0 0 votes
Article Rating

Το ανατέλλoν ζώδιο ή ωροσκόπος (ο εξωτερικός εαυτός μας) είναι το δεύτερο σε σημασία μετά το Ηλιακό ζώδιο (ο εσώτερος εαυτός μας).

Για τους περισσότερους ανθρώπους που δεν σας γνωρίζουν τόσο από κοντά, μπορεί να αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα σε σχέση με το πως σας βλέπουν, σας προσδιορίζουν και σας γνωρίζουν. Επηρεάζει επίσης το πώς εσείς βλέπετε, ενεργείτε και αντιδράτε στους άλλους και στο περιβάλλον. Ενώ το Ηλιακό σας ζώδιο καθορίζεται από την ημερομηνία της γέννησής σας, το ανατέλλων ζώδιο (ωροσκόπος) πρέπει να υπολογίζεται με βάση την ακριβή ώρα και τον τόπο γέννησης. Θεωρητικά, το ανατέλλoν ζώδιο προχωρά μια μοίρα (από τις 360 μοίρες ενός πλήρη κύκλου – μιας 24-ωρης ημέρας) κάθε τέσσερα λεπτά, που σημαίνει ότι κάθε ζώδιο 30 μοιρών, χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να μετακινηθεί προς τα πάνω – λόγω της αριστερόστροφης περιστροφής της γης γύρω από τον άξονά της – διασχίζοντας όλο το μήκος του σημείου του ωροσκόπου: τον ανατολικό ορίζοντα. Ορισμός: Δεκανός (δεκαήμερο) – μια απόσταση δέκα μοιρών (τμήμα ή κομμάτι) ενός ζωδίου. Κάθε ζώδιο έχει τρεις δεκανούς, οι οποίοι συνολικά ισοδυναμούν με τριάντα μοίρες. Ο πρώτος Δεκανός (κάθε ζωδίου) είναι από τις 00.00.00 έως 9.59.59 μοίρες – ο δεύτερος Δεκανός είναι από τις 10.00.00 έως 19.59.59 μοίρες – ο τρίτος Δεκανός είναι από τις 20.00.00 έως 29.59.59 μοίρες.

[Εμπειρική μέθοδος υπολογισμού: Αν έχετε γεννηθεί περίπου κατά τη διάρκεια των πρώτων 40 λεπτών από την ώρα έναρξης οποιουδήποτε ανατέλλοντος ζωδίου, τότε πιθανόν ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον πρώτο Δεκανό από 0 έως 10 μοίρες. Εάν γεννηθήκατε από 41 έως 80 λεπτά (1 ώρα και 20 λεπτά) μετά την ώρα έναρξης του ζωδίου, τότε πιθανόν ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον δεύτερο Δεκανό. Εάν γεννηθήκατε από 81 λεπτά (1 ώρα και 21 λεπτά) μέχρι και 2 ώρες μετά, τότε ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον τρίτο Δεκανό. Ένα υπολογισμένο με ακρίβεια ωροσκόπιο είναι αναγκαίο για να προσδιορίσετε με βεβαιότητα τον Δεκανό του ωροσκόπου σας.]

Το ανατέλλoν ζώδιο (και οι Δεκανοί του) έχουν μεγάλη σημασία για τον καθορισμό της προσωπικότητας σας, τις ιδιομορφίες, τον χαρακτήρα, τη νοοτροπία, τα συναισθήματα, τις αδυναμίες, τα πρότυπα της ζωής και της υγείας σας, καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά για να καλλιεργήσετε, ή να διορθώσετε. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει ωροσκόπο Κριό, καλό θα ήταν να μελετήσετε πρώτα την “Γενική επισκόπηση” του ωροσκόπου και στη συνέχεια τις πληροφορίες του Δεκανού.

[Υπόδειξη Αριθμός Ένα: Οι παρακάτω πληροφορίες μπορούν να εφαρμοστούν επίσης και στο Ηλιακό σας ζώδιο (ο εσώτερος εαυτός σας). Συσχετίστε την “Γενική επισκόπηση” με τον γενέθλιο Ήλιο στον Ταύρο. Διαβάστε επίσης τον “Πρώτο Δεκανό” αν έχετε γεννηθεί στις πρώτες 10 ημέρες αυτού του ζωδίου – ο Ήλιος βρίσκεται από 0 έως 10 μοίρες, το “Δεύτερο Δεκανό” αν γεννηθήκατε στις ημέρες από 10 έως 20 – ο Ήλιος βρίσκεται στις 10,01 έως 20 μοίρες, και τον “Τρίτο Δεκανό” εάν γεννηθήκατε στις ημέρες από 21 έως 30 – ο Ήλιος βρίσκεται στις 20,01 έως 30 μοίρες].

[Υπόδειξη Αριθμός Δύο: Οι παρακάτω περιγραφές μπορούν επίσης να εφαρμοστούν και στο Σεληνιακό σας ζώδιο (ο συναισθηματικός εαυτός σας). Συσχετίστε την “Γενική Επισκόπηση” με τη γενέθλια Σελήνη στον Ταύρο. Διαβάστε επίσης τον “Πρώτο Δεκανό” αν η Σελήνη σας είναι στις πρώτες 10 μοίρες αυτού του ζωδίου, το “Δεύτερο Δεκανό” αν η Σελήνη σας είναι από τις 10,01 έως τις 20 μοίρες αυτού του ζωδίου, και τον “Τρίτο Δεκανό” αν η Σελήνη σας είναι από τις 20,01 έως τις 30 μοίρες αυτού του ζωδίου.]

 

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΤΑΥΡΟΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

«Όμορφος, αρμονικός, φιλικός, στοργικός, συμπονετικός, εκλεπτυσμένος, λάτρης της ηδονής, κοινωνικός, καλλιτεχνικός, αισθησιακός, τεμπέλης, μάταιος, επιδεικτικός» είναι λέξεις/ όροι που περιγράφουν τους ανθρώπους που γεννήθηκαν με ωροσκόπο Ταύρο. Οι ισχυρές δευτερεύουσες επιρροές αυτού του σταθερού ζωδίου σας δίνουν τόσο πολύ σταθερότητα και αντοχή, που είστε διατεθειμένοι να επιμένετε για να επιτύχετε ό, τι ξεκινάτε να κάνετε. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή για να μην γίνει αυτό που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σας ατού, η μεγαλύτερη αδυναμία σας. Θα θελήσετε πιθανώς να ελέγξετε την αποφασιστική σας φύση, για να μην φτάσετε στο σημείο που οι άλλοι, πολύ δίκαια, σας κατηγορήσουν ανοιχτά ότι είστε πεισματάρης ή ξεροκέφαλος στη συμπεριφορά σας.

Εξωτερικά τουλάχιστον, είστε πολύ πρακτικοί και με σταθερή λογική. Έχετε την τάση να ταυτίζεστε με το περιβάλλον σας μέσω των πέντε αισθήσεων. Αν δεν μπορείτε να δείτε, να ακούσετε, να μυρίσετε, να αγγίξετε ή να γευτείτε κάτι, μπορεί να είναι δύσκολο για σας να το κατανοήσετε ή να ανταπεξέλθετε σε αυτό. Έχετε μια ισχυρή επίγνωση σχετικά με τα χρήματα και θέλετε να ανταμείβεστε για τα επιτεύγματά σας. Τείνετε επίσης να ανταμείβετε τους άλλους με τον ίδιο τρόπο όταν σας ικανοποιούν.

Είστε συνήθως μεσαίοι στο ύψος ή λίγο κάτω από το μέσο όρο. Το σώμα είναι παχύ, στιβαρό, «τετραγωνοποιημένο», με μεγάλο κορμί και συγκριτικά κοντά άκρα. Το κεφάλι έχει συνήθως στρογγυλό σχήμα. Το πηγούνι και το πρόσωπο είναι στρογγυλεμένα, παχουλά, και συχνά με λακκάκια. Τα μαλλιά μπορεί να είναι πυκνά, απαλά, και σε πολλές περιπτώσεις φυσικά σγουρά. Η μύτη μπορεί να είναι μικρή, μυτερή στο τελείωμα – με διεσταλμένα ρουθούνια.

Το δέρμα είναι κρεμώδες, απαλό στην αφή, και θαμπό εκ φύσεως. Τα δόντια τυπικά είναι μικρά και ίδια. Η φωνή έχει αρκετή μουσικότητα. Ο τρόπος της ομιλίας είναι αργός, αλλά φιλικός. Συνήθως, υπάρχει σαφώς κάτι αισθησιακό στην εμφάνιση σας. Και τα δύο φύλα είναι μάλλον συντηρητικά ως προς το γούστο, αλλά αγοράζουν μόνο την καλύτερη ποιότητα και φροντίζουν τα ενδύματα τους ώστε να τα κάνουν να διατηρούνται. Είστε λάτρης των ακριβών, περίτεχνων κοσμημάτων και οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από χρυσό.

Υπάρχουν ίσως δύο ασυνείδητες ιδιοτροπίες που προδίδουν την κυριαρχία του ωροσκόπου Ταύρου. Όταν είναι ενοχλημένες ή θυμωμένες, οι γυναίκες μπορεί να χτυπούν τα πόδια τους νευρικά. Οι άνδρες τείνουν να κουνούν το κεφάλι αργά και αισθητά από τη μία πλευρά στην άλλη. Αυτές είναι ενδείξεις ότι ο «ταύρος» αρχίζει να «φορτώνει» – συχνά στα τυφλά. Επιπλέον, τα ρουθούνια μπορεί να γίνουν ιδιαιτέρως μεγάλα.

Ο βασικός σας χαρακτήρας μπορεί να περιγραφεί ως υλιστικός και μπορεί να θεωρηθεί ουσιαστικά ως πραγματιστής. Υπάρχει πολλή προσοχή, επιμονή, πρακτικότητα, και αφθονία υπομονής. Τείνετε να είστε κάπως αργοί στη σκέψη και μπορεί να είστε κατά κάποιο τρόπο περιορισμένοι σε ορισμένες ψυχικές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα. Μόλις διαμορφώσετε μια γνώμη ή αντίληψη, αυτή σπάνια αλλάζει. Υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση του χιούμορ που μπορεί μάλιστα να συνορεύει με τη χυδαιότητα κατά καιρούς. Μπορεί να έχετε μια καλλιτεχνική κλίση, ιδίως στους τομείς της μουσικής και του σχεδίου.

Τα συναισθήματα σας είναι ταυτόχρονα πολύ βαθιά και πολύ σταθερά. Ωστόσο, δεν είστε συνήθως συναισθηματικά ασυγκράτητοι. Όταν έχετε να κάνετε με συναισθήματα, συνηθίζετε να είστε πολύ γενναιόδωροι. Η σεξουαλική παρόρμηση είναι έκδηλη, και ακόμα κι αν σας αρέσει να φλερτάρετε, είστε βασικά πιστοί όταν είστε ερωτευμένοι.

Θα πρέπει να είστε αρκετά δυνατοί ως προς την υγεία σας και ευλογημένοι με ένα σταθερό νευρικό σύστημα. Ωστόσο, το να είστε νευριασμένοι μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας αρνητικά. Ευτυχώς, ασθενείτε σπανίως. Μπορεί να αντιπαθείτε την άσκηση, αλλά ίσως να χρειάζεστε αρκετή από αυτήν, λόγω της τάσης που έχετε στο να παίρνετε επιπλέον βάρος. Αν και η πρόοδος σας είναι συνήθως αργή, πρόκειται για μια σταθερή διαδικασία με συνεχώς ανοδική πορεία. Το 24ο και το 42ο έτος συνήθως είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά μιας επιθυμητής φύσης για να καλλιεργήσετε είναι η αντοχή, η σταθερότητα, η αξιοπιστία, η επιμονή, η ψυχραιμία, η ευγένεια, η γενναιοδωρία, το χιούμορ, η συμπάθεια, η πρακτικότητα, η σύνεση, και η αφοβία. Μερικά λιγότερο επιθυμητά χαρακτηριστικά, κατάλληλα για διόρθωση είναι το πείσμα, η έπαρση, η ζηλοφθονία, η οκνηρία, η τάση επανάληψης των ίδιων λαθών στους άλλους, ο δογματισμός, η απληστία, και ο εγωκεντρισμός.

ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ του Ωροσκόπου Ταύρου (00,00 με 10,00 μοίρες)

Αυτός ο δεκανός του Ταύρου/ Αφροδίτης είναι, φυσικά, ο πιο χαρακτηριστικός. Πάρα πολλά από όσα ειπώθηκαν παραπάνω ισχύουν πλήρως, αλλά υπάρχουν και άλλα. Από όλα τα άτομα με ωροσκόπο Ταύρο, ίσως είστε οι πιο υλιστές. Για εσάς, το χρήμα όντως μιλάει. Είναι πιθανό να χρειαστεί να «χαλιναγωγήσετε» κάπως αυτόν τον προσανατολισμό σας προς τα χρήματα αυτά, διότι μπορεί να βγείτε ζημιωμένοι από τα άλλα ωραία και ικανοποιητικά πράγματα της ζωής. Πρέπει να μάθετε πως τα χρήματα δεν είναι το παν. Εάν επιτρέψετε στα χρήματα να γίνουν ο «θεός», τότε θα έχετε ελάχιστο, για να μην πω καθόλου, χρόνο για οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσατε να καταλήξετε πολύ πλούσιοι, αλλά τελείως μόνοι και αντιπαθείς. Τα χρήματα μπορεί να παρουσιάσουν επίσης προβλήματα και στην αγάπη, αργότερα στην πορεία. Αν ο πλούτος γίνεται πάρα πολύ σημαντικός για εσάς, μπορεί επίσης να αναρωτηθείτε αν οι άνθρωποι αγαπούν εσάς ή τα χρήματά σας. Οι υποψίες σας σχετικά με τα κίνητρα των άλλων μπορούν να σας κάνουν δυστυχισμένους κατά διαστήματα.

Η όρεξή σας για φαγητό, ποτό, σεξ κ.λπ., είναι τονισμένη. Καλά θα κάνετε να συγκρατηθείτε όσον αφορά την πραγματοποίηση τους, γιατί αυτά (κάποια από αυτά τουλάχιστον) μπορούν να γίνουν κύριοι σας και να προκαλέσουν σε εσάς περισσότερα προβλήματα και θλίψη από ότι κανείς θα ήθελε. Η προσέγγισή σας στη ζωή είναι μάλλον καλοζυγισμένη. Επιθυμείτε να κάνετε τα πράγματα αργά και εύκολα. Δεν σας αρέσει να σας βιάζουν, αφού έχετε την τάση να απολαμβάνετε ακριβώς όλα όσα κάνετε.

Ως προς την εμφάνιση, η Αφροδίτη, κυβερνήτης του ωροσκόπου σας (ανατέλλων ζώδιο), μπορεί να είναι πολύ ευγενική απέναντι εσάς, δίνοντας σας πολλά σωματικά χαρακτηριστικά, που οι άλλοι βρίσκουν πολύ συμπαθητικά και ελκυστικά. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής: λείο και λαμπερό δέρμα, καλοσχηματισμένα αισθησιακά χείλη, απαλά και εύκολα στον χειρισμό μαλλιά, μια νεανική εμφάνιση, και μια μύτη του «σκι». Μπορεί να είστε λίγο παραπάνω αισθησιακοί για το καλό σας! Κάποιοι από εσάς ίσως χρειαστεί να επιλέξετε μια γκαρνταρόμπα που θα μετριάζει ορισμένα από αυτά τα «πολύ-σέξι» χαρακτηριστικά σας. Τα χέρια σας μπορεί να είναι μαλακά και παχουλά, με κάπως κοντόχοντρα δάχτυλα, ενώ τα νύχια σας είναι συνήθως καλά περιποιημένα. Προτιμάτε μόνο τα πιο ακριβά ρούχα, καθώς απολαμβάνετε την αισθησιακή υφή των εκλεκτών υφασμάτων και την ευχαρίστηση ενός εξαιρετικού ταιριάσματος.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ του Ωροσκόπου Ταύρου (10,00 με 20,00 μοίρες)

Οι σημαντικές δευτερεύουσες επιρροές αυτού του Δεκανού της Παρθένου/ Ερμή μπορεί να προκαλέσουν ενδιαφέρουσες διαφορές. Η Παρθένος – φυσικός κυβερνήτης του έκτου οίκου της υγείας, της εργασίας και της παροχής υπηρεσιών – σας αναγκάζει να είστε οι πιο σκληρά εργαζόμενοι όλων των ατόμων με ωροσκόπο Ταύρο. Συμπαθείτε το χρήμα και είστε αρκετά εργατικοί ώστε να καταβάλλετε την απαιτούμενη προσπάθεια για να το μαζέψετε. Δεν είστε «κομπιναδόροι», πιστεύετε ότι το σύστημα, η τάξη και η αφοσίωση στην εργασία, θα φέρουν τα υλικά οφέλη που επιθυμείτε. Προσέχετε πολύ τις λεπτομέρειες και πιστεύετε πως υπάρχει μια θέση για όλα και ότι όλα θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους.

Ο Ερμής – ο πλανήτης που κυβερνά την νοημοσύνη και τις επικοινωνίες – σας δίνει ένα καλό μυαλό, πνευματική περιέργεια, μια επιθυμία να βελτιώσετε τον εαυτό σας και τις πιθανότητες για την υλική σας επιτυχία, και την ικανότητα να λέτε ή να γράφετε ό, τι είναι αναγκαίο για να επιτύχετε αυτή τη θετική έκβαση. Λέγεται ότι η πώληση είναι το κλειδί για την επιτυχία. Με τον Ερμή ως βοηθό, μπορεί να είστε ένας από τους αποτελεσματικότερους πωλητές. Μια καριέρα ή μια επιχείρηση στενά δεμένη με τις πωλήσεις μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας για την επίτευξη των χρηματικών αμοιβών που ζητάτε. Η αντίληψή σας για συσσώρευση πλούτου εξαρτάται πολύ σημαντικά από την οικονομία, τη διατήρηση, την αποδοτικότητα της επιχείρησης, και από το να κρατάτε τα περισσότερα από όσα έρχονται σε αντίθεση με το να αυξάνετε απλά τα έσοδα, χωρίς να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο πως πρέπει να γίνει η διαχείριση τους.

Ως προς την εμφάνιση, μπορεί να είστε κοντότεροι και περισσότερο περιποιημένοι από ότι ο Ταύρος/ Αφροδίτη μόνο θα μπορούσε να δείξει. Είστε προσεκτικοί με την διατροφή, την εμφάνιση και την γκαρνταρόμπα σας. Προσπαθείτε να μην είστε ποτέ υπέρβαροι, απεριποίητοι ή επιδεικτικοί. Η φωνή σας είναι σαφής και ευχάριστη. Ίσως απεχθάνεστε τα γραμματικά λάθη. Προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ακριβείς λέξεις για να εκφράσετε αυτό που εννοείτε και αισθάνεστε. Δεδομένου ότι επιθυμείτε να κάνετε χειρονομίες συχνά, είναι δύσκολο να επικοινωνήσετε εάν τα χέρια σας απασχολούνται με κάτι άλλο. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας τείνουν να είναι σχετικά μικρά με μία πιθανή εξαίρεση – η μύτη σας μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη (μακρύτερη) από όσο θα θέλατε.

ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ του Ωροσκόπου Ταύρου (20,00 με 30,00 μοίρες)

Οι δευτερεύουσες επιρροές αυτού του Δεκανού Αιγόκερου/ Κρόνου, μπορεί να προκαλέσουν μερικές ενδιαφέρουσες διαφορές. Ο Αιγόκερως – φυσικός κυβερνήτης του δέκατου οίκου της καριέρας, των επιχειρήσεων, της επιτυχίας, των τιμών, της φήμης και της αναγνώρισης από το κοινό – σας δίνει μια δυνατή επιθυμία να πετύχετε και την υπομονή, την θέληση και την ώθηση να το κάνετε. Όπου κι αν βρίσκεστε στην σκάλα της επιτυχίας σε κάθε δεδομένη στιγμή, ποτέ δεν είστε ικανοποιημένοι, γιατί έχετε τα μάτια και την καρδιά σας στραμμένα στο αμέσως ανώτερο σκαλοπάτι.

Παρόλο που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα, καθυστερήσεις, αναποδιές, και ξεκάθαρες αποτυχίες στις προσπάθειές σας να ανεβείτε ψηλά, η θέληση σας να συνεχίζετε να προσπαθείτε δεν σας επιτρέπει ποτέ να παραδώσετε τα όπλα. Δεν έχει σημασία πόσες φορές σας έχουν «γονατίσει», δεν σας κάνει καμία διαφορά, αφού φαίνεται να κατανοείτε ότι λίγα πράγματα που αξίζουν τον κόπο θα πραγματοποιηθούν, μόνο αν τα κερδίσετε. Δεν περιμένετε συνήθως κάτι για το τίποτα, παρά το γεγονός ότι μπορεί να επιθυμείτε πως τέτοια πράγματα θα μπορούσαν να είναι πραγματικότητα για εσάς.

Ένα από τα πιο αρνητικά σας χαρακτηριστικά είναι ότι παίρνετε την ζωή, τον εαυτό σας, τους πάντες και τα πάντα πάρα πολύ σοβαρά. Καλά θα κάνετε να προσπαθήσετε να αναπτύξετε μια θετικότερη στάση και προοπτική, καθώς επίσης και μια καλύτερη αίσθηση του χιούμορ. Η αφοσίωσή σας στην επιτυχία και την επίτευξη των στόχων σας, μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην οικογένειά σας και τη ζωή σας στο σπίτι, αν δεν μάθετε να αφιερώνετε λίγο χρόνο σε άλλα ζητήματα εκτός της καριέρας, του επαγγέλματος, και των επιχειρήσεων.

Ως προς την εμφάνιση, μπορεί να μοιάζετε κάπως μεγαλύτεροι από ό, τι είστε, ειδικά μέχρι τα τριάντα πέντε σας, αργότερα όμως, ίσως να μην φαίνεστε να γερνάτε πολύ περισσότερο. Ο λαιμός μπορεί να είναι κάπως μακρύτερος από τον μέσο όρο και λεπτός. Σπάνια το άνω μέρος του κορμού είναι ογκώδες, αλλά υπάρχει μια τάση να παχαίνετε στους γοφούς και στα πόδια. Το δέρμα τείνει να είναι ξηρό και ενδέχεται να χρειάζεται συνεχή φροντίδα, εκτός αν θέλετε να φαίνεται «δερματώδες». Στους άνδρες, η σχετικά πρώιμη απώλεια μαλλιών, δυστυχώς, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο.

από τoν Elbert Wade, PMAFA – πιστοποιημένoς επαγγελματικά σύμβουλος αστρολόγος.
Copyright © 2011 Περιοδικό Dell, παρουσιασμένο αρχικά στο Dell Ωροσκόπιο – κατοχυρωμένα ανά τον κόσμο πνευματικά δικαιώματα.Συγγραφέας: Elbert Wade
Πρωτότυπος τίτλος: Keys to Your External Self: TAURUS Rising and Decans
Πηγή: Keys to Your External Self: TAURUS Rising and Decans

Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope,
από τον συγγραφέα και αστρολόγο Elbert Wade

 
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments