0 0 votes
Article Rating

Γιατί πολλές φορές ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αλλάζουμε… Αν πιστεύεις ότι ο γενέθλιος χάρτης σου είσαι εσύ και ουσιαστικά σου υπόσχεται αυτό που είσαι μέχρι και σήμερα τότε κλείσε αυτό το άρθρο και μπορεί να συνεχίσεις με κάτι άλλο. Τώρα ας συνεχίσουμε οι υπόλοιποι…

Ο Γενέθλιος χάρτης μας δεν είναι αυτό που είμαστε σήμερα, ευτυχώς για πάρα πολλούς λόγους. Το πιο βασικό είναι ότι το σύμπαν δεν είναι ντετερμινιστικό άρα έχουμε τόσα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε ανάμεσα σε πολλές επιλογές. Σαφώς όλοι έχουν όρια και όχι άπειρες επιλογές αλλά υπάρχουν κάποια πλαίσια που μπορούμε να κινηθούμε. Ξεκινώντας λοιπόν από αυτή τη βασική και ουσιαστική αρχή θα πρέπει να εξηγήσουμε και κάποια άλλα πράγματα.

Καταρχάς η Ηλιακή επιστροφή έχει να κάνει με το πώς είναι ο χάρτης κάθε χρονιάς τη στιγμή που ο διελαύνων Ήλιος κάνει σύνοδο ακριβείας με τον γενέθλιο. Αυτή η τεχνική είναι και η πιο γνωστή. Όπως πάντα όμως ότι είναι γνωστό δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο σωστό. Πολλές φορές μάλιστα υποκρύπτονται και επίτηδες γνώσεις και στοιχεία που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή σας εύκολη.

 

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΗ

Αυτό που θέλουμε εμείς να πούμε είναι ότι η προοδευτική ηλιακή επιστροφή σας μπορεί να σας αποκαλύψει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που θα μπορούσατε να βρείτε με την κανονική ηλιακή σας επιστροφή.
Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Με τον όρο προοδευτική ηλιακή επιστροφή εγώ έχω συναντήσει δύο πράγματα:

1) Παίρνουν την Ηλιακή επιστροφή έτσι όπως είπαμε παραπάνω, παίρνουν δηλαδή τον χάρτη τη στιγμή που ο Διελαύνων Ήλιος κάνει ακριβής σύνοδο με τον Ήλιο στο γενέθλιο.

2) Βλέπουμε που είναι ο Ήλιος σε κάποιο προοδευτικό ωροσκόπιο και βάζουμε την Ηλιακή επιστροφή τη στιγμή που ο διελαύνων Ήλιος κάνει σύνοδο με τον προοδευτικό Ήλιο

3) Ο προοδευτικός ήλιος μέσα από το Τεταρτεύων η Δευτερεύων ωροσκόπιο κάνει σύνοδο με τον Γενέθλιο ήλιο και κάνουμε χάρτη ηλιακής επιστροφής για αυτό.

Στη δική μας περίπτωση αυτό που θα μελετήσουμε εμείς είναι η 2η περίπτωση, όταν δηλαδή ο Ήλιος από διέλευση κάνει ακριβείας σύνοδο με τον προοδευτικό (δευτερεύων) Ήλιο. Ο Ηλιακός αυτός χάρτης είναι από την εμπειρία μου πολύ πιο αποτελεσματικός και μπορεί να σας δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν θέλετε να ξεκλειδώσετε καταστάσεις που αφορούν την τωρινή σας κατάσταση. Αν όμως σας ενδιαφέρει να βρείτε νόημα γύρω από το λόγο της πνευματικής σας εξέλιξης θα πρέπει να δείτε καλύτερα την κατηγορία 1 που αναφέραμε παραπάνω ή ακόμη καλύτερα να ψάξετε την προγενέθλια προοδευτική σας ηλιακή επιστροφή όπως στην περίπτωση 3 αλλά εφόσον είναι προ γενέθλια κοιτώντας όπως καταλαβαίνεται τις ημερομηνίες προς τα πίσω για την σύνοδο.

Τι είναι σημαντικό: 

Από εκεί και πέρα όλα είναι το ίδιο σημαντικά όπως και στην κανονική ηλιακή επιστροφή που έχετε μάθει. Υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που σας λέει τα βασικά: εδώ
Συνοπτικά πρέπει να δείτε:

  • Θέση του Ήλιο σε οίκο
  • Ύπαρξη πολυαστρίας
  • Δεσμοί της Σελήνης
  • Άξονες χάρτη
  • Όψεις

Αν και αυτά είναι τα βασικά βήματα αυτό δεν σημαίνει ότι αν τα ακολουθήσετε είσαστε ολοκληρωμένοι αστρολόγοι. Πρέπει να κάνετε και μια σύγκριση χαρτών:

Σύγκριση χαρτών: 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δείτε τις διαφορές και τις ομοιότητες που έχει ο γενέθλιος χάρτης με την ηλιακή σας επιστροφή αλλά και με το προοδευτικό σας ωροσκόπιο. Στη 1η περίπτωση θα ανακαλύψετε ευκαιρίες αλλά και δυσκολίες που υπάρχουν μέσα από λανθασμένες κινήσεις που κάνατε μακροπρόθεσμα. Αν είσαστε δηλαδή αστρολόγος και ψάχνεται τη ρίζα ενός πολύ δύσκολου προβλήματος που σας επηρεάζει μέχρι και σήμερα θα πρέπει να δείτε τη σύγκριση με τον γενέθλιο χάρτη.
Στη 2η τώρα περίπτωση θα δείτε τι μπορείτε να κάνετε στο άμεσο μέλλον, αν λοιπόν ο γενέθλιος σας δείχνει τις αιτίες και μακροπρόθεσμες ευκαιρίες, ο προοδευτικός χάρτης σε σύγκριση μπορεί να σας δείξει άμεσα στο παρόν δρόμους όπου θα μπορείτε ελεύθερα να κινηθείτε και να κάνετε σημαντικές αλλαγές. Χρειάζεται όμως να ξέρετε και κάποιες σημαντικές όψεις μεταξύ πλανητών αν ενεργοποιούνται.

Κρίσιμα σημεία: 

• Πολύ σημαντικό για τη χρονιά σας είναι όταν ο Ήλιος ή η Σελήνη βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους ή όταν ο γενέθλιος ωροσκόπιο και μεσουράνημα βρίσκονται και αυτοί σε γωνιακούς οίκους. Οι Γωνιακοί οίκοι αν δεν τους ξέρετε είναι ο 1ος – 4ος – 7ος – 10ος. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πολύ σημαντικά γεγονότα μπροστά σας εκείνη την περίοδο.

• Άλλο σημαντικό κομμάτι είναι όταν οι εξωκρόνιοι πλανήτες είναι σε σύνοδο με τις ακμές των γωνιακών. Εκεί όλη η χρονιά χρωματίζεται πολύ έντονα και θα πρέπει να δώσετε προσοχή ποιόν οίκο κυβερνά ο εξωκρόνιος και στο γενέθλιο/επιστροφή και στον προοδευτικό.

• Προσοχή πολύ όταν υπάρχει βήμα κύκλου σε έναν πλανήτη. Για παράδειγμα όταν πλανήτης στην Ηλιακή επιστροφή κάνει σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση με κάποιον του προοδευτικού ωροσκοπίου καθότι τότε σημαίνει ότι εξελικτικά είναι μία σημαντική περίοδος για εσάς και θα ασχοληθείτε πολύ με τα ζητήματα αυτού του πλανήτη.

• Δώστε σημασία στον κυβερνήτη του ωροσκόπου της επιστροφής καθότι άμα δέχεται πολλές αρνητικές όψεις από το προοδευτικό μπορεί να κάνετε συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές. Με αυτή τη συνθήκη ακόμη και τυχεροί χάρτες χάνουν τη δυναμική τους γιατί ουσιαστικά το ίδιο το άτομο σαμποτάρει τον εαυτό του. Αν από την άλλη υπάρχουν πολλές θετικές όψεις τότε μπορούμε να πούμε ότι το άτομο ακόμη και αν υπάρχει δύσκολο τοπίο στο μέλλον θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες ακόμη και την τελευταία στιγμή.

• Όταν κοιτάτε την ηλιακή σας επιστροφή προσέξτε ιδιαίτερα τα πολλά μισά τετράγωνα καθότι φαίνεται ότι θα είναι μία χρονιά με πολλά εμπόδια και δυσκολίες οπότε και θα πρέπει να προσέξετε. Αν ιδιαίτερα θέλετε να κάνετε πχ νέα ξεκινήματα ή επανασυνδέσεις ένα μισό τετράγωνο είναι ικανό να σας πάει πίσω μέχρι τι στιγμή που κάποιος πλανήτης θα σχηματίζει τρίγωνο η εξάγωνο. Αν από την άλλη έχετε πολλά ενάμιση τετράγωνα τουλάχιστον μπορεί να αντιμετωπίσετε πολύ σοβαρά εμπόδια αλλά στο τέλος θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και να βγείτε στην επιφάνεια (κάτι απαγορευτικό για το μισό τετράγωνο ακόμη και αν τελειώσει η όψη αν δεν έρθει ένα τρίγωνο η εξάγωνο).

• Αν θέλετε να δείτε συγκεκριμένα τη χρονιά αυτή πως θα πάτε με το ταίρι σας θα ήταν πολύ έξυπνο να δείτε τη συναστρία ανάμεσα στην προοδευτική σας ηλιακή επιστροφή με του άλλου. Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν φτάνει με κάποιον να ταιριάζεις αλλά να είσαι και σε καλό timing.

• Προσοχή πρέπει να δώσετε όταν ο Κρόνος με τον Χείρωνα (επιστροφή/προοδευτικό) είναι σε σύνοδο, αντίθεση και τετράγωνο, συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις το άτομο πρέπει να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες και τους είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν στις συνθήκες για αυτό και σας συμβουλεύω σε αυτές τις περιπτώσεις να μην κινείσθε ιδιαίτερα εκείνη τη χρονιά εκτός αν άλλα πλανητικά σώματα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά μεταξύ τους.

• Τέλος μην ξεχάσετε την απλή κατεύθυνση που κοιτάμε σε κάθε χάρτη. Δηλαδή αν είναι ανατολικός, δυτικός, βόρειος ή νότιος. Όταν η πλειοψηφία των πλανητών είναι στην ανατολή τότε συνήθως ασχολούμαστε περισσότερο με τον εαυτό μας εκείνη τη χρονιά και δεν παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι σχέσεις. Το αντίθετο συμβαίνει όταν είναι δυτικός όπου πολλές φορές παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο οι σχέσεις που αναγκαζόμαστε να ακολουθούμε εντολές άλλων. Όταν είναι νότια η κατεύθυνση (προς το μεσουράνημα δηλαδή) έχουμε σημαντικές επαγγελματικές εξελίξεις για το άτομο και μία μεγάλη πιθανότητα κοινωνικής αλλαγής αλλά και προβολής. Όταν είναι βόρεια η κατεύθυνση (προς το ναδίρ) τότε τα άτομα πιθανών να ασχοληθούν περισσότερο με την οικογένεια τους και την επίλυση προβλημάτων του μακρινού παρελθόντος.

 

Christos Archos © 2012

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments