0 0 votes
Article Rating

Καρμικές συναντήσεις στη ζωή μας… Σκεφθήκατε κάποια φορά, πως μία επαφή, μία γνωριμία διαφέρει από πολλές άλλες; Τι το ξεχωριστό έχει;

Είναι αρκετά απλό: ο άνθρωπος με τον οποίο συνάπτουμε αυτή τη σχέση μας προκαλεί έντονα συναισθήματα. Δεν μπαίνει στη λίστα των «γνωστών» της καθημερινότητας. Τον ξεχωρίζουμε σε μία συντροφιά, ένα σύνολο ατόμων, έλκει την προσοχή μας χωρίς να υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Κάλλιστα, μπορεί να αισθανθούμε ιδιαίτερη οικειότητα μαζί του, από την πρώτη στιγμή. Τα αισθήματα που μας προκαλεί διεγείρουν τις συγκινήσεις μας. Άλλοτε μας είναι εξαιρετικά συμπαθής, άλλοτε ιδιαίτερα αντιπαθής χωρίς λόγο. Σίγουρα, όμως, δεν μας είναι αδιάφορος.

Η αστρολογία δεν αποτελεί μόνο εξωτερική γνώση. Έχει τρία στάδια ανάπτυξης συνολικά. Πέραν της εξωτερικής, προχωρά στην ψυχολογική της προσέγγιση και την καρμική (όπου ασχολείται με τον ψυχικό μας κόσμο και τις καταβολές του) και την πνευματική (όπου μελετά την πνευματική διάσταση της ύπαρξης).
Η ψυχολογική αστρολογία οδηγεί στην κατανόηση των εσωτερικών μας αναγκών και η καρμική διευκρινίζει την προσωπική μας διαδρομή και τις επιταγές της. Πώς διαπιστώνουμε όμως το μονοπάτι της ζωής; Πώς το ανακαλύπτουμε; Υπάρχουν πολλά στοιχεία και αυτά συνήθως ενεργοποιούνται από εξωτερικά ερεθίσματα. Από γεγονότα εξωγενή, από ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέει κάτι. Οι ιδιαίτερες αυτές συναντήσεις θα αναλυθούν στην πορεία των άρθρων της στήλης, με παραδείγματα και πληροφορίες.

Η καρμική ανάλυση ενός χάρτη περιέχει πολλά σημαντικά σημεία. Ένα στοιχείο που μπορούμε να δούμε μέσα στις καρμικές συναντήσεις της ζωής μας είναι η μελέτη των Δεσμών της Σελήνης. Οι Δεσμοί της Σελήνης δηλώνουν την προσωπική μας διαδρομή από το χθες στο αύριο. Είναι ο μίτος της Αριάδνης στο Λαβύρινθο της προσωπικής μας αναζήτησης.
Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι δύο νοητά σημεία τα οποία προκύπτουν από την κίνηση της Σελήνης γύρω από τη Γη και τη κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο. Το ένα είναι βόρεια της εκλειπτικής και το άλλο νότια. Κατά την καρμική αστρολογία, ο Β. Δεσμός της Σελήνης μας πληροφορεί για την εξέλιξή μας. Ο Ν. Δεσμός της Σελήνης μας θυμίζει το χθες και τα λάθη μας, τα δώρα της γνώσης από τις εμπειρίες μας. Είναι το γνωστό μας σημείο, το οικείο, από το οποίο δεν ξεφεύγουμε εύκολα.

Ανάλογα με τη θέση των Δεσμών μας στον γενέθλιο χάρτη, έχουμε την τάση να έλκουμε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων κοντά μας. Οι θέσεις των Δεσμών βρίσκονται στις αστρολογικές εφημερίδες, στα υπολογιστικά προγράμματα ή, όποιος επιθυμεί, μπορεί να τις πληροφορηθεί από έναν αστρολόγο της επιλογής του.

Τι αναζητάμε αν έχουμε τον Ν. Δεσμό στον:

Κριό

Έλκουμε άτομα που με παρόρμηση επιδιώκουν να μας κατακτήσουν. Συνηθίζουμε να έχουμε μία εγωκεντρική συμπεριφορά στις σχέσεις μας και να φέρνουμε κοντά μας άτομα τα οποία έλκονται από την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Οι σχέσεις μας διακατέχονται από οξύτητα και πολεμική διάθεση. Γινόμαστε αντιδραστικοί και δεν έχουμε ευχέρεια στη συνεργασία. Δεν έχουμε συνεννόηση. Δεν συμβιβαζόμαστε. Ενδεχομένως νιώθουμε ζήλια ή προκαλούμε τη ζήλια. Ο ερωτισμός είναι έντονος, όχι όμως αρκετός για να μας προσφέρει σταθερές σχέσεις. Για να διατηρηθεί η καλή επαφή, χρειάζεται να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε και να συμβιβαστούμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Ταύρο

Μας έλκουν άτομα που αναζητούν την ασφάλεια και έχουν σταθερότητα στη συμπεριφορά. Διακρίνεται μία νωχελικότητα στη σχέση και ελάχιστα ένταση, πέρα από αυτή της συναισθηματικής έκφρασης. Αν και θα θέλαμε να ζήσουμε συγκλονιστικές στιγμές και να κάνουμε αλλαγές σε βάθος, διατηρούμε μία στατική θέση. Υπάρχει μία τάση για απολαύσεις, για ευχαρίστηση των αισθήσεων και μόνο, χωρίς ουσία. Η ανάγκη για καλοπέραση μπορεί να μας οδηγήσει σε άτομα που δεν έχουν όνειρα κι ανησυχίες, αλλά έχουν επιθυμία μόνο για κτητικότητα και προσωπική ικανοποίηση. Χρειαζόμαστε βαθύτερη προσέγγιση στη σχέση. Εδώ, πρέπει να αντισταθούμε στις βολικές καταστάσεις.

Δίδυμοι

Συνηθίζουμε να φέρνουμε κοντά μας άτομα ανήσυχα, αλλά και αναποφάσιστα. Συχνά, αναζητάμε τον πρώτο εφηβικό μας έρωτα και συγκρίνουμε τις σχέσεις μ’ αυτόν. Η ανασφάλεια είναι τονισμένη μέσα κι όσο κι αν λέμε πως την επόμενη φορά δεν θα μας συμβεί, διαρκώς ψάχνουμε άτομα σχετικά ανώριμα και επιδιώκουμε αβέβαιες σχέσεις. Η εντιμότητα και ο διάλογος κι από τις δύο πλευρές είναι απαραίτητος. Οι δεσμοί μας βάζουν σε διλήμματα και δεν μας καλύπτουν συναισθηματικά. Πρέπει να σχετιζόμαστε με άτομα που έχουν σοφία και ηθική υπόσταση. Να δίνουμε βαρύτητα στην ιδεολογία και την πνευματικότητα, πέρα από τον ερωτισμό.

Καρκίνο

Έλκουμε άτομα με υπερευαισθησία, ευάλωτα σε επιρροές και γεμάτα τρυφερότητα. Τα άτομα αυτά όμως έχουν πολλές ιδιοτροπίες, λόγω των συγκινήσεων που προσλαμβάνουν με ευκολία. Η σχέση μας μαζί τους, θα είναι γεμάτη από επιδράσεις του περιβάλλοντος. Αυτό φέρνει εναλλαγές στη διάθεση και πληγωμένες αντιδράσεις, ή κρίσεις συναισθηματικές. Τα άτομα αυτά είτε διατηρούν τα τραύματά τους, είτε μας τραυματίζουν μέσα από την διαρκή τους ενασχόληση με μας. Τέλος, η κατάσταση φθάνει σε σημείο που πνίγει την αγάπη. Καλό θα είναι να ξεφύγουμε από την συναισθηματική εξάρτηση και να ξέρουμε να λέμε «αντίο» όταν πρέπει.

Λέοντα

Εντυπωσιαζόμαστε από άτομα που αξίζουν τον θαυμασμό μας ή τα εκτιμούν στον χώρο μας. Έχουν μία υπερηφάνεια και έναν εγωισμό που έρχεται σε σύγκρουση με τις δικές μας ανάγκες. Δεν πρέπει, όμως, να είναι η σχέση το «κέντρο του σύμπαντος». Θέλουμε ο εντυπωσιασμός να επικρατεί και η σχέση να κάνει αίσθηση γύρω μας. Εμπόδιο για την καλή λειτουργία κάθε προσωπικής επαφής, είναι η δυσκολία στην επιείκεια, η έλλειψη απλότητας και το τονισμένο «εγώ». Η επιτυχία στη σχέση θα προκύψει από την απάλειψη του «εγώ» και από την κατανόηση του «εμείς». Ας δούμε τη σύνδεση με το ταίρι μας σαν «ομάδα» κάτω από ένα κοινό στόχο.

Παρθένο

Το άτομο που θα προτιμήσουμε συχνά είναι μεθοδικό και στηρίζει τα πάντα στην λογική. Στις συναισθηματικές σχέσεις, έχουμε την τάση να αναλύουμε κάθε λεπτομέρεια και να έλκουμε άτομα που διαρκώς κριτικάρουν εμάς ή και τον ίδιο τους τον εαυτό. Επέρχεται γκρίνια και παγώνει το συναίσθημα. Επιλέγουμε κάποιον με συντηρητικές ιδέες, υποχόνδριες συνήθειες, που δεν χαλαρώνει και δεν χαίρεται ουσιαστικά τη ζωή. Η σχέση μπορεί να γίνει για μας ο λόγος των παραπόνων μας και καλό θα είναι να δούμε την αγάπη σαν θεραπεία ψυχής, τον σύντροφό μας σαν ένα πλάσμα που διψά, όπως κι εμείς, για γαλήνη και ζεστασιά. Ας μάθουμε να ονειρευόμαστε!

Ζυγό

Με τη θέση αυτή, αναζητάμε άτομα που θα μας δώσουν την ευκαιρία να συνυπάρξουμε για να νιώσουμε αληθινοί. Θα θέλουμε να αφομοιωθούμε μέσα από τη σχέση. Φοβόμαστε τη μοναξιά κι είναι αδιανόητο να μην έχουμε ένα ταίρι. Η σχέση γίνεται η επιβεβαίωση της ύπαρξής μας και επιλέγουμε όσους δεν μας επιτρέπουν αυτονομία. Αυτό συνήθως καταλήγει κουραστικό, καθώς πρέπει να ξέρουμε να προσφέρουμε, χωρίς να πάψουμε να έχουμε τα ατομικά μας χαρακτηριστικά. Θα είναι καλό να ορθώνουμε ανάστημα, όταν κάτι δεν μας ταιριάζει και να προωθούμε τις ανάγκες μας, χωρίς να χάνουμε την ταυτότητά μας στο όνομα μίας αγάπης.

Σκορπιό

Τα άτομα που έλκουμε έχουν έντονα πάθη και ασκούν μία γοητεία μυστηρίου στη ζωή μας. Υπάρχει ερωτισμός, αλλά φθάνει στην πλήρη εξάρτηση, χωρίς περιθώριο ανάσας μεταξύ μας. Η ανάγκη επιβολής κι από τις δύο πλευρές είναι ισχυρή και καταλυτική. Θα προκύψουν αισθήματα δυνατής ζήλιας ή κτητικότητας, που δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε. Με το ταίρι μας συχνά είμαστε σε μία διαμάχη μέχρις εσχάτων. Μπορεί η σχέση να γίνει πεδίο αναζωογόνησης, αν κρατήσουμε ισορροπίες και αφήσουμε την καχυποψία κατά μέρος. Ο σύντροφός μας χρειάζεται τον σεβασμό. Θα βοηθήσει να αναπτύξουμε αξίες, να ζήσουμε μικρές χαρές, με μετριοπάθεια κι αγάπη χωρίς πάθη.

Τοξότη

Μας ενθουσιάζουν άτομα με φιλοσοφικό περιεχόμενο, αλλά ξεχνάμε πως αυτά συνήθως έχουν έντονη την ανάγκη της ελευθερίας και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανασφάλειές μας, καθώς δεν είναι ποτέ πραγματικά «δικά μας». Τα άτομα αυτά συχνά είναι ευχάριστα και με μεγάλα αποθέματα ενεργητικότητας, ασυνήθιστα στους συμβιβασμούς και τις υποχρεώσεις της κοινωνίας. Μαζί τους ζούμε ωραία σε μία μποέμ ζωή, αλλά είναι δύσκολο να κάνουμε σταθερή σχέση. Η συζήτηση είναι το κλειδί εδώ. Η προσέγγιση σε απλές ανησυχίες και ο διάλογος. Η ανάγκη να μην βλέπουμε κι εμείς μόνο την ιδεατή πλευρά στη σχέση. Να γίνουμε πιο προσιτοί και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Αιγόκερω

Έλκουμε άτομα αξιόλογα, με κάποιο κύρος ή κοινωνική θέση. Αλλά ενώ αυτό επιθυμούμε για την αισθηματική μας ικανοποίηση, βρίσκουμε αρκετή ψυχρότητα και υπολογισμό. Ενίοτε, είμαστε εμείς που θέλουμε να κάνουμε σχέση με άτομα που πάνω από όλα θα μας προσφέρουν αναγνώριση και τίτλους στη ζωή. Υπάρχει όμως έλλειψη φαντασίας, τρυφερότητας και ζεστασιάς μέσα από την επαφή αυτή. Πρέπει να αναπτύξουμε ιδιαίτερο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για το δούναι-λαβείν. Να στραφούμε προς το ταίρι μας, σαν να είναι μέρος του εαυτού μας και να ξεφύγουμε από την πεζή πραγματικότητα, με φροντίδα και τρυφερότητα. Ας ζήσουμε τις συγκινήσεις μας!

Υδροχόο

Θα μας εντυπωσιάσει κάποιος πολύ διαφορετικός, κάποιος με ελεύθερη φύση και έτοιμος να ανατρέψει τα πάντα. Κοντά του, η ελευθερία θα είναι τρόπος ζωής, αλλά θα δυσκολευτούμε να διατηρήσουμε μία φυσιολογική σχέση με ζεστασιά και δεσμεύσεις. Οι υποσχέσεις δεν δίδονται ή δεν κρατούνται. Η στιγμιαία και κεραυνοβόλα έλξη δεν είναι αυτά που αναζητά η ψυχή. Το εγωιστικό στοιχείο υπάρχει, αν και καλύπτεται πίσω από θεωρίες και στόχους μεγαλοπρεπείς. Πρέπει να καλλιεργήσουμε την ευγένεια, την καλοσύνη και την μεγαλοψυχία. Να τολμήσουμε τη προσωπική προσήλωση, αν θέλουμε να δούμε τη σχέση δημιουργικά και να απολαύσουμε την χαρά της συνύπαρξης.

Ιχθείς

Η θλίψη κι η συμπόνια, μπορεί να μας οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές συντρόφου. Θα συναντάμε συχνά έλλειψη πρακτικότητας και σχέσεις εξάρτησης. Δεν αποκλείεται να εξαπατηθούμε ή να εξαπατήσουμε το ταίρι μας. Η λύπη μπορεί να πάρει τη θέση της αγάπης χωρίς να το καταλάβουμε και να γίνουμε δέσμιοι μίας «αρρωστημένης» κατάστασης. Ο ένας από τους δύο δεν αποκλείεται να θεωρεί πως η σχέση είναι τρόπος θυσίας για την δικαίωση της ύπαρξης. Ας προσπαθήσουμε να κρίνουμε κυρίως με τη λογική, όχι με την ασάφεια της συγκίνησης. Ας δώσουμε στην αγάπη το μερίδιο που της αναλογεί, αλλά όταν πραγματικά το αξίζει…

 

Λίλιαν Σίμου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments