4 1 vote
Article Rating

Ωροσκόπος (Ascendant) είναι το όνομα του πρώτου από τους 12 οίκους του ωροσκοπίου μας. Βρίσκεται ανατολικά του τόπου γέννησης. Για να βρούμε τον Ωροσκόπο πρέπει να ξέρουμε οπωσδήποτε και την ώρα και τον τόπο γέννησης και δείχνει το ζώδιο το οποίο ανατέλλει στον ορίζοντα κατά την στιγμή της γέννησης. Λόγω την φαινομενικής περιστροφής της εκλειπτικής γύρω από την γη, ένα νέο ζώδιο ανατέλλει κάθε δύο ώρες περίπου, που σημαίνει ότι το ζώδιο του Ωροσκόπου αλλάζει κάθε δύο ώρες.

 

Πλανήτες στον ωροσκόπο

Οι πλανήτες στον ωροσκόπο χρωματίζουν, ανάλογα με φύση τους, την έκφραση της προσωπικότητας, θα επηρεάσουν την συμπεριφορά του ανθρώπου και θα συντελέσουν καθοριστικά στην εξωτερική εμφάνιση του. Όσο πιο κοντά στην ακμή του βρίσκεται ο πλανήτης τόσο πιο δυνατή είναι η επιρροή που ασκεί. Ο πλανήτης αυτός ανάλογα την φύση του και την δύναμη του θα συμπληρώσει, θα αυξήσει, θα ενισχύσει ή θα διαφοροποιήσει τις έννοιες του ζωδίου του ωροσκόπου. Οι πλανήτες που τοποθετούνται εδώ παίζουν σημαντικό ρόλο στον χαρακτήρα και στην ένταση της εικόνας του ανθρώπου.

Είτε για καλό είτε για κακό ο άνθρωπος ταυτίζεται έντονα με αυτό τον πλανήτη. Αυτός ο πλανήτης δείχνει στο πως ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και τα θέματα του και πως θα τα προβάλλει αλλά και στο πως τον βλέπουν οι άλλοι. Ένας πλανήτης σε καλή θέση και με θετικές όψεις θα δώσει στο άτομο αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής.

Ένας αδύναμος πλανήτης και με αρνητικές όψεις θα δώσει ένα άτομο με κόμπλεξ κατωτερότητας, ανασφαλές και σε κακή σχέση και με τον εαυτό του και με τους άλλους. Συνήθως ένας πλανήτης στην ακμή του ωροσκόπου εκφράζεται αυθόρμητα, χωρίς να ενδιαφέρεται αν θα αρέσει στους άλλους ή όχι ή αν θα κάνει ζημιά στον εαυτό του ή στους άλλους, το αποτέλεσμα της έκφρασης του, μπορεί να μην του αρέσει αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς, η έκφραση αυτή γίνεται ακούσια.

 

Ήλιος στον πρώτο οίκο

Το σπουδαιότερο θέμα της ανάπτυξης του «Εγώ» είναι η επιβεβαίωση της προσωπικότητας. Η επιρροή του Ήλιου, χαρίζει ζωτικότητα και δυνατή θέληση, συμβάλει στην υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση. Ο άνθρωπος με τον Ήλιο στον ωροσκόπο διαθέτει δυνατή θέληση, αμεσότητα και φιλοδοξία για να κατευθύνει δυναμικά τη ζωή του και να ολοκληρωθεί.

Διαμορφώνει μόνος του τη ζωή του και είναι πάντα πρόθυμος να προσεγγίζει το καινούργιο. Θέλει πάντα να είναι επικεφαλής σε όλες, τις εκδηλώσεις της προσωπικότητας του και δεν ανέχεται μια υποδεέστερη θέση. Είναι πολύ ικανός να οργανώνει και να χειρίζεται καταστάσεις και ανθρώπους και δεν αποφεύγει τις ευθύνες. Θεωρεί τον εαυτό του, ως κεντρικό πρόσωπο στο περιβάλλον του και του βγαίνει αυτό αυθόρμητα.

Είναι εγωκεντρικός, όχι εγωιστής. Είναι καλόκαρδος και γενναιόδωρος, θαυμάζει ότι είναι ευγενές και αδιαφορεί για το ταπεινό και το ασήμαντο. Η εσωτερική του υπεροχή και αρμονία εκφράζονται στην εξωτερική του ζωή με αποτέλεσμα εύκολα να προσελκύει τους άλλους κοντά του. Αυτοί οι άλλοι έχουν ένα δυνατό άνθρωπο που θα τους στηρίξει σε κάθε περίπτωση, θα τους προσφέρει από την λάμψη του και είναι σίγουροι ότι δεν κρύβει κάτι άλλο μέσα του.

Αν ο Ήλιος προσβάλλεται στον ωροσκόπο, θα δείξει τον αναζητητή της προσοχής και της κολακείας. Αντιμετωπίζει τους άλλους ως θαυμαστές. Υπερεκτιμά τις ικανότητες του, και διαρκώς χρειάζεται την προσοχή των άλλων, την οποία είτε την επιβάλλει είτε προσπαθεί να την αποκτήσει με διάφορους τρόπους. Οι τρόποι αυτοί θα φανούν από το ζώδιο του ωροσκόπου και του Ήλιου (μπορεί να μιλάει πολύ ή να κάνει τον άρρωστο για να αποσπάσει την προσοχή των άλλων). Δεν έχει καμία διάθεση αυτοκριτικής και δεν του αρέσει να του κάνουν κριτική αλλά δεν έχει κανένα ενδοιασμό να κρίνει αυτός τους άλλους. Ένας νάρκισσος που διψά για προσοχή με πομπώδη τρόπο.

 

Σελήνη στον πρώτο οίκο

Ο άνθρωπος με την Σελήνη στον ωροσκόπο έρχεται σε επαφή με τους άλλους από μια ενστικτώδη ανάγκη να ανήκει κάπου, να νοιώσει προστασία και ασφάλεια μέσα σε μια κοινότητα. Δείχνει αυτό που πραγματικά θέλει και επιζητά ο άνθρωπος σαν ψυχική και σωματική ανάγκη. Μοιάζει με τον ωροσκόπο στον καρκίνο βέβαια, το ζώδιο του ωροσκόπου και της Σελήνης θα δείξει τον τρόπο που ζητά να πάρει εμπειρίες ο άνθρωπος, από την επαφή του με τους άλλους.

Ωθείται εκεί η Σελήνη να εξωτερικεύσει αυτό που της λέει το ένστικτο της. Εκφράζει τα συναισθήματα της και τις ευαισθησίες της με ένα μητρικό – στοργικό τρόπο. Είναι η κλώσα μαμά που με τις φτερούγες της θα αγκαλιάσει όλους όσους αγαπά και εγκρίνει. Λαχταρά να κάνει δική του οικογένεια ή δικό του σπίτι για να μπορέσει να εκδηλώσει όλα αυτά τα συναισθήματα που τον κατακλύζουν αλλά και να αισθανθεί προστατευμένος. Αντιδρά έντονα στα ερεθίσματα του κόσμου που τον περιβάλλει και επιδιώκει να τους είναι συμπαθής. Είναι πρόθυμος να προσαρμοστεί στις όποιες συνθήκες και επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους. Δένεται με το παρελθόν και συχνά αναπολεί τα παιδικά του χρόνια. Διαθέτει ισχυρή φαντασία και διαίσθηση.

Αν η Σελήνη προσβάλλεται στον ωροσκόπο θα δείξει μια έλλειψη θάρρους και κουράγιου για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Μπορεί να στρέψει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στον εαυτό του και στις προσωπικές του ανάγκες και να ζητά περισσότερη φροντίδα και στήριξη απ’ αυτή που μπορεί να προσφέρει ή να βγάλει ένα δειλό εξαρτημένο από τους άλλους άνθρωπο που θα προσφέρει συνεχώς χωρίς να παίρνει τίποτα. Αλλάζει εύκολα διαθέσεις και θίγεται με το παραμικρό.

 

Ερμής στον πρώτο οίκο

Ο Ερμής στον ωροσκόπο ο άνθρωπος έχει άμεση ανάγκη από επικοινωνία για να ολοκληρώσει την προσωπικότητα του. Αισθάνεται ικανοποιημένος όταν εκφράζει τον εαυτό του με τον λόγο και την κίνηση. Για να επικοινωνήσει κανείς μπορεί να το κάνει με ένα σωρό τρόπους, όπως είναι ο γραπτός και ο προφορικός λόγος, η συναλλαγή και η συνεννόηση με τους φίλους και με τον κόσμο γενικά. Με τον Ερμή στον 1ο οίκο είναι απαραίτητη η εναλλαγή εντυπώσεων και εικόνων, γι αυτό είναι πολύ σημαντικοί οι άλλοι σ’ αυτό το άτομο.

Για να ολοκληρωθεί χρειάζεται την επικοινωνία, χωρίς τους άλλους αυτό το αίτημα θα παραμείνει κενό γράμμα. Ακόμα θα ενημερωθεί θα διαβάσει, θα μεταδώσει αυτά που έμαθε. Με λίγα λόγια θα ψάξει να βρει την δική του αλήθεια για τα πράγματα αλλά πάντα μέσα από την συναναστροφή του με τους άλλους. Είναι έξυπνος και ταλαντούχος στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τον εαυτό του, αυτοδιαφημίζεται. Εφευρετικός και άμεσος στις αντιδράσεις του, έχει τακτική και προθυμία προσαρμογής αν χρειαστεί. Έχει περιέργεια για το κάθε τι και ζητά να πληροφορηθεί για ό,τι δεν είναι ενήμερος. Συλλέγει τις εμπειρίες του δια της επαφής του με τους άλλους και έχει μια διανοητική θεώρηση των πραγμάτων. Είναι εύστροφος με χιούμορ και τον ευχαριστεί να μεταδίδει αυτά που ξέρει.

Αν ο Ερμής προσβάλλεται στον ωροσκόπο μπορεί ο άνθρωπος να μένει μόνο στη θεωρία, δηλαδή τις ιδέες και τα σχέδια του ποτέ να μην τα υλοποιεί. Να αμφιταλαντεύεται ή να αλλάζει γνώμη από την μια στιγμή στην άλλη ή να ξεκινά να κάνει κάτι και αμέσως μετά, κάτι άλλο να του αποσπά την προσοχή με αποτέλεσμα να τα αφήνει όλα στην μέση. Μπορεί να λέει τα πράγματα με το όνομα τους χωρίς να ενδιαφέρεται αν αυτά που λέει μπορεί να βλάψουν ή πληγώσουν τον άλλο. Επίσης μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να μπερδεύει τις αρχές του και να γίνεται καιροσκόπος και φλύαρος. Τα ξέρει όλα και δεν χρειάζεται την συμβουλή κανενός.

 

Αφροδίτη στον πρώτο οίκο

Εδώ ο άνθρωπος με την Αφροδίτη στον πρώτο οίκο, επικεντρώνεται στον τρόπο που θα προβάλει τον εαυτό του αλλά που θα είναι και εντυπωσιακός. Η φύση της Αφροδίτης είναι συντροφική και βρίσκει τον εαυτό της μέσα από τη σχέση και την συνεργασία με τους άλλους. Στον 1ο οίκο που είναι η προβολή του «Εγώ» κάνει το άτομο να θέλει να επιβάλλει στους άλλους αυτό που θεωρεί αυτός όμορφο, άρα τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι αφού αυτός ο άνθρωπος έχει αυτή την εικόνα για τον εαυτό του, χρησιμοποιεί τα όπλα της Αφροδίτης για να εκφράσει τον εαυτό του στους άλλους.

Θέλει να αρέσει και να γίνει αποδεκτός στους άλλους για να επιβεβαιώσει την γνώμη που έχει για τον εαυτό του. Έτσι η θέση αυτή της Αφροδίτης ωθεί τον άνθρωπο να φροντίζει την εξωτερική του εμφάνιση, ακόμα και αν το άτομο δεν είναι πολύ όμορφο, είναι γλυκό, ζεστό, γοητευτικό. Σίγουρα κερδίζει τους άλλους με την ελκυστική του εμφάνιση και την αισιόδοξη και χαρούμενη διάθεση του. Είναι διπλωματικός, ήρεμος και έχει καλούς τρόπους γι αυτό γίνεται αξιαγάπητος, δημοφιλής και πάντα καλοδεχούμενος στις επαφές του.

Αν η Αφροδίτη προσβάλλεται στον ωροσκόπο είτε από ζώδιο είτε από όψη, κάνει τον άνθρωπο να προσπαθεί να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των άλλων έτσι μπορεί να κάνει τα πάντα για να τον θαυμάζουν. Μπορεί να ασχολείται μόνο με την εξωτερική του εμφάνιση ή τον τρόπο συμπεριφοράς του και να αδιαφορεί για πολύ σημαντικότερα πράγματα που θα τον έκαναν πραγματικά ευτυχισμένο. Προσπαθεί συνέχεια να τραβήξει την προσοχή των άλλων και έχει μια υπερευαισθησία στην κριτική. Όταν δεν επιτυγχάνει στις επιδιώξεις του γίνεται εριστικός και κακότροπος. Γίνεται αυτάρεσκος, ματαιόδοξος και απολαμβάνει έναν πολυέξοδο τρόπο ζωής.

 

Άρης στον πρώτο οίκο

Ο άνθρωπος με τον Άρη στον πρώτο οίκο προβάλει τον εαυτό του με άμεσο και δυναμικό τρόπο. Έχει διάθεση να πολεμήσει με τον αυθορμητισμό, την μαχητικότητα και την ειλικρίνεια που τον διακρίνει για να εξασφαλίσει για τη ζωή του αυτά που θα τον κάνουν να νοιώσει ολοκληρωμένος σαν προσωπικότητα. Είναι θαρραλέος τολμηρός και αυθόρμητος δεν διστάζει ούτε στιγμή για να κατακτήσει αυτό που τον ενδιαφέρει, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστεί.

Είναι ανεξάρτητος και πιστεύει στις ικανότητες του και θα διαπρέψει σε επαγγέλματα του Άρη και στον αθλητισμό. Όσο καλός και να είναι ο Άρης δεν είναι εύκολος στον πρώτο οίκο, δίνει ένα άτομο που είναι συνεχώς ανήσυχος, ανυπόμονος, αεικίνητος, θορυβώδης και επιρρεπής σε μικροατυχήματα. Είναι ιδιαίτερα εύθικτος και κάνει συνέχεια κριτική στους άλλους. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει από πολύ νωρίς να αξιοποιήσει τον δυναμισμό του Άρη για να γίνει επιτυχημένος σε ένα επάγγελμα που τον ενθουσιάζει και του ταιριάζει ή στον αθλητισμό.

Αν ο Άρης προσβάλλεται στον πρώτο οίκο ο άνθρωπος πρέπει να μετουσιώσει οπωσδήποτε αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητας που θα μπορούσαν να αποβούν αντικοινωνικά, σε ένα σπορ ή ένα επάγγελμα όπως χειρουργός ή οδοντίατρος ή κάποια επιστήμη που έχει σχέση με τη φύση του Άρη. Ο Άρης σ’ αυτή τη θέση μπορεί να κάνει το άτομο ασυγκράτητο, που κάνει το παν για να καυγαδίσει, εγωιστή και μερικές φορές βίαιο. Δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του και γίνεται ξεροκέφαλο. Πληγώνει τους άλλους χωρίς να τον ενδιαφέρει. Η οργανική υπερδιέγερση είναι τόσο έντονη που το νευρικό σύστημα μπορεί να κλονιστεί και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθούν ψυχικές ασθένειες. Συνήθως ασθενείς με αυτή τη θέση του Άρη μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικοί.

 

Δίας στον πρώτο οίκο

Με τον Δία στον ωροσκόπο ο άνθρωπος έχει καλή σχέση με τον εαυτό του, πιστεύει στον εαυτό του και εκτιμά τα προσόντα του. Ο Δίας δίνει στον άνθρωπο ευκολία και άνεση να εκφράσει την προσωπικότητα του. Είναι ευχάριστος και στην εμφάνιση και στους τρόπους του, καλόβολος, ειλικρινής και δεν αισθάνεται κανένα κόμπλεξ να εκφράσει τον πραγματικό του εαυτό. Ξέρει πολύ καλά τον εαυτό του, πιστεύει στην τύχη του και την εντιμότητα του, είναι γενναιόδωρος και καλόκαρδος, ανοιχτός να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο. Κρίνοντας από τον εαυτό του εμπιστεύεται τους άλλους και κερδίζει, την εμπιστοσύνη των άλλων.

Είναι αισιόδοξος, ευγενικός, ήρεμος και χαρούμενος άνθρωπος, ικανός να μεταδώσει χαρά και αισιοδοξία στους άλλους, γι αυτό γίνεται εύκολα αποδεκτός σε κάθε του επαφή με άλλους ανθρώπους. Είναι χαρισματικός και έχει μια αξιοσέβαστη εμφάνιση. Υπάρχει έντονη ανάγκη για προσωπική εξέλιξη, γι αυτό έχει την τάση να μορφωθεί και να αποκτήσει εκείνα τα προσόντα που θα τον βοηθήσουν στην εξέλιξη του και την επιτυχία των επιδιώξεων του. Με τον Δία στον ωροσκόπο υπάρχει έντονος ο πληθωρισμός και στον χαρακτήρα και στην εμφάνιση, γι αυτό μπορεί να είναι ψηλός, με μια τάση στο πάχος και αισθάνεται άνετα σε κάθε κατάσταση.

Αν ο Δίας προσβάλλεται στον ωροσκόπο μπορεί να κάνει τα χαρίσματα του πλανήτη μειονεκτήματα δηλαδή η ειλικρίνεια μπορεί να πληγώσει τους άλλους αν δεν υπάρχει σωστή κρίση. Μπορεί να γίνει κουραστικός με την υπερβολική του αισιοδοξία. Είναι πιθανόν να εφησυχάζει στην καλή του τύχη και να μην κάνει καμία προσπάθεια να εξελιχθεί. Γίνεται ενοχλητικά αλαζόνας και δεν παραδέχεται ποτέ τα λάθη του. Αυτάρεσκος τόσο που απολαμβάνει να παριστάνει ότι τα ξέρει όλα. Έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και αδιαφορεί για τους άλλους.

 

Κρόνος στο πρώτο οίκο

Ο Κρόνος στον ωροσκόπο γίνεται εμπόδιο στην απρόσκοπτη έκφραση της προσωπικότητας. Ο άνθρωπος δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του, πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ολοκληρωθεί και αισθάνεται ανεπιθύμητος στο περιβάλλον του. Καταφέρνει να εκφραστεί και να ωριμάσει μέσα από πολύ αντίξοες καταστάσεις και έχει κερδίσει την αυτοπεποίθηση του μετά από σκληρούς αγώνες. Είναι υπεύθυνος, αξιόπιστος και συνεπής στις υποχρεώσεις του. Πειθαρχημένος και αυτοελεγχόμενος μπορεί να αναλάβει οποιοδήποτε δύσκολο έργο του ανατεθεί και να το υλοποιήσει. Έχει μεγάλη υπομονή και αντέχει και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ο άνθρωπος με τον Κρόνο στον ωροσκόπο από πολύ μικρή ηλικία εκφράζεται και σκέφτεται σαν μεγάλος, έτσι η πρώιμη ανάληψη ευθυνών μπορεί να κάνει το παιδί σοφό αλλά του κόβει την αισιοδοξία και τον αυθορμητισμό. Η προσωπική έκφραση με την καθημερινή τριβή με τους άλλους, μπορεί να ωριμάσει το άτομο και να το ολοκληρώσει. Όμως με τον Κρόνο στον πρώτο οίκο το άτομο δυσκολεύεται να εκφραστεί και να έχει επαφές, με αποτέλεσμα η εξέλιξη και η ολοκλήρωση να καθυστερεί και το άτομο χάνει πολλές από της χαρές της ζωής.

Αν ο Κρόνος προσβάλλεται στον ωροσκόπο ο άνθρωπος εμποδίζεται να εκφραστεί, αμφισβητεί την αξία του και τις ικανότητες του και μειώνει τη φυσική αντοχή του. Αργεί πολύ να ωριμάσει και αδυνατεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για να εξελιχθεί. Γίνεται άκαμπτος και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις αναστολές του, είναι κακοδιάθετος και ντροπαλός. Φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματα του για να μην πληγωθεί και φορά τη μάσκα της σκληρότητας με αποτέλεσμα να γίνεται ανεπιθύμητος στο περιβάλλον. Συναντά πολλές δυσκολίες στη ζωή του και αναλαμβάνει πολλές ευθύνες.

 

Ουρανός στον πρώτο οίκο

Ο άνθρωπος με τον Ουρανό στον ωροσκόπο αγχώνεται να εκφράσει την προσωπικότητα του, η ανάγκη έκφρασης είναι τόσο έντονη και το κάνει με ένα μοναδικό – πρωτότυπο τρόπο. Του αρέσει να πειραματίζεται με νέους τρόπους έκφρασης διότι θέλει να είναι διαφορετικός και απολαμβάνει να ξαφνιάζει τους άλλους με την συμπεριφορά του. Ψάχνει να βρει τον εαυτό του στις πιο ασυνήθιστες εμπειρίες. Λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα και δεν αντιγράφει τους άλλους, οι άλλοι γι αυτόν υπάρχουν για να του επιβεβαιώνουν ότι αυτό που εκπέμπει είναι η αντισυμβατική προσωπικότητα που επιθυμεί να έχει.

Είναι γνήσιος, ειλικρινής και γρήγορος στις αποφάσεις του, γεμάτος ιδέες και πάντα δεκτικός στο καινούργιο. Είναι πολύ ανεξάρτητος, αντιπαθεί τους κανόνες και δεν ανέχεται τους περιορισμούς και τις συμβατικότητες που συχνά τις παραβιάζει ή τις αγνοεί, δρα μόνο με ελεύθερη βούληση. Έχει δυνατή αυτοπεποίθηση, ενέργεια, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα για να πετύχει αυτό που επιθυμεί. Οι πρωτότυπες ιδέες του και το εφευρετικό του πνεύμα μπορούν να τον κάνουν σημαντικό επιστήμονα, να τον φέρουν στο προσκήνιο και να ενισχύσουν την δημοτικότητα του. Υπάρχει στην προσωπικότητα του κάτι το ιδιαίτερο που ελκύει του άλλους.

Αν ο Ουρανός προσβάλλεται στον ωροσκόπο μπορεί να φέρει ιδιόμορφες καταστάσεις, πολλές αλλαγές και απρόβλεπτα γεγονότα στη ζωή του ανθρώπου. Φέρνει το κίνδυνο της αποξένωσης με τους οικείους του και μπορεί να σπάσει κοινωνικούς δεσμούς απότομα και ξαφνικά. Μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ισχυρογνώμονα και φανατικό στις ιδέες του. Απότομο και ευερέθιστο στην συμπεριφορά του και απόλυτα ειλικρινή που μπορεί να σοκάρει ή να φέρει σε δύσκολη θέση το περιβάλλον του. Η συμπεριφορά του ανθρώπου γίνεται αλλοπρόσαλλη και απρόβλεπτη. Γίνεται απείθαρχος, ακατάστατος και λειτουργεί χωρίς φραγμούς. Εμμένει πεισματικά στις απόψεις του και θέλει να τις επιβάλει στους άλλους. Η υπερβολική του ανάγκη για ελευθερία μπορεί να κάνει τον ταραχοποιό στασιαστή που αγωνίζεται με σκληρότητα για τις ιδέες του.

 

Ποσειδώνας στον πρώτο οίκο

Ο άνθρωπος με τον Ποσειδώνα στον ωροσκόπο θέλει να εκφράσει την προσωπικότητα του, με ένα τρόπο που να αρέσει, να γίνεται συμπαθής και να γοητεύει τους άλλους. Εκπέμπει μια παράξενη έλξη, μια καλοσύνη, μια γλυκύτητα που κάνει τους άλλους να υποτάσσονται σ’ αυτόν χωρίς να τους υποχρεώνει. Ο Ποσειδώνας στον ωροσκόπο ενεργοποιεί τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις του ανθρώπου. Είναι ευαίσθητος και διαθέτει ισχυρή φαντασία, που μπορεί να κάνει τον μεγάλο καλλιτέχνη ή τον άνθρωπο που θυσιάζεται για τον συνάνθρωπο του. Είναι ο ιδεολόγος που δεν θα διστάσει να θυσιαστεί για τα ιδανικά του.

Μπορεί εύκολα να συγκινηθεί και απολαμβάνει βαθιά μια όμορφη εικόνα ή με μια γλυκιά ρομαντική μουσική. Υπάρχει δεκτικότητα στις εξωτερικές επιρροές, είναι λίγο δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ του «Εγώ» και των άλλων και δυσκολεύεται να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα, την φαντασία με την πραγματικότητα. Εδώ είναι η παγίδα γιατί μπορεί εύκολα να παρασυρθεί και να γίνει θύμα μιας πιο ισχυρής προσωπικότητας.

Η πραγματικότητα τον πληγώνει και επιζητά την φυγή για να αισθάνεται ασφαλής. Μπορεί να επιλέγει την συντροφιά ανθρώπων που τον κάνουν να αισθάνεται όμορφα ή να καταφεύγει στην τέχνη, μια δημιουργική έκφραση που τον γεμίζει με ευχάριστα συναισθήματα. Η σκληρότητα της καθημερινής ζωής τον κάνει να επιζητεί την εξάρτηση σε μια σχέση και αφήνεται σ’ αυτή τη σχέση με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Αν ο Ποσειδώνας προσβάλλεται στον πρώτο οίκο ο άνθρωπος αντιμετωπίζει προβλήματα ταυτότητας, μπερδεύεται και ο ίδιος γιατί δείχνει στους άλλους εκείνο που επιθυμούν να δουν, έτσι χάνει τον έλεγχο του εαυτού του. Είναι ο ονειροπαρμένος, αιθεροβάμων που δεν μπορεί να έχει μια ξεκάθαρη άποψη του κόσμου. Εύκολα μπορεί να παραπλανηθεί από επιτήδειους που θα εκμεταλλευτούν την καλοσύνη του. Εμπιστεύεται τους άλλους απόλυτα γι αυτό εύκολα εξαρτάται και υποδουλώνεται σ’ αυτούς με αποτέλεσμα να απογοητεύεται σκληρά και να καταφεύγει στη μοναξιά ή σε διάφορες ουσίες.

 

Πλούτωνας στον πρώτο οίκο

Ο Πλούτωνας χρωματίζει έντονα όλη την προσωπικότητα του ανθρώπου και τον τρόπο συμπεριφοράς του. Είναι τόσο δυνατή η επιρροή του Πλούτωνα στον ωροσκόπο που ο άνθρωπος αποκτά κάτι από την φύση του Σκορπιού. Είναι εσωστρεφής, με δυνατά συναισθήματα και μια έντονη – ακαταμάχητη, μαγική δύναμη έλξης. Αν ο Πλούτωνας κάνει όψεις με σημαντικούς πλανήτες για το ωροσκόπιο, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο έντονο χαρακτηριστικό εξωτερικά ή εσωτερικά που κληρονόμησε από τους γονείς του.

Έχει ένα δυνατό χάρισμα να γοητεύει και μια ματιά που καθηλώνει. Διαθέτει ισχυρή αποφασιστικότητα και μια ανεξάντλητη δύναμη και ενέργεια που κατακλύζει τα πάντα. Έχει δυνατή θέληση και μια δύναμη να επηρεάζει και να μαγνητίζει τους άλλους. Είναι απαραίτητο ο Πλούτωνας γενικά και ειδικά στον ωροσκόπο να σχηματίζει όψεις για να μπορεί να αποφορτίζεται η τεράστια δύναμη του.

Αν ο Πλούτωνας στον ωροσκόπο προσβάλλεται δεν βοηθά τον άνθρωπο να έχει ισορροπημένες σχέσεις με τον περιβάλλον του. Μπορεί ο άνθρωπος να αργήσει να παντρευτεί ή να μην παντρευτεί καθόλου λόγω μοιραίων απογοητεύσεων στην προσωπική του ζωή. Οι απογοητεύσεις αυτές μπορεί να οφείλονται σε μοιραία περιστατικά στη ζωή του ή στον υπερευαίσθητο και απόλυτο χαρακτήρα του, που έχει αποφασίσει πως θέλει να είναι ο άλλος και δεν συμβιβάζεται με τίποτα διαφορετικό. Ο αρνητικός Πλούτωνας στον ωροσκόπο κάνει τον άνθρωπο τρομερά ξεροκέφαλο, αλύγιστο και καταπιεστικό που θέλει να επιβάλλει την θέληση του με κάθε τρόπο.

Θέλει να ελέγχει τους πάντες και να τους κρατά εξαρτημένους από το φόβο να μείνει μόνος. Αισθάνεται δυνατός όταν έχει εξουσία. Συχνά δεν μπορεί να συγκρατήσει τις αντιδράσεις του, αν θυμώσει ή αν φοβηθεί μπορεί να γίνει άλλος άνθρωπος. Ο θυμός του φτάνει στα άκρα, μοιάζει με ηφαίστειο που εκρήγνυται. Ο οίκος που κυβερνά ο Πλούτωνας θα μας πληροφορήσει από πού έρχονται οι δυσκολίες που δημιουργούνται στον ωροσκόπο.

 

Διαβάστε επίσης Ωροσκόπος, η ανατολή της ζωής & η προβολή της ύπαρξης

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments