0 0 votes
Article Rating

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται την Δευτέρα 18/12 στις 8.30, ώρα Ελλάδας στην 26.31΄ μοίρα του Τοξότη και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 12ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 08.07’ μοίρα του Αιγόκερω και Μεσουράνημα στην 0.28΄μοίρα του Σκορπιού.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι ο συνωστισμός των πλανητών στο ζώδιο του Τοξότη όπου συμβαίνει και αυτό το νέο φεγγάρι, κάτι που μας αναγκάζει να ασχοληθούμε διεξοδικά με τα αιτήματα του ζωδίου.

Ο Τοξότης κυβερνάται από τον Δία άρα συμβολίζει την επέκταση, το νόμο (νομιμότητα), τις ηθικές αξίες, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την ειλικρίνεια και την εντιμότητα, τις σχέσεις με το εξωτερικό, τον αθλητισμό, την δικαιοσύνη και την απόκτηση καινούργιων σημαντικών γνώσεων.

Είναι ολοφάνερο λοιπόν πως σε αυτούς τους τομείς θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον μας το επόμενο διάστημα προβαίνοντας σε ανακατατάξεις, αναθεωρήσεις και καινούργια ξεκινήματα μέσα από μία τελείως διαφορετική οπτική βασισμένη σε έντιμους και ηθικούς χειρισμούς.

Ο 12ος οίκος από την άλλη μιλάει για έντονο παρασκήνιο, ένα είδος θυσίας και δοκιμασίας αλλά και για προσφορά, ευαισθησία, οραματισμό και στήριξη. Μέσα σε αυτόν τον οίκο του χάρτη βλέπουμε να βρίσκονται τα Φώτα παρέα με τον Κρόνο, που είναι και ο κυβερνήτης του χάρτη, στην 29.46΄μοίρα του Τοξότη και την Αφροδίτη που κυβερνά τον 4ο, 5ο και 9ο οίκο στην 21.14΄ του ζωδίου.

Ο Ήλιος κυβερνά τον 8ο και η Σελήνη τον 7ο οίκο του χάρτη. Αυτή η πλειάδα πλανητών σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Χείρωνα στην 24.23΄μοίρα των Ιχθύων στον 2ο οίκο και όψη τριγώνου με τον ανάδρομο Ουρανό, κυβερνήτη του 2ου οίκου,  στην 24.40΄μοίρα του Κριού και στον 3ο οίκο του χάρτη. Να θυμηθούμε πως ο Κρόνος ετοιμάζεται να περάσει στον Αιγόκερω τελειώνοντας το τετράγωνό του με τον Χείρωνα.

Μιλάμε λοιπόν αφενός για το κλείσιμο-τελείωμα μιας πληγής προερχόμενης από τις  μακροχρόνιες οικονομικές θυσίες και πολιτικές δοκιμασίες, αφετέρου για το άνοιγμα ενός καινούργιου κύκλου βασιζόμενου σε νέες  συνεργασίες και συμφωνίες, με οικονομικές βέβαια προεκτάσεις, προερχόμενες από καινούργιες δημόσιες επενδύσεις από ξένους επενδυτές και οικονομική στήριξη με την μορφή δανεισμού από τις συμμαχικές χώρες κάτι που θα βοηθήσει και θα στηρίξει τον λαό που δοκιμάζεται αλλά και την ίδια τη χώρα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει το τέλος των δυσκολιών αφού το τετράγωνο του Πλούτωνα, που εδώ βρίσκεται στην 18.19΄μοίρα του Αιγόκερω στον 1ο οίκο και κυβερνά το Μεσουράνημα, με τον Ουρανό που εξακολουθεί να βρίσκεται για λίγο ακόμα σε ισχύ αλλά και η δύσκολη όψη του με τον Βόρειο Δεσμό μέσα στον 8ο οίκο, περιγράφει την προσπάθεια και τον κόπο που χρειάζεται να κάνουν οι κυβερνώντες προκειμένου να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες οικονομικές συνδιαλλαγές που θα οδηγήσουν στην πρόοδο και την εξέλιξη.

Ο σημαντικός, ως κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, Δίας στην 14.28΄μοίρα του Σκορπιού μέσα στον 10ο οίκο λειτουργεί εξαιρετικά βοηθητικά σχηματίζοντας όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα, κυβερνήτη 2ου και 3ου οίκου, στην 11.39΄μοίρα των Ιχθύων μέσα στον 2ο οίκο, μιλώντας για επίτευξη των οικονομικών συμφωνιών και επενδύσεων αλλά και δίνοντας την ελπίδα για την εξαγγελία οικονομικών παροχών που θα προσφέρουν βοήθεια και ανακούφιση στον λαό. Το ίδιο βοηθητικά λειτουργεί και το συγκλίνων εξάγωνό του με τον Πλούτωνα  δίνοντας την απαραίτητη στήριξη στους κυβερνώντες.

Το γεγονός πως ο Δίας σχηματίζει Ταυ-Τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης υπογραμμίζει την ανάγκη να διατηρηθούν οι ισορροπίες χωρίς υπερβολές και τυμπανοκρουσίες αφού τα πάντα χρειάζονται αγώνα και σωστή οργάνωση. Μην ξεχνάμε πως κυβερνήτης αυτού του χάρτη είναι ο Κρόνος, πράγμα που σημαίνει πως τίποτα δεν θα προχωρήσει ως ΄μάνα εξ Ουρανού΄.

Ο Ερμής, κυβερνήτης του 6ου και 9ου οίκου, λίγο πιο κάτω στον ίδιο οίκο και ζώδιο με τη Νέα Σελήνη στην 15.01΄ μοίρα εξακολουθεί να κινείται ανάδρομος σε σύνοδο με την Αφροδίτη.

Τονίζει λοιπόν την προετοιμασία που γίνεται με παρασκηνιακό τρόπο σε οικονομικές συνεργασίες με χώρες του εξωτερικού που ενδεχομένως θα επηρεάσουν την εργατική τάξη και την καθημερινότητα μας και που θα βγει στην επιφάνεια όταν ο πλανήτης θα ξαναπεράσει από την ίδια μοίρα σε ορθή πια φορά προς το τέλος του μήνα.

Το παρατεταμένο του τετράγωνο με τον Ποσειδώνα συνιστά την προσοχή σε μεγαλόπνοους  μάλλον ανέφικτους στόχους και στις υπερβολικές υποσχέσεις που μπορεί να αναθεωρηθούν προκαλώντας απογοήτευση. Όλες οι συζητήσεις και οι συμφωνίες χρειάζεται να εξετάζονται λεπτομερώς και να βασίζονται σε ρεαλιστικές βάσεις καθώς υπάρχει η προοπτική της εξαπάτησης και της αθέτησης κάποιων πραγμάτων λίγο μετά.

Πολύ βοηθητικός και ο Άρης , κυβερνήτης του 3ου οίκου, δυνατός στην 5.34΄μοίρα του Σκορπιού σε σύνοδο με το Μεσουράνημα και σε όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα αφού δίνει την κατάλληλη ώθηση, δύναμη και πρωτοβουλία για την επίτευξη και την διεκδίκηση στόχων και συμφωνιών που σαφώς θα λειτουργήσουν ευεργετικά.

Ο Άρης θα μπορούσε να θεωρηθεί δεύτερος κυβερνήτης του Μεσουρανήματος. Η θέση του στο ζώδιο του Σκορπιού βέβαια τονίζει για άλλη μια φορά την ύπαρξη κρυφής και υπόγειας δράσης κάτι που είναι ολοφάνερο και από έναν φορτωμένο 12ο οίκο.

Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για μία καλή νέα σελήνη που όμως χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση. Υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και ευκαιρίες ώστε να γίνουν καίριες κινήσεις και μία νέα αρχή που φαντάζει ελπιδοφόρα και μάλιστα βασιζόμενη σε εντελώς καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες χαράζοντας μια διαφορετική πορεία προόδου όπως ορίζουν οι  καθοριστικές θετικές όψεις του Ουρανού οι οποίες μάλιστα θα προκαλέσουν οικονομική ανάκαμψη και δεν αποκλείεται καινούργιους τρόπους συναλλαγών.

Πολύ πιθανόν να δούμε καινούργια πράγματα και ανακαλύψεις στον τομέα της επιστήμης, του διαστήματος, της αστρολογίας, της αεροπορίας και της τεχνολογίας. Μια νέα σελήνη αρκετά σημαντική στο κέντρο του Γαλαξία που η τωρινή του θέση βρίσκεται στην 27.03΄μοίρα του Τοξότη και που μας καλεί να διευρύνουμε την οπτική μας, να απελευθερωθούμε από προκαταλήψεις και εγωιστικές διαθέσεις, να αλλάξουμε οπτική και με δουλειά, ψυχραιμία και υπομονή να ξεπεράσουμε εμπόδια κι έτσι ενωμένοι και ευαισθητοποιημένοι στις ανάγκες των γύρων μας να δημιουργήσουμε νέους ορίζοντες.

Αυτοί που κυρίως επηρεάζονται είναι Κριοί, Δίδυμοι, Παρθένοι, Λέοντες, Ζυγοί, Τοξότες, Υδροχόοι  και Ιχθύες γεννημένοι από 14 ως 20 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 24η ως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων. Βάλτε ολοκαίνουργιους στόχους, αλλάξτε χειρισμούς και τακτικές, κυνηγήστε ότι σημαντικό θέλετε να πετύχετε και με οργανωμένη σκέψη και κινήσεις, έστω κι αν αυτό μπορεί να σας φορτώσει επιπλέον κούραση και ευθύνες, βάλτε τις βάσεις για να χτίσετε κάτι που θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη ζωή σας, αποφεύγοντας παγίδες και υπερβολές! Σταθερά, δημιουργικά και συνετά!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments