3.8 18 votes
Article Rating

Πολλά έχουν ακουστεί και ακούγονται γιά την Εποχή του Υδροχόου, ελάχιστα όμως ειναι αυτά που ο κόσμος μπορεί αυτή την στιγμή να φανταστεί, για τις αλλαγές και τις επιπτώσεις που θα έχει η Υδροχοϊκή Εποχή στην ζωή και τον Πολιτισμό μας. Τι σημαίνει όμως «Εποχή του Υδροχόου»; Και πότε ξεκινάει ή ξεκίνησε ιστορικά η επιρροή της;


Το Μεγάλο Έτος: Η χρονική αυτή περίοδος είναι περίπου 25.800 έτη, και καθορίζονται πρακτικά από μιά πλήρη περιστροφή που κάνουν οι πόλοι του άξονα της γης γύρω από τον Πόλο της Εκλειπτικής. Η κίνηση αυτή μοιάζει πρακτικά σαν μιά σβούρα, που ολοκληρώνει μιά περιστροφή σε 25.800 έτη. Τώρα, όπως το Ηλιακό έτος έχει 12 μηνιαίες υποδιαιρέσεις, έτσι και το Μεγάλο Ετος έχει 12 υποδιαιρέσεις, που καθορίζονται από την μετατόπιση του άξονα της γης, και το πέρασμά του από τα 12 ζώδια. Κάθε υποδιαίρεση λοιπόν χρονικά, σχηματίζει μιά περίοδο 2150 Ηλιακών Ετών περίπου.
Φυσικά, τα σημεία της αλλαγής είναι κάπως συγκεχυμένα, γι’αυτό και δεν μπορούμε να καθορίσουμε με απόλυτη ακρίβεια το ετος που πραγματοποιείται αυτή η αλλαγή.

Αλλά, ούτως ή άλλως καμμία τέτοια αλλαγή δεν πρόκειται να επιφέρει απότομα κάποιες αλλαγές στην ζωή μας. Συνεπώς μιλάμε περίπου γιά μιά 100ετία στην οποία συντελείται η μετάβαση από την Εποχή των Ιχθύων στην Εποχή του Υδροχόου. Και σίγουρα τα σημεία των καιρών μας μαρτυρούν όλο και πιό έντονα τις Υδροχοϊκές αξίες που εμφανίζονται όλο και πιό έντονα στην ζωή μας, και πρόκειται να επηρεάσουν την εξέλιξη του Πολιτισμού μας στο άμεσον μέλλον.

Κάθε 2.000 χρόνια περίπου, ο πλανήτης μας, και ενδεχόμενα και οι ανθρώπινες συμπεριφορές, επηρεάζονται από κάποιες βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν το κάθε ζώδιο, στού οποίου την εποχή ζούμε. Ιστορικά θα μπορούσαμε να πάμε προς τα πίσω γιά να εντοπίσουμε κάποια δείγματα από τις προηγούμενες εποχές που έχουν ιστορικά καταγραφεί. Η εποχή των Ιχθύων, από το 0 μέχρι σήμερα, χαρακτηρίστηκε από την παρουσία του Ιησού, και την εξάπλωση του Χριστιανισμού. Ανθρώπινες αξίες όπως η αγάπη και η αυτοθυσία ή ο ανθρωπισμός, αποτέλεσαν βασικούς άξονες του πολιτισμού μας την εποχή αυτή που φεύγει τώρα, και σημάδεψαν τις συμπεριφορές μας, με αρνητικά σημεία, τις εμπάθειες πάνω σε ιδεαλιστικές εξαρτήσεις, και τους πολέμους που έγιναν περισσότερο γιά θρησκευτικούς λόγους.

• Η εποχή του Κριού, από το 2.000 Π.Χ. μέχρι το 0, χαρακτηρίστηκε από την ανάγκη του ανθρώπου γιά να εξερευνήσει τον κόσμο και να επεκτείνει τις δραστηριότητες του. Μιά εποχή που έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση, και ώθησε τον κόσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αλλάξει πολλά δεδομένα στην ζωή μας. Οι πόλεμοι ήταν κυρίαρχη τάση την εποχή εκείνη, περισσότερο γιά επεκτατικούς λόγους, μιά και οι λαοί αναγκαστικά ερχόντουσαν σε μεγαλύτερη επαφή μέσα από την μεγαλύτερη επεκτατική τους κινητικότητα. Το Κριάρι, εμφανίστηκε σαν σύμβολο στην πολιορκητική μηχανή, που ήταν ένα από τα βασικά όπλα της εποχής. Το θετικό στοιχείο της εποχής εκείνης ήταν η ανάμιξη των πολιτισμών, και η μετάδοση της γνώσης, αλλά το αρνητικό ήταν φυσικό ο πολεμοχαρής χαρακτήρας των λαών εκείνων. Αλλωστε, Κυβερνήτης του Κριού δεν είναι ο Αρης ο Θεός του πολέμου;

• Η εποχή του Ταύρου, από το 4.000 π.Χ. – 2.000 π.Χ., ανέδειξε τον Αιγυπτιακό πολιτισμό, και ο ταύρος λατρευόταν σαν ιερό ζώο τότε. Το ζώδιο του Ταυρου έχει σαν βασικά στοιχεία την σταθερότητα και την ανάγκη γιά γήινες απολαύσεις. Ακόμα, ο ταύρος έχει σαν χαρακτηριστικό τον Τέκτονα, και η εποχή αυτή ανέδειξε έντονα αρχιτεκτονικά μνημεία, όπως οι πυραμίδες, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι βασικό τους στοιχείο ήταν η σταθερότητα.

• Η εποχή των Διδύμων, 6.000 Π.Χ. – 4.000 Π.Χ., ήταν σαφώς η εποχή που έσπρωξε τους λαούς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, και σε εκείνη την εποχή εμφανίζονται τα πρώτα σοβαρά δείγματα αυτής της προσπάθειας. Οι περισσότερες θεότητες ήταν επίσης Δίδυμες.

• Η εποχή του Καρκίνου, 8.000 Π.Χ. – 6.000 Π.Χ., ήταν η εποχή που ο κόσμος βίωσε μεγάλες φυσικές καταστροφές, ειδικά πλημμύρες, και ένιωσε έντονη την ανάγκη να προστατευτεί από τις δυνάμεις της φύσης. Η ανασφάλεια είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Καρκίνου, όπως και η ανάγκη δημιουργίας της οικογένειας. Ακόμα, η εποχή εκείνη εμφάνισε έντονα την ανάδειξη των μητριαρχικών κοινωνιών, και την παρουσία του θηλυκού στοιχείου και της λατρείας της Σελήνης.

• Η εποχή του Λέοντα, 10.000 Π.Χ. – 8.000 Π.Χ., ανέδειξε μεγάλες Ηγεμονιες, όπως οι Ατλαντες, καθώς και τον Ηλιο σαν κυρίαρχο στοιχείο λατρείας των λαών εκείνων. Το χρυσάφι επίσης, χαρακτηριστικό τού ζωδίου του Λέοντα, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα την εποχή εκείνη.

Μπαίνουμε λοιπόν τώρα σιγά σιγά στην εποχή τού Υδροχόου, και θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του ζωδίου του Υδροχόου, γιά να εικάσουμε τις αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν την ζωή μας όλο και πιό έντονα στα χρόνια που έρχονται. 

Ο Υδροχόος είναι το κατ’εξοχήν ζώδιο της αλλαγής και της καινοτομίας. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να περιμένουμε ραγδαίες αλλαγές στονν τρόπο ζωής μας, αλλά και στην συμμετοχή της νέας και Υψηλής τεχνολογίας στην διαδικασία αυτών των αλλαγών.

Η μετάβαση από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου, θα είναι πολύ πιό θεαματική από άλλες εποχές. Οι μυστικιστές την ονόμασαν εποχή της Σοφίας ή της Εβδόμης Ακτίνας. Πολλοί, ακολουθώντας τις προφητείες, εικάζουν ότι η εγκαθίδρυσή της θα ακολουθήσει την Δευτέρα Παρουσία, ή εν πάσει περιπτώσει μιά περίοδο συνταρακτικών γεγονοτων και εξελίξεων, που έτσι θα μπορέσει ο άνθρωπος να αποδεχτεί κάποιες ριζοσπαστικές καινοτομίες και αναγκαιότητες στην ζωή του.

Ο Υδροχόος χαρακτηρίζεται σαν εγκεφαλικό ζώδιο, και στα θετικά του στοιχεία θα πρέπει να τονίσουμε την δυνατότητά του γιά πνευματική ανάταση και συνεχή αναζήτηση. Προφανώς, τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα δούμε μιά επιταχυνόμενη ανάγκη γιά να αγγίξουμε υψηλότερα επίπεδα γνώσης, και μάλιστα με έντονα ριζοσπαστικό τρόπο.

Ο Πλανήτης Ουρανός, είναι ο σύγχρονος Κυβερνήτης του Υδροχόου, και είναι αυτός ο υπεύθυνος γιά την εξάπλωση της χρήσης της νέας τεχνολογίας. Προφανώς, θα πρέπει να περιμένουμε συνταρακτικές εξελίξεις στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας, και στις βαθιές αλλαγές που αυτή θα επιβάλει στην ζωή μας. Μα μήπως ήδη δεν βιώνουμε αυτήν την διαδικασία. Το Ιντερνετ και οι υπολογιστές, έχουν ήδη κάνει άλματα στην χρήση τους, και έχουν δώσε νέες κατευθύνσεις στον τρόπο ζωής μας. Μιά αλλαγή εποχής, πρωτίστως φέρνει αλλαγές στις ανθρώπινες αξίες και την ιεράρχησή τους στην ζωή μας.

Οι υδροχοϊκές αξίες προβάλουν έντονα τον ανθρωπισμό σαν αντίληψη, και την συλλογικότητα στις διάφορες δραστηριότητές μας. Το άτομο θα πρέπει να ενταχθεί στην έννοια του «Εμείς» αντίθετα με το «Εγώ» που βασικά ίσχυε μέχρι σήμερα. Η ομαδικότητα και η κοινωνικότητα θα είναι βασικές προϋποθέσεις γιά την επιβίωσή μας. Προφανώς, οι αξίες του Υδροχόου θα επηρεάσουν βαθιά και τα διάφορα κοινωνικοπολιτικά συστήματα και την εξέλιξή τους στην κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης και της ανάγκης της ανθρωπότητας να διαχειριστεί από κοινού τα μεγάλα προβλήματα που αναδύονται στον πλανήτη μας.

Ο Υδροχόος όμως ανήκει στα σταθερά ζώδια, και σαν τέτοιο εμφανίζει έντονη την τάση του δογματισμού, και της δυσκολίας του να αποδεχτεί ξένες ιδέες. Το ενδεχόμενο να βιώσει η ανθρωπότητα κάποιες ιστορικές περίοδους που θα έχουν έντονα τα στοιχεία του δικτατορισμού, είναι πολύ πιθανόν, αλλά και παράλληλα πολύ επικίνδυνο, στην περίπτωση που η παγκοσμιοποίηση ολοκληρωθεί στην πράξη. Ο άξονας Λέοντα-Υδροχόου θα είναι εμφανής στην ιστορική αυτή διαδρομή. Η ιδέα τού καλού ή κακού βασιλιά (Λέων), θα έχει αναλογικές εκφράσεις με την ιδέα του καλού ή κακού Δικτάτορα στην εποχή του Υδροχόου. Και φυσικά, η νέα τεχνολογία θα παρέχει εξασφαλίσεις κοινωνικού ελέγχου, γιά καλό ή γιά ..κακό.

Ο έλεγχος των μαζών, κάτω από τις αναπτυσσόμενες δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, θα είναι απόλυτος και άκρως αποτελεσματικός. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να εκλείψει το έγκλημα στην κοινωνική μας συμπεριφορά, αλλά και να δώσει την δυνατότητα στην εκάστοτε εξουσία να ελέγξει απόλυτα τα προσωπικά μας στοιχεία και τις καθημερινές μας αντιδράσεις. Ευνόητο είναι ότι θα δούμε και θα νιώσουμε την αντιπαράθεση του καλού με το κακό, πιό έντονη από ποτέ στην εποχή αυτή του Υδροχόου.

Σε ποιό σημείο όμως σ’αυτήν την διαδρομή βρίσκεται η ανθρωπότητα σήμερα. Ποιά είναι τα αστρολογικά σημεία που φανερώνουν την έλευση της εποχής του Υδροχόου, και τι σημαντικό περιμένουμε στην συνέχεια στα αμέσως επόμενα χρόνια;

1. Οι πλανητικοί κύκλοι φανερώνουν την αλλαγή κάποιων ποιοτήτων στην ζωή και την ψυχολογία μας, και οι κύκλοι των Δία-Κρόνου είναι πολύ σημαντικοί σ’αυτήν την διαδικασία. Κάθε κύκλος ξεκινάει με την σύνοδο των δύο πλανητών και ολοκληρώνεται με την επόμενη. Στην περίπτωση των δύο μεγάλων πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος, αυτό συμβαίνει κάθε 20 χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ένας άλλος μεγαλύτερος κύκλος, που χαρακτηρίζεται από την ποιότητα του ζωδίου στο οποίο πραγματοποιείται η σύνοδος αυτή. Και στην περίπτωση αυτή ένας μεγάλος κύκλος 240 ετών κλείνει τώρα, αφού οι σύνοδοι των δύο αυτών πλανητών, από το 1782 και μετά πραγματοποιείτο σε ζώδια της Γης, ενισχύοντας έτσι τον γήινο χαρακτήρα της ανάπτυξης του πολιτισμού μας.

Ομως, από το 2020 μπαίνουμε στον Αέρινο κύκλο των συνόδων αυτών, και μάλιστα η πρώτη σύνοδος πραγματοποιείται στην 1η μοίρα του Υδροχόου το 2020. Από κει και μετά θα δούμε μιά επιτάχυνση της Υδροχοϊκής επικράτησης στην ζωή μας.

2. Ο Κύκλος των Ουρανού-Πλούτωνα, είναι πολύ χαρακτηριστικός γιά τις μεταβολές που θα επιφέρει σε συλλογικό επίπεδο, και θα μας φέρει πιό κοντά στα Υδροχοϊκά μοντέλα. 
Ο τελευταίος κύκλος των δύο αυτών πλανητών άρχισε το 1965, με την σύνοδό τους στην Παρθένο, και τα χρόνια εκείνα σημαδεύτηκαν από έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και ανατροπές καθεστώτων. Στην συνέχεια, το 1995 είχαμε το εξάγωνο των δύο αυτών πλανητών, μιά θετική όψη, που το βασικό της στοιχείο ήταν η εξάπλωση της ιντερνετ και των υπολογιστών στην ζωή μας, κάτι που θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη επιτάχυνσηη τα επόμενα χρόνια. Όμως, στην 4ετία 2011-2015 θα έχουμε την επόμενη όψη των δύο αυτών πλανητών, που δυστυχώς θα είναι έντονα δυσαρμονική (τετράγωνο) στα παρορμητικά ζώδια των Αιγόκερω-Κριού. Προφανώς, θα πρέπει να περιμένουμε σ’ αυτήν την τετραετία κάποιες πολύ έντονες, αλλά όχι ευχάριστες εξελίξεις στην ζωή μας, που σκοπό θα έχουν να ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο γιά να εγκαταστηθούν τα Υδροχοϊκά μοντέλα.
Η κατάρρευση κάποιων αξιών θα γίνει πολύ προφανής τότε, γιά να δώσει την θέση τους σε νέες που θα χρωματιστούν έντονα από τα Υδροχοϊκά χρώματα.

3. Ο Πλούτωνας: Η πορεία αυτού του αργού αλλά έντονα μεταλλακτικού πλανήτη, είναι πολύ σημαντική γιά να σημειώσουμε την αλλαγή κάποιων τάσεων στην ζωή μας, αλλά και να προεικάσουμε κάποια συνταρακτικά γεγονότα που θα έχουν σαν σκοπό να επιτευχθούν κάποιες βαθιές αλλαγές στις αξίες μας. Η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο, το 2025, θεωρείται πολύ σημαντική χρονική στιγμή γιά να σημειωθούν κάποιες δραματικές εξελίξεις που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την πιό έντονη παρουσία των Υδροχοϊκών ποιοτήτων. Από το 2025 η ανθρωπότητα πρόκειται να γίνει μάρτυρας κάποιων συνταρακτικων αλλαγών στην εξέλιξη της νέας τεχνολογίας, που προφανώς αυτήν την στιγμή είναι ασύλληπτες ακόμα και από την πιό προχωρημένη μας φαντασία.

Σίγουρα τότε, θα έχουμε μπεί γιά τα καλά στην Υδροχοϊκή αντίληψη, και η μορφή του Υδροχοϊκού μοντέλου θα είναι εντυπωσιακά ορατή από την ανθρωπότητα. Ας ευχηθούμε οι δυνάμεις της όποιας εξουσίας τότε, να κάνουν θετική χρήση αυτών των στοιχείων τότε…

 

Μπαφαλούκος Μελέτης

Πηγή: Αστρολογία για όλους

3.8 18 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments