2 1 vote
Article Rating

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του περιορισμού και της πειθαρχίας. ΑπΆ όλους τους πλανήτες που γνώριζαν οι αρχαίοι, ήταν ο πιο μακρινός, σκοτεινός και αργός. Τον συνέδεσαν συνεπώς με τον χρόνο, τη μεγάλη ηλικία, τη σοφία της ωριμότητας, αλλά και το τέλος των πραγμάτων.

Όλες αυτές οι τάσεις αποτελούν επίσης χαρακτηριστικά του Αιγόκερω, του ζωδίου που κυβερνά. Η έξαρση του Κρόνου βρίσκεται στον Ζυγό, ενώ είναι σε εξορία στον Καρκίνο και σε πτώση στον Κριό.

Ο Κρόνος είναι ο μεγάλος δάσκαλος του Ζωδιακού. ένας πολύ αυστηρός κριτής και εξεταστής Συνήθως φέρνει δυσκολίες και κάποια εμπόδια στον τομέα της ζωής απΆ όπου διέρχεται και θα απαιτήσει βέβαια πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, υπευθυνότητα και πειθαρχία στα θέματα που θα θίξει.

Η παρουσία του έχει σκοπό να μας μάθει να συμπεριφερόμαστε σωστά σε αυτά τα θέματα. Σε μία τέτοια περίπτωση δεν είναι απίθανο να υπάρξουν οφέλη, τα οποία ωστόσο μπορούμε να αντιληφθούμε και να εκτιμήσουμε μετά την πάροδο της διέλευσης.

Ο Κρόνος επίσης αντιπροσωπεύει τα μαθήματα της ζωής που πρέπει να πάρουμε, τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες, τη δυνατή αίσθηση για τα καθήκοντά μας. Συμβολίζει επίσης τον χωρισμό, την απομόνωση, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά με τη μορφή της εσωτερικής μοναξιάς.

Δεν παύει ωστόσο να δηλώνει και τις έννοιες της δομής, της οργάνωσης, της σταθερότητας και κατΆ επέκταση της ασφάλειας που μπορεί να επέλθει από τα παραπάνω. Χαρακτηρίζεται από μία μετριοφροσύνη και ταπεινότητα, παράλληλα όμως και από φιλοδοξία και επιθυμία πραγματοποίησης νέων εγχειρημάτων που θα οδηγήσουν στην εξέλιξη.

Σε μία αρνητική του έκφανση, αυτή η φιλοδοξία μπορεί να αποδίδεται απλά στην πρόθεση πρόκλησης θαυμασμού, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και περιπτώσεις όπου αυτή η επιθυμία οφείλεται στο συναίσθημα κατωτερότητας.

Κρόνος και μυθολογία

Στη Θεογονία του Ησιόδου, ο Κρόνος ήταν γιος του Ουρανού και της Γαίας, ο ηγέτης και ο νεώτερος της πρώτης γενεάς των τιτάνων. Ο Ουρανός, σκληρός πατέρας, έκρυβε τα παιδιά του στο Κάτω Κόσμο, για να μη του πάρουν τον θρόνο. Ο Κρόνος όμως γλίτωσε με τη βοήθεια της μητέρας του και εκθρόνισε τον πατέρα του με βίαιο τρόπο.

Διαδέχθηκε τον πατέρα του στη βασιλεία του κόσμου και αυτοανακηρύχθηκε κυβερνήτης των πάντων, εξαναγκάζοντας όμως τα αδέλφια του να τον υπηρετούν πιστά. Αρχικά, κατά τη διακυβέρνησή του, επικρατούσε στον κόσμο η δημιουργική εξέλιξη και η ηθική και όλοι οι άνθρωποι ζούσαν ευτυχισμένοι σε ένα εξαίσιο περιβάλλον.

Ο Κρόνος λατρεύονταν ως θεότητα της σοδειάς και των συγκομιδών και επιτηρούσε την πρόοδο των ανθρώπων. Γι’ αυτό και η περίοδος της διακυβέρνησής του ονομάστηκε «ο επί Κρόνου βίος» και παρέμεινε στις μνήμες των ανθρώπων ως η ευτυχισμένη εποχή (χρυσή εποχή). Ο Κρόνος απεικονιζόταν μ’ ένα δρεπάνι, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει για να ευνουχήσει τον πατέρα του Ουρανό και έτσι να τον καθαιρέσει από τον θρόνο του. Ωστόσο χρησιμοποιούσε επίσης το δρεπάνι για να κάνει την συγκομιδή της σοδειάς.

Ακολουθώντας τη συμπεριφορά του πατέρα του, ο Κρόνος στάθηκε εξίσου σκληρός με τα παιδιά του, τα οποία κατάπινε μόλις τα γεννούσε η γυναίκα του Ρέα. Έτσι έφαγε την Εστία, τη Δήμητρα, την Ήρα, τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα. Ο Δίας γλίτωσε με τέχνασμα της Ρέας, που τον έκρυψε σε μία σπηλιά στο όρος Ίδη της Κρήτης, ενώ του έδωσε να καταβροχθίσει μια φασκιωμένη πέτρα αντ’ αυτού.

Όταν ο Δίας μεγάλωσε, ύστερα από την Τιτανομαχία, η οποία διήρκησε 10 χρόνια, τον εκθρόνισε, τον αλυσόδεσε και τον ανάγκασε να βγάλει από το στομάχι του τα αδέλφια του. Έτσι έγινε πατέρας όλων των θεών.

Ο Κρόνος, μετά από αυτό, εγκατέλειψε τον Όλυμπο και έζησε στη Κάτω Ιταλία. Οι μυθικές «Νήσοι των Μακάρων» θεωρούνταν το βασίλειό του μετά την εκθρόνισή του από τον Δία και ήταν ο ευτυχισμένος τόπος της αιώνιας ζωής των ηρώων.

Με την εκδοχή αυτή συμφωνούσαν ο Διόδωρος Σικελιώτης και ο Διονύσιος Αλικαρνασεύς, υποστηρίζοντας πως το βασίλειό του ήταν στη Δύση, πέρα από τις Ηράκλειες (ή Κρόνιες) Στήλες, το σημερινό Γιβραλτάρ, και μέχρι το Κρόνιο Πέλαγος (Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός). Ο Κρόνος παρουσιάζεται σαν γέρος σοφός, χωρίς χαμόγελο, με μακριά γενειάδα. Προς τιμή του, την δωδέκατη μέρα κάθε μήνα, πραγματοποιούνταν στην Αθήνα τα λεγόμενα «Κρόνια».

Κρόνος και αστρονομία

Ο Κρόνος είναι δεύτερος, μετά τον Δία, πλανήτης σε μέγεθος και ο έκτος εγγύτερος πλανήτης από τον Ήλιο. Ανακαλύφθηκε το 1610 από τον Γαλιλαίο, ο οποίος και παρατήρησε τους δακτυλίους του, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να καθορίσει επακριβώς την γεωμετρία τους, πράγμα το οποίο έγινε αργότερα από τον Κρίστιαν Χουίγκενς. Οι δακτύλιοι χωρίστηκαν σε περιοχές, ενώ ο αστρονόμος Τζιν Κασίνι ήταν ο πρώτος που παρατήρησε το φαινομενικό διάκενο μεταξύ των δύο μεγάλων δακτυλίων.

Τα δαχτυλίδια αυτά είναι στερεά σωματίδια αμμωνίας και κρύσταλλοι που περιφέρονται γύρω του. Μέχρι και το 1977, πιστευόταν ότι ο Κρόνος είναι ο μοναδικός πλανήτης στο ηλιακό σύστημα που έχει δακτυλίους. Ωστόσο, παρόμοιοι δακτύλιοι παρατηρήθηκαν στον Ουρανό, τον Δία, αλλά και τον Ποσειδώνα.

Η απόστασή του από τον Ήλιο είναι 9,5 α.μ. κι έχει διάμετρο περίπου 120.000 περίπου χλμ. Βρίσκεται σε απόσταση 1.190 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη γη. Έχει 47 δορυφόρους, από τους οποίους ο Τιτάνας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δορυφόρος στο ηλιακό σύστημα, ενώ πιστεύεται ότι έχει ατμόσφαιρα, αποτελούμενη από υδρογονάνθρακες και άζωτο. Η πυκνότητά του είναι 0,7 φορές αυτής του νερού.

Θεωρείται ως ένας γίγαντας αερίων, καθώς αποτελείται από έναν μικρό βραχώδη πυρήνα, ο οποίος καλύπτεται από αέρια. Η ατμόσφαιρά του αποτελείται από υδρογόνο, ήλιο και μεθάνιο/ Στον Κρόνο ένα άτομο βάρους 40 κιλών θα ζυγίζει 41 κιλά. Η διάρκεια περιστροφής του γύρω από τον Ήλιο είναι 29 χρόνια και 167 ημέρες και γύρω από τον εαυτό του, 10 ώρες και 14 λεπτά.

Αν ο πλανήτης παρατηρηθεί προσεκτικά κατά την διάρκεια της περιόδου περιστροφής του, είναι εμφανής η «φαινομενική κίνησή» του. Οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι κινείται προς την ανατολή για 8 περίπου μήνες με μέση ταχύτητα 1 μοίρα ανά 8 ημέρες. Καθώς πλησιάζει προς την αντίθεση δείχνει να επιβραδύνεται και τελικά να σταματάει.

Στην συνέχεια, κινείται δυτικά για περίπου 133 – 141 ημέρες, μέχρι να φτάσει σε κάποιο σημείο στάσης όπου θα ξεκινήσει πάλι την φορά του προς τα ανατολικά.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτή η κίνηση σε καμία περίπτωση δεν ισχύει, γιατί στην πραγματικότητα η Γη είναι εκείνη που κινείται σε εσωτερική τροχιά και με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση τον Κρόνο με αποτέλεσμα να τον ξεπερνά. Κατ’ επέκταση όταν αυτοί οι δύο πλανήτες (Γη και Κρόνος) βρεθούν σε αντιδιαμετρικά σημεία, τότε είναι αδύνατον να γίνει ορατός ο πλανήτης από την Γη λόγω του ότι ο Κρόνος βρίσκεται πολύ κοντά στον Ήλιο, δηλαδή σε σύνοδο.

Κρόνος και αστρολογία

Ο Κρόνος παραμένει περίπου δυόμισι χρόνια σε κάθε ζώδιο και επανέρχεται στη γενέθλια θέση του περίπου στα 29 με 30 χρόνια του ατόμου και ξανά στα 58-60 χρόνια του. Το συγκεκριμένο αστρολογικό φαινόμενο ονομάζεται «επιστροφή του Κρόνου». Ο Κρόνος κινείται περίπου μία μοίρα το μήνα, ενώ είναι ανάδρομος γύρω στους 4 1/2 μήνες.

Ένας πλανήτης στην ανάδρομη κίνησή του δείχνει τις ιδιότητες της προσωπικότητας του ατόμου που δεν είναι αρκετά ώριμες ώστε να τις αντιληφθεί, να τις ενσωματώσει και κατά συνέπεια να τις εξωτερικεύσει ομαλά, γι’ αυτό και συνεχίζει να τις δουλεύει ακόμη μέσα του. Λόγω της αργής περιστροφής του Κρόνου, κάθε αρνητικό συμβάν από την ανάδρομη κίνησή του βιώνεται έντονα, ενώ δείχνει μία αδυναμία αποτελεσματικής οργάνωσης, την αποστασιοποίηση και το κλείσιμο στον εαυτό μας.

Ο Κρόνος ανήκει στους προσωπικούς πλανήτες και σε γενική κατάταξη θεωρείται μεσαίος πλανήτης, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην ατομική και την προσωπική τριάδα της συνείδησης. Είναι δηλαδή, η γέφυρα ή αλλιώς το μονοπάτι που οδηγεί από το κατώτερο στο ανώτερο. Σε μυθολογικό επίπεδο, το σύμβολο του Κρόνου είναι το δρέπανο, το σύμβολο του θερισμού, ενώ σε αστρολογικό, το σύμβολό του αποτελείται από τον σταυρό της ύλης που ενώνεται με την ημισέληνο της ψυχής.

Ο Κρόνος κυβερνάει τον Αιγόκερω, βρίσκεται σε έξαρση στον Ζυγό, σε εξορία στον Καρκίνο και σε πτώση στον Κριό. Είναι κρύος, άγονος, αρσενικός.

Ο Κρόνος, όπως μπορούμε να καταλάβουμε από την ετυμολογική συγγένεια που υπάρχει, σχετίζεται με τον χρόνο, δείχνει λοιπόν την εμπειρία, την ωριμότητα και τη σοφία που αποκτάται κατά τη διάρκεια των ετών, μέσα από τον κόπο και την κούραση, ακόμα και μέσα από την βίωση της σκληρότητας, αλλά και της μοναξιάς.

Είναι ο μόνος από τους πλανήτες που εμφανίζεται με περισσότερους από έναν χαρακτηρισμούς, οι οποίοι έχουν κυρίως αρνητική έκφανση: είναι ο «αυστηρός κριτής», ο«ψυχρός εκτελεστής», ο «άγριος θεριστής», ο «δικαστής» και πολλά άλλα. Αυτό που τον κάνει ίσως λιγότερο συμπαθή, σε σύγκριση με τους άλλους πλανήτες, είναι ότι, για να εκπληρωθούν οι στόχοι και οι επιταγές του, πρέπει να επέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσα από το οποίο το άτομο παθαίνει, συνεπώς και μαθαίνει.

Οι παλαιότεροι αστρολόγοι τον θεωρούσαν ως τον «Μεγάλο Κακοποιό» ή αλλιώς τον «Κακεργέτη» του ωροσκοπίου, ωστόσο θα λέγαμε ότι ο Κρόνος δεν είναι πάντα αρνητικός, καθώς μέσα από την πίεση, τα εμπόδια και την αποξένωση, για τα οποία διακρίνεται, επέρχεται η αποκρυστάλλωση της εμπειρίας και των γνώσεων που συσσωρευτικά αποκτώνται.

Ο Κρόνος μάς βάζει σε μία διαδικασία μαθημάτων, ακόμα κι αν αυτά είναι επίπονα. Θεωρείται, λοιπόν, δάσκαλος, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει την γνώση μέσα από τα μαθήματα, την ηθική ικανοποίηση, την αξιοπρέπεια, άρα και τον σεβασμό από τους γύρω μας. Δεν είναι αυτός που προσφέρει αυτό που επιθυμούμε, αλλά αυτός που μας δίνει αυτό που αξίζουμε πραγματικά.

Πρόκειται για έναν πλανήτη που, παρόλη την ωμότητα και τη στέρηση που τον χαρακτηρίζουν, διακρίνεται ωστόσο για την ειλικρίνεια και την σταθερότητά του. Δηλώνει την υπευθυνότητα και τη συνέπεια, την πειθαρχία, την αυστηρότητα, την εργατικότητα και την επιμονή που πρέπει να διακρίνει κάθε άτομο. Πολλοί τον ονομάζουν ψυχρό εκτελεστή και τον φοβούνται ιδιαιτέρως, καθώς σ’ αυτόν αποδίδουν τις όποιες ταλαιπωρίες και τα οποιασδήποτε φύσης εμπόδια παρουσιάζονται.

Αυτό ωστόσο γίνεται γιατί εμείς οι ίδιοι πρώτα έχουμε αρνηθεί την βοήθεια και την εμπειρία που ήδη μας έχει προσφέρει. Όταν προσπαθούμε ν’ αποφύγουμε τα προβλήματα, ενώ θα έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε, αν όχι να τα διορθώσουμε, ο Κρόνος επαναφέρει την ίδια επίπονη διαδικασία, μέχρι ν’ αποφασίσουμε να δούμε τις αδυναμίες και τους φόβους μας κατάματα.

Ο Κρόνος θεωρείται επίσης ο αυστηρός κριτής και ο δικαστής του ωροσκοπίου και αν λάβουμε υπόψη όσα ήδη αναφέρθηκαν, μπορεί να γίνει κατανοητό για ποιον λόγο του έχουν δοθεί αυτοί οι χαρακτηρισμοί.

Η μοναξιά και η αποξένωση που πολλές φορές προκαλείται απ’ αυτόν μπορεί να δικαιολογηθεί, υπό το πρίσμα της προς τα έσω στροφής που μας ωθεί να κάνουμε, προκειμένου να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας, να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό, αλλά και τον βαθύτερο σκοπό της ύπαρξής μας.

Μόνο όταν αντιληφθούμε τις αδυναμίες που υπάρχουν, θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε και να τις ξεπεράσουμε. Αντίθετα, λοιπόν, με το αρνητικό προφίλ που έχει σχηματιστεί για τις ιδιότητές του, ο Κρόνος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες, που δίνουν πλείστες ευκαιρίες αυτοβελτίωσης και ωρίμανσης του ατόμου.

Θα λέγαμε ότι είναι αυτός που κρατά την τέλεια ισορροπία –δεν είναι ποτέ άδικος–, καθώς μέσα από την κριτική των σφαλμάτων που μας ωθεί να κάνουμε, μας βοηθά όχι να γίνουμε τέλειοι ή αλάνθαστοι, αλλά ν’ αναλάβουμε το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί, ακόμα και μέσα από τον πόνο και την δοκιμασία.

Ο Κρόνος αντιστοιχεί στον 10ο οίκο (στο μεσουράνημα), πράγμα που σημαίνει ότι συμβολίζει την κοινωνική καταξίωση και αυτό σχετίζεται άμεσα με τα βασικά χαρακτηριστικά του, δηλαδή την οργανωτικότητα, τη μεθοδολογία, την τάξη και την οικονομία.

Ένας Κρόνος στην θετική του έκφραση δίνει στο άτομο ψυχική δύναμη, πειθαρχία και αυτοέλεγχο, μέτρο, οργάνωση και σωστή κρίση την κατάλληλη στιγμή. Ενισχύει τη δύναμη και την αυτοσυντήρηση του ατόμου.

Μπορεί όμως να δημιουργήσει και μία τάση για εγκράτεια, μελαγχολία, απογοήτευση και καταπίεση. Αυτή είναι άλλωστε η αρνητική έκφραση του Κρόνου, η οποία δηλώνει τη μοναξιά, την αποξένωση και μία έμφυτη απαισιοδοξία.

Ο Κρόνος μπορεί επίσης να δηλώσει τον δογματισμό και γενικότερα την άκαμπτη φύση, στοιχεία που δίνουν στο άτομο τάσεις απληστίας, αδικίας, καταπίεσης, υπερβολικής αυστηρότητας και σκληρότητας. Ένας Κρόνος στον Υδροχόο θεωρείται μια καλή θέση, η οποία δίνει ένα επιπλέον χάρισμα, καθώς η συγκεκριμένη ζωδιακή του θέση δεν χαρακτηρίζεται από συντηρητισμό, όπως στον Αιγόκερω.

Σε αυτήν τη θέση, ο Κρόνος κρατά σταθερά τις θέσεις του, ωστόσο είναι δεκτικός στις νέες ιδέες, τις οποίες ξεκαθαρίζει. Θέλει την ανανέωση και έναν ανθρωπισμό, χωρίς να χάνει τον ρεαλισμό του. Πρέπει να προσέξει όμως να μην αποκλείσει τον εαυτό του από κάθε ομάδα που δεν έχει τις ίδιες ιδέες με τις δικές του. Οι μελέτες του θα είναι σοβαρές και υπεύθυνες, χρήσιμες πάντα για τη κοινωνία και το μέλλον της.

Μέσα στον χάρτη, ο Κρόνος δηλώνει επίσης τα γηρατειά (τα γηραιά άτομα). Έχει να κάνει με τα καταξιωμένα άτομα, τους κυβερνώντες, τους σκληρούς αξιωματικούς, την ιεραρχία, τους δασκάλους των οποίων η θεωρία είναι απόλυτη, άκαμπτη και άκρα συντηρητική. Είναι η έκφραση κάθε συντηρητικής ιδέας, η οποία είναι ξεκάθαρη, μακριά από συναισθηματισμούς. Δηλώνει τον σεβασμό, ο οποίος ωστόσο εκπορεύεται περισσότερο από τον φόβο, παρά από την αγάπη.

Μέσα από την πορεία του στον ζωδιακό κύκλο, ο Κρόνος σχηματίζει μία φορά όψη συνόδου και αντίθεσης, ενώ δύο φορές τρίγωνο, εξάγωνο, μισό τετράγωνο, τετράγωνο και ενάμισι τετράγωνο με τους πλανήτες ενός γενέθλιου ωροσκοπίου. Κατά την ανάδρομη φορά του, μπορεί να επαναλάβει την ίδια όψη έως και τρεις φορές.

Ο σχηματισμός συνόδου ανάμεσα στον διελαύνοντα και τον γενέθλιο Κρόνο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα για ένα άτομο («η επιστροφή του Κρόνου»), η επιρροή του οποίου είναι αισθητή και πριν ακόμα γίνει ακριβής ως όψη.

Σε αυτόν τον πρώτο κύκλο των εικοσιεννέα περίπου ετών, το άτομο καλείται να κάνει τον πρώτο απολογισμό του, ν’ αναλάβει σοβαρότερες ευθύνες και υποχρεώσεις, αφήνοντας πίσω την ανωριμότητα, που ίσως έδειξε σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς και την ανεμελιά της νεότητας.

Στον δεύτερο κύκλο της επιστροφής του Κρόνου, στα 58-60 χρόνια, η μετάβαση στην ώριμη ζωή είναι συγκριτικά λιγότερο επώδυνη και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το άτομο ήδη είναι ώριμο να διακρίνει, αλλά και να κατανοήσει τα αιτήματά της, χωρίς να βιώσει δύσκολες καταστάσεις και να του προκληθούν αποκλειστικά δυσάρεστα συναισθήματα (κάτι που συνήθως χαρακτηρίζει την πρώτη επιστροφή του Κρόνου).

Πέρα από την «Κρόνια επιστροφή», είναι πολύ σημαντικός επίσης ο σχηματισμός τετραγώνου και αντίθεσης του διελαύνοντα Κρόνου, κάθε εφτά και δεκατέσσερα χρόνια αντίστοιχα. Σε αυτήν την περίπτωση, η όψη που σχηματίζεται λειτουργεί περιοριστικά και το άτομο καλείται να κρίνει ενέργειες του παρελθόντος ή να δοκιμαστεί σε κάτι που απέφυγε στο παρελθόν.

Ο Κρόνος αλλάζει ζώδιο κάθε δυόμισι περίπου χρόνια και αυτή η αλλαγή –σε συσχέτιση πάντα με το γενέθλιο ωροσκόπιο ενός ατόμου– θα δηλώσει και το σημείο, στο οποίο θα υπάρξει έλεγχος και κρίση.

Οι διελεύσεις του από τους οίκους τού προσωπικού ωροσκοπίου, εκτός του ότι σχετίζονται με τα ζητήματα του εκάστοτε οίκου, ενεργοποιούν επίσης και τους γενέθλιους πλανήτες, με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο Κρόνος μάς φέρνει αντιμέτωπους με τις πράξεις μας, θέτει τις βάσεις για να γίνει από την πλευρά μας η αξιολόγηση και η κρίση που αρμόζει.

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, μία διέλευση του Κρόνου δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί μία εύκολη και εύκολα προσπελάσιμη διαδικασία. Οι διελεύσεις του απαιτούν από εμάς ετοιμότητα και προετοιμασία, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, διότι πολλές φορές ο περιορισμός που επιφέρει μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την σωματική και ψυχολογική καταπόνηση του ατόμου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, μέσα από τη διέλευσή του, το άτομο συνειδητοποιεί τη θέση του, βλέπει την προσωπική του αλήθεια, φθάνει σε ανώτερα επίπεδα αυτογνωσίας, βλέπει όμως και την αλήθεια των άλλων. Μαθαίνει να λειτουργεί με μετριοπάθεια και σύνεση και διαχωρίζει αυτά που έχουν αξία από αυτά που λειτουργούν ανασταλτικά και επιζήμια γι’ αυτόν.

 

Ομάδα σύνταξης myHoroscope.gr
Σειρά άρθρων: Δωρεάν Μαθήματα Αστρολογίας

 

2 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments