Thursday, March 28, 2024
Μεταφράσεις Μεταφράσεις (πρόγνωση)
πλανητικοί κύκλοι

Οι Πλανητικοί κύκλοι – μέρος 2ο

0
0 0 votes
Article Rating

Ο Προοδευμένος Ήλιος: Πλανητικές Όψεις και οι οίκοι του Ωροσκοπίου

«Ζούμε σε μια χρονική περίοδο μεγάλης κρίσης για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ζητήματα ειρήνης και πολέμου, ανέχειας και αφθονίας, φυλετικών, πολιτικών και βιομηχανικών αντιπαραθέσεων καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε συνεχώς. Οι θρησκευτικοί διαχωρισμοί και η σύγκρουση μεταξύ νεότητας και ωριμότητας φαίνεται να κυριαρχούν, και κάτω από όλα αυτά υπάρχει, λανθάνουσα, η βασική διαμάχη μεταξύ των υλικών και πνευματικών αξιών, του ενδιαφέροντος μόνο για τον εαυτό μας απέναντι στην κοινωνική προσφορά. Ακόμη, υπάρχει και η παγκόσμια διαπίστωση ότι το ανθρώπινο είδος εισέρχεται σε μια Νέα Εποχή. Αμέτρητες κινήσεις που βασίζονται στο κοινό καλό προσπαθούν να κάνουν καλύτερο τον κόσμο ενώ μεγαλώνει και η αναγνώριση του πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ενότητα.»

“World Service through the Power of thought”
Εκδόθηκε από “The Lucis Trust”

Στην έκδοση του προηγούμενου μήνα του περιοδικού “Dell HOROSCOPE” συζητήσαμε τη φύση του προοδευμένου Ήλιου και τα αποτελέσματά του μέσω των ζωδίων. Αυτό το μήνα θα επεκταθούμε στην κατανόηση αυτού του πολύ σημαντικού πλανητικού κύκλου εξετάζοντας τον προοδευμένο Ήλιο καθώς κινείται μέσα στους οίκους του ωροσκοπίου και σχηματίζει όψεις με τους γενέθλιους πλανήτες. Είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε ότι πάντα συγκρίνουμε τον προοδευμένο Ήλιο με τους οίκους και τις θέσεις των πλανητών του γενέθλιου ωροσκοπίου. Η σχέση του προοδευμένου Ήλιου με τους οίκους και τις πλανητικές θέσεις στο ίδιο το προοδευτικό ωροσκόπιο, είναι μακράν μικρότερης σημασίας.

Ο προοδευμένος Ήλιος αντιπροσωπεύει μια βασική αρχή ζωτικότητας και ενεργητικής διέγερσης. Χαρακτηρίζεται θεμελιωδώς ως η «κινητήρια μηχανή» της αίσθησης της ύπαρξης και τροφοδοτεί με καύσιμα το Εγώ καθώς αυτό δρά και αντιδρά στο περιβάλλον. Όταν και όπου αυτός αγγίζει έναν πλανήτη μέσω μιας όψης ή μετακινείται μέσω ενός δεδομένου γενέθλιου οίκου, δίνει έμφαση στη φύση και στις υποθέσεις αυτού του σώματος (πλανήτη) ή αυτής της αστρολογικής κατοικίας (οίκος). Θα το κάνει αυτό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και επομένως αποτελεί μείζονος και αξιοσημείωτης σημασίας επιρροή στη ζωή κάποιου. Ο αστρολόγος πρέπει να σημειώσει ότι ο Ήλιος χρειάζεται ένα χρόνο για να διανύσει μία μοίρα του ζωδίου. Καθώς η τροχιά επιρροής του κάθε πλανήτη είναι κατά μία μοίρα συγκλίνουσα και κατά μισή μοίρα αποκλίνουσα, αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της παρουσίας του προοδευμένου Ήλιου σε σχέση με έναν γενέθλιο πλανήτη διαρκούν για περίπου ενάμιση χρόνο. Η διάρκεια των επιδράσεων όσον αφορά τους οίκους είναι πολύ μεγαλύτερη. Όπως αναφέραμε και στο άρθρο του προηγούμενου μήνα, ο Ήλιος χρειάζεται τουλάχιστον δώδεκα έως και πενήντα χρόνια για να μετακινηθεί μέσα σε έναν οίκο, πράγμα που εξαρτάται και από το μέγεθός του. Ο μέσος όρος του είναι τριάντα χρόνια. Επομένως, δεδομένης της μέσης διάρκειας ζωής ενός ανθρώπου, αυτός θα βιώσει την μετακίνηση του Ήλιου μέσα από δύο ή τρείς ή (σπάνια) τέσσερις οίκους του γενέθλιου χάρτη του.

Αναλυτικά, η επίδραση του προοδευμένου Ήλιου σε κάθε οίκο, είναι η ακόλουθη

1ος ΟΙΚΟΣ
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης χρονικής περιόδου, θα είστε πρωταρχικά συγκεντρωμένοι στο να διαμορφώσετε και να μελετήσετε την αίσθηση του ποιοί είστε. Θα λέγαμε ότι είναι μια περίοδος της ζωής που «χτίζετε την ταυτότητά σας». Ο Ήλιος αναδύθηκε από το Δωδέκατο Οίκο, μια εμπειρία ζωής πολύ περισσότερο ομαδική παρά ατομική. Βρίσκεσθε σε ένα χρονικό διάστημα που είναι πολύ σημαντικό να πάψετε να νιώθετε αβεβαιότητα. Ενδιαφέρεσθε λιγότερο για αυτά που επιτυγχάνετε και πολύ περισσότερο για το γεγονός πως είστε ένας άνδρας ή μια γυναίκα που πραγματικά πετυχαίνει κάτι.

2ος ΟΙΚΟΣ
Είναι μείζονος σημασίας για σας τώρα να είστε ξεκάθαροι για τις αξίες στη ζωή σας και για την ορθή χρήση των προσωπικών σας ταλέντων και πόρων. Ο Ήλιος βρίσκεται σε μια τέτοια θέση που σας αφυπνίζει ώστε να δείτε αυτά που πραγματικά έχετε ή δεν έχετε για να πετύχετε στη ζωή σας. Αυτά φυσικά αναφέρονται σε κάτι παραπάνω από χρήματα και υλικά αγαθά. Είναι πρωταρχική η αίσθηση του τι αξίζουμε για να μπορέσουμε να καθορίσουμε τις αληθινές μας αξίες στη ζωή τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους. Μολονότι τα χρήματα θα είναι εξαιρετικά σημαντικά για εσάς σε αυτή τη φάση, οι εμπειρίες αυτής της περιόδου θα σας κάνουν να εξετάσετε σε βαθύτερο επίπεδο την προσωπική σας αξία καθώς και να εκτιμήσετε το πόσο σωστά διαχειρίζεσθε τους πόρους σας σε όλα τα επίπεδα.

3ος ΟΙΚΟΣ
Το πώς σχετίζεσθε με τον άμεσο κόσμο γύρω σας, ο τρόπος που επικοινωνείτε με τα μέλη της οικογένειά σας και τους στενούς σας φίλους είναι δραστηριότητες που θα χαρακτηρίσουν τη διάρκεια αυτών των ετών. Είναι μια περίοδος της ζωή σας που αρχίζετε να βλέπετε πίσω από τον εαυτό σας και πειραματίζεστε με τις κοινωνικές επαφές και σχέσεις μέσα στο περιβάλλον σας. Είναι επίσης μια περίοδος που ίσως αρχίζετε να αναζητάτε πιο ειδικά εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα, ενδιαφέροντα που θα σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε στον εαυτό σας και να εδραιώσετε τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνείτε με τους άλλους. Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυτή τη φάση με αυξημένη δραστηριότητα και περιέργεια.

4ος ΟΙΚΟΣ
Αυτή η θέση είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με την οικογένεια. Παρόλο που για τους περισσότερους από εμάς, ο προοδευμένος Ήλιος στον τέταρτο οίκο σχετίζεται με την οικιακή μας ζωή, τους γονείς και το «σπίτι», το νόημά του είναι πολύ βαθύτερο από αυτά. Ο τέταρτος οίκος είναι ο τόπος που αγκυροβολεί και εντάσσεται μια προσωπικότητα και γιΆ αυτό γίνεται κάτι σαν το σπίτι της ψυχής. Είναι συνεπώς ένα διάστημα της ζωής που το άτομο τείνει να γίνει πιο σκεφτικό και δεν φαίνεται ιδιαίτερα κοινωνικό. Η τάση αυτή συνοψίζεται στη φράση: «μαθαίνω τον εαυτό μου» και έτσι κάποιος δοκιμάζει να βρεί το βάθος μιας πιο εσωτερικής επαφής που δεν είχε βιώσει πρωτύτερα. Είναι ένα μέρος δραστικής εσωτερικής ενδυνάμωσης.

5ος ΟΙΚΟΣ
Αυτός είναι ζωδιακά ο «οίκος της διασκέδασης». Έρχεσθε τώρα αντιμέτωποι με μια περίοδο της ζωής σας κατά την οποία έχετε την τάση να ανακαλύπτετε τις δημιουργικές σας ικανότητες με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο πέμπτος οίκος είναι η παραδοσιακή κατοικία του Ήλιου και συνήθως η ηλιακή δύναμη είναι ευτυχισμένη όταν επιστρέφει σπίτι. Μπορείτε λοιπόν να περιμένετε να λάβετε πιο ζεστές εμπειρίες και ευκαιρίες διασκέδασης από τη ζωή όπως και πολλές περιπέτειες που θα σας κάνουν να νιώθετε ζωντανοί. Φυσικά ο Ήλιος δε θα λάμπει για τα επόμενα δεκαπέντε η πενήντα χρόνια που θα διασχίζει αυτόν τον οίκο. Υπάρχουν συννεφιασμένες μέρες, ακόμα και σκοτεινά χρόνια χωρίς να έχει σχέση το πού είναι τοποθετημένος ο Ήλιος – το ωροσκόπιο εξάλλου είναι κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο. Αλλά μπορούμε να πούμε αυτό: είναι μια πολύ τυχερή τοποθέτηση, μπορεί να φέρει επιβραβεύσεις (ή προκλήσεις) σχετικές με παιδιά ή με άλλα είδη της δημιουργικής μας αυτοέκφρασης.

6ος ΟΙΚΟΣ
Εισέρχεσθε σε μια περίοδο τώρα, κατά την οποία η αυτοβελτίωση γίνεται ο πρωταρχικός στόχος της ζωής σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της απόκτησης εκείνων των εργαλείων, τεχνικών, διαδικασιών και μεθοδολογιών που εξυπηρετούν την τελειοποίηση των ταλέντων που ανακαλύφθηκαν και εξερευνήθηκαν κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Ήλιου από τον προηγούμενο οίκο. Αυτή η τελειοποίηση μπορεί επίσης να επεκταθεί και στον τομέα της υγείας, καθώς πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι όταν ο Ήλιος διανύει τον έκτο οίκο, η φυσική και ψυχολογική τους κατάσταση είτε βελτιώνεται είτε επιδεινώνεται ανάλογα με τις όψεις που κάνει ο Ήλιος από αυτή τη θέση. Θα εξετάσουμε συνοπτικά μερικές από αυτές τις αστρολογικές συνθήκες στο επόμενο μέρος του άρθρου.

7ος ΟΙΚΟΣ
«Σχέσεις» είναι η λέξη κλειδί όταν ο Ήλιος κυριαρχεί σε αυτή τη θέση. Αυτή είναι η στιγμή της ζωής που η δυναμική του γάμου και της συνεργασίας αυξάνεται σε σημασία. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις στενές, προσωπικές επαφές αλλά και με τον τρόπο που το άτομο δημιουργεί, υποστηρίζει ή καταστρέφει συνεργασίες γενικότερα. Εάν ο σκοπός του προοδευμένου Ήλιου στον πρώτο οίκο ήταν να σταθεροποιήσει/εδραιώσει την αίσθηση του εαυτού, ο λόγος ύπαρξης της τοποθέτησης στον έβδομο οίκο είναι να κάνει το άτομο να κατανοήσει την έννοια άλλος. Η ζωή είναι δούναι και λαβείν, συμβόλαια για να έχεις και να μοιράζεσαι. Σε αυτού του είδους τις ανταλλαγές δίνεται τώρα έμφαση και γύρω από τέτοιες υποθέσεις θα κινείται το άτομο για πολλά, πολλά χρόνια ακόμη.

8ος ΟΙΚΟΣ
Το προοδευμένο πέρασμα του Ήλιου μέσα από αυτό τον οίκο σηματοδοτεί μια από τις σημαντικότερες μεταβάσεις της ζωής. ΄Ενας από τους θεμελιώδεις σκοπούς του Όγδοου οίκου είναι να προκαλέσει το θάνατο των δομών του Εγώ, έτσι ώστε να διαλυθούν οι μή αναζωογονημένες πλευρές της προσωπικότητας για να επιτρέψουν στη ζωή της ψυχής να προχωρήσει με λιγότερα εμπόδια. Επομένως, ο Όγδοος είναι ένας οίκος απώλειας και η βαθύτερη λειτουργία του είναι να μας φέρει πιο κοντά στο νόημα της ύπαρξης – την αυξημένη συνείδηση. Μερικοί άνθρωποι συνειδητοποιούν τις πιο ανεπαίσθητες και μεταφυσικές πραγματικότητες της ζωής όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Σαν αποτέλεσμα πολλοί βρίσκουν το Δρόμο τους. Το ξεκλείδωμα ενός τέτοιου θησαυρού μπορεί βραχυπρόθεσμα να κοστίζει αλλά οι ανταμοιβές του είναι αιώνιες.

9ος ΟΙΚΟΣ
Αυτή είναι μια ακόμη αγαπημένη θέση για να ρίξει ο Ήλιος το φώς του. Αυτή είναι μια μακριά φάση της ζωής κατά τη διάρκεια της οποίας διευρύνουμε το όραμά μας για τις γήινες όσο και για τις πνευματικές μας ικανότητες. Η Υψηλή Μόρφωση περιμένει εδώ. Μέσα από αυτές τις προσπάθειες αυτό-ανακάλυψης μπορεί να ξεκλειδώσουμε πόρτες που θα μας αποκαλύψουν τεράστιες συλλογικές αλήθειες και παγκόσμιες αντιλήψεις. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν πως ο Δρόμος του Πνεύματος για τον οποίο είχε γίνει μια νύξη στον όγδοο οίκο, παίρνει μια πιο στερεά μορφή καθώς ο Ήλιος διανύει τον ένατο οίκο. Συχνά νομίζουμε ότι οι ευκαιρίες για ταξίδια στο εξωτερικό έρχονται σε μας, ειδικά όταν αυτές οι εξορμήσεις συνοδεύονται από μια παρότρυνση για έναν βαθύτερο και πιο εσωτερικό σκοπό. Καθώς ο ένατος οίκος συνδέεται και με το νόμο, μερικά άτομα ίσως έρθουν σε αντιπαράθεση με το Νομικό Σύστημα της εκάστοτε χώρας, ενώ άλλοι θα έρθουν σε επαφή με εκείνους τους Νόμους της Ζωής που ξεπερνούν την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

10ος ΟΙΚΟΣ
Αυτή είναι μια τοποθέτηση που πραγματικά αξίζει τον κόπο, ειδικά όταν τύχει να συμβεί αργά στη ζωή μας γιατί δείχνει το αποκορύφωμα των προσπαθειών. Επομένως, αν δουλέψουμε επιμελώς στα πρώτα μας χρόνια, όταν ο προοδευμένος Ήλιος θα διασχίσει τον Δέκατο οίκο θα μας φέρει τις ανταμοιβές που τόσο αξίζουμε. Εάν αυτό το πέρασμα του Ήλιου συμβεί ενώ είμαστε σε μικρότερη ηλικία, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις απαιτήσεις που έχει η κοινωνία από εμάς, δομώντας τις προσπάθειές μας με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουμε σωστές συνήθειες και να αναλάβουμε τις ευθύνες που πρέπει. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως της ηλικίας μας, αυτή είναι μια περίοδος που πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας προς τα έξω ώστε να δούμε με ποιόν τρόπο η συμμετοχή μας στην κοινωνία μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο βοηθητική και χρήσιμη για όλους. Πολύ συχνά, είναι μια περίοδος κατά την οποία είτε οι επαγγελματικές ευκαιρίες αγγίζουν ένα πολύ υψηλό σημείο, είτε ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες απρεπειών του παρελθόντος.

11ος ΟΙΚΟΣ
Όσα πετύχαμε και σταθεροποιήσαμε με μεγάλη προσπάθεια, όπως μας είχε υποδειχθεί από τον προηγούμενο οίκο, ήρθε η ώρα να τεθούν σε εφαρμογή μέσω της ομαδικής εργασίας ανθρωπιστικής φύσης, καθώς ο Ήλιος φτάνει στον Ενδέκατο οίκο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως οι δημόσιες υποθέσεις, οι οργανισμοί και η διάδοση πληροφοριών είναι οι δραστηριότητες που τους απασχολούν κατά τη διάρκεια αυτής της μακριάς περιόδου της ζωής τους. Οι φιλίες και η συμμετοχή στη δημιουργία δικτύων από όμοια σκεπτόμενους ανθρώπους αποτελούν επίσης δημιουργικές εκφράσεις της ενέργειας της ζωής μας όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ο Ενδέκατος οίκος μας προσκαλεί να πειραματιστούμε και να αποδράσουμε από τα παλιά, συνηθισμένα μας πρότυπα, για νέες λεωφόρους αυτό-εξερεύνησης και ιδιαίτερα όπου εμπλέκονται ενδιαφέροντα άτομα.

12ος ΟΙΚΟΣ
Η απομόνωση συχνά κυριαρχεί στη ζωή μας όσο ο προοδευμένος Ήλιος διανύει τον συγκεκριμένο οίκο. Ανεξαρτήτως του πόσο δραστήριοι μπορεί να είστε εξαιτίας του επαγγέλματος ή των ευθυνών της ζωής σας, ο προοδευμένος Ήλιος στο Δωδέκατο απαιτεί να ξοδέψετε χρόνο μόνοι σας για να διερευνήσετε τον εαυτό σας και να ανακλύψετε την εσωτερική σας αλήθεια. Είναι λοιπόν μια περίοδος η οποία μπορεί να διαφέρει μεταξύ της απόγνωσης – όταν δεν ανακαλύψετε κάτι – και του ενθουσιασμού, όταν έρχεστε σε επαφή με την «αλήθεια που ξεπερνά κάθε αντίληψη». Πολλοί άνθρωποι με αυτή την τοποθέτηση ανακαλύπτουν μια ειλικρινή ανάγκη τους να βοηθήσουν τους αβοήθητους. Έτσι, ίσως προσφερθούν να δουλέψουν εθελοντικά σε νοσοκομεία ή φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αυτός, είναι επιπλέον ένας οίκος έρευνας, εργαστηρίων και βιβλιοθηκών καθώς επίσης και απόκρυφων ασύλων. Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τέτοιους χώρους είναι κάτι συνηθισμένο κατά τη διέλευση του προοδευμένου Ήλιου από αυτή την κατοικία.

Οι όψεις του Προοδευμένου Ήλιου

Ο χώρος δεν μου επιτρέπει να υπεισέλθω σε μια μακροσκελή περιγραφή όλων των εκατοντάδων πιθανών όψεων που μπορεί να δημιουργήσει ο προοδευμένος Ήλιος στη διάρκεια μιας ζωής. Αυτό που ακολουθεί είναι ένας λακωνικός οδηγός λέξεων – κλειδιά που μπορεί να κατευθύνει τον αναγνώστη να προχωρήσει σε μια πιο εκτεταμένη εξερεύνηση του θέματος. Στα αποσπάσματα που ακολουθούν, παρακαλώ σημειώστε πως οι υποδείξεις που αναφέρονται κάνουν λόγο για τον ενεργητικό κανόνα (energetic principle) που αφορά τον προοδευμένο Ήλιο και το γενέθλιο πλανήτη. Αυτός ο κανόνας προσδιορίζεται από την παρακάτω άποψη, ως εξής:

Είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε ότι όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε Σύνοδο με κάποιον πλανήτη, ενδυναμώνει τη φύση του (πλανήτη). Όταν ο Ήλιος κάνει όψη τετραγώνου, ανατρέπει και περιορίζει την έκφραση ενός πλανήτη, ενώ όταν αντιτίθεται φέρνει καλύτερη επίγνωση/συνείδηση της φύσης του πλανήτη που βρίσκεται σε αντίθεση με αυτόν, αλλά όχι χωρίς μια βέβαιη αίσθηση διαμάχης. Από την άλλη πλευρά, όταν ο προοδευμένος Ήλιος σχηματίζει εξάγωνο με κάποιον πλανήτη, προσθέτει μια δημιουργική δυναμική ενώ παράλληλα καταπραϋνει και διευκολύνει την έκφραση της ενέργειας του συγκεκριμένου πλανήτη. Το τρίγωνο του προοδευμένου Ήλιου με έναν πλανήτη ενισχύει πάρα πολύ την ικανότητα του πλανήτη για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με τον Γενέθλιο Ήλιο
Αυτές οι όψεις εμπλέκονται απευθείας με τη βασική ενέργεια ζωής κάποιου και τις ενεργητικές του δυνατότητες. Επηρεάζει τη γενικότερη υγεία ενός ατόμου και την ευεξία του. Επιπλέον, μιλούν και για σημαντικές ανδρικές φιγούρες στη ζωή κάποιου.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με τη Γενέθλια Σελήνη
Αυτές οι επαφές διεγείρουν ενστικτώδη, συναισθηματικά και υποσυνείδητα μέρη της ζωής μας. Επηρεάζουν την παρόρμησή μας να έρθουμε σε επαφή και να εκπληρώσουμε τις βαθύτερες ανάγκες μας. Συχνά, οι προοδευμένες όψεις Ήλιου – Σελήνης αναφέρονται στην οικογένειά μας, στην οικιακή μας ζωή και στις γυναίκες που είναι σημαντικές για εμάς.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με το Γενέθλιο Ερμή
Μια διέγερση της επιθυμίας για μάθηση και της ανάγκης να μεταδόσουμε στον κόσμο γύρω μας αυτό που σκεφτόμαστε. Η πιθανότητα για κοντινά ταξίδια ή επιμορφωτικές εμπειρίες εναρμονίζονται κυρίως με τις ευκαιρίες για εργασία. Τα αδέρφια (ή οι φίλοι τους οποίους βλέπουμε σαν αδέρφια) μπορούν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στις ζωές μας αυτή την περίοδο.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με τη Γενέθλια Αφροδίτη
Η επιθυμία για ευχαρίστηση αυξάνεται. Υπάρχει σχεδόν πάντα, η ανάγκη να μοιραστούμε αυτή την ευχαρίστηση με ένα «ιδιαίτερο πρόσωπο». Την έλλειψη ενός τέτοιου ανθρώπου σε αυτή τη φάση μπορεί να τη βιώσουμε πιο έντονα από ότι σε άλλες φάσεις της ζωής μας. Χρήματα, οικονομικά και προσωπικοί πόροι είναι σημαντικόι παράγοντες τώρα.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με το Γενέθλιο Άρη
Ψάχνουμε τρόπους για να εξελιχθεί η ημερήσια διάταξή μας. Υπάρχει η ανάγκη για εμάς να ανοίξουμε ένα νέο μονοπάτι για την έκφραση της φύσης των επιθυμιών μας ή τους άμεσους στόχους μας. Διαμάχες εμφανίζονται όταν άλλοι φαίνεται ή μπαίνουν όντως στο δρόμο μας.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με το Γενέθλιο Δία
Η επιθυμία να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας (όπως και το «σωσίβιο» γύρω από τη μέση μας!) είναι τυπική εμπειρία όταν ο Δίας διεγείρεται από τον Ήλιο. Έχουμε ανάγκη να μετακινηθούμε από έναν μικρότερο σε ένα μεγαλύτερο κύκλο. Η Υψηλή Μόρφωση και/ή τα ταξίδια στο εξωτερικό βρίσκονται συχνά στην καθημερινότητά μας.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με το Γενέθλιο Κρόνο
Η σχέση με τις Αρχές ή με ανθρώπους που κατέχουν εξουσία (συχνά αναφερόμαστε στο αφεντικό, στον πατέρα ή τον παππού) δείχνει να κυριαρχεί στη ζωή κάποιου. Υπάρχει η ανάγκη για κάποιον να σταθεροποιήσει την αίσθηση της δικής του εξουσίας ή την περιοχή ειδίκευσής του όσον αφορά την καριέρα και το επάγγελμα. Εμπόδια ή επιβραβεύσεις προκύπτουν είτε γιατί αποφύγαμε, είτε γιατί εκπληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τις ευθύνες μας.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με το Γενέθλιο Ουρανό
Υπάρχει η επιθυμία να αποδράσουμε από τη ρουτίνα, να πετάξουμε τα παλιά πρότυπα, και να προχωρήσουμε σε μια καινούρια κατεύθυνση στη ζωή καθώς η ανάγκη να γίνουμε «κάτι παραπάνω από τον πραγματικό μας εαυτό» παίρνει προβάδισμα. Μποέμ ή ασυνήθιστοι άνθρωποι είναι πιθανό να εισβάλλουν στο περιβάλλον μας. Η Τεχνολογία επίσης φαίνεται να κυριαρχεί.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με το Γενέθλιο Ποσειδώνα
Αυξημένη ευαισθησία σημαδεύει τη ζωή και συχνά εμφανίζεται μια μεγαλύτερη ανησυχία για τους άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί ακόμη να οδηγήσει και στη μείωση των φυσικών ορίων τα οποία μάλλον ανατρέπονται. Συχνά, όταν ο Ήλιος διεγείρει τον Ποσειδώνα αυτό οδηγεί σε μια αύξηση των πνευματικών αναζητήσεων ή μπορεί να αυξήσει τις τάσεις να υποσκάπτουμε ή να καταστρέφουμε τον εαυτό μας.

Προοδευμένος Ήλιος σε όψη με το Γενέθλιο Πλούτωνα
Βαθιές και έντονες αλλαγές έρχονται με αυτή την όψη. Έχετε την ανάγκη να εμβαθύνετε στην ανάμειξη και αποκάλυψη των πιο απόκρυφων πλευρών των περιοχών που επηρεάζει ο Πλούτωνας στο χάρτη σας, και ιδιαίτερα όσες είναι τοποθετημένες στον οίκο του γενέθλιου Πλούτωνα ή σε οίκο/οίκους που κυβερνά ο Πλούτωνας στο ωροσκόπιο.

Συγγραφέας: Alan Oken
Πρωτότυπος τίτλος: Planetary circles, part 2 – The Progressed Sun and the signs of the Zodiac
Πηγή: Περιοδικό Dell Horoscope (Μάιος 2003) – Κατόπιν άδειας.

Μετάφραση – Απόδοση: Αγγελική Δ.
(κατόπιν έγγραφης άδειας του συγγραφέα).

Διαβάστε και το πρώτο μέρος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x