0 0 votes
Article Rating

Όποιος χρησιμοποιεί την αστρολογία ως δικαιολογία για τις προσωπικές του ελλείψεις, λειτουργεί λανθασμένα και με αρνητική οπτική.

Το ζώδιό σας και οι πλανητικές επιρροές, σας προσφέρουν τα θετικά γνωρίσματα που μπορείτε να αναπτύξετε και να τελειοποιήσετε. Διαβάζοντας τις ενότητες που ακολουθούν, εξετάστε συνολικά το ωροσκόπιό σας ώστε να κρίνετε ποια από τα παρακάτω ισχύουν στην περίπτωσή σας. Αν γνωρίζετε τη θέση του Ήλιου σας (εσωτερική πλευρά του εαυτού σας), τον Ωροσκόπο σας (εξωτερική πλευρά/εμφάνιση του εαυτού σας) και τη θέση της Σελήνης σας (συναισθηματική πλευρά του εαυτού σας), διαβάστε πρώτα τις ενότητες αυτές και έπειτα επιλεκτικά διαβάστε τα άλλα τμήματα για να δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τις αρνητικές επιρροές σε θετικές.

ΖΥΓΟΣ

Ο βασικός σκοπός για τη δημιουργία κυβερνήσεων, δικαστικών συστημάτων, υπηρεσιών επιβολής του νόμου, νομικών επαγγελμάτων, λογιστικών συστημάτων και των επιστημών των μαθηματικών και της χημείας, είναι να διατηρείται το κύριο δυναμικό του Ζυγού – η ισορροπία. Πρόσθετοι επαγγελματικοί τομείς που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν είναι τα φάρμακα,ο σχεδιασμός, η διακόσμηση και ό,τι έχει να κάνει με την εξίσωση και τη διατήρηση του καθεστώτος. Έτσι, το κίνητρο των Ζυγών είναι ουσιαστικό και σημαντικό για όλη την ανθρωπότητα.

Για να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν οι δυνατότητες του Ζυγού, πρέπει να μάθετε να αναλαμβάνετε άμεση δράση και να είστε έτοιμοι να παίρνετε την ευθύνη για τις ενέργειές σας. Πρέπει να μάθετε να είστε πρόθυμοι και έτοιμοι να παραδεχτείτε ότι είστε άνθρωποι, που θα υπόκεινται κατά καιρούς σε κακή κρίση, ανακρίβειες και λάθη όπως όλοι μας. Θα πρέπει να αναπτύξετε το σκεπτικό πως είναι καλύτερα να προσπαθείτε να σημειώνετε πρόοδο με βάση τις θετικές αποφάσεις έστω και αν εμπεριέχουν το ρίσκο της αποτυχίας, παρά να μην κάνετε καμία προσπάθεια να μην προχωράτε καθόλου.

Η ιστορία αποδεικνύει ότι το μεγαλύτερο μέρος της προόδου της ανθρωπότητας έχει γίνει μέσα από μια διαδικασία δοκιμής και λαθών. Σε αυτή τη διαδικασία, επιχειρείται κάτι που αξίζει τον κόπο και δεν λειτουργεί, διαπιστώνονται λάθη ή ανακρίβειες, διορθώνονται και γίνονται επιπλέον προσπάθειες, με αποτέλεσμα κατά κανόνα την ενδεχόμενη επιτυχία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συνταγή για την επιτυχία δεν είναι το να κάθεστε στην άκρη και να φοβάστε ακόμη και να προσπαθήσετε. Είναι μια δοκιμασία η προθυμία να παραδέχεστε τα λάθη σας, να λαμβάνετε διορθωτικά μέτρα και να καταβάλετε προσπάθειες ώστε να οδηγηθείτε στην επιτυχία.

Η δυνατότητά σας να ζυγίζετε, να μετράτε και να ισορροπείτε τις καταστάσεις είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αλλά δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται ως αυτοσκοπός, είναι απλώς ένα μέσο προς το σκοπό. Αυτή η φυσική ενέργεια του Ζυγού, πρέπει να διαμορφωθεί σε δράση χωρίς το φόβο της αποτυχίας. Το μυστικό είναι να λειτουργείτε μετά από δίκαιη εξέταση των γεγονότων και να προετοιμάζεστε να δράσετε ξανά και ξανά, αν είναι απαραίτητο. Να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη αυτό το παλιό ρητό που λέει: “Ο επιμένων νικά!”

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τι συμβαίνει όταν μια ακατανίκητη δύναμη συναντά ένα ακίνητο αντικείμενο; Κατά κάποιο τρόπο, αυτό περιγράφει την κινητήριο δύναμη της φύσης του Σκορπιού. Είναι μια τόσο ισχυρή δύναμη, είτε για να επιφέρει πρόοδο είτε για να καταστρέψει! Ίσως και να είναι η πιο ισχυρή αστρολογική παρόρμηση, τόσο ισχυρή και τόσο ικανή να παράγει αποτελέσματα. Ωστόσο, πολύ συχνά τα αποτελέσματα που παράγονται δεν είναι και τόσο εποικοδομητικά.

Αυτή η παρόρμηση φαίνεται λοιπόν να είναι το κλειδί για την πιο θετική αξιοποίηση του δυναμικού του Σκορπιού. Εν συντομία, είναι το εξής: Οι Σκορπιοί πρέπει να είναι βέβαιοι ότι έχουν έναν πρακτικό και εποικοδομητικό στόχο πριν εξαπολύσουν αυτήν την ισχυρή δύναμη. Αν δεν το κάνουν, τότε η απογοήτευση και το τραγικό τελικά αποτέλεσμα, είναι εγγυημένα.

Εσείς οι Σκορπιοί, με βάση τη συναισθηματική φύση σας, καλά θα κάνετε να συμβουλεύεστε και άλλους πριν από τη λήψη αποφάσεων σχετικά με σημαντικές και ουσιαστικές δράσεις που έχετε ως στόχο. Η ανταλλαγή απόψεων με πιο πρακτικούς από εσάς ανθρώπους, θα αποδειχθεί πολύτιμη. Η δύναμη του Σκορπιού πρέπει να αξιοποιείται και να κατευθύνεται με έξυπνο τρόπο για να παραχθεί ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα.

Ενώ είναι αλήθεια ότι το δυναμικό του Σκορπιού έχει στενή σχέση με σεξουαλικά κίνητρα και ορμές, πρέπει να τονιστεί πως η ιστορία αποδεικνύει ότι πολλοί από εκείνους που άφησαν το σημάδι τους στο χρόνο, ήταν άτομα με έντονη σεξουαλική φύση. Πώς έκαναν αυτά τα εξαιρετικά επιτεύγματα στις τέχνες και τις επιστήμες, αν ήταν τόσο έντονα σεξουαλικοί; Το μυστικό τους για την επιτυχία ήταν στην ικανότητά τους να διοχετεύουν αυτό το κίνητρο από το καθαρά φυσικό επίπεδο, στο επίπεδο της σκέψης, της δημιουργικότητας και της φαντασίας. Ζήτησαν και πέτυχαν ικανοποίηση μέσα από δημιουργικές εργασίες πάνω και πέρα από τις χαρές της κρεβατοκάμαρας.

Όσοι από εσάς μπορεί να ξοδεύετε την παραγωγική σας ενέργεια καθαρά σωματικά, ας ελπίσουμε πως αυτή η πρόταση θα σας ωθήσει να διοχετεύσετε τη δύναμή σας σε πιο εποικοδομητικούς τρόπους. Ο Σκορπιός έχει τη δύναμη. Εσείς και μόνο εσείς αποφασίζετε που θα τη διοχετεύσετε. Χρησιμοποιήστε τη με σύνεση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όταν υπάρχουν άτομα που έχουν τη διορατικότητα και την ικανότητα να βλέπουν την τελική ολοκλήρωση σε ένα σχέδιο, ακόμη και πριν αρχίσει η δράση, τότε είναι δυνατό να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις υποθέσεις της ανθρωπότητας. Αυτή είναι η πιο θετική εφαρμογή της δύναμης του Τοξότη.

Πώς μπορεί ο άνθρωπος να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο, αν δεν μπορεί να οραματίζεται πριν αρχίσει η πραγματική εργασία για τη βελτίωση; Τίποτα καινούριο δεν μπορεί να υπάρξει σε φυσικό επίπεδο αν δε δημιουργηθεί πρώτα στο ψυχικό και πνευματικό επίπεδο συνείδησης. Αυτή η ικανότητα οραματισμού είναι το σήμα κατατεθέν του Τοξότη.

Όσοι ανήκετε σε αυτό το ζώδιο της φωτιάς, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτός ο κόσμος είναι πραγματικός και γεμάτος λεπτομέρειες, δεν είναι δυνατόν να είστε πλήρεις μόνο στο επίπεδο της σκέψης, των ονείρων και των οραμάτων του μέλλοντος. Πρέπει να μάθετε να εφαρμόζετε την επεκτατική σας νοοτροπία σε θέματα που αφορούν το παρόν.

Συνειδητοποιήστε ότι ο ψηλότερος ουρανοξύστης είναι πράγματι εντυπωσιακός αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά θα δείτε ότι στην πραγματικότητα αποτελείται από σχετικά μικρά κομμάτια που συνδυάζονται για να σχηματίσουν το σύνολο. Προχωρήστε τα οράματα και τα όνειρά σας, χρησιμοποιείστε τη διαίσθησή σας στο μέγιστο αλλά μην παρασύρεστε από το δάσος και χάνετε τα δέντρα.

Επιπλέον, αξιοποιείστε τις θετικές δυνατότητές σας μέσα από την ικανότητα του χιούμορ που διαθέτετε. Το ταλέντο σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μοιράζετε χαρά, ακόμα και όταν γελάτε με τις δικές σας ανοησίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι θετικές δυνατότητες του Αιγόκερω θα μπορούσαν να επιτευχθούν πληρέστερα και πολύ νωρίτερα αν εσείς που βρίσκεστε υπό την ισχυρή επιρροή του, μπορέσετε να μάθετε να χαλαρώνετε και να κοιτάτε τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, αντί να περιορίζετε συνέχεια τον εαυτό σας και να έχετε αβάστακτες απαιτήσεις με σκοπό να σκαρφαλώσετε όσο ψηλότερα μπορείτε στη σκάλα της επιτυχίας.

Ενδεχομένως, περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο, η επιρροή του Αιγόκερω τείνει να ενσταλάξει στον άνθρωπο τέτοια πίεση για να εξελιχθεί, με αποτέλεσμα να αισθάνεται σπάνια πραγματικά χαρούμενος ή ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχει κάνει, καθώς έχει την αίσθηση ότι θα μπορούσε ή θα έπρεπε να λειτουργήσει καλύτερα και πιο γρήγορα.

Έτσι το κίνητρο για εξέλιξη μετατρέπεται σε δύο μεγάλα αρνητικά στοιχεία που είναι συνυφασμένα με τον Αιγόκερω, την ανησυχία ή την κατάθλιψη και την αδιάκριτη πρακτική της χρησιμοποίησης των άλλων για ιδιοτελείς σκοπούς. Η ανησυχία ή η κατάθλιψη προκύπτουν από την απογοήτευσή σας για την έλλειψη προόδου ή όταν υπάρχουν πραγματικά εμπόδια. Τότε μπορεί πολύ εύκολα να προκληθεί μελαγχολία, κατήφεια και μια αίσθηση απόλυτης δυσαρέσκειας.

Σε αυτή τη φάση, μοιάζετε πολύ με τον “πνιγμένο που πιάνεται απ’ τα μαλλιά”. Αυτό το εσωτερικό συναίσθημα ότι η αποτυχία είναι επικείμενη, μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε και οποιονδήποτε μπορείτε ώστε να διασφαλίσετε τη θέση σας και να αποφύγετε αυτή την απογοήτευση. Όπως και ο πνιγμένος άνθρωπος, ίσως να μην κάνετε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να καλύψετε αυτό που κάνετε και έτσι εκμεταλλεύεστε κάθε δυνατό καταφύγιο.

Όσοι έχετε αυτή την ισχυρή επιρροή του Αιγόκερω, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε πολλές πιθανότητες επιτυχίας και επίτευξης των στόχων σας αλλά δεν μπορείτε πάντα να αποφεύγετε ορισμένα εμπόδια, καθυστερήσεις και δυσκολίες. Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πιθανής επιτυχίας συνήθως πραγματοποιείται στο δεύτερο μισό της ζωής ή μέσα στη δεκαετία των 30. Να βλέπετε πιο συχνά τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να θυμάστε ότι πάντα έρχεται μια καλύτερη μέρα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Kαλό θα ήταν να μάθετε να αξιοποιείτε την αυθεντικότητά σας. Θα πρέπει να αντιστέκεστε στον εύκολο δρόμο που κάνει τη μοναδικότητά σας για να θεωρείται από τους άλλους ως παραξενιά ή ιδιοτροπία. Βεβαίως, αυτός είναι ο πιο εύκολος δρόμος να ακολουθήσετε αλλά δεν είναι και ο πιο παραγωγικός. Ο κόσμος χρειάζεται την πρωτοτυπία, τη φρεσκάδα, καθώς και ένα νέο τρόπο να βλέπει τα πράγματα, αλλά όπως και να έχει δεν του αρέσει πάντα να τον αιφνιδιάζει η καινοτομία ως μια εντελώς αναπάντεχη έκπληξη.

Αυτό που δυσκολεύεστε συχνά να καταλάβετε είναι η ανάγκη της ανθρωπότητας για το αίσθημα ασφάλειας και η εκτίμηση στις παραδόσεις. Δεν είναι δυνατό να λαμβάνετε την πλήρη αποδοχή όταν φέρνετε συνεχώς τα πάνω κάτω. Η ανθρωπότητα είναι γενικά αργή, όσον αφορά την αποδοχή της αλλαγής, ακόμα και όταν είναι απολύτως απαραίτητη.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να αξιοποιήσετε πιο αποτελεσματικά αυτό το δυναμικό του Υδροχόου, θα πρέπει να αναπτύξετε την ικανότητα του σωστού προγραμματισμού των μελλοντικών σας σχεδίων. Ενώ είναι γενικά αλήθεια ότι έχετε ξεκάθαρα στο μυαλό σας τους βασικούς σας στόχους, οι άλλοι μπορεί να μην είναι σε θέση να τους δουν ή να τους καταλάβουν, όταν βλέπουν τις εναλλασσόμενες στάσεις και τις ενέργειές σας.

Σχεδιάστε προμελετημένα τις κινήσεις σας αλλά το πιο σημαντικό είναι να σκέφτεστε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων. Συνειδητοποιήστε ότι η αλλαγή που φαίνεται σε εσάς φυσική, μπορεί στους υπόλοιπους -που είναι λιγότερο ευέλικτοι και προσαρμόσιμοι- να μη βγάζει κανένα νόημα.

Μοιράζεστε αυτόν τον κόσμο μαζί με άλλους ανθρώπους, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνετε υπόψιν σας τις σκέψεις, τις ελπίδες και τις επιθυμίες τους αν θέλετε να επιτυγχάνετε τις επιδιώξεις σας. Αναπτύξτε την υπομονή σας και μάθετε να εξετάζετε τα θέματα και από τη σκοπιά των άλλων ανθρώπων, ώστε να εξασφαλίσετε την αποδοχή των μοναδικών και αναζωογονητικών σας δυνατοτήτων. Προχωρήστε και διαδώστε την αδελφική σας αγάπη αλλά πρώτα απ’ όλα να είστε σίγουροι ότι και οι άλλοι είναι συναισθηματικά και ψυχολογικά έτοιμοι να το αποδεχθούν και να το εκτιμήσουν.

ΙΧΘΕΙΣ

Για εσάς που είστε διαποτισμένοι με τις δυνατότητες των Ιχθύων, μάλλον θα είναι πολύ εύκολο να αισθάνεστε αταίριαστοι σε αυτή την εποχή. Το γεγονός αυτό φαίνεται, μεταξύ άλλων, από τον μικρό αριθμό βιβλίων ποίησης που δημοσιεύονται πλέον και από το γεγονός ότι οι ποιητές έχουν -λίγο πολύ- εξαφανιστεί μαζί με τα βιβλία τους. Φαίνεται πως αυτή η εποχή έχει να κάνει περισσότερο με την επιστήμη, την εφεύρεση καθώς και με το απροσδόκητο του Υδροχόου.

Ουσιαστικά είναι αλήθεια ότι οι Ιχθείς έχουν μια ποιητική φύση και είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι. Λόγω της οξείας φύσης των αισθήσεων και των συναισθημάτων σας, αντιλαμβάνεστε έντονα τα αισθήματα των άλλων με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αποτυγχάνετε να αναλάβετε θετική δράση στη ζωή σας, από φόβο μήπως προσβάλλετε κάποιον ή μήπως βλάψετε τα συναισθήματά του. Κατά συνέπεια, φαίνεστε κάπως αναποφάσιστοι ή “άνοστοι”.

Για να επωφεληθείτε από τις αληθινές σας δυνατότητες, θα πρέπει να θέσετε σε εφαρμογή τη φυσική δυαδικότητα του ζωδίου σας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να μάθετε να καθοδηγείτε “δύο ζωές”. Μπορείτε να έχετε την ιδιωτική εσωτερική σας ζωή, στην οποία είστε σε θέση να απολαμβάνετε την ευαισθησία σας, τα όνειρά σας, τις ιδεαλιστικές έννοιες της αγάπης και της ομορφιάς αλλά και την τάση σας να τοποθετείτε αυτούς που αγαπάτε σε ένα βάθρο. Αυτό είναι το ποσειδώνιο πατρογονικό σας δικαίωμα. Όμως δεν πρέπει να αφήνετε αυτό το συνολικό ιδεαλισμό να σας κυριεύει στην πρακτική πραγματικότητα της καθημερινότητάς σας.

Ενθαρρύνετε τη συνειδητοποίηση, όσο οδυνηρή και αν είναι στην αρχή, ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα με κρύα γεγονότα και στοιχεία, και πως σε αυτόν ακριβώς τον κόσμο θα πρέπει να λειτουργήσετε και να επιβιώσετε. Μάθετε να διαχωρίζετε τα γεγονότα από την ψευδαίσθηση. Αναπτύξτε περισσότερο τον σκεπτικισμό σας απέναντι στα γεγονότα και τους ανθρώπους που φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, ίσως αποδειχθεί ότι είναι πράγματι κάτι άλλο από αυτό που φαίνονται.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας όσο θέλετε στην προσωπική σας ζωή αλλά μάθετε να τη χρησιμοποιείτε και με πιο πρακτικό τρόπο προκειμένου να αποφεύγετε την απογοήτευση και να αξιοποιείτε στο έπακρο τις δημιουργικές και πολύτιμες δυνατότητές σας.

Copyright © 2010 από το Dell Magazines, αρχικά δημοσιευμένο στο Dell Horoscope

Το myHoroscope.gr διαθέτει άδεια αναδημοσίευσης από το Dell Horoscope
Συγγραφέας: Elbert Wade
Πρωτότυπος τίτλος: Develop Your Astrological Positive Traits: Libra thru Pisces 
Πηγή:
 Develop Your Astrological Positive Traits: Libra thru Pisces
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα και αστρολόγο, Elbert Wade
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments