0 0 votes
Article Rating

Και όμως ο Προμηθέας ύστερα από πολλά χρόνια, ξαναέρχεται να κλέψει τη φωτιά από τους Θεούς και να τη δώσει στους ανθρώπους. Όπως πάντα σε αυτό το μύθο έχουμε όμως τα εξής αρνητικά: οι θεοί δεν είναι ευχαριστημένοι, ο Προμηθέας τιμωρείται και το κουτί της Πανδώρας έρχεται… Ευτυχώς όμως μας μένει η φωτιά για να ξεκινήσουμε τον Νέο Κύκλο.

Συμβολισμός: Ένας ιδιαίτερα εκκεντρικός πλανήτης φεύγει από τις βαθιές θάλασσες των Ιχθύων και προσεγγίζει σταδιακά την πραγματικότητα του Κριού. Ο Ουρανός από αναγεννητής των «ενεργειακών» και της μεταφυσικής επιστήμης πια γίνεται ένας πολεμιστής. Πολεμιστής όμως του φωτός καθότι ο Ουρανός είναι πάντα ένας πλανήτης που προσπαθεί να φέρει το φως στο κόσμο. Σε αυτή τη περίοδο του Ουρανού στον Κριό επανερχόμαστε στην εποχή των Ηρώων και των Ηγετών. Σαφέστατα θα δούμε ότι τα επαναστατικά κινήματα θα αυξηθούν και πως ο κόσμος τελικά θα αρχίσει να αντιδρά. Ο Ουρανός στον Κριό είναι ατομιστής, εγωιστής και δεν δέχεται εύκολα άλλη εξουσία, έτσι συλλογικά συστήματα που έχουν σκοπό τον έλεγχο του κόσμου θα έχουν πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς το καλοκαίρι του 2010 ο εξατομικευμένος Ουρανό συγκρούστηκε με τον πολυσυλλεκτικό κοινωνικό Κρόνο στο Ζυγό.

Ο Ουρανός εδώ είναι ένα σύμβολο επανάστασης, είναι η Ιωνική επανάσταση που στο πέρασμα του Ουρανού στο Κριό επήλθε η πρώτη σοβαρή σύγκρουση απέναντι στην ατομιστική Ελλάδα και τη Συλλογική Αυτοκρατορία της Περσίας. Τότε μάλιστα ο Κρόνος ήταν στον Καρκίνο και τετραγώνιζε τον Ουρανό στον Κριό. Μην ξεχάσετε ότι η Ιωνική επανάσταση ήταν αυτή που οδήγησε μετέπειτα στους Περσικούς Πολέμους και ακόμη πιο πέρα στην κατάρρευση της ίδιας της Περσίας μερικούς αιώνες μετά.

Οι Ιάπωνες έχουν ένα θεό που ονομάζεται Susanoo και είναι μία ακόμη συμβολική απεικόνιση της θέσης αυτής του Ουρανού. Ένας άγριος και αταλάντευτος θεός που με την οργή του μπορεί να οδήγησε σε πολλές καταστροφές αλλά θεωρούνταν δημιουργικός και τίμιος θεός. Είναι μία θέση αντάρτη και πολεμιστή είναι επίσης μία θέση κάποιου που δεν πολεμά ίσως τόσο για το δίκιο του. Ο Κριός δεν μπαίνει σε τέτοια ιδεολογικά τεχνάσματα εξάλλου εδώ ο Ουρανός πολεμά για την ίδια την επιβίωση. Έτσι λοιπόν θα δούμε πιο απλές μορφές εξέλιξης και ο κόσμος θα φύγει από ιδεολογικές φαρέτρες και θα πολεμήσει για τα βασικά του αγαθά. Δεν θα μπορούσαμε ίσως να βρούμε καλύτερο τρόπο κατανόησης συμβολισμού από την Ιωνική επανάσταση καθώς και τότε ο λαός πολέμησε για την ιδεολογική του, πολιτική του μα πάνω από όλα οικονομική του ελευθερία και επιβίωση απέναντι σε ένα απολυταρχικό σύστημα. Αν όμως τότε είχε γίνει με εθνοφυλετικά χαρακτηριστικά, τώρα θα έχει σίγουρα ένα παγκόσμιο χαρακτήρα.

Ο Ουρανός στον Κριό όμως δείχνει και έλλειψη συγκέντρωσης, υπερβολικό θυμό και υπερβολικές αντιδράσεις.Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε αρκετά βίαια γεγονότα και να είσθε σίγουροι ότι αυτή την εφταετία τα όπλα θα ζεσταθούν… Ένα άλλο μεγάλο σύμβολο της θέσης του Ουρανού στο Κριό με τη συμμετοχή μάλιστα του Κρόνου στο Ζυγό είναι ο 16ος αιώνας χαρακτηριστικός της εποχής της επέκτασης των κρατών μέσω εξερεύνησης, της αφύπνισης του ανθρωπίνου πνεύματος και του τέλους των μεσαιωνικών χρόνων. Προσοχή όμως, μπορεί για το σύγχρονο μάτι η Αναγέννηση να ήταν μία ιδιαίτερα λαμπρή περίοδος για τους τότε ανθρώπους βιώθηκε όμως ως μία δυσχέρανση των συνθηκών του μεσαίωνα αν λοιπόν γίνει κάτι καλό δεν θα είναι για εμάς αλλά για τους απογόνους μας.

Ιωνική επανάσταση λοιπόν και Αναγέννηση, κορυφαίες στιγμές που δημιούργησε ο Ουρανός στον Κριό ενώ από την άλλη δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το προφίλ του Ουρανού στη θέση αυτή ως καταστροφέα καθώς θα δούμε αρκετά δυστυχώς δυσάρεστα γεγονότα γιατί ο θυμός δεν θα ελέγχεται. Βλέπετε για να γίνεις άνθρωπος πρέπει πρώτα να γίνεις ζώο… Ο Ουρανός λοιπόν έρχεται να μας σώσει την ανθρωπιά μας και να μας βοηθήσει να φωτιστούμε για να πολεμήσουμε τα σκοτάδια που μας τριγυρίζουν και τα σκοτάδια που είναι μέσα μας.

Ο Ουρανός και εσωτερική αστρολογία

Όταν η ζωή θα νικήσει…

Ο Ουρανός στην Εσωτερική αστρολογία είναι ο Κυβερνήτης του Ζυγού (και σε Ιεραρχία του Κριού) είναι αντιπρόσωπος της 7ης ακτίνας και ο Κριός εκφράζεται μέσα από την 1η και την 7η ακτίνα. Ο Ουρανός λοιπόν είναι ο κύριος αντιπρόσωπος της «θείας» θέλησης αυτός που εκφράζει ανάγκες του συλλογικού για πρόοδο και ανάπτυξη είναι η δύναμη της προόδου στο συλλογικό ασυνείδητο και η φωτιά που κρύβει κάθε άνθρωπος, η σπίθα για να προχωρήσει για δημιουργία. Δίνει ζωή, για αυτό και είναι ο πρώτος Θεός και στην Ελληνική μυθολογία που του δίνεται εκτενής σημασία πριν τους Ολύμπιους. Για αυτό το λόγο σε Ιεραρχικό επίπεδο κυβερνά τον Κριό, σε ψυχικό επίπεδο κυβερνά το Ζυγό για να μπορέσει αυτή η σπίθα να οδηγηθεί στον υπόλοιπο κόσμο και να μεταφερθεί. Τέλος παρουσιάζεται στην καθημερινότητα μας με την κανονική του όπως ξέρουμε κυβέρνηση στον Υδροχόο δείχνοντας τις αξίες της ανθρωπότητας και του πραγματικού της οράματος. Μπορεί να έχουμε εντοπίσει τις συμμαχίες του Ουρανού με το Δία και τον Πλούτωνα, πλανήτες που δρουν υποστηρικτικά στο έργο του Ουρανού από την άλλη γνωρίζουμε μόνο έναν εχθρό του, που είναι Ο Κρόνος, χωρίς να ξεχνάμε τα άλλα αρχέτυπα που κρύβονται και κρυβόντουσαν πάντα και τώρα έχουν αρχίσει πάλι να εκφράζονται αν και στη «μάχη» αυτή που θα δούμε αυτή τη περίοδο δεν θα συμμετάσχουν…

Ο Ουρανός στον Κριό λοιπόν θα μεταφέρει τη δύναμη του «λόγου» ακόμη πιο έντονα στον κόσμο. Θα είναι μία περίοδος όπου οι άνθρωποι θα μπορέσουμε να είμαστε πιο κοντά σε πρωταρχικές αλήθειες ενώ θα μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά και στην πραγματική μας φύση. θα γεννηθούν επίσης αυτή τη περίοδο πάρα πολλοί δημιουργοί και επιστήμονες που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα ακόμη πιο μπροστά. Ίσως οι πρώτοι επισκέπτες του Άρη να είναι αυτοί που θα γεννηθούν αυτά τα χρόνια. Θα είναι και αυτοί που θα απαλλάξουν την ανθρωπότητα από τα παλιά της φαντάσματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δημιουργήσουν και αυτοί άλλα δικά τους. Η Ιστορία δεν είναι στο τέλος της, τώρα νέα σύμβολα αρνητικά και θετικά θα γεννηθούν. Οι Άνθρωποι αυτή την 7ετία θα έρθουμε πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε «θεϊκότητα» όπως μπορεί κάποιος να το αντιλαμβάνεται. Επίσης είναι μία περίοδος όπου άνθρωποι με ισχυρή θέληση θα δημιουργήσουν αλλά και θα καταστρέψουν.

Θα δούμε την εμφάνιση αρκετών δυνατών προσώπων με θάρρος και ευγένεια ενώ από την άλλη θα δούμε το φανατισμό και την ποταπότητα να μεγαλουργεί. Καλούμαστε να μάθουμε την ενότητα και την αποδοχή σε ιδέες και πράγματα ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αφουγκραστούμε την ταπεινότητα και την αγάπη.
Ποτέ ξανά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε κάποια διδάγματα της ορθόδοξης εκκλησίας σχετικά με το πώς βιώνουμε την «Εκκλησία» ως ένα σύνολο ανθρώπων δηλαδή που συμπάσχουν με κάτι ανώτερο. Αυτή η κοινωνική κοινοκτημοσύνη είναι το μήνυμα που απαιτείτε και η κατανόηση της μεγάλης εικόνας.

Η ανθρωπότητα καλείται επίσης να ξεπεράσει τους φόβους της και να αντιμετωπίσει την αλήθεια σε πολλές ψευδαισθήσεις που έχει υποπέσει για χιλιετίες. Παρόλα αυτά θα υπάρξουν άνθρωποι και ομάδες που θα σκορπίσουν θάνατο και φανατισμό καθώς και με σκληρότητα και αλαζονεία θα απαιτήσουν από άλλους ανθρώπους το αίμα τους. Τα επόμενα χρόνια της ανθρώπινης κοινωνίας ίσως να είναι η μεγαλύτερη αποτυχία του Κρόνου για τάξη καθότι η κοινωνία έγινε ζούγκλα για αυτό και ο ίδιος όπως αναφέραμε θα απαιτήσει την αλλαγή του συστήματος.

Φιλοσοφικές προεκτάσεις

Ο Ουρανός, κύριος αντιπρόσωπος της αλλαγής και την ανεξαρτησίας, σαφέστατα και θα προσπαθήσει μέσα από το Κριό να γεννήσει συμβάντα και ανθρώπους με υψηλά ιδανικά και ιδιαίτερα ίσως ακόμη και εγωιστικά άτομα που να κοιτούν τους σκοπούς τους. Έτσι λοιπόν μέσα από τον επαναστάτη πολύ κοντά θα γεννηθεί και ο τρομοκράτης. Ο Ουρανός και η επιρροή του εκμεταλλευόμενος τον Πεινασμένο Πλούτωνα για κατάρρευση και διάλυση του συστήματος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και θα δημιουργήσει τα κατάλληλα ρεύματα που να στηρίξουν ακόμη και μία ατομιστική «μπολσεβίκικη» επανάσταση. Η νέα αναρχία είναι κοντά και η φιλοσοφία της υποκειμενικότητας του ατόμου και της συντριβής του κολεκτιβισμού θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αμφισβήτηση πίστης του ατόμου σε κοινωνικά μοντέλα. Παρόλα αυτά η ακραία αυτή «νίκη» του Ουρανού θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση τον σύγχρονο άνθρωπο. Το μεγάλο πρόβλημα πολλών πνευματικών μυαλών της εποχής μας είναι ότι κατανοούν τη φώτιση ως μίας εσωτερική διαδικασία χωρίς όμως να βιώνουν και την εξωτερική της αναγκαιότητα.

Ο Μοναχισμός μπορεί να υπάρχει ζωντανός στα σπλάχνα της Ορθοδοξίας και της Βουδικής παράδοσης παρόλα αυτά δεν μπορεί να δώσει τις λύσεις στην ακραία μοναξιά της ανθρωπότητας. Οι κοινωνικοπολιτικές αλλαγές έτσι όπως θα βιωθούν το ερχόμενο διάστημα, θα μας αποκαθηλώσουν από πολλές αξίες του παρελθόντος αλλά ταυτόχρονα θα μας κλέψουν και την πραγματική δημιουργία μας που είναι η ΕΠΑΦΗ με τους άλλους. Ο Ουρανός θεωρείται ότι είναι ένας πλανήτης συλλογικός αλλά τα στοιχεία του είναι πάντα «εγωικά» μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στο χάρτη της προσωπικότητας ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο. Ο Ουρανός πάντα νοιάζεται για την ανεξαρτησία του και κυρίως για την απελευθέρωση του ατόμου, ο λόγος που είναι εχθρικός αυτά τα χρόνια απέναντι στον Ήλιο δεν είναι τόσο η φυσική του στάση απέναντι στο Εγώ όσο του ότι ο άνθρωπος έχει μάθει να αναπτύσσει το Εγώ του μέσα από τα κοινωνικά δεδομένα (μέσα από την παλιά κυβέρνηση του Υδροχόου από τον Κρόνο). Στην πραγματικότητα λοιπόν έχουμε όχι μία πραγματική μας ταυτότητα αλλά μία κοινωνική. Όσο λοιπόν ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει πραγματικά ανεξάρτητος από τις κοινωνικές επιταγές τόσο πιο πολύ θα μπορέσει να ζήσει και πιο αληθινά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ταυτόχρονα υπάρχουν 3 μοντέλα που προσπαθούν το καθένα να είναι το επόμενο που θα διαχειριστεί τον κόσμο μιας και το έθνος κράτος καταρρέει. Το πρώτο είναι η γνωστή μας παγκοσμιοποίηση της οποία η μοίρα είναι προκαθορισμένη ύστερα από την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, η 2η άποψη που αρχίζει να διαφαίνεται σε πολλούς κύκλους είναι ένας ολοκληρωτικός «Βυζαντινισμός» που θα έχει σαν κοινό του σημείο στοιχεία φιλοσοφίας ή θρησκείας και όχι του εθνοφυλετισμού (Διαβάστε άρθρο μου: Περσική Αυτοκρατορία και Βυζαντινή Αυτοκρατορία δύο μοντέλα του Κρόνου ξανά στο προσκήνιο). Τέλος υπάρχει και το μοντέλο της Αρχαίας Ελλάδας σε πιο μοντέρνα έκδοση με την περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση ομάδων και την κατάρρευση συλλογικών αυτοκρατοριών.

Πιστεύω πως η επόμενη απάντηση του ανθρώπου σε αυτό που η Αρχαία Ελλάδα δημιούργησε την κλασική Αρχαιότητα θα επέλθει χωρίς όμως να λέω ότι αυτό θα οδηγήσει και στη λύση των προβλημάτων της ανθρωπότητας. Μοναχισμός και ουμανιστικές θεωρίες χέρι – χέρι με ριζικά επαναστατικές αναρχικές ιδέες θα έρθουν στο προσκήνιο και η θεώρηση του ανθρώπου ως αυτόβουλου θεού θα είναι ακόμη πιο έντονη. Δεν ξέρω αν αυτές οι θεωρήσεις είναι σωστές ή όχι ιδεολογικά αλλά σίγουρα θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια.

Πού να Κοιτάξουμε;

Οι χώρες και συστήματα που θα δούμε τις περισσότερες αλλαγές είναι
1) Γερμανία
2) Η.Π.Α
3) Ευρωπαϊκή Ένωση
4) Κίνα
5) Ρωσία
Ο Χάρτης της Νέας Γερμανίας βασισμένος στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών
δείχνει ότι θα περάσει τις περισσότερες κρίσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι και η χώρα που σέρνει την Ευρωπαϊκή Ένωση κυριολεκτικά στην κρίση για χάρη των προσωπικών της συμφερόντων. Δεν θα είναι εξάλλου η 1η φορά, το έχει κάνει ήδη με 2 παγκοσμίους πολέμους. Όσο θα περνούν τα χρόνια μέχρι το 2018-2020 η Γερμανία θα βιώνει περισσότερες αλλαγές και θα προκαλεί περισσότερες αλλαγές. Βλέπετε είναι στην ίδια τη χώρα αυτά τα χρόνια να διαμορφώνει την πραγματικότητα του κόσμου. Θα δείτε ότι η ίδια η Γερμανία θα περάσει μία πολύ σημαντική μεταμόρφωση μέχρι το 2020 που ίσως και να μας τρομάξει. Οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής από την άλλη μέσα από τον έντονο Καρκίνο και αυτές θα περάσουν από συγκλονιστικές αλλαγές και θα δούμε ότι η επερχόμενη δύση τους θα έρθει ακόμη πιο γρήγορα παρόλα αυτά δεν θα παύσει να παίζει σημαντικό ρόλο στο γεωπολιτικό παιχνίδι. Η ίδια όμως η χώρα θα αλλάξει αρκετά από αυτό που ξέρουμε αυτή τη στιγμή.

Η Ευρωπαϊκή ένωση σαν Αιγόκερως και αυτή θα δεχθεί αρκετά χτυπήματα το επόμενο χρονικό διάστημα και η Αμερική και η ΕΕ λόγω του ότι είναι συστήματα παγκοσμιοποίησης θα δούμε ότι θα έχουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης. Η Κίνα και αυτή μία μοντέρνα αυτοκρατορία επηρεαζόμενη από το Ζυγό θα δεχτεί αρκετές κρίσεις και θα πρέπει να αποφασίσει την πορεία της στην οποία δυστυχώς θα χυθεί και άλλο αίμα. Τέλος η Ρωσία είναι αυτή που θα περάσει τους μεγαλύτερους κλυδωνισμούς, η ιδέα του Βυζαντινισμού στη Ρωσία και η απόφαση της να πάρει τη Ρεβάνς τα ερχόμενα χρόνια να είσθε σίγουροι ότι θα οδηγήσουν στο δικό μας τρόμο και φοβία. Πολλές είναι οι «προφητείες» που μιλάνε για μία Ρωσία που θα ξεκινήσει ένα πόλεμο αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι ένας πόλεμος όπως τον ξέρουμε αλλά ίσως κάτι χειρότερο.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι οι περισσότεροι σημαντικοί παίχτες της γεωπολιτικής ισορροπίας θα βρεθούν κάτω από κρίση για αυτό μην αφήνετε τη ζωή σας στον ύπνο ενημερωθείτε ψάξτε οι ίδιοι τους χάρτες των χωρών που αναφέρθησαν και θα δείτε μόνοι σας πολλά.

Η 1η Είσοδος του Ουρανού στον Κριό σαν σύνολο:

Αν κοιτάξετε το χάρτη της εισόδου στο Κριό του Ουρανού θα καταλάβετε πολλά περισσότερα γύρω από τη φύση του ερχομού του. Ακόμη και ένας πρωτοετής αστρολογίας μπορεί να νοιώσει την ένταση που υπάρχει στο χάρτη. Ουσιαστικά έχουμε 4 μεγάλες αντιθέσεις που δημιουργούν 2 ορθογώνια 2ης αρμονικής. Σύμφωνα με τη σχολή Huber ο σχηματισμός αυτός έχει να κάνει με την συνείδηση και τις πεποιθήσεις μας οπότε και είναι μία περίοδος όπου αυτή θα αλλάξει. Από την άλλη είναι σχηματισμοί που οδηγούν στο φανατισμό και στη προσπάθεια μη μεταβολής καθεστώτων και ψυχολογικών συνθηκών κάτι που είδαμε να είναι ιδιαίτερα έντονο ήδη από την αντίθεση μεταξύ Κρόνου και Ουρανού. Αυτοί οι σχηματισμοί επίσης είναι ιδιαίτερα αμυντικοί λόγω ανασφάλειας με αποτέλεσμα να γεννούν επιθετικότητα και σύγκρουση.

Όμως αυτές οι συγκρούσεις μαζί με την αμφιβολία και την αβεβαιότητα των χιαστί όψεων είναι και ο δρόμος για να ψάξουμε και να βρούμε τη γνώση και την αλήθεια που θα μας απελευθερώσει τελικά από το αδιέξοδο. Αρκετοί όμως άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν αυτή την αμφιβολία για να γίνουν ακόμη πιο σκληροί και αδιάλλακτοι. Αρκετά προβλήματα θα υπάρξουν και στη σεξουαλικότητα των ανθρώπων με αρκετές δυσκολίες και χρησιμοποίηση αυτού αντί για μέσω επικοινωνίας τελικά μέσω έκφρασης του θυμού και των καταπιεσμένων μας ενστίκτων. Η κοινωνία επειδή δεν θα μπορεί να βρει τις εσωτερικές τις ισορροπίες. Θα δούμε ότι θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα της με το έτσι θέλω και την δύναμη κάτι που βέβαια θα οδηγήσει σε αρκετές κρίσεις.

Για την Ελλάδα είναι φανερό ότι η κρίση έχει να κάνει με την οικονομία της (2ο -8ο), τις σχέσεις τις με τις άλλες χώρες (3ο – 9ο) και το εκπαιδευτικό της σύστημα, την δημιουργικότητα της και την καλλιτεχνική της παραγωγή (5ο – 11ο) αλλά και την εσωτερική της ταυτότητα και συλλογικό παρελθόν (6ο – 12ο). Ευτυχώς ο μοναδικός πλανήτης που δεν είναι σοβαρά μπλεγμένος σε αυτά τα σχήματα είναι ο Ερμής και για την Ελλάδα είναι ακριβώς επάνω στον ωροσκόπο της όταν μπει ο Ουρανός, οπότε και θα μπορέσει να διαχειριστεί τελευταία στιγμή τα προβλήματα της μέσω μίας αλλαγής της ιδεολογίας της στον οικονομικό τομέα και τις αξίες της. Ο Χάρτης αυτός διψά για πληροφορία και δείχνει ότι μέσω της γνώσης και της κατανόησης θα μπορέσουμε να βγούμε από τα αδιέξοδα.

Η 2η Είσοδος του Ουρανού στον Κριό σαν σύνολο:

H 2η είσοδος του Ουρανού που συμβαίνει σε λίγες μέρες (12/3/2011 στις 2:52 am Αθήνα) είναι ιδιαίτερα σημαντική και μας ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο το τοπίο για τον επερχόμενο ερχομό του στο Κριό και πως θα εκφραστεί μέσα σε αυτή την εφταετία. Ο Ουρανός σε σύνοδο με τον Ερμή θα οδηγήσει την Ανθρωπότητα να μπορέσει να δει τις συνδέσεις που υπάρχουν μέσα στο κόσμο. Επειδή ακριβώς αυτή η σύνοδος έχει να κάνει στο ζώδιο του Κριού έχει να κάνει με πρωτοποριακές ιδέες και ανακαλύψεις που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε νέους δρόμους. Επίσης θα δούμε περισσότερο τη φαντασία να αναπτύσσετε και κυρίως θα δούμε το χώρο της επιστημονικής φαντασίας να ανθεί ακόμη μία φορά.

Το τετράγωνο με το Βόρειο Δεσμό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και υποδηλώνει την κατάρρευση των οικογενειακών δεσμών σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό και την ουσιαστική αποκαθήλωση των παλιών ιδεών. Το μεσοδιάστημα Άρης / Κρόνος που ισούται με τον Ουρανό δηλώνει την ανάπτυξη της αντίστασης σταδιακά από τον κόσμο και την προσπάθεια απελευθέρωσης του από τα βαρίδια που τον καθηλώνουν. Παρόλα αυτά θα υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ατυχημάτων και κοινωνικών εξεγέρσεων που θα οδηγήσουν στο θάνατο ανθρώπων. Θα δούμε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την αύξηση παράνομων παιγνίων αλλά και βίαιες μεταρρυθμίσεις που θα έρθουν μέσα από το μεσοδιάστημα Ήλιου / Πλούτωνα με τον Ουρανό. 

Ο Χαρταετός σαν σχηματισμός που είναι ουσιαστικά το μεγάλο τρίγωνο του αέρα με Κρόνο – Σελήνη και Πλούτωνα με τον Κρόνο να κάνει αντίθεση με τον Ουρανό δείχνει ότι θα γίνει μία προσπάθεια να συγκαλυφθεί η ένταση που θα υπάρξει στη κοινωνία. Οι δομές όπως σε κάθε αντίθεση Δία και Κρόνου βρίσκονται σε ένα βαθμό υπό αμφισβήτηση και αυτό θα προσπαθήσει να αποσιωπηθεί από διάφορους ανθρώπους. Η δύναμη της 2ης ακτίνας υποδηλώνει σε αυτό το χάρτη την ανάγκη για ισορροπία και κυρίως για αγάπη και κατανόηση που όμως θα προσπαθήσει να εμποδιστεί και για να μπορέσει να επιτευχθεί θα πρέπει η 1η ακτίνα να ενεργοποιηθεί κάτι που υποδηλώνει τη καταστροφή των μορφών και το άνοιγμα νέων οριζόντων μέσα όμως από πόνο και θλίψη.

Για την Ελλάδα αυτή η είσοδος δείχνει ότι τα επόμενα χρόνια ο Τουρισμός ( όπως ήταν φυσικό) η διεθνής διπλωματία και η θρησκεία θα είναι το επίκεντρο των αναταραχών της χώρας. Επίσης προβλήματα θα παρουσιαστούν και στις μεταφορές με κλείσιμο εταιρειών και οριστικές απολύσεις.

Οδηγίες προς Ναυτιλομένους

Αν θέλετε να κερδίσετε αυτά τα χρόνια πρέπει να παραμείνετε ελεύθεροι και να μην σας καταλάβει ο φόβος και το τρόμος. Η φοβία είναι αυτή που θα σας οδηγήσει σε λανθασμένες κινήσεις. Προσπαθήστε να μην ακούτε και να μην παρασύρεστε από την τρομοκρατία των κρατών και των ειδήσεων αυτό που θέλουν να μας κάνουν είναι να χάσουμε τη λογική μας και την εσωτερική μας ισορροπία. Όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα μην χαθείτε ανάμεσα σε τσιτάτα μηνύματα της παγκοσμιοποίησης.

Ο φόβος είναι και ένα από τα βασικά προβλήματα του Ιερού Πλέγματος του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού κέντρου Chakra. Προσπαθείτε λοιπόν να αναπτύξετε μία ισχυρή ψυχολογία και αν ασχολείστε με ανατολικές τεχνικές επικεντρωθείτε συχνά σε αυτό το chakra καθότι αυτή τη περίοδο θα δεχτεί αρκετά χτυπήματα. Από την άλλη αρκετή μπορεί να νοιώσουν μία ιδιαίτερη ενεργειακή σύνδεση μέσω του κορυφαίου κέντρου «Sahasrara» αλλά προσοχή γιατί πολλές φορές το ξύπνημα αυτής της συνδετικότητας ίσως να είναι ιδιαίτερα επίπονο. Επίσης και το 3ο κέντρο του λαιμού θα ενεργοποιηθεί και καλό είναι να ακολουθείτε τεχνικές που να σας βοηθούν να ενεργοποιείτε ισορροπημένα αυτά τα τρία προαναφερόμενα κέντρα. Προσοχή παρόλα αυτά θα πρέπει να δοθεί γιατί η άνοδος του «πνευματισμού» στον κόσμο σε περιόδους κρίσης μπορεί να οδηγήσει ανθρώπους πάλι λόγω του φόβου και της ανασφάλειας σε ομάδες που τελικά ίσως να είναι επιβλαβής για τον ίδιο και την κοινωνία.

Ο Ουρανός και τα 12 ζώδια

Ουρανός με θετική ματιά:
Δεν υπάρχουν κακοί και καλοί πλανήτες εμείς μόνο είμαστε αυτοί που μπορούμε με σιγουριά να πούμε αν κάτι είναι θετικό η αρνητικό ανάλογα με το πώς θα το χειριστούμε. Στον Ουρανό αντί να δείτε το αβέβαιο και την ανασφάλεια και ως αποτέλεσμα το φόβο, δείτε: γιατί χρειάζομαι αυτό το καινούριο, η κοιτάξτε που έχετε γίνει παλαιολιθικοί και μη παραγωγικοί και χρειάζεστε μία αλλαγή και μία νέα πνοή. Αφουγκραστείτε τον εαυτό σας και μιλήστε μαζί του δείτε σε τι θα μπορούσε να σας βοηθήσει μία επανάσταση η μία αλλαγή και κυρίως προσπαθήστε να αγαπήσετε τα λάθη σας έτσι ώστε να μπορείτε μετέπειτα να δεχθείτε να τα αλλάξετε για να πάρετε και τη «συγκατάβαση» τους. Όσο ζούμε σε άρνηση και αμφιβολία θα είμαστε δυστυχισμένοι και οι αλλαγές του Ουρανού δεν θα είναι άνθιση αλλά καταιγίδες. Φανταστείτε ότι έχετε ένα σπίτι που είναι υπολειτουργικό και έρχεται κάποιος και σας λέει ήρθε η ώρα να αλλάξετε πράγματα το θέλετε η όχι, αντί να τον αφήσετε να κάνει τις αλλαγές χωρίς να μπορείτε να κάνετε κάτι και να νοιώσετε την «εισβολή» του στο χώρο σας κάντε του εσείς την πρόσκληση και πείτε του εσείς που θα θέλατε να κάνετε αλλαγές. Προσοχή όμως αν για παράδειγμα κάτι μέσα στο σπίτι σας δεν λειτουργεί και εσείς επιμένετε να το κρατάτε σε αυτή τη κατάσταση τότε μην κάνετε παράπονα αν το χάσετε μέσα σε μία στιγμή. Για αυτό και ο Ουρανός θέλει από εσάς σκέψη και κατανόηση του εαυτού σας έτσι δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε από έναν πλανήτη που ίσως «λατρεύει» απεριόριστα τον άνθρωπο.

ΚΡΙΟΣ: Για εσάς τους Κριούς η Παρουσία του Ουρανού στο ζώδιο σας τα επόμενα 7 περίπου χρόνια θα είναι ιδιαίτερα καταλυτική καθότι θα σας βοηθήσει να μπορέσετε να ανακαλύψετε πολλά πράγματα για τον εαυτό σας και θα μπορέσετε κυρίως να ανακαλύψετε και να αποκτήσετε πάρα πολλές εμπειρίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για εσάς γιατί είσαστε ένα ζώδιο που του αρέσουν οι εκπλήξεις και τα νέα πράγματα. Μπορεί αρχικά να μην μπορέσετε να δεχτείτε ότι σχέδια που κάνετε μπορεί να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη αλλά σίγουρα δεν θα βαρεθείτε και θα έχετε πάντα κάτι καινούριο και συναρπαστικό να κάνετε. Από την άλλη θα πρέπει να ετοιμαστείτε για μία έλλειψη σταθερότητας στη ζωή σας ιδιαίτερα την αισθηματική οπότε από το να πολεμάτε μάταια να σταθεροποιηθείτε κάπου προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τις αλλαγές υπέρ σας.

ΤΑΥΡΟΣ: Για εσάς τους Ταύρους η είσοδος του Ουρανού στο 12ο ηλιακό σας οίκο θα είναι ένα σημαντικό ταρακούνημα. Θα είναι σημαντική περίοδος για εσάς γιατί έχετε μάθει να είσαστε σταθεροί και ακλόνητοι απέναντι στα εξωτερικά ερεθίσματα. Τι γίνεται όμως όταν η αλλαγή αυτή δεν έρχεται από έξω αλλά από εσάς τους ίδιους? Θα δείτε ότι μέσα σας εσείς οι ίδιοι θα αρχίσετε να αμφισβητείτε τη ζωή σας και αυτό είναι που θα σας κλονίσει περισσότερο. Για αυτό ακριβώς το λόγο και χρειάζεται ιδιαίτερη πνευματική ισορροπία από μέρους σας ειδάλλως θα έχετε αρκετά προβλήματα και κακοτυχίες.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Η Είσοδος του Ουρανού στο Κριό είναι ίσως κάτι που περιμένατε χρόνια, η άτακτη φύση του πλανήτη μαζί με την ένταση που έχετε εσείς οι ίδιοι μέσα σας δεν σας άφησε να μπορέσετε να βρείτε τη λύση σε προβλήματα που σας ταλάνιζαν. Μπορεί να σας βοήθησε να μπορέσετε να ανοίξετε νέους δρόμους αλλά δεν σας άφησε να μπορέσετε κάπου και εσείς να στεριώσετε. Παρόλο όμως που είστε Δίδυμοι και εσείς έχετε κάποιες φορές την ανάγκη έτσι και για αλλαγή να μπορέσετε να είσθε σταθεροί. Αυτό όμως δεν το είχατε. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν και θα νοιώσετε να έχετε περισσότερες ευκαιρίες να περάσετε καλά αλλά και να μπορέσετε να μην είσθε όλη την ώρα σαν τις πεταλούδες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Οπωσδήποτε η είσοδος του Ουρανού στο Κριό είναι κάτι που θα σας κακοφανεί, και πώς να σας φανεί θετικά όταν αρνείται όλα τα βασικά σας αιτήματα. Ο Ουρανός θέλει να σας βγάλει από το σπίτι σας από την ασφάλεια σας από την βολή σας ακόμη και από τις ίδιες σας τις συνήθειες και να σας βγάλει έξω στο δρόμο. Η περίοδος εξάλλου τις ιστορίας που διανύουμε δεν είναι και τόσο για εσάς μιας και είναι ξένη στα δικά σας θέλω. Αναγκαστικά όμως πρέπει να μάθετε να κολυμπάτε και στην τρικυμία και πρέπει να αποδείξετε ότι μπορείτε. Όσο πιο εύκολα ξεκολλήσετε από το πείσμα της ασφάλειας τόσο καλύτερα θα περάσετε.

ΛΕΩΝ: Λίγες είναι οι περιπτώσεις που ο Ουρανός μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά καθότι συνήθως σκοπός του είναι να σας φέρει τρικλοποδιές στο ίδιο σας το Εγώ. Αυτή τη φορά όμως είναι θετικός απέναντι σας και θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας και σκοπούς. Αυτό σίγουρα δεν θα γίνει μέσα σε μία μέρα αλλά σιγά και σταδιακά θα δείτε ότι με τη βοήθεια σας η τύχη θα σας επισκεφτεί και θα μπορέσετε να πετύχετε. Ο Ουρανός θα σας βοηθήσει να μπορέσετε να βγείτε και λίγο από το προσωπικό σας πλαίσιο και να γίνετε πιο χαρούμενοι και ευχάριστη παρέα στους άλλους χωρίς να απαιτείτε συνεχώς το θαυμασμό των άλλων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Για εσάς τους Παρθένους από τη μία η μετακίνηση του Ουρανού από τον 7οηλιακό σας οίκο είναι κάτι θετικό γιατί πια τα αναπάντεχα και οι ξαφνικές καταστροφές στα αισθηματικά σας θα εκλείψουν. Από την άλλη η είσοδος του στον 8ο ηλιακό σας οίκο απαιτεί μία ουσιαστική μεταμόρφωση των αξιών σας. Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε αυτό το μεγάλο δώρο που σας δίνεται γιατί μέσα από αυτή τη διέλευση του Ουρανού μπορείτε πραγματικά να απελευθερωθείτε από πολλά αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητας σας. Είναι πολύ θετική περίοδος για όσους είναι ερευνητές και ψάχνουν να ανακαλύψουν κρυφές πλευρές του κόσμου μας.

ΖΥΓΟΣ: Σίγουρα για εσάς είναι μία κορυφαία περίοδος της ζωής σας. Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σας είναι αυτό που θα ενταθεί περισσότερο με τη μετακίνηση του Ουρανό στον 7οηλιακό σας οίκο. Οι σχέσεις σας λοιπόν θα περάσουν από πολλές περιπέτειες. Αυτές τις περιπέτειες άλλοτε θα τις κινήσετε εσείς και άλλοτε οι άνθρωποι γύρω σας. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και οι πιο σημαντικές σας σχέσεις θα αλλάξουν, άλλες μπορεί να κοπούν , άλλες μπορεί να βιώσουν απότομες διακοπές και επανασυνδέσεις στη συνέχεια το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε. Το ότι είσαστε ζώδιο του Αέρα ευτυχώς και οι κατεξοχήν μετρ των σχέσεων θα σας βοηθήσει στο να μπορέσετε αυτή την περίοδο να την εκμεταλλευτείτε για να πετύχετε αν κινηθείτε έξυπνα πολλά σας όνειρα γύρω από την κοινωνική σας ζωή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αρχίζει μία περίοδος για εσάς όπου θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την καθημερινότητα σας. Είναι άραγε αυτό που σας αξίζει αυτό που ζείτε καθημερινά; Σκεφτείτε ότι μπορεί να πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές οι οποίες όμως δεν είναι απαραίτητα θετικές η αρνητικές. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον δικό σας σχεδιασμό αν κοιτάξετε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και δεν απαιτήσετε από τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις δικές σας συνήθειες θα δείτε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και για την υγεία σας οπότε και να την προσέξετε περισσότερο.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μία ιδιαίτερα θετική για εσάς περίοδος μιας και θα μπορέσετε πολλά από τα θέλω σας να τα κάνετε πραγματικότητα. Η αισθηματική σας ζωή θα γίνει πιο συναρπαστική ενώ και εσείς θα μπορέσετε να γίνεται πιο ανοιχτοί σε ανθρώπους και συνθήκες. Η βελτίωση των σχέσεων σας θα είναι σταδιακά εμφανείς και θα μπορέσετε να χαρείτε πολλές ιδιαίτερες στιγμές με ανθρώπους που θα είναι ξεχωριστές. Στον τρόπο που ερωτεύεστε όμως θα αλλάξετε κάποιες συνήθειες σας ενώ θα αυξηθεί και η δημιουργικότητα σας. Δεν είναι απίθανο να δείτε ότι θα είσθε κάπως διαφορετικοί από εδώ και στο εξής και στον τρόπο που προσφέρετε γενικότερα και μοιράζεστε στη ζωή σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Αιγόκερως και Ουρανός συνήθως δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός. Με την είσοδο του στον Κριό θα ζήσετε αρκετές αναταραχές και δυσκολίες. Αυτό έχει να κάνει γιατί πιθανό να θέλετε να επιμείνετε σε επιταγές του παρελθόντος. Είναι πολύ λογικό με τον Ουρανό στον 4ο ηλιακό σας οίκο να δείτε αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια σας και το σπίτι σας. Πολύ πιθανό σπουδαία πράγματα τους παρελθόντος σας και αυτού που ονομάζεται παρόν να μην έχουν τότε πολύ μεγάλη σημασία και να πρέπει να τελειώσουν. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα μία αρνητική αλλαγή, μέσα από αυτή τη διαδικασία ότι κάνετε και δεν σας αποφέρει κάτι πραγματικά θα τελειώσει για να βρείτε κάτι καινούριο. Πολύ πιθανόν να έχετε και μία σημαντική μετακόμιση τα επόμενα χρόνια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Κυβερνήτης πλανήτης σας μεταφέρετε τα επόμενα χρόνια από τον Ιχθύ στον Κριό. Αυτό σημαίνει ότι για όλους εσάς ότι η εσωτερική αναζήτηση ίσως τελείωσε και πια έχετε μπροστά σας μία περίοδο ενδυνάμωσης και κινητικότητας. θα δείτε πραγματικά ότι αυτά τα χρόνια θα έχετε διάθεση να κάνετε πάρα πολλά πράγματα και να πετύχετε. Επίσης θα δείτε ότι η ζωή σας θα γίνει πιο δυναμική και εσείς πιο αποφασιστικοί. Επίσης θα αναπτύξετε περισσότερες κοινωνικές σχέσεις και φίλους αλλά θα έχετε πιθανών κάποιες συγκρούσεις με αδέλφια και συγγενείς. Επίσης είναι μία καλή περίοδος για ταξίδια και για να ξεσκάσετε και να βγείτε από τη συνήθεια.

ΙΧΘΕΙΣ: Η μετάβαση από το ζώδιο σας στον Κριό του Ουρανού θα είναι ιδιαίτερα λυτρωτική γιατί θα σας βοηθήσει να μπορέσετε να κάνετε επιτέλους σχέδια με περισσότερη ασφάλεια. Θα δείτε επίσης ότι πια και εσείς θα ξέρετε περισσότερο τι θέλετε και θα μπορείτε να είσαστε πιο σταθεροί στις αποφάσεις σας. Από την άλλη θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τα οικονομικά ανοίγματα καθότι όπως φαίνεται είναι μία περίοδος όπου μπορεί να ανοιχτείτε αρκετά και τελικά να χάσετε το μέτρο. Γενικότερα οι οικονομικές σας συναλλαγές θέλουν προσοχή και θα πρέπει να μειώσετε το ρίσκο όσο μπορείτε. Από την άλλη θα δείτε μία αλλαγή αξιών σας η οποία έχει να κάνει με νέες εμπειρίες στη ζωή σας πολύ διαφορετικές από αυτές που είχατε μέχρι στιγμής.

 

Χρήστος Άρχος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments