γνώση και υπερήφανη για την Lenape ινδιάνικη καταγωγή της.

 

Συγγραφέας: Marguerite Elsbeth
Πρωτότυπος τίτλος: Saturn security – Your relationship comfort zone
Πηγή: Saturn & Relationships – StarIQ.com
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope,
από την συγγραφέα και αστρολόγο Marguerite Elsbeth

Mετάφραση – Απόδοση:

krak της Ομάδας Μεταφραστών του Myhoroscope

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments