0 0 votes
Article Rating

Λέων…και η ερωτική του συμπεριφορά…
Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα ζώδια αλλά δεν νομίζω να είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν άποψη -έστω και επιφανειακή- για το ζώδιο του Λέοντα. Έτσι και ο πιο κακόπιστος ορθολογιστής θα σας πει π.χ. ότι «Αλλά και αυτός ο άνθρωπος ρε παιδί μου δεν βάζει νερό στο κρασί του με τίποτα. Κλασσικό λιοντάρι!».

Όσο και αν εκληφθεί η παραπάνω εικόνα σαν στερεότυπη και κατά συνέπεια ελεγχόμενη για την ακρίβειά της, ωστόσο ανταποκρίνεται σε ένα ποσοστό στην αλήθεια. Είναι δηλαδή γεγονός ότι ο παραλληλισμός των ανθρώπων που γεννήθηκαν στην «καρδιά» του καλοκαιριού με τον θεωρούμενο ως βασιλιά των ζώων, δεν είναι τυχαίος.

Προφανώς δεν εννοώ ότι οι Αστρολογικά Λέοντες…βρυχώνται και επιτίθενται στον κόσμο. Η όποια αναλογία προκύπτει από την σχεδόν ενστικτώδη διάθεση του χαρακτηριστικού τύπου του Λέοντα να ξεχωρίσει από την ομήγυρη, είτε πρόκειται για κοινωνική συναναστροφή είτε για επαγγελματικό περιβάλλον.

Ένας ενισχυμένος βαθμός εγωισμού, περηφάνιας και αυτοπροβολής συνοδεύει -συνήθως- το ζώδιο αυτό! Το πρόβλημα είναι ότι εξ’ ορισμού οι άνθρωποι που έχουν ηγετικά προσόντα είναι λίγοι ενώ οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα είναι πολλοί και έτσι η δυσαρμονία μεταξύ αυτών των δύο μεγεθών δημιουργεί μερικές φορές ορισμένες παρεκτροπές, με αποτέλεσμα να έχουμε υπερφιάλους ή αλαζόνες ή απλά «ψώνια» που νομίζουν ότι ο ίσκιος τους ισούται με το μπόι τους.

Ο κλασσικός τύπος του Λέοντα στον ερωτικό τομέα είναι ενθουσιώδης, προστατευτικός, εξωστρεφής και γενναιόδωρος. Καμιά φορά τον ενθουσιασμό υποκαθιστά η επιπολαιότητα, την προστατευτική διάθεση η καταπιεστική παρόρμηση, την εξωστρέφεια η σαχλαμάρα και τη γενναιοδωρία η σπατάλη.

Ωστόσο η πλειονότητα εκφράζει τον ερωτισμό της με θετικό τρόπο. Είναι δε γεγονός ότι το ερωτικό παιχνίδι και το sex αυτό καθ’ αυτό έχει βρει στους Λέοντες τους καλύτερους παίκτες. Όλα αυτά ισχύουν όταν ο Ήλιος είναι το ζώδιο του Λέοντα. Στη συνέχεια θα δούμε τι συμβαίνει με τη Σελήνη, την Αφροδίτη και τον Άρη.

 

Η Σελήνη

Σε γενικές γραμμές η Σελήνη στον Λέοντα διατηρεί τα περισσότερα γνωρίσματα του Ήλιου στο Λέοντα. Έτσι εάν έχουμε κάποιον που έχει ταυτοχρόνως και Ήλιο και Σελήνη σε αυτό το ζώδιο όλα τα Λιονταρίσια χαρακτηριστικά θα είναι τονισμένα.

Σε κάθε περίπτωση η Σελήνη αυτή έχει προδιαγραφές κοινωνικής ακτινοβολίας, μια και συνήθως συνδυάζει δυναμισμό με εξωστρεφή συμπεριφορά και πληθωρική προσφορά. Η ηγεμονική της διάθεση επεκτείνεται και στα γούστα και έτσι κάνει τον άνθρωπο εραστή του καλού γούστου και της πολυτέλειας.

Βέβαια εάν οι συνθήκες της ζωής δεν βοηθάνε στην εκπλήρωση αυτών των υψηλού κόστους επιθυμιών, είναι εύκολο να δημιουργηθούν συμπλέγματα ή «κακές» συνήθειες και να προκύψει ένας πομπώδης τύπος ή ένας φανατικός τζογαδόρος. Είτε έτσι είτε αλλιώς η γενναιοδωρία απέναντι στην(στον) ερωτικό σύντροφο είναι δεδομένη, αλλά επίσης δεδομένη είναι και η απαίτηση της αμοιβαιότητας. Στην εν λόγω γενναιοδωρία συμπεριλαμβάνεται και ο σεξουαλικός τομέας.

 

Η Αφροδίτη

Η Αφροδίτη στο Λέοντα «προικίζει» πληθωρικότητα τον άνθρωπο. Έτσι το καλό γούστο γίνεται παντιέρα και αυτό που απομένει στον(στην) σύντροφο είναι να συμμερίζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό την ίδια νοοτροπία.

Κοντολογίς εάν σε αυτό τον τομέα υπάρχει διαφωνία, η διαφωνία αυτή θεωρείται θεμελιώδης. Για να το πω με ένα παράδειγμα εάν στην Λιονταρίσια Αφροδίτη αρέσει να παρακολουθεί συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής ή Θεατρικές Παραστάσεις στο Ηρώδειο, δύσκολα θα συμβιβαστεί με…ρεμπέτικες βραδιές και σινεμαδάκι στα…Village.

Ο ερωτικός τομέας έχει την…τιμητική του. Δίνει απλόχερα σε όλα τα πεδία αλλά και…απλόχερα απαιτεί τα ίδια!! Έχει πολλά προτερήματα αυτή η Αφροδίτη, δυστυχώς η έλλειψη ζήλειας…δεν είναι ένα από αυτά! Αγαπάει με πάθος και ζηλεύει με πάθος και εάν -ο μη γένοιτο- τρωθεί ο εγωισμός της…θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Καλό είναι δε, επειδή η Αφροδίτη στο Λέοντα διατηρεί μια έντονα εφηβική ψυχοσύνθεση, ο(η) σύντροφός της να την φλερτάρει με συνέχεια και συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους. Ρομαντικά δείπνα –από καιρού εις καιρόν- σύντομες εκδρομούλες, κάποια…απρόοπτα δωράκια και σεβασμός σε όλες τις κρίσιμες επετείους (γνωριμίας, Γάμου κλπ) διευκολύνουν την συνύπαρξη με αυτή την ευαίσθητη και πληθωρική Αφροδίτη.

 

Ο Άρης

Ο Πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του. Έτσι έχουμε ένα πολύ δυναμικό συνδυασμό. Ηγετική φυσιογνωμία, εγωιστής, ενθουσιώδης, παθιασμένος φιλόδοξος –και με τη δυνατότητα να υλοποιεί τις φιλοδοξίες του- με έντονη σεξουαλικότητα.

Πολλές φορές η υπερβολή που τον χαρακτηρίζει τον κάνει να συμπεριφέρεται απότομα, εάν κάποιος διαφωνήσει μαζί του και έτσι δημιουργεί προβλήματα στη σχέση με την(τον) σύντροφό του. Ή άλλοτε ο εγωισμός εκδηλώνεται και στο…κρεβάτι και εκεί και πάλι έχουμε εστία προβλημάτων. Καλό είναι λοιπόν να χαλιναγωγεί –όταν χρειάζεται- τον εαυτό του. Θα διευκολύνει τη συνύπαρξη με τους άλλους και θα κάνει πιο εύκολη και τη δική του τη ζωή.

Πρέπει ακόμα να προσπαθήσει να μην εισπράττει τη διαφορετική γνώμη σαν προσωπική προσβολή. Η καλή εκδοχή του ανθρώπου με τον Άρη στον Λέοντα θα μας φανερώσει ένα ρομαντικό ιππότη ή ένα γενναιόδωρο Bon Viver ή απλά ένα σοβαρό άνθρωπο που μπορείς να στηριχτείς επάνω του.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Ο Ήλιος κυβερνάει τον Λέοντα και γι’ αυτό πολλές φορές οι Λέοντες «λάμπουν» σαν τον Ήλιο.
Είναι γεγονός ότι είναι το ζώδιο με την μεγαλύτερη ικανότητα –και ανάγκη- για αυτοπροβολή. Όταν λοιπόν συνυπάρχουνε στο ίδιο πρόσωπο Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη και Άρης στον Λέοντα καταλαβαίνετε ότι έχουμε μια προσωπικότητα «προορισμένη» να ξεχωρίσει.

Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει οι Πλανήτες αυτοί να «χτυπιούνται» έντονα από Αργούς Πλανήτες. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως η ψυχική δύναμη του ανθρώπου παραμένει μεγάλη και το ίδιο παραμένει και η δημιουργική του ικανότητα.

 

Η Συναστρία του Λέοντα με τα άλλα Ζώδια

Όσες (όσοι) διαβάζετε συχνά το περιοδικό που κρατάτε τώρα στα χέρια σας, θα ξέρετε ήδη ότι τα ζώδια της Φωτιάς ταιριάζουν μεταξύ τους, συνεπώς Λέοντες, Τοξότες και Κριοί έχουνε –συνήθως- αμοιβαία ερωτική έλξη.

Προσοχή όμως! Ο συνδυασμός του Λιονταριού με το Κριάρι δεν είναι τόσο απλός όσο φαίνεται. Γιατί; Διότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ δύο πολύ εγωιστικών πλασμάτων που το καθένα να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στη σχέση τους.

Στην περίπτωση αυτή η κλισαρισμένη συμβουλή «χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις» ναι μεν ισχύει, αλλά παραμένει ζητούμενο κατά πόσον θα πιάσει τόπο. Βέβαια, επειδή κατά τα άλλα, ο συνδυασμός αυτός είναι έντονα ερωτικός, μπορεί το «στοίχημα» να κερδιθεί!

Το ερώτημα είναι… ποιος είναι τόσο τολμηρός για να ρισκάρει να στοιχηματίζει ότι Λέων και Κριός θα συνυπάρξουν ειρηνικά; Όσον αφορά τον συνδυασμό Λέοντα-Τοξότη τα πράγματα είναι πολύ βατά διότι ο συνήθως κουλαριστός και πιο φιλοσοφημένος Τοξότης δημιουργεί ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον για να «επωασθεί» η Λιονταρίσια κυριαρχία, η οποία με τη σειρά της «προστατεύει» την Τοξοτίσια αγάπη για ηρεμία. Φυσικά όταν συζητάμε για ζώδια της Φωτιάς η λέξη Ηρεμία καλό είναι να γράφεται Εντός Εισαγωγικών.

Όσον αφορά τη σχέση του Λιονταριού με τα άλλα ζώδια: Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ιχθείς εκπέμπουνε σε άλλες συχνότητες, Δίδυμοι και Ζυγοί υπό προϋποθέσεις, μπορεί να τα πάνε καλά μαζί τους, με τους Καρκίνους ισχύει το «μακριά και αγαπημένοι» με τους Ταύρους υπάρχει ερωτική έλξη αλλά απαιτείται πολύς κόπος για να εξελιχθεί σε μακροχρόνια σχέση.

Με τους Σκορπιούς η έλξη είναι σχεδόν ενστικτώδης, το πάθος κυκλοφορεί ανάμεσά τους περισσότερο και από το Νέφος σε ώρα Αιχμής, αλλά το μέλλον είναι αβέβαιο! Τέλος με τους Υδροχόους… ή Μονά ή Ζυγά θα έρθουνε ή απόλυτη έλξη ή απόλυτη αντιπάθεια!

 

Βίκτωρας Γεράρδος

(Ζωή & Ζώδια 2012)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments