4.5 2 votes
Article Rating

Πολλά αστρολογικά βιβλία θεωρούν τις όψεις Σελήνης – Αφροδίτη ιδιαίτερα συμπαθείς… απλώς εξαιρετικές. Έχω διαβάσει κάπου, που δεν μπορώ να θυμηθώ πού, ότι αυτή είναι η «βούτυρο στο ψωμί» όψη.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό μπορεί να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα, τουλάχιστον για τις γυναίκες με αυτές τις όψεις. Ως κάποια που έχει την Αφροδίτη σε σύνοδο με το Δία και την Σελήνη, δεν έχω μόνο επαγγελματική πείρα δουλεύοντας με τις όψεις Σελήνης – Αφροδίτης των άλλων, αλλά έχω επίσης και δραματική προσωπική εμπειρία. Οι όψεις της Σελήνης με την Αφροδίτη έχουν μία χαρακτηριστική σκοτεινή πλευρά η οποία σπανίως αναφέρεται. Έτσι εξηγείται και το ενδιαφέρον μου, στο να επιστήσω την προσοχή στο πώς μπορεί αυτή η όψη να λειτουργήσει με έναν επιβλαβή τρόπο – αλλά παρόλα αυτά με έναν τρόπο που μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη της Ψυχής – από ότι συνήθως γράφεται για το θέμα αυτό.

Παρακαλώ, έχετε υπόψη σας ότι οι ξεκομμένες από το σύνολο του χάρτη όψεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα παραπλανητικές. Παρά την πιθανότητα αυτή, είναι συχνά χρήσιμο να εξετάζουμε πρώτα κάθε ξεχωριστό κομμάτι του παζλ, προτού το ενσωματώσουμε σε ολόκληρο τον χάρτη. Αυτή η ματιά στις όψεις της Σελήνης με την Αφροδίτη είναι μία άσκηση σε ότι αφορά την μελέτη μόνο ενός μικρού κομματιού από ένα ιδιαίτερα περίπλοκο και ενδιαφέρον παζλ – αυτού δηλαδή που είναι ξεχωριστό για κάθε Ψυχή και απεικονίζεται στον γενέθλιο χάρτη του.

Το δάγκωμα του δηλητηριασμένου μήλουΌταν δαγκώσει την τρυφερή σάρκα,
Για να δοκιμάσει το μήλο από το χέρι μου,
Η ανάσα της θα κοπεί
Το αίμα της θα παγώσει
Και τότε θα είμαι εγώ η ομορφότερη του κόσμου

Η Έναρξη

Το δηλητηριασμένο μήλο και ο ύπνος θανάτου που τόσο ζωντανά περιγράφεται στο παραμύθι της Χιονάτης μπορεί να θεωρηθεί ως μία αναλογία των όψεων της Σελήνης (Ύπνος, Κόσμος του Ονείρου, Χωρίς Αισθήσεις) με την Αφροδίτη (το Μήλο που εδώ και καιρό έχει συσχετιστεί με την Αφροδίτη και το θηλυκό, την αγάπη, την γονιμότητα).

Το δάγκωμα του Μήλου (μία Άρεια ενέργεια – διείσδυση) οδηγεί σε μία βαθύτερη κατανόηση και αφύπνιση της γυναικείας φύσης ή του θηλυκού, αλλά πρέπει κανείς να βιώσει «το πρώτο φιλί» προκειμένου αυτή να ξεκινήσει πραγματικά.

Οι όψεις της Σελήνης με την Αφροδίτη μπορεί να γίνουν δηλητηριώδεις και επώδυνες στην εφηβεία. Η πρώτη αγάπη είναι μία ιεροτελεστία μετάβασης για τα άτομα αυτά και συχνά, η πρώτη μας αγάπη είναι ο γονιός του αντίθετου φύλου. Παρόλα αυτά, καθώς ένα άτομο με όψη Σελήνης – Αφροδίτη ανθίζει στην γυναικεία φύση, μπορεί κάποια κοπέλα ξαφνικά να απομακρυνθεί από τον πατέρα της ή να νιώθει ντροπιασμένη (από την μητέρα της ή κάποιο άλλο γυναικείο πρότυπο) που εξέφρασε την αγάπη και την τρυφερότητά της με φυσικό τρόπο.

Μία απλή αγκαλιά ή ένα φιλί μπορεί να μετατραπούν σε «δηλητηριασμένο μήλο» (αλλοιωμένη αγάπη) χωρίς καμία προειδοποίηση. Η έναρξη (η αναγνώριση ότι κάποια αλλάζει – γίνεται γυναίκα, γίνεται γόνιμη) μπορεί να γίνει αισθητή από την ίδια ως θάνατος της σχέσης της με τον πατέρα της … και την μητέρα της.

Μητέρα – κακιά βασίλισσα (ή διαβολική μάγισσα)

Η Μητέρα(ή κάποια άλλη μητρική φιγούρα) ενός ατόμου με όψη Σελήνης – Αφροδίτης μπορεί να νιώθει άβολα με την αθωότητα της εφηβικής ομορφιάς της κόρης της. Μπορεί να νιώθει ότι η ίδια παρακμάζει, και η δική της ανησυχία ότι χάνει την ομορφιά της (Αφροδίτη) με τα χρόνια, ενισχύεται από την αντιπαράθεσή της με την αθώα ερωτική δύναμη του παιδιού της με όψη Σελήνης – Αφροδίτης. Όταν κοιτάζει στο μαγικό καθρέφτη της, η μητέρα δεν είναι πια η ομορφότερη του κόσμου. Αν η μητέρα δεν είναι σε θέση να αγκαλιάσει την ομορφιά της σοφίας (το μήλο) καθώς πλησιάζει στην φάση της Εκάτης, θα αρχίσει – είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα – να δηλητηριάζει ψυχολογικά την κόρη της με μπερδεμένα μηνύματα και ανάμεικτα σήματα.

Η μητέρα και η κόρη θα έρθουν σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, και ενώ η Μητέρα μπορεί να μην παραδεχθεί τα συναισθήματα ζήλειας (και μερικές φορές μίσους), το παιδί με την όψη Σελήνης – Αφροδίτης θα νιώσει σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο ότι απορρίπτεται από την μητέρα της και ότι τώρα που εισέρχεται στην φάση της Σελήνης της, ο πατέρας της βρίσκεται εκτός των επιτρεπτών ορίων κινήσεων της. (1)

Για ένα παιδί που πιθανώς μεγάλωσε με αγάπη και με χάδια, η έλλειψη της επαφής και η απόρριψη μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές. (2)

Στην εκδοχή του Disney, η Κακιά Βασίλισσα είναι η μητριά της Χιονάτης αλλά στην πρωτότυπη έκδοση του Grimm το 1812, ήταν η ίδια η μητέρα της Χιονάτης αυτή που έφτασε στο σημείο να την μισεί λόγω της άνθισης της ομορφιάς της.

«Τώρα η Χιονάτη μεγάλωσε και έγινε 7 ετών, ήταν τόσο όμορφη που ξεπερνούσε ακόμα και την ίδια την βασίλισσα. Τώρα, που η βασίλισσα ρώτησε τον καθρέφτη της:

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου,
Πες μου ποια είναι η πιο όμορφη του κόσμου;
 Ο καθρέφτης απάντησε:
Εσύ βασίλισσα μου είσαι όμορφη, είναι αλήθεια.
Αλλά η μικρή Χιονάτη είναι ακόμα χίλιες φορές ομορφότερη από σένα.

Όταν η βασίλισσα άκουσε τα λόγια του καθρέφτη, έγινε πράσινη από φθόνο, και από εκείνη την στιγμή, μίσησε την Χιονάτη. Όποτε την κοιτούσε, σκεφτόταν ότι εκείνη έφταιγε που δεν ήταν πια η ομορφότερη του κόσμου. Αυτό την άλλαξε εντελώς. Η ζήλεια της δεν την άφηνε να ησυχάσει.» (3)

Το δηλητήριο

Η ίδια η φύση του δηλητήριου είναι παράδοξη. Όταν το πρόσωπο με όψη Σελήνης – Αφροδίτη δαγκώσει το μήλο, είναι ούτως ή άλλως συνηθισμένο στο να λαμβάνει μήλα (αγάπη και στοργή) από τους γονείς του, ή σε κάποιες δύσκολες περιστάσεις και από άλλους στη ζωή του. Ωστόσο, το μήλο που έρχεται στην εφηβεία, αν και είναι φωτεινό, λαμπερό, και ζουμερό (όπως πάντα) είναι αλλοιωμένο – εμποτισμένο με δηλητήριο. Το δηλητήριο βρίσκεται κάτω από την φλούδα του μήλου, βαθειά στην σάρκα, και πρέπει κανείς να δαγκώσει (διεισδύσει) την φλούδα ώστε να δηλητηριαστεί. Αυτό το συγκεκριμένο δηλητήριο προκαλεί έναν «ύπνο θανάτου» στο άτομο με όψη Σελήνης – Αφροδίτη, ο οποίος μπορεί να εκδηλωθεί ως απομάκρυνσή του από τους άλλους και υποβάθμιση της φυσικής ερωτικής ομορφιάς της λόγω της αίσθησης της απόρριψης, της προδοσίας και του φόβου να μην γίνει υπερβολικά όμορφη προκαλώντας έτσι την καταστροφή της Μητέρας ή την εγκατάλειψη.

Αυτή η απόσυρση και το κλείσιμο στον εαυτό μοιάζει πολύ με δηλητήριο…ο πόνος βρίσκεται βαθιά, κάτω από την σάρκα και μπορεί κανείς να μην έχει επίγνωση του «ύπνου θανάτου» έως ότου κάποιος μελλοντικός ερωτικός σύντροφος διεισδύσει και αφυπνίσει το άτομο με την όψη Σελήνης – Αφροδίτης με το πρώτο του φιλί. Το άτομο με όψη Σελήνης – Αφροδίτης μπορεί να νιώθει ότι ελκύεται από κάποιον ο οποίος μοιάζει στον πατέρα της ή είναι ακριβώς το αντίθετο, και αυτό εξαρτάται και από άλλους παράγοντες στον χάρτη της. Έχει ανάγκη από κάποιον με συναισθηματικό βάθος αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετές αποτυχημένες ή δύσκολες σχέσεις μέχρι να είναι έτοιμη για εκείνον (ή εκείνη).

Η πηγή του δηλητήριου της μητέρας είναι συνήθως ψυχολογική και μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κατανοήσει κανείς πόσο ύπουλο είναι μιας και συχνά είναι θαμμένο μέσα στα «μητρικά» τύπου σχόλια και πρότυπα συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, η μητέρα μπορεί να σαμποτάρει δίνοντας τροφή αντί για στοργή ή κάνοντας σχόλια για την σιλουέτα της κόρης της, τους τύπους άντρα που την έλκουν, ή για την σεξουαλικότητά της. Μπορεί να την δηλητηριάζει με αρνητικές ιδέες σχετικά με το γυναικείο σώμα και να προβαίνει σε απειλές σχετικά με την σεξουαλική συμπεριφορά. Κάποιες μπορεί να σπέρνουν πολύ αρνητικούς σπόρους σχετικά με την γέννηση ενός παιδιού (ώστε να τρομάξουν το κορίτσι και να μην το αφήσουν να κάνει την σεξουαλική του εξερεύνηση και να ελκύει την προσοχή των αντρών) ώστε δημιουργούν έναν φόβο σχετικά με την απόκτηση παιδιών. Σε ιδιαίτερα αρνητικές καταστάσεις, μπορεί να κατηγορήσει την κόρη της ότι όταν βρίσκεται μόνη με τον πατέρα της, τον αγγίζει ή τον φιλάει – «Δεν είσαι ήδη αρκετά μεγάλη για να κάνεις τέτοια; Τι κάνεις εκεί πέρα μαζί του;»

Το άτομο με όψη Σελήνης – Αφροδίτης είναι αρκετά μπερδεμένο σε ότι αφορά τα ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το να γίνει γυναίκα, ειδικότερα με την δυαδικότητα του θηλυκού. Είναι μία μητέρα (Σελήνη) ή μία ξελογιάστρα (Αφροδίτη); Αν ταυτιστεί πολύ στενά με την Σελήνη, μπορεί να γίνει σεβάσμια και να αποφεύγει την σεξουαλικότητά της (σεξ μόνο για αναπαραγωγή, με σβησμένα φώτα και αποκλειστικά στην ιεραποστολική στάση). Αν πάλι ταυτιστεί πολύ στενά με την Αφροδίτη, μπορεί να μην είναι καθόλου επιλεκτική, μπορεί να γίνει μάταιη, και να χρησιμοποιεί τους άντρες μόνο για ότι μπορούν να της δώσουν (αισθησιακή ευχαρίστηση, δώρα, τόνωση του εγώ της).

Πολλές γυναίκες με όψεις Σελήνης – Αφροδίτης έχουν προβλήματα βάρους. Όταν η φύση της Σελήνης – Αφροδίτης δεν γαλουχείται με επαφή, αγάπη και προσοχή αποκτά εθιστικές συμπεριφορές…έχοντας την Αφροδίτη δυνατή αυτό συχνά σημαίνει αισθησιακή ικανοποίηση μέσω πλούσιων τροφών. Αν στη ζωή της, η φιγούρα της Μητέρας/θηλυκού γαλουχείται με τροφή, παλεύει η ίδια να χάσει βάρος, και/ή πέρασε αρνητικά μηνύματα σχετικά με το σώμα της κόρης της με όψη Σελήνης – Αφροδίτης, τότε το ίδιο ενδεχόμενο για την κόρη της είναι περισσότερο πιθανό. Αν η κόρη αγαπάει πολύ την μητέρα της, θα κάνει τα πάντα ώστε να μην χάσει την αγάπη και την στοργή της σε νεαρή ηλικία – και αυτό περιλαμβάνει ακόμα και το να πάρει κιλά, ειδικά αν η Μητέρα είναι λεπτή, ή έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στη διατήρηση χαμηλού βάρους.

Με τον τρόπο αυτό, η κόρη δεν πρόκειται να είναι τόσο μεγάλη απειλή για την Μητέρα (αυτή είναι η οπτική η οποία αναπτύχθηκε μέσω των μηνυμάτων της Μητέρας προς την κόρη). Αν υπάρχει μία σχέση αγάπης – μίσους, η κόρη μπορεί να καταπιέσει τα συναισθήματά της, ή να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές της ανάγκες με το φαγητό. Η έλλειψη επιλεκτικότητας είναι επίσης ένα πιθανό ενδεχόμενο αν το πρόσωπο με τις όψεις Σελήνης – Αφροδίτης δεν νιώθει ελκυστικό ή επιθυμητό λόγω των μηνυμάτων που λάμβανε καθώς μεγάλωνε. Το άτομο με τις όψεις αυτές ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ τον αισθησιασμό και την επαφή. Αν ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσει κανείς την προσοχή που ποθεί είναι μέσω της σεξουαλικής επαφής, το πρόσωπο με όψεις Σελήνης – Αφροδίτης μπορεί να έχει πολλούς συντρόφους λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστική, και ερωτική … μόνο όταν μάθει να εκτιμά την δική της θηλυκότητα και είναι σε θέση να αποκτήσει συμπεριφορές γαλούχησης του εαυτού της ότι δηλαδή είναι αρκετά δυνατή μέσα της από μόνη της, μπορεί να ξεκινήσει μία περισσότερο σταθερή ερωτική σχέση. Ωστόσο, αν η Σελήνη έχει δυνατότερη επιρροή (με άλλα λόγια, η Μητέρα είναι ιδιαίτερα ισχυρή μέσα στην ψυχή της) το πρόσωπο με όψη Σελήνης – Αφροδίτης είναι περισσότερο πιθανό να παντρευτεί σε πολύ νεαρή ηλικία και να ξεκινήσει να κάνει παιδιά. Μπορεί να αποφεύγει την σεξουαλική επαφή, εκτός και αν είναι τεκνοποίηση. Αυτές οι γυναίκες μπορεί να παχύνουν πολύ μετά από κάθε εγκυμοσύνη και ποτέ να μην χάνουν το βάρος αυτό. Μπορεί να αναζητά την επαφή από τα παιδιά της παρά από τον σύζυγο ή τον σύντροφό της. Η μητέρα της είναι πιθανό να είναι άμεσα εμπλεκόμενη στα παιδιά της και μπορεί να αιωρείται πάνω από την κόρη της και την οικογένειά της σαν σκιά.

Αφύπνιση της Ομορφιάς

Μόλις το πρόσωπο με όψη Σελήνης – Αφροδίτης ξεκινήσει μία ρομαντική σχέση η οποία βοηθάει την αποκοπή του δεσμού με την Μητέρα (γεγονός που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο με αυτό το συνδυασμό) και νιώσει άνετα ώστε να εξερευνήσει τη δική της σεξουαλικότητα, μπορεί να ξεκινήσει να ανακτά την θηλυκή της δύναμη. Κερδίζει σαφήνεια σχετικά με την σχέση της με την μητέρα της (και τον πατέρα). Καθώς το δηλητήριο ρέει προς τα έξω, μπορεί να κερδηθεί βαθειά γνώση του Εαυτού…χωρίς το δηλητήριο, το πρόσωπο με όψη Σελήνης – Αφροδίτης μπορεί ποτέ να μην βιώσει το βάθος του συναισθήματος για το οποίο αυτός ή αυτή είναι ικανοί. Στην καλύτερη περίπτωση, είναι περισσότερο εκλεπτυσμένη στον χαρακτήρα και ως εκ τούτου εγγενώς πιο όμορφη. Η ομορφιά της τώρα βρίσκεται βαθειά, σε επίπεδο Ψυχής.

Χωρίς το δηλητήριο και τις επώδυνες εμπειρίες στα χρόνια της εφηβείας, η ομορφιά του ατόμου με όψη Σελήνης – Αφροδίτης μένει μόνο στην επιφάνεια, στην σάρκα. Το δηλητήριο είναι τόσο η πηγή του «ύπνου θανάτου» όσο και ο καταλύτης για βαθύτερη αυτό-επίγνωση. Ενώ μπορεί να ανησυχεί για το ότι γερνάει και η ίδια, και εισέρχεται στην δική της φάση της Εκάτης, καλλιεργεί την δική της εσωτερική ομορφιά, την σοφία της, και την φυσική ελκυστικότητά της τόσο ώστε να μην νιώσει απειλή από τα νιάτα και την ομορφιά της δικής της κόρης.

Μητέρα…ή ερωμένη;

Οι άντρες με όψη Σελήνης – Αφροδίτης βιώνουν την όψη λίγο διαφορετικά. Δεν είναι αναγκασμένοι να υποβληθούν σε έναν ανταγωνισμό ομορφιάς με την Μητέρα τους ούτε νιώθουν γενικότερα ότι πρέπει να λάμψουν λιγότερο ώστε η Μητέρα να μπορεί να λάμπει περισσότερο. Ωστόσο, η Σελήνη και η Αφροδίτη σε όψη, σε έναν αντρικό χάρτη είναι συχνά το ίδιο περίπλοκη, αν και με διαφορετικό τρόπο.

Μπορεί να υπάρχει μία αίσθηση σύγχυσης μέσα στην αντρική ψυχή λόγω ανάμεικτων σημάτων που λαμβάνει από την μητέρα του, όπως το αν θα πρέπει να την δει ως την μητέρα που τον γαλουχεί, ή ως ερωμένη. Μπορεί να τον κάνει το δικό της «αντράκι», ίσως ως αντικατάσταση του εκλιπόντος συζύγου ή ενός δυστυχισμένου γάμου ή σχέσης. Μπορεί να δώσει στο γιό της όλα εκείνα τα αισθησιακά αγγίγματα και να παρηγορήσει τις ανάγκες του, ίσως για να χορτάσει τις δικές της αισθησιακές ανάγκες. Αυτό βεβαίως μην το λάβετε πραγματικά με σεξουαλικό τρόπο – αν και επίσης κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι πιθανό. Ένα αισθησιακό άγγιγμα δεν σημαίνει απαραίτητα και σεξουαλικό άγγιγμα. Μία μητέρα μπορεί να αγγίξει το πρόσωπο ή τα μαλλιά του παιδιού της, να του τρίψει την πλάτη, ή να τον βάλει για ύπνο και να τον φιλήσει για καληνύχτα χωρίς καμία σεξουαλική σκέψη ή πρόθεση. Ωστόσο, κάτω από τα τρυφερά της αγγίγματα υπάρχει μία ερωτική παρόρμηση και ανάγκη που μπορεί να μένουν ανεκπλήρωτες. Τα παιδιά είναι πολύ διαισθητικά και ευάλωτα και το νεαρό αγόρι μπορεί να νιώσει υπεύθυνο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της μητέρας του, αν και μπορεί να μην κατανοεί πλήρως τι είναι αυτό που πραγματικά εκείνη έχει ανάγκη.

Μία ακόμα πιθανή εμπειρία για τους άντρες με όψη Σελήνης – Αφροδίτης στον χάρτη τους είναι η μητέρα τύπου «Κοντά τα χέρια». Αυτού του είδους η εμπειρία μπορεί να είναι ακόμα περισσότερο επώδυνη από ότι η εμπειρία του γιού να προσπαθεί να έχει την μητέρα του ευτυχισμένη και να ικανοποιεί τις δικές της άγνωστες αισθησιακές ανάγκες (αν και αυτό είναι αδύνατο καθώς αυτό που εκείνη έχει ανάγκη είναι ένας εραστής, και αυτή την ανάγκη ο γιος της δεν μπορεί να την ικανοποιήσει). Αυτός είναι ο πιο δηλητηριώδης τύπος σχέσης διότι υπάρχει μία υποκείμενη αιμομικτική σχέση σε αυτόν τον τύπο «κοντά τα χέρια» μητέρας. Μπορεί να έχει επίγνωση των ερωτικών της επιθυμιών απέναντι στο γιό της και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο αρνείται να τον αγγίξει. Αυτές είναι γενικά καρμικές σχέσεις και μπορεί να είχαν υπάρξει εραστές σε κάποια προηγούμενη ζωή, κάτι το οποίο προσθέτει μόνο σύγχυση στο παιδί (και την μητέρα).

Οι επιπλοκές για έναν άντρα με όψη Σελήνης – Αφροδίτης σχετικά με τις μελλοντικές ερωτικές του σχέσεις, επικεντρώνονται γενικά μιλώντας στο ότι δεν γνωρίζει πότε επιθυμεί για σύντροφο έναν μητρικό ή ερωτικό τύπο. Μπορεί να ταλαντεύεται ανάμεσα στους δύο αυτούς τύπους, αδυνατώντας να αποφασίσει. Μπορεί επίσης να έχει την τάση να επιλέγει μία ερωμένη μόνο και μόνο για να επιχειρήσει να την μετατρέψει σε μητρική φιγούρα καθώς η σχέση προχωρά. Το δηλητήριό του είναι η σύγχυση που κουβαλά μέσα του, μέχρις ότου να αναπτύξει μία βαθύτερη επίγνωση του εαυτού του, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί μέσω των δύσκολων – ενήλικων πλέον – σχέσεών του. Μπορεί να ανακαλύψει ότι η πιο αξιόλογη και θεραπευτική σχέση μπορεί να είναι με μία γυναίκα που μοιράζεται επίσης την όψη Σελήνης – Αφροδίτης, αλλά μόνο αν έχει καταφέρει η ίδια πρώτα να αφυπνιστεί προς την ομορφιά.

Όψεις Σελήνης – Αφροδίτης

Η σύνοδος, η αντίθεση, η χιαστί, η όψη 135ο , το τετράγωνο και το ημι-τετράγωνο είναι δύσκολες όψεις αλλά η ένταση που προκαλούν θα διασφαλίσει ότι το άτομο με την όψη Σελήνης – Αφροδίτης θα συνεχίσει να προσπαθεί για να βρει λύσεις και να θεραπευτεί – ο πόνος είναι πολύ έντονος ώστε να μην τον αντιμετωπίσει.

Οι «εύκολες» όψεις όπως το τρίγωνο, το εξάγωνο, το ημί-εξάγωνο, η όψη 72ο και η όψη 144ο μπορεί να αποδειχθούν περισσότερο προκλητικές αν το πρόσωπο με την όψη Σελήνης – Αφροδίτης αποτύχει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και ως εκ τούτου ότι χρειάζεται θεραπεία. Μπορεί να θεωρούν την συμπεριφορά τους συνηθισμένη ή «φυσιολογική».

Σημειώσεις

1. Οι τρείς φάσεις της τριπλής θεάς είναι η Άρτεμις/Diana (η νεαρή κόρη, η παρθένα), η Σελήνη/Luna (η ώριμη, γόνιμη γυναίκα), η Εκάτη (η σοφή και ηλικιωμένη γυναίκα).

2. Η επαφή είναι ένας από τους πιο δυνατούς τρόπους για να γαλουχήσετε ένα άτομο με όψη Σελήνης – Αφροδίτης. Χρειάζονται φυσική, αισθησιακή, απτή τρυφερότητα για να νιώσουν ότι τους αγαπάνε. Αυτή η φυσική ανάγκη συνήθως ικανοποιείται όταν το πρόσωπο με όψη Σελήνης – Αφροδίτης είναι ένα παιδί, καθώς όπως είναι χαριτωμένο και όμορφο, προσελκύει την προσοχή και το ενδιαφέρον και οι γύρω του θέλουν να το αγκαλιάσουν και να το αγγίξουν λόγω της ομορφιάς του αυτής.

3. Πηγή: Snow-White and other tales of type 709

Γενική Βιβλιογραφία

Dryer, Ronnie Gale. Venus: The Evolution of the Goddess and Her Planet. London, England: Aquarian Press, 1994.

Idemon, Richard. Through The Looking Glass: A Search for the Self in the Mirror of Relationships. Seminars in Psychological Astrology, Volume 5. York Beach, Maine: Samuel Weiser, Inc. 1992.

Moore, Thomas. The Soul of Sex: Cultivating Life as an Act of Love. New York, New York: Harper-Collins, 1998.

Script-o-Rama. [Online] Snow White And The Seven Dwarves Script – transcript from the screenplay and/or Disney movie.
Script-o-Rama. [Online] Snow White And The Seven Dwarves Script – transcript from the screenplay and/or Disney movie.

 

Συγγραφέας: Dena L Moore
Πρωτότυπος τίτλος: Bite the poisoned apple – The Dark side of Moon & Venus in aspect
Πηγή: http://www.throughnightsfire.com/BitethePoisonedApple-MoonandVenusinaspect.html

To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από την συγγραφέα και αστρολόγο, Dena L Moore

Μετάφραση – Απόδοση: Μαρία Ευαγγελίδου

 

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments