0 0 votes
Article Rating

Το 2018 αν ήταν πλανήτης, θα ευχόμουν πρώτα και πάνω απ’ όλα να είναι Ήλιος για να γεμίσει φως και ζεστασιά τις καρδιές μας. Σελήνη για να κάνει πιο στοργικές και προστατευτικές τις αγκαλιές μας. Ερμής για να επικοινωνούμε μεταξύ μας πιο ουσιαστικά. Αφροδίτη για να γεμίσουν γαλήνη, τρυφερότητα και αγάπη οι καρδιές μας, και Δίας για να χαρίσει απλόχερα αισιοδοξία, χαρά, τύχη και ευτυχία στους ανθρώπους. Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο!!!

 

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Στις 2 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 4:23:59 πμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 11ο37’ μοίρα του Καρκίνου, επηρεάζει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως τους Καρκίνους-Αιγόκερους, αλλά και Κριούς – Ζυγούς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 2η Ιουλίου, Ιανουαρίου, Απριλίου και Οκτωβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 11η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Αυτή η Πανσέληνος με την πρώτη ματιά μοιάζει πολύ όμορφη, ρομαντική και ευνοϊκή γιατί η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο της και σε ακριβείας τρίγωνο με τον ιδεαλιστή και αλτρουιστή Ποσειδώνα και επίσης σε τρίγωνο με Δία και Άρη στον Σκορπιό, δηλαδή ένα μεγάλο τρίγωνο στο στοιχείο του νερού.

Αμέσως μας προϊδεάζει για μια περίοδο όπου η στοργή, η αγάπη, η καλοσύνη, η ευαισθησία, η αυτοθυσία και ο ρομαντισμός υπερισχύουν. Οι δραστηριότητες είναι επιτυχημένες και υπάρχει τύχη με ότι καταπιαστεί ο άνθρωπος για να καταφέρει να ολοκληρώσει εκείνο που το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε.

Μια όψη που μπορεί να φέρει επιτυχία και τύχη στο γάμο, μια εγκυμοσύνη, οικογενειακά, περιουσιακά και κληρονομικά ζητήματα.  Και φυσικά αυτά, σίγουρα τα φέρνει αυτή η Πανσέληνος λόγω της θέσης και των όψεων της.

Όμως, με μία, πιο προσεκτική ματιά και αφού την μελετήσει κάποιος, βλέπει ότι η Σελήνη αυτή βρίσκεται εμπεριεχόμενη στον 8ο οίκο του χάρτη που καταστρώνεται για την Πανσέληνο, στον δεκανό του Σκορπιού και στο δωδεκατημόριο πάλι του Σκορπιού και σε αντίθεση με τους εξίσου εμπεριεχόμενους, Ήλιο, Αφροδίτη, Κρόνο και Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Είναι ένας σχηματισμός ο οποίος δεν μπορεί να εκφραστεί με άνεση επειδή όλοι αυτοί οι πλανήτες είναι εμπεριεχόμενοι, έτσι δημιουργεί άγχος και δυσαρέσκεια. Τα εμπόδια, ο περιορισμός, οι πιέσεις και οι στερήσεις, οικονομικές και άλλες που βιώνει ο άνθρωπος στις μέρες μας, γεμίζουν την ψυχή του με ανησυχία, φόβο και ανασφάλεια για την δουλειά, την περιουσία και την οικογένεια του.

Όταν ο άνθρωπος αναγκάζεται να συμβιβαστεί γιατί δεν έχει την δυνατότητα να ελέγχει ο ίδιος την ζωή του, να έχει μια δουλειά και ένα εισόδημα για να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένεια του, κάποια στιγμή θα αντιδράσει και ίσως η αντίδραση αυτή να είναι σκληρή και βίαιη, ιδιαίτερα όταν αυτές οι πιέσεις ασκούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο ωροσκόπος του χάρτη στον Σκορπιό με Άρη – Δία, στον 12ο οίκο, στον Σκορπιό, σε ταυ τετράγωνο με τους δεσμούς της Σελήνης και την έκλειψη του προηγούμενου Αύγουστου. Αυτό μας δείχνει πως, υπάρχουν κρυφές, παρασκηνιακές ενέργειες, έλλειψη κοινωνικότητας και επιθυμία για συγκρούσεις και εκδικητικές συμπεριφορές που μπορεί να φέρουν εκρήξεις, διαταραχές, συγκρούσεις ή διακοπή συνεταιρισμών και συνεργασιών.

Πάντως ό,τι κι αν έχει χαθεί, η τύχη θα είναι με το μέρος των πολλών και οι όποιες πρωτοβουλίες θα στεφθούν με επιτυχία. Μας ζητά να βγάλουμε από την ζωή μας οτιδήποτε είναι άχρηστο, ζημιογόνο και ό,τι μας δημιουργεί εμπόδια για να πετύχουμε τους στόχους μας.

 

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Την 17η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 4:17:08΄ πμ. γίνεται η Νέα Σελήνη, στην 26ο54’ μοίρα του Αιγόκερω, θα επηρεάσει πάλι τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 17η Ιανουαρίου, Ιουλίου, Απριλίου και Οκτωβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 27η μοίρα των παρορμητικών.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω και στον 2ο οίκο του χάρτη που καταστρώνουμε γι αυτήν, δηλώνει ότι υπάρχουν υψηλές φιλοδοξίες, για προβολή, διάκριση, κοινωνική και οικονομική καταξίωση. Συγχρόνως υπάρχει και η συνειδητοποίηση ότι για να γίνει αυτό εφικτό, χρειάζεται υπομονή, σοβαρότητα και σκληρή δουλειά. Να τηρηθεί απαρέγκλιτα το σχέδιο για το οποίο έχουμε δουλέψει σκληρά και να ληφθεί σοβαρά υπόψη η εμπειρία του παρελθόντος, χωρίς λάθη ή βιασύνη.

Μέχρι να μπει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο υπάρχει έντονος προβληματισμός, ανησυχία, άγχος και μια έντονη ανυπομονησία. Υπομονή και σοβαρότητα, είναι το κλειδί αυτής της περιόδου, διαφορετικά θα γκρεμίσουμε ότι με τόσο κόπο χτίζαμε από παλιά (Νέα Σελήνη τετράγωνο με Ουρανό).

Αν αυτό το νέο ξεκίνημα θα έχει επιτυχία, εξαρτάται από την αντοχή, την υπομονή, την αξία, την ποιότητα και τον χαρακτήρα του καθένα από εμάς. Εκείνος που θα παραμείνει σταθερός, ηθικός, με σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου, είναι διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά, τότε τα πράγματα θα προχωρήσουν έτσι όπως τα έχει οργανώσει. Ένα-ένα τα σκαλιά τα ανεβαίνουμε¨ είναι το μότο του Αιγόκερω, αν κάποιος θέλει να φτάσει στην κορυφή γρήγορα και χωρίς κόπο, το σίγουρο είναι ότι θα γκρεμιστεί πριν ακόμα φτάσει.

Ο ωροσκόπος του χάρτη στον Τοξότη, με τον κλήρο τύχης στην ακμή του. Ο κυβερνήτης του Δίας μαζί με τον Άρη βρίσκονται στον 12ο οίκο. Αυτό σημαίνει ότι η τύχη είναι στα χέρια μας όμως αν βάλουμε δεύτερες σκέψεις και λειτουργήσουμε παρασκηνιακά, πονηρά και με ιδιοτέλεια, τότε έρχεται η αυτοκαταστροφή.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ο Ερμής μπαίνει στον Αιγόκερω την 11/1.

Ο Ερμής στο ζώδιο του Αιγόκερω γίνεται αντικειμενικός, λογικός και σωστός. Έτσι προστατεύει τον άνθρωπο από υπερβολές, επιπολαιότητες και άστοχες κινήσεις ή σκέψεις. Η παρορμητικότητα του ζωδίου του δίνει την ευελιξία που του χρειάζεται, η πρακτικότητα της γης του δίνει την οργάνωση και ο συντηρητισμός του Κρόνου την κρίση και τη φρόνηση. Το μυαλό εργάζεται μεθοδικά και με σύστημα, σε πρακτικά θέματα.

Οι αποφάσεις παίρνονται μετά από σοβαρή σκέψη και γίνονται πράξη όταν υπάρχει σιγουριά για το αποτέλεσμα. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του να γελοιοποιηθεί, γι αυτό θέλει να είναι σίγουρος ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί.

 

Η Αφροδίτη θα κινείται στον Αιγόκερω μέχρι την 18/1.

Στον Αιγόκερω η Αφροδίτη σοβαρεύει, γίνεται ντροπαλή, συνετή και αρκετά συντηρητική. Αρκείται στα απολύτως απαραίτητα, αυτά που θεωρεί σημαντικά. Δεν θα πει πολλά και μεγάλα λόγια αλλά αυτό που θα πει το εννοεί. Είναι λίγο ανασφαλής αλλά καθόλου αχάριστη. Ξέρει να εκτιμά την προσφορά και είναι διακριτική, ειλικρινής και δίκαιη. Δεν θα παίξει ποτέ με τα συναισθήματα των άλλων και δεν θα προδώσει το ταίρι του.

Η Αφροδίτη θα μπει στο ζώδιο του Υδροχόου την 18/1. Η επιφυλακτική και φιλόδοξη Αφροδίτη του Αιγόκερω, με την είσοδο της στον Υδροχόο, γίνεται αλτρουίστρια, αφιερωμένη σε ανθρωπιστικούς σκοπούς. Μας ωθεί να γίνουμε πιο κοινωνικοί, φιλικοί και φιλόξενοι. Θα ενδιαφερθούμε περισσότερο, για την κοινωνική αδικία και τον άνθρωπο. Στον έρωτα τονίζεται περισσότερο η συντροφικότητα και η φιλία παρά το πάθος.

 

Ο Ήλιος θα μπει στον Υδροχόο στις 20/1.

Ο Ήλιος στον Υδροχόο κάνει τον ιδεαλιστή επαναστάτη που θέλει να γκρεμίσει το κατεστημένο και τον άνθρωπο ελεύθερο σε έναν καλύτερο κόσμο. Ο άνθρωπος θα εκφραστεί θεωρητικά και ιδεολογικά αλλά στην πρακτική εφαρμογή των λόγων και των πεποιθήσεων του, υστερεί.

Το ζώδιο με τις μεγαλύτερες πνευματικές ικανότητες χάνει, γιατί δεν μπορεί να δώσει πρακτικές λύσεις στα καθημερινά ζητήματα. Ο Ήλιος στον Υδροχόο είναι σε αδυναμία (απέναντι από το ζώδιο του τον Λέοντα) γιατί ο Ήλιος είναι “εγώ” και στον Υδροχόο αναγκάζεται να ασχολείται με τους άλλους κάτι που είναι αντίθετο με την φύση του. Είναι η φυγή από τον εαυτό του.

Ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του, αισθάνεται απογοητευμένος γιατί δεν του δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει την προσωπικότητα του. Γι αυτό χρειάζεται ένα φίλο ή ένα σύντροφο με δυνατό Ήλιο γι αυτό ακριβώς που του λείπει. Όμως στις σχέσεις του, ερωτικές ή φιλικές χρειάζεται χώρο και χρόνο δικό του, δεν του αρέσει καθόλου η προσκόλληση και η εξάρτηση.

Ο άνθρωπος του Υδροχόου είναι κοινωνικός, έξυπνος με επιστημονικό μυαλό και πολύ καλή μνήμη. Είναι αυθεντικός, καινοτόμος, εφευρετικός, ανεξάρτητος, του αρέσουν οι αλλαγές και τον ¨σκοτώνει¨ η ρουτίνα. Όταν είναι μέλος μιας ομάδας μπορεί να μεγαλουργήσει και να βρει το δικό του δρόμο. Όταν όμως ο Ήλιος στον Υδροχόο έχει δύσκολες όψεις, μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ξεροκέφαλο, πεισματάρη, εύθικτο, απείθαρχο, νευρικό, φανατικό, εκκεντρικό και απρόβλεπτο στην σκληρότητα του.

 

Ο Άρης θα μπει στον Τοξότη στις 26/1.

Ο Άρης πλανήτης της κίνησης και της δράσης στο ζώδιο του Τοξότη γίνεται πληθωρικός και ενθουσιώδης. Ωθεί τον άνθρωπο στην περιπέτεια και θα κάνει το παν για να κερδίσει εμπειρίες. Γίνεται ανήσυχος και θα γυρέψει να μάθει την αλήθεια της ζωής, θα ταξιδέψει για να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς και θα πέσει στη φωτιά αν χρειαστεί, χωρίς να σκεφτεί τον εαυτό του, για να σώσει κάποιον που κινδυνεύει. Είναι ο Άρης του ήρωα, που γίνεται ήρωας γιατί, την κατάλληλη στιγμή θα βρεθεί στην κατάλληλη θέση και θα θυσιάσει ακόμα και την ζωή του για να κάνει μια μεγάλη πράξη χωρίς να έχει χρόνο για να σκεφτεί το δικό του συμφέρον.

 

Ο Ερμής, γρήγορος αλλάζει ζώδιο μέσα στον ίδιο μήνα και μπαίνει στο ζώδιο του Υδροχόου την 31/1.

Ο Ερμής στον Υδροχόο κάνει τον άνθρωπο ευφυή, δημιουργικό με ένα θαυμάσιο μηχανισμό σκέψης και αντίληψης. Φέρνει προοδευτικές ιδέες και ενδιαφέρον για μεταρρυθμίσεις. Δίνει εξυπνάδα και βοηθά τον άνθρωπο να έχει γρήγορη και οξεία αντίληψη, αυτών που συμβαίνουν γύρω του. Είναι εφευρετικός και έχει καλή κρίση μιας κατάστασης. Όταν ενδιαφερθεί για ένα θέμα, μένει σ’ αυτό, ασχολείται μόνο με αυτό και φαίνεται αφηρημένος ή αδιαφορεί για τα πρακτικά, καθημερινά πράγματα. Εκείνα όμως που τον ενδιαφέρουν και τον συγκινούν, είναι πραγματικά ιδιοφυής, εφευρετικός και συστηματικός.

 

Ιανουάριος 2018 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments