0 0 votes
Article Rating

Γενέθλια της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και ήρθε η στιγμή και πάλι να δούμε τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη γενεθλιακή χρονιά για το σύγχρονο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, τη λεγόμενη Μεταπολίτευση.

Ο χάρτης της Ηλιακής Επιστροφής ξεκινάει με ωροσκόπο στους Διδύμους, μία χρονιά αλλαγών επομένως σε μεταβλητό ζώδιο, μία χρονιά ρευστότητας, αντίθετα με την προηγούμενη χρονιά, που στην ουσία για την Ελλάδα, ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων ήταν χρονιά στασιμότητας, καθώς ούτε μπροστά προχώρησε να λύσει τα πολιτικά και οικονομικά της ζητήματα, ούτε πίσω πήγε.

Ο Ήλιος της Επιστροφής πέφτει αυτή τη χρονιά στον 3ο οίκο υποδηλώνοντας ότι η χώρα θα πρέπει να μάθει εξαρχής να εξασκεί συναλλαγές, εμπόριο και επικοινωνία, εάν θέλει να διατηρηθεί οικονομικά και πολιτικά αυτόφωτη και αυτοτελής (αίτημα του Ήλιου στο γενέθλιο χάρτη στον 1ο προς 2ο οίκο). Στην περσινή επιστροφή, ο Ήλιος στον 6ο οίκο σε σύνοδο με το Δία υποδήλωνε ότι έπρεπε να δοθεί έμφαση στην παραγωγή, κάτι που δε συνέβη όμως στην πράξη, παρά τη σύνοδο με το Δία.

Αυτό μπορεί να συνέβη γιατί ο Ήλιος της Ελλάδας στο χάρτη της Μεταπολίτευσης, αν και στο ζώδιο που κυβερνά, είναι κατά βάθος ένας αδύναμος Ήλιος. Είναι καλός στο να ονειρεύεται (τρίγωνο με Ποσειδώνα) και να κάνει σχέδια (ενάμισι τετράγωνο με Δία), όμως δεν έχει ούτε μία όψη υλοποίησης (με Κρόνο ή Άρη). Έτσι οι προθέσεις μένουν διαρκώς στα λόγια και δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες εφαρμογής.

Μπορεί να συνέβη όμως επίσης επειδή στον περσινό χάρτη ο Ήλιος ήταν σε τετράγωνο με τον Άρη μαζί με τη σύνοδο με τον Δία, με αποτέλεσμα η ηγεσία να μπαίνει σε παράλογα ρίσκα, πράγμα που είδαμε τόσο από την κυβέρνηση Σαμαρά, που διακινδύνευσε εκλογές, όσο και την κυβέρνηση Τσίπρα.
Ευτυχώς στον φετινό χάρτη ο Ήλιος είναι σε τρίγωνο με τον Κρόνο, οπότε η ηγεσία αναμένεται να είναι πιο προσεκτική και πιο συνετή στις αποφάσεις της.

Η Σελήνη έχει αρκετό ενδιαφέρον, γιατί, αν και αλλάζει ζώδιο έχει παρόμοια θέση στο χάρτη, ευρισκόμενη στον ίδιο οίκο όπως και πέρυσι, και σε παρόμοιες όψεις που εμπλέκουν το Μεσουράνημα. Τις μέρες της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος ο Ερμής περνούσε από διέλευση πάνω από τη Σελήνη της προηγούμενης επιστροφής και καθώς η Σελήνη ήταν σε τρίγωνο με το Μεσουράνημα, το λαϊκό στοιχείο στήριξε τις επιλογές της κυβέρνησης. Και στο φετινό χάρτη η Σελήνη είναι σε τρίγωνο με το Μεσουράνημα και θα ενεργοποιηθεί από διάφορες διελεύσεις το φθινόπωρο (22/10 από Ήλιο, 31/10 από Ερμή, 4/12 από Αφροδίτη 1/1/2016 από Άρη). Τις ημερομηνίες αυτές ίσως δούμε ανάλογη θετική υποστήριξη προς την κυβερνητική πολιτική.

Το τετράγωνο που κάνει η Σελήνη με τον Ήλιο στο χάρτη πάντως υποδηλώνει μία μεγαλύτερη δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτό που είναι το λαϊκό αίσθημα και αυτό που θα πρέπει να είναι η στόχευση της χώρας, στην ουσία μία δυσαρμονία, ανάμεσα στις συνειδητές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και στις λαϊκές διαθέσεις.

Ωστόσο το γεγονός ότι η Σελήνη είναι στην ουσία κενή πορείας δείχνει ότι μάλλον δεν θα αλλάξουν οι διαθέσεις του κόσμου και θα συνεχίσει να στηρίζει ότι στήριζε και πέρυσι.

Τα οικονομικά της χώρας δε φαίνεται φέτος ότι θα είναι τόσο καλά όσο πέρυσι. Και μιλούμε πάντα για τα ταμεία του κράτους, όχι για την τσέπη του πολίτη. Ενώ πέρυσι λοιπόν η Αφροδίτη ήταν στον Καρκίνο σε τρίγωνο με τον Κρόνο και εξασφάλισε κάποια αποταμίευση μέσω της φορολογίας (το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα), φέτος, Αφροδίτη και Κρόνος κάνουν τετράγωνο με την Αφροδίτη να είναι και στο ζώδιο της πτώσης της. Παράλληλα και ο έτερος ευεργέτης ο Δίας είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Έτσι τόσο οι τακτικοί χειρισμοί όσο και οι πιο μακροπρόθεσμες στρατηγικές κινήσεις οικονομικά δε θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες.

Συγκρίνοντας την επιστροφή με τον γενέθλιο χάρτη της Μεταπολίτευσης βλέπουμε μία σύνοδο Δία-Άρη, που ενισχύει την εξωτερικά φλύαρη και διεκδικητική στάση της χώρας, αλλά και μία σύνοδο Σελήνης-Ουρανού που δείχνει μία μεγάλη υποστήριξη της Αριστεράς (η οποία στο χάρτη της Μεταπολίτευσης όπως έχουμε δείξει σε έρευνα για τις εκλογές της Μεταπολίτευσης συνδέει τις εκλογικές νίκες της με διελεύσεις από τον Ουρανό του χάρτη). Βέβαια η σύνοδος είναι ανοικτή και αποκλίνουσα, οπότε ίσως να μη φέρει τα έντονα γεγονότα που θα περιμέναμε, αλλά δεν παύει να είναι μία υποστήριξη προς την Αριστερά, έστω και φθίνουσα.

Ο Κρόνος σε τρίγωνο με το Μεσουράνημα αποδεικνύεται επίσης σταθεροποιητικός, πράγμα που είδαμε και στις εκλείψεις του Μαρτίου, τις οποίες ενεργοποίησε θετικά η διέλευση του Κρόνου από το Σκορπιό το καλοκαίρι, με την διενέργεια του δημοψηφίσματος που έκλεισε το θέμα «αριστερά παρένθεση» και οριστικοποίησε το ποιος κάνει κουμάντο στο πολιτικό σκηνικό.

Η σύνοδος Ερμή Ήλιου στο Λέοντα κάνει επίσης φλύαρη την ηγεσία, με πομπώδη λόγο, στόμφο και την ανάγκη επιβεβαίωσης, φέρνει όμως και στο φως τον τρόπο λήψης αποφάσεων, αντίθετα από το γενέθλιο χάρτη της Μεταπολίτευσης όπου Ερμής, Αφροδίτη και Κρόνος στον 12ο, δημιουργούν το παρασκήνιο που αποφασίζει για τη χώρα.

Οι αντιστοιχίες οίκων μας δίνουν μία άλλη οπτική. Μεταξύ άλλων ο ωροσκόπος του γενέθλιου στον 2ο της χώρας ενισχύει το αίτημα για οικονομική αποταμίευση (Καρκίνος). Ο 2ος στον 3ο ζητάει έσοδα από εμπορικές συναλλαγές ή από επικοινωνία (μέσα ενημέρωσης). Ο 3ος από τον 4ο ενισχύει τον πατριωτικό λόγο, αλλά αυξάνει και τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Ο 4ος από τον 5ο επενδύει ακίνητα στον τουρισμό. Ο 5ος κι αυτός από τον 5ο δίνει ρίσκα και επενδύσεις στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Ο 6ος από τον 6ο παραμένει στο αίτημα της οικονομικής βιομηχανικής ανάπτυξης. Ο 7ος από τον 7ο περιμένει οικονομική βοήθεια (ή πόλεμο) από εταίρους (ή εχθρούς). Ο 8ος από τον 9ο συναρτά οικονομικές παροχές με δικαστικές αποφάσεις, ο 9ος από τον 10ο μετακινεί ανθρώπους του πνεύματος σε κυβερνητικές θέσεις, ο 10ος από τον 11ο μιλά για συμμαχικές κυβερνήσεις, ο 11ος κι αυτός στον 11ο, μιλά για έξαρση θεμάτων σε σχέση με τα κοινοβούλιο και ο 12ος στον 12ο μιλά για ανάγκη να δούμε τους αναξιοπαθούντες και όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Σημαντικές ημερομηνίες για την ηλιακή επιστροφή

Από πρόοδο ωροσκόπου:

15-20 Αυγούστου: Ενεργοποιείται ο Άρης στα οικονομικά θέματα (2ος ηλιακής) και στην εικόνα της χώρας (1ος γενέθλιου). Πιθανόν σχετίζεται με τη διαπραγμάτευση

5-10 Σεπτεμβρίου: Ενεργοποιείται ο Ήλιος και ο Ερμής. Σημαντικές αποφάσεις από τον ηγέτη της χώρας. Πιθανά διαγγέλματα (ο Ήλιος στον 3ο της Επιστροφής).

1-5 Οκτωβρίου: Ενεργοποιείται ο Δίας και η Αφροδίτη. Πιθανή πώληση ή εκχώρηση περιουσίας με οικονομικό αντίκρισμα. Πιθανές δυσκολίες στα ψιλά γράμματα. Ενεργοποιείται και ο Άρης του γενέθλιου 3ου, άρα μπορεί να έχουμε πάλι διεκδικήσεις χρημάτων στο εξωτερικό.

1-10 Δεκεμβρίου: Ενεργοποιείται η Σελήνη αλλά και ο Ουρανός του γενέθλιου. Πιθανές λαϊκές κινητοποιήσεις (έχουμε άλλωστε και την επέτειο του θανάτου του Γρηγορόπουλου) ή έκφραση δημόσιου αισθήματος εν οίδει δημοψηφίσματος.

1-10 Ιανουαρίου: Ενεργοποιείται ο Κρόνος. Δύσκολες αποφάσεις που σχετίζονται με τα οικονομικά, απεργίες, κλείσιμο κάποιων βιομηχανιών, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλισμό, ακύρωση επενδύσεων.

20-25 Φεβρουαρίου: Ενεργοποιείται ο Πλούτωνας. Οικονομικοί εκβιασμοί και δυσκολίες από τους εταίρους, εχθρούς ή φίλους.

15-20 Απριλίου: Ενεργοποιείται ο Ποσειδώνας. Πιθανά συνέδρια, πιθανή νέα ηγεσία σε συντηρητική παράταξη.

20-30 Μαίου: Κάποιου είδους κοινοβουλευτική αναταραχή με συνέπειες στην κυβέρνηση. Παραιτήσεις βουλευτών, ανεξαρτητοποιήσεις, κλπ.

Διελεύσεις

24 Ιουλίου: Ήλιος-Ερμής: Κάποιο διάγγελμα ηγεσίας

14-15 Αυγούστου: Νέα Σελήνη σε σύνοδο με Δία και Αφροδίτη και τετράγωνο με Κρόνο. Μήνας διαπραγμάτευσης

19 Αυγούστου: Ήλιος-Δίας και Δίας-Αφροδίτη. Κάποια σύμβαση σχετική με περιουσία του δημοσίου. Ανακοινώσεις. Δυσκολίες στην υλοποίηση λόγω Κρόνου.

28 Σεπτεμβρίου: Έκλειψη πάνω στη γενέθλια σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα του χάρτη της Μεταπολίτευσης. Με συμμετοχή των Δεσμών της Ηλιακής. Πιθανή ημερομηνία εκλογών. Ή ίσως μεγάλου αισθήματος ήττας για το λαό (Σελήνη-Πλούτωνας στο γενέθλιο)

13 Οκτωβρίου: Νέα Σελήνη σε αντίθεση με τον Ουρανό της Ηλιακής. Έντονες λαϊκές κινητοποιήσεις.

22 Οκτωβρίου: Πιο δημιουργική λαϊκή κινητοποίηση. Στήριξη κυβέρνησης.

20 Νοεμβρίου: Σύνοδος Ήλιου-Ερμή πάνω στον Κρόνο. Απεργίες, κινητοποιήσεις, απώλειες θέσεων εργασίας, ανακοινώσεις περικοπών, φόρων ή λιτότητας

26 Νοεμβρίου: Σημαντική Πανσέληνος, στον άξονα 1-7 του χάρτη του 1830 σε τρίγωνο με Ήλιο και Ερμή της Επιστροφής της Μεταπολίτευσης. Θετικά νέα για την ηγεσία της χώρας, κάποιες επιβραβεύσεις.

25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα): Άλλη μία Πανσέληνος που ενεργοποιεί τη Σελήνη Πλούτωνα του χάρτη της Μεταπολίτευσης. Πέρυσι τέτοια εποχή ξεκίνησε η διαδικασία των εκλογών λόγω αδυναμίας προεδρικής εκλογής.

1-5 Ιανουαρίου: Κι εδώ έχουμε κάποιο ξεσηκωμό του κόσμου (Άρης με Σελήνη ηλιακής) που ακολουθείται από μία δύσκολη απόφαση της ηγεσίας (Ήλιος στον Πλούτωνα της ηλιακής).

10 Ιανουαρίου: Νέα Σελήνη σε τετράγωνο με τον Ουρανό της ηλιακής. Κάποια αναστάτωση στη Βουλή, αποκαλύψεις, θιγόμενοι βουλευτές

8 Φεβρουαρίου: Νέα Σελήνη κοντά στο Μεσουράνημα της ηλιακής. Κάποια φυγή προς τα μπρος μέσω κάποιας κυβερνητικής απόφασης

11-20 Φεβρουαρίου: ΤΑΥ τετράγωνο Ήλιου – Άρη από διέλευση με Μεσουράνημα, Δία και Αφροδίτη της ηλιακής. Κάποια σύγκρουση σε θέματα διαπραγμάτευσης. Κάποια σπατάλη χρημάτων ή υπερβολική γενναιοδωρία. Στις 21 γίνεται επάνω εκεί και η Πανσέληνος.

28-29 Φεβρουαρίου: Ήλιος στον Ποσειδώνα της ηλιακής και Άρης στον Κρόνο της ηλιακής. Ενίσχυση της συντηρητικής πλευράς. Επιβολή φόρων. Συμμάζεμα ή λιτότητα στα οικονομικά. Προς νέα ηγεσία συντηρητικής παράταξης.
Μάρτης και Απρίλης: Ο Κρόνος σε αντίθεση με τον ωροσκόπο της ηλιακής. Μεγάλες δυσκολίες στις εξωτερικές σχέσεις. Από το Μάιο επιστρέφει ο Κρόνος στον 6ο οίκο.

9 Μαρτίου: Νέα Σελήνη πάνω στο Χείρωνα της Ηλιακής στον 10ο οίκο. Ο Χείρωνας είναι και στο γενέθλιο της Μεταπολίτευσης στον ίδιο οίκο. Άστοχα βήματα της κυβέρνησης. Σάλτα χωρίς μελέτη και αντίκρισμα. Παραδοχή λαθών. Επίκληση εικόνας του θύματος.

23 Μαρτίου: Άλλη μία δύσκολη Πανσέληνος, ακριβώς πάνω στους δεσμούς της Ηλιακής, που αγγίζουν και τη σύνοδο Σελήνη Πλούτωνα του γενέθλιου. Και πάλι σημαντικές αποφάσεις με σημαντικό αντίκρισμα και αντίκτυπο (συμμετοχή δεσμών) και ίσως συμμετοχή λαϊκής ετυμηγορίας.

7 Απριλίου: Νέα Σελήνη στον Ουρανό της ηλιακής. Κάτι νέο δημιουργείται στη Βουλή. Αναδιατάξεις στα κόμματα. Αποκαλύψεις, άνθρωποι φεύγουν ή μένουν.

21 Μαίου: Πανσέληνος πάνω στον άξονα του ωροσκόπου του χάρτη του 1830 με συμμετοχή Άρη. Κάποια επιθετική ενέργεια, ρητορική ή κυριολεκτική από ή προς τη χώρα.

31 Μαίου-5 Ιουνίου: Άρης σε σύνοδο με τον Κρόνο της ηλιακής. Επιβολή φορολογικών μέτρων και πάλι. Αναστάτωση σε βιομηχανίες, συνδικαλισμός. Απεργίες.

5 Ιουνίου: Νέα Σελήνη με συμμετοχή Αφροδίτης και Κρόνο στον άξονα του ωροσκόπου της ηλιακής. Νέο ξεκίνημα αλλά σε αντιπαράθεση με κάποιον εξωτερικό αντίπαλο. Κάποια απειλή ενώνει.

4 Ιουλίου: Νέα Σελήνη σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και ανοικτή σύνοδο με τον Άρη της ηλιακής. Και πάλι ζήτημα χρέους ή εθνικής ανεξαρτησίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments