0 0 votes
Article Rating

Ο Γάμος είναι ένα από τα βασικότερα και ποιο σημαντικά ζητήματα για ένα άτομο. Πολλές φορές όμως η έλλειψη κατανόησης ενός ατόμου και η βιασύνη των αστρολόγων δεν μας επιτρέπουν να δούμε ότι τελικά ο γάμος είναι ένα αστρολογικό φαινόμενο το οποίο δεν φαίνεται απλά από τον 7ο οίκο. Τα βασικά εγχειρίδια αστρολογίας θα σας πουν συχνά ότι ο γάμος φαίνεται καθαρά από τον 7ο οίκο αλλά και από τον 5ο γιατί ο 5ος έχει να κάνει με ζητήματα σχέσεων.

Δυστυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των γάμων δεν φαίνονται από αυτή τη μέθοδο. ΤΟ σκεφτικό βέβαια για αυτή την αστρολογική μέθοδο είναι απλό, ο 7ος είναι οι σχέσεις που έχει ένα άτομο, έχουμε μάθει πως αν ο 1ος είμαι εγώ τότε ο 7ος είναι ο άλλος, αυτό όμως βάζει σαν δεδομένο το ότι η σχέση θα έχει μία ισορροπία και αλληλοκατανόηση η οποία όμως σπανίως βρίσκεται. Εξάλλου ιδιαίτερα οι άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία σπάνια παντρεύονται από πραγματική αλληλοκατανόηση και έρωτα. Οι περισσότεροι παντρεύονται για να ικανοποιήσουν άλλους σκοπούς, οι οποίοι δεν θα φανούν από το εξιδανικευμένο ζευγάρι 5ου – 7ου.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ H ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ

Ένας από τους βασικότερους λόγους για γάμο που κάνουν ιδιαίτερα οι γυναίκες δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να μην μείνει στο ράφι. Να γίνει σύζυγος απλά και μόνο επειδή οι κοινωνικές επιταγές το απαιτούν. Η κοπέλα μπορεί να σας πει ότι το κάνει γιατί θέλει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα αλλά η αλήθεια είναι ότι πίσω της υπάρχει ο φόβος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ και την κριτικής της μητέρας ότι η ΚΟΡΗ ΑΠΕΤΥΧΕ να την ακολουθήσει. Δεν φοβάται λοιπόν να μείνει και τόσο ανύπαντρη όσο φοβάται να μείνει κάτω από τη βάση στη βαθμολογία του κοινωνικού συνόλου 1ον, και 2ον γιατί υπάρχει ο ανταγωνισμός της μητέρας με τη κόρη που δεν τις επιτρέπει να αποδεχτεί ότι έχασε στη σύγκριση.
Ένας λοιπόν γάμος με τέτοια στοιχεία δεν θα φανεί μέσα από τον γλυκό 5ο ούτε μέσα από τον 7ο αλλά καθαρά μέσα από ζητήματα 4ου – 10ου και αυτό γιατί για την κοπέλα ο γάμος είναι καθαρά ζήτημα κοινωνικού στάτους και απελευθέρωσης από το μητρικό περιβάλλον.

Οι ίδιοι ακριβώς οίκοι θα παρουσιαστούν και στην περίπτωση που το άτομο θέλει να ξεφύγει από ένα ασφυκτικό οικογενειακό περιβάλλον, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έχουμε έντονα το στοιχείο του Ποσειδώνα και του 12ου για ποιον άλλο λόγο από το να μπορέσει να διαφύγει από την παγίδα της οικογένειας.

Ακόμη και όταν όμως έχουμε τον 5ο οίκο και τον 7ο στον τομέα τις πρόβλεψης να κάνουν κουμάντο και πάλι δεν μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε για μία καθαρόαιμη καλή σχέση. Εκατομμύρια είναι οι αποτυχημένοι και χωρίς συναισθήματα γάμοι οι οποίοι έγιναν απλά και μόνο για να μπορέσει να καλυφθεί η εγκυμοσύνη της κοπέλας που έγινε πρίν από το γάμο. Θα μου πείτε μα η γέννηση ενός παιδιού δεν είναι ζήτημα ευτυχίας? Κατά την πλειοψηφία όχι. Η γέννηση ενός παιδιού πριν το γάμο πάντα ουσιαστικά προσπαθεί με τον τρόπο της να φτάσει μία σχέση σε ένα επίπεδο που δεν ήταν έτοιμη άρα και αυτό θα οδηγήσει μαθηματικά στην αποτυχία του γάμου ή σε ένα γάμο που θα κρατάει αιώνια δυστυχισμένους τα μέλη που τον απαρτίζουν.

Ένας επίσης λάθος λόγος για να παντρευτεί το άτομο δεν είναι άλλος από το να παντρευτεί κάποιον απλά και μόνο επειδή θέλει να πάει κόντρα σε κάποιον μεγάλο του έρωτα. Θα μου πείτε ότι αυτό είναι πράγμα σπάνιο? Μάλλον λοιπόν πρέπει να περάσετε μία βόλτα από τα γραφεία των αστρολόγων και των ψυχολόγων και θα δείτε πάρα πολλού ανθρώπους οι οποίοι παντρεύονται όχι το πρόσωπο που αγαπούν αλλά το αντικείμενο της εκδίκησης τους. Αυτό βέβαια φέρει αστρολογικά συνήθως αρκετά θερμούς πλανήτες από τη μία αλλά και από την άλλη ζητήματα 8ου. Ο 8ος όμως δεν αποκαλύπτει μόνο ένα γάμο από εκδίκηση αλλά και ένα γάμο ο οποίος γίνεται μέσα από αρρωστημένα συναισθήματα και όχι πραγματικά συναισθήματα αρμονικής αγάπης.

Εδώ όμως δεν σταματούν οι λόγοι για να γίνει ένας γάμος, πολλές φορές είναι και ο φόβος της μοναξιάς ο οποίος είναι σύνηθες στους άνδρες, μεσόκοποι 40αρηδες και βάλε παντρεύονται όχι επειδή είναι ερωτευμένοι αλλά γιατί ουσιαστικά φοβούνται τι θα γίνει στα 60, αυτός ο γάμος σε αυτό το άτομο δεν είναι λοιπόν η απεικόνιση του ρομαντικού 5ου ούτε και του ισορροπημένου 7ου. Είναι καθαρά ένας φόβος που περιέχει θέματα 2ου και 12ου. Συνήθως αυτοί οι οίκοι επαναλαμβάνονται και μέσα από τους κύκλους των εξωτερικών πλανητών που συμβαίνουν εκείνη την περίοδο. Στο χώρο της show bizz ο γάμος γίνεται πολλές φορές για λόγους διαφήμισης οπότε σε αυτά τα άτομα και πάλι η ρομαντική όψη 5ου – 7ου δεν θα εμφανιστεί παρά θα εμφανιστεί ο 12ος που σχετίζεται με το θέμα τις καλλιτεχνικότητας αλλά και ο 10ος γιατί έχουμε να κάνουμε με άτομα που ζητούν την προβολή.

Υπάρχουν και άλλοι ακόμη λόγοι που θα πρέπει να εξετάσουμε και θα καταλάβουμε τελικά ότι ο γάμος ιδιαίτερα στην κοινωνία που ζούμε τελικά δεν έχει και πολύ σχέση με την εξιδανικευμένη εικόνα που έχουμε με αποτέλεσμα η Μαρία, η Δήμητρα, η Νικολέτα η Σούλα και η Κατερίνα που από μικρές ονειρεύονται ότι θα παντρευτούν και θα βρουν το πριγκιπόπουλο τους που θα τους πάρει από το χέρι και θα ζήσουν τον απόλυτο έρωτα μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία τους θα μείνουν με το ανικανοποίητο.

Η Μαρία μάλλον θα παντρευτεί κάποιον που θα συμβιβαστεί μετά από τις πληγωμένες τις σχέσεις, η Δήμητρα θα φύγει από το σπίτι της και θα προσπαθήσει να κάνει σπίτι μόνο και μόνο για να γλιτώσει από την τυραννική της οικογένεια. Η Νικολέτα θα βρει κάποιον για να μπορέσει να είναι πιο ευτυχισμένη αφού στη ζωή της δεν είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε ψωμί να φάει και θα παντρευτεί τον μεσήλικα Γιώργο ο οποίος δεν είναι και τόσο εντυπωσιακός εμφανισιακά αλλά έχει εντυπωσιακή τσέπη. Η Σούλα πολύ πιθανόν να παντρευτεί έναν από τους δύο γονείς της και θα προβάλει τη λανθασμένη σχέση που είχε μαζί τους στο σύντροφο της. Τέλος η Κατερίνα μπορεί να παραμείνει στο εξιδανικευμένο όνειρο της για τον τέλειο άνδρα και να παραμείνει μόνη της μέχρι να μεγαλώσει.

Ποιος είναι όμως ο μεγαλύτερος εγκληματίας από τους παραπάνω, οι κοπέλες που συμβιβάστηκαν για κάποιους λόγους ή η Κατερίνα που άφησε τη ζωή της να περάσει; Σίγουρα η ζωή δεν μας τα φέρνει και πάντοτε πολύ καλά αλλά ούτε και ο γάμος από έρωτα είναι σωστός. Ο Γάμος δεν είναι η επιβεβαίωση του έρωτα μας, πολλά ζευγάρια είναι ερωτευμένα και μετά το γάμο επέρχεται το τέλος και αυτό γιατί άλλο ο γάμος και άλλο ο έρωτας. Κανονικά ο γάμος πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένους λόγους και μόνο όταν το ζευγάρι θέλει να τους ακολουθήσει, όπως η γέννηση παιδιού που στην κοινωνία το προστατεύει από πολλά προβλήματα και η κατανόηση του γάμου σαν μία σταθεροποίηση της σχέσης και συνένωσης των δύο ατόμων για να μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις δύσκολες στιγμές τις ζωής.

Οι υπόλοιποι λόγοι είναι λανθασμένοι ακόμη και αυτός ο έρωτας που ονειρεύεται τόσος κόσμος. Ο Γάμος είναι ένα εταιρικό συμβόλαιο και πάνω από όλα απαιτεί λογική και όχι έρωτα. Δυστυχώς οι λανθασμένες επιδράσεις την εποχής των Ιχθύων μας έχουν κάνει να θεωρούμε δεδομένα πράγματα που δεν θα έρεπε να είναι και εξαναγκάζουν εκατομμύρια κόσμου να ζουν με νευρώσεις. Με κυριότερη νεύρωση την λεγόμενη θεωρία των αδελφών ψυχών, το μεγαλύτερο παραμύθι που γεννήθηκε ποτέ από τους ανθρώπους για να μπορέσουν να καλύψουν την βιολογική τους ένδεια. Με αυτό τον τρόπο βέβαια το άτομο ουσιαστικά γεμίζει από ψυχαναγκασμούς και συναισθηματική ανεπάρκεια αφού αυτό που προϋποθέτει η θεωρία των αδελφών ψυχών είναι να αρνηθούμε το γεγονός το ότι είμαστε άνθρωποι.

Για αυτό ακριβώς το λόγο όταν κάποιος κοιτάει τον 7ο για το αν θα παντρευτεί ουσιαστικά κοιτάει μόνο αν θα παντρευτεί από κάποιους συγκεκριμένους λόγους, βέβαια ο αστρολόγος είναι υποχρεωμένος να βρει κάποιες λύσεις για τον πελάτη του για να μπορέσει να παντρευτεί όπως θέλει ο πελάτης, όπως και είναι και υποχρεωμένος βέβαια να ενημερώσει ότι με τον τρόπο που λειτουργεί ο πελάτης του ο γάμος είναι πολύ δύσκολος μέχρι και ακατόρθωτος να γίνει τουλάχιστον έτσι όπως τον ονειρεύεται.

Για αυτούς πάντως που ενδιαφέρονται να νοιώσουν το παραμύθι και να γίνουν μοντέρνοι σταχτοπούτοι και σταχτοπούτες είναι αναγκαίο να έχουν όπως είπαμε ένα 7ο και 5ο αλλά πάνω από όλα έναν Ποσειδώνα ο οποίος θα πάρει το μαγικό ραβδί του και θα μαγέψει και τα δύο άτομα έτσι ώστε να ξεκινήσει το παραμύθι. Ελάχιστοι θα το βιώσουν από αυτούς που θα το διαβάσουν αυτό το άρθρο αλλά εγώ θα ευχηθώ να συμβεί σε όλους.

Χρήστος Άρχος

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments