0 0 votes
Article Rating

O 7ος οίκος είναι ένα ενδιαφέρον παράδειγμα εφαρμογής της αστρολογίας στην καθημερινή μας ζωή. Εάν συλλογιστούμε πάνω στην εκδηλωμένη συμπεριφορά του 7ου οίκου θα διαπιστώσουμε ότι συσχετίζεται με το πώς βιώνει και αναπτύσσει ο κάθε ωροσκόπος τις σχέσεις του. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι εδώ παίζει ρόλο περισσότερο ο ωροσκόπος, παρά το ζώδιο. Όχι το ζώδιο δεν έχει σημασία, απλά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με τόσο πρακτικό τρόπο όσο ο ωροσκόπος.

Ας δούμε λοιπόν μερικά παραδείγματα

  1. Ένας ωροσκόπος Κριός (7ος οίκος στο Ζυγό) θα απαιτεί από τον σύντροφο του να έχει κάποιο επίπεδο. Θα βιώνει ως σχέση κάθε είδους κοινωνική συναναστροφή, ενώ θα είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν ο σύντροφος του να τον συνοδεύει. Σε περίπτωση που ο σύντροφος δεν τον συνοδεύει στις κοινωνικές εκδηλώσεις, ο ωροσκόπος αυτός θα αισθάνεται μη λειτουργική τη συγκεκριμένη σχέση.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Ταύρος (7ος οίκος στο Σκορπιό) θα ζητά από το σύντροφο του αφοσίωση. Στις σχέσεις ή τις συνεργασίες αυτός ο ωροσκόπος δε θα μπορεί να δεχτεί τις αποκλείσεις ή τις περιπτώσεις που ο σύντροφος ή συνεργάτης συνευρίσκεται ή συνεργάζεται και με άλλους. Η πίστη και η υπόσχεση μονογαμικότητας ή αποκλειστικής συνεργασίας θα είναι πολύ σημαντική για κείνον.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Δίδυμος (7ος οίκος στον Τοξότη) θα ζητά από το σύντροφο του παρέα σε κοινά ενδιαφέροντα. Θα θέλει συντροφιά σε φιλοσοφικές συζητήσεις, ενώ θα απαιτεί από το σύντροφο του να τον συντροφεύει στις περιπέτειες του και τις εξορμήσεις του. Εάν ο σύντροφος του βαριέται ή δεν έχει το ανάλογο πνευματικό επίπεδο να ακολουθήσει στις συζητήσεις, θα αισθάνεται ότι η σχέση δε λειτουργεί.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Καρκίνος (7ος οίκος στον Αιγόκερω) θα ζητά από τον σύντροφο του υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Θα θέλει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να τον βρίσκει εκεί, ενώ θα θέλει να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιο είναι το πρόγραμμα του. Θα θέλει να κανονίζουν από κοινού ένα πρόγραμμα ζωής, ενώ, θα τον βοηθάει και στις δουλειές του. Εάν ο σύντροφος διαχωρίζει δουλειά από σχέση, ο ωροσκόπος Καρκίνος θα νιώθει ότι αποκλείεται από ένα μέρος της σχέσης.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Λέων (7ος οίκος στον Υδροχόο) θα ζητά από το σύντροφο του να είναι μαζί του στις διάφορες κοινωνικές του δραστηριότητες. Θα θέλει να είναι μαζί στην παρέα, να βοηθούν μαζί σε συλλόγους ή να έρχεται μαζί όταν βγαίνουν όλοι μαζί οι φίλοι για καφέ. Θα ζητάει τη γνώμη του για όλα τα πράγματα της ζωής του και θα νιώθει κάπως παραμελημένος, εάν ο σύντροφος του δε δεχτεί να τον βοηθήσει και του πει ότι πρέπει να υποστηρίξει μόνος του τη ζωή του.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Παρθένος (7ος οίκος στους Ιχθείς) θα ζητά από το σύντροφο του συμπαράσταση τις νύχτες. Τις ώρες που θα έχει διάφορες ανασφάλειες και αγωνίες θα θέλει από το σύντροφο του να τον καθησυχάσει και να τον βεβαιώσει ότι όλα θα πάνε καλά. Συχνά θα πηγαίνει διακοπές μαζί με το σύντροφο του, ενώ πιθανόν να δένονται και μεταξύ τους μέσω συμπαράστασης σε ασθένειες που έχει ο ένας ή ο άλλος.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Ζυγός (7ος οίκος στον Κριό) θα ζητά από το σύντροφο του να διακρίνεται και να είναι πρώτος στον τομέα του. Θα του συμπαρίσταται κοινωνικά και υποστηρικτικά, διαφημίζοντας τη δουλειά του, αλλά την ίδια στιγμή θα τον πιέζει ίσως να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που εκείνος θα ήθελε. Θα μοιράζεται με τον σύντροφο του τη χαρά της νίκης και τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, ενώ συχνά θα παλεύουν έναντι κοινού αντιπάλου και θα μοιράζονται τον αγώνα και την νίκη.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Σκορπιός (7ος οίκος στον Ταύρο) θα ζητά από το σύντροφο του να είναι δεκτικός στις διάφορες ερωτικές ή υλικές επιθυμίες του. Θα θέλει να μοιράζεται με το σύντροφο μία βραδιά στο κρεβάτι, ένα ποτήρι κρασί ή μία νύχτα ύπνου στα μεταξωτά σεντόνια. Η υλική επαφή θα είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν τον ωροσκόπο που θα ψάχνει ευκαιρίες να βγει για φαγητό μαζί με το σύντροφο του ή να δοκιμάσουν μαζί μία νέα γευστική ή οπτική απόλαυση.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Τοξότης (7ος οίκος στους Διδύμους) έχει ανάγκη την επικοινωνία με το σύντροφο του. Όταν αυτός έρχεται στο σπίτι, θα θέλει να του λέει ό,τι συνέβη και δε συνέβη όλη την ημέρα και θα θέλει τη γνώμη του και τις εντυπώσεις του για όλα αυτά. Εάν ο σύντροφος δεν έχει διάθεση να ακούσει και αγνοεί τη συζήτηση, ο ωροσκόπος αυτός θα νιώθει παραμελημένος στη σχέση. Επίσης, σε ένα τέτοιο ωροσκόπο, αποφεύγετε να μην απαντάτε στα μηνύματα και τα SMS του.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Αιγόκερως (7ος οίκος στον Καρκίνο) θα θέλει το σύντροφο του κλεισμένο στο σπίτι. Ο σύντροφος του θα είναι κάτι σαν ένα προστατευόμενο είδος γι’ αυτόν τον ωροσκόπο, ο οποίος συχνά θα είναι υπερπροστατευτικός, αλλά και καταπιεστικός προς αυτόν υπό την έννοια ότι θα τον θεωρεί κάπως μη μου άπτου. Για τον ωροσκόπο αυτό, ο σύντροφος θα πρέπει να είναι η επιτομή της ευαισθησίας και του ανθρώπου που απαιτεί “να σωθεί”. Εάν ο σύντροφος αρνηθεί να παίξει το ρόλο του θύματος, η σχέση μάλλον δε θα προχωρήσει.

 

  1. Ένας ωροσκόπος Υδροχόος (7ος οίκος στο Λέοντα) απαιτεί από το σύντροφο του να είναι αρχηγός. Να είναι πρώτος στον τομέα του και αναμφισβήτητος. Απαιτεί να είναι large, να ξοδεύει και να μην μασάει σε προκλήσεις των άλλων. Είναι σημαντικό να νιώθει ότι ο σύντροφος του είναι ανώτερος από αυτόν, γιατί ο ωροσκόπος αυτός έχει κατά βάθος την ανάγκη να υπηρετεί. Εάν όμως ο σύντροφος αποδειχθεί ανάξιος σαν χαρακτήρας, τότε ο ωροσκόπος αυτός τον ακυρώνει και τον κρίνει.

 

  1. Ένας ωροσκόπος στους Ιχθείς (7ος οίκος στην Παρθένο) απαιτεί από το σύντροφο του να είναι βοηθητικός και υποστηρικτικός σε πρακτικά θέματα. Εάν δυσκολεύεται να βγάλει άκρη στη δουλειά του, θα ζητάει βοήθεια. Εάν δυσκολεύεται να διαλέξει ρούχο, θα ρωτάει τη γνώμη του. Εάν δυσκολεύεται να βρει τα χαρτιά του, θα ρωτάει τον άλλον, αν θυμάται πού τα έβαλε. Ο ωροσκόπος αυτός ζητάει από τον σύντροφο ή συνεργάτη του πρακτική βοήθεια για να νιώθει ότι είναι μαζί. Και είναι βεβαίως κι αυτός διαθέσιμος να την προσφέρει, θεωρώντας ότι έτσι αναπτύσσεται η σχέση και η συνεργασία.

 

Τα παραπάνω αποτελούν φυσικά υποθετικές, που είναι προς επιβεβαίωση.

 

Βασίλης Παπαδολιάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments