0 0 votes
Article Rating

 Σίγουρα πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί να ασχοληθεί ένας αστρολόγος με το ζήτημα του οργασμού και ίσως κάποιοι άλλοι να σκεφτούν πως αυτά δεν είναι θέματα με τα οποία θα πρέπει να ασχολούμαστε. Επίσης μπορεί κάποιοι να βλέπουν  αυτό το θέμα μάλλον με μία έλλειψη σοβαρότητας, βλέποντας το σαν ένα ακόμη ανάλαφρο/εμπορικό θέμα που σκοπό έχει την πρόκληση. Το βασικότερο όμως είναι ότι οι περισσότεροι δεν βλέπουν πως πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που παρουσιάζεται στη ζωή ενός ατόμου και ειδικά αυτήν την περίοδο.

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, πάρα πολλοί άνθρωποι έρχονται και μοιράζονται με εμένα τα προβλήματά τους και από τις εκμυστηρεύσεις τους φαίνεται ότι από τα μεγαλύτερα ζητήματα που τους απασχολούν (αν όχι το μεγαλύτερο) είναι η έλλειψη σεξουαλικής ολοκλήρωσης την οποία και βιώνουν. Θα πρέπει εδώ να αναφέρω ότι αν και πολλοί νομίζουν ότι από αυτούς που με επισκέπτονται είναι πιο πολύ γυναίκες αυτές που αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα στο συγκεκριμένο θέμα, τελικά περισσότεροι είναι οι άνδρες.

Θα μου πείτε και τι μπορεί να κάνει ένας αστρολόγος, ο αστρολόγος δεν μπορεί να κάνει τίποτα όταν ήδη το πρόβλημα έχει βγει προς τα έξω, εκεί πια η λύση πρέπει να αναζητηθεί μέσω κάποιου ψυχολόγου που έχει ειδικευτεί στην σεξολογία. Ο αστρολόγος όμως μπορεί να βρει πολλά στοιχεία γύρω από τους λόγους που μπορεί να παρουσιαστούν αυτά τα προβλήματα και ίσως, αν ο ενδιαφερόμενος επισκεφτεί τον αστρολόγο νωρίτερα, να μπορεί να τον προειδοποιήσει ότι ενδέχεται (είτε διαβλέποντας κάποια γενέθλια τάση είτε λόγω κάποιας άλλης αστρολογικής εφαρμογής) να χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάποια πτώση ζωτικότητας και μία περίοδο σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

 

Παράγοντες προβληματικού οργασμού

Πολλοί είναι αυτοί που μπορεί να πουν ότι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος δεν καταφέρνει να απολαύσει τον οργασμό ίσως είναι κατά βάση ψυχολογικοί, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα δημιουργείται από καθαρά βιολογικούς παράγοντες: συνήθως παρουσιάζεται πρόβλημα στους νευροδιαβιβαστές αλλά και στις ορμόνες που έχει το άτομο.

Αστρολογικά μιλώντας λοιπόν, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα του οργασμού έχει να κάνει με τον Άρη αλλά και με τον Πλούτωνα. Οι δύο αυτοί πλανήτες φαίνονται ότι σχετίζονται ιδιαίτερα με βιολογικές πλευρές του ανθρώπινου  οργανισμού.

Η αστρολογική μάλιστα βιβλιογραφία είχε περιορίσει τα σεξουαλικά προβλήματα που παράγει ο Άρης μόνο στους άνδρες αλλά αυτό δεν ταιριάζει στην πραγματικότητα, μιας και καθώς φαίνεται και οι γυναίκες με προβλήματα οργασμού έχουν Άρη που παρουσιάζει προβλήματα. Όμως το να πούμε ότι γενικά είναι ένας Άρης ή ένας Πλούτωνας που σχετίζονται με τα σεξουαλικά προβλήματα δεν αποδεικνύει και πολλά, μιας και υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που παρουσιάζουν δύσκολο Άρη και Πλούτωνα αλλά δεν έχουν πρόβλημα οργασμού.  Θα πρέπει αυτοί οι πλανήτες να συνδέονται με τον 1ο, ή τον 5ο , ή τον 8ο Οίκο, ενώ παράλληλα πρέπει να υπάρχει μία ταυτόχρονη επιρροή του Κρόνου πάνω στον Άρη ή στον Πλούτωνα.

Ιδιαίτερα όταν ο Άρης είναι σε ζώδια όπως στον Καρκίνο ή στους Ιχθείς και υφίστανται κάποιες (όχι απαραίτητα όλες) από τις παραπάνω συνθήκες μπορεί να παρουσιαστούν κάποια προβλήματα οργασμού που δεν έχουν τη βάση τους μόνο σε βιολογικές αλλά και σε ψυχολογικές αιτίες.

Άλλος αστρολογικός δείκτης προβληματικού σεξουαλικού οργασμού είναι όταν ο Άρης ή ο κυβερνήτης του 5ου ή του 8ου είναι σε άσχημη όψη ή σύνοδο με τον Κρόνο ή τον Ποσειδώνα ή ταυτόχρονα.

Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τον λόγο για τον οποίο ο 5ος Οίκος σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα, παραγνωρίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικός Οίκος μιας και σχετίζεται με την αγάπη που προσφέρει ένα άτομο σε ένα άλλο.

Αν σκεφτούμε, λοιπόν, ότι μια από τις μορφές έκφρασης της αγάπης σε μια σχέση είναι και η σεξουαλική πράξη, μπορούμε να καταλάβουμε και τη σημασία του 5ου στη σεξουαλικότητα. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο 1ος οίκος μιας και όταν υπάρχουν πλανήτες σε αυτόν, οι οποίοι συμμετέχουν σε όψεις όπως αυτές που αναφέραμε παραπλεύρως, τότε μπορεί να υπάρχουν πολύ σημαντικά προβλήματα.

Αρκετοί συνδέουν την σεξουαλική ανικανότητα με τον 12ο οίκο αλλά δεν έχει παρατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό να υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του 12ου οίκου και των προβλημάτων οργασμού.

 

 

Ενδείξεις από διελεύσεις

Όπως ήδη έχουμε πει, ο γενέθλιος χάρτης μπορεί να μας δώσει ενδείξεις πιθανής σεξουαλικής διαταραχής, και εν προκειμένω οργασμού. Αναφερόμαστε δηλαδή μόνο στις περιπτώσεις που ενώ υπάρχει ερωτική συνεύρεση ο ένας από τους δύο συντρόφους δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει, ακόμα και παρά το γεγονός ότι έχει ικανοποιητικό βαθμό διέγερσης. Στις περιπτώσεις που οι ενδείξεις του γενέθλιου είναι ισχυρές, είναι αξιόλογο το ενδεχόμενο να υπάρχει η δυσλειτουργία αυτού του είδους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι άτομα με αυτές τις γενέθλιες αστρολογικές τάσεις θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, καθώς τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν μπορεί να δημιουργήσουν αποτελέσματα που θα ισχύουν έντονα και με μάλλον μικρή πιθανότητα αλλαγής των συνθηκών προς το καλύτερο.

Όμως μπορεί κάποιο άτομο στη ζωή του να παρουσιάσει ένα τέτοιο πρόβλημα χωρίς να υπάρχει καμία αντίστοιχη ένδειξη στον γενέθλιο χάρτη του. Αυτό για παράδειγμα μπορεί να γίνει με έναν διελαύνοντα Κρόνο που μπορεί να κάνει ταυτόχρονα όψεις με τον Ήλιο και τη Σελήνη ενός ατόμου, σε συνδυασμό φυσικά και με άλλους αστρολογικούς παράγοντες.

Φυσικά, αυτού του είδους η οργασμική δυσλειτουργία είναι σχετικά προσωρινή και διαρκεί συνήθως  τόσο όσο διατηρούνται οι όψεις που αντικατοπτρίζουν το πρόβλημα. Επίσης μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις κάποιου προβλήματος υγείας σε ένα άτομο και λόγω των φαρμάκων που θα αναγκαστεί να πάρει μέσω της αγωγής που θα του υποδειχθεί, το άτομο να μην φθάνει σε οργασμό, αλλά και πάλι αυτή η δυσλειτουργία να παύει λίγο μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής.

 

Παράδειγμα

Ο παραπάνω χάρτης τον οποίο βλέπουμε ανήκει σε έναν άνδρα ο οποίος εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει παρουσιάσει μεγάλο πρόβλημα στο κομμάτι της σεξουαλικής του ικανοποίησης και συγκεκριμένα του οργασμού. Αρχικά αυτό το άτομο άρχισε να έχει ζήτημα μερικής στύσης αλλά μετά το πρόβλημα άρχισε να γενικεύεται και να παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Εδώ αρχικά θα δούμε τον Άρη σε τι θέση βρίσκεται. Ο Άρης λοιπόν είναι στους Ιχθείς, μία θέση η οποία είναι αρκετά δύσκολη καθώς είναι δείκτης ύπαρξης προβλημάτων.

Η έκφραση της σεξουαλικότητας μέσω του Άρη δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυνατή μιας και είναι ένας πλανήτης που χρειάζεται ένα ζώδιο πιο δυναμικό για να εκφραστεί. Σε έναν άνδρα ιδιαίτερα τώρα, μπορεί να προκαλέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα μιας και για τον άνδρα το να εκφράσει τον Άρη του (τη σεξουαλικότητά του δηλαδή) είναι ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη. Εδώ μάλιστα ο Άρης όχι μόνο είναι στους Ιχθείς, αλλά είναι σε τ-τετράγωνο με δύο πολύ δύσκολους πλανήτες. Από τη μία κάνει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και από την άλλη κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο.

Σύμφωνα με τους κανόνες της κοσμοβιολογίας, αυτή η αντίθεση έχει να κάνει με την ασθένεια και είναι ο άξονας της ασθένειας. Το κακό δεν είναι ότι σχηματίζεται αυτός ο άξονας στο ωροσκόπιο, αλλά η κορυφή του τ-τετραγώνου είναι ένας πολύ σημαντικός πλανήτης για την υγεία ενός ατόμου, που είναι ο Άρης. Συγκεκριμένα μάλιστα εδώ ο Άρης είναι και ο κυβερνήτης του 2ου Οίκου, του Οίκου της αυτοπεποίθησης.

Εδώ λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα ότι το άτομο αυτό έχει ένα ζήτημα το οποίο θα είναι μάλλον υγείας και θα έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την αυτοπεποίθησή του. Ο Ποσειδώνας μάλιστα είναι κυβερνήτης του 1ου Οίκου και ο Κρόνος του 11ου.

Ο 1ος οίκος λοιπόν εδώ είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένος και ο 2ος τονίζει το ζήτημα της αυτοπεποίθησης, μιας και η σεξουαλικότητα για έναν άνθρωπο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο 11ος ενεργοποιεί το κομμάτι του τι λαμβάνουμε από τους ανθρώπους γύρω μας, άρα αυτό το άτομο σίγουρα στη ζωή του δεν έχει λάβει τα συναισθήματα τα οποία θα ήθελε. Μήπως λοιπόν νοιώθει ότι δεν είναι αγαπητό;

Ταυτόχρονα όμως ο Άρης κάνει τετράγωνο με τον Ερμή και την Αφροδίτη. Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με την Αφροδίτη, η οποία σχετίζεται με την ικανοποίηση που λαμβάνουμε από το ερωτικό στοιχείο, επιπλέον δε η Αφροδίτη κυβερνά τον 3ο (ακμή στον Ταύρο) και τον 8ο (ακμή στον Ζυγό), Οίκους της σεξουαλικότητας.  Ο Ερμής επίσης κυβερνά τον 4ο Οίκο και τον 7ο των σχέσεων.

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχει ένα πολυσύνθετο πρόβλημα στο χάρτη, μιας και στο ταυ-τετράγωνο υπάρχει μία πληθώρα προβλημάτων που σχετίζονται κυρίως με τη σεξουαλικότητα του ατόμου. Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμα και ο Ήλιος είναι στο Σκορπιό, ένα ζώδιο που πάντα παρέχει και εκφράζει ζητήματα σχετικά με την σεξουαλικότητα. Μάλιστα ο Ήλιος είναι χωρίς Πτολεμαϊκές όψεις στον 8ο Οίκο, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο σεξουαλικό κομμάτι.  Ο Άρης μάλιστα κάνει και δευτερεύουσες όψεις που προκαλούν πολύ έντονα προβλήματα όπως το ενάμιση τετράγωνο με τον Ουρανό και η χιαστί με τον Πλούτωνα, όψεις που δείχνουν ακόμη περισσότερη δυσκολία στο σεξουαλικό κομμάτι.

 

Χρήστος Άρχος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments