5 1 vote
Article Rating

Ο Κρόνος είναι δυστυχώς ένας πλανήτης παρεξηγημένος. Είναι ένας πλανήτης ο οποίος τον χαρακτηρίζει κρίση ( και μάλιστα αυστηρή). Είναι η πειθαρχία και η αποδοχή της ιεραρχίας. Πάρα πολλοί φίλοι της Αστρολογίας λένε: ’’πω, πω θα μπει ο Κρόνος …”.

Είναι όντως ένας δύσκολος πλανήτης γιατί είναι αυτός που δεν μπορείς να του κρυφτείς. Σε τεσταρει να δει σε κάθε τομέα (οίκο ) που περνά, από τι υλικά είναι φτιαγμένο το οικοδόμημα σου.

Έχετε αναρωτηθεί πως ενώ ο Ζυγός αλλά και ο 7ος οίκος (που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ζυγού, που είναι το 7ο ζώδιο) είναι η έξαρση του, εκεί συμβαίνουν πάρα πολύ χωρισμοί ή κρίσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης;

Αν όμως βγάλεις αυτές τις διελεύσεις είσαι (σχεδόν ) σίγουρος πως ο γάμος σου στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει καλές βάσεις. Μέχρι το επόμενο τεστ. Δηλαδή περνά ο Κρόνος στον 4ο οίκο σου και κάνει τετράγωνο με τον Ωροσκόπο σου. Εσύ μαρσάρεις, χτυπιέσαι υποφέρεις, το περνάς και τέλος. Σε 7 χρόνια που μπαίνει στον 7ο οίκο εκεί αρχίζει η κορύφωση των καταστάσεων. Εκεί είναι ένα ΄΄δυνατό΄΄ crash test .

Τώρα ο Κρόνος στον Λέοντα δεν είναι σε κάποια ΄΄καλή΄΄ θέση αλλά είναι σαφέστατα σε καλύτερη θέση από ότι στον Καρκίνο (θέση αδυναμίας).

Ας δούμε λοιπόν διεξοδικά τι λένε αυτές οι διελεύσεις του Κρόνου

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ

Φανταστείτε πως ο Κρόνος μπαίνει στην Πτώση του . Δεν λειτουργεί καλά εκεί , χρειάζεται η πρέπουσα σημασία για να αντιμετωπίσεις την αλήθεια κατάματα. Ανοίγει ένας νέος τριακονταετής ( 30 ) κύκλος ο οποίος εδώ κάνουμε τον απολογισμό. Βέβαια μέσα από βιωματικές καταστάσεις προσπαθείς να βρεις τα κακώς κείμενα αλλά μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να το βρεις. Γιατί ο Κρόνος εκεί σου βγάζει ένα τσαμπουκά περίεργο, θες να κανείς το κάτι παραπάνω γιατί …νομίζεις πως άδικα ταλαιπωρείσαι. Δεν είναι δε και σπάνιο φαινόμενο να πέσεις και στο ποταπό συναίσθημα της ζήλιας. Γιατί αυτοί και όχι εγώ? Τότε είναι που ουσιαστικά κανείς το λάθος της ζωής σου. Μπαίνεις σε μονοπάτια δύσβατα με ανυπολόγιστες συνέπειες.

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ

Εδώ ο Κρόνος σε κάνει να δεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά . Υπάρχει σε πολλούς η αίσθηση ότι σου επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών . Αυτή η άποψη είναι αληθής κατά 50% και αυτό γιατί ο δεύτερος δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά αποκτήματα αλλά και τα συναισθηματικά Ο Κρόνος εδώ σε καλεί να δεις την πραγματική αξία που έχουν τα χρήματα ( να σε εξυπηρετούν και όχι να τα υπηρετείς). Θα πρέπει όμως να θυμάστε πως την αστρολογία τα πάντα δουλεύουν σε άξονες ή αντανακλαστικά αν προτιμάτε. Έτσι με τον Κρόνο στον άξονα 2ου –8ου (άξονας ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ )δεν είναι απίθανο και οικονομικά προβλήματα να μην έχετε , να αποκτήσετε οικονομική ανασφάλεια ( 8ος τα ψυχολογικά μας, τα οικονομικά μέσω των άλλων). Συνήθως όμως βγάζει οικονομικά προβλήματα ( άλλωστε ζούμε σε υπερκαταναλωτική κοινωνία) . Με Κρόνο στον 2ο αποφεύγεται να πάρετε οικόπεδα ,σπίτια κλπ, γιατί ίσως το ΄΄κελεπούρι΄΄ να μην είναι και τόσο κελεπούρι!!!! Και ενώ τα έχετε πάει μια χαρά κάνοντας τα κουμάντο σας , να έχετε οικονομική ζημιά από εκεί. Να θυμάστε όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα.

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΟΙΚΟ

Εδώ ο Κρόνος σε κάνει συγκρατημένο , γιατί είσαι πιο συγκεντρωμένος και μέσα από απλές συζητήσεις βγάζεις βαθυστόχαστα πορίσματα που άλλες εποχές θα ήταν αδύνατο να τα βγάλεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ταξινόμηση που προσπαθείς να βάλεις στην ζωή σου κάνουν τους άλλους να σε βλέπουν σαν να είσαι από ΄΄άλλο΄΄ πλανήτη. Εδώ βέβαια κρίνονται και οι σχέσεις με τα αδέρφια αλλά και το οικείο περιβάλλον μιας και πλέον την αδιαφορία ή την αχαριστία δεν την ΄΄ξεχνάς΄΄. Βέβαια επειδή ο Κρόνος εκεί σε κάνει πιο σοφό δεν τους κανείς πέρα αμέσως αλλά με όμορφο τρόπο τους δείχνεις πως έχεις αλλάξει γραμμή πλεύσης. Η αρνητική πλευρά της διέλευσης υπό άσχημες πλανητικές όψεις είναι η ξεροκεφαλιά και ο απολυταρχισμός .

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ

Εδώ ο Κρόνος μπαίνει στην Αδυναμία του δηλαδή σε έναν οίκο που δεν λειτουργεί καλά. Βγάζει ανακατατάξεις είτε στο οίκημα ,είτε στα άτομα που το περιβάλλουν. Ακόμα ενδέχεται να καλέσεις κάποιο συνεργείο να σου φτιάξει κάποιες κακοτεχνίες. Φρόντισε όμως όταν το κανείς μην είναι κακοτεχνίες αυτοί που θα φτιάξουν τις κακοτεχνίες. Όμως αν με Κρόνο στον 4ο πας να αγοράσεις οίκημα τότε … περαστικά σου. Είναι σίγουρο πως κάτι θα σου βγάλει. Μα κακοτεχνία , μα κάποια ΄΄σκοτεινά ΄΄ σημεία στο συμβόλαιο. Επίσης πολλές φορές αν υπήρχαν κακώς κείμενα με την πατρική μας οικογένεια , τότε έχουμε ξεκαθαρίσματα τα οποία αποτελέσματα θα τα δούμε σε 7 & 14 χρόνια αντίστοιχα.

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ

Εδώ ο Κρόνος μπαίνει για να βγάλει και τα αισθηματικά μας απωθημένα. Να δοκιμάσει την πίστη , αλλά και να επισημάνει τα λάθη που γίνονται και από τις δυο μεριές . Αν η σχέση την φθοροποιός έδινες αλλά ουσιαστικά έπαιρνες πόνο ,τότε ακόμα και αν πονέσεις πολύ δίνεις μια και την αποτινάσσεις. Δεν είναι όμως και λίγες οι φορές που ακόμα και αν είσαι από τους ανθρώπους που αλλάζεις εύκολα συντρόφους να μπεις στην διαδικασία να βρεις μια πιο ΄΄ θνητή΄΄ κατάσταση. Αρκετές φορές βγάζει και τον έρωτα με διαφορά ηλικίας.

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ

Εδώ μια λέξη αρμόζει . ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ!!! Ο σύντροφος, άτομα που φέρουν φυσική ή άλλης μορφής εξουσία , οι γονείς , γίνονται πιο απαιτητικοί από εσένα και σου ζητούν να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Οι πιέσεις όμως αυτές έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική αλλά και στην σωματική σου υγεία. Είναι μια περίοδος όπου δεν πρέπει να στηρίζεσαι στις σωματικές αντοχές ,που πιθανόν είχες στο παρελθόν, γιατί τώρα αλλάζουν τα πράγματα και οι αντοχές που έχεις δεν έχουν καμιά σχέση με το παρελθόν. Νεύρα , άγχος , αλλά και κακή διατροφή θα σε κάνουν να υποφέρεις ιδίως στο σημείο που αντιστοιχεί Ιατρικά η ακμή του 6ου οίκου σου ( π.χ 6ος οίκος στον Λέοντα , πρόβλημα στην καρδιά ή πόνοι στο στερνό δηλ στο ηλιακό πλέγμα.)

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ

Εδώ ο Κρόνος έρχεται να επηρεάσει τις σχέσεις ( γάμο), συνεταιρισμούς , συνεργασίες. Η περίοδος που ζεις τώρα μοιάζει με την περίοδο του Κρόνου στον 1ο οίκο ( οι άξονες που λέγαμε) γιατί λίγο πολύ διάνυσες την περιβόητη 14ετια . Έτσι αν εκείνη συμπεριφέρθηκες με τα συναισθήματα που περιγράψαμε στον 1ο οίκο τότε θα θερίσεις αυτά που έσπειρες. Το θέμα είναι πως αν οι άλλοι είναι κακοπροαίρετοι ίσως να εξελαβουν την δική σου τάση για συμβιβασμό ως ένδειξη αδυναμίας και θελήσουν να σε εκμεταλλευθούν. Εκεί είναι που πρέπει να βγάλεις τα κάστανα από την φωτιά!!

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο ΟΙΚΟ

Το μάθημα που καλείσαι να πάρεις είναι να μην στηρίζεσαι σε κανέναν εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό. Η διέλευση του Κρόνου από τον 8ο οίκο δείχνει την περικοπή των οικονομικών πόρων από τρίτους. Δηλαδή αν έπαιρνες κάποια διατροφή, είχες ένα βοήθημα από κάποιο γνωστό ή συγγενή τότε θα πρέπει να μην υπολογίζεις πλέον σε αυτά τα λεφτά. Αν έχεις κάποια επιχείρηση και τα βιβλία σου είναι άγραφτα ή έχουν ατέλειες , τότε βιάσου γιατί το ΣΔΟΕ δεν προειδοποιεί και κυρίως δεν περιμένει. Αν περιμένεις βοήθεια από τρίτους μόνο υποσχέσεις θα πάρεις και αυτό θα σου στοιχίσει. Ακόμα θα πρέπει να περιμένεις ένα ΄΄τέλος΄΄ όχι απαραίτητα με την βιολογική έννοια. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που με αυτή την διέλευση κάτι μέσα τους ΄΄νεκρώνει΄΄ για κάποιον άλλο. Ακόμα και στα ερωτικά σου μην περιμένεις ΄΄ υπερλειτουργιες΄΄ γιατί όλος ο ψυχισμός σου αντανακλάται εκεί.

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ

Εδώ η φράση κλειδί είναι ότι δεν ξέρεις τίποτα και απευθύνσου σε κάποιον ειδικό. Η διέλευση του Κρόνου από εκεί συνήθως ξυπνά μια βαθύτερη εσωτερική μας ανάγκη και μας βάζει να ασχοληθούμε με κάτι δημιουργικό ( διάβασμα, κέντημα, κλπ) ενώ μας δίνει μια τάση να μελετήσουμε ξένες γλώσσες και συνήθειες. Όμως αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι την εμπλοκή με την δικαιοσύνη. Ακόμα και για μάρτυρας να πας για έναν φίλο ή συγγενή θα υπάρχει στρεψοδικία. Εδώ θα πρέπει να προσέχεις γιατί η θέση του μάρτυρα από του κατηγορούμενου είναι λιγότερο από 3 μέτρα!!! Τέλος πολλές φορές σε βγάζει να κάνεις μια εσωτερική στροφή προς τον Θεό.

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ

Ο Κρόνος στο φυσικό του σπίτι. Μια αρκετά σημαντική περίοδο γιατί θα έχει αντίκτυπο στην μελλοντική εργασιακή και όχι μόνο σταδιοδρομία. Εδώ ο Κρόνος ανταμοιβή την εργατικότητα. Εδώ είναι που ή παίρνεις την διάκριση αλλά και την θέση που σου ανήκει ή αν είσαι ευθυνόφοβος και οι στόχοι σου περιορίζονται στο … ‘’ να βγαίνει το μεροκάματο’’ αυτό μόνο θα πάρεις. Ο Κρόνος από τον 10ο οίκο σε βάζει σε δοκιμασίες μιας και σου αλλάζει το εργασιακό status άμεσα. Έτσι ορθώνονται τείχη μπροστά σου που πρέπει να υπερπηδήσεις για να αποδείξεις πως αξίζεις!! Έτσι ο Κρόνος εκεί , ως ακριβοδίκαιος κριτής, θα σου δώσει αυτά που δικαιωματικά σου ανήκουν. Πάντως είτε στο ναδίρ είτε στο ζενίθ δεν θα πρέπει να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Μέχρι εκεί μπορούσες να φτάσεις!!

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ

Εδώ ο Κρόνος έχει να κάνει με την ανάπτυξη του προσωπικού εγώ σε σχέση με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Αυτό πολλές φορές σε φέρνει σε επαφή με συνδικαλιστές , πολιτικούς, κόμματα, σωματεία, τα οποία σου ανοίγουν τις πόρτες τους διάπλατα μιας και βλέπουν πως τα τελευταία 2 ½ χρόνια είσαι ένας από τους ΄΄δυνατούς΄΄ του χώρου με ισχυρό λαϊκό ρεύμα. Όλα αυτά πάντα υπό την προϋπόθεση ότι πέτυχες τις εξετάσεις του Κρόνου στον 10ο οίκο και πήρες καλό βαθμό όχι μόνο στην εργασία αλλά και στο ήθος. Σε αντίθετη περίπτωση θα είσαι εκτός!!! Το άσχημο όμως της διέλευσης αυτής είναι ότι ίσως καταλάβεις πως ο χρόνος έφθειρε μια φιλία ετών . Τότε καλείσαι να κρατήσεις τα καλά (ευχάριστες αναμνήσεις) και να θεωρήσεις πως η σχέση έκανε τον κύκλο της. Έτσι ήρεμα και απλά.

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ

Εδώ έχουμε τον κλείσιμο του κύκλου και πρέπει τα οποία ΄΄χρέη ΄΄ να κλείσουν για να μην τα πάρουμε ΄΄κληρονομιά΄΄ στον Νέο 30 έτη κύκλο. Είναι ο απολογισμός , κάτι αντίστοιχο που κάνουν οι λογιστές με τον ισολογισμό. Βέβαια αν ο τρόπος ζωής σου ήταν από εδώ και από εκεί με εμπλοκή σε ψιλοπαρανομες δραστηριότητες και σου βγει κανένα ένταλμα , διαταγή πληρωμής , ή ακόμα εγκλεισμός σε νοσοκομείο ή σωφρονιστικό ίδρυμα , τότε να ξέρεις από αυτόν τον απολογισμό έχεις για αυτά τα 30 έτη της ζωής σου. Ακόμα και αν έμεινες μόνος πάει να πει πως δεν συμμερίστηκες της μοναξιά των άλλων όταν σε είχαν ανάγκη. Εκεί μαζεύεις τα κομμάτια σου και αλλάζεις τρόπο ζωής. Ακόμα και εκεί να ξέρεις ο Κρόνος σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις την ζωή σου όχι με τον εύκολο τρόπο αλλά μέσω της αυταπάρνησης , της ενδοσκόπησης και εν τέλει της Αρετής. Να θυμάσαι πως ότι κάνουμε αντηχεί στην αιωνιότητα.

Έχετε σκεφθεί πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς τον Κρόνο? Χωρίς τις εμπειρίες ? Χωρίς τις ηθικές αρχές , τον σεβασμό στην ιεραρχία και την αποξένωση από τις ρίζες μας? Χωρίς την ενδοσκόπηση να δούμε μόνοι μας τα καλά και τα άσχημα. Αν το δίκαιος είναι κακός , τότε μάλλον πρέπει να επανεξετάσουμε την έννοια της εν λόγω λέξης.

Αυτά λοιπόν για τον Κρόνο που τόσο τον φοβόμαστε. Ο Κρόνος είναι ο δρόμος της σύνεσης και της Αρετής. Το πιο δύσβατο μονοπάτι συνάμα δε και το ασφαλέστερο … για το δρόμο προς την εξύψωση της ψυχής!!!

 

ΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments