0 0 votes
Article Rating

Καμία ζωή δεν ήταν πιο παραμυθένια, από εκείνη της γυναίκας που «δάνεισε» την προτομή της για να ζωντανέψει η μορφή της πιο διάσημης ηρωίδας παραμυθιού, η Χιονάτη.

Η μαυρομαλλούσα με τα τεράστια μάτια και την χαρακτηριστική στρογγυλάδα στο κούτελο, που περιτριγυρίζεται από ελαφάκια και κουνελάκια στον κόσμο του Ντίσνεϊ, δεν είναι άλλη από την προτομή της μορφής της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Υπάρχει παραμύθι χωρίς Ποσειδώνα; Υπάρχει αναφορά σε διάσημους Ιχθείς χωρίς την Λιζ Τέιλορ; Παρ’ όλη την προσπάθεια υποβάθμισης της κλασικής αστρολογίας, πάμε να διαβάσουμε τους ξεκάθαρους οιωνούς, στον χάρτη ενός κινηματογραφικού μύθου, με τον τρόπο που η κλασική αστρολογία ορίζει.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η διασημότητα ανιχνεύεται από την κατάσταση του 10ου οίκου (η κατάστασή μας στην κοινωνία), της Σελήνης (το κοινό), του Ποσειδώνα (οι μάζες), του Δία (η επέκταση και η τύχη, η διεθνείς αναγνώριση), αλλά και ο ωροσκόπος, υπό την έννοια του πως φαινόμαστε στους άλλους.

Όλα αυτά, με τις παρεμβολές των υπόλοιπων πλανητών, διαφοροποιούν το είδος της αναγνωσιμότητας, αλλά και το μέγεθός της. Διάσημος έγινε ο Γκράχαμ Μπελ, διάσημος και ο Τζον Λένον. Γενικά μιλώντας για διασημότητα, το μυαλό μας πάει σε καλλιτέχνες. Εκεί συναντάμε και τους περισσότερο διάσημους ανθρώπους. Μουσική και κινηματογράφος. Και στα δύο έχουμε να κάνουμε με τις αρχές του Ποσειδώνα που όλως τυχαίως κυβερνάει και τις μάζες… Την διαφήμιση… Τους οπαδούς…

Έχοντας κατανοήσει την σπουδαιότητα του εν λόγω πλανήτη,
πάμε να δούμε κάτω από ποιες αστρολογικές συμπτώσεις γεννήθηκε η Λιζ Τέιλορ.

27\02\1932, στην Αγγλία, γεννήθηκε ένας Ιχθύς με ωροσκόπο στον Ηλιακό 10ο των ιχθύων (κοινωνική καταξίωση και καριέρα) στον Τοξότη. Το μεσουράνημα στον καλλιτεχνικό Ζυγό.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου της (Δίας) τοποθετείται στον Λέοντα του θεάματος και μέσα στον 8ο οίκο. Από αυτή την θέση, ο κυβερνήτης Δίας κάνει τρίγωνο με τον κυβερνήτη του 10ου οίκου (καριέρα) που είναι η καλλιτεχνική Αφροδίτη και βρίσκεται σε σύνοδο ακριβείας με τον Ουρανό στον Κριό. Αξίζει να πούμε ότι ο Ουρανός δίνει την διάσταση του ηλεκτρικού μαγνητισμού, της ιδιαιτερότητας (στην περίπτωσή μας μια ανυπέρβλητη ομορφιά), και κάθε εκκεντρικής ή μη συμβατικής διάστασης.

Η Λιζ έγινε γνωστή για τους πολλαπλούς της γάμους (μεσουράνημα στον Ζυγό των γάμων), και πως αλλιώς με αυτή την σύνοδο Αφροδίτης \ Ουρανού στον παρορμητικό Κριό; Το πάντρεμα των αρχών της αρμονικής συμβίωσης (Αφροδίτη) με τις αρχές της ελευθερίας προσωπικότητας (Ουρανός), μέσα στο ζώδιο του παρορμητικού εγωιστή (Κριός) που όμως είχε την ανάγκη αυτού του είδους οικογενειακής ασφάλειας (όλα αυτά μέσα στον 4ο οίκο των συναισθηματικών αναγκών λόγω διακυβέρνησης Καρκίνου \ Σελήνης) και την οδήγησαν στην αναζήτηση αυτή, μέσα από αλλεπάλληλους γάμους. Ο αριθμός των γάμων είναι αντάξιος του τριγώνου με τον Δία.

Η ίδια όψη συνόδου Αφροδίτης – Ουρανού φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εκκεντρική λεπτομέρεια του διπλού γάμου της με τον έρωτα της ζωής της, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον (Σκορπιός). Χώρισαν και παντρεύτηκαν δύο φορές. Ο Ουρανός, ως κυβερνήτης του 11ου Υδροχόου της φιλίας και της ελευθερίας από συμβατικά όρια, όταν έρχεται σε επαφή με την Αφροδίτη, οι άνθρωποι μπορεί να χωρίζουν και ταυτόχρονα να παραμένουν φίλοι. Συχνά σε τέτοιες όψεις συναντούμε επανασυνδέσεις με ξαφνικό τρόπο (Ουρανός). Ο πλανήτης αυτός έχει την ιδιότητα να μην αφήνει την έξαψη να τελειώσει για πάντα. Δεν είναι τυχαίο που η Λιζ είχε επιστήθιους φίλους, εκκεντρικούς και αμφιλεγόμενους (Ροκ Χάτσον… Μάικλ Τζάκσον…Έλτον Τζον…).

Η εκκεντρική αυτή σύνοδος στον Κριό, κάνει ένα χαριστικό τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Αυτό το τετράγωνο με την αμείλικτη δύναμη του θανάτου της φθοράς και της μετάλλαξης, δεν άφησε την Λίζ να κατασταλάξει σε έναν κατάλληλο σύντροφο και την έφερε σε επαφή με την απώλεια φίλων από ασθένειες 8ου (Κορυφαία απώλεια που άλλαξε την ζωή της, εκείνη του Ροκ Χάτσον από aids, σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος)

Αυτός ο κυβερνήτης (Δίας) και η χαρακτηριστική του θέση, ξεδίπλωσε όλη την γκάμα των υποσχόμενων του. Λόγω της θέσης του στον 8ο οίκο του Σκορπιού αλλά και στο ζώδιο του λαμπερού Λέοντα. Ας δούμε τι πραγματικά έκανε:

Ο 8ος οίκος έχει να κάνει με τα κοσμήματα και τα πετρώματα αξίας. Γενικότερα με πράγματα αξίας. Περιττό να πούμε τι έκανε εδώ η εμπλοκή του Λέοντα… Η Λίζ Τέιλορ είχε μανία με τα διαμάντια και τα κοσμήματα αξίας. Στην ζωή της απέκτησε την πιο μεγάλη συλλογή κοσμημάτων αξίας, από άνθρωπο που δεν ανήκει σε βασιλική οικογένεια. Ο 8ος οίκος της, άλλωστε, περιλαμβάνει και τον φυσικό κυβερνήτη του, τον Πλούτωνα.

Το ότι ο Λέοντας είναι εμπεριεχόμενος εκεί, με ένα Δία τονισμένο, μας συμπληρώνει και ένα ακόμα δεδομένο. Ο κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ήλιος και ο Ήλιος περιγράφει τον πατέρα. Εδώ αξίζει να πούμε ότι ο πατέρας της Λίζ, ήταν ένας ιδιαίτερα πετυχημένος γκαλερίστας και η Λιζ ήρθε σε επαφή και εξοικείωση με αντικείμενα αξίας, από την αρχή της ζωής της.

O 8ος οίκος της φιλοξενεί τον Πλούτωνα στον Καρκίνο, που κάνει τρίγωνο αμοιβαίας υποδοχής με την Σελήνη στο Σκορπιό. Ο Πλούτωνας εδώ κυβερνάει 11ο (φίλοι) και 12ο (χρόνιες ασθένειες), ενώ η Σελήνη κυβερνά 8ο.

Να γιατί ένας Σκορπιός (Ρίτσαρντ Μπάρτον) στάθηκε ο μοιραίος άντρας στη ζωή της και πέθανε σε ηλικία 59 ετών… Να γιατί ο θάνατος ενός επιστήθιου φίλου από σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο, άλλαξε την ζωή της και αφιερώθηκε στον αγώνα κατά του AIDS μέχρι το τέλος της. Κανένας δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλος από ένα φιλεύσπλαχνο Ιχθύ, με τον κυβερνήτη του (Ποσειδώνα) στην Παρθένο, το ζώδιο της υγείας.

Ο 8ος οίκος περιγράφει και μας δίνει λεπτομέρειες και για το τέλος της ζωής μας. Ο Λέοντας ως εμπεριεχόμενος με κυβερνήτη τον Ήλιο, σχετίζεται με την καρδιά. Ο Ήλιος της Λιζ ήταν στον 3ο οίκο της και σε σύνοδο με τον Άρη, αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Ίσως να μην είναι περίεργο που το τέλος ήρθε από μία αδύναμη καρδιά.

Όμως το σίγουρο είναι ότι αυτός ο ταλαιπωρημένος συγκυβερνήτης του 8ου στον 3ο οίκο της κίνησης, ευθύνεται για τους χρόνιους πόνους και τα κινητικά της προβλήματα, μετά από ατύχημα (Άρης/Ήλιος), από την πτώση της από άλογο. Ο κυβερνήτης του 3ου οίκου της είναι ο Ποσειδώνας και βρίσκεται στην Παρθένο που σχετίζεται με τα μικρά ζώα, ενώ ο Ιχθύς με τα μεγάλα. Δεν είναι τυχαίο που η Λιζ ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα, παιδί ακόμα, συμπρωταγωνιστώντας με το διασημότερο μικρό ζώο στην ιστορία του κινηματογράφου, την Λάσι. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο ζώο (Ποσειδώνας 12ος Ιχθύων) που χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο ως μεταφορικό μέσω (3ος των μεταφορικών μέσων και της κίνησης). Στα τελευταία της, είχε πια καθηλωθεί.

Αυτή η δύσκολη, γενέθλια σύνοδος Άρη/Ήλιου σε αντίθεση με Ποσειδώνα, βρέθηκε στην δίνη μιας ενεργοποίησης. Ο Χείρωνας, τον τελευταίο καιρό, έκανε σύνοδο με τον πλανήτη της ζωτικότητας (Άρης 1ο 32 Ιχθύων) και ο Ποσειδώνας σε λιγότερο από δύο μοίρες απόσταση για την σύνοδο μαζί του. Ταυτόχρονα, ο Κρόνος εδώ και μήνες βρισκόταν σε θέση αντίθεσης με τον κυβερνήτη του 6ου της (Αφροδίτη), στον άξονα του 10ου – 4ου, η αρχή και το τέλος.

Αυτό δεν αποτελεί απόδειξη για την κατάληξη της μεγάλης ηθοποιού, αλλά ένδειξη. Τα προγνωστικά συστήματα είναι εκείνα που θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την έκβαση ενός τέτοιου γεγονότος, σε συνδυασμό με την γενέθλια προδιάθεση. Γνώμη μου είναι, ότι είναι τουλάχιστον άκομψο να ακολουθούμε τα σημάδια θανάτου ενός εκλιπόντος.

Ο πληθωρικός Δίας (κυβερνήτης ωροσκόπου της) και σε τρίγωνο με την Αφροδίτη (κυβερνήτη 6ου) της χάρισε ομορφιά και αγάπη για το καλό φαγητό και τα γλυκά. Η Λίζ πάλευε όλη της την ζωή με τα περιττά κιλά και την βουλιμία της. Κάποτε, σε συνέντευξη του Μπάρτον, τον ρώτησαν αν της λέει κάτι για τα κιλά της και εκείνος απάντησε ότι δεν τα παρατηρεί γιατί όταν την κοιτάζει σταματά στα μάτια της.

Αξίζει να πούμε ότι τα μάτια στην αστρολογία τα ανιχνεύουμε στον πρώτο οίκο του Κριού που κυβερνά ό,τι βρίσκεται στο κεφάλι. Οι επόμενοι πλανήτες που εμπλέκονται στην αναζήτηση των ματιών είναι ο Ουρανός και η Αφροδίτη. Η Λίζ, αυτούς τους πλανήτες τους έχει σε σύνοδο στον Κριό και τρίγωνο με τον Δία στον Λέοντα που ευθύνεται για την φωτεινότητα της απόχρωσης. Η ίδια σύνοδος στον Κριό, που σχετίζεται με τα πρώτα χρόνια της ζωής, αλλά και ο Ήλιος στον 3ο που σχετίζεται με τα παιδιά της μαθησιακής ηλικίας, λόγω Ερμή, μας δείχνουν την πιθανότητα καριέρας από την παιδική ηλικία. Η Λιζ ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα.

Δεν θέλω να σταθώ σε κλισέ για την προσωπικότητα Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Η παραμυθένια της ομορφιά δεν είναι θέμα προς ανάλυση, αλλά προς θέαση. Ας αφήσουμε και κάτι για το πέπλο μυστηρίου που επιβάλει ο Ποσειδώνας… Ας αφήσουμε το παραμύθι να μείνει παραμύθι…

Τα πιο όμορφα μάτια στην ιστορία του κινηματογράφου,
έκαναν την τελευταία τους υπόκλιση…

Καληνύχτα Χιονάτη…

 


Kάτια Κ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments