0 0 votes
Article Rating

Πτυχιούχοι πλέον μια ανώτερης ή μιας ανώτατης σχολής και με ένα χαμόγελο αυταρέσκειας στα χείλη, κρατάτε περήφανα το δίπλωμά σας, σίγουρα θα σκεφτόσαστε ότι τα μαθητικά χρόνια πέρασαν και ότι αφήσατε πίσω σας ό,τι είχε σχέση με τη μάθηση, σωστά; Λάθος!

Σκεφτήκατε ότι αφήσατε το σχολείο, αλλά αυτά που στην ουσία αφήσατε πίσω σας είναι η ξέγνοιαστη ζωή των νεανικών χρόνων και οι «σκληρές» στιγμές της βαθμολογίας… οι γνώσεις που πήρατε θα σας συνοδεύουν σε όλη σας τη ζωή. Και ο διευθυντής του σχολείου της ζωής, όπου συμβαίνουν τα ίδια πράγματα, είναι ο Κρόνος, ο δάσκαλος του ζωδιακού.

Από όλες τις άλλες επιρροές του χάρτη γέννησης, αυτή του Κρόνου σας διαβεβαιώνει ότι θα έχετε μερίδιο σε εμπόδια, αν αποτύχετε να μάθετε να συνεργάζεστε με τον Κρόνο και με τους πειθαρχικούς του κανόνες. Αλλά ο Κρόνος είναι ένα είδος Νέμεσης για όσους ξεφεύγουν από τους κανόνες του ουράνιου αυτού δάσκαλου;

Βέβαια για ορισμένους ο Κρόνος αποτελεί την καταδίκη τους. Είναι ένας πλανήτης σκληρής δουλειάς, σοβαρότητας, δυσκολιών, καθυστερήσεων και εμποδίων. Αλλά είναι και ένας πλανήτης που μπορεί να προσφέρει πολλά χρήσιμα διδάγματα, όπως αυτό της υπευθυνότητας στις δουλειές που κάνουμε και βοηθάει επίσης όσους θέλουν να ετοιμάσουν γερά θεμέλια για το μέλλον τους και έτσι να μπορέσουν κάποτε να ανέβουν σε υψηλά σκαλοπάτια της ζωής, νιώθοντας έτσι μια προσωπική πληρότητα.

Ο Κρόνος χρειάζεται περίπου τριάντα χρόνια για να περιστραφεί γύρω από όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Στη διάρκεια αυτής της περιστροφής δημιουργεί σημαντικές όψεις με πλανήτες από το γενέθλιο χάρτη σας και έχοντας τελειώσει αυτές επιστρέφει σε μία τετράγωνη όψη και επαναλαμβάνει όλες τις προηγούμενες.

Τρεις από τις πιο σημαντικές όψεις του είναι η σύνοδος, το τετράγωνο και η αντίθεση. Και όταν ο διερχόμενος Κρόνος δημιουργεί αυτές τις όψεις ως προς τη δική του θέση στο γενέθλιο χάρτη, τότε μπορούμε να βρούμε και να ξεχωρίσουμε γεγονότα που έχουν σημασία στη ζωή.

Ο Κρόνος αλλάζει ζώδιο κάθε δυόμισι χρόνια. Έτσι, κάθε επτάμισι χρόνια περίπου δημιουργεί ή τετράγωνη όψη ή αντίθεση ή σύνοδο, στη θέση τη δική του στο γενέθλιο χάρτη σας και φέρνει σημαντικές επιρροές με την προϋπόθεση να μην έχουν αρνητική επιρροή άλλες πλανητικές όψεις στην αδάμαστη επιρροή του Κρόνου που μπορεί να φέρει γεγονότα και καταστάσεις στο περιβάλλον σας που θα σας ευχαριστούν ή σας δυσαρεστούν.

Οι τετράγωνες όψεις του διερχόμενου Κρόνου με το γενέθλιο Κρόνο σας φέρνουν τη μέση λύση σε σημαντικές υποθέσεις στη ζωή σας. Αυτές συμβαίνουν γύρω στα 8, 22, 37, 52, 67, 82 χρόνια σας και, αν ζήσετε τόσο πολύ, και στα 97 σας. Ο διερχόμενος Κρόνος δημιουργεί αντιθέσεις γύρω στα 15, 45, 75 και 105 (!!) χρόνια σας, ενώ οι σύνοδοί του πραγματοποιούνται γύρω στα 30, 60 και 90 χρόνια σας.

Φυσικά, η ηλικία, οι εμπειρίες και άλλες συνθήκες μπορούν να τροποποιήσουν την επιρροή του Κρόνου. Το τετράγωνο του όταν είστε γύρω στα επτάμισι με οκτώ χρόνια σας μπορεί να έχει τελείως άλλη επιρροή από αυτή που θα έχει στα τριάντα επτά σας. Αλλά, επιτρέπονται αλλαγές σε στόχους και περιβάλλον, που γίνονται όταν φτάσουμε σε ώριμη ηλικία, οι βασικές επιρροές ταυτίζονται με πολλή προσπάθεια.

Το τετράγωνο του διερχόμενου Κρόνου με το γενέθλιο Κρόνο μπορεί να φέρει μια περίοδο προόδου που εμποδίζεται από μία προηγούμενη σύνοδο ή αντίθεση. Έχετε μάθει το μάθημα διαπιστώνοντας ότι αυτά που κάνατε πριν από επτάμισι χρόνια ήταν καλά ή άσχημα και προσπαθείτε να προσαρμόσετε τους στόχους σας σε σίγουρες βάσεις μέσα στα επόμενα επταμισι χρόνια.

Η αντίθεση του διερχόμενου Κρόνου με τον γενέθλιο Κρόνο σας συμβαίνει για πρώτη φορά μέσα στη δεύτερη δεκαετία της ζωής σας. Η προσωπικότητά σας περνάει από την εφηβεία και εσείς προσπαθείτε να προσαρμοστείτε ομαλά στις αξίες των ενηλίκων. Εδώ πραγματοποιούνται σημαντικά βήματα και παίρνονται σημαντικές αποφάσεις, που θα έχουν να κάνουν με τη μετέπειτα ζωή σας. Αποφασίζετε για ένα σύστημα πιστεύω που θα δικαιολογήσει την ύπαρξή σας σε έναν περίεργο και γεμάτο γρίφους κόσμο, προσπαθώντας παράλληλα να προκαλέσετε μία εντύπωση στον κόσμο αυτό.

Η δεύτερη αντίθεση συμβαίνει γύρω στα σαράντα σας και συνήθως σας προκαλεί μια κρίση καριέρας μια άνοδο ή κάθοδο στις επαγγελματικές σας υποθέσεις. Σε αυτή την ηλικία εξαρτάται κατά πολύ ο δρόμος που επιλέξατε στη διάρκεια της προηγούμενης αντίθεσης, γιατί διαπιστώνετε αν έχετε δημιουργήσει ευνοϊκές ή αρνητικές βάσεις για υλικά και πνευματικά οφέλη. Σε αυτό το στάδιο της ζωής σας, τα μαθήματα του Κρόνου λένε να προσπαθήσετε περισσότερο να νιώσετε εσωτερική ηρεμία και σιγουριά και να αφήσετε σε δεύτερη μοίρα τις επιδιώξεις για αύξηση των υλικών αγαθών. Αλλαγές που θα γίνουν τώρα, και ιδιαίτερα οι αλλαγές καριέρας θα πρέπει να εξεταστούν μακροπρόθεσμα για να βρείτε πνευματική αρμονία.

Η σύνοδος του διερχόμενου Κρόνου με το γενέθλιο Κρόνο σας είναι αυτή που φέρνει μόνιμες αλλαγές στη ζωή σας. Σε αυτή τη σύνοδο ωθείτε τον εαυτό σας για να γνωρίσετε που φτάνουν τα όριά σας, για να διαπιστώσετε τις ευκαιρίες που έχετε και να δείτε τις υποχρεώσεις σας. Θα πρέπει να περιμένετε αναταραχή και εμπόδια αν προσπαθήσετε να αψηφήσετε τις επιρροές του Κρόνου. Συνήθως, αν και αρχίζει σιγά και ήρεμα, μπορεί να κάνετε μια αναθεώρηση των ιδεών σας, των ελπίδων και των επιθυμιών σας. Και όταν τελειώσει η ισχύς της όψης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε υπόψη σας να κάνετε νέα σχέδια και να ασχοληθείτε και με άλλες δραστηριότητες, σχετικές με την κοινωνική σας θέση.

Μια σύνοδος συμβαίνει για πρώτη φορά στο τέλος της δεκαετίας των είκοσι και τότε οι αλλαγές αφορούν τη σχέση σας με τον κόσμο γενικά. Αλλαγή εργασίας, ένας γάμος ή ένας χωρισμός, ή μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι – και γενικά μερικές ριζικές αλλαγές ως προς τις προηγούμενες αποφάσεις σας. Συχνά, εξωτερικές πιέσεις σας αναγκάζουν να αντιμετωπίσετε νέες καταστάσεις. Έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την ελεύθερη γνώμη σας και να αποφασίσετε για το δρόμο που νομίζετε ότι θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Πάντως όποια απόφαση ή βήμα κάνετε τη χρονική αυτή περίοδο θα καθορίσει το μέλλον σας για πολλά από τα επόμενα χρόνια.

Αγχος και ένταση θα συμβούν τα δύο χρόνια πριν ο Κρόνος φτάσει πάλι στο σημείο που έχει στο γενέθλιο χάρτη σας. Οι αντιδράσεις σας σε αυτές τις καταστάσεις και ο χρόνος χειρισμού τους είναι μέρος της εφαρμογής των μαθημάτων που πήρατε από τον Κρόνο. Από αυτή τη σύνοδο ή βγαίνετε αδύναμοι και περιορισμένοι από τις επιρροές ή βγαίνετε περήφανοι και με αυτοπεποίθηση στον εαυτό σας, ικανοί να ξεπεράσετε και τα πιο δύσκολα εμπόδια που μπορεί να συναντήσετε στη ζωή σας.

Η δεύτερη φορά που ο Κρόνος δημιουργεί σύνοδο με τον Κρόνο σας είναι προς το τέλος της δεκαετίας των πενήντα σας ή στην αρχή της δεκαετίας των εξήντα σας και οι επιρροές της είναι πιο αδύναμες. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το χειρισμό που κάνατε στην προηγούμενη σύνοδο, αλλά τώρα θα πρέπει να διαπιστώσετε ένα πέρασμα σε ευθύνες σχετικές με υλικά και παγκόσμια ζητήματα.

Στην καλύτερη μορφή τους οι διελεύσεις του Κρόνου φέρνουν επιτυχία. Σε λιγότερο ήπια μορφή μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχία. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, αν αναθεωρήσετε τις προηγούμενες μακροπρόθεσμες αποφάσεις σας, θα διαπιστώσετε ακριβώς το λόγο που τα πράγματα πήραν μία από τις δύο μορφές που αναφέραμε. Μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας στην κορυφή ενός κύματος δημοτικότητας και εκπλήρωσης ή μπορεί να φτάσετε στο Ναδίρ ενός τέλματος του τίποτα, βρίσκοντας τον εαυτό σας σε ένα λάκκο από ήττες, προς τον οποίο τραβούσατε από τη στιγμή που κάνατε ένα λάθος βήμα κάποια στιγμή στο παρελθόν. Φυσικά είναι δυνατό να βρεθείτε να κινείστε προς μια μικρότερη επιτυχία ή μια ήττα χωρίς σημασία. Αν συμβαίνει αυτό, τότε απεικονίζει ότι οι προηγούμενες προσπάθειές σας στη ζωή υπήρξαν επίσης μέτριες.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της σποράς και του θερισμού και σας φέρνει πάντα αυτό που αξίζετε. Σημειώστε το καλά: όχι αυτό που επιθυμείτε, όχι αυτό το οποίο διακαώς αλλά όχι πρακτικά ονειρεύεστε, ούτε καν αυτό που πιστεύετε ότι αξίζετε. Ο Κρόνος είναι η δικαιοσύνη σε δράση, και θα πάρετε από αυτόν τον πλανήτη ακριβώς όσα κερδίσατε με τις δικές σας προσπάθειες τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Αν μπορείτε να το κρατήσετε αυτό στο μυαλό σας, ο Κρόνος θα σταματήσει να σας τιμωρεί και θα σας φέρει τις ανταμοιβές που σας αξίζουν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments