0 0 votes
Article Rating

Το καλοκαίρι όλοι ονειρευόμαστε λιγότερο ή περισσότερο την χαλάρωση, την ηρεμία και την αλλαγή, μέσα από τις ημέρες των καλοκαιρινών μας διακοπών. Είναι η εποχή κατά την οποία οι ρυθμοί της έντασης πρέπει να πέσουν, για να ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας… μακριά από τις καθημερινές υποχρεώσεις, την διαρκή απασχόληση με τις ευθύνες της καθημερινότητας, τις αγωνίες της δημιουργικότητάς μας. Είναι η κατάλληλη περίοδος να βρεθούμε με αγαπημένα πρόσωπα, είτε φιλικά, είτε οικογενειακά. Με πρόσωπα που θα ήθελαν να είναι κοντά μας και δεν τους δίνουμε την ευκαιρία κατά την διάρκεια του χειμώνα. Τώρα, στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, κάτω από την ομπρέλα της θάλασσας, ή στη δροσιά ενός βουνού, μπορούμε επιτέλους να συζητήσουμε, να διαβάσουμε, να ακούσουμε μουσική, ανέμελα, χωρίς να κοιτάζουμε το ρολόι του χρόνου να κυλά απειλητικά, σαν τις υπόλοιπες μέρες του έτους.

Πώς θα μας συμβούλευαν οι προδιαγραφές των άστρων, για να περάσουμε καλύτερα τις ημέρες των διακοπών μας; Ας διαβάσουμε το κείμενο, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου μας ή αν γνωρίζουμε τον ωροσκόπο και με το ζώδιο του ωροσκόπου μας.
ΚΡΙΟΣ
Με το πνεύμα της περιπέτειας, οι διακοπές για σας, θα είναι ένας τρόπος ανακάλυψης και νέων διαδρομών. Αποφασίστε να εκτονωθείτε σε ένα χώρο που θα υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες, καθώς η ένταση σας αρέσει, να αυξήσετε τις επιδόσεις σας σε ένα χόμπι που θα παρέχει ενεργητικότητα και να κάνετε μία νέα αρχή, σε κάτι που επιθυμούσατε, αλλά δεν βρίσκατε τον χρόνο . Θα θέλατε οι διακοπές σας να παρέχουν την ικανοποίηση μέσω της διασκέδασης και της πολυτέλειας ίσως, επομένως θα πρέπει να είστε ευχαριστημένοι με ένα τόπο όπου υπάρχει αρκετή ζωντάνια, κέντρα διασκέδασης και ίσως πολυτέλεια που θα σας κάνει να δηλώσετε την παρουσία σας, μέσα από δαπάνες που θα εντυπωσιάσουν. Επειδή είστε παρορμητικοί, θυμηθείτε πως μετά τις διακοπές, οι υποχρεώσεις επανακάμπτουν. Λίγη σύνεση λοιπόν!
Τόποι που σας ταιριάζουν: Αγγλία, Δανία, Γερμανία, Πολωνία, Παλαιστίνη, Συρία, Ιαπωνία, Μασσαλία, Φλωρεντία, Νάπολη, Σαραγόσα, Ουτρέχτη, Κρακοβία.

ΤΑΥΡΟΣ
Είστε από τα άτομα που δεν θέλουν να χαλάνε την ρουτίνα και την ασφάλειά τους. Για σας οι διακοπές, θα είναι μία πραγματική απόλαυση, καθώς θα μπορείτε να εκφραστείτε δίχως ένταση και ανάγκη να τρέξετε για τις υποχρεώσεις σας. Επειδή αγαπάτε την φύση, η επαφή μαζί της, αν ζείτε σε μεγαλουπόλεις, θα είναι περιορισμένη. Κατά την διάρκεια των διακοπών σας, λοιπόν, θα έχετε την ευχέρεια να ξεφύγετε, να διαπιστώσετε πόσο όμορφη είναι η εξοχή και τα λουλούδια, τα λαγκάδια και ο καθαρός αέρας. Οι ομορφιές της φύσης με τα χρώματα και τις μυρωδιές τους σας καλούν και ένα όμορφο σπίτι χωμένο στα λουλούδια, είναι αυτό που θα σας ταίριαζε. Προσοχή όμως, να φροντίσετε να υπάρχουν οι ανέσεις που θα σας άρεσαν, γιατί θα ήταν ό,τι το χειρότερο να ταλαιπωρηθείτε με δυσκολίες ή απρόοπτα!
Τόποι που σας ταιριάζουν: Ιρλανδία, Ιράν, Γεωργία, Καύκασος, Κύπρος, Λευκορωσία, Νησιά του Αιγαίου, Λειψία, Πάρμα, Παλέρμο, Ρόδος, Σαιντ Λιούις, Δουβλίνο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ανήσυχοι και περίεργοι, αεικίνητοι και πολυσχιδείς, θα έχετε την ευκαιρία στην περίοδο που δεν υπάρχουν υποχρεώσεις, να αφήσετε ελεύθερο τον εαυτό σας για πνευματικές αναζητήσεις και για να συζητήσετε με ανθρώπους που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας. Θα ήταν καλό να κάνετε μικρά ταξίδια, να έχετε διαρκείς εναλλαγές και να ακούσετε διάφορα νέα, τώρα που ο χρόνος δεν υπαγορεύει περιορισμούς. Μπορεί να σας αρέσει, να μπείτε σε ένα αυτοκίνητο και να αλλάξετε τόπους και παραστάσεις, βλέποντας νέα πρόσωπα, γνωρίζοντας νέες περιοχές. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, ανταλλάξτε όμορφες ιδέες με τους οικείους σας, με όσους δεν έχετε την ευκαιρία να συναναστραφείτε μέσα στην πίεση των υποχρεώσεων της χρονιάς. Διαβάστε, γράψτε τις σκέψεις σας, λύστε ένα σταυρόλεξο, αναπτύξτε σχέσεις. Είναι σίγουρο, πως δεν θα πλήξετε ποτέ, στον ελεύθερο χρόνο σας!
Τόποι που σας ταιριάζουν: ΗΠΑ, Βέλγιο, Λομβαρδία, Κάτω Αίγυπτος, Σαρδηνία, Δυτική Αγγλία, Αρμενία, Φλάνδρα, Ουαλία, Πλύμουθ, Μελβούρνη, Κόρντοβα, Βερσαλλίες, Σαν Φραντζίσκο, Μετζ, Νυρεμβέργη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι καλοκαιρινές διακοπές, είναι για σας η ευκαιρία να ξαναβρεθείτε με την οικογένειά σας. Θα είναι όμορφο να βρείτε ένα χωριουδάκι σε ένα μικρό κόλπο της θάλασσας κι εκεί, να περάσετε ήρεμες στιγμές μακριά από την πολυκοσμία και τον θόρυβο. Κατά την περίοδο των διακοπών σας, θα μπορέσετε να αισθανθείτε την θαλπωρή των αγαπημένων σας προσώπων, είτε αυτά είναι η οικογένεια, είτε –αν δεν είστε παντρεμένοι- είναι άτομα με τα οποία αισθάνεστε οικεία και ευχάριστα. Αφήστε τις ιδιοτροπίες κατά μέρος, βρείτε ένα μέρος όπου θα αισθάνεστε «σαν στο σπίτι σας» και με την ασφάλεια αυτή, ξεκουραστείτε. Κολυμπήστε, ή εξερευνήστε κάποιον τόπο που έχει παρελθόν και παραδόσεις. Θα μάθετε πληροφορίες που θα είναι για σας ενδιαφέρουσες. Αν είστε λίγο της περιπέτειας, ένας τόπος με σπήλαια, θα γεμίσει όμορφα τις ελεύθερες στιγμές των διακοπών σας.
Τόποι που σας ταιριάζουν: Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νήσος Αγίου Μαυρικίου, Παραγουάη, Αλγέρι, Άμστερνταμ, Μιλάνο, Κωνσταντινούπολη, Νέα Υόρκη, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Γένοβα, Βέρνη, Βενετία.

ΛΕΩΝ
Οι διακοπές είναι συνυφασμένες με την φύση του ζωδίου σας. Είναι περίοδος που σας κάνει να αισθάνεστε χαρά και να μπορείτε να διασκεδάσετε ή να ξεπεράσετε με κάθε τρόπο την ρουτίνα της καθημερινότητας. Θα θέλατε να έχουν άνεση και αν διαθέτετε το οικονομικό εύρος, θα ήταν καλό για σας, να τις περάσετε σε ένα άνετο ή και πολυτελές ξενοδοχείο, όπου θα σας παρέχουν κάθε ικανοποίηση. Να ξεκουραστείτε πίνοντας ένα απεριτίφ στην πισίνα ή να πάρετε μέρος σε όμορφες γιορτές που θα διοργανώνει ο χώρος που σας φιλοξενεί. Η περίοδος των διακοπών δεν πρέπει να κυλήσει με ταλαιπωρίες, ή με στερήσεις. Αντίθετα, θα θέλετε να φανείτε γενναιόδωροι και θα πρέπει να προσέξετε τα έξοδά σας. Δεν θα είναι συνετό να ξεπεράσετε τις δυνατότητές σας! Επίσης, αποφύγετε τον τζόγο ή τις ριψοκίνδυνες ερωτικές περιπέτειες. Η καρδιά σας είναι ανοιχτή στη διασκέδαση, αλλά μην το παρακάνετε!
Τόποι που σας ταιριάζουν: Γαλλία, Ιταλία, Σικελία, Ρουμανία, Άλπεις, Μπαθ, Ρώμη, Μπρίστολ, Φιλαδέλφεια, Πράγα, Ραβέννα, Δαμασκός, Βομβάη, Σικάγο, Τύρος και Σιδώνα, Μπλάκπουλ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η επαφή με την φύση, σε ένα ήρεμο και χαλαρό τόπο, είναι επαφή που σας ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό. Ένα χωριό με αγροτικές καλλιέργειες θα μπορούσε να είναι μία επιλογή σας. Να έρθετε σε επαφή με απλούς ανθρώπους, μακριά από το άγχος των υποχρεώσεων και της πίεσης, να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, αλλά χωρίς να υποστείτε πίεση και μεγάλες αλλαγές. Θα σας βοηθούσε η επαφή με τον κόσμο της επαρχίας, καθώς θα σας δοθεί η ευκαιρία να μελετήσετε τις λεπτομέρειες της ζωής τους που σας είναι άγνωστες. Να γευτείτε παραδοσιακά φαγητά με αγνά υλικά και να κάνετε την ανάπαυλά σας. Ανεβείτε σε κάποιες βουνοκορφές, ανταλλάξτε απόψεις με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που έχουν την πείρα των χρόνων και μπορούν να σας διηγηθούν όμορφες ιστορίες του τόπου και της ζωής τους. Αποφύγετε όμως την κριτική και τα ανούσια σχόλια! Απλά δεχθείτε τη νέα γνώση.
Τόποι που σας ταιριάζουν: Τουρκία, Ελβετία, Ινδία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Κροατία, Κρήτη, Πελοπόννησος, Ιερουσαλήμ, Τουλούζη, Λυών, Παρίσι, Στρασβούργο, Λος Άντζελες, Χαϊδελβέργη, Μπρίντιζι.

ΖΥΓΟΣ
Για σας, οι διακοπές είναι μία απόδραση! Είναι συνυφασμένες με τον αέρα της επικοινωνίας και της επαφής με νέους ανθρώπους, με γνωριμίες και σχέσεις. Η ανάγκη σας να βρίσκεστε ανάμεσα σε άλλους, θα σας οδηγήσει σε μέρη πολυσύχναστα, σε τόπους που έχουν όμορφα χρώματα, πόλεις με αρχιτεκτονική και στυλ. Θα σας είναι ευχάριστο να κάνετε γνωριμίες κατά την διάρκεια των διακοπών, να χαρείτε, να ανταλλάξετε ιδέες και να νοιώστε την πνευματική ελευθερία. Νέες περιοχές, ή νέοι άνθρωποι θα δώσουν στη ζωή σας ποικιλία και θα σας κάνουν να αισθανθείτε πως ανατρέπετε τα περιορισμένα όρια της καθημερινότητας. Μη ξεχνάτε πως θα σας ξεκουράσει να συχνάζετε σε μέρη που θα συναντάτε άτομα μοντέρνα, εντυπωσιακά ή εκκεντρικά, όμως πάντα με άποψη.
Τόποι που σας ταιριάζουν: Αυστρία, Ινδοκίνα, Κίνα, Θιβέτ, Άνω Αίγυπτος, Αργεντινή, Λισαβόνα, Αμβέρσα, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Γιοχάνεσμπουργκ, Κοπεγχάγη, Ληντς, Νότιγχαμ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οι διακοπές για σας, θα είναι ενδιαφέρουσες, αν περιέχουν στοιχεία εξερεύνησης και μία μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Δεν θα διστάσετε να τις περάσετε σε ένα μέρος, που επικρατεί η μυστικότητα. Θα σας συνάρπαζε ίσως ένα κάστρο, ένα σπίτι με ιστορία και θρύλους. Αν αυτό δεν είναι εύκολο, αποφύγετε τα θορυβώδη και τα μοντέρνα μέρη. Για σας, το να μην έχετε κάτι βαθύτερο να ανακαλύψετε, οι διακοπές δεν θα έχουν ενδιαφέρον. Ξεφύγετε όσο μπορείτε, είτε κοντά σε θάλασσα, είτε σε ένα απόμακρο νησάκι, είτε σε ένα βουνό που έχει λίμνες και ποτάμια. Εκεί, που το θρόισμα των φύλλων, κρύβει την αίσθηση της φύσης που μιλά και μας καλεί. Εκεί που θα νοιώσετε το κάλεσμα της ζωής και της δημιουργίας. Επωφεληθείτε να μελετήσετε βιβλία με πλοκή μυστηρίου. Κρατήστε σημειώσεις για αυτά που δεν κατανοείτε, αλλά έχουν κάτι να σας προσφέρουν, μόλις βρείτε το κλειδί τους!
Τόποι που σας ταιριάζουν: Αλγερία, Ιουδαία, Συρία, Καταλονία, Μαρόκο, Νορβηγία, Βαβαρία, Καππαδοκία, Βαλένθια, Φρανκφούρτη, Ντόβερ, Φεζ, Λίβερπουλ, Νέα Ορλεάνη, Βαλτιμόρη, Χάλιφαξ, Νιούκαστλ.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Για σας, οι διακοπές θα είναι πάντα συνδεδεμένες με την ελευθερία κίνησης και την έλλειψη περιορισμού. Τις φαντάζεστε σαν ένα ανοιχτό τοπίο, σαν ένα διάδρομο που σας κάνει να πετάτε προς νέους ορίζοντες. Το καλύτερο που θα σας άρμοζε, θα ήταν ένας τόπος μακριά, πολύ μακριά, στο εξωτερικό. Η επαφή με άλλους πολιτισμούς, με ξένες ιδέες και αντιλήψεις, θα σας εμπλουτίσουν. Αν μπορείτε να ταξιδέψετε μακριά, μην διστάζετε! Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μην απογοητεύεστε. Κάθε περιοχή που έχει ανοιχτούς ορίζοντες κι όχι περιορισμένο χώρο, σας αρμόζει. Αρκεί να είναι διαφορετική από τον τόπο διαμονής σας. Πηγαίνετε εκεί με το πνεύμα της ανακάλυψης της λαογραφίας και των εθίμων του τόπου. Και μην ξεχνάτε: μπορείτε να ταξιδέψετε στον ελεύθερό χρόνος σας, με την φαντασία, στις σελίδες ενός ταξιδιωτικού μυθιστορήματος.
Τόποι που σας ταιριάζουν: Αραβία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Μαδαγασκάρη, Προβηγκία (Γαλλίας), Δαλματία, Αβινιόν, Νότινγκαμ, Στουτγάρδη, Τολέδο, Σάντερλαντ, Κολωνία.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
Θα απολαύσετε τις ημέρες των διακοπών σας, αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τα ψηλά βουνά της περιοχής σας ή αποδράσετε κάπου όπου υπάρχουν βουνά. Η απομόνωση θα σας κάνει καλό, μετά από τον διαρκή αγώνα στον στίβο της καθημερινότητας. Κάποιοι από εσάς, δεν αποκλείεται να επιλέξετε ένα ερημητήριο, ένα ξερονήσι, ή ένα μοναχικό τόπο, χωρίς ένταση και φασαρία. Ξεκουραστείτε, χαλαρώστε και σχεδιάστε το «αύριο» χωρίς το κυνήγι της επιτυχίας. Έχετε χρόνο γι’ αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους! Αν έχετε ανάλογα ενδιαφέροντα, μπορείτε να αποφασίσετε να επισκεφθείτε μοναστήρια ή τόπους που έχουν την νοσταλγία του χθες, όπως παλιές ερειπωμένες πόλεις, ιστορικά μνημεία, μουσεία. Η επαφή με την πέτρα, είναι μέρος του στοιχείου του ζωδίου σας. Σε όποιους αρέσει λίγο η περιπέτεια, η εξερεύνηση σπηλαίων, θα είχε ενδιαφέρον.
Τόποι που σας ταιριάζουν: Ελλάδα, Ινδία, Βοσνία, Αλβανία, Βουλγαρία, Μεξικό, Λιθουανία, Τοσκάνη, Βρυξέλλες, Σαξονία, Οξφόρδη, Κωστάντζα, Έσση, Φαγιάνς, Βρανδεμβούργο, Πορτ Σάιντ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τα γρήγορα ταξίδια και οι ανοιχτοί χώροι, θα ήταν η πρώτη σας επιλογή. Μία μεγάλη αλλαγή, μία αποτίναξη των συνηθειών που σας κουράζουν, το στοιχείο της ελευθερίας, είναι σημαντικά για σας. Μπορείτε να αποφασίσετε να ξεφύγετε, με λίγα ρούχα στις αποσκευές σας, για άγνωστο προορισμό. Να μπείτε σε ένα μέσον γρήγορο (αεροπλάνο, τρένο) και να αλλάξετε εντελώς παραστάσεις. Θα αισθανθείτε την ανάγκη για το απρόοπτο και την έκπληξη. Αυτό που θα ταράξει τις ισορροπίες και τα γνωστά. Χώροι που δεν περιορίζουν, τόποι που έχουν ανοιχτό πεδίο και αέρα, σας ταιριάζουν. Χώροι που είναι μοντέρνοι, όπως οι μεγαλουπόλεις, θα σας τραβήξουν την προσοχή, αν υπάρχει η δυνατότητα να θαυμάσετε μοντέρνα αρχιτεκτονική ή τεχνολογικά επιτεύγματα. Μόλις όμως τα δείτε και τα γνωρίσετε, θα θελήσετε να πάτε αλλού. Γενικά, οι διακοπές με στασιμότητα, δεν θα σας αρέσουν.
Τόποι που σας ταιριάζουν: Πολωνία, Πρωσία, Σουηδία, Λιθουανία, Ρωσία, Βεστφαλία, Πιεμόντε, Βρέμη, Σάτσμπουργκ, Αμβούργο, Τρεντ, Σώλσμπερυ, Κιρκασία, πετρώδεις αραβικές περιοχές.

ΙΧΘΕΙΣ
Ετοιμαστείτε για ρομαντικές εξορμήσεις, εκεί που η φαντασία μπλέκει με την πραγματικότητα. Η φυγή θα είναι η ουσία των καλοκαιρινών σας διακοπών. Η χαλάρωση σας περιμένει και δεν θα βαρεθείτε να βρίσκεστε μακριά από τους περιορισμούς και τα καθήκοντα. Γιατί δεν είναι στην φύση σας να μπαίνετε σε καλούπια. Η έννοια της πλήρους αποδέσμευσης παίζει ρόλο την στιγμή των διακοπών. Δεν σας αρέσουν οι διακοπές με φίλους που σας υποχρεώνουν σε συγκεκριμένη τακτική. Δεν επιθυμείτε να πιεστείτε. Φυσικά τα εξωτικά μέρη ασκούν γοητεία για σας. Οι μυρωδιές, τα χρώματα, το μυστήριο των τόπων αυτών. Αν μπορείτε να κάνετε ένα τέτοιο ταξίδι, μην καθυστερείτε! Στους τόπους που θα επισκεφθείτε, ακούστε την παραδοσιακή μουσική και προσπαθήστε να λικνιστείτε στο ρυθμό της. Και κυρίως, μην ξεχνάτε το σημαντικό: το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, που πρέπει να προέχει τις μέρες αυτές!
Τόποι που σας ταιριάζουν: Πορτογαλία, Καλαβρία, Νορμανδία, Σαχάρα, Αλεξάνδρεια, Σεβίλλη, Κομποστέλλα, Τίβερτον, Μπούρνμαουθ, Λάνκαστερ, Πρέστον

Λίλιαν Σίμου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments