0 0 votes
Article Rating

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ
Ο Άρης πέρασε στο ζώδιο της Παρθένου στις 12.11.2011 ενώ η ανάδρομη κίνηση του ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου του 2012 στις 23ο 5.6 του ζωδίου της Παρθένου και θα διαρκέσει έως τις 14 Απριλίου 2012 όπου και θα έχει φτάσει στις 03ο 40.9 του ιδίου ζωδίου για να ξεκινήσει στις 15.04.2012 την ορθόδρομη φορά του μέχρι στις 03.07.2012 όπου και θα ολοκληρώσει την διαδρομή του σε αυτό το ζώδιο.

Θα μας απασχολήσει λοιπόν συνολικά ένα ολόκληρο εξάμηνο. Σε αυτή τη φάση λοιπόν διατρέχει το φάσμα των 23ο – 03ο της Παρθένου. Ανεξάρτητα όμως της ορθόδρομης ή της ανάδρομης φοράς του, το σημαίνον της εν λόγω διαδρομής του είναι να καταλάβουμε πως είτε το θέλουμε είτε όχι, πολλοί από εμάς –άλλοι πιο συνειδητά και άλλοι εντελώς ασυνείδητα – είναι πολύ πιθανόν ότι θα διαφοροποιήσουμε τις άμυνες μας, ή θα αναλάβουμε δράση υπό ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα από ότι συνέβαινε παλιότερα. Ειδικά εκείνοι που έχουν γεννηθεί την δεκαετία του 60 όπου λόγω του Πλούτωνα και του Ουρανού ειδικότερα όμως οι γεννημένοι το 1965-66 θα είναι δυνητικά οι πιο ευερέθιστοι στην επιρροή του.

ΣΕ ΤΙ ΒΟΗΘΑ Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Στο πλαίσιο της διενέργειας της ανάδρομης κίνησης του Άρη και η εξ’αυτής της αιτίας καθυστέρηση, η αναβολή ή και η ολοσχερής προσωρινή παρεμπόδιση στην επίτευξη των στόχων μας κάποιες φορές μας βοηθά να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Ίσως κάτι που πρωτύτερα ήταν σημαντικό για εμάς λίγο αργότερα νιώσουμε ότι δεν είχε τόση σημασία. Πιθανόν άρα και κανέναν ιδιαίτερο λόγο να οργιζόμαστε και να μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Αυτές ή παρόμοιες διεργασίες ίσως μας ωθήσουν τελικά να αλλάξουμε και τελείως γνώμη αλλά και την στάση μας στα πράγματα. Αντίθετα άλλοι, ίσως τώρα νιώσουν ασφυκτικά. Τους πνίγει και δικαίως το δίκιο τους. Πιστεύουν δε, πως για τις οιεσδήποτε αιτίες διατάραξης του εσωτερικού τους κόσμου και του τρόπων της άμυνας που θα ήθελαν στην παρούσα φάση να αναπτύξουν, φταίνε αποκλειστικά οι έξωθεν της δικής του θέλησης και των αγώνων που κατέβαλε είτε σε προηγούμενες ζωές είτε τα προηγούμενα χρόνια, ολέθριες συνθήκες του κρατικού μηχανισμού.

Άλλοι ίσως ρίξουν τις ευθύνες αποκλειστικά στον εαυτό τους. Το πώς όμως τελικά θα αντιδράσουν σχετικά με την επιβολή της αντιπαλότητας από την οποία εντελώς αιφνιδίως βρέθηκαν να τελματώνουν, εξαρτάται πρωτίστως από το πώς και εάν έμαθαν ήδη από τα παιδικά τους χρόνια να χειρίζονται αυτού του είδους τις επιβολές κατά το δικό τους δοκούν. Μήπως όμως οι άλλοι τους επιβάλλονταν τους εξανάγκαζαν και τους καθυπότασσαν στις δικές τους προσταγές ώστε τώρα αισθάνονται παράλυτοι και αποδυναμωμένοι να αντιδράσουν;

Μεγάλη σημασία έχουν επίσης και ποιες μνήμες κουβαλά ίσως κανείς από τους χειρισμούς των αμυνών που ανέπτυξε σε προηγούμενες ζωές, όπως όμως και από το είδος την ποιότητα, την οικοθεσία καθώς και τις όψεις που παρουσιάζει ο Άρης στο γενέθλιο χάρτη του, καθώς και η ακμή τόσο του γενέθλιας όσο και της προοδευτικής θέσης του 8ου οίκου.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΜΥΝΑΣ

Έχει σημασία του να κρίνει κανείς κατά πόσο η «θέληση» του μπορεί να συμφιλιωθεί με την ανώτερη συνείδηση του. Τι είναι εκείνο τελικά που προέχει; H δράση και ότι είναι ίσως εκείνο που μας κινητοποιεί και δραστηριοποιεί ή αντίθετα κάτι που να φρενάρει αυτές τις ιδιότητες; Μήπως ίσως είναι προτιμότερο να γυρίσουμε την πλάτη σε ότι ή όποιον τυγχάνει να είναι αιτία της αδρανοποίησης και της καθήλωσης μας;

Η επιλογή είναι οπωσδήποτε καθαρά προσωπική. Η πεμπτουσία έγκειται στο να καταλάβει κανείς πως ακόμα και όταν πρόκειται για έναν ορμητικό πύρινο και σίγουρα οξύθυμοo καμία φορά και θυελλώδη στις ιδιότητες του πλανήτη, είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι μπορούμε και έχουμε την δύναμη να δράσουμε, αρκεί να το θέλουμε. Η μήπως αντίθετα –κάτι που όπως όλα δείχνουν συμβαίνουν κατά κόρον στις μέρες μας λόγω της ανάδρομης φοράς του – θα πρέπει να αναστείλουμε την δράση μας και να δώσουμε στους εαυτούς μας μία δεύτερη ευκαιρία , να ξανασκεφτούμε το καθετί πιο προσεχτικά, περισσότερο νηφάλια και εν ηρεμία και ψυχραιμία να δράσουμε όταν πια νιώθουμε έτοιμοι και δυνατοί για αυτό;

Το μόνο βέβαιο είναι πως εάν στην παιδική μας ηλικία βρισκόμασταν υπό την επιβολή γονέων ή κηδεμόνων ώστε αναγκαστικά μας αφόπλιζαν ή μας απέτρεπαν, δεν σημαίνει ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στην ενήλικη ζωή μας. Ίσως η ανάμνηση αυτού του αφοπλισμού να δυσκολεύει κάποιους να επιβάλουν την δική τους θέληση, γνώμη και άποψη στο παρόν. Υπό τοιαύτες προϋποθέσεις η ανάδρομη φορά του Άρη, συμβάλει από μιας πλευράς θετικά καθώς μας βοηθά να υπερβούμε τις μάχες με τον εσωτερικό μας εαυτό. Από την άλλη πάλι, παράσχουμε με την παθητικότητα μας εμείς όλο και περισσότερο έδαφος στα τεκταινόμενα. Ίσως τώρα να ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου να ορμήσουμε δίχως φόβο και πάθος στην αρένα με εκείνο το είδος της άμυνας που μας ταιριάζει και νιώθουμε πιο εξοικειωμένοι.

Η αλήθεια είναι, πως όταν οι άμυνες μας απορρέουν από καλά κρυμμένους από το συνειδητό μας φόβους, ή άλλων καταπιεσμένων και απωθημένων συναισθημάτων που χρόνια ολόκληρα σιγόβραζαν άρα και που για αυτό το λόγο περιόριζαν ίσως τον ορθολογισμό μας, τότε το μόνο βέβαιο είναι πως άθελα μας δεν είχαμε σκεφτεί συνειδητά τα θέματα μας. Έτσι εύκολα τείνουμε να είμαστε και πάλι εμείς οι χαμένοι του παιχνιδιού. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις βοηθά πάντα η υπομονή, η σωστή και σε όλες τις φάσεις κατάλληλη επαγρύπνηση ώστε να μπορέσει κανείς να εξισορροπήσει το πριν με το παρόν και το μετά. Ακριβώς όπως κάναμε συγκριτικά με τις προηγούμενες ζωές μας και την τωρινή.

Με άλλα λόγια, έχει σημασία να βρει κανείς το κλειδί που θα τον οδηγήσει τόσο στο πραγματικό ποιόν της ψυχικής του φύσης όσο και το σωστό αντίβαρο ως προς του που εάν και γιατί θα θελήσει να μπει ή όχι στο πεδίο της μάχης.

ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΑΔΡΟΜΟΥ ΑΡΗ ΕΝ ΕΤΗ 2012

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ανάδρομης φοράς του Άρη εν έτη 2012 και δη στο ζώδιο της Παρθένου δράττεται ειδικότερα της γενιάς των γεννημένων με τον Πλούτωνα σε αυτό το ζώδιο, όπως όμως και της περιόδου 02.11.1961 – 11.01.1962 /11.08.1962 – 06.06.1969 όπου ο Ουρανός διέλαυνε επίσης από αυτό το ζώδιο. Επιπλέον αφορά και τα μέσα της δεκαετίας του 1960 για εκείνους που γεννήθηκαν με τον Κρόνο στο ζώδιο των Διδύμων ή το Χείρωνα στους Ιχθείς, δίχως φυσικά να εξαιρούνται και οι μεμονωμένες περιπτώσεις εκείνων που ανήκουν στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού με πρωτοστάτες φυσικά το γενέθλιο Ήλιο ή την γενέθλια Σελήνη επίσης στο ζώδιο της Παρθένου.

Αυτό δεν σημαίνει πως ειδικά για τους γεννημένους την δεκαετία του 60 θα χρειαστεί να λάβουν καίριες αποφάσεις, να αλλάξουν ίσως τον ρου της άμυνας ή της δραστηριοποίησης τους. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί να μπουν σε ροή ανασύνταξης δυνάμεων. Φυσικά μη εξαιρετέοι είμαστε όλοι μας καθώς εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης πρέπει να ανασκουμπωθούμε να ξεσκαρτάρουμε τα ξερά από τα χλωρά, και να μεταθέσουμε τις άμυνες μας και όλη μας την ενέργεια υπό το φακό των νέων ανακατατάξεων.

ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΟΙ ΑΜΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ;

Οι γραμμές είναι λεπτές (Παρθένος). Οι τρέχουσες συγκυρίες τις κάνουν ακόμα λεπτότερες! Είναι γεγονός ότι καθώς η συγκεκριμένη ανάδρομη φορά του Άρη συνέπεσε με τις κοινωνικές αλλαγές όπου σε συνεχή βάση εκκολάπτεται εσκεμμένα από τις ολιγαρχικές εξουσίες η ανθρώπινη διασάλευση, και σαφώς οι ψυχικές διαταραχές γίνονται καθημερινά όλο και πιο διακριτές, είναι φυσικό να πέφτουν και οι άμυνες μας.

Στην τρέχουσα φάση ακούμε καθημερινά περιπτώσεις ανθρώπων που προβαίνουν σε ακραίες αντιδράσεις ξεπερνώντας αυτή τη λεπτή διαχωριστική γραμμή (Άρης ) που οι άμυνες και οι αντοχές μας μεταπηδούν λόγω του ζωδίου που αυτός τώρα διαπερνά, στην πλήρη αδράνεια. Επομένως και οι ψυχικές διαθέσεις και τα συναισθήματα μας σίγουρα δυσχεραίνουν την προσαρμογή μας πόσο μάλλον την κατάλληλη διαφοροποίηση των αμυνών μας.

Oι ταχείς ρυθμοί και οι ραγδαίες αλλαγές, όπου σύμβολα και αξίες χάνουν τη διαχρονικότητα τους διατηρώντας μια εφήμερη και πρόσκαιρη σημασία, προκαλούν νέες ίσως τις πιο επιτακτικές από ποτέ άμυνες, καθώς και την διαμόρφωση μιας καινούριας μορφής αμυντικής ταυτότητας , σαφώς και μιας πιο διαφοροποιημένης μορφής αγωνιστικότητας, μέσα απ’την οποία οι επιθυμίες και οι σκέψεις θα είχαν ένα σταθερό και ήρεμο προσανατολισμό, δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτη.

Φυσικά η πείνα, η φτώχεια και η εξαθλίωση (6ος/12ος) που πολλοί από τους συνανθρώπους μας ζουν αυτό τον καιρό, αποτελούν παραδείγματα που μας θλίβουν αλλά κάνουν και εκείνους που τυγχάνουν σε κάπως καλύτερη μοίρα, επίσης ευάλωτους, πολύ ευερέθιστους, και συγχρόνως άβουλους και απαθείς.

Κάποιοι τα καταφέρνουν, άλλοι πάλι δεν μπορούν να ξεφύγουν. Προσωπικά από την φύση μου ιδιαίτερα αισιόδοξο άτομο, και προικισμένη από κούνια με έναν σχετικά δυνατό Άρη, αλλά και αστρολογικά σκεπτόμενη, πιστεύω πως η πρόληψη δεν παύει ποτέ να αποτελεί την καλύτερη θεραπεία. Από εκεί ορμώμενη άλλωστε έγραψα και το παρόν άρθρο. Για να μη βρεθούμε ποτέ εμείς σε μία τέτοια θέση λοιπόν πρέπει πάνω απ’ όλα να θέσουμε τις άμυνες μας σε εγρήγορση και όπου και όταν χρειάζεται και σε επιτάχυνση.

Εξάλλου, με τον Άρη ανάδρομο στον άξονα όπου απέναντι βρίσκεται το ζώδιο των Ιχθύων δεν απέμειναν άλλα περιθώρια παρά να δούμε κατάματα που ο καθένας μας έχει ίσως χάσει μεγάλο μέρος των αμυνών του, ή αντίθετα έχει καταρρακωθεί η ζωτικότητα και η ενεργητικότητα του. Εξακολουθώντας να διατηρούμε μία στάση η άμυνας της οποίας η χροιά είναι ίσως η απόσυρση, η άρνηση, η εξιδανίκευση ή ο έλεγχος δεν θα πάει κανέναν μας πολύ μακριά.

Επίσης η μετάθεση ίσως των ευθυνών των κατηγοριών άλλων, ή των προσκολλήσεων σε παρελθοντικά σενάρια της ζωής μας δεν μπορεί παρά να μας καθηλώσουν ακόμα περισσότερο. Το ζώδιο της Παρθένου όπως είδαμε και στο πρώτο μέρος είναι ζώδιο της εκδούλευσης, της δουλείας, και της αγγαρείας. Άραγε είναι αυτό που επιθυμεί ο μέσος Έλληνας ή μήπως τελικά δεν έφτασε ακόμα το πλήρωμα του χρόνου ώστε σύσσωμοι να αμυνθούμε;

Πρώτιστα ζητήματα που αφορμής της ανάδρομης φορά του Άρη μέσα από το ζώδιο της Παρθένου σε συνδυασμό πάντα με τον οίκο των Ιχθύων, που προέχουν και είναι οπωσδήποτε παλίμψηστης σημασίας είναι η ψυχική και η σωματική μας υγεία. Η δε χρήση και η διατήρηση οιονδήποτε πόρων που θα ενισχύσουν τις αποσκευές του πεπρωμένου μας με την επίγνωση όμως πάντα, πως καλώς η κακώς, φτάσαμε πια οριστικά στην κορυφογραμμή της ανθρώπινης υποτέλειας (6ος) και της εξαθλίωσης μας (12ος).

Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν εστιάζομαι στην οικονομική εξαθλίωση που έτσι ή αλλιώς είναι δεδομένη, αλλά την συναισθηματική εξαθλίωση (12ος). Με γνώμονα λοιπόν την πρόληψη παρά την πρόβλεψη για εκείνους που πραγματικά θα ήθελαν και ειλικρινά πιστεύουν πως οι πλανήτες είτε ορθόδρομοι είτε ανάδρομοι δεν είναι υπεράνω ημών αλλά εμείς αυτών, υπάρχουν τρόποι διαφυγής.

Καθώς ο άξονας Παρθένου/Ιχθύων σχετίζεται με την παθητική αποβλάκωση, ενώ ο Άρης με την επιβολή και την επιθετικότητα η επιτάχυνση και η ενεργοποίηση των αμυνών μας κυρίως σε θέματα της καθημερινότητας και της αυτονόητης επιβίωσης μας, όπου η οι δυνατότητες της προσωπικής μας παρέμβασης δεν είναι εφικτές, η απόσυρση είναι ότι χειρότερο! Συναισθήματα που είτε είναι ευχάριστα είτε είναι δυσάρεστα δεν εκτονώνονται (Άρης), και δεν περνάνε το ατομικό φίλτρο ερμηνείας, ή όταν είμαστε απαισιόδοξοι ,και κρεμάμαι την ζωή μας σε αρνητικά λόγια ή πρότυπα τελικά διαμορφώνουμε οι ίδιοι την χειρότερη δυνατή μορφή της άμυνας μας. Η κατακράτηση ή η χρήση των δεδουλευμένων πόρων, οι φόβοι, οι φοβίες, ο καταναγκασμός, καθώς και η συνειδητή επίγνωση της χαμένης μας ασφάλειας, η επιθυμία για έλεγχο από την πλευρά μας και όχι από την πλευρά των άλλων προς εμάς, και φυσικά πολύ περισσότερη η αγωνιστικότητα είναι ότι καλύτερο μπορεί να τοποθετήσει κανείς στις αποσκευές της ζωής του για το αύριο.

Όποιος είναι πραγματικά πρόθυμος να αλλάξει τι παλιές αμυντικές του συμπεριφορές και δει τα πράγματα από μία διαφορετική οπτική γωνία, έχει κάνει το πρώτο βήμα για να πράξει αποφασιστικά βήματα. Ο Άρης όντας δε στο ζώδιο της Παρθένου οι επιρροές του οποίου σχετίζονται επίσης με τις διαδικασίες βελτίωσης, εκμάθησης και τελειοποίησης των υπαρχόντων γνώσεων και βασικών δεξιοτήτων μας βοηθά να διαφύγουμε της φυλακής που μας επέβαλαν με το έτσι θέλω, άρα και της στατικότητας στην οποία έχουμε επέλθει οι περισσότεροι από εμάς.

Λειτουργώντας υπό την ενδυναμωτική συνδρομή του πύρινου Άρη και όχι την αποδυναμωτική πλευρά της Παρθένου, το μόνο που θα μπορούσε να πει κανείς στον εαυτό του είναι: καλώς ήρθες ανάδρομε Άρη!

Κλείνοντας θα ρωτήσω:

Τι είναι προτιμότερο να μετακυλύει κανείς και κυρίως να συναινεί αλλά και να μην αμύνεται σε σχέδια διάσωσης για την ολιγαρχία και την πλουτοκρατία, ή να αντιμετωπίζει την κρίση τεράστια κρίση αφερεγγυότητας αμυνόμενος;
Σε όποιον ταιριάζει καλύτερα η δεύτερη εκδοχή, τότε νομίζω αρκετά περιμέναμε τον ανάδρομο Άρη!

Χρυσάνθη Σπίγγου

Διαβάστε επίσης:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments