0 0 votes
Article Rating

Ο Κώστας Τουρνάς γεννήθηκε στην Τρίπολη της Αρκαδίας στις 23/9/1949, πόλη στην οποία πέρασε και τα πρώτα του παιδικά χρόνια, και αποτέλεσε το τρίτο παιδί της οικογένειας του Βαγγέλη και της Σοφίας Τουρνά. Πριν τελειώσει το δημοτικό σχολείο, και ενώ ο ίδιος ήταν 10ετών, η οικογένεια λόγω οικονομικών προβλημάτων αναγκάστηκε να μετοικήσει στην Αθήνα.

Η κλίση του στη μουσική φάνηκε από νωρίς: στα 13 του είχε φτιάξει ήδη ένα γκρουπάκι, το οποίο έπαιζε λατινοαμερικάνικα τραγούδια, ενώ πριν κλείσει τα 15 είχε αρχίσει να πειραματίζεται γράφοντας στίχους, στα ελληνικά και αγγλικά, ενώ παράλληλα συνέθετε δικά του τραγούδια.

Επίσημη πρώτη εμφάνιση μπορούμε να θεωρήσουμε την εμφάνισή του ως κιθαρίστα του νεανικού συγκροτήματος «teenagers», σε ηλικία 16 ετών (το 1965), σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει τότε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Ν. Μαστοράκης. Στη συνέχεια άρχισε να παίζει και να τραγουδά επαγγελματικά σε κλαμπ της Αθήνας. Τα λεφτά όμως ήταν λίγα κι έτσι πριν καταταγεί για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία πούλησε όλα τα όργανα και τα μηχανήματά του και αποφάσισε ότι δεν ήθελε πια να ακολουθήσει το επάγγελμα του μουσικού…
Το 1969 μεσολαβεί μια παύση στην καλλιτεχνική του πορεία, προκειμένου να υπηρετήσει τη θητεία του, ως έφεδρος λοχίας στις διαβιβάσεις πεζικού.

Η αρχή της δεκαετίας του ’70 αποτελεί και το ορόσημο της εκτόξευσης της καλλιτεχνικής του καριέρας, με αφετηρία τη δημιουργία του συγκροτήματος που θα αφήσει εποχή στα δρώμενα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού: τους Poll!
Σταύρος Λογαρίδης, Κώστας Παπαϊωάννου, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Κώστας Τουρνάς κυκλοφορούν το πρώτο τους 45άρι με τα τραγούδια «Άνθρωπε αγάπα» (YouTube – Poll – Anthrwpe agapa) και «Ήλιε μου» (YouTube – HLIE MOU ). Οι πρωτοποριακοί για την εποχή στίχοι πλαισιωμένοι με μουσικές επηρεασμένες από τον ήχο του Γούντστοκ έγιναν αποδεκτοί αμέσως από τη γενιά εκείνης της εποχής, αλλά συνεχίζουν να ακουμπούν τις ψυχές και των νεότερων. Παρά την αναγνώριση από το κοινό, οι Poll είχαν δύο μόνο χρόνια ζωής, καθώς οι τάσεις προσωπικής καριέρας του καθενός μέλους του συγκροτήματος ήταν αρκετά ισχυρές.

Ο Κώστας Τουρνάς συνέχισε σόλο καριέρα, με πολλούς προσωπικούς δίσκους και συμμετοχές («Απέραντα Χωράφια», [YouTube – Κώστας Τουρνάς – Απέραντα Χωράφια (10λεπτο απόσπασμα) ), δίσκος-σταθμός για την ελληνική μουσική σκηνή και όχι μόνο, «Κυρίες & Κύριοι», «Λευκά Φτερά», «Επί Γης Ειρήνη», «Στο Σινεμά», «Τρωικός Πόλεμος», «Αγαπημένη», «Λίγη Αμαρτία», «Υπερβολές», «Tora Tora Tora», «Αλητείες», «Κάτω απ’ την Ακρόπολη», «Ντουέτα» κ.ά.), δίνοντάς μας περισσότερα από 600 τραγούδια, που συνόδευσαν και συνοδεύουν με το έντονο λυρικό τους στοιχείο πολλές στιγμές χαράς, έρωτα, αλλά και σκέψης και προβληματισμού.

Μια πολύ σημαντική δραστηριότητα της ζωής του είναι και η πολυετής ενεργή συμμετοχή του στο συνδικαλιστικό κίνημα, παράλληλα με την καλλιτεχνική του πορεία. Για πολλά χρόνια διατέλεσε πρόεδρος της Ε.Τ.Ε. (Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας), στον «ΕΡΑΤΩ» (Οργανισμός Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων), αλλά και μέλος του Δ.Σ. της FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ερμηνευτών). Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πολιτιστικών της Νέας Δημοκρατίας, όπως και υποψήφιος στις εκλογές του 2005 για την Ευρωβουλή αλλά και στις εθνικές εκλογές του 2007

ΟΚώστας Τουρνάς δεν ήταν σίγουρος για την ώρα γέννησής του. Μάλιστα, τα 30 λεπτά που έδωσε ως χρονικό πλαίσιο αποδείχθηκαν τόσο σημαντικά καθώς τοποθετούν στην μία περίπτωση τον ωροσκόπο του στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου και στην άλλη στις πρώτες μοίρες του Λέοντα! Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, προέκυψε το ζήτημα του ποιός είναι ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη του, η Σελήνη ή ο Ήλιος; Έτσι λοιπόν, έπρεπε να βασιστούμε σε σημαντικά γεγονότα της ζωής του που έλαβαν χώρα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και περιόδους και με τη βοήθεια του ηλιακού τόξου, της ηλιακής επιστροφής και των δευτερευουσών κατευθύνσεων να γίνει η διόρθωση της ώρας γέννησής του, όπως και έγινε.
Τον ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη βοήθεια που μας παρείχε, απαντώντας στις ερωτήσεις που του κάναμε.

Διόρθωση ώρας γέννησης του Κώστα Τουρνά

Γράφει η Κοραλλία Μόζορα

Η διόρθωση της γενέθλιας ώρας είναι μια εργασία επίπονη και που απαιτεί αρκετό χρόνο αλλά και πολύ χρήσιμη αφού μας δίνει πια ένα ακριβή γενέθλιο χάρτη με τον οποίο να μπορούμε να δουλέψουμε. Τα “συμπτώματα” που μας δείχνουν ότι ένας γενέθλιος χάρτης δεν είναι ακριβής είναι όταν η γενέθλια οικοθεσία δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα και την ζωή του ατόμου ικανοποιητικά και όταν στα προγνωστικά συστήματα δεν φαίνονται όλα τα γεγονότα της ζωής του. Επίσης, σ’ ένα χάρτη που δεν είναι ακριβής δεν μπορούμε να κάνουμε και ακριβείς προβλέψεις αφού μπορεί να συμβούν γεγονότα που να μην φαίνονται στον χάρτη αυτό λόγω του ότι η ώρα δεν είναι ακριβής. Αυτό συμβαίνει γιατί στα προγνωστικά συστήματα πολλά γεγονότα φαίνονται από όψεις των πλανητών με τις ακμές και όχι μόνο από όψεις των πλανητών μεταξύ τους.

Στον χάρτη του Κώστα Τουρνά κρίθηκε απαραίτητο να γίνει πρώτα διόρθωση της γενέθλιας ώρας του επειδή στο διάστημα της ώρας γέννησης που μας έδωσε ο ωροσκόπος μπορούσε να είναι από τα τέλη του Καρκίνου έως τις αρχές Λέοντα. Διόρθωση γενέθλιας ώρας σημαίνει να βρούμε την μοίρα του ωροσκόπου και των υπόλοιπων οίκων με την οποία να φαίνονται και να εξηγούνται αστρολογικά όλα τα γεγονότα της ζωής ενός ατόμου. Μετά από την διόρθωση της ώρας στον χάρτη του φαίνεται ότι η μοίρα του ωροσκόπου που δείχνει όλα τα γεγονότα της ζωής του είναι η 27.10 του Καρκίνου που αντιστοιχεί στις 1.14 π.μ. Παραθέτουμε μερικά από τα σημαντικά γεγονότα της ζωής του και τον τρόπο που αυτά φαίνονται πια με ακρίβεια παράλληλα σε τρία προγνωστικά συστήματα: το ηλιακό τόξο, τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις και την ηλιακή επιστροφή.

Ο Κώστας Τουρνάς, μαζί με τους γονείς και τις δύο αδερφές του, μετακόμισε από την Τρίπολη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1959. Την χρονιά εκείνη παρατηρούμε στο ηλιακό τόξο του ότι ο προχωρημένος Ουρανός, κυβερνήτης του γενέθλιου 8ου του, κάνει τετράγωνο με τον γενέθλιο άξονα 4ου/10ου. Ο Ουρανός του 8ου σε τετράγωνο με την ακμή του 10ου μπορεί να δείξει την ανατροπή στην οικονομική κατάσταση του πατέρα του που επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια ενώ ο Ουρανός σε τετράγωνο με την ακμή του 4ου μας δείχνει την αλλαγή του χώρου κατοικίας και του τρόπου ζωής του μικρού Κώστα.

Την ίδια χρονιά, στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις, η προοδευμένη Αφροδίτη, κυβερνήτης του 4ου, κάνει εξάγωνο με τον Δία, ένδειξη ότι η αλλαγή κατοικίας δεν θα είναι στην ίδια πόλη αλλά σʼ ένα μέρος πιο μακρινό, με μεγαλύτερους ορίζοντες και περισσότερες ευκαιρίες για τον μικρό Κωστή. Ταυτόχρονα, στην ηλιακή επιστροφή αυτής της χρονιάς έχουμε πολλαπλές ενδείξεις αυτής της μετακόμισης. Ο άξονας 4ου/10ου της ηλιακής επιστροφής πέφτει στο 3ο/9ο γενέθλιο (οι οίκοι των μετακινήσεων). Ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής είναι στον Σκορπιό, πράγμα που δείχνει μια βαθιά αλλαγή μέσα από κάποιο είδος κρίσης την χρονιά αυτή, και είναι σε σύνοδο με τον Δία. Ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του ωροσκόπου της ηλιακής, είναι στον 9ο οίκο και σε σύνοδο με την Αφροδίτη, κυβερνήτη του 4ου γενέθλιου οίκου, ένδειξη μιας καθοριστικής και καταλυτικής αλλαγής σε σχέση με το σπίτι του. Η Σελήνη βρίσκεται στους Διδύμους, το ζώδιο των μετακινήσεων. Επίσης ο Ερμής της ηλιακής επιστροφής (σημειοδότης των μετακινήσεων) κάνει σύνοδο με την γενέθλια Σελήνη, σημειοδότη του σπιτιού.

Η άνοιξη του 1971 είναι καθοριστική για τη ζωή του, καθώς δημιουργούνται οι Poll. Εκείνη την περίοδο στο ηλιακό τόξο ο προχωρημένος Δίας, κυβερνήτης του γενέθλιου 6ου, κάνει εξάγωνο με το γενέθλιο MC, δίνοντας ευκαιρίες, επέκταση και επιτυχία στα επαγγελματικά του θέματα ενώ στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις το προχωρημένο MC κάνει εξάγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό δίνοντας ξαφνική ώθηση στην καριέρα του αλλά και θετική αλλαγή στην οικονομική του κατάσταση, αφού ο Ουρανός είναι κυβερνήτης του γενέθλιου 8ου. Ταυτόχρονα, ο Άρης στο ηλιακό τόξο, κυβερνήτης του 10ου γενέθλιου, αλλάζει ζώδιο, σημάδι κι αυτό μιας επαγγελματικής αλλαγής.

Έμφαση στα επαγγελματικά και οικονομικά θέματα δείχνει και η ηλιακή επιστροφή της ίδιας χρονιάς, με τον Κρόνο στο 10ο και σε τρίγωνο με την σύνοδο Ήλιου/Πλούτωνα στον 2ο οίκο της ηλιακής επιστροφής. Ο Ήλιος μάλιστα είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου της ηλιακής και του 2ου γενέθλιου οίκου. Επίσης, η Αφροδίτη, κυβερνήτης του 10ου της ηλιακής είναι σε εξάγωνο με τον Άρη, κυβερνήτη του γενέθλιου 10ου και σε τρίγωνο με την Σελήνη της ηλιακής, κυβερνήτη του γενέθλιου ωροσκόπου. Το εξάγωνο Αφροδίτης/Άρη στην ηλιακή επιστροφή ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο τους, πράγμα που δείχνει ότι πρέπει να υπήρχαν κάποια προβλήματα ή δυσκολίες στην συνεργασία αυτή και δεν θα έμελλε να διαρκέσει για πολύ. Ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής στον Λέοντα ευνοεί καλλιτεχνικά θέματα αλλά και προβολή του ατόμου.

Την άνοιξη του 1971 επίσης έμελλε να γνωρίσει την γυναίκα που θα γινόταν η σύζυγος και η σύντροφός του στην ζωή μέχρι σήμερα. Την αρχή μιας σημαντικής σχέσης στο τόξο την βλέπουμε κυρίως από ενεργοποιήσεις του 5ου ή 7ου οίκου ή της Αφροδίτης. Στο ηλιακό τόξο του Κώστα Τουρνά εκείνη την άνοιξη, ο προχωρημένος ωροσκόπος κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του 5ου γενέθλιου οίκου, ενώ η Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο, ένδειξη για σημαντικά συναισθηματικά γεγονότα την χρονιά εκείνη. Στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις, η προοδευμένη Σελήνη είναι, την περίοδο αυτή, σε εξάγωνο με τον Κρόνο, κυβερνήτη του γενέθλιου 7ου οίκου. Ταυτόχρονα, στην ηλιακή επιστροφή της χρονιάς αυτής, ο Ήλιος, κυβερνήτης του ωροσκόπου της ηλιακής, είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του γενέθλιου 5ου, ο Δίας, κυβερνήτης του 5ου της ηλιακής σε τρίγωνο με την Σελήνη, κυβερνήτη του γενέθλιου ωροσκόπου και η Αφροδίτη επίσης σε τρίγωνο με την Σελήνη.

Ο γάμος τους έγινε στις 4/12/1977 ενώ ο προχωρημένος Ήλιος στο ηλιακό τόξο τετραγώνιζε την ακμή του γενέθλιου 7ου του ενεργοποιώντας το γενέθλιο τρίγωνο. Στο τόξο, ό,τι αγγίζει ο Ήλιος το “φωτίζει” και το ενεργοποιεί κι εδώ ενεργοποιεί θετικά τον 7ο οίκο του γάμου. Επιπλέον, η προχωρημένη ακμή του 10ου οίκου έκανε τρίγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο, κυβερνήτη του γενέθλιου 7ου οίκου. Οι όψεις ανάμεσα στον 7ο και 10ο οίκο στο τόξο είναι κλασικές όψεις γάμου. Στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις, η προχωρημένη Αφροδίτη (σημειοδότης του γάμου) έκανε τετράγωνο με τον Κρόνο του 7ου ενεργοποιώντας το γενέθλιο εξάγωνο. Στην ηλιακή επιστροφή της ίδιας χρονιάς, ο άξονας 1ου/7ου της ηλιακής πέφτει στον άξονα 4ου/10ου του γενέθλιου, θέση που συναντάμε συχνά σε χρονιές γάμου. Επίσης, η Αφροδίτη, κυβερνήτης του ωροσκόπου της ηλιακής επιστροφής και σημειοδότης του γάμου, κάνει σύνοδο με τον Κρόνο, κυβερνήτη του 10ου της ηλιακής και του 7ου γενέθλιου, ενεργοποιώντας και πάλι το γενέθλιο τους εξάγωνο. Ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του 7ου της ηλιακής κάνει τετράγωνο με τον Άρη, κυβερνήτη του 10ου γενέθλιου, ενεργοποιώντας την γενέθλια σύνοδο τους. Ακόμα, η Σελήνη βρίσκεται στο 10ο της ηλιακής και σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο, επίσης ένδειξη γάμου.

Στις 14/3/1983 ο Κώστας Τουρνάς έχασε τον πατέρα του, όταν ο Άρης του ηλιακού τόξου, κυβερνήτης του 10ου γενέθλιου, έκανε σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο και Το προχωρημένο Mεσουράνημα τετραγώνιζε τον γενέθλιο Πλούτωνα ενεργοποιώντας το γενέθλιο τρίγωνο. Το τρίγωνο του Πλούτωνα με την ακμή του 10ου, μας δείχνει ότι ο Τουρνάς θεώρησε λυτρωτικό τον θάνατο για τον πατέρα του. Όπως μας δείχνει ο Ποσειδώνας της ηλιακής επιστροφής στο 6ο σπίτι σε τετράγωνο με τον Ήλιο, ο πατέρας του είχε πέσει σε κώμα και ήταν κλινικά νεκρός πριν φύγει και τυπικά από την ζωή.

Την μέρα του θανάτου του πατέρα του, η προοδευμένη Σελήνη ήταν σε ακριβείας αντίθεση με τον Ουρανό, κυβερνήτη του γενέθλιου 8ου οίκου. Επίσης στην ηλιακή επιστροφή αυτής της χρονιάς, έχουμε επανάληψη αξόνων, δείκτη χρονιάς με σημαντικά γεγονότα. Ο Άρης, κυβερνήτης του 10ου και του γενέθλιου και της ηλιακής είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό, κυβερνήτη του 8ου και του γενέθλιου και της ηλιακής, πράγμα που αποτελεί ισχυρή ένδειξη για κίνδυνο της ζωής του πατέρα. Ταυτόχρονα, ο Ουρανός (όπως είπαμε κυβερνήτης του 8ου και του γενέθλιου και της ηλιακής) έκανε εξάγωνο με τον Ήλιο ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο. Με πιο απλά λόγια, ο Ουρανός του 8ου ( δηλαδή του οίκου του θανάτου) κάνει σύνοδο με τον Άρη του 10ου (ο οίκος του πατέρα) και ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνό του με τον Ήλιο, σημειοδότη του πατέρα.

Ανάλυση γενέθλιου χάρτη του Κώστα Τουρνά

Γράφει η Τίνα Ζαχαριάδου

Oωροσκόπος στον Καρκίνο μας προϊδεάζει για ένα άνθρωπο τρυφερό, συναισθηματικό, δοτικό με διαίσθηση, εσωστρεφή, με τάση να προστατεύει όσους θεωρεί δικούς του ανθρώπους. Κάποιον που δίνει μεγάλη σημασία στην ιδιωτική του ζωή και θεωρεί αρκετά σημαντική την οικογένεια του, αφού είναι οι βάσεις για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της ζωή του. Με βάση τις ιδιότητες του Καρκίνου, μπορούμε ακόμα να υποθέσουμε ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ρίζες του και ότι αγαπά και νοιάζεται για την πατρίδα του. Χάρη στο εξάγωνο του Ήλιου με τον ωροσκόπο,η προσωπικότητά του γίνεται πιο λαμπρή, προβάλλεται ή και επιβάλλεται πιο εύκολα, αφού έχει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του και κυρίως στις ικανότητές του.

Ικανότητες που, με τον Ήλιο στην Παρθένο, εκφράζονται και λειτουργούν αρκετά καλά σε πράγματα γήινα ή αλλιώς πρακτικά. Η εξυπνάδα, το ιδιαίτερα αναλυτικό και επεξηγηματικό πνεύμα τον βοηθούν στην όσο το δυνατόν καλύτερη ολοκλήρωση των σχεδίων του –αν και ο ίδιος θα προτιμούσε η τελειότητα να περιβάλλει το τελικό αποτέλεσμα. Τα ίδια όμως χαρακτηριστικά μπορεί και να λειτουργήσουν ανασταλτικά κάποιες φορές, καθώς για να ολοκληρώσει οτιδήποτε θα πρέπει να έχει ελέγξει και την παραμικρή λεπτομέρεια – πράγμα που και χρόνο απαιτεί και ενδεχομένως να του δημιουργεί την αίσθηση του ανικανοποίητου.

Και ενώ το ζώδιο της Παρθένου σε συνδυασμό τον Καρκίνο ωροσκόπο ωθούν σε εσωστρέφεια, ο 3ος Οίκος αναζωπυρώνει την επικοινωνιακή διάθεση (αν και κάπως επιφανειακά), με έφεση στον προφορικό και στον γραπτό λόγο. Με τον Ήλιο ως κυβερνήτη του 2ου Οίκου μέσα στον 3ο, δείχνει πως έχει σταθερές αξίες, νιώθει την ανάγκη να πιστεύει στις δικές του δυνάμεις διεκδικώντας αυτό που του αξίζει, ενώ για εκείνον σημαντικό είναι να μπορεί να διατηρεί επαφή και επικοινωνία – φυσική ή νοητική – με το εξωτερικό του περιβάλλον.

Οι πηγές εσόδων του θα μπορούσαν να συνδέονται με εκείνες που σχετίζονται με τα μέσα μεταφοράς, επικοινωνίας, μέσω μαθημάτων, μέσω γραπτού και προφορικού λόγου, ενώ ο Ουρανός από τον 12ο και ποσειδώνιο Οίκο, σχηματίζοντας όψη με τον Ήλιο, μας παραπέμπει στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και σε χρήματα τα οποία μπορεί να διατηρεί μακριά από το «φως του Ήλιου».

Η σύνοδος του Ήλιου με την Σελήνη (από το ζώδιο του Ζυγού) δείχνει έναν άνθρωπο που δύναται να εναρμονίσει την συνειδητή προσωπικότητά του με την ασυνείδητη, με κάποια προσπάθεια από μέρους του όμως, μιας και η όψη είναι ασύμβατη. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη μας «μιλά» για κάποιον που επιθυμεί ισότητα και δικαιοσύνη, συχνά θα αμφιταλαντεύεται, θα είναι αναποφάσιστος όταν θα πρέπει να επιλέγει αυτό που θα ισορροπεί πράγματα και καταστάσεις στην ζωή του. Μάλιστα αυτά τα στοιχεία θα είναι πολύ έντονα καθώς η Σελήνη είναι ο χορηγός του Ωροσκόπου του.

Η Σελήνη όμως, μέσα στον 3ο Οίκο λειτουργεί πολύ καλά και αυτό γιατί εκεί της δίνεται η δυνατότητα να συναναστρέφεται πολύ κόσμο και να επικοινωνεί, πάντα σε ένα επίπεδο εγκεφαλικό. Προβάλλει αλλά και προσλαμβάνει με άνεση τις ιδέες του για την δικαιοσύνη, την τάξη και την αρμονία που πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα πράγματα, ενώ είναι άλλη μια ένδειξη για έφεση στον γραπτό και προφορικό λόγο αλλά και την τέχνη.

Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν άνθρωπο που οι στίχοι του άφησαν εποχή, επηρεάζοντας γενιές, ενώ την πρωτοτυπία και την επαναστατικότητά τους –ειδικά για την εποχή που γράφτηκαν– την οφείλουν στα τετράγωνα του Ήλιου/Σελήνης με τον Ουρανό από τον 12ο Οίκο. Η τάση του να εμπλακεί με την πολιτική επίσης εξηγείται από τον Ουρανό και τα τετράγωνα που κάνει με τα «φώτα» του, ενώ παράλληλα προσδίδουν στον χαρακτήρα του αυθεντικότητα, ανεξαρτησία, αντισυμβατικότητα. Όπου και όταν χρειαστεί, με εντελώς ανατρεπτικό και ιδιαίτερο τρόπο θα προσπαθήσει να λύσει οποιαδήποτε καταπιεστικά δεσμά, ενίοτε δε και με απρόσμενο ή/και απολυταρχικό τρόπο, ξαφνιάζοντας το περιβάλλον του.

Με τους Άρη και Πλούτωνα στον 1ο Οίκο, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για έναν δυνατό άνθρωπο με πανίσχυρη μεταμορφωτική δύναμη, που αν δεν ελέγξει την δυναμική της όψης αυτής μπορεί να γίνει σκληρός και ικανός –αν το θελήσει– να καταστρέψει τους άλλους, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Από την άλλη όμως, στα δύσκολα μπορεί να γίνει αποφασιστικός και δυναμικός –όσο κι αν τον πληγώνει αυτό– παίρνοντας καίριες αποφάσεις που άλλοι θα δίσταζαν.

Τα εξάγωνα των Άρη/Πλούτωνα με την Σελήνη, τον Ποσειδώνα και τον Ερμή δίνουν διέξοδο στην σύνοδο, αυτή μιας και τον βοηθούν να παράγει έργο μέσω της καλλιτεχνίας του αλλά και των όσων γράφει. Ο Ερμής στον Ζυγό και στον 4ο Οίκο,κυβερνήτης 3ου Οίκου, δείχνει πως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα ακολουθεί τα μέτρα και τα σταθμά της δικαιοσύνης αλλά και μέσα από την τέχνη και την καλαισθησία που υπάρχει (ή δεν υπάρχει) γύρω του.

Δεν θα μιλήσει εύκολα για όσα σκέφτεται, παρά μόνο όταν νιώσει πως είναι ασφαλής. Η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα τον κάνει ιδιαίτερα ιδεαλιστή, διαισθητικό αλλά πολλές φορές δυσνόητο, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται όταν νιώθει πως οι άλλοι δεν τον κατανοούν, ενώ ουσιαστικά εκείνος είναι που διατηρεί ένα πέπλο μυστηρίου σε αυτά που λέει ή γράφει. Σε σχέση με τα αδέρφια του δείχνει μια σχεδόν τηλεπαθητική επικοινωνία, ενώ δεν αποκλείεται κάποιο από αυτά να έχει εύθραυστη υγεία κι ενώ είναι σημαντικός ο δεσμός που τον δένει μαζί τους, αρκετές φορές θα πρέπει να βρίσκονταν μακριά ο ένας από τον άλλον. Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό από τον Ζυγό και στον 4ο μας μιλά για κάποιον ο οποίος εμφορείται από μια προσκόλληση στην οικογένειά του, από την οποία μάλλον αδυνατεί να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σύμφωνα με την καρμική θεώρηση, σε μια άλλη ζωή είχε επιλέξει παρόμοιο επάγγελμα, το οποίο πιθανότατα δεν μπόρεσε να εξασκήσει εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων, ή λόγω αναπηρίας ή ασθένειας δική του. Μια άλλη εκδοχή είναι να μην μπορούσε λόγω εποχής ή συνθηκών να εκφράσει όλα όσα πίστευε, με αποτέλεσμα να τα έβγαζε μέσα από το επάγγελμά του (για παράδειγμα, θα μπορούσε να ήταν ποιητής). Σε αυτή την ενσάρκωση, με την επίγνωση όλων όσα κουβαλά, πρέπει να απαγκιστρωθεί από την πατρική οικογένεια, παίρνοντας πρωτοβουλίες για την κοινωνική και επαγγελματική του πορεία, παρακάμπτοντας τις όποιες αναστολές και εξαρτήσεις του παρελθόντος με τους γονείς, ώστε να αναρριχηθεί και να προβληθεί στην κοινωνία μέσω της καριέρας και της φήμης του, ενώ η ολοκλήρωση θα έρχεται μέσα από την έκφραση και την προβολή των ιδεών του.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό και στον 4ο Οίκο τού δίνει σταθερότητα και πάθος σε ό,τι τον αγγίζει αισθηματικά, αγαπάει το αρμονικό και οικογενειακό περιβάλλον –αν και αυτό εύκολα διαταράζεται από τις εξαρτήσεις που νιώθει αλλά και την προκλητική και εριστική του συμπεριφορά. Δεν τον γεμίζουν οι επιφανειακές σχέσεις, προτιμά να μοιράζεται τον εαυτό με πάθος, ολοκληρωτικά και να δένεται ψυχή τε και σώματι. Είναι πιθανό, όταν νιώθει ανασφαλής συναισθηματικά, να βγάζει τον άσχημο εαυτό του με ζήλιες, εμμονές, εντάσεις και, κάτω από ορισμένες συνθήκες, να ασκεί έντονη ψυχολογική καταπίεση, προκειμένου να υπερισχύσει έναντι του άλλου.
Κάπως έτσι θα είναι και οι φιλικές του σχέσεις, μιας και η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης του 11ου Οίκου, ενώ το ίδιο πάθος και σθένος θα δείχνει όταν θέτει στόχους προκειμένου να υλοποιηθούν.

Ο Άρης στον Λέοντα και στον 1ο Οίκο τού δίνουν όλο τον δυναμισμό που χρειάζεται για να προχωρήσει, κάνοντας πολλά ξεκινήματα στην ζωή του με ενθουσιασμό, τόλμη αλλά και …περίσσιο εγωισμό ενδεχομένως. Ως κυβερνήτης του 5ου Οίκου, πηγαίνοντας μέσα στον 1ο, δείχνει πόσο σημαντικό θέμα είναι για εκείνον τα παιδιά αλλά και η δημιουργία γενικότερα, από την οποία θα αφήσει έργο πίσω του για τους μεταγενέστερους. Σε τρίγωνο με το Μεσουράνημα αλλά και τον Βόρειο Δεσμό δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά μόνο ότι αγωνίζεται και παλεύει για όλα όσα θεωρεί πεπρωμένο του.

Ο Δίας στον Αιγόκερω, στον 6ο Οίκο αλλά και κυβερνήτης του ίδιου Οίκου, του προσδίδει μια μάλλον σκληρή αντίληψη ως προς τον νόμο και την τάξη, κάνοντάς τον πολλές φορές αυστηρό κριτή/δικαστή των πάντων, μιας και η φιλοσοφία του αλλά και η στάση ζωής που διατηρεί σκιάζουν τις ανάλαφρες ή χαλαρές στιγμές. Τη ίδια στάση φαίνεται να κρατά στην καθημερινότητά του αλλά και στον εργασιακό του χώρο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνεται δύσκολος για αυτούς που εργάζονται μαζί του. Ίσως θεωρεί πως είναι ο καλύτερος ανάμεσα σε πολλούς –αν και η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά καλός σε αυτό που έχει επιλέξει– βγάζοντας κάποιες φορές σνομπισμό, ενώ κάποιες άλλες θα δείχνει αρκετά γενναιόδωρος, δίνοντας κίνητρα και εφόδια στους συνεργάτες του να προχωρήσουν. Ο Δίας σε αυτή την θέση δείχνει ευπάθεια στον συκώτι ενώ θα μπορούσε να γίνει ο ίδιος πολύ καλός θεραπευτής.

Ο Κρόνος στην Παρθένο και στον 2ο, κυβερνήτης του 7ου Οίκου, είναι εκείνος που τον κάνει υπεύθυνο, συνεπή στις σχέσεις του, στις συνεργασίες του με του άλλους και κυρίως στον γάμο του, καθώς δίνει αντοχή μέσα στον χρόνο ακόμη και όταν θα περνά κρίσεις. Με το εξάγωνο που σχηματίζει μαζί του η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα και της αγάπης, τονίζεται ακόμη περισσότερο η πίστη και η εκτίμηση που νιώθει για την σύζυγό του, η οποία θα πρέπει να είναι μια γυναίκα εξίσου ώριμη και συνεπής, που θα είναι σε θέση να του δοθεί ολοκληρωτικά, ψυχή τε και σώματι, ώστε να εξισορροπείται η δύσκολη γενέθλια όψη της Αφροδίτης με τον Άρη, η οποία, κατά καιρούς και ανάλογα με τις πλανητικές επιρροές που θα δέχεται, άλλοτε θα υποδεικνύει πιο έντονες δυσκολίες και άλλοτε όχι. Αναφορικά δε με τη φυσική του κατάσταση, κάτι άλλο που θα μπορούσε να δείχνει ο Κρόνος στην Παρθένο είναι ευαισθησία στα κόκαλα, την μέση, τις αρθρώσεις ή τα έντερα.

Ο Ουρανός στον 12ο Οίκο είναι αυτός που τον κάνει επαναστατικό σε οτιδήποτε πηγαίνει να τον περιορίσει. Για εκείνον ελευθερία είναι να μπορεί να απομονώνεται χωρίς να τον ενοχλούν, ενώ θα μπορούσε να του φέρει προβλήματα σε κληρονομικές υποθέσεις, μιας και κυβερνά τον 8ο Οίκο. Οι σπουδές του σίγουρα θα σχετίζονταν με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, με κυβερνήτη του 9ου τον Ποσειδώνα, ενώ η θάλασσα και γενικά το υδάτινο στοιχείο θα χρωματίζουν πολύ έντονα τα νοητικά ή και πραγματικά ταξίδια του.

Με τον Ποσειδώνα μέσα στον 4ο Οίκο, σχεδόν πάντα θα προστατεύει τα μυστικά της οικογενείας του, τα οποία ενδέχεται να είναι πολλά, ενώ είναι πιθανόν κάποιος από τους γονείς του να του έλειπε, να τον αισθανόταν απόντα από την ζωή του, απογοητεύοντάς τον με αυτό τον τρόπο. Παράλληλα όμως, η θέση αυτή δείχνει και ότι είναι ιδιαίτερα δεκτικός στα ερεθίσματα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με ικανότητα να διαισθάνεται οτιδήποτε συμβαίνει προτού αυτά συμβούν.

Ο Πλούτωνας, ως κυβερνήτης 5ου οίκου μέσα στον 1ο, του δίνει μια χαρισματική προσωπικότητα, θα λέγαμε, με τάσεις επιβολής στους άλλους και με ικανότητα να καταφέρνει να διεισδύει –όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό– και να κυριαρχεί τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους. Τα βαθιά και έντονα αισθήματα που νιώθει για τα παιδιά, ίσως κάποιες φορές να τα διοχετεύει με σκοπό την κυριαρχική του επιβολή σε αυτά, ενώ εν αποκλείεται να έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες στα θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά.

Τα επιπόλαια φλερτ δεν είχαν και δεν έχουν θέση στην ζωή του, αφού για εκείνον ακόμη και οι μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι τόσο σοβαρές όσο τα ζητήματα ζωής και θανάτου. Επίσης, διαφαίνεται και η βαθιά επιρροή που δέχεται και ο ίδιος μέσα από τις δημιουργίες του και που ασκεί στο περιβάλλον του αλλά και την κοινωνία ολόκληρη, κάτι που φαίνεται μέσα από το τρίγωνο του Πλούτωνα με το Μεσουράνημά του.

Αστρολογικές εκτιμήσεις για την επόμενη περίοδο

Με μια πρώτη μάτια, αυτό που βλέπουμε με την μέθοδο των διελεύσεων, είναι τον Κρόνο να βρίσκεται επάνω στον Ήλιο του, ενώ η όψη ιδιομοιρίας θα γίνει μέσα στον μήνα Ιούλιο – για την ακρίβεια στις 16 Ιουλίου – κι αφού θα έχει προηγηθεί στις 11 Ιουλίου, η Νέα Σελήνη και Ηλιακή έκλειψη, στον 12ο γενέθλιο οίκο του. Αρκετά δύσκολες επιρροές, που θα φέρουν ανησυχίες, δοκιμασίες και φοβίες που θα δυσκολευτεί να τις εξωτερικεύσει, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο ίδιος ψυχολογικά, ενώ κρυφά μυστικά ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια. Θα νιώθει περιορισμένος, καταπιεσμένος, θ’ αναλάβει κάποια καθήκοντα, τα οποία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να φέρει εις πέρας, με αποτέλεσμα να γίνεται σκληρός, επικριτικός, απόμακρος και με τάση ν’ απομονώνεται, μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα.

Η ειρωνεία είναι, πως ακόμη κι όταν θα φύγει ο Κρόνος από τον Ήλιο του, δεν θα προλάβει να μπει στην διαδικασία ανασυγκρότησης δυνάμεων, διότι ο Κρόνος από τον Ζυγό, την περίοδο του Σεπτεμβρίου, θα πιάσει τη γενέθλια Σελήνη του. Επιρροή, που κατά κύριο λόγο, φέρνει δοκιμασίες και προβλήματα με κάποια γυναίκα (πιθανόν την μητέρα), επηρεάζοντας άμεσα τον ψυχισμό του. Η καθημερινότητά του προβλέπεται αρκετά κοπιαστική, θα νιώθει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με την υγεία του. Κάτι που τονίζεται και στην Ηλιακή του επιστροφή, μιας και έχει σημαντικούς πλανήτες (Ήλιο, Ερμή, Κρόνο) μέσα στον 6ο οίκο σε αντίθεση με Σελήνη, Δία και Ουρανό από τον 12ο οίκο.

Σημαντική διέξοδο στις δύσκολες επιρροές θα αποτελέσουν οι Δίας -Ουρανός, όταν γυρίσουν ανάδρομοι στον Ιχθύ, και θα τριγωνίσουν τον γενέθλιο Ωροσκόπο, επίσης την περίοδο του Σεπτεμβρίου. Θα του δοθούν ευκαιρίες ανάπτυξης του κοινωνικού του κύκλου, ενώ συγχρόνως τα εξάγωνα που δημιουργούνται με τον κυβερνήτη του 7ου δίνουν προστασία σε θέματα που σχετίζονται με τον γάμο του, έναν γάμο, που όπως θα δούμε παρακάτω στην Ηλιακή του επιστροφή, θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα. Οι Δίας – Ουρανός θα είναι η κινητήριος δύναμη να ανταπεξέλθει, προσδίδοντάς του αισιοδοξία αλλά και την επιθυμία να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, ώστε να επιλύσει τα θέματα που τον απασχολούν. Πιθανόν να θέλει να αλλάξει την ζωή του, διεκδικώντας περισσότερη ανεξαρτησία και εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό, την διαφορετικότητά του.

Στην Ηλιακή του επιστροφή, η οποία ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου του 2010, οι παραπάνω πλανητικές επιρροές – σε σχέση, πάντα, με το επάγγελμα του -μιλούν για απίστευτη έμπνευση και διορατικότητα σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα καλλιτεχνικά, ενώ θα εκφράζεται ευκολότερα μέσα από την εργασία και τη δημιουργικότητά του, μια δημιουργικότητα, την οποία αυτή την περίοδο, αισθάνεται μπλοκαρισμένη. Ο Ωροσκόπος της Ηλιακής στο ζώδιο του δυναμικού Κριού, πηγαίνει στον γενέθλιο 10ο οίκο, σχηματίζοντας τετράγωνο με τον γενέθλιο Δία από τον 6ο οίκο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει νέα ξεκινήματα σε σχέση με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τα οποία όμως ενδέχεται να τ’ αντιμετωπίσει με επιπολαιότητα ή να του φανούν επιπόλαια και να τ’ απαξιώσει. Ο Ήλιος σε αντίθεση με την Σελήνη στον 6ο και 12ο οίκο, αντίστοιχα, δείχνουν μια αντιπαλότητα ανάμεσα σε εκείνα που πρέπει να εκφράσει προς τα έξω, σε σχέση με τις εσωτερικές του ανάγκες κι επιθυμίες, οι οποίες τείνουν να είναι πολύ διαφορετικές.

Οι όψεις που σχηματίζονται με τον Ουρανό, ενεργοποιούν τα γενέθλια τετράγωνα Ήλιου\Σελήνης με τον Ουρανό του 12ου και κυβερνήτη του 8ου οίκου. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε σχέση με οικονομικά, φορολογικά και κληρονομικά θέματα, τα οποία ενδέχεται να περάσουν κάποια κρίση, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες μυστικές διασυνδέσεις με παράνομα κυκλώματα, να του προκαλέσουν πονοκέφαλο. Τομείς που, επίσης, χρειάζονται προσοχή αυτήν τη χρονιά, είναι οι συνεργασίες, ο γάμος και οι διαπροσωπικές του σχέσεις γενικότερα. Πιθανόν να έχει κάποιες νομικές εκκρεμότητες, οι οποίες δεν θα διευθετηθούν με τον καλύτερο τρόπο, ενώ ενδέχεται κάποιες συνεργασίες, πιθανόν να λήξουν άδοξα.

Η Αφροδίτη της Ηλιακής επιστροφής στο ζώδιο του Σκορπιού, μέσα στον 7ο και σε σύνοδο με τον Άρη, πέφτουν στον γενέθλιο 4ο οίκο. Πρόκειται για μια επιρροή που προσδίδει ένταση και πάθος στην ερωτική ζωή, η οποία ενδέχεται να φέρει εντάσεις με την σύζυγο, ή ακόμη και σε σχέση με το σπίτι, ως οίκημα. Αμφότεροι οι σύζυγοι, θα πρέπει να ελέγξουν το Εγώ τους, αναζητώντας πρόσφορους τρόπους, προκειμένου να αναγεννηθεί-ανανεωθεί η σχέση τους. Θα είναι μια δύσκολη περίοδος με ριζικές αλλαγές, βαθιές μεταμορφώσεις, μια περίοδος, όπου θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσουν πως η ρίζα των όποιων προβλημάτων, δεν είναι τωρινή. Αν δεν το κατανοήσουν αυτή την περίοδο, ώστε να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του γάμου τους, θα το κατανοήσουν αναγκαστικά, όταν η σύνοδος Αφροδίτης/Άρη, παρέα με το εξάγωνο Άρη/Πλούτωνα της Ηλιακής επιστροφής ενεργοποιήσει το γενέθλιο τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη και την γενέθλια σύνοδο του Άρη Πλούτωνα.

Πρόκειται για δύσκολες όψεις που θα μπορούσαν να φέρουν και ολοκληρωτική διάλυση ενός γάμου, που όμως δίνουν ανθεκτικότητα και σθένος να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και που λίγο έως πολύ, όλοι αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Θα πρέπει να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση και κυρίως η συνειδητοποίηση, πως η αιτία των προβλημάτων δεν είναι πάντα ο σύντροφός μας αλλά εμείς οι ίδιοι, ενώ με τον Πλούτωνα στον 9ο οίκο της Ηλιακής επιστροφής, θα αλλάξει φιλοσοφία και στάση ζωής, κατανοώντας ο ίδιος πολύ καλύτερα τον κόσμο σ’ ένα ευρύτερο επίπεδο. Επίσης, θεωρώ ως δεδομένη την ενασχόλησή του με την φιλοσοφία, την θρησκεία αλλά και την ζωή και τον θάνατο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments