0 0 votes
Article Rating

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένο το 2017! Ο κάθε χρόνος έρχεται μόνο μια φορά, ας ζήσουμε με ένταση το κάθε του δευτερόλεπτο. Ας ταξιδέψουμε, στην πράξη ή με την φαντασία μας σε κόσμους μαγικούς, σε κόσμους που έχουμε ονειρευτεί. Ας ανοίξουμε διάπλατα τις αγκαλιές και τις καρδιές μας, στη χαρά, στην αγάπη και στους θετικούς ανθρώπους, θαυματουργό φάρμακο για υγιές σώμα και ψυχή.

Όταν η ψυχή πονά το σώμα υποφέρει. Θέλω και εύχομαι να βλέπω παντού λαμπερά-χαμογελαστά μάτια! Όπως κάθε μήνας έτσι και ο Ιανουάριος φέρνει θετικά αλλά και κάποια αρνητικά ιδιαίτερα στο 2ο δεκαπενθήμερο. Όμως εμείς, επειδή γιορτάζουμε, θα διαλέξουμε τα θετικά. Στα αρνητικά θα διατηρήσουμε την ελπίδα και το χαμόγελο μας και θα τα μετατρέψουμε σε θετικά.

 

Στις 29 Δεκεμβρίου και ώρα 8:53:07 πμ. έγινε η τελευταία του 2016 Νέα Σελήνη, στην 7ο59’ μοίρα του Αιγόκερω, επηρεάζει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως τους Αιγόκερους, αλλά και τους Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 29η Δεκεμβρίου, Ιουνίου, Μαρτίου και Σεπτεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 7η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Η Νέα Σελήνη με τον ανάδρομο Ερμή και Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο και στον 12ο οίκο, δηλώνει ότι υπάρχουν υψηλές, ανομολόγητες φιλοδοξίες, για προβολή, διάκριση και κοινωνική καταξίωση. Συγχρόνως υπάρχει και η συνειδητοποίηση ότι για να γίνει αυτό εφικτό, χρειάζεται υπομονή, σοβαρή και σκληρή δουλειά, να τηρηθεί απαρέγκλιτα το σχέδιο το οποίο θα καταστρωθεί και να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα λάθη και η εμπειρία του παρελθόντος (σύνοδος του Άρη με ν. δεσμό και σε εξάγωνο με Ν. Σελήνη). Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το σχέδιο υπάρχει έντονος προβληματισμός, ανησυχία, σχεδιάζουμε και επανασχεδιάζουμε τις κινήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν για να έχουν επιτυχία οι στόχοι μας.

Το αν αυτό το νέο ξεκίνημα (κυβερνήτης της Ν. Σελήνης ο Κρόνος στον Τοξότη, στον 11ο οίκο), θα έχει επιτυχία, εξαρτάται από την αντοχή, την υπομονή, την ποιότητα και τον χαρακτήρα του κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά. Εκείνος που θα παραμείνει σταθερός, ευέλικτος, ηθικός, με σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου που είναι διατεθειμένος να δουλέψει συλλογικά, τότε τα πράγματα θα πάνε έτσι όπως θα έχει τα οργανώσει. Μέσα από την συλλογική εργασία θα φανεί ποιος είναι ικανός να ηγηθεί της ομάδας, χωρίς εχθρότητες, παιχνίδια εξουσίας, και χωρίς να μπαίνουν ¨τρικλοποδιές¨ σ’ αυτούς που έχουν κουραστεί, έχουν κάνει θυσίες για φτάσουν τους στόχους τους. Επειδή αυτή την περίοδο στο παρασκήνιο (12ος) γίνονται διάφορα, επιβάλλεται να διατηρήσουμε όλοι μας μια ξεκάθαρη, ηθική και δίκαιη στάση ζωής.

Ο ωροσκόπος του χάρτη, στις 25:45΄ Αιγόκερω με εμπεριεχόμενο τον Υδροχόο, βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα και στον Terebellum, ένα αρκετά δύσκολο απλανή αστέρα όπου η επίδραση του είναι: ¨Φιλοδοξίες, μαζικοί θάνατοι, μηχανορράφος, φιλοχρήματος, απεχθής, όλα για τον εαυτό του, ιδιοτελής¨.

Άρα η εκδήλωση αυτής της Νέας Σελήνης μας δείχνει ότι βρισκόμαστε πάλι, σε ένα κρίσιμο σημείο, σε ένα σημείο καμπής. Οι φιλοδοξίες και η ιδιοτέλεια κάποιων, οι οποίοι προσπαθούν με μηχανορραφίες, να ¨κερδίσουν¨ σε βάρος κάποιων άλλων. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν αλλαγές για να αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα. Ενώ στο παρελθόν η κάθε αλλαγή μας ξεβόλευε, τώρα υπάρχει μια υπέρμετρη επιθυμία για αλλαγές. Θα υπάρξουν αυθόρμητες πρωτοβουλίες για να δρομολογηθούν οι αλλαγές εκείνες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Θα τα καταφέρουμε να προχωρήσουμε, όχι όμως και χωρίς ¨τραύματα¨ (Κρόνος σε τρίγωνο και εξάγωνο με Δία, Ουρανό και σε τετράγωνο με Χείρωνα).

 

Την 12η Ιανουαρίου 2017 και ώρα 1:33:53΄ μμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 22ο27’ μοίρα του Καρκίνου, θα επηρεάσει πάλι τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως Καρκίνους – Αιγόκερους, αλλά και τους Κριούς – Ζυγούς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 12η Ιανουαρίου, Ιουλίου, Απριλίου και Οκτωβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 22η μοίρα των παρορμητικών.

Είναι η στιγμή όπου θα κληθούμε να αξιολογήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε και να ολοκληρώσουμε τα θέματα τα οποία ξεκίνησαν με την Νέα Σελήνη η οποία προηγήθηκε. Αντιμετωπίσαμε ένα αδιέξοδο και μια κρίση έτσι μπήκαμε σε τροχιά αλλαγών.

Η Πανσέληνος αυτή φέρνει μια αναπάντεχη και υπέρμετρη αντίδραση του ανθρώπου με την κάθε λογής αδικία και αρχηγικές συμπεριφορές. Ενεργητικοί και έτοιμοι, συναισθηματικά και ψυχικά να αντιδράσουμε με όποια δύναμη έχει ο καθένας μας, σε όποιον ή όποιους μας καταπιέζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και μας στερούν την ψυχική και οικογενειακή μας γαλήνη, ηρεμία και ασφάλεια.

Ο μεγάλος σταυρός Ήλιου – Σελήνης, Πλούτωνα και Ουρανού, μας βγάζει από τον λήθαργο αλλά δεν προμηνύει πολύ θετικά πράγματα για τις επαγγελματικές σχέσεις, τους οικογενειακούς δεσμούς, την ακίνητη περιουσία. Ακόμα και στις πολύ προσωπικές μας σχέσεις θα υπάρξουν εντάσεις ή ρήξεις.

Η παρόρμηση του καθενός από εμάς για ελευθερία και αλλαγές, μας ωθεί να ενεργήσουμε με μια υπέρμετρα ανατρεπτική συμπεριφορά  για να ¨γιατρέψουμε τα τραύματα¨ μας και  να προστατεύσουμε με όποιο τρόπο νομίζουμε, ο καθένας από εμάς, πιο αποτελεσματικό, τα συμφέροντα και τους οικείους μας ανθρώπους (Σελήνη τρίγωνο με Χείρωνα στους Ιχθείς). Δεν ξέρω βέβαια αν θα ¨γιατρέψουμε¨ ή αν θα πληγωθούμε περισσότερο. Αυτό εξαρτάται από τον καθένα μας ξεχωριστά πως θα λειτουργήσει, με τι ¨όπλα¨ θα αγωνιστεί αλλά και ποιον ή τι, θεωρεί εχθρό, προς τα συμφέροντα ή τις σχέσεις του.

Ο Ερμής στην 29η μοίρα του Τοξότη στον 8ο οίκο, μας δείχνει, ότι θα συμβούν μοιραία γεγονότα, γεγονότα που δεν είναι στο ¨χέρι¨ μας να τα ελέγξουμε, σχετικά με τις οικονομικές μας δοσοληψίες ή συμφωνίες με τράπεζες, εφορίες ή με νομικά θέματα.

Ο Ερμής κινείται ήδη ανάδρομος από τις 20 Δεκεμβρίου 2016 και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017. Την ανάδρομη κίνηση του, την  ξεκίνησε από την 15ο 06΄μοίρα του Αιγόκερω. Όπως κινείται ανάδρομος επιστρέφει στον Τοξότη στις 4 Ιανουαρίου. Ορθόδρομος πια από τις 8/1, θα μπει ξανά στον Αιγόκερω στις 12/1/ 2017. Ας θυμηθούμε τι σημαίνει ο ανάδρομος Ερμής:

Όταν ο Ερμής κινείται ανάδρομος συμβαίνουν διάφορα “περίεργα” στην καθημερινή μας ζωή. Οι δοσοληψίες με τους άλλους ανθρώπους δεν σταματούν, αλλά δυσκολεύουν λίγο. Υπάρχει ένα μπέρδεμα στην επικοινωνία, δημιουργούνται παρεξηγήσεις από κακή συνεννόηση ή από παρανόηση. Άλλα λένε οι άλλοι κι άλλα εσύ καταλαβαίνεις, άλλα λες εσύ κι άλλα οι άλλοι καταλαβαίνουν. Στις μετακινήσεις και τα κοντινά ταξίδια υπάρχουν αναβολές, εμπόδια ή καθυστερήσεις. Τα ραντεβού αναβάλλονται ή ακυρώνονται. Το αυτοκίνητο ή το κινητό ή ο υπολογιστής (γενικά τα μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας) μπορεί να πάθουν μία βλάβη και αυτά που ήδη έχουν βλάβη να επιδιορθωθούν. Έγγραφα, μηνύματα ή τα κλειδιά μπορεί να εξαφανίζονται και οι συμφωνίες μπορεί να συναντούν εμπόδια για να κλείσουν ή να ακυρώνονται. Επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος δεν σημαίνει ότι σταματάμε τις δραστηριότητες μας ή τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Υπομονή χρειάζεται και ψυχραιμία για να ξεπερνιούνται τα εμπόδια. Δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά στην ανάδρομη πορεία του Ερμή αλλά και θετικά. Ένα απ’ αυτά είναι, ότι μας δίδεται η δυνατότητα να επανεξετάσουμε και να λύσουμε κάποια θέματα ή υποθέσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν. Είναι επίσης πιθανό τώρα, να επανασυνδεθούμε με κάποιους ανθρώπους με τους οποίους είχαμε χάσει επαφή είτε από παρεξήγηση είτε απλά, λόγω, των επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων.

Η Αφροδίτη θα μπει στους Ιχθείς στις 3/1/2017. Η απρόσωπη, ανεξάρτητη και απελευθερωμένη Αφροδίτη του Υδροχόου μπαίνοντας στο ζώδιο των Ιχθύων στο οποίο βρίσκεται σε έξαρση γίνεται γλυκιά και τρυφερή. Ξέρει πως θα αποκτήσει την αρμονία και την ευτυχία, αφού ενδιαφέρεται περισσότερο για αυτό που δίνει και όχι γι αυτό που παίρνει. Η ανταμοιβή βρίσκεται στη χαρά της προσφοράς.

Ο Άρης θα μπει στον Κριό στις 28/1/2017. Είναι τόσο δυνατός ο Άρης στον Κριό που τίποτα δεν μπορεί να τον εμποδίσει να παλέψει στη ζωή, για να καταργήσει ή να αλλάξει την πραγματικότητα που τον ενοχλεί και να καθιερώσει αυτό που τον ενθουσιάζει. Ο Άρης εδώ είναι ζωηρός, αυθόρμητος, πρόθυμος, ανυπόμονος, σε ότι θέλει να πετύχει. Του λείπει βέβαια η σκέψη πριν από την δράση και γι αυτό οι πράξεις του είναι παρακινδυνευμένες. Είναι καλός ο Άρης αυτός, όταν η αυθόρμητη προβολή της προσωπικότητας είναι γόνιμη και δημιουργική ενώ αντίθετα γίνεται εμπόδιο, όταν είναι αφελής, άσκοπη και παιδική.

Επειδή όμως ο Άρης θα βρίσκεται στους Ιχθείς μέχρι τις 28/1, θα υπενθυμίσω τι σημαίνει ο Άρης στους Ιχθείς:

Στο ζώδιο του νερού και του Ποσειδώνα, ο Άρης αναγκάζεται να δρα εσωτερικά. Δεν δρα αλλά αντιδρά. Είναι δεκτικός, γι αυτό γίνεται εύθικτος και πολύ ευαίσθητος και συνεχώς πληγώνεται. Αναλώνεται σε μια συνεχή ενδοσκόπηση. Είναι ο άνθρωπος που αντί να βγει να αγωνιστεί και να διεκδικήσει το δίκιο του και την ζωή του, περιμένει από τους άλλους να καταλάβουν πόσο άκακος μπορεί να είναι και να το εκτιμήσουν.

Δεν είναι δυναμικός γι αυτό χάνει την σειρά του, χάνει το δίκιο του, χάνει από τους τολμηρούς. Θυμώνει αλλά δεν το εκδηλώνει, το κρατάει μέσα του και όταν ¨μπουκώσει¨ και εκδηλώσει τον εκνευρισμό του θα το κάνει για ένα ασήμαντο γεγονός. Έτσι οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και πάντα θα ξεπερνούν τα όρια του. Τις στιγμές δηλαδή, που πρέπει να είναι αυστηρός για να βάλει τα πράγματα και τον καθένα στη θέση του, εκείνος δειλιάζει ή λυπάται να τιμωρήσει. Ο Άρης στους Ιχθείς είναι σαν ένα μαχαίρι το οποίο πέφτει με μεγάλη ορμή να κόψει την θάλασσα. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να ταράζεται συναισθηματικά.

Τι θα φέρει ο Ιανουάριος στα ζώδια

 

Κριός  21/3 – 20/4

Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά αυτό το διάστημα (ιδιαίτερα οι Κριοί του 1ου δεκαημέρου). Είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε οποιαδήποτε πρόσκληση σε κοινωνική εκδήλωση. Στην καριέρα σας, αυτή την περίοδο, θα έχετε την ευκαιρία να προβληθείτε. Ευνοϊκό διάστημα, για να πάρετε προαγωγή, να επινοήσετε καινούργια επαγγελματικά σχέδια ή να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο. Συνειδητοποιείτε ότι για να γίνει αυτό εφικτό, χρειάζεται υπομονή, σοβαρή και σκληρή δουλειά, να τηρήσετε απαρέγκλιτα το σχέδιο το οποίο θα καταστρώσετε και να ληφθούν σοβαρά υπόψη η εμπειρία του παρελθόντος. Πολύ σημαντικό για την επιτυχία του σκοπού σας είναι να παραμείνετε ηθικοί, ευέλικτοι και να εκτιμήσετε τις ικανότητες των υφισταμένων και των προϊσταμένων σας.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου, (ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στο τέλος του 2ου και αρχές του 3ου δεκαημέρου) θα κληθείτε να αξιολογήσετε και να ολοκληρώσετε θέματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα. Έχετε μπει σε μια περίοδο αλλαγών και είστε έτοιμοι να βγάλετε από την ζωή σας εκείνους οι οποίοι σας στερούν την ψυχική και την οικογενειακή σας ηρεμία και γαλήνη. Ψυχραιμία όμως διότι δεν προμηνύονται πολύ θετικά πράγματα για τις επαγγελματικές σχέσεις, τους οικογενειακούς δεσμούς και την ακίνητη περιουσία σας. Ακόμα και στις πολύ προσωπικές μας σχέσεις μπορεί υπάρξουν εντάσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ενεργήσετε με μια υπέρμετρα ανατρεπτική συμπεριφορά και να θέσετε σε κίνδυνο τα συμφέροντα σας.

 

Ταύρος  20/4 – 20/5

Την περίοδο αυτή (εσείς που έχετε γεννηθεί προς στο τέλος του 1ου δεκαημέρου), σκέπτεστε να κάνετε κάτι διαφορετικό το οποίο θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, θα σας καταξιώσει και θα ανυψώσει το πνευματικό σας επίπεδο. Συνειδητοποιείτε βέβαια ότι για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται υπομονή, επιμονή, σοβαρή και σκληρή δουλειά. Οι φίλοι σας είναι κοντά σας και υποστηρίζουν τις προσπάθειες σας. Κάποιοι από σας μπορεί να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι αναψυχής αλλά και για να γνωρίσετε και να μελετήσετε άλλους πολιτισμούς ή αποφασίζετε να παραμείνετε στο εξωτερικό. Κάποιοι από εσάς θα επικοινωνήσετε ή θα συναντηθείτε με ένα παλιό γνωστό το οποίο σας έχει λείψει πολύ. Επίσης νοιώθετε την επιθυμία να βρίσκεστε πιο συχνά με άτομα τα οποία είναι σοβαρά και η επικοινωνία μαζί τους σας βοηθά να μαθαίνετε καινούργια πράγματα.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου (ιδιαίτερα εσείς που έχετε γεννηθεί στις αρχές του 3ου δεκαημέρου), θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε ζητήματα τα οποία εκκρεμούν από το παρελθόν. Είναι τόσες πολλές και διαφορετικές οι καθημερινές σας ασχολίες και δεν ξέρετε με τι να ξεκινήσετε και πως να τελειώσετε. Εστιάστε την προσοχή σας στα ουσιώδη και σε ό,τι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και αφήστε τα δευτερεύοντα για αργότερα. Προσέξτε λίγο την επικοινωνία σας με τους ανθρώπους του κοντινού σας περιβάλλοντος και ιδιαίτερα όταν αισθάνεστε ψυχολογικά φορτισμένοι. Είναι πολύ εύκολο να εκτραπεί η συζήτηση σας και να βγουν στην επιφάνεια απωθημένα χρόνων με αποτέλεσμα να διαρραγούν οι σχέσεις σας.

 

Δίδυμοι  21/5 – 21/6

Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα (ιδιαίτερα εσείς που έχετε γεννηθεί προς στο τέλος του 1ου δεκαημέρου), για να βάλετε μία τάξη στα οικονομικά σας ζητήματα. Θα χρειαστεί να τακτοποιήσετε τους λογαριασμούς σας με τράπεζες και εφορίες ή να ξεκαθαρίσετε ένα κληρονομικό ζήτημα αλλά και όποια οικονομική εκκρεμότητα υπάρχει. Αυτή είναι μια πολύ καλή περίοδος για να ασχοληθείτε και να λύσετε αυτά τα θέματα με τον καλύτερο τρόπο γιατί θα τα αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα και σχέδιο.

Είναι πιθανό να σας επιστραφεί ένα χρηματικό ποσό αυτό το διάστημα και επίσης το εισόδημα του/της συντρόφου βελτιώνεται αισθητά. Ένα μακρινό ταξίδι ή μια συνάντηση με αγαπημένο πρόσωπο ή φίλη από το εξωτερικό θα σας δώσει χαρά.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου (ιδιαίτερα για τους γεννημένους στις αρχές του 3ου δεκαημέρου) θα υπάρξει ένα απρόοπτο γεγονός το οποίο θα επηρεάσει την οικονομική σας κατάσταση. Δεν είναι καλή περίοδος για επενδύσεις, επιχειρηματικά ανοίγματα και ιδιαίτερα για τυχερά παιχνίδια, γιατί καραδοκεί ο κίνδυνος να χάσετε ότι με κόπο αποκτήσατε. Αν και η τύχη είναι με το μέρος σας, όμως, αυτές οι ημέρες δεν είναι οι καλύτερες για τα οικονομικά σας ζητήματα. Αποφύγετε να δανείσετε ή δανειστείτε χρήματα και ιδιαίτερα μην μπλέξετε μια φιλία σε οικονομικές συναλλαγές. Για κάποιους από εσάς υπάρχει το ενδεχόμενο να αναστατώσει την ζωή σας ένας κεραυνοβόλος έρωτας και να διαλύσετε τα πάντα για να ζήσετε με το πρόσωπο αυτό.

 

Καρκίνος  22/6 – 22/7

Είναι πολύ σημαντική η περίοδος αυτή για εσάς (και ιδιαίτερα όσοι από σας έχετε γεννηθεί προς στο τέλος του 1ου δεκαημέρου), γιατί παίρνετε σημαντικές αποφάσεις για την κοινή πορεία της σχέσης ζωής σας ή μια σοβαρή συνεργασία που θέλετε να ξεκινήσετε. Είναι η ώρα που αποφασίζετε να κάνετε μια νέα αρχή στην επαγγελματική ή στην προσωπική σας ζωή. Υπάρχουν βέβαια κάποιες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει πρώτα να διευθετηθούν για να μπορέσετε προχωρήσετε στα επόμενα στάδια των σχεδίων σας. Οτιδήποτε είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, θα πρέπει να ζητάτε την γνώμη ειδικού για να αποφύγετε την ταλαιπωρία. Αν κάτι αφορά εσάς και τον/την σύντροφο σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι, τις αποφάσεις να τις παίρνετε από κοινού για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου, (ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί στις αρχές του 3ου δεκαημέρου), νιώθετε γεμάτοι ενέργεια και η ευαισθησία σας αυξάνετε σημαντικά. Έχετε μπει σε μία τροχιά αλλαγών και αισθάνεστε ότι ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσετε τι χρειάζεστε και τι όχι από την ζωή σας. Όμως αφήστε για τον επόμενο μήνα αυτό το ξεκαθάρισμα. Τώρα υπάρχει μια υπέρμετρα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και αντιδράτε σπασμωδικά σε κάθε είδους ερέθισμα με αποτέλεσμα να γίνουν σοβαρά λάθη και να βγάλετε από την ζωή σας πολύτιμους ανθρώπους και πράγματα αξίας, που σε άλλη εποχή δεν θα το κάνατε. Δώστε μια ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία σας, κινδυνεύετε από υπερκόπωση σωματική και ψυχική.

 

Λέων  23/7 – 22/8

Μετά από την ξεκούραση που προσφέρατε στον εαυτό σας τις προηγούμενες ημέρες, αυτό τον καιρό πέφτει πολύ δουλειά (ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί προς στο τέλος του 1ου δεκαημέρου). Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις πολλές και αρκετά απαιτητικές και ακόμα δεν τελείωσαν οι γιορτές. Όμως εσείς αισθάνεστε ικανοποιημένοι που έχετε δουλίτσα και δυνατοί για να τα βγάλετε πέρα. Έχετε ανάγκη να προβάλετε την δουλειά σας και να καταξιωθείτε επαγγελματικά για τις ικανότητες, την εμπειρία, την υπομονή, και την σκληρή προσπάθεια που καταβάλετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Να είστε σίγουροι ότι το νέο σας ξεκίνημα θα έχει την επιτυχία που περιμένατε αφού η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε τα όποια θέματα παρουσιάζονται, η εντιμότητα σας και ο σεβασμός στους συναδέλφους, τους ανωτέρους ή τους πελάτες σας, θα εκτιμηθούν ανάλογα. Η υγεία σας είναι καλή όμως για να την διατηρήσετε καλή, δεν θα πρέπει να εξαντλείστε ψυχικά και σωματικά.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου (ιδιαίτερα οι γεννημένοι στις αρχές του 3ου δεκαημέρου), αισθάνεστε την ανάγκη να αποσυρθείτε από τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις, να μετριάσετε λίγο τους ρυθμούς σας για να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Λαχταράτε να αφιερώσετε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και να δεχτείτε την φροντίδα και την τρυφερότητα τους. Αν υπάρξει ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην σχέση σας με μία γυναίκα της οικογένειας σας, κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην βιαστείτε να αντιδράσετε, έτσι θα εκτονωθεί η ένταση και όλα θα γίνουν όπως πρώτα. Μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις σας και όταν οδηγείτε.

 

Παρθένος  23/8 – 22/9

Τονώνεται αισθητά η αυτοπεποίθηση, η ζωτικότητα, η δημιουργική σας διάθεση και η ανάγκη σας για διασκέδαση θα είναι έντονη (ιδιαίτερα για εσάς που έχετε γεννηθεί προς στο τέλος του 1ου δεκαημέρου).

Κάποιοι από σας θα κάνετε μια καινούργια γνωριμία και στο πρόσωπο του ανθρώπου που θα γνωρίσετε θα βρείτε την σοβαρότητα και την ειλικρίνεια την οποία αναζητάτε και ξεκινάτε μια νέα ερωτική σχέση. Όσοι από σας είστε ήδη δεσμευμένοι, πιστεύετε ότι η σχέση σας έχει ωριμάσει και παίρνετε τις αποφάσεις σας. Αισθάνεστε έτοιμοι να επισημοποιήσετε την σχέση σας η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στις επιθυμίες σας και σας κάνει ευτυχισμένους. Δώστε προσοχή στην υγεία σας και προφυλαχτείτε τώρα που οι ιώσεις είναι σε έξαρση.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου, (ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί στις αρχές του 3ου δεκαημέρου), το ενδιαφέρον σας στρέφεται στις φιλικές σας σχέσεις. Για εσάς οι καλοί φίλοι είναι οικογένεια σας. Όμως αυτή την περίοδο καλύτερα να αφουγκραστείτε τα άγχη και τα προβλήματα του/της φίλης σας παρά να μιλήσετε για τα δικά σας προβλήματα. Τα θέματα που την απασχολούν είναι πιο πιεστικά από τα δικά σας και αν της ¨φορτώσετε¨ και τα δικά σας, το σίγουρο είναι ότι δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί και αυτό θα σας πληγώσει. Επίσης σημαντικό για εσάς αυτό το διάστημα είναι, να αποφύγετε τις δύσκολες συζητήσεις με άτομο της οικογένειας σας. Αν το καταφέρετε αυτό, η όποια ψυχρότητα του παρελθόντος θα διαλυθεί και θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις σας.

 

Ζυγός  23/9 – 23/10

Το ενδιαφέρον σας θα στραφεί στη οικογένεια σας ή στο σπίτι σας (ιδιαίτερα για τους γεννημένους προς στο τέλους του 1ου δεκαημέρου). Αναζητάτε την ξεκούραση και την ηρεμία στην ασφάλεια του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και του σπιτιού σας. Αισθάνεστε την ανάγκη να μιλήσετε γι αυτά που σας στεναχωρούν και να μοιραστείτε με τα οικεία σας πρόσωπα τις ανησυχίες σας.

Θα κάνετε με την σκέψη σας μια αναδρομή στο παρελθόν και στην παιδική σας ηλικία. Τότε που όλα ήταν πιο απλά και ανέμελα. Τις γιορτινές ημέρες πάντα μνήμη ξυπνάει. Έχετε διάθεση για καθαριότητα και να βάλετε τάξη  στο σπίτι σας αλλάζοντας συγχρόνως την διακόσμηση ή τη θέση στα έπιπλα. Αυτή θα είναι μια σημαντική αλλαγή η οποία θα σας αναζωογονήσει, θα βελτιώσει σημαντικά τη διάθεση σας.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου (ιδιαίτερα οι γεννημένοι στην αρχή του 3ου δεκαημέρου), η προσοχή σας θα στραφεί σε επαγγελματικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα. Όμως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι θα συναντήσετε αντιδράσεις από τον/την σύντροφο και την οικογένεια σας διότι η προσωπική σας ευχαρίστηση και η κοινωνική σας ζωή, απορροφά όλο το ενδιαφέρον σας και παραμελείτε τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα σας. Απαιτείτε από τους άλλους να κάνουν εκείνα τα οποία είναι δική σας ευθύνη. Για να μπορέσετε να καταλάβετε ότι και οι άλλοι έχουν δικαιώματα θα πρέπει να έρθετε για λίγο στη θέση τους και να δείτε την κατάσταση από την δική τους οπτική γωνία.

 

Σκορπιός  24/10 – 22/11

Η προσοχή σας στρέφεται αυτή την περίοδο (ιδιαίτερα οι γεννημένοι προς στο τέλος του 1ου δεκαημέρου), στις συναλλαγές σας με γνωστά άτομα, συγγενείς, γείτονες και γενικά σ’ αυτούς που συναντάτε για τα τρέχοντα θέματα. Καθημερινές επαφές, συζητήσεις, συμφωνίες, ραντεβού, μετακινήσεις, σας κρατάνε σε εγρήγορση. Έχετε πολλά σχέδια στο μυαλό σας. Όμως χρειάζεστε ηρεμία, ψυχραιμία και σοβαρή μελέτη για να μπορέσετε να τα βάλετε σε εφαρμογή και να έχουν την επιτυχία που επιθυμείτε.

Αν κάποιος από το περιβάλλον σας δεν εντυπωσιαστεί με τις γνώσεις και τον λόγο σας ή δεν έχει διάθεση να σας ακούσει ή να ασπαστεί τις απόψεις σας δεν χρειάζεται να τον επιπλήξετε, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσετε εχθρότητες.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου (ιδιαίτερα οι γεννημένοι στην αρχή του 3ου δεκαημέρου), το εξωτερικό ή κάποιο πρόσωπο που ζει ή σπουδάζει μακριά θα έχει μια επίδραση στη ζωή σας. Ίσως αποφασίσετε ένα μακρινό ταξίδι ή να μετακομίσετε στο εξωτερικό ή να κλείσετε μια επαγγελματική συμφωνία. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ανταμώσετε ένα οικείο σας πρόσωπο, το οποίο έχετε πολύ καιρό να συναντήσετε. Είναι μια περίοδος στη ζωή σας όπου το άγχος και η εσωτερική ένταση είναι έντονη και δεν βρίσκετε τον τρόπο να την τιθασεύσετε. Αυτό φέρνει εκνευρισμό και μπορεί να ξεσπάτε αναίτια σε ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα. Πρέπει να παραμείνετε πειθαρχημένοι και συνεπείς στις υποχρεώσεις σας μέχρι να περάσει το δύσκολο διάστημα Προσέχετε όταν οδηγείτε και τις προστριβές με τους πολύ κοντινούς σας ανθρώπους.

 

Τοξότης  23/11 – 21/12

Θα υπάρξει αυτό τον μήνα  μια βελτίωση στο εισόδημα σας (ιδιαίτερα για τους γεννημένους προς στο τέλος του 1ου δεκαημέρου) όμως δεν θα πρέπει να τα σπαταλήσετε άσκοπα. Μπορεί να χρειάζεται να τα ξοδέψετε σε πράγματα αναγκαία ή για την ανακαίνιση της κατοικίας σας. Αν όμως οι αγορές αυτές, μπορούν να περιμένουν για τον επόμενο μήνα, καλύτερα να συγκρατηθείτε γιατί αργότερα μπορεί να προκύψουν κάποια απρόοπτα έξοδα.

Θα πρέπει πρώτα να κάνετε έναν προϋπολογισμό το ποσόν το οποίο θα χρειαστείτε για να καλύψετε τις ανάγκες αυτές και μετά να προχωρήσετε. Η οικογένεια σας, στηρίζει τις επιλογές και τις αποφάσεις σας, αφού είναι σοβαρά μελετημένες και πρακτικά εφαρμόσιμες. Όταν απουσιάζετε από το σπίτι σας, φροντίστε να είναι καλά προστατευμένο από ξένους εισβολείς.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου, εμφανίζονται αναπάντεχες οικονομικές δυσκολίες (ιδιαίτερα για τους γεννημένους στις αρχές του 3ου δεκαημέρου). Οφειλές στην εφορία, σε ταμεία, σε τράπεζες ή κληρονομικές εκκρεμότητες προκύπτουν εντελώς ξαφνικά. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι. Αποφύγετε με κάθε τρόπο να πάρετε ένα καινούργιο δάνειο ή να χρεώσετε την πιστωτική σας κάρτα αυτό το διάστημα. Είναι ένα καλό διάστημα να συναντήσετε καλούς, δοκιμασμένους φίλους και να απολαύσετε την παρέα τους. Όμως αποφύγετε να εμπλέξετε τα οικονομικά σας με τις φιλίες σας. Ούτε να δανείσετε αλλά ούτε και να δανειστείτε από φίλους. Κάποιος/α φίλος/η μπορεί να γίνει υπέρμετρα απαιτητικός και πιεστικός, όμως εσείς είστε εκείνοι που επιτρέψατε να συμβεί αυτό και το αποτέλεσμα θα είναι, να χαλάσει η φιλία σας.

 

Αιγόκερως  22/12 – 19/1

Μήνας των γενεθλίων σας, ο Ιανουάριος για τους περισσότερους Αιγόκερους, χρόνια σας πολλά, να περάσετε μια πολύ όμορφη, δημιουργική και χαρούμενη χρονιά. Μια καινούργια χρονιά ξεκινά για εσάς, με νέες προκλήσεις. (Ιδιαίτερα οι γεννημένοι προς το τέλος του 1ου δεκαημέρου), είναι ένα διάστημα αυτό, όπου ο εγωισμός, η υπερηφάνεια σας και η τάση σας να προβάλλετε τον εαυτό σας είναι περισσότερο ανεπτυγμένα.

Συγχρόνως όμως υπάρχει και η συνειδητοποίηση ότι για να επιτευχθούν οι φιλοδοξίες σας και να καταξιωθείτε κοινωνικά, εξαρτάται από τα προσόντα, την ποιότητα του χαρακτήρα σας και την σκληρή δουλειά. Είναι σίγουρο, ότι αν βάλετε ένα στόχο στη ζωή σας, δεν θα σας σταματήσει κανένα εμπόδιο, διαθέτετε και αντοχή και υπομονή και οργανωτικές ικανότητες και θα εργαστείτε σκληρά, για να τον πετύχετε. Όμως εστιάζοντας στο στόχο χάνετε την διαδρομή, την ομορφιά του ταξιδιού μέχρι την κορυφή.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου (ιδιαίτερα όσοι από σας είστε γεννημένοι προς το τέλος του 2ου και στις αρχές του 3ου δεκαημέρου), έχετε μπει σε μια τροχιά αλλαγών στη ζωή σας. Καλείστε να αξιολογήσετε τι είναι σημαντικό για σας, να ξεκαθαρίσετε τι είναι για ¨πέταμα¨ και τι είναι χρήσιμο και να ολοκληρώσετε τις αλλαγές που χρειάζεστε για την καινούργια σας ζωή. Υπάρχουν όμως και κάποιες αλλαγές τις οποίες δεν τις επιλέγουμε μόνοι μας, έρχονται εντελώς ξαφνικά και μας κεραυνοβολούν. Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία (προσόντα που τα διαθέτετε) και όταν θα συνειδητοποιηθεί η κατάσταση, είστε αρκετά δυνατοί για πάρετε πάλι στα χέρια σας το ¨τιμόνι¨ και να προχωρήσετε την ζωή σας πιο δυναμικά στο μέλλον.

 

Υδροχόος  20/1 – 18/2

Το διάστημα αυτό (ιδιαίτερα οι Υδροχόοι γεννημένοι προς το τέλος του 1ου δεκαημέρου), αισθάνεστε κουρασμένοι και επιλέγετε να αποσυρθείτε από την κοινωνική και επαγγελματική ζωή για να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Τις σκέψεις, τα σχέδια σας και την ιδιωτική σας ζωή τα κρατάτε κρυμμένα από τον πολύ κόσμο. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις και την ψυχή σας από την κούραση και το άγχος. Τώρα που οι ιώσεις είναι σε έξαρση υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι από εσάς, να αναγκάζεστε να αποσυρθείτε για να αναρρώσετε.

Να παραμείνετε σοβαροί, ηθικοί και με σεβασμό στα δικαιώματα και την αξία των άλλων ανθρώπων, για να μην καταφέρουν κάποιοι φιλόδοξοι τύποι οι οποίοι μηχανορραφούν πίσω από την πλάτη σας και προσπαθούν να βρουν την ¨Αχίλλειο πτέρνα¨ σας, για  να σας βλάψουν την εικόνα και την καλή σας φήμη.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου (ιδιαίτερα οι γεννημένοι στις αρχές του 3ου δεκαημέρου), θα συγκεντρώσετε όλες σας τις προσπάθειες στις ανάγκες της καθημερινότητας και στα καθήκοντα σας. Το καθημερινό σας πρόγραμμα, είτε εργάζεστε είτε όχι, ανατρέπεται από την μια στιγμή στην άλλη. Ενώ ασχολείστε με ένα θέμα κάτι εντελώς αναπάντεχο συμβαίνει και σας αποσυντονίζει εντελώς. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες αλλαγές που θα γίνουν στην εργασία σας, να ευνοήσουν το εισόδημα σας. Οι ευκαιρίες για ταξίδια, κοντινά και μακρινά είναι πολλές. Η γνωριμία σας κάποιο άτομο σε κάποιο απ’ αυτά τα ταξίδια, θα σας φανεί χρήσιμη στο μέλλον. Φροντίστε την υγεία σας και την καλή φυσική σας κατάσταση. Προσοχή όταν οδηγείτε.

 

Ιχθείς  19/2 – 20/3

Αυτό τον μήνα η κοινωνικότητα σας αυξάνεται αισθητά (ιδιαίτερα για τους Ιχθείς γεννημένους προς το τέλος του 1ου δεκαημέρου), πολλές επαφές με τους φίλους σας και πολλά σχέδια, για τα οποία ψάχνετε τρόπους για να τα βάλετε σε εφαρμογή. Βέβαια μέσα στις γιορτές ελάχιστα θα ασχοληθείτε με δουλειές αλλά όταν το κάνετε προβληματίζεστε και ανησυχείτε για τις δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσετε μέχρι να καταφέρετε να εφαρμόσετε στην πράξη, τις σκέψεις και τους σχέδια σας.

Γνωρίζετε ότι χρειάζεται να οπλιστείτε με υπομονή, επιμονή, να αντέξετε στις δυσκολίες και να εργαστείτε σκληρά για να τους πραγματοποιήσετε. Μοιράζεστε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας με τους στενούς σας φίλους. Με την συλλογική εργασία μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα, φτάνει τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα να συνεργάζονται έντιμα και ισότιμα.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου (ιδιαίτερα για τους γεννημένους στις αρχές του 3ου δεκαημέρου), και με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας, ποιος την χάρη σας. Λαχταράτε τη συντροφιά αυτών που αγαπάτε και ότι μπορεί να σας δώσει χαρά. Η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη, τα παιδιά και η διασκέδαση είναι τα θέματα στα οποία εστιάζετε το ενδιαφέρον σας. Η λαχτάρα σας να δώσετε και να πάρετε στοργή και αγάπη είναι έντονη.

Όμως εδώ είναι που χρειάζεται προσοχή, διότι με την υπερβολική αγάπη και την δοτικότητα σας μπορεί να αισθανθούν ότι τους ¨πνίγετε¨ και να αντιδράσουν άσχημα. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην είστε εσείς υπεύθυνοι για τον εκνευρισμό τους και να συμβαίνει κάτι στην προσωπική ή την επαγγελματική τους ζωή και αυτό να μεταφερθεί σε εσάς και να σας αναστατώσει. Αποφύγετε τα τυχερά παιχνίδια αυτή την περίοδο.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments