5 1 vote
Article Rating

Η Λίλιθ ή αλλιώς Μαύρη Σελήνη είναι η αθέατη πλευρά της Σελήνης, ένα σκοτεινό σημείο, γεμάτο μυστήριο. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1720 και τη βλέπουμε ανά διαστήματα 6 μηνών, μόνο από τη σκιά της όταν συναντάται με τον Ήλιο. Η μέγιστη περιστροφή της διαρκεί 126 χρόνια, η ελάχιστη 63 χρόνια και η καθημερινή περιφορά της είναι 3ο 12΄. Είναι πάντα σε ευθύγραμμη πορεία, όπως η Σελήνη.

Όπως είναι αθέατη, αλλά πάντα παρούσα, μας έλκει με το μυστήριό της, κάτι στο οποίο οφείλει και τη γοητεία της, αλλά μόλις ανταποκριθούμε, είναι έτοιμη ν’ απορροφήσει τη δύναμή μας. Aναφέρεται πως μπορούμε να τη παρομοιάσουμε με τη Δαλιδά που προσέλκυσε τον Σαμψών. Εξ άλλου το όνομα Λίλιθ είναι της ίδιας ρίζας (Δα-λιλάθ). Οι μύθοι γύρω από την καταγωγή της είναι πολλοί και χάνονται στα βάθη της ιστορίας, πολλών και διαφορετικών λαών. Όμως, πάντα το μήνυμά της ήταν το ίδιο απειλητικό και καταστροφικό.
Υποστηρίζεται πως η κυριαρχία της είναι στους Διδύμους, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα αποδεκτό. Γενικά, μοιάζει περισσότερο με τα αρνητικά στοιχεία του 12ου οίκου ή του Ποσειδώνα, καθώς φέρνει τον πειρασμό, την προδοσία και την αποπλάνηση.
Υπάρχουν στα βιβλία πίνακες με τις θέσεις της, καθώς συνήθως στις αστρονομικές εφημερίδες δεν δίδονται.

Τι σημαίνει, λοιπόν, η αθέατη πλευρά της Σελήνης στο χάρτη μας;
Είναι δυσοίωνη πάντα και η πρόθεσή της είναι να μας βλάψει. Μας παρασύρει σε ανεξέλεγκτα πάθη και όχι μόνο μπλοκάρονται, αλλά βλάπτονται τα συμφέροντα του οίκου που την περιέχει. Ο τρόπος της προσβολής διαφαίνεται από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται.
Μας κάνει απρόσεκτους, αδύναμους, με σύγχυση στο νου και τάσεις αυτοκαταστροφής. Είναι η αποπλάνηση και η προδοσία. Είναι σαν να εθελοτυφλούμε προς την φθορά και τη πτώση μας.
Κυβερνά ακόμα, ανάλογα με τη θέση της, τον πειρασμό, τον εξαναγκασμό, τη διαφθορά, την ανευθυνότητα, διάφορες δυσκολίες, όπως δηλητηριάσεις, εκτρώσεις, θνησιμότητα, ασθένειες χωρίς έγκαιρη διάγνωση.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει πολλά στοιχεία του Πλούτωνα, χωρίς όμως τη δυνατότητα της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης.

Πώς μπορεί να προφυλαχτεί κάποιος από την παρουσία της Μαύρης Σελήνης;
Μα, γνωρίζοντας την απειλή της και προσπαθώντας να είμαστε επιφυλακτικοί στη γοητεία της.
Οι όψεις που υπολογίζονται, λόγω του ότι μιλάμε για καταστάσεις έντασης, είναι η σύνοδος, η διάμετρος και το τετράγωνο. Οι θετικές όψεις δεν έχουν τη δύναμη να διεγείρουν πάθη σαν αυτά που σημειοδοτεί η Μαύρη Σελήνη.
Οι ερευνητές λένε ότι είναι εξ ίσου σημαντική στην Ωριαία αστρολογία και στην Πολιτική αστρολογία, και το σημείο όπου εντοπίζεται, δηλώνει αδυναμία και προδοσία.
Σε μία πιο λεπτομερειακή ανάλυση, η Μαύρη Σελήνη χωρίζεται σε τρία αστρονομικά σώματα, κάτω από την ονομασία Λίλιθ ή Λιλίθ. Είναι οι τρεις φάσεις της Εκάτης.

1) Το Αστεροειδές, στη ζώνη μεταξύ του Άρη και του Δία.
Αντιστοιχεί στη Νέα Σελήνη ή αλλιώς, στη Λευκή Παρθένο.
Στο σημείο αυτό έχουμε την εστίαση των ερεθισμάτων, τα οποία λειτουργούν για να συσσωρεύουμε απωθημένα. Μας δηλώνει πώς αισθανόμαστε σε καταπιεστικές καταστάσεις, όπου δεν είμαστε ελεύθεροι να εκφραστούμε και δεν εκτιμούμαστε, ούτε γινόμαστε αποδεκτοί γι’ αυτό που ακριβώς είμαστε. Αυτό το σημείο θα δείξει πώς και πού βιώνουμε την καταπίεση, την αποστροφή, τον εκρηκτικό θυμό και την απόρριψη. Η ανάλυση του ζωδίου και του τομέα θα μας δείξει τι μας δημιουργεί αυτά τα απωθημένα.

2) Η Σκοτεινή Σελήνη – Λιλίθ, είναι ένας πιθανός δορυφόρος της γης, τρεις φορές πιο μακριά από το Σελήνη μας, του οποίου η παρουσία, έχει δημιουργήσει 400 χρόνια διαμάχη.
Αντιστοιχεί στη Πανσέληνο ή αλλιώς, στη Κόκκινη Μητέρα.
Η Σελήνη αυτή, λειτουργεί μετά τη συσσώρευση των απωθημένων και μας πληροφορεί για το πώς και πού θα εκτονώσουμε την ένταση μέσα στο περιβάλλον μας, για να αποδεσμεύσουμε τον εαυτό μας. Μας δηλώνει το στοιχείο που σιγοκαίει, δηλητηριάζει τη ψυχή μας και μας οδηγεί στην εκδίκηση.

3) Η Μαύρη Σελήνη – Λιλίθ, είναι ένας στρόβιλος ενέργειας του άδειου εστιακού σημείου στη τροχιά της Σελήνης γύρω από τη γη, κάτι που δημιουργείται λόγω της ελλειπτικής της τροχιάς.
Αντιστοιχεί στη Μαύρη Σελήνη ή αλλιώς, στο Μαύρο Κρόνο. Η λειτουργία της αφορά την επόμενη φάση, κατά την οποία, αφού αντιδράσαμε, θα αναρωτηθούμε γιατί φερθήκαμε με τον συγκεκριμένο τρόπο και θα κάνουμε ένα απολογισμό. Είναι η στιγμή της αντιμετώπισης της αλήθειας μας και αυτό μοιάζει τρομακτικό. Περιγράφει πώς και πού αποκόπτουμε τις αξιώσεις μας, τους ψεύτικους ρόλους και τις αυταπάτες μας και βγάζουμε τον αληθινό εαυτό μας. Ελευθερώνοντας τον εσωτερικό μας πόνο, επιτυγχάνεται η θεραπεία μας κι ο εξαγνισμός μας.

Αυτό το κομμάτι της Λιλίθ, περιέχει τη πραγματική και τη φανταστική. Φανερώνει την αιτία που μας οδηγεί να κάνουμε κάτι. Η φανταστική είναι ο μέσος τρόπος υπολογισμού της, δηλαδή, βασίζεται στη μέση τροχιά της Σελήνης (σε ευθεία κίνηση, 0ο 7΄). Η πραγματική είναι ο πραγματικός τρόπος υπολογισμού, καθορίζεται σύμφωνα με τις αποκλίσεις (στην τροχιά της θα δούμε πως κάνει κάποιες παλινδρομικές κινήσεις 0ο 18΄- 0ο 22΄σε ευθεία κίνηση) και συμπίπτει με τη μέση τροχιά ορισμένες φορές το χρόνο.
Η πραγματική και η μέση, απέχουν 12ο το περισσότερο, αλλά αυτό μπορεί να τις φέρει σε διαφορετικά ζώδιο.

Η Μέση Μαύρη Σελήνη υπολογίζεται με αναφορά σε ένα θεωρητικό σεληνιακό απόγειο, βασισμένο στη μέση τροχιά. Ενώ η διορθωμένη ή η Αληθινή Μαύρη Σελήνη καθορίζεται σύμφωνα με τις σχετικές αποκλίσεις της σεληνιακής εκλειπτικής.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως η Μέση είναι η αιτία και η Αληθινή είναι το αποτέλεσμα. Άλλοι προτιμούν τη Μέση κι άλλοι την Αληθινή, αυτό το κρίνει ο ερευνητής μόνος του με την εμπειρία και το σύστημα που του ταιριάζει. Εξ άλλου, η Μαύρη Σελήνη είναι διπλή και διφορούμενη από τη φύση της.
Γενικά, ο κύκλος και των τριών μας δηλώνει την αρχή, την εξέλιξη και την ολοκλήρωση.

 

Λίλιαν Σίμου

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments