0 0 votes
Article Rating

Τί ρόλο παίζει το χρήμα στη ζωή σας; Πώς διαχειρίζεστε τα οικονομικά ζητήματα; Η οικονομική κατάσταση είναι ένα θέμα που ορίζεται από τον 2ο Οίκο. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει την ικανότητα που έχετε να αποκτάτε, αλλά και να διαχειρίζεστε τον πλούτο, δείχνει τα ταλέντα που μπορεί να έχετε σχετικά με τα χρήματα και τα υλικά αποκτήματα. Εδώ, κρίνονται οι οικονομικές υποθέσεις, τα κέρδη ή οι ζημιές και γενικά η ευχέρεια ή η δυσχέρεια στην απόκτηση χρημάτων. Φανερώνει την δική σας προσωπική ικανότητα να κερδίζετε χρήματα, τον τρόπο με τον οποίο τα αποκτάτε και τα ξοδεύετε, αλλά και το πώς ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας. Τα χρέη που έχετε, επίσης φαίνονται μέσα από αυτόν τον οίκο, δεδομένου ότι είστε υπεύθυνοι γι’ αυτά.

Πλανήτες στον 2o Οίκο

Ο πλανήτης (ή οι πλανήτες) που βρίσκεται εκεί, επηρεάζει για καλό ή για κακό τις ιδιότητες του οίκου. Μπορεί να δείξει αν ο πλούτος κατά τη διάρκεια της ζωής θα αυξάνεται ή θα μειώνεται, αν υπάρχουν κέρδη ή σοβαρές απώλειες. Οι Πλανήτες στον 2ο Οίκο, απεικονίζουν τα ιδιαίτερα γεγονότα των θεμάτων του 2ου οίκου. Εάν υπάρχει καλή Πλανητική τοποθέτηση, μπορείτε να έχετε οικονομικές απολαβές κατά τη διάρκεια της ζωής σας, θα έχετε τη δυνατότητα να εργάζεστε για προσωπικό σας όφελος και να έχετε υψηλή αυτοεκτίμηση. Περιγράφει τα υλικά αποκτήματα, πως χειρίζεστε τα εισοδήματα σας και όλους τους πιθανούς τρόπους που αυτά μπορεί να αποκτηθούν. Μια άσχημη τοποθέτηση Πλανήτη με δύσκολες όψεις εδώ, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ανασφάλεια ή να σας κάνει εξαιρετικά συντηρητικούς στην διαχείριση των οικονομικών σας ή ακόμη και φιλάργυρους. Από την άλλη, μια δύσκολη τοποθέτηση μπορεί να σας εξωθεί στον να επιδεικνύετε μία παρορμητική συμπεριφορά στο ξόδεμα των χρημάτων ως συναισθηματική κάλυψη, αποτέλεσμα προσωπικής ανασφάλειας. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος Πλανήτης μέσα στον δεύτερο Οίκο σας, η σημασία του Οίκου κρίνεται από τις ιδιότητες του ζωδίου του Οίκου.

ΗΛΙΟΣ στον 2ο Οίκο

O Ήλιος στο δεύτερο οίκο, σας ωθεί ως προσωπικότητα στη δημιουργία προσωπικού πλούτου με έμφαση στην οικονομική ασφάλεια. Με αυτή την τοποθέτηση, είναι πολύ σημαντικά για εσάς τα χρήματα και οι κατοχές. Αισθάνεστε υπερηφάνεια για τα αποκτήματά σας και έχετε μια ισχυρή παρόρμηση για ασφάλεια. Η ισχυρή επιθυμία σας για υλικές κατοχές, είναι ισχυρός παράγοντας παρακίνησης στη ζωή σας. Είστε πολύ λογικοί με τα χρήματα, και εκτός αν είστε πολύ απρόσεκτοι, είστε πάντα άνετοι οικονομικά.

Ο Ήλιος εδώ προσφέρει αφθονία και παρέχει τη δυνατότητα προσέλκυσης πλούτου. Με όσα θα καταπιαστείτε στον οικονομικό τομέα, θα είναι μεγάλης εμβέλειας με δυνατότητες μεγάλου κέρδους. Έχετε τη δυνατότητα απόκτησης οποιασδήποτε σημαντικής θέσης σας ενδιαφέρει και θα έχετε την υποστήριξη και την εύνοια όσων μπορούν να σας βοηθήσουν οικονομικά. Ακόμη υπάρχει περίπτωση να αποκτήσετε περιουσία που προέρχεται από τον πατέρα σας, ή τον σύζυγο.

Τα προσωπικά σας πιστεύω, όλα όσα σας αντιπροσωπεύουν και σας ελκύουν, είναι πολύ σημαντικά για εσάς. Αυτά μπορεί να είναι υλικές επιτυχίες, αντικείμενα ή προσωπικές αξίες. Γενικά, είστε θετικοί άνθρωποι και έχετε την τάση να συλλέγετε πράγματα, χρήματα, σπίτια, επιτυχίες, όλα σημαντικά για εσάς. Ο Ήλιος εδώ, προσδίδει στο χαρακτήρα σας επιμονή και πείσμα. Όσο όμως πεισματάρηδες κι επίμονοι κι αν είστε, άλλο τόσο υποστηρικτικοί είστε απέναντι στους άλλους. Αν υποσχεθείτε κάτι, δεν πρόκειται να απογοητεύσετε ή να αθετήσετε το λόγο σας.

Γενικά, τα υλικά αποκτήματα συντελούν στην αίσθησή σας για ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, είναι ένα μέσον για να αντισταθμιστεί και κάποια έλλειψη αυτοεκτίμησης. Αποφύγετε να ταυτίζεστε με αυτά και να κάνετε αυτοσκοπό την υλική ευημερία.

ΣΕΛΗΝΗ στον 2ο Οίκο

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον δεύτερο οίκο, δίνει μια αστάθεια στα εισοδήματά σας. Οι καταστάσεις στα οικονομικά σας εναλλάσσονται όπως και οι φάσεις του φεγγαριού. Αυτό ισχύει βέβαια και στην αυτοεκτίμησή σας.

Όταν έχετε αυτή την τοποθέτηση, πρέπει να φροντίσετε να μαζεύετε όταν τα πράγματα πάνε καλά, ώστε να ανταπεξέρχεσθε όταν έρχονται τα δύσκολα. Αυτό μπορεί να φανεί σαν μια γενική τοποθέτηση που ισχύει για όλους, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία σε όσους έχουν τη Σελήνη στον 2ο Οίκο. Πιθανόν εσείς να μαζεύετε γενικά πράγματα, καθώς ότι κατέχετε σας δίνει μια αίσθηση σιγουριάς και σύνδεσης με το παρελθόν. Αντίκες και πράγματα με συναισθηματική αξία, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Επίσης μπορεί να είστε προσκολλημένοι με χρήματα και διάφορα αντικείμενα. Αυτά που έχετε θέλετε να τα κρατάτε όλα για σας και τους στενούς σας ανθρώπους και δεν σας αρέσει να μοιράζεστε με άτομα που είναι έξω από τον κύκλο σας. Τα χρήματα και όλα όσα σας ανήκουν, είναι σημαντικά για εσάς γιατί σας κάνουν να αισθάνεστε ασφαλείς.Θα περάσετε από πολλές αλλαγές στο θέμα των οικονομικών και των κατοχών, όπως θα κυμαίνεται και η αντιμετώπισή σας απέναντι σε αυτά.

Μπορείτε να αποκομίσετε κέρδη από την ενασχόλησή σας με το εμπόριο, τα ταξίδια και γενικά δουλειές και επενδύσεις που θα σας παρέχουν γρήγορα και άμεσα κέρδη. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, για να μην έχετε απώλειες εξ αιτίας των συναισθηματικών σας εναλλαγών.

ΕΡΜΗΣ στον 2ο Οίκο

Με τον Ερμή εδώ, ενδιαφέρεστε πολύ για ότι έχει σχέση με χρηματοδότηση, τα οικονομικά και την επέκτασή τους. Ο Ερμής δείχνει πως κατά πάσα πιθανότητα, η ικανότητά σας να αποκτάτε χρήματα εξαρτάται από τις διανοητικές σας ικανότητες, τις ικανότητες επικοινωνίας, τη νοημοσύνη σας. Έχετε μεγάλη επιχειρηματική ικανότητα και ότι έχει να κάνει με τη χρήση του μυαλού σας θα σας αποφέρει κέρδη, καθώς είστε ιδιαίτερα επινοητικοί. Έχετε την τάση να σκέφτεστε τα περισσότερα πράγματα με γνώμονα το τι θα αποκομίσετε. Οι διανοητικές σας ικανότητες, στρέφονται προς πρακτικές κατευθύνσεις και σας ενδιαφέρουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα των ιδεών σας. Το μυαλό σας είναι επικεντρωμένο στα οικονομικά και στο να βγάλετε χρήματα.

Τα επαγγέλματα που σας ταιριάζουν και θα σας βοηθήσουν να αποκομίσετε κέρδη είναι ο τομέας των πωλήσεων, γραμματειακή υποστήριξη, γενικά ότι έχει να κάνει με την προσωπική σας εργασία, η συγγραφή, οι επικοινωνίες. Μπορεί επίσης να συνεργαστείτε με συγγενείς σας.

Σκέφτεστε πρακτικά και συντηρητικά και βρίσκετε υγιείς και παραγωγικές ιδέες. Επίσης έχετε την τάση να προσδιορίζετε την αξία κάθε πράγματος πριν προβείτε σε κάποια αγορά. Πρέπει να προσέχετε να μην εμπλακείτε σε κομπίνες, είτε αυτές έχουν σαν αποδέκτη εσάς, είτε εσείς να είστε αναμεμιγμένοι.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ στον 2ο Οίκο

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης, εδώ στον 2ο Οίκο σας δίνει μια αγάπη για τα υπάρχοντα. Αντλείτε ευχαρίστηση στο να συλλέγετε όμορφα αντικείμενα και έργα τέχνης. Δίνει επίσης την τάση να ξοδεύετε αρκετά για ρομαντικές καταστάσεις ή αντίστροφα να απολαμβάνετε να ξοδεύουν πολλά για εσάς. Για σας η αγάπη και η φροντίδα πρέπει να εκφράζονται με απτές αποδείξεις. Εκτιμάτε την πολυτέλεια, την άνεση, την κομψότητα ιδιαιτέρως και εκτιμάτε τα όμορφα πράγματα. Είστε υπερβολικά κτητικοί με τους ανθρώπους που αγαπάτε και ότι σας ανήκει νιώθετε την ανάγκη να το προφυλάσσετε. Μπορεί να είστε κάπως μαλθακοί και πολυέξοδοι.

Η αγάπη που νιώθετε για τα πράγματα και τον υλιστικό κόσμο, είναι εντελώς φυσική για εσάς. Εκτιμάτε ότι είναι όμορφο και εκλεπτυσμένο. Η αίσθηση της γεύσης και της διάκρισης είναι εξαιρετική. Μαθαίνετε την αξία των χρημάτων νωρίς στη ζωή σας και έχετε ένα φυσικό ταλέντο στα οικονομικά. Αναζητάτε πάντα την ποιότητα όχι μόνο την εμφάνιση, όταν είναι να ξοδέψετε χρήματα. Πολλές από τις αγορές σας θα σας φανούν πολύτιμες, ιδιαίτερα τα έργα τέχνης. Έχετε επίσης ταλέντο στο να προσελκύετε τους πόρους που χρειάζεστε. Να είστε προσεκτικοί όμως για να μην ξοδεύετε τα χρήματά σας γρηγορότερα από ότι τα κερδίζετε. Περίπλοκοι και μυστηριώδεις συνεργάτες δεν σας προκαλούν καθόλου το ενδιαφέρον, όσο οι απλοί και γνήσιοι άνθρωποι. Στα συναισθήματά σας είστε σταθεροί και γενικά δεν δημιουργείτε εύκολα καινούργιες σχέσεις. Αν το κάνετε, τα αισθήματά σας θα αναπτύσσονται βαθμιαία.

Αν δεσμευτείτε, η αγάπη σας είναι μακράς διαρκείας και τα αισθήματά σας ειλικρινή. Έχετε ισχυρές αξίες και είναι δύσκολο στους άλλους να σας επηρεάσουν. Αισθησιακοί καθώς είστε, ο κόσμος της αφής και της όσφρησης είναι ο πιο ελκυστικός για εσάς. Ανέσεις, απολαύσεις, ότι προκαλεί τις αισθήσεις και ότι είναι ωραίο και φίνο είναι σημαντικά για εσάς και συνήθως τα αποκτάτε. Επαγγέλματα που σας ταιριάζουν είναι όσα έχουν να κάνουν με μουσική, τέχνη και ψυχαγωγία, ομορφιά, μόδα, εμπόριο. Προσελκύετε τα χρήματα και τα πλούτη και ο προσωπικός σας μαγνητισμός είναι πολύ ισχυρός. Γενικά θεωρείστε τυχεροί.

ΑΡΗΣ στον 2ο Οίκο

Ο Άρης εδώ, θεωρείται σχετικά ευνοϊκή τοποθέτηση, λόγω της δυναμικής του, για την απόκτηση χρημάτων. Εξ αιτίας όμως της παρορμητικής φύσης του, υπάρχει σπατάλη. Τα χρήματα πάνε κι έρχονται. Ο Άρης, σαν Πλανήτης της δράσης που είναι, σας δημιουργεί κάποιο προβλήματα στην εισροή χρημάτων και στο να τα κρατήσετε. Οπότε πρέπει να έχετε το νου σας να φυλάτε κάποιες οικονομίες, για τις δύσκολες ώρες, μιας και η αδυναμία σας είναι πως ξοδεύετε πάρα πολλά, με απερισκεψία. Φυσικά αν φανείτε λίγο συνετοί, μπορείτε να αποκτήσετε αρκετά.

Εσείς, οτιδήποτε σας ενδιαφέρει, θέλετε να το αποκτήσετε. Και θα δουλέψετε σκληρά για να το πάρετε. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μη σπεύδετε να αποκτάτε, οτιδήποτε σας μπει στο μάτι, αλλά να κάνετε επιλογές. Πρέπει να εξετάζετε λεπτομερώς αυτό που θέλετε και μετά να αποφασίζετε αν πραγματικά το θέλετε. Αυτή η ανάγκη να αποκτάτε ότι σας κάνει εντύπωση, σας δημιουργεί ισχυρό ένστικτο ιδιοκτησίας και οτιδήποτε πάει να μπει στο δρόμο σας που θα προσπαθήσει να σας εμποδίζει από την απόκτησή του, σας εξαγριώνει. Σε περίπτωση που σας παίρνουν κάτι χωρίς να σας ρωτήσουν, μπορεί πραγματικά να θυμώσετε και γίνεστε πολύ επιθετικοί, αν πειράξουν κάτι δικό σας. Θα πρέπει να μάθετε να είστε λιγότερο κτητικοί και εγωιστές. Γιατί τις περισσότερες φορές, «το δικό σας» και η ανάγκη σας για την περιφρούρησή του, μπορεί να σας προκαλέσει περισσότερο πόνο και προβλήματα, από την ίδια την ιδιοκτησία του και την απόλαυσή της.

Είστε ιδιαίτερα ενεργοποιημένοι σε ότι αφορά την απόκτηση χρημάτων και την αύξηση των πόρων σας, αλλά σε περίπτωση που ο Άρης δεν κάνει καλές όψεις έχετε την τάση να σκορπίζετε όσα έχετε κερδίσει. Ο αθλητισμός, κυβερνητικές εργασίες, στρατιωτικά και αστυνομικά επαγγέλματα, βιομηχανία, είναι τομείς που μπορούν να γίνουν πηγές εισοδήματος.

ΔΙΑΣ στον 2ο Οίκο

Ο Δίας θεωρείται ως ο Πλανήτης της καλής τύχης και της αφθονίας. Δυστυχώς όμως, πολλοί άνθρωποι με το Δία εδώ, βρίσκονται σε όχι και τόσο καλή οικονομική κατάσταση. Ο Δίας είναι ο πλανήτης που μας κάνει αισιόδοξους, να αισθανόμαστε τυχεροί. Και έτσι είναι βεβαίως, αφού όσοι έχουν το Δία εδώ, όποτε έχουν ανάγκη από χρήματα, τους εμφανίζονται ως δια μαγείας. Με το Δία στο δεύτερο, δεν θα πεινάσετε ποτέ, εκτός αν είστε τόσο ανεύθυνοι που κλωτσάτε την τύχη σας.

Η καριέρα σας, μπορεί να εξαρτηθεί από το ταλέντο σας να κατεβάζετε νέες ιδέες, να αντιδράτε άμεσα και να αρπάζετε τις ευκαιρίες. Δείχνει πλούτο, καλή τύχη, υλική ευημερία, ιδιαίτερα αν ο Δίας κάνει καλές όψεις. Σε περίπτωση όμως που οι όψεις είναι δυσαρμονικές, έχετε την τάση να είστε υπερβολικοί και μπορεί να ξοδέψετε όλα όσα έχετε κερδίσει. Μπορείτε να έχετε κέρδη από κληρονομιές, ή μέσω ατόμων που θα σας προσφέρουν περιουσία. Οι τραπεζικές εργασίες, διδασκαλία, νομικά επαγγέλματα, πωλήσεις, ταξιδιωτικά επαγγέλματα και σχέσεις με το εξωτερικό και γενικά ότι έχει να κάνει με την άνεση και την ευχαρίστηση άλλων ανθρώπων, είναι καλές πηγές εισοδήματος για εσάς.

ΚΡΟΝΟΣ στον 2ο Οίκο

Ο Κρόνος εδώ, διαμορφώνει τα θέματα του Οίκου με διάφορους τρόπους. Υπάρχει η περίπτωση να είστε από αυτούς τους ανθρώπους, που όσα κι αν έχετε, δεν σας είναι ποτέ αρκετά. Είστε αδικαιολόγητα απαισιόδοξοι για την ικανότητά σας να αποκτάτε χρήματα. Είστε οικονόμοι και μπορεί να γίνετε πλούσιοι, αλλά πάντα θα αισθάνεστε φτωχοί. Το αποτέλεσμα είναι να χάνετε τις απολαύσεις της ζωής. Μπορεί να ανήκετε στην περίπτωση που βάζετε την αξία της αίσθησης της ασφάλειας, πάνω από κάθε τι άλλο στη ζωή. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να επιλέγετε ασφαλείς δουλειές, όπως στο δημόσιο τομέα, ή σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με ελάχιστο ρίσκο και είστε υπερβολικά προσεκτικοί με τον τρόπο που κάνετε επενδύσεις.

Από την άλλη μπορεί να ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που απογοητεύονται και τα παρατάνε όλα. Ο Κρόνος δείχνει τι είναι αυτό που το οποίο σεβόμαστε σαν σημαντικό σε αυτή τη ζωή και προσπαθούμε να το θέσουμε υπό έλεγχο. Τόσο σημαντικό, που το φοβόμαστε και στο τέλος το διαλύουμε. Εδώ στον 2ο Οίκο, το σημαντικό για τον Κρόνο είναι τα χρήματα. Αν καταφέρετε να υπερνικήσετε τους φόβους σας θα συνειδητοποιήσετε πως αυτό που είναι σημαντικό εδώ, είναι η δική σας αίσθηση σχετικά με την ασφάλεια.

Είστε πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που επενδύετε αυτά που κερδίζετε. Είστε συντηρητικοί και προτιμάτε τις ασφαλείς επενδύσεις με χαμηλότερο κέρδος από τις παρακινδυνευμένες με υψηλό. Αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό, αναλόγως πως το βλέπει ο καθένας. Το πιο πιθανό για εσάς, είναι να έχετε πάντα μια σταθερή οικονομική κατάσταση, αλλά ποτέ δεν θα αυξήσετε ιδιαιτέρως τα κεφάλαιά σας, αφού δεν αναλαμβάνετε κανένα ρίσκο. Η ακίνητη περιουσία και η γη είναι καλή επένδυση για εσάς και έχετε πιθανότητες να έχετε τέτοιου είδους κληρονομιές. Το συμπέρασμα είναι πως είστε αδικαιολόγητα απαισιόδοξοι σχετικά με τις ικανότητές σας στα οικονομικά. Αποφύγετε την απαισιοδοξία και θα δείτε πως όλα πάνε μια χαρά.

Το μάθημα που θέλει να σας δώσει ο Κρόνος εδώ, είναι να μάθετε να μοιράζεστε τις κατοχές σας, αλλά και τα συναισθήματά σας. Αυτό όμως το χετε γενικά εσείς με τον Κρόνο στον 2ο Οίκο. Κάνετε οικονομία και στα χρήματα και στα συναισθήματά σας.

ΟΥΡΑΝΟΣ στον 2ο Οίκο

Ο Πλανήτης των απροσδόκητων γεγονότων στον 2ο Οίκο κάνει την οικονομική σας κατάσταση… απροσδόκητη. Τα χρήματα έρχονται ξαφνικά και μετά …τίποτα. Τα εισοδήματά σας, οι πόροι σας διακυμαίνονται εκ αιτίας ξαφνικών και απρόβλεπτων αλλαγών.

Αν έχετε μια δουλειά με σταθερό ωράριο, θα δείτε πως όλο κάτι θα συμβαίνει που θα εμποδίζει τη συνέπεια της σταθερής εργασίας. Αυτό μπορεί να είναι πως η εταιρεία που εργάζεστε μπορεί να κλίσει, να γίνει κάποια οικονομική ατασθαλία, ή απλά εσείς να καθυστερείτε συνεχώς στην προσέλευσή σας, ή να απολύεστε. Επειδή έχετε ισχυρή ανάγκη να είστε οικονομικά ανεξάρτητοι, οι τρόποι για να δείτε κάποια σταθερότητα στα οικονομικά και στην εργασία σας με τον Ουρανό εδώ, είναι να εργάζεστε σε δουλειές που έχουν σχέση με την υψηλή τεχνολογία, την ηλεκτρονική, την show biz ή να κάνετε κάποια δικιά σας δουλειά σε αυτούς τους τομείς, διότι είστε εξαιρετικά εφευρετικοί.

Η συμπεριφορά σας και η αίσθησή σας σχετικά με τα αποκτήματα, τις κατοχές και τα χρήματα, διαφέρει από του υπόλοιπου κόσμου. Μπορεί να πιστεύετε πως αυτά που έχετε, σας δεσμεύουν, σας περιορίζουν και υπονομεύουν την ελευθερία σας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πιθανόν να απομακρυνθείτε από τα υλιστικά αποκτήματα. Τα μοναδικά που θα θέλετε να έχετε, είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να έχετε τον ελεύθερο τρόπο ζωής που επιθυμείτε. Αν πιστεύετε πως αυτή σας η αίσθηση υποστηρίζει έναν ιδιόμορφο τρόπο ζωής που επιθυμείτε, δεν θα έχετε πρόβλημα να ζήσετε με έναν γνήσιο και με εκκεντρικό τρόπο τη ζωή σας. Προσέξτε όμως, γιατί εάν ο Ουρανός έχει άσχημες όψεις είστε απερίσκεπτοι με τα οικονομικά σας Πρέπει να είστε συνετοί, για να αποφύγετε την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει όλες τις οικονομικές σας υποθέσεις.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 2ο Οίκο

Με τον Ποσειδώνα εδώ, το πιο πιθανόν για εσάς είναι να έχετε πλήρη σύγχυση σχετικά με τα χρήματα, τα οικονομικά θέματα και τις ιδιοκτησίες. Πιθανόν όλα αυτά να μην σας λένε τίποτα. Η μπορεί πάλι να μην βρίσκετε τον τρόπο να τα χειριστείτε ρεαλιστικά και αποτελεσματικά Το πιο πιθανό είναι να ψάχνετε διαρκώς τα χρήματά σας, που κάπου εδώ ήταν πριν από λίγο. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε, είναι να μεταχειριστείτε τα οικονομικά σας, σαν να άνηκαν σε κάποιον άλλον. Έτσι θα τα προσέχετε περισσότερο.

Υπάρχει περίπτωση να αισθάνεστε κάποια ενοχή σχετικά με τα χρήματα, να τα θεωρείτε βρώμικα ή πως δεν αξίζετε να είστε πλούσιοι. Περιέργως, μερικοί με τον Ποσειδώνα εδώ, μπορούν να συλλάβουν οικονομικά σχέδια μεγάλης κλίμακας, μιας και ο Ποσειδώνας είναι ο Πλανήτης της φαντασίας. Μπορείτε να βγάλετε χρήματα μέσω καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών εργασιών, από την ιατρική ή την κοινωνική εργασία, τα ποτά, το χορό ή κάποιο εντελώς ασυνήθιστο επάγγελμα. Ο Ποσειδώνας, αντιπροσωπεύει επίσης τα φάρμακα και τα ναρκωτικά. Αν έχετε μια τάση για κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να κινηθείτε εντός νομικών πλαισίων, μιας και ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθείτε σε μια άλλη Ποσειδώνια τοποθεσία, τη φυλακή.

Είστε πολύ ιδεαλιστές σε ότι αφορά τις κατοχές σας, τα χρήματα ακόμα και στον τρόπο που ζείτε. Εάν ο Ποσειδώνας δέχεται άσχημες όψεις θα εξαπατηθείτε και από τους άλλους, αλλά και από τον ίδιο σας τον εαυτό. Η κρίση σας σχετικά με τα οικονομικά, δεν είναι πολύ καλή και καλό θα ήταν να μην χρεώνεστε σε τράπεζες ή σε άλλους. Όλα αυτά βέβαια, δεν σημαίνουν πως εσείς δεν θα έχετε οικονομικές επιτυχίες. Το πιο πιθανόν είναι αυτές να σας έρχονται εντελώς αναπάντεχα με περίεργο τρόπο και το ίδιο αναπάντεχα όλες οι ευκαιρίες να εξαφανίζονται.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ στον 2ο Οίκο

Ο Πλούτωνας είναι ένας Πλανήτης των άκρων. Η όλα ή τίποτα. Επίσης είναι ο Πλανήτης που να φορτίζει με εμμονές και εδώ, στον 2ο Οίκο, μπορεί αυτές οι εμμονές να έχουν σχέση με τα χρήματα και τα αποκτήματα. Φτάνοντας στο άλλο άκρο, υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιείτε τα χρήματα, λες και δεν έχουν καμία αξία. Ο Πλούτωνας δημιουργεί την απόλυτη ή καθόλου δέσμευση. Όσοι έχετε εδώ τον Πλούτωνα, μην επαναπαύεστε, με τις πηγές εσόδων σας. Μπορεί να αυξάνονται, ή να εξαφανιστούν εντελώς, οπότε συνεχίστε τη δουλειά. Ο Πλούτωνας σας κάνει υπεύθυνους και σταθερούς. Από την άλλη δίνει υπερβολική κτητικότητα και για τα πράγματα και για τους ανθρώπους. Η συμπεριφορά σας όμως απέναντι σε αυτά κατά την διάρκεια της ζωής σας θα εναλλάσσεται, όπως και η τύχη σας. Η ενέργεια του Πλούτωνα στον 2ο Οίκο, δείχνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε μεγάλες προκλήσεις και ακραίες εμπειρίες σχετικά με τη φύση και τη σημασία των χρημάτων. Μπορεί να αρνηθείτε παντελώς τις υλικές απολαύσεις και την ιδιοκτησία ή να σας γίνει εμμονή με την απόκτηση, την ιδιοκτησία και τη συσσώρευση. Το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, μπορεί να σας σπρώξει να κάνετε μεταμορφώσεις στη ζωή σας.

Η υλική επιτυχία μπορεί να σας ανυψώσει οικονομικά, και συγχρόνως να βελτιώσει και την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας. Μπορείτε να προσελκύσετε τους οικονομικούς πόρους σας μέσω επαγγελμάτων που έχουν να κάνουν με θεραπείες και οποιοδήποτε μετασχηματισμό . Έχετε εύνοια από κληρονομιές. Σας αρέσει να μοιράζεστε, αλλά σίγουρα δεν επιθυμείτε να μοιράζεστε τα πάντα. Και … προσοχή, εάν ποτέ χρησιμοποιήσετε όχι και τόσο νόμιμους τρόπους για να αποκτήσετε πλούτη, υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθείτε και να χάσετε τα πάντα, αλλά έστω κι έτσι πάλι θα σας δοθεί η ικανότητα να ορθοποδήσετε.

Πηγές
astrology reading in a fine art personalized book-astrology books
weeklyhoroscope.com/AstrologicalLibrary
www.astrology-Astrological Houses
WidgetsWorld.co.uk
artcharts astrology & numerology charts & reports
skyviewzone.com/The Houses of the Horoscope

 

Μαρία Ψωμά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments