0 0 votes
Article Rating

Μείωση του στρες μέσα από το Ζωδιακό
Τα ζώδια μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα για τις πραγματικές ανάγκες και τους τρόπους μείωσης του στρες.

Όλοι μας έχουμε και τα δώδεκα ζώδια στον προσωπικό μας χάρτη, σε κάποια από αυτά ωστόσο δίνεται έμφαση, ενώ σε άλλα όχι. Κοιτώντας τα ζώδια του γενέθλιου Ήλιου, Σελήνης, Ωροσκόπου και τον/τους κυβερνήτη/-ες του Ωροσκόπου μπορεί να γίνει μια καλή αρχή. Για ένα άτομο με τον Ήλιο στον Τοξότη ένα δραστήριο άθλημα ή άσκηση μπορεί να αποτελέσουν ένα αυθεντική ανακούφιση από το στρες, ενώ κάποιος με τον Ήλιο στον Ταύρο ίσως θελήσει ένα μασάζ ή ένα όμορφο και ήρεμο γεύμα.

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στον Κριό έχουν την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την διεκδίκηση και τη δράση. Το στρες συσσωρεύεται όταν επιβάλλονται φυσικοί/ σωματικοί περιορισμοί ή όταν υπάρχει έλλειψη αυτεξουσίας και σαφούς κατεύθυνσης. Μια αποτελεσματική ανακούφιση από το στρες περιλαμβάνει τον προσδιορισμό στόχων, την τακτική άσκηση και την ανάπτυξη τομέων της ζωής, όπου είναι εφικτή η άσκηση εξουσίας.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στον Ταύρο έχουν την ανάγκη να εκφραστούν χειροπιαστά. Το στρες μπορεί να συσσωρευτεί όταν υπάρχει φυσική απομόνωση, απώλεια της οικειότητας ή έλλειψη άνεσης και ασφάλειας μέσα σ’ ένα περιβάλλον. Η ανακούφιση από το στρες μπορεί να έρθει μέσα από μια υγιή φυσική επαφή, με την άθληση, τα συχνά γεύματα, την οικειότητα και έναν καλό οικονομικό προγραμματισμό.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στους Διδύμους έχουν την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την επικοινωνία και τις ποικίλου είδους δραστηριότητες. Το άγχος αυξάνεται όταν δεν υπάρχει κάποιος για να μιλήσουν μαζί του, αν έχουν να κάνουν λίγα πράγματα ή αν δεν υπάρχει τρόπος να διαδώσουν ιδέες. Η απαλλαγή από το στρες έρχεται με την ρύθμιση των επιπέδων δραστηριότητας, με την προώθηση νέων σχεδίων, με την καλλιέργεια φιλικών σχέσεων, με τη μελέτη, αλλά και με ποικίλους τύπους εύθυμων ασκήσεων.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στον Καρκίνο έχουν την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από το συναισθηματικό δέσιμο. Τα συγκρουσιακά περιβάλλοντα, οι μετακομίσεις, η απώλεια των οικογενειακών δεσμών, οι ελάχιστες δημιουργικές και συναισθηματικές διέξοδοι και η οικονομική ανασφάλεια μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια το στρες. Η μείωσή του περιλαμβάνει ενδυνάμωση της αυτοσυντήρησης, της δημιουργικότητας, της οικογενειακής ασφάλειας και των συναισθηματικών δεσμών.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στο Λέοντα έχουν ανάγκη από αναγνώριση, διάκριση και ένα κοινό. Καταστάσεις περιορισμένης εξουσίας, υποτίμησης ή ασημαντότητας μπορούν να προκαλέσουν άγχος. Οτιδήποτε προσθέτει αίγλη και διάκριση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, όπως η άθληση, οι ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες, η ρομαντική και δημιουργική ή και δραματική αυτοέκφραση.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στην Παρθένο έχουν την ανάγκη να κατηγοριοποιούν, να εξευγενίζουν, να προγραμματίζουν και να εξετάζουν. Το συναισθηματικό ή περιβαλλοντικό χάος, η αδράνεια, η έλλειψη τάξης ή η έλλειψη ουσιώδους εργασίας μπορούν να προκαλέσουν στρες. Έχουν την ανάγκη να νιώθουν ότι ο κόσμος τους αντανακλά μια αποτελεσματική συνεισφορά, είτε αυτή είναι μικρή ή μεγάλη. Το προσεγμένο διαιτολόγιο, η επικοινωνία και το καθημερινό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στο Ζυγό έχουν την ανάγκη να βρίσκονται σε αρμονία, να μοιράζονται, να ομορφαίνουν και να δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις. Το στρες μπορεί να προκληθεί μέσα από την έλλειψη ισορροπίας, δικαιοσύνης, μέσα από σκληρά περιβάλλοντα, την κοινωνική απομόνωση και την έλλειψη ελέγχου της εικόνας τους. Ένας αγχωμένος Ζυγός θέλει να συζητήσει για τα ζητήματα αυτά, να μοιραστεί με κάποιον που τον νοιάζεται όσα νιώθει και όσα ζει. Επειδή θέλει να ευχαριστεί του άλλους, δημιουργούνται προβλήματα όταν αυτοί δεν είναι δεκτικοί.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στο Σκορπιό έχουν την ανάγκη να αλληλεπιδρούν με έντονο τρόπο, να βρίσκονται πίσω από τη σκηνή και να ζουν ακραία. Το στρες μπορεί να δημιουργηθεί, όταν η ζωή είναι αρκετά ήσυχη ή υπάρχει έλλειψη συναισθηματικής οικειότητας. Το ρίσκο ή ο κίνδυνος μπορούν να αναζωογονήσουν το Σκορπιό, όπως επίσης και δυνατές προσωπικές σχέσεις και τη αφιέρωση χρόνου και χώρου για παθιασμένη έκφραση.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στον Τοξότη έχουν την ανάγκη να εξερευνήσουν, να βρουν την ουσία, να κατευθύνουν τους άλλους και να ζήσουν μέσα στην περιπέτεια. Το άγχος μπορεί να προκύψει όταν η ζωή είναι περιορισμένη και προβλέψιμη. Υπάρχει μια έντονη ανάγκη για κοινωνική επαφή και μια επιθυμία να ηγηθούν σε μία ομάδα. Η σωματική άσκηση στο φυσικό περιβάλλον είναι ωφέλιμη, όπως επίσης και ο αυθορμητισμός. Οι στόχοι και η ποικιλία τους είναι αρεστά.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στον Αιγόκερω έχουν ανάγκη την αυτεξουσία, τη δομή, τα επιτεύγματα και τα αποτελέσματα. Το στρες αυξάνεται όταν υπάρχει ελάχιστος ή μηδενικός έλεγχος, ασφάλεια, πρόγραμμα ή και εξουσία. Η απόλυτη κοινωνική απομόνωση δεν είναι υγιής. Η αυτάρκεια, ο προγραμματισμός και η συνετή οργάνωση του χρόνου μειώνουν το στρες, όπως ακριβώς και η άσκηση που κατευνάζει, ενδυναμώνει και αναζωογονεί το σώμα.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στον Υδροχόο έχουν ανάγκη από αναζωογόνηση, πρόκληση, γνώση και ελευθερία. Το στρες μπορεί να δημιουργηθεί όταν η ζωή είναι βαρετή, περιοριστική, υποτονική ή και συνηθισμένη. Η επαφή με άτομα που σκέφτονται όμοια μ’ αυτούς, οι ξαφνικές αποφάσεις και η τόλμη να είναι κανείς διαφορετικός μπορεί να μειώσει το στρες. Η σωματική άσκηση επίσης είναι σημαντική, καθώς η αποκλειστική έμφαση στην πνευματική άσκηση μπορεί να κάνουν τους Υδροχόους να ξεχνούν τις ανάγκες του σώματος.

 

Γενέθλιοι πλανήτες και σημεία στους Ιχθείς έχουν ανάγκη να φαντάζονται, να επικοινωνούν, να αποκαθιστούν και να ξεφεύγουν. Το στρες προκαλείται όταν αγνοούν τις φυσικές τους ανάγκες, όταν υπάρχει έλλειψη συναισθηματικών δεσμών, όταν υπάρχει πίεση ή όταν δεν υπάρχει ένας εμφανής τρόπος να δημιουργήσουν ή/ και να ξεφύγουν. Οι Ιχθείς προοδεύουν, όταν ο εσωτερικός τους κόσμος είναι δραστήριος και επινοητικός, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποσυρθούν και να ανακτήσουν τη χαμένη ισορροπία.

Παράδειγμα – χάρτης αρ. 2: Lea

Αυτό το παράδειγμα έχει να κάνει με την ισορροπία ανάμεσα στα στοιχεία και με τις διελεύσεις των εσωτερικών πλανητών μιας γυναίκας ονόματι Lea. Η καθημερινή της ζωή είναι πολυάσχολη, συχνά πυρετώδης, ενώ έχει ένα περίπλοκο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και προθεσμιών. Κάποιες φορές καταφέρνει να αντιμετωπίσει αρκετά καλά το στρες, βρίσκοντας χρόνο για βαθιές αναπνοές, γιόγκα, θρεπτική διατροφή, υποστηρικτικές σχέσεις, άφθονο νερό και ξεκούραση. Άλλες φορές όμως δεν κάνει τίποτα από αυτά, αφήνοντας τον εαυτό της μέσα σ’ έναν έντονο στρόβιλο πνευματικής ταραχής!

Προκειμένου να αξιολογηθεί ο συγκεκριμένος χάρτης για το ιδανικό φορτίο άγχους και την υπομονή, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε την ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στα στοιχεία. Η έμφαση που δίνεται στον αέρα της δίνει μια τάση προς την πολυπραγμοσύνη, την ενέργεια σε κοινωνικό επίπεδο και την γενναιόδωρη επικοινωνία. Ο Ήλιος και ο Κρόνος βρίσκονται στο δεκανό του Ζυγού που κυβερνάται από την Αφροδίτη, τονίζοντας την αισθησιακή, καλλιτεχνική, κοινωνική και γοητευτική φύση της. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν της αρέσει να κάνει οτιδήποτε μόνη της!

Ο Ωροσκόπος, η Σελήνη και ο Ποσειδώνας βρίσκονται στο δεκανό που κυριαρχείται από τον Κρόνο/ Ουρανό, δείχνοντας ότι δεν αντέχει την καθημερινότητα, σκέφτεται πολύ (και κάποιες φορές δογματικά) και προοδεύει μέσα από τον ενθουσιασμό, την αναζωογόνηση και την έκπληξη, όταν νιώθει υπό έλεγχο!

Όσον αφορά το στρες, η Lea έχει ανάγκη από επικοινωνία και από πολλές δραστηριότητες, προκειμένου να νιώθει την πρόκληση και να εμπνέεται. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου της και τελικός ρυθμιστής είναι ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στη γήινη Παρθένο. Ισχυρός στο δικό του ζώδιο και στο φυσικό τρίτο οίκο, αυτή η θέση μπορεί να προσθέσει μια στήριξη, παρόλο που η Παρθένος συχνά αντιμετωπίζει το στρες με πιεστικό τρόπο. Το δεκανό που κυβερνάται από την Αφροδίτη δίνει μια λιγότερο ‘κουρδισμένη’, καταναγκαστική φύση, ωστόσο η ανάγκη για αναζωογονητικές και δημιουργικές διεξόδους παραμένει έντονη. Μπορεί να υπάρχει αρκετή ενέργεια, αλλά στα νεύρα! Πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσει!

Το δεκανό της φωτιάς τονίζεται από το Δία, τον Πλούτωνα και τον Άρη που βρίσκονται στον Κριό. Παρουσιάζεται μια εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στην ανάγκη της για κοινωνική εύνοια και ορθότητα και την άκρατη ροπή της στην ανεξαρτησία. Κάποιες φορές μοιάζει με ένα παραπλανητικό αδρανές ηφαίστειο.

Η ελάχιστη ποσότητα νερού στο χάρτη της υποδηλώνει μια δυσάρεστη αντιπάθεια για την υπερβολική συναισθηματική διεκδίκηση, την ένταση των αισθημάτων ή την ανάγκη για τους άλλους. Θέλει να ευχαριστεί τους άλλους, αλλά ξεχνά την επαφή! Ο κόσμος των έντονων συναισθημάτων την εκνευρίζει.

Σ’ αυτό το σημείο παρατίθενται οι γρήγορες διελεύσεις μιας περιόδου δύο ημερών. Βέβαια, οι διελεύσεις των εξωτερικών πλανητών είναι πάντοτε σημαντικές, καθώς υποδηλώνουν μεγαλύτερης διάρκειας αλλαγές και προκλήσεις. Για το συγκεκριμένο παράδειγμα, εμφανίζονται μόνο οι διελεύσεις των εσωτερικών πλανητών, επικεντρώνοντας την προσοχή στο καθημερινό στρες.

Εκείνο το διάστημα η Lea προγραμμάτισε μια εκδρομή με το αυτοκίνητο σε μια πόλη 500 χιλιόμετρα μακριά. Ο σκοπός ήταν πρακτικός, καθώς έπρεπε να βγάλει έναν υπολογιστή από το ντουλάπι μιας αποθήκης εμπορευμάτων, αλλά και κοινωνικός, καθώς ήθελε να συναντήσει κάποιους φίλους και να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα για μια ρομαντική σχέση που ήταν στάσιμη. Επιπλέον πρόσεχε και το μεγάλο Rottweiler σκύλο του γιου της, που ταξίδευε μαζί της.

Ο διελαύνων Ήλιος είχε περάσει όλους τους πλανήτες της που βρίσκονταν στο Ζυγό, ενώ είχε σχηματίσει τρίγωνο με τον Ωροσκόπο της στους Διδύμους, γι’ αυτό και η διάθεσή της ήταν πολύ καλή, γεμάτη αισιοδοξία. Θα ήταν ένα ευχάριστο και επικερδές ταξίδι!

Όταν ξεκίνησε το ταξίδι, η διελαύνουσα Σελήνη στον Υδροχόο προχωρούσε προς τον 8ο οίκο, φέρνοντας το θέμα της έκπληξης και της χαράς στη σφαίρα των αμοιβαίων πόρων, στα χρήματα των άλλων, σε μυστηριώδεις συναντήσεις και στην οικειότητα. Αυτή η Σελήνη αφύπνισε πολλά για την Lea, σχηματίζοντας αντίθεση και εξάγωνο στους γενέθλιους πλανήτες στα ζώδια της φωτιάς και τρίγωνο στον αέρα, προαναγγέλλοντας απρόβλεπτες, δυναμικές συναντήσεις ηλεκτρισμένης και συναισθηματικής φύσης.

Καθώς η Lea ετοίμαζε το αυτοκίνητο και θα φώναζε και το σκυλί, κατέφτασε ο ηλεκτρολόγος της εμποδίζοντας το δρόμο. Τον περίμενε να έρθει μια βδομάδα αργότερα. Καθώς του έδειχνε το πρόβλημα που είχε με την τηλεφωνική γραμμή του ίντερνετ, το σκυλί έτρεξε προς την παραλία και χωρίς εκείνη να το καταλάβει, έφαγε μια μεγάλη ποσότητα σάπιου βιο-υλικού. Αυτό διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Πιεσμένη πια και αργοπορημένη, η Lea θα μπορούσε να έχει πάρει τον έλεγχο ενημερώνοντας τους φίλους της και τα ραντεβού για την καθυστέρησή της. Αντ’ αυτού βιάστηκε για να κερδίσει χρόνο πίνοντας άλλο ένα φλιτζάνι καφέ. Τελικά, ο ηλεκτρολόγος έφυγε, ο σκύλος επέστρεψε και εκείνη ξεκίνησε να φύγει.

Καθώς βρισκόταν στον δρόμο, ο Ερμής έκανε την διέλευσή του. Ο θεός του ταξιδιού σχημάτιζε σχεδόν όψη συνόδου με το γενέθλιο Κρόνο της, προμηνύοντας πιθανά εμπόδια ή περιορισμούς στο δρόμο της. Ενεργοποιώντας την αντίθεση του γενέθλιου Κρόνου\ Ερμή με τον Δία, ο οποίος σχημάτιζε ταυ- τετράγωνο με τον Ουρανό, αυτή η διέλευση, που ερχόταν, προκάλεσε μπερδέματα στην επικοινωνία, δυσκολίες σε σύντομα ταξίδια και άλλα ξαφνικά γεγονότα. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνει διπλό έλεγχο και να ξοδέψει περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστεί και να οργανωθεί. Δυστυχώς, η Lea δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά.

Δεν ήταν για πολύ ώρα στον δρόμο όταν συνειδητοποίησε ότι το κινητό της τηλέφωνο δεν είχε μπαταρία και το αυτοκίνητο, το οποίο ήθελε σέρβις, έκανε περίεργους θορύβους. Αλλά και το σκυλί έβγαζε περίεργους ήχους. Έκανε στη άκρη για να σταματήσει, όταν η διελαύνουσα Σελήνη σχημάτισε αντίθεση με τον 6ο οίκο της, τον οποίο κυβερνούσε ο Πλούτωνας. Το σκυλί πήδηξε έξω βγάζοντας ποσότητα γαστρεντερικού υγρού. Ενώ το αυτοκίνητό της βρισκόταν στο συνεργείο, εκείνη έδωσε λίγο νερό στο σκυλί και ήπιε άλλο ένα φλιτζάνι καφέ. Αργότερα σταμάτησε για μια ακόμη φορά για 20 λεπτά λόγω του σκυλιού. Τώρα ήταν πάρα πολύ αργοπορημένη.

Όταν έφτασε στον προορισμό της, άφησε το άρρωστο σκυλί της σε ένα κτηνιατρείο και πήγε στο πρώτο της ραντεβού, σε μια συνάντηση με ένα φίλο που της χρωστούσε χρήματα. Όντας τόσο αργοπορημένη έπρεπε να τον βρει. Με τον διελαύνοντα Άρη πάνω από τον κυβερνήτη του χάρτη της, Ερμή, η συνάντηση οδήγησε σε μια έντονη διαφωνία, όταν έγινε προφανές ότι το άτομο αυτό δεν είχε τους πόρους για να την ξεπληρώσει. Καθώς η διελαύνουσα Σελήνη της σχημάτιζε αντίθεση με Άρη-Πλούτωνα που βρίσκονταν σε σύνοδο (στο δεκαήμερο του Λέοντα που κυβερνάται από τον Άρη), εκείνη βρισκόταν σε αναβρασμό. Ο φίλος λογικά τρομοκρατήθηκε από τον θυμό που κρυβόταν κάτω από την υποφαινόμενη ηρεμία της, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να ξεπληρώσει το χρέος του.

Η Lea, αναστατωμένη και ενοχλημένη έφυγε γρήγορα για τον επόμενο προορισμό της. Οι διελεύσεις του Άρη λειτουργούν καλύτερα μέσω της δράσης ή της κατά κάποιον τρόπο απελευθέρωσης, αλλά και πάλι η Lea παρέμεινε καθισμένη και οδηγούσε με προορισμό την αποθήκη εμπορευμάτων, προκειμένου να πάρει τον υπολογιστή, με την ένταση να αυξάνεται.

Δυστυχώς, καθώς ο διελαύνων Ερμής στο γενέθλιο Κρόνο της μπορεί να δώσει σημάδια που προειδοποιούν, χωρίς να το θέλει είχε ξεχάσει το κλειδί του ντουλαπιού στο σπίτι, πάνω στον πάγκο της κουζίνας! Δύο ώρες αργότερα αφού έψαξε να βρει τον ιδιοκτήτη του ντουλαπιού, είχε στα χέρια τον υπολογιστή και πήγαινε στον επόμενο προορισμό της περισσότερο αργοπορημένη. Η αγοραπωλησία πήγε καλά, εκτός από το γεγονός ότι ο αγοραστής δεν είχε όλα τα χρήματα και η Lea θα έπρεπε μα επιστρέψει την επόμενη μέρα για να πάρει το υπόλοιπο ποσό.

Η δοκιμασία της ημέρας τελείωσε επιτέλους με ένα δείπνο με φίλους. Τουλάχιστον αυτό θα ήταν διασκεδαστικό! Ωστόσο, με απόκλιση στις 23 μοίρες, η διελαύνουσα Αφροδίτη σχημάτιζε τώρα κόντρα παραλληλία με τον Ωροσκόπο της στις 23 μοίρες και 09 λεπτά και ο γενέθλιος Ουρανός στις 23 μοίρες και 05 λεπτά. Παρόλο που ήταν το πρώτο ισορροπημένο και υπέροχο γεύμα της ημέρα –έκπληξη- κάποιος είχε σκεφτεί (ή δεν σκέφτηκε) να καλέσει στη συγκέντρωση τη νέα αισθηματική σχέση του πρώην άντρα της. Κάθονταν ακριβώς απέναντι η μια από την άλλη! Η Lea απελευθέρωσε την έντασή της κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της επαφής της με τους φίλους, ωστόσο ήταν, όπως ήταν κατανοητό, κάπως εκνευρισμένη.

Το επόμενο πρωινό, η Σελήνη ήταν στον 9ο οίκο της Lea στους Ιχθείς και σχημάτισε αντίθεση με τη γενέθλια Αφροδίτη. Συνάντησε τον φίλο της, με την ελπίδα ότι θα έφθαναν σε μια λύση σχετικά με τη σχέση τους. Ήταν μια περιστασιακή σχέση και δεν μπορούσε να αποφασίσει τι να κάνει γι’ αυτό. Με την έμφαση στους Ιχθείς και στον 9ο οίκο, ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνει μια μεγάλη και ήρεμη βόλτα στην παραλία για να συζητήσουν. Αντ’ αυτού πήγαν σε μία καφετέρια γεμάτη κόσμο και ήπια διπλό καφέ και κέικ.

Αναδρομικά, το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να έχει κλειστό να πλέον φορτισμένο της κινητό. Καθώς ο διελαύνων Ερμής σχημάτιζε σύνοδο ακριβείας με το γενέθλιο Κρόνο της και σε αντίθεση με τη σύνοδο Δία-Μεσουρανήματος που τετραγώνιζε τον Ουρανό, η Lea συζητούσε με το φίλο της. Και ενώ βρισκόταν στο σημείο όπου ο φίλος της προσπαθούσε να προχωρήσει τη σχέση τους στο επόμενο στάδιο, έλαβε ένα υπερπόντιο τηλεφώνημα από τον πρώην φίλο της, ο οποίος, χωρίς εκείνη να το περιμένει, ήθελε να προσπαθήσουν ξανά. Χειριζόταν τις δύο συνομιλίες, αλλά και οι δύο έληξαν αμέσως, χωρίς να υπάρξει κάποια κατάληξη. Ο φίλος της σηκώθηκε από το τραπέζι εξοργισμένος και απομακρύνθηκε, όταν ο ξένος φίλος τερμάτισε την κλήση και αυτός οργισμένος.

Καθώς ήταν μόνη της, συναισθηματικά και σωματικά καταπονημένη, με τεταμένα τα νεύρα, ήταν η ιδανικότερη στιγμή να για ένα μασάζ και ένα υγιεινό γεύμα, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του γυρισμού. Αντ’ αυτού παρήγγειλε έναν ακόμα καφέ και ένα γλυκό, πήρε τον ήρεμο σκύλο (πληρώνοντας έναν τεράστιο λογαριασμό στον κτηνίατρο, με τα λεφτά που είχε κερδίσει από τον υπολογιστή) και κατευθύνθηκε πίσω στην ακτή.

Όταν έφτασε στο σπίτι της τα μεσάνυχτα, βρήκε τρία μηνύματα στον τηλεφωνητή της. Το πρώτο ήταν από το γραφείο, όπου της ζητούσαν να αφήσει την άδεια που είχε πάρει για την επόμενη μέρα και να γυρίσει στη δουλειά το πρωί. Το επόμενο ήταν από το πρόσωπο που αγόρασε τον υπολογιστή, όπου έλεγε ότι δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα και παρακαλούσε να πάρει αμέσως τηλέφωνο. Το τρίτο μήνυμα ήταν από το φίλο της που την άφησε στην καφετέρια, ο οποίος της ζητούσε να τον πάρει αμέσως τηλέφωνο για να ξεδιαλύνουν την κατάσταση μια για πάντα.

Τελικά ως λογική γυναίκα και καθώς η διελαύνουσα Σελήνη κινείτο για να σχηματίσει τρίγωνο με το γενέθλιο Ουρανό της στον πρώτο οίκο, η Lea τηλεφώνησε στην αστρολόγο της και στενή της φίλη. Σ’ εκείνο το σημείο, πρότεινα να βγάλει το καλώδιο του τηλεφώνου, να δώσει το χάπι στο σκύλο, να κάνει μια ομελέτα και να πιει μια κούπα καταπραϋντικό τσάι και μετά να κάνει ένα ζεστό μπάνιο. Θα μπορούσε να πάει, νωρίς το πρωί, πριν από τη δουλειά, σε ένα μάθημα γιόγκα, να πει στο γιο της να τηλεφωνήσει σχετικά με το πρόβλημα του υπολογιστή και να τηλεφωνήσει στον άντρα, όταν θα είχε χρόνο να σκεφτεί. Χωρίς καμία πίεση. Βέβαια, η επόμενη μέρα δεν πήγε ακριβώς έτσι όπως την είχε προγραμματίσει, παρόλο που ακολούθησε τις προτάσεις μου και μπόρεσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλες τις νέες προκλήσεις.

Συμπεράσματα

Το στρες βρίσκεται παντού και συχνά είναι αναπόδραστο και ενώ ένα ποσοστό στρες είναι απαραίτητο για την παραγωγικότητα και τη δημιουργική διαδικασία, το υπερβολικό άγχος συνδέεται με πολλά αλληλένδετα προβλήματα υγείας. Η χρήση της αστρολογίας, προκειμένου να αντιληφθούμε και να περιμένουμε την αλλαγή, μπορεί να μας βοηθήσει να χειριστούμε το άγχος μας.

Η έμφαση που δόθηκε στα στοιχεία και τα δεκανά στο γενέθλιο χάρτη μπορεί να περιγράψει τη φυσική μας προσέγγιση προς την αντιπαράθεση και την αλλαγή, ενώ οι διελεύσεις των εσωτερικών πλανητών αντανακλούν την ευαισθησία μας στα καθημερινά φορτία στρες. Τα γενέθλια ζώδια δίνουν πολύτιμες προτάσεις για το πώς να αντιμετωπίσουμε τον αναπόφευκτο βομβαρδισμό αυτής της αναμενόμενης πίεσης. Τότε αυξάνεται η επίγνωσή μας για την υγεία, πράγμα που οδηγεί σε μια δυνατότερη και πιο αυθεντική ζωή.

Συγγραφέας: Kim Falconer
Πρωτότυπος τίτλος: Rapid Transits: Surviving the daily stress of life
Πηγή: Stressful Transits in the Astrology Chart by Kim Falconer

Μετάφραση – Απόδοση: Έλενα Μηνά – Μαρία Ξεφτέρη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments