0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα σε όλους! Ο Φεβρουάριος με τις δύο πρώτες εκλείψεις του χρόνου και όπως κάθε έκλειψη, μας προϊδεάζει για αλλαγές. Ολοκλήρωση και κλείσιμο των εκκρεμοτήτων και ένα νέο ξεκίνημα. Κρινόμαστε για τα λάθη του παρελθόντος τα οποία σημάδεψαν το παρόν και το μέλλον όλων μας. Ευτυχώς που στην πορεία θα έχουμε τύχη, βοήθεια και υποστήριξη, να απεγκλωβιστούμε από τα αδιέξοδα, να αλλάξουμε συνήθειες, νοοτροπία και πεποιθήσεις οι οποίες δεν μας είναι χρήσιμες πια για να προχωρήσουμε στο μέλλον.

 

Στις 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 2:06:57 πμ. έγινε η Νέα Σελήνη, στην 8ο15’ μοίρα του Υδροχόου, επηρεάζει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως τους Υδροχόους, αλλά και τους Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 28η Ιανουαρίου, Ιουλίου, Απριλίου και Οκτωβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 8η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Αυτή η Νέα Σελήνη ωθεί τον άνθρωπο να επιδείξει ενδιαφέρον για νέες μεθόδους και ανακαλύψεις. Έχει την ανάγκη να εκφράζεται και να εξυπηρετεί τους άλλους. Ο άνθρωπος μπορεί να γίνει πιο κοινωνικός, πιο φιλικός, ανθρωπιστής και αγωνίζεται με την ψυχή του για το κοινό καλό (θεωρητικά πάντα, επειδή το ζώδιο της Ν. Σελήνης είναι εμπεριεχόμενο στον 3ο οίκο και στον Υδροχόο). Έχει ανάγκη να πολεμήσει για ένα καλύτερο μέλλον αλλά μόνο στην θεωρία, γιατί αισθάνεται παγιδευμένος και δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να φέρει αυτό το καλύτερο μέλλον. Διαρκώς επαναστατεί και αντικαθιστά την ανάγκη της συντροφικότητας με την αμφισβήτηση.

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και οι δεσμοί της Σελήνης (Παρθένος-Ιχθείς) βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα, Κρόνος και Ουρανός κάνουν μία 45άρα με Ν. Σελήνη. Αυτό θέλει να μας κτυπήσει ένα καμπανάκι. Ο εγκλωβισμός και η φανατική προσκόλληση, σε ιδέες, οι οποίες δεν υπάρχει τρόπος να εφαρμοστούν, έχουν φέρει τον άνθρωπο σε αδιέξοδο. Το κακό παρελθόν, γεμάτο λάθη, έβλαψε πολλούς ανθρώπους και έφερε σε ένα κρίσιμο σημείο τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Ο άνθρωπος έχει έρθει αντιμέτωπος με δυσάρεστες οικονομικές καταστάσεις, δημιουργούνται προβλήματα στη ζωή του και εμποδίζονται οι στόχοι του. Αισθάνεται ότι βρίσκεται παγιδευμένος και δεν μπορεί να αντιδράσει, έτσι γίνεται καχύποπτος, αγχώνεται, εκνευρίζεται και αμφισβητεί έντονα κάθε τι που έχει σχέση με την πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις ή τις αλλαγές.

Αυτή η Νέα Σελήνη δεν κάνει δυνατές, κύριες όψεις και το ζώδιο της είναι εμπεριέχομενο στον 3ο οίκο του χάρτη, άρα το όποιο νέο πρωτοποριακό ξεκίνημα σκέφτεται κάποιος να κάνει στη ζωή του, παραμένει στα σχέδια, περιμένοντας τα νέα δεδομένα τα οποία κυοφορούνται αυτή την κρίσιμη περίοδο και τα οποία θα τον απεγκλωβίσουν και θα εξαλείψουν τα αδιέξοδα.

Ο Άρης του χάρτη βρίσκεται στην 29η μοίρα, έτοιμος να αφήσει το ζώδιο των Ιχθύων. Αυτή η θέση του Άρη πάνω στον απλανή αστέρα Sheat, (ατυχίες, αυτοκτονίες, πνιγμούς και ναυάγια). Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις και την συμπεριφορά μας προς τους άλλους ανθρώπους. Αποφεύγουμε τις μετακινήσεις ή τα ταξίδια όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και να μην κάνουμε καταχρήσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να οδηγήσουμε. Ο Δίας βρίσκεται πάνω στον Spica, τον πιο ευνοϊκό απλανή αστέρα,  είναι πολύ βοηθητικός γιατί φέρνει τύχη, επιτυχίες, νίκη, πλούτη, τιμές και δόξα.

Τις πρώτες ημέρες του μήνα ο Ερμής κοντά στον Πλούτωνα, θα κάνει ένα Ταυ τετράγωνο με Δία και Ουρανό, γι αυτό θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να μην παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις, να μην κλείσουμε συμφωνίες και να προσέχουμε τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας. Στις μετακινήσεις μας και στο χειρισμό μηχανημάτων ή αιχμηρών αντικείμενων, να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που κάνουμε για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.

 

Την 11η Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 2:32:48΄ πμ. γίνεται η πρώτη έκλειψη του χρόνου και είναι έκλειψη Σελήνης, στην 22ο28’ μοίρα του Λέοντα, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως Λέοντες – Υδροχόους, αλλά και Ταύρους – Σκορπιούς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 11η Αυγούστου, Φεβρουαρίου, Μαΐου και Νοεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 22η μοίρα των σταθερών.

Κάθε έκλειψη σηματοδοτεί ένα τέλος στα θέματα του οίκου που πραγματοποιείται μια έκλειψη, του πλανήτη που ακουμπά και του οίκου που κυβερνά ο πλανήτης αυτός. Αυτή η έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα και στον 9ο οίκο, θέλει να μας δείξει το τέλος μιας παλιάς συνήθειας ή μιας αλαζονικής νοοτροπίας κάποιων ανθρώπων. Το τέλος σχέσεων με ανθρώπους από ξένες χώρες. Το τέλος του τρόπου με τον οποίο διαχειριζόμαστε οικονομικά ζητήματα που έχουν σχέση με δάνεια, τράπεζες, εφορία και χρήματα άλλων ή του/της συντρόφου ή συνεταίρου. Η έκλειψη αυτή σχηματίζει πολύ καλές όψεις με τον Δία, τον Κρόνο και τον Ουρανό. Αυτό δείχνει ευκολία, τύχη, βοήθεια και υποστήριξη, να απεγκλωβιστούμε από τα αδιέξοδα και να αλλάξουμε συνήθειες, νοοτροπία και πεποιθήσεις οι οποίες δεν μας είναι χρήσιμες πια.

Η αλαζονεία, η υπεροψία και ο δεσποτισμός δεν κάνουν καλύτερο τον άνθρωπο, ούτε δίνουν λύσεις στα προβλήματα του. Αυτός που από μια θέση ισχύος, ηγεμονεύει τους άλλους με αλαζονεία, εντελώς απροσδόκητα, μια στροφή της τύχης θα φέρει αναπάντεχες εξελίξεις και ίσως γυρίσουν αλλιώς τα πράγματα. Αντίθετα ένας άνθρωπος, έντιμος, δίκαιος, με ηθικές αρχές, υψηλά ιδανικά και αξίες είναι ό,τι έχει ανάγκη η κοινωνία και η εποχή μας.

Ο Ουρανός στον Κριό με τον Δία απέναντι του τον κάνει ανεξέλεγκτο, δρα βίαια, αστραπιαία και χωρίς προειδοποίηση, ανακατεύεται σε λογομαχίες και έτσι χάνει τις καλύτερες ευκαιρίες.  Ο Ουρανός βρίσκεται στην 21η μοίρα του Κριού πάνω στον απλανή αστέρα Baten Kaitos ο οποίος φέρνει ατυχήματα, απομόνωση, ναυάγια.

Ευτυχώς ο Δίας βρίσκεται ακόμα στον Spica τον πιο τυχερό αστέρα τους ζωδιακού, εξομαλύνει κάπως τα πράγματα και δεν τα αφήνει να φτάσουν στα άκρα. Ο Κρόνος κάνει τρίγωνο και εξάγωνο μαζί τους και βρίσκεται πάνω στον Aculeus ο οποίος δίνει δράση για την επίτευξη των στόχων. Ο Κρόνος συγκρατεί επίσης την ανεξέλεγκτη λειτουργία του Ουρανού και τον βοηθά να δράσει την κατάλληλη στιγμή και να φέρει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Τον κάνει πιο συνετό και πιο ¨προγραμματισμένο¨. Το παλιό το συνηθισμένο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και θα τελειώσει κάποια στιγμή.

Χρειάζεται προσοχή και ψυχραιμία το τρίτο δεκαήμερο του μήνα γιατί ο Άρης θα σχηματίσει δύσκολες, βίαιες όψεις με τον Πλούτωνα, τον Δία και τον Ουρανό. Είναι όψεις που δείχνουν εξέγερση εναντίον της κηδεμονίας και της κάθε λογής εξουσίας με βίαιο και σκληρό τρόπο. Δείχνουν έντονο εκνευρισμό και μεγάλη βιασύνη που μπορεί προκαλέσουν ατυχήματα και τραυματισμούς. Ύπουλα χτυπήματα και προβληματικές καταστάσεις.

Η Αφροδίτη θα αφήσει το ζώδιο των Ιχθύων και θα μπει στον Κριό στις 3 Φεβρουαρίου. Η Αφροδίτη στον Κριό είναι σε αδυναμία, αυτό την αναγκάζει σε μια διαρκή αναζήτηση της χαράς, της αρμονίας στις σχέσεις, της ηρεμίας και της αγάπης, κάτι που γίνεται ανησυχία και επηρεάζει αρνητικά την συναισθηματική ισορροπία του ανθρώπου. Δηλαδή υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές της διάθεσης, από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση. Ενθουσιάζεται π.χ. με κάτι, έμψυχο ή άψυχο, δίνει τα πάντα, αλλά γρήγορα κουράζεται και εύκολα απογοητεύεται.

Ο Ερμής θα μπει στον Υδροχόο στις 7 Φεβρουαρίου. Φέρνει προοδευτικές ιδέες και ενδιαφέρον για μεταρρυθμίσεις. Δίνει εξυπνάδα και βοηθά τον άνθρωπο να έχει γρήγορη και οξεία αντίληψη, αυτών που συμβαίνουν γύρω του. Να  είναι εφευρετικός και να έχει καλή κρίση μιας κατάστασης.

Ο Ερμής θα αλλάξει ξανά ζώδιο και θα μπει στους Ιχθείς στις 26/2, oι Ιχθείς είναι ζώδιο συναισθηματικό και δεκτικό έτσι τα εξωτερικά ερεθίσματα φτάνουν στο μυαλό του ανθρώπου ισχυρά. Η μεταβλητότητα του ζωδίου, τον βοηθούν να ελιχθεί βρίσκοντας διάφορους τρόπους επικοινωνίας. Εντυπωσιάζεται εύκολα ή υποφέρει, γι αυτά που ακούει ή βλέπει και όταν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, κλείνεται στον εαυτό του. Ο Ερμής στους Ιχθείς γίνεται αδέξιος, μπερδεμένος και αφηρημένος στις καθημερινές δραστηριότητες για τις οποίες είναι φτιαγμένος αλλά είναι περίφημος για θεωρητική ή αφηρημένη σκέψη. Ένα από τα προτερήματα αυτού του Ερμή είναι η πλούσια φαντασία η οποία κάνει τον συγγραφέα, τον φιλόσοφο, τον ποιητή, τον μουσικό και γενικά τον καλλιτέχνη. Στην αρνητική του εκδήλωση όμως, κάνει τον άνθρωπο να εθίζεται σε κακές συνήθειες και γενικά να είναι επιρρεπής σε λάθη και παρανομίες.

Τι θα φέρει ο Φεβρουάριος στα ζώδια

Κριός  21/3 – 20/4

Έμφαση δίδεται αυτό το διάστημα στο τομέα της φιλίας και των στόχων, για σας τους Κριούς του πρώτου δεκαημέρου. Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται και δείχνετε ενδιαφέρον να συμμετέχετε σε μια ομάδα, σύλλογο ή κόμμα. Καλή η θεωρία, όμως στην πράξη αισθάνεστε ότι κάτι σας εμποδίζει να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες τις οποίες θα χρειαστεί να ξεπεράσετε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Τις πρώτες ημέρες του μήνα θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις, να μην κλείσετε συμφωνίες και να προσέχετε τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα σας.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου ιδιαίτερα εσείς οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου, η διασκέδαση, τα παιδιά ή τα ερωτικά σας θέματα, θα έχουν το πρώτο ρόλο στην ζωή σας. Η προηγούμενη κατάσταση τελειώνει και αλλάζουν τα δεδομένα σ’ αυτούς τους τομείς της ζωής σας. Ο παλιός τρόπος διασκέδασης που είχατε υιοθετήσει στο παρελθόν μπορεί να μην σας ικανοποιεί πια και θα αποκτήσετε άλλα ενδιαφέροντα τα οποία θα σας προσφέρουν περισσότερη χαρά. Για όσους από σας είστε γονείς, ίσως παίξει ρόλο μια αλλαγή σε σχέση με το παιδί σας. Ίσως βρίσκεται στην εφηβεία και αλλάζει η συμπεριφορά του, ίσως τελειώνει τις σπουδές του ή αποκτά την δική ζωή ή το δικό του σπίτι. Οι ερωτευμένοι, άλλοι αλλάζετε ερωτικό σύντροφο ή η σχέση σας μπαίνει σε μια άλλη πιο σοβαρή πορεία. Να είστε πολύ ψύχραιμοι το 3ο δεκαήμερο αυτού του μήνα, αποφύγετε τον έντονο εκνευρισμό και την μεγάλη βιασύνη που μπορεί προκαλέσουν διαπληκτισμούς, ατυχήματα και τραυματισμούς.

 

Ταύρος  20/4 – 20/5

Θέματα καριέρας θα έρθουν στο προσκήνιο με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, για εσάς του Ταύρους του 1ου δεκαημέρου. Έρχεστε αντιμέτωποι με αλλαγές στον επαγγελματικό σας χώρο. Ίσως αλλάζετε εργασία ή αντικείμενο εργασίας ή μια αλλαγή εργοδότη ή διευθυντή. Η καριέρα σας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και καλείστε να κάνετε κάποιες αλλαγές ή διορθώσεις στην πορεία και στους στόχους σας για να φέρετε ισορροπία και σταθερότητα στη ζωή σας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είστε το ζώδιο το οποίο αρέσκεται σε αλλαγές και εκπλήξεις έτσι, την περίοδο αυτή αποδιοργανώνεστε λίγο. Δεν έχετε σαφείς στόχους και δεν μπορείτε να κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια. Η γενική κατάσταση είναι ρευστή κι αυτό δεν σας βοηθά καθόλου αυτή την περίοδο. Ψυχραιμία και υπομονή (προσόντα που διαθέτετε) και κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Εσείς οι Ταύροι του 2ου δεκαημέρου βρίσκεστε στα καλύτερα σας. Αισθάνεστε πολύ δυνατοί, εμπλουτίζετε το βιογραφικό σας, αποκτάτε τίτλους και προσόντα για να προωθήσετε τα σχέδια σας και να τακτοποιήσετε την ζωή σας.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου εσείς οι Ταύροι του 3ου δεκαημέρου, βρίσκεστε σε μια περίοδο όπου ολοκληρώνετε ζητήματα που έχουν σχέση με το σπίτι σας ή την ακίνητη περιουσία σας. Ίσως ολοκληρώνετε μια ανακαίνιση, επιδιόρθωση, αγορά ή πώληση ακινήτου. Ίσως ξεκινάτε συγκατοίκηση με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες τις δικές σας ή των προσώπων της οικογένειας σας. Μπορεί να σας χρειάζεται λίγη ξεκούραση ή η μητέρα σας αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με την υγεία της. Περισσότερος χρόνος ξεκούρασης θα σας ανανεώσει και θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά με την οικογένεια σας.

 

Δίδυμοι  21/5 – 21/6

Πολλά και διάφορα σχεδιάζετε να κάνετε για το μέλλον και την ζωή σας αυτό το διάστημα εσείς οι Δίδυμοι του 1ου δεκαημέρου. Ίσως ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα στο εξωτερικό, ίσως έχετε ρίξει όλο το ενδιαφέρον σας στις σπουδές και στον εμπλουτισμό του βιογραφικού σας ή προγραμματίζετε ένα μακρινό ταξίδι το οποίο σχεδιάζετε από καιρό. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σ’ αυτά τα ζητήματα σας αγχώνουν υπερβολικά και σας αποκόπτουν από τις επαφές σας με τους άλλους ανθρώπους και τους φίλους σας. Επίσης αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα στην καριέρα σας.

Ψυχραιμία και υπομονή και όλα θα ξεπεραστούν. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε νομικά θέματα αυτή την περίοδο. Δίδυμοι του 2ου δεκαημέρου σας δίδεται η ευκαιρία να τακτοποιήσετε λογαριασμούς που εκκρεμούν ή παλιά χρέη. Οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου βρίσκεστε την καλύτερη σας περίοδο. Η τύχη είναι με το μέρος σας, πολλές θα είναι ευκαιρίες για να κάνετε αλλαγές στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή, να ερωτευτείτε, να επισημοποιήσετε την σχέση σας ή να αποκτήσετε έναν απόγονο.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου, Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου εκφράζεστε επικοινωνιακά πιο άνετα και με μεγαλύτερη συχνότητα, μέσω τηλεφώνου, μηνυμάτων αλλά και σε προσωπικές επαφές με τα αδέλφια, τους συγγενείς και τους κοντινούς σας ανθρώπους. Μια καινούργια φιλία θα σας ενθουσιάσει, φίλοι σας αγαπούν και μπορείτε να βρείτε βοήθεια και στήριξη σε ότι κι αν χρειαστείτε. Όσοι είστε γονείς θα έχετε την χαρά να δείτε να τα παιδιά σας να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και να προοδεύουν στη ζωή τους.

 

Καρκίνος  22/6 – 22/7

Εσείς οι Καρκίνοι του 1ου δεκαημέρου είστε αρκετά αγχωμένοι τις πρώτες ημέρες του μήνα. Έχετε κάνει οικονομικά ανοίγματα, μεγαλύτερα από αυτά που αντέχει το πορτοφόλι σας. Αυτό σας γεμίζει με ανασφάλεια και άγχος. Ίσως βέβαια να μην είστε εσείς οι υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση, μπορεί ο/η σύντροφος σας κινήθηκε λίγο επιπόλαια με τα κοινά σας χρήματα ή να μειώθηκε το εισόδημα του και αυτό έχει αντίκτυπο και στο δικό σας προϋπολογισμό. Αυτή την περίοδο θα πρέπει να αποφεύγετε κάθε είδους οικονομική εξάρτηση από δανεισμό ή από χρήματα άλλων γιατί δύσκολα θα μπορέσετε να καλύψετε τις υποχρεώσεις σας.

Καρκίνοι του 3ου δεκαημέρου, αισθάνεστε ότι η κοινωνική και η επαγγελματική σας θέση αμφισβητούνται, αισθάνεστε ότι σας καταπιέζουν ή σας αφαιρούν ένα κομμάτι  απ’ την ζωή σας οι εργοδότες ή οι προϊστάμενοι ή οι γονείς σας ή κυβερνητικοί παράγοντες και επαναστατείτε. Προσέξτε γιατί πάνω στην ένταση μπορεί να πείτε ή να κάνετε πράγματα για τα οποία αργότερα θα μετανιώσετε. Κρατήστε την ψυχραιμία σας μέχρι να περάσει η δύσκολη περίοδος.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου Καρκίνοι του 3ου δεκαημέρου, θα εξομαλυνθεί κάπως η προηγούμενη δύσκολη κατάσταση και αισθανθείτε πιο αισιόδοξοι και πιο χαρούμενοι. Στο εισόδημα σας θα υπάρξει μια αναπάντεχη βελτίωση και έτσι θα καταφέρετε να βάλετε μία τάξη τις οικονομικές σας εκκρεμότητες και θα χαλαρώσετε. Αν μπορείτε κλείστε οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα υπάρχει. Αν το καταφέρετε, να είστε σίγουροι ότι θα πετύχετε την καλύτερη δυνατή λύση και δεν θα ενοχληθείτε ποτέ ξανά γι αυτό το θέμα.

 

Λέων  23/7 – 22/8

Στις σχέσεις, τις συνεργασίες, στον γάμο ή στην συντροφική σας ζωή, προετοιμάζονται κάποιες αλλαγές αυτή την περίοδο. Υπάρχει κρίση στη σχέση σας αυτή κι αν δεν αφουγκραστείτε τις ανάγκες του ανθρώπου με τον οποίο συζείτε ή συνεργάζεστε, η δυσαρέσκεια του θα αυξηθεί και μπορεί να σκεφτεί να ζητήσει λίγη παραπάνω ελευθερία από βάρη και υποχρεώσεις ιδιαίτερα για τους Λέοντες του 1ου δεκαημέρου. Η αλήθεια είναι ότι η ψυχολογία σας δεν είναι στα καλύτερα της λόγω των επαγγελματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζετε. Όμως και οι δικοί σας άνθρωποι δεν είναι άτρωτοι. Οι αντοχές τους έχουν τα όρια τους.

Λέοντες του 3ου δεκαημέρου εκμεταλλευτείτε την τύχη σας στις αρχές Φεβρουαρίου, για να κλείσετε τις καλύτερες εμπορικές συμφωνίες αλλά και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις αλλά και οι καθημερινές σας ασχολίες είναι αρκετά απαιτητικές αυτό το διάστημα όμως δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί. Αντίθετα εντείνουν το άγχος και την νευρικότητα.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου, Λέοντες του 3ου δεκαημέρου νιώθετε μεγαλύτερη ζωντάνια και δύναμη αλλά και μια αυξημένη ευαισθησία απέναντι στα συναισθήματα των αγαπημένων σας ανθρώπων. Αντιμετωπίζετε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και σύνεση τη σχέση με το ταίρι σας. Όσοι από σας είστε γονείς νιώθετε υπερήφανοι για την πρόοδο και τις επιτυχίες των παιδιών σας. Είναι πολύ καλό διάστημα για να τακτοποιήσετε όλες σας τις υποθέσεις και να απαλλαγείτε από βάρη και περιττή κούραση και να διαθέσετε χρόνο, στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας ανθρώπους.

 

Παρθένος  23/8 – 22/9

Αυτή την περίοδο θα σας απασχολήσει πιο έντονα η εργασία σας και οι καθημερινές υποχρεώσεις σας ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 1ου δεκαημέρου. Οι πιέσεις που δεχτήκατε τα τελευταία χρόνια, σας έχουν εξουθενώσει και θέλετε να αλλάξετε πολλά. Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε ένα κρίσιμο σημείο κι αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα θα επηρεαστεί η υγεία σας. Χρειάζεστε να βελτιωθούν λίγο οι συνθήκες δουλειάς αλλά και οι προοπτικές για μια προαγωγή. Είστε πάντα πρόθυμοι και προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε όλους και όποτε σας ζητηθεί, αλλά απογοητεύεστε και πληγώνεστε όταν αυτό δεν εκτιμάται από τους άλλους.

Είναι η στιγμή που πρέπει να ενδιαφερθείτε για την υγεία σας την οποία έχετε παραμελήσει τελευταία. Καλό είναι να κάνετε ένα ιατρικό έλεγχο, να εφαρμόσετε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής για να μπορείτε να ανταπεξέρχεστε στις αυξημένες υποχρεώσεις σας. Παρθένοι του 3ου δεκαημέρου στις αρχές του μήνα θα έρθει αναπάντεχα ένα κέρδος, μια ξαφνική βελτίωση του εισοδήματος σας. Όμως θα πρέπει να προσέξετε πως θα το διαχειριστείτε για να μην εξανεμιστεί το ίδιο αναπάντεχα όπως ήρθε.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου, Παρθένοι του 3ου δεκαημέρου, θα βρείτε τρόπο να μείνετε λίγο μόνοι για να ξεκουραστείτε και να φροντίσετε τον εαυτό σας και να απομακρύνετε εκείνους οι οποίοι σας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Οι δυσκολίες ξεπερνιούνται έτσι η ψυχολογική σας κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη και αισθάνεστε πιο αισιόδοξοι και ξεκούραστοι. Τις τελευταίες ημέρες του μήνα προσπαθήστε να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με το ταίρι σας και να καταλάβετε τις ανησυχίες και τα σχέδια του/της.

 

Ζυγός  23/9 – 23/10

Αυτή την περίοδο, το ενδιαφέρον σας εστιάζεται στα αισθηματικά σας, ιδιαίτερα για τους Ζυγούς του 1ου δεκαημέρου. Θα βγουν στην επιφάνεια πιο ξεκάθαρα αυτά που ενοχλούν, εσάς και τον/ην ερωτικό σας σύντροφο. Αισθάνεστε εγκλωβισμένοι σε μια σχέση που της λείπει η ζεστασιά και η τρυφερότητα και δεν μπορείτε να αντιδράσετε. Μεγαλύτερη συμπάθεια και αγάπη βρίσκετε στην εργασία σας από τους συναδέλφους σας παρά από το ταίρι σας. Κάποιοι από σας, σκέφτεστε να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση και να κάνετε μια νέα αρχή. Είστε διατεθειμένοι και έτοιμοι να νοιώσετε όμορφα ακόμα κι αν χρειαστεί να στενοχωρήσετε κάποιους.

Όσοι από σας είστε γονείς μπορεί να συναντήσετε μια αλλαγή στη στάση του παιδιού σας, ανάλογα βέβαια την ηλικία του. Μπορεί να έχει φτάσει στο στάδιο της αμφισβήτησης ακόμα και του ρόλου σας ως γονιός. Με την οικογένεια ή το σπίτι σας ως ακίνητο, αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες αλλά αυτό το γνωρίζετε από καιρό τώρα και το παρακολουθείτε. Προσέξτε λίγο, γιατί με τα λόγια σας μπορείτε να γίνετε πολύ σκληροί με τους γονείς σας και να τους πληγώσετε βαθιά χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου, ιδιαίτερα οι Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου, γίνεστε αρκετά πιο κοινωνικοί και έχετε ανάγκη να βρίσκεστε περισσότερο με φιλικές παρέες οι οποίες σας στηρίζουν και περνάτε όμορφα μαζί τους. Θα βρείτε βοήθεια και υποστήριξη για να απεγκλωβιστείτε από τα αδιέξοδα σας και να αλλάξετε πορεία στη ζωή σας. Αλλαγές αναμένονται και στον φιλικό σας κύκλο.  Δεν αποκλείεται να απομακρυνθείτε από ένα φιλικό σας πρόσωπο λόγω κάποιας διαφωνίας ή οι συνθήκες θα σας αναγκάσουν να απομακρυνθείτε. Γύρω στις 22/2 αποφύγετε κάθε διαπληκτισμό με τον σύντροφο σας γιατί η ένταση μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

 

Σκορπιός  24/10 – 22/11

Το ενδιαφέρον σας στρέφεται αυτή την περίοδο στο σπίτι και στους ανθρώπους του οικογενειακού σας περιβάλλοντος (ιδιαίτερα για τους Σκορπιούς του 1ου δεκαημέρου). Αισθάνεστε παγιδευμένοι στις οικογενειακές υποχρεώσεις οι οποίες είναι για εσάς αρκετά απαιτητικές. Αναζητάτε λοιπόν τρόπους να απεγκλωβιστείτε και να νιώσετε ελεύθεροι. Γίνεστε ψυχροί και απόμακροι με τους κοντινούς σας ανθρώπους και πολλές φορές δείχνετε να ενοχλείστε από τον τρόπο που εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους.

Επιθυμείτε να κάνετε αλλαγές και ξεκαθαρίσματα στο χώρο του σπιτιού, να πετάξετε ότι είναι περιττό ή ότι είναι παλιό και χαλασμένο που απλά σας πιάνει το χώρο. Επίσης μπορεί να σκέφτεστε να αλλάξετε κατοικία, τόπο διαμονής ή να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Στις πρώτες ημέρες του μήνα εσείς οι Σκορπιοί του 3ου δεκαημέρου θα έχετε πολλές επαφές με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Αυτό σας αγχώνει ιδιαίτερα γιατί σας βγάζει από το πρόγραμμα σας, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να γίνεστε κακότροποι και σκληροί με τα λόγια σας. Αποφύγετε όσο μπορείτε τις κοινωνικές επαφές όταν είστε εκνευρισμένοι γιατί μπορεί να χάσετε ανθρώπους από την ζωή σας τους οποίους χρειάζεστε.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου, οι Σκορπιοί του 3ου δεκαημέρου θα έχετε τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες με το σπίτι και τις οικογενειακές σας υποχρεώσεις οπότε θα έχετε την ευκαιρία να λάμψετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Στον κοινωνικό σας περίγυρο έχετε μεγάλη αποδοχή και αυτό τονώνει την αυτοπεποίθηση σας. Κοντά στην 22/2 αποφύγετε τις περιττές μετακινήσεις και να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα για να αποφύγετε τυχόν ατύχημα.

 

Τοξότης  23/11 – 21/12

Η προσοχή σας στρέφεται αυτή την περίοδο (ιδιαίτερα οι Τοξότες του 1ου δεκαημέρου), στις συναλλαγές σας με γνωστά άτομα, συγγενείς, γείτονες και γενικά σ’ αυτούς που συναντάτε για τα τρέχοντα θέματα. Καθημερινές επαφές, συζητήσεις, συμφωνίες, ραντεβού, μετακινήσεις, σας κρατάνε σε εγρήγορση. Έχετε πολλά σχέδια στο μυαλό σας. Όμως χρειάζεστε ηρεμία, ψυχραιμία και σοβαρή μελέτη για να μπορέσετε να τα βάλετε σε εφαρμογή και να έχουν την επιτυχία που επιθυμείτε. Αν κάποιος από το κοντινό σας περιβάλλον δεν έχει διάθεση να σας ακούσει ή να ασπαστεί τις απόψεις σας δεν χρειάζεται να τον επιπλήξετε, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσετε εχθρότητες. Τις πρώτες ημέρες του μήνα εσείς οι Τοξότες του 3ου δεκαημέρου γίνεστε πολύ πιο κοινωνικοί και φιλικοί αλλά δεν είναι κατάλληλη εποχή να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου (ιδιαίτερα οι Τοξότες του 3ου δεκαημέρου), το εξωτερικό ή κάποιο πρόσωπο που ζει ή σπουδάζει μακριά θα έχει μια επίδραση στη ζωή σας. Ίσως αποφασίσετε ένα μακρινό ταξίδι ή να μετακομίσετε στο εξωτερικό ή να κλείσετε μια επαγγελματική συμφωνία. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ανταμώσετε ένα οικείο σας πρόσωπο, το οποίο έχετε πολύ καιρό να συναντήσετε. Αυτή την περίοδο η διάθεση σας για διασκέδαση είναι αρκετά αυξημένη ιδιαίτερα για τους Τοξότες του 1ου δεκαημέρου. Το φλερτ και ο έρωτας παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας και αισθάνεστε έτοιμοι για μια καινούργια ερωτική περιπέτεια. Όσοι είστε γονείς θα ενθουσιαστείτε από την απόδοση και την πρόοδο των παιδιών σας. Η 22/2 είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για τα ερωτικά σας θέματα.

 

Αιγόκερως  22/12 – 19/1

Την περίοδο αυτή νιώθετε την ανάγκη να βελτιώσετε το εισόδημα σας (ιδιαίτερα εσείς οι Αιγόκεροι του 1ου δεκαημέρου) όμως δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να το πετύχετε λόγω των συνθηκών και του γενικού κλίματος που επικρατεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο να πετύχετε μία αύξηση των εισοδημάτων σας ίσως από μια δεύτερη απασχόληση ή από κάποιο ακίνητο. Στις αρχές του μήνα δημιουργείται ένα ευχάριστο κλίμα στην οικογένεια σας. Σας ευχαριστεί να περνάτε περισσότερο χρόνο στο σπίτι σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να χαλαρώνετε.

Θα κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να ομορφύνετε το χώρο του σπιτιού σας είτε αλλάζοντας διακόσμηση είτε φροντίζοντας για την καθαριότητα και την τάξη. Το ίδιο διάστημα οι Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου ίσως να αντιμετωπίσετε κάποιες εντάσεις με τους ανθρώπους της οικογένειας σας. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην κάνετε κριτική σε όλα που δεν σας αρέσουν γιατί μπορεί να ενταθούν οι διαφωνίες. Η επαγγελματική σας εξέλιξη θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα γιατί πετυχαίνουν κάποιοι στόχοι σας, αν και έχετε πιεστεί αρκετά για να τα καταφέρετε.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου, θα έχετε την ευκαιρία (ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου) να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις προς την εφορία, ταμεία, τράπεζες ή κληρονομικές εκκρεμότητες. Αποφύγετε όμως να πάρετε ένα καινούργιο δάνειο ή να χρεώσετε την πιστωτική σας κάρτα. Είναι καλή η περίοδος αυτή για να κάνετε οικονομικές συναλλαγές, να πετύχετε έξυπνες αγοραπωλησίες ή να κλείσετε επικερδείς συμφωνίες. Η 22/2 είναι μια ημέρα όπου θα δοκιμαστούν τα νεύρα σας. Για να μην χαλάσετε την διάθεση σας και να μην πληγώσετε τους αγαπημένους σας θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην γίνετε εύθικτοι.

 

Υδροχόος  20/1 – 18/2

Μήνας των γενεθλίων σας, ο Φεβρουάριος για τους περισσότερους Υδροχόους, χρόνια σας πολλά, να περάσετε μια πολύ όμορφη, δημιουργική και χαρούμενη χρονιά. Μια καινούργια χρονιά ξεκινά για εσάς, με νέες προκλήσεις. (Ιδιαίτερα οι Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου), είναι ένα διάστημα αυτό, όπου η υπερηφάνεια σας και η τάση σας να προβάλλετε τον εαυτό σας είναι περισσότερο ανεπτυγμένα. Συγχρόνως όμως υπάρχει και η συνειδητοποίηση ότι για να επιτευχθούν οι φιλοδοξίες σας και να καταξιωθείτε κοινωνικά, εξαρτάται από τα προσόντα, την ποιότητα του χαρακτήρα σας και την δουλειά σας.

Είναι σίγουρο, ότι αν βάλετε ένα στόχο στη ζωή σας, θα τον πετύχετε όμως αυτή την περίοδο νιώθετε ότι έχετε εγκλωβιστεί από εξωγενείς παράγοντες τους οποίους δεν είναι στο χέρι σας να τους υπερβείτε. Νιώθετε την επιθυμία να βρίσκεστε πιο συχνά με άτομα που σας ευχαριστούν και σας κάνουν να ξεχνάτε τα προβλήματα σας. Οι καθημερινές σας συναλλαγές διεκπεραιώνονται πιο εύκολα από πριν. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο, εκφράστε τα συναισθήματα σας και οι σχέσεις σας με τους ανθρώπους του κοντινού σας περιβάλλοντος θα γίνουν πιο θερμές. Οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου διατηρήστε την ψυχραιμία σας για να αποφύγετε να έρθετε σε ρήξη με κάποιο κοντινό σας άτομο.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου (ιδιαίτερα οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου) σας δίδεται η δυνατότητα να εξετάσετε μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής σας. Αν ζείτε μαζί με κάποιο άτομο, τώρα θα μπορέσετε να κάνετε ανάλυση αυτής της σχέσης για να διαπιστώσετε αν αυτό το πρόσωπο ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Αν το αποτέλεσμα της ανάλυσης βγει θετικό θα είστε πολύ χαρούμενοι και η σχέση σας γίνεται πιο ζεστή και βαθιά.

 

Ιχθείς  19/2 – 20/3

Το διάστημα αυτό (ιδιαίτερα οι Ιχθείς του 1ου δεκαημέρου), αισθάνεστε κουρασμένοι και επιλέγετε να αποσυρθείτε από την κοινωνική και επαγγελματική ζωή για να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Καιρός να απομονωθείτε για να ηρεμήσετε και να ασχοληθείτε λίγο με τον εαυτό και τις προσωπικές σας ανάγκες. Τις επιθυμίες, και την ιδιωτική σας ζωή τα κρατάτε κρυμμένα από τον πολύ κόσμο. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις και την ψυχή σας από την κούραση και το άγχος. Τώρα που οι ιώσεις είναι σε έξαρση υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι από εσάς, να αναγκάζεστε να αποσυρθείτε για να αναρρώσετε.

Νιώθετε την ανάγκη να εκφράσετε τα συναισθήματα σας στους αγαπημένους σας ανθρώπους και δεν διστάζετε να ξοδέψετε χρήματα σε δώρα και για εκείνους και για τον εαυτό σας. Στις αρχές του μήνα οι Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου θα σας αναστατώσει μια αναπάντεχη διαφωνία με κάποιο φιλικό σας πρόσωπο. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην απαντήσετε στις προκλήσεις. Αποφύγετε να κλείσετε οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία γιατί θα αποτύχει και θα απογοητευτείτε.

Μετά τις 11 Φεβρουαρίου (ιδιαίτερα οι Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου), θα συγκεντρώσετε όλες σας τις προσπάθειες στις ανάγκες της καθημερινότητας και στα καθήκοντα σας. Το καθημερινό σας πρόγραμμα, είτε εργάζεστε είτε όχι, το προσαρμόζετε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε, να περνάτε όμορφα. Η καλοσύνη σας, σας κάνει συμπαθείς στους συναδέλφους και τους υφισταμένους σας. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες αλλαγές που θα γίνουν στην εργασία σας, να ευνοήσουν το εισόδημα σας.

 

Χρησιμοποιήστε τη φόρμα των Σχολίων παρακάτω αν έχετε κάποια απορία σχετικά με τις μηνιαίες προβλέψες. Η κυρία Άννα Σχοινοπλοκάκη θα σας εξηγήσει περισσότερο.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments