0 0 votes
Article Rating

Το άγχος του Σκρουτζ Μακ Ντακ έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Η περιουσία του πλέον ανέρχεται μόνο σε 6 απιθανικομμύρια, 7 φανταστικομμύρια, 8 πολυμυριαδομμύρια, 9 δισεκατομμύρια, 1 εκατομμύριο, 23 δολάρια και 45 σεντς, ενώ την βλέπει να μειώνεται κάθε μέρα.

Πρόσφατα άκουσε ότι αυτό ήταν επόμενο να συμβεί αφού ο Πλούτωνας λέει μπήκε στον Αιγόκερο και θα γκρεμίσει τα κατεστημένα κέντρα εξουσίας. Οι καινούργιες επενδύσεις του σε πετρελαιοπηγές στη Μέση Ανατολή δεν αποδίδουν όσο υπολόγιζε λόγω τοπικών επαναστάσεων που μειώσανε την παραγωγή. Πάλι άκουσε ότι και αυτό ήταν επόμενο να συμβεί αφού αυτός ο Πλούτωνας όχι μόνο μπήκε στον Αιγόκερο αλλά σχημάτισε και τετράγωνο με τον Ουρανό.

Αποφάσισε λοιπόν να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να μην αφήσει άλλο αυτόν τον Πλούτωνα να κάνει ό,τι θέλει. Παίρνει αμέσως τηλέφωνο τον αστρολόγο που του σύστησαν σαν ειδικό πάνω στην οικονομική αστρολογία για να κλείσει άμεσα προσωπικό ραντεβού. Ο αστρολόγος μας κατενθουσιάζεται με τον καινούργιο του πελάτη, έχοντας ήδη εμπειρία από αστρολογική ανάλυση καρτούν μετά από την προηγούμενη συνάντησή του με τον Μίκυ Μάους. Βάζει άμεσα το ραντεβού και κρίνει σκόπιμο να ρωτήσει πάνω σε ποιο ακριβώς θέμα θα ήθελε γίνει η αστρολογική ανάλυση. Η απάντηση του Σκρουτζ είναι αφοπλιστική
Σκρουτζ: Είμαι σίγουρος ότι αυτή η σατανική μάγισσα Μάτζικα Ντε Σπελ που θέλει να κλέψει την τυχερή μου δεκάρα, έχει βάλει αυτόν τον Πλούτωνα να με καταστρέψει. Θέλω να μου πεις τι να κάνω για να τον εξαφανίσω.

Από την άλλη άκρη της γραμμής, ο συμπαθής αστρολόγος ξεροκαταπίνει αλλά πριν προλάβει να αρθρώσει κουβέντα, ο Σκρουτζ συνεχίζει

Σκρουτζ: Θα πληρωθείς μόνο αφού θα έχω εξαφανίσει τον Πλούτωνα.

Και κλείνει το τηλέφωνο, φεύγοντας για το ραντεβού. Ο αστρολόγος μας έχει χάσει το χρώμα του, σκέφτεται ότι δεν πρόλαβε να ρωτήσει ούτε το πότε γεννήθηκε ο Σκρουτζ, αναρωτιέται πως να του εξηγήσει το ρόλο του Πλούτωνα και πανικόβλητος ανοίγει τα βιβλία του για να ξαναδιαβάσει ό,τι προλαβαίνει για τον μακρινό αυτόν πλανήτη. Για ένα πράγμα είναι σίγουρος, ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί από το ραντεβού αυτό.
Πριν ακόμα προλάβει να συνέλθει, χτυπάει η πόρτα του και ξέρει ότι είναι ο απιθανομμυριούχος πελάτης του. Παίρνει ένα όσο πιο σοβαρό ύφος μπορεί και ανοίγει την πόρτα.

Αστρολόγος: Καλησπέρα σας κύριε Σκρουτζ Μακ Ντακ, η επίσκεψή σας με τιμά ιδιαίτερα.

Σκρουτζ: Όλοι με ξέρουν Θείο Σκρουτζ. Μπορείς να με λες έτσι.

Αστρολόγος: Ευχαριστώ πολύ. Καθίστε παρακαλώ. Ξέχασα να σας ρωτήσω στο τηλέφωνο την ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης σας. Αυτά είναι απαραίτητα για τη συζήτησή μας.

Σκρουτζ: Γεννήθηκα στην Σκοτία. Όλοι το ξέρουν αυτό. Σαν πραγματική γέννησή μου θεωρώ όταν κέρδισα την τυχερή μου δεκάρα. Ήταν τότε που γυάλιζα παπούτσια στους δρόμους, με πλησιάζει ο …..

Αστρολόγος: Ξέρετε Θείε Σκρουτζ, εγώ μιλάω για την πραγματική γέννησή σας.

Ο αστρολόγος μας θεωρεί σωστό να τον βγάλει από την αναπόληση των περασμένων.

Σκρουτζ: Τι εννοείς πραγματική γέννηση; Όταν ίδρυσα την πρώτη επιχείρηση; Όταν μπήκε στο χρηματιστήριο; Όταν ……

Αστρολόγος: Όταν σας γέννησε η μάνα σας.

Ο αστρολόγος μας έχει ήδη μια δόση εκνευρισμού στα λόγια του.

Σκρουτζ: Μα που να θυμάμαι, ήμουν τόσο μικρός. Και τι σημασία έχει; Εγώ θέλω να μου πεις για τον Πλούτωνα.

Ο Σκρουτζ ανταποδίδει τον εκνευρισμό και αρχίζει να υποψιάζεται ότι χάνει τον χρόνο του.

Αστρολόγος: Θα φτάσουμε και εκεί αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Αν δεν μπορούμε να βρούμε πότε γεννηθήκατε σαν πάπια, τουλάχιστον να δούμε πότε κάνατε την εμφάνισή σας στον κόσμο σαν αυτό που είστε τώρα. Πότε μπήκατε στη συνείδηση του κόσμου σαν ο απιθανομμυριούχος Θείος Σκρουτζ. Πότε σας έμαθε ο κόσμος;

Σκρουτζ: Αυτό το θυμάμαι. Ήταν Δεκέμβριος του 1947 (1) όταν έκανα την πρώτη εμφάνιση σε περιοδικό, σε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Για κάποιο λόγο, είναι οικογενειακή παράδοση να μας συνδέουν με τα Χριστούγεννα. Αυτό συνέβη και στον πρόγονο μου (2). Αλλά τι σημασία έχει; Είσαι σίγουρος ότι δεν θες να σου πω πότε κέρδισα την τυχερή μου δεκάρα;

Ο αστρολόγος μας ψιθυρίζει ένα «όχι, ευχαριστώ» καταλαβαίνοντας ότι δεν πρόκειται να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες. Προβληματίζεται που έχει τόσο ασαφή στοιχεία γέννησης, το άγχος του για την εξέλιξη του ραντεβού μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αλλά αποφασίζει να ρίξει μια ματιά στον χάρτη για την 1η Δεκεμβρίου 1947, μπας και καταλάβει κάτι. Ανοίγει λοιπόν τον υπολογιστή του ενώ ο Σκρουτζ μουρμουρίζει κάτι σαν «γι’ αυτό θα μείνεις μπατίρης για πάντα».

Καθώς ανοίγει ο υπολογιστής και υπάρχει μια αμηχανία ανάμεσα τους, ο αστρολόγος μας αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή και να κάνει άλλη μια προσπάθεια να κερδίσει τη συμπάθεια του Θείου Σκρουτζ, γεμίζοντας παράλληλα τον χρόνο μέχρι να σχηματιστεί ο χάρτης.

Αστρολόγος: Ώστε είσαστε Τοξότης ε; Θα έβαζα στοίχημα ότι ήσασταν Αιγόκερος αλλά ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος αν δεν δει τον χάρτη. Άλλωστε, μόνο το ανοιχτό μυαλό και οι υψηλοί στόχοι ενός Τοξότη θα μπορούσαν να σας φέρουν εδώ που έχετε φτάσει. Αυτή η περίοδος με τον Δία στους Διδύμους είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τις σχέσεις σας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε πολλές, ενδιαφέρουσες επιτυχίες. Δεν θα προλαβαίνετε να μετράτε τις κατακτήσεις σας….

Ο Σκρουτζ έχει αρχίσει ήδη να χασμουριέται.

Αστρολόγος: …. επίσης, ευτυχώς που δεν είσαστε Αιγόκερος κι έτσι γλιτώσατε από τον Πλούτωνα που θα βρίσκεται τόσα χρόνια εκεί.

Το άκουσμα της λέξης «Πλούτωνας» έκανε τον Σκρουτζ να πεταχτεί.

Σκρουτζ: Ποιος σου είπε ότι γλίτωσα; Δεν ξέρεις τι μου έχει κάνει.

Αστρολόγος: Ηρεμήστε Θείε Σκρουτζ, τώρα θα τα δούμε όλα.

Ο χάρτης έχει σχηματιστεί στην οθόνη του υπολογιστή (3)

Αστρολόγος: Αχά!!! Ώστε δεν είσαστε απλά Τοξότης, έχετε και τον Δία στον Τοξότη και μάλιστα σε σύνοδο ακριβείας με τον Ήλιο. Τώρα εξηγείτε η αφθονία που έχει κατακλύσει τη ζωή σας. Και βέβαια η Αφροδίτη μόλις μπήκε στον Αιγόκερο – αλίμονο αν δεν είχατε και λίγο Αιγόκερο. Ξέρετε να διεκδικήσετε αυτό που σας ανήκει και δεν χαρίζεστε εύκολα. Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη από την αρχή της Παρθένου δεν αφήνει αμφιβολία γι’ αυτό. Η Σελήνη στον Καρκίνο, σαν καλός πατριώτης που είστε και περήφανος για την καταγωγή σας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο κόσμος σας θεωρεί τόσο…εεεε….πως να το πω….

Φυσικά δεν μπορούσε να του πει ότι όλοι ξέρουν πως είναι ο μεγαλύτερος τσιγκούνης.

Αστρολόγος: …. τόσο σφιχτό στα οικονομικά. Προφανώς θα φταίει αυτός ο Ερμής στον Σκορπιό που σας κάνει πολύ εσωστρεφή επικοινωνιακά με αποτέλεσμα να σας παρεξηγεί ο κόσμος.

Σκρουτζ: Βλέπεις τον Πλούτωνα εκεί μέσα;

Αστρολόγος: Φυσικά, ο Πλούτωνας είναι στον Λέοντα, σε τρίγωνο με το Ήλιο και τον Δία σας. Τους δίνει την απαραίτητη δύναμη που χρειάζεστε για να πετύχετε στο καθετί και να λάμψετε πραγματικά.

Σκρουτζ: Σου είπα ότι εμένα ο Πλούτωνας μ’ έχει καταστρέψει. Καταλαβαίνεις τι σου λέω; Όλα άρχισαν το 2008 και όσο πάνε και χειροτερεύουν τα πράγματα.

Αστρολόγος: Ναι, φυσικά. Τότε ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερο και σχημάτισε σύνοδο με την Αφροδίτη σας. Λογικό είναι να δέχτηκε ισχυρό χτύπημα το σύστημα αξιών σας.

Σκρουτζ: Εννοείς να φαλιρίσω τελείως! Δεν ξέρω τι να κάνω. Πριν από 10-15 χρόνια όλοι μου έλεγαν να κάνω τα δολάρια μου ευρώ. Δεν ήθελα ούτε να το ακούσω…..

Αστρολόγος: Και πολύ καλά κάνατε.

Διακόπτει ο έμπειρος αστρολόγος μας, καθώς θυμάται τη μελέτη που είχε κάνει για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σκρουτζ: … τώρα μου λένε να τα κάνω κινέζικα γουάν. Φαντάζεσαι να κάνω κάθε μέρα το μπάνιο μου μέσα σε κινέζικα γουάν; Θα πάθω αλλεργία. Δεν πρόκειται να το αντέξει το ευαίσθητο δέρμα μου.

Αστρολόγος: Ηρεμήστε Θείε Σκρουτζ. Μη πάθετε καμιά κατάθλιψη. Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε. Μπορούμε να δούμε τον χάρτη του Δολαρίου και τι προοπτικές έχει.

Φέρνει στην οθόνη το γενέθλιο χάρτη του Δολαρίου (3) και έχει την περιέργεια να τον δει σε σχέση με τον Σκρουτζ σε διπλό χάρτη, με το Δολάριο στον εξωτερικό δακτύλιο και στις ακμές των οίκων. Βλέποντας το αποτέλεσμα, μένει να κοιτάζει την οθόνη εκστατικός.

Αστρολόγος: Μα δεν είναι καταπληκτικό!. Η σύνοδος Ήλιου / Δία σας είναι πάνω στην Αφροδίτη του Δολαρίου, η Αφροδίτη σας πάνω στον Άρη του, ο Άρης σας πάνω στον Ουρανό του, ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης σας πάνω στον άξονα του Ωροσκόπου του, ο Πλούτωνας σας πάνω στον Βόρειο Δεσμό του, ο Κρόνος σας πάνω στον Κλήρο της Τύχης του, η Σελήνη στους δύο χάρτες σε σύνοδο. Βέβαια και το Δολάριο έχει Δία στον Τοξότη αλλά, ποιος θα το πίστευε, έχει κι αυτό Ερμή στο Σκορπιό.

Παίρνοντας ένα προσποιητά σοβαρό ύφος.

Αστρολόγος: Αξιότιμε κύριε Σκρουτζ Μακ Ντακ, είσαστε ένας γνήσιος κλώνος του Δολαρίου! Μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να πούμε ότι δεν θα το αποχωρισθείτε ποτέ.

Σκρουτζ: Και πολύ φοβάμαι ότι βουλιάζω μαζί του.

Αστρολόγος: Μα γιατί το λέτε αυτό; Τώρα θα δούμε τις προοπτικές του Δολαρίου, που σε μεγάλο βαθμό ξέρουμε ότι θα είναι και δικές σας προοπτικές.

Ο συμπαθής αστρολόγος μας αναθάρρησε αφού ξεπέρασε το πρόβλημα με το γενέθλιο χάρτη του Σκρουτζ και πλέον μπορεί να επικεντρωθεί στον χάρτη του Δολαρίου, που τον ξέρει καλά. Τον φέρνει λοιπόν ξανά στην οθόνη, αυτήν τη φορά μαζί με τις διελεύσεις και τις προόδους για την αρχή του χρόνου.

Αστρολόγος: Η δύναμη του Δολαρίου σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη σύνοδο Άρη / Δία στο 2ο οίκο, ίσως και στις υπόγειες πρακτικές του Ερμή (κυβερνήτη του Μεσουρανήματος) στο Σκορπιό και στην ακμή του 12ου οίκου. Τα δύσκολα σημεία του είναι το τετράγωνο Ήλιου / Σελήνης στα παρορμητικά και Πλούτωνα / Κρόνου στα Σταθερά ζώδια (Ταυ Τετράγωνο με τον Ουρανό στην αρχή της Παρθένου), με τον Πλούτωνα (κυβερνήτη του Ωροσκόπου) σε τετράγωνο με τον άξονα του Ωροσκόπου. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς ο Πλούτωνας πέρναγε από την αρχή του Αιγόκερου και ο Ποσειδώνας ήταν πάνω στο Πλούτωνα του Δολαρίου……

Σκρουτζ: Τον μισώ αυτόν τον Πλούτωνα. Πες μου επιτέλους πως θα τον εξαφανίσω.

Αστρολόγος: …αλλά πιστεύω ότι τα δύσκολα περάσανε πια. Για να δούμε όμως καλύτερα. Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να βρίσκεται σε αντίθεση με το γενέθλιο Ουρανό και του χρόνου θα περάσει από την ακμή του 4ου οίκου. Ο προοδευμένος Ποσειδώνας έχει πλησιάσει το γενέθλιο Ερμή και θα μείνει μαζί του ποοοολλλααααααααα χρόνια. Επικίνδυνο αυτό, έχοντας και το Δία να περνάει από 7ο και 8ο οίκο, όπως και οι προοδευμένοι Ήλιος, Ερμής και Άρης. Ο Κρόνος βρίσκεται στον 12ο οίκο και πάει για αντίθεση με τη γενέθλια θέση του / τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Και βέβαια Ουρανός και Πλούτωνας σε μερικά χρόνια θα σχηματίσουν τετράγωνο και αντίθεση με τα γενέθλια Φώτα στα παρορμητικά. Παράλληλα ο προοδευμένος Ερμής κινείται πολύ γρήγορα και πάει για σύνοδο με τον Ήλιο (στο ζώδιο της κυριαρχίας του) ενώ η Αφροδίτη που είχε μείνει πίσω, έχει κι αυτή επιταχύνει. Ο προοδευμένος Ήλιος που μόλις μπήκε στους Διδύμους και οι Δεσμοί πάνω στον Ωροσκόπο μιλάνε για ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Ο Σκρουτζ δείχνει ζαλισμένος κι έχει πάψει να τον παρακολουθεί.

Σκρουτζ: Εγώ ήθελα μόνο να μου πεις τι να κάνω με τον Πλούτωνα.

Δείχνει να εγκαταλείπει την προσπάθεια, σίγουρος πια ότι έχει χάσει τον χρόνο του.

Αστρολόγος: Εγώ οφείλω να σας πω αυτό που βλέπω. Πλούτωνας και Ουρανός ταρακούνησαν το Δολάριο αλλά η επίδρασή τους έχει περάσει προς το παρόν. Θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν την παγκόσμια οικονομία κυρίως μέσα από τα ωροσκόπια κρατών και οργανισμών. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι τόσο στο νόμισμα όσο στις δομές του ίδιου του κράτους. Νομίζω ότι το Δολάριο κινδυνεύει περισσότερο από τον Ποσειδώνα που από τη θέση που βρίσκεται δεν αφήνει πολλά περιθώρια για καθαρή σκέψη και λογικές αποφάσεις. Υπό την επίδρασή του πιστεύω ότι θα έχουμε αύξηση του πληθωρισμού με τις τράπεζες να μοιράζουν περισσότερα δολάρια.

Σκρουτζ: Θα συνεχίσουν να τυπώνουν δολάρια αντί να τα κερδίζουν με τον ιδρώτα τους, όπως εγώ; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι με κάνουν πιο φτωχό;

Αστρολόγος: Είναι δύσκολο να μπει φρένο στην τάση αυτή. Και το χειρότερο είναι ότι Πλούτωνας και Ουρανός καραδοκούν. Αν βρουν μια οικονομία παραφουσκωμένη με δολάρια όταν θα σχηματίσουν τις δύσκολες όψεις με τα Φώτα, δεν θα τη λυπηθούν. Μπορεί τότε το χτύπημα να είναι μοιραίο.

Σκρουτζ: Για πόσα χρόνια μιλάμε;

Αστρολόγος: Τα επόμενα 2-3 χρόνια είναι περίοδος πολιτικών αναταράξεων κάτω από την επίδραση Πλούτωνα / Ουρανού. Το Δολάριο δεν θα χάσει την ισχυρή θέση που έχει αλλά μάλλον θα το παρακάνει, μειώνοντας ουσιαστικά την αξία του και μεγαλώνοντας τα χρέη. Αν υποθέσουμε ότι αυτή η πολιτική θα φέρει ανάπτυξη και ο κόσμος θα βρει την ισορροπία του, αν δηλαδή γίνουν ουσιαστικές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση κάτω από την επίδραση Πλούτωνα και Ουρανού, τότε θα χρειαστούν μόνο μικρές παρεμβάσεις για να διορθωθεί και η τιμή του Δολαρίου. Αν όμως η ανάπτυξη συντηρείται τεχνητά, τυπώνοντας δηλαδή περισσότερα δολάρια, τότε η φούσκα θα σκάσει με μεγάλο θόρυβο και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Όπως και να ‘χει, θα ξέρουμε μέχρι το 2019, όταν ο Πλούτωνας θα σχηματίσει Ταυ τετράγωνο με τα Φώτα του Δολαρίου.

Σκρουτζ: Έχω μπερδευτεί τελείως. Τι πρέπει να κάνω; Δεν μπορούμε να τον εξαφανίσουμε αυτόν τον Πλούτωνα;

Αστρολόγος: Ο Πλούτωνας είναι πολύ μακριά για να τον φτάσουμε. Οι τραπεζίτες με τους οποίους συνεργάζεστε και οι κυβερνήτες που στηρίζετε είναι πολύ κοντύτερα. Ακόμα πιο κοντά είναι οι εργάτες στις επιχειρήσεις σας. Εσείς περιμένετε από αυτούς να αυξήσουν τα κέρδη σας κι αυτοί περιμένουν από εσάς να δημιουργήσετε ένα σταθερό περιβάλλον ανάπτυξης. Ο Πλούτωνας και ο Ουρανός μας λένε ότι κάτι στη συνεργασία αυτή δεν πάει καλά και οφείλει να μπει σε καινούργια βάση. Και θα πρέπει εσείς να κάνετε τις απαραίτητες κινήσεις, αφού αν καταρρεύσει το σύστημα εσείς θα χάσετε τα περισσότερα.

Οαστρολόγος μας είπε όσα είχε να πει και κατάφερε να προβληματίσει τον Σκρουτζ. Αυτός έφυγε σκεφτικός από το γραφείο του, λέγοντας κάτι αόριστο σχετικά με την αμοιβή του. Κατευθύνθηκε προς το θησαυροφυλάκιό του νοιώθοντας έντονη την ανάγκη να κάνει μια βουτιά στα δολάρια του.

Πριν βουτήξει πήρε την ημερήσια έκθεση των εσόδων του, βλέποντας με οδύνη ότι αυτά μειώθηκαν κατά 1 φανταστικομμύριο, 3 πολυμυριαδομμύρια, 8 δισεκατομμύρια, 15 εκατομμύρια, 320 δολάρια και 22 σεντς. Ξαπλώνοντας πάνω στα δολάρια του και κρατώντας σφιχτά την τυχερή του δεκάρα, έκλεισε τα μάτια και ξαναγύρισε στην εποχή που γυάλιζε παπούτσια στους δρόμους της Γλασκόβης. Τότε που η επανάσταση του Ουρανού, το όνειρο του Ποσειδώνα και η δύναμη του Πλούτωνα ήταν σύμμαχοί του. Πότε στράφηκαν εναντίον του; Πως θα τους ξαναφέρει με το μέρος του; Θα μπορέσει να κάνει μια καινούργια αρχή;

Η αποφασιστικότητα δεν του λείπει αλλά ο κόσμος φαίνεται πολύ πιο περίπλοκος απ’ ότι παλιά. Θα μπορέσει να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου αυτού ή θα πρέπει να παραχωρήσει πια τη θέση του σε νεότερα μυαλά; Σε κάποιους από αυτούς που δεν είναι τσιγκούνηδες αλλά είναι λαμόγια. Που δεν δούλεψαν ποτέ αλλά ξέρουν να κάνουν αρπαχτές; Αυτό θέλουν ο Πλούτωνας και ο Ουρανός;

Με τις σκέψεις αυτές ο Θείος Σκρουτζ βυθίστηκε σ’ έναν ανήσυχο ύπνο. Από την άλλη μέρα το πρωί θα ξεκινήσει τον αγώνα του για να ξαναφέρει στον κόσμο τις δικές του αξίες και ιδανικά. Αυτά που πάντα πίστευε και που τον έφεραν εδώ που έχει φτάσει. Δεν έχει άλλωστε άλλο δρόμο. Δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο. Αν ο Πλούτωνας και ο Ουρανός έχουν αντιρρήσεις, ας πρόσεχαν. Δεν έχει πετύχει τόσα στη ζωή του για να τα αφήσει να χαθούν από ένα καπρίτσιο τους.

Εμείς, δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε να δούμε πως θα βρει τρόπο να τα καταφέρει για μια ακόμα φορά.

Δημήτρης Αντωνιάδης

Σημειώσεις

(1) Η πρώτη εμφάνιση του Σκρουτζ Μακ Ντακ έγινε στο τεύχος του Δεκεμβρίου 1947 των Dell Κόμιξ #127, με την ιστορία «Χριστούγεννα στο Βουνό της Αρκούδας».

(2) Ο χαρακτήρας αλλά και η ονομασία του Σκρουτζ προέρχονται από τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, τον βασικό ήρωα του μυθιστορήματος «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς

(3) Ο χάρτης δίνεται με ταύτιση Ζωδίων – Οίκων ξεκινώντας από τη μηδενική μοίρα του Κριού αφού έχει νόημα μόνο σαν θέσεις πλανητών στα ζώδια.

(4) Σαν ημερομηνία δημιουργίας του Δολαρίου θεωρείται η 15η Οκτωβρίου 1794 και ώρα 9:00 το πρωί. Ο συγκεκριμένος χάρτης υπάρχει σε αρκετές πηγές, όπως εδώ. Astrological Investing Blog: A Birth Chart for the USA Dollar

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments