0 0 votes
Article Rating

Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 12.45′ ώρα Ελλάδος στην 0.44′ μοίρα του Λέοντα. Στον  χάρτη που καταστρώνεται για την χώρα μας γίνεται στον 10ο οίκο και έχει ωροσκόπο στην 17.24′ μοίρα του Ζυγού, ενώ το MC του χάρτη βρίσκεται στην 19.47′ μοίρα του Καρκίνου.Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η Νέα Σελήνη λειτουργεί ως προάγγελος των επερχόμενων εκλείψεων του Αυγούστου, οι οποίες επηρεάζουν ποικιλοτρόπως τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος και σημειοδοτούν καθοριστικές εξελίξεις και αλλαγές για την χώρα, που βέβαια θα εξετάσουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο.

Ο Ήλιος, κυβερνήτης του 11ου οίκου (οίκος του Κοινοβουλίου) και η Σελήνη, κυβερνήτης του 10ου οίκου (οίκος της Κυβέρνησης) ενώνονται στο υψηλότερο σημείο του χάρτη στην καθοριστική μηδενική μοίρα του Λέοντα, ζωδίου των προσώπων εξουσίας.

Μία Νέα Σελήνη δίνει πάντα το έναυσμα για καινούργια ξεκινήματα που στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφές πως θα είναι σημαντικά και αφορούν το πολιτικό σκηνικό και το κοινοβούλιο. Οι αλλαγές λοιπόν έρχονται στην διακυβέρνηση αλλά και στην εικόνα της χώρας είτε με την πιθανότητα προκήρυξης εκλογών, είτε με την μορφή ενός ‘πολύκροτου’ ανασχηματισμού που θα περιλαμβάνει τελείως διαφορετικά πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η Νέα Σελήνη γίνεται επάνω στον Ήλιο του χάρτη της Μεταπολίτευσης. Η σύνοδος των φώτων με τον δυνατό εκεί Άρη,  κυβερνήτη του 7ου οίκου του χάρτη αλλά και η όψη τετραγώνου με τον Ουρανό στην 28η μοίρα του Κριού στον 7ο οίκο φανερώνει πως το κλίμα μόνο ήρεμο δεν θα είναι αφού τα γεγονότα θα προκαλέσουν εντάσεις και αντιπαραθέσεις, ενώ οι ανατροπές θα είναι ξαφνικές και ταραχώδεις και θα προκαλέσουν τριγμούς στις σχέσεις των εσωτερικών συμμάχων των κυβερνώντων.

Η όψη τριγώνου με τον Χείρωνα στην 28η μοίρα των Ιχθύων στον 6ο οίκο δείχνει την ανάγκη να ‘κλείσουν’ οι ανοιχτές πληγές που ταλανίζουν την καθημερινότητα της εργατικής τάξης, ενώ η όψη 135 μοιρών με τον Ποσειδώνα, κυβερνήτη του 6ου οίκου, που βρίσκεται στην 13η μοίρα των Ιχθύων στον 5ο οίκο του χάρτη, φανερώνει πως για άλλη μια φορά ενδεχομένως αυτό να παραμείνει σε ένα ανεκπλήρωτο επίπεδο αλλά και οι πολυαναμενόμενες επενδυτικές κινήσεις ίσως προκαλέσουν απογοήτευση.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του χάρτη και του 8ου οίκου, βρίσκεται στην 20η μοίρα των Διδύμων στον 9ο οίκο σε όψη αντίθεσης με τον ανάδρομο Κρόνο, κυβερνήτη του 4ου οίκου, στην 22η μοίρα του Τοξότη στον 3ο οίκο του χάρτη και σε όψη τριγώνου με τον Δία, κυβερνήτη του 3ου οίκου.

Θέματα οικονομικά που αφορούν τον δανεισμό της χώρας από το εξωτερικό συναντούν σοβαρά εμπόδια και καθυστερήσεις (κάτι που ήδη γνωρίζουμε), συνεχίζουν να προκαλούν δυσκολίες στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στις σχέσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (η όψη χιαστή του Κρόνου με το MC το τονίζει ακόμη περισσότερο) και καθιστούν αναγκαία την επίλυση τους μέσα από μια “ελπιδοφόρα” γραφειοκρατική διαδικασία.

Ο Δίας δεσπόζει γωνιακός σε σύνοδο με τον ASC και συμμετέχει στην όψη ΤΑΥ Τετραγώνου με το MC και τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του 2ου οίκου, που βρίσκεται στην 17η μοίρα του Αιγόκερω και αυτός γωνιακός, σχεδόν πάνω στην ακμή του 4ου οίκου του χάρτη.

Δύσκολα τα πράγματα για την Κυβέρνηση στον χειρισμό οικονομικών θεμάτων που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και θα προκαλέσουν αναπόφευκτες αλλαγές στις εξελίξεις της χώρας.

Θετικό σημείο στον χάρτη ο σχηματισμός του Μεγάλου Τριγώνου ανάμεσα στον Ερμή, κυβερνήτη του 9ου οίκου, που βρίσκεται στην 26η μοίρα του Λέοντα σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στον 11ο οίκο, με τον Κρόνο και τον Ουρανό.
Κάποιες ειδήσεις προερχόμενες από τους έξω ίσως μας ξαφνιάσουν ευχάριστα, προκαλέσουν ένα αίσθημα σταθεροποίησης και παίξουν σημαντικό ρόλο στην ροή των γεγονότων.

Ωστόσο το γεγονός πως ο Ερμής κυβερνά και τον 12ο οίκο του χάρτη και σχηματίζει όψη χιαστή με τον Χείρωνα είναι ένδειξη παρασκηνιακών συζητήσεων και ενεργειών τόσο μέσα στο ίδιο το κοινοβούλιο, όσο και με τους δανειστές, κυρίως για την διευθέτηση των εργασιακών ζητημάτων που προκαλούν ταλαιπωρία παραμένοντας ανοιχτά.

Οι έντονες ενέργειες των προηγούμενων ημερών εξακολουθούν να υπάρχουν και να τονίζονται από αυτή την πύρινη Νέα Σελήνη και θα κορυφωθούν με τις δύο Εκλείψεις που πλησιάζουν. Θα δούμε πως διαγράφονται ολοφάνερα τα καταλυτικά γεγονότα για την χώρα μας.

Σε προσωπικό επίπεδο αυτή η Νέα Σελήνη αφορά το σταθερό σταυρό (Ταύρους, Λιοντάρια, Σκορπιούς και Υδροχόους) γεννημένους από 21 έως 24 του ζωδίου τους, αλλά και παρορμητικά των τελευταίων ημερών (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) γεννημένους από 17 έως 20 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την μηδενική έως την 4η μοίρα των Σταθερών και από την 27η έως την 29η μοίρα των παρορμητικών.

Επηρεάζονται επίσης Κριοί, Δίδυμοι, Ζυγοί και Τοξότες  γεννημένοι από 21 έως 24 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την μηδενική έως την 4η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Εσείς ετοιμαστείτε για καινούργια δυναμικά ξεκινήματα εκεί που η Νέα Σελήνη αγγίζει τον χάρτη σας, φροντίστε όμως να  διαχειριστείτε την δυνατή σας ενέργεια προς όφελός σας, χωρίς βιασύνες και εντάσεις και δείχνοντας προσοχή στις αναπάντεχες ανατροπές και στην επαναστατική σας διάθεση που μπορεί να σας οδηγήσει στην υπερβολή. Αν το καταφέρετε αυτό τα αποτελέσματα θα είναι πολύ δημιουργικά και μάλλον …θεαματικά!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments