0 0 votes
Article Rating

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των τάσεων που υποδεικνύουν οι διελεύσεις των πλανητών σε σχέση με τους γενέθλιους πλανήτες και Οίκους με τον Άρη, αφού επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτού του είδους οι όψεις μπορεί να δείχνουν μια τάση, αλλά από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να σηματοδοτήσουν ένα γεγονός.

Βασικότατος παράγοντας είναι ο προσωπικός χάρτης του καθενός, καθώς μόνο ο συνδυασμός της σφαιρικής εξέτασης των στοιχείων του με τις διελεύσεις μπορεί να μας δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία – εφόσον φυσικά επιβεβαιώνονται αυτά και από κάποιες άλλες μεθόδους πρόβλεψης.

Ο Άρης είναι ο τελευταίος της ομάδας των λεγόμενων και προσωπικών πλανητών, καθώς οι ενέργειές του αφορούν το προσωπικό μας επίπεδο. Πλανήτης που του αποδίδονται οι ιδιότητες του θάρρους (και του θράσους), της ενεργητικότητας και της πυγμής (ή την έλλειψή τους), του τρόπου με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, θυμώνουμε, της σεξουαλικότητας και του είδους του άνδρα που θα έλκει μια γυναίκα.

Ο Άρης, ακόμα, σχετίζεται με το κεφάλι, το αίμα και τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τον κίνδυνο, τα τραύματα, την αδρεναλίνη, το σπέρμα, τα αιχμηρά αντικείμενα, το σίδηρο και τη βιομηχανία. Παρ’ όλο που η πορεία του είναι σαφώς πιο αργή από αυτήν των προηγούμενων σωμάτων που αναφέρθηκαν (κάνει μια πλήρη περιστροφή του ζωδιακού σε 25 με 26 μήνες) και εδώ υπολογίζουμε μόνο τη σύνοδο και την αντίθεση με τα άλλα σώματα ή σημεία του γενέθλιου χάρτη μας.

Για πρακτικούς λόγους θα παρουσιάσουμε την ερμηνεία των όψεων διαχωρισμένη στις κατηγορίες των θετικών και των δυσμενών εκδοχών, με τις δυσμενείς να βαραίνουν περισσότερο στην όψη της αντίθεσης. Η ισχύς δε των όψεών του συνήθως διαρκεί 3-5 μέρες, αν υπολογίσουμε και μια μικρή ανοχή.

 

Όψεις Άρη με Πλανήτες

 

Ήλιο

Θετική εκδοχή: Η αυτοπεποίθηση φέρνει αποφασιστικότητα και αυτή, με τη σειρά της, επιτυχίες. Τα εμπόδια εύκολα μπορεί να υπερπηδηθούν και οι «αντίπαλοι» να «υποταχτούν». Αρκεί βέβαια το άτομο να κινηθεί με λογική και να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του. Είναι μια καλή περίοδος κατά την οποία μπορεί κάποιος να διευθετήσει εκκρεμή ζητήματα ή, αν ασχολείται με τον αθλητισμό, να επιτύχει καλύτερες επιδόσεις.

Αρνητική εκδοχή: Μεγάλα αποθέματα ενεργητικότητας που πρέπει να διοχετευθούν κάπου, αίσθηση δύναμης και μια ουσιαστική απέχθεια απέναντι σε οποιοδήποτε είδος περιορισμού είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις ενέργειες του ατόμου και που εύκολα μπορεί να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις, είτε λεκτικές είτε και με άσκηση φυσικής βίας. Η οξυθυμία σε συνδυασμό με την εριστικότητα που θα βγάζει πολύ εύκολα μπορεί να οδηγήσουν το άτομο σε καταστάσεις για τις οποίες θα το μετανιώσει αργότερα.

 

Σελήνη

Θετική εκδοχή: Ο συναισθηματικός κόσμος του ατόμου θα διακρίνεται για τις θετικές του διαθέσεις, οι οποίες θα έχουν και εύκολο αντίκρισμα στο αντίθετο φύλο, ιδίως αν ανήκει και στο λεγόμενο «ισχυρό», και γενικά θα αισθάνεται ωραία, ψυχικά και σωματικά. Εύνοια θα υπάρχει και στα επαγγελματικά του ζητήματα, όπου θα έχει την ευκαιρία να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες, ή να πάρει κάποιες αποφάσεις που θα του αποδώσουν στην συνέχεια.

Αρνητική εκδοχή: Δεν πρέπει να αποκλείονται συναισθηματικές εκρήξεις του ατόμου και εντάσεις, ενδεχομένως όχι μόνον με όσους βρίσκονται γύρω αλλά και στον οικογενειακό του χώρο, ιδίως με άτομα θηλυκού γένους (αδελφές, μητέρες, συζύγους), ακόμα και με μια απλή αφορμή. Θα βοηθούσε πολύ στην προσπάθειά του να διαχειριστεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται τις όψεις αυτές, αν κατανοούσε ότι όλοι μας έχουμε δύο πλευρές: την «αρσενική», που εκδηλώνει την εξωστρέφεια και την διεκδίκηση, και την «θηλυκή», που εκδηλώνει την αποδοχή και την εσωστρέφεια, που και οι δύο μάς είναι απαραίτητες, για να υπάρχει ισορροπία. Ετούτες τις μέρες, για να υπάρξει η ισορροπία, θα πρέπει να τονώσει τη «θηλυκή» του πλευρά. Χρειάζεται προσοχή αν πρόκειται να ασχοληθεί με κάτι που βράζει (από το μαγείρεμα έως και μηχανές ατμού), αν βρίσκεται κοντά σε εστίες πυρός, ή αν πρόκειται να ταξιδέψει ομαδικά.

 

Ερμή

Θετική εκδοχή: Η πνευματική διαύγεια και ο δυναμισμός του ατόμου θα βοηθήσουν να ολοκληρώσει επαγγελματικές εκκρεμότητες ή να ολοκληρώσει αίσια κάποιες διαπραγματεύσεις, τις οποίες όμως είχε ξεκινήσει πιο πριν. Η σκέψη του θα είναι ξεκάθαρη και οι εκτιμήσεις του βασικά σωστές. Η αυξημένη επικοινωνιακή του δεινότητα θα κάνει κατανοητές και πιο εύκολα αποδεκτές τις προτάσεις ή απόψεις του. Επιπλέον, θα έχει αυξημένη πιθανότητα μετακίνησης για επαγγελματικούς λόγους, σε συνδυασμό και με διασκέδαση.

Αρνητική εκδοχή: Ενδεχομένως το άτομο να έχει κάποιες μέρες που η έκφραση του προφορικού του λόγου θα γίνεται με τρόπο εριστικό και επιθετικό. Φυσικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λεκτικούς διαξιφισμούς, και δύσκολες καταστάσεις. Η έντονη διάθεσή του να επικοινωνήσει δεν θα συνοδεύεται και από ευγένεια ή μετριοπάθεια, με αποτέλεσμα είτε να πληγώσει κάποιους είτε να πληγωθεί το ίδιο. Συστήνεται μετάθεση χρόνου λήψης αποφάσεων ή συμμετοχής σε διαβουλεύσεις και ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση και στις μετακινήσεις.

 

Αφροδίτη

Θετική εκδοχή: Πρόκειται για μια μικρή μεν αλλά ευνοϊκή περίοδο για τα αισθηματικά του ατόμου. Η γοητεία και ο μαγνητισμός του στο αντίθετο φύλο θα είναι αξιοπρόσεκτα στοιχεία, πράγμα που θα βελτιώσει και τις κοινωνικές του δραστηριότητες. Το ίδιο το άτομο ίσως ανακαλύψει και πιο ρομαντικές πτυχές του εαυτού του, ενδεχομένως και να αναζητήσει ορισμένες ιδιαίτερες απολαύσεις στην τέχνη ή στον έρωτα. Δεν αποκλείονται η επιθυμία για ανανέωση της εμφάνισής του ή η σύναψη κάποιας εφήμερης σχέσης.

Αρνητική εκδοχή: Περίοδος με δυσκολίες στην επικοινωνία με το άλλο φύλο. Αν και δεν αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρξει έλξη με κάποιον/α, είναι πιθανό οι καλές στιγμές να εναλλάσσονται με αντιπαραθέσεις ή απουσία συγχρονισμού, με αποτέλεσμα η δυνατότητα σύγκλισης με άλλα άτομα του στενού περιβάλλοντος να είναι περιορισμένη. Περίοδος που δεν ευνοεί την εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς οι συνθήκες δεν θα επιτρέπουν αντικειμενική κρίση, αφού ο εγωισμός του ατόμου θα είναι πολύ τονισμένος.

 

Άρη

Σύνοδος: Πρόκειται για μια όψη που σηματοδοτεί την απαρχή ενός καινούργιου κύκλου που θα έχει διάρκεια 2 χρόνια περίπου. Είναι δε κατάλληλη εποχή για να δραστηριοποιηθεί το άτομο σε θέματα καριέρας αλλά με προσοχή και χωρίς βιαστικές ενέργειες. Ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα θα πρέπει να διοχετευθούν σε εποικοδομητικές δραστηριότητες, χωρίς υπερβολές και άλογα ρίσκα, διαφορετικά η οξυθυμία και η ανυπομονησία εύκολα μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημες καταστάσεις. Προσοχή σε ό,τι αφορά τα ζεστά νερά και τα αιχμηρά αντικείμενα.

Θετική εκδοχή: Η ενεργητικότητα του ατόμου θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και οι δυνατότητές του θα είναι αυξημένες –πράγμα που θα γίνεται εύκολα αντιληπτό και από τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι πιο εύκολα θα προωθεί τις θέσεις του, ενώ παράλληλα θα συνάπτει και πιο εύκολα συμμαχίες. Καλό θα ήταν να αξιοποιήσει αυτήν την περίοδο, καθώς αυτού του είδους η εύνοια δεν είναι συχνή.

Αρνητική εκδοχή: Το πιθανότερο εδώ είναι το άτομο να έχει μια σύντομη περίοδο εντάσεων. Ίσως λόγω κούρασης, ίσως εξαιτίας της υπεραισιοδοξίας του ή για άλλους λόγους, η συμπεριφορά του έναντι των άλλων δεν θα είναι η πρέπουσα. Η διάθεση του θα είναι άκρως εριστική και κυριαρχική και σε συνδυασμό με την αίσθηση αποδέσμευσης από περιορισμούς και αποδοχής κανόνων εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη είτε με τον σύντροφό του είτε με οικείους είτε με συνεργάτες. Το άτομο θα πρέπει να αποφύγει τις εγωιστικές συμπεριφορές και να αναπτύξει τη μετριοπάθεια και τη διπλωματικότητα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνει αν έρχεται σε επαφή με αιχμηρά αντικείμενα, μηχανές ή εστίες πυρός.

 

Δία

Θετική εκδοχή: Είναι πολύ πιθανό οι ευκαιρίες για ανάπτυξη και επέκταση στη ζωή του ατόμου, είτε σε επαγγελματικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο, να είναι πολλές και ικανές να διαμορφώσουν μια καινούργια πραγματικότητα. Παρ’ όλο όμως που πρόκειται για ευνοϊκή περίοδο, το άτομο δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι η ευκολία που θα χαρακτηρίζει τις εξελίξεις μπορεί να το οδηγήσει σε πιο επιφανειακή δραστηριοποίηση, με αποτέλεσμα να χαθούν ευκαιρίες. Περίοδος ανάληψης πρωτοβουλιών και εφαρμογής μακρόπνοων σχεδίων.

Αρνητική εκδοχή: Μέρες κατά τις οποίες θα υπάρχουν πολλές προκλήσεις και θα πρέπει να αποφεύγονται τα ρίσκα, σε κάθε επίπεδο. Η υπέρμετρη αισιοδοξία, η υπερβολές και η αδυναμία διάκρισης σημαντικών λεπτομερειών, μπορεί να οδηγήσουν το άτομο σε εσφαλμένες εκτιμήσεις που αυξάνουν τις πιθανότητες αποτυχίας των σχεδιασμών. Ακόμα, ενδέχεται το άτομο να μην καταφέρει να υλοποιήσει υποσχέσεις που έδωσε και τελικά και τους άλλους να απογοητεύσει και το ίδιο να απογοητευτεί. Απαιτούνται πολύ προσεκτικές κινήσεις και περιορισμός της υπεραισιοδοξίας.

 

Κρόνο

Θετική εκδοχή: Η αίσθηση του καθήκοντος και η τάση να εργαστεί το άτομο πολύ σκληρά προκειμένου να το επιτελέσει, είναι πιθανό να επιφέρουν κούραση σωματική και ψυχική. Το καλό είναι όμως ότι οι ενέργειες του ατόμου μπορεί να χαρακτηρίζονται από ωριμότητα και όχι βιασύνη, καθώς η ενέργειες του, συνήθως, απερίσκεπτου και βιαστικού Άρη θα εμποτίζονται από τη σοβαρότητα του Κρόνου. Ακόμα, είναι πιθανή η καθοδήγηση του ατόμου από κάποιον μεγαλύτερης ηλικίας, ή από κάποιον που ασκεί εξουσία.

Αρνητική εκδοχή: Ίσως είναι προτιμότερο το άτομο να μην αναλάβει επιπλέον ευθύνες από όσες ήδη έχει. Οι δυσκολίες, οι καθυστερήσεις και η αίσθηση του περιορισμού που ενδεχομένως θα νιώθει θα το φορτίσουν αρνητικά και ίσως το οδηγήσουν σε απερίσκεπτες ενέργειες. Είναι προτιμότερο να δείξει αυτοσυγκράτηση και να περιμένει λίγες ημέρες, προκειμένου να κινηθεί σε πιο ευνοϊκό κλίμα, χωρίς ένταση.

 

Ουρανό

Θετική εκδοχή: Παραγωγικές ημέρες, με έμπνευση και διαίσθηση, με επαφές και καινούργιες εμπειρίες που θα εμπλουτίσουν θετικά τα βιώματα του ατόμου. Η ανάγκη του για δράση θα είναι ισχυρή, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται σε μια διαρκή εγρήγορση. Ευκαιρίες, αναπάντεχες και ίσως …αλλόκοτες μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά. Είναι πιθανό μετά τη διέλευση αυτή να χρειάζονται κάποιες μέρες ξεκούρασης και ηρεμίας.

Αρνητική εκδοχή: Η υπερβολική αισιοδοξία, η έλλειψη πρακτικότητας, η ανυπομονησία και η έλλειψη κοινής αίσθησης μπορεί να επηρεάσουν το άτομο αυτές τις ημέρες. Η δε αίσθηση της αποδέσμευσης από κάποια κατάσταση με κάθε κόστος θα προβάλλει έντονη. Καλό θα ήταν να μην προβεί σε επεκτάσεις κάθε είδους και να μην βιαστεί να καταλήξει σε συμπεράσματα. Η νευρικότητα και η ένταση ίσως χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του ατόμου.

 

Ποσειδώνα

Θετική εκδοχή: Η φαντασία και η αυξημένη ικανότητα διαίσθησης θα βοηθήσουν το άτομο να ταξιδέψει πιο ουσιαστικά σε θέματα εσωτερισμού και πνευματικά, αλλά και να δραστηριοποιηθεί σε φιλανθρωπικές πρακτικές ή κοινωνικές σχέσεις. Ενδεχομένως (και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες) να υπάρξει εύνοια σε θέματα φυσικής κατάστασης. Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με τον κύριο εκφραστή της ψευδαίσθησης, καλό θα ήταν το άτομο να προσέχει τις εξιδανικεύσεις και την τάση του για ιδιαίτερες απολαύσεις.

Αρνητική εκδοχή: Ο συναισθηματικός κόσμος του ατόμου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αρκετά ευάλωτος, ίσως ακόμα και η ζωτικότητά του να προσβληθεί –κάτω από συγκεκριμένες και ειδικές συνθήκες. Η τάση του για ονειροπόληση θα είναι αυξημένη και αυτό σε συνδυασμό με την αυξημένη ευαισθησία θα το κάνει ευάλωτο σε εξαπατήσεις και απογοητεύσεις, και στον επαγγελματικό αλλά και στον ερωτικό τομέα.

 

Πλούτωνα

Θετική εκδοχή: Αυτές τις ημέρες το άτομο ευνοείται να παρέμβει δυναμικά στις εξελίξεις και να προωθήσει σχέδια που είχαν αποτελματωθεί ή να ξεδιαλύνει καταστάσεις που δεν ήταν ξεκάθαρες. Θα μπορεί, ακόμα, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, βοηθώντας κάποιους που έχουν ανάγκη, ενεργώντας με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικά υπέρ τους και για καλό σκοπό. Δεν αποκλείεται οι θετικές αλλαγές που ενδεχομένως θα υπάρξουν στον επαγγελματικό τομέα να γίνουν κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες.

Αρνητική εκδοχή: Η όψη αυτή προτάσσει την ανάγκη της ενδυνάμωσης του αυτοελέγχου και της διπλωματίας. Το άτομο θα πρέπει να διαχειριστεί συνετά την έντονη διάθεση να επιβληθεί σε κάποιους –και μάλιστα όχι με ηθικό ή γενικότερα αποδεκτό τρόπο. Η αίσθηση ότι βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο με μόνη οδό διαφυγής την αντιπαράθεση μπορεί να είναι ισχυρή, όπως και έκδηλες η επιθετικότητα και η τάση παράδοσης σε ισχυρά και πιασμένα συναισθήματα. Χρειάζεται προσοχή και διοχέτευση του δυναμισμού σε δημιουργικούς σκοπούς.

 

Ωροσκόπο

Θετική εκδοχή: Το άτομο θα μπορεί πιο άμεσα να εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις του, ευθαρσώς και με τρόπο που δεν θα προκαλεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει εύνοια σε προσωπικές και επαγγελματικές υποθέσεις του. Αίσθηση ότι πρέπει να αναλάβει δράση.

Αρνητική εκδοχή: Μπορεί το άτομο να αισθάνεται ότι λειτουργεί κάτω από πίεση (συνήθως δικαιολογημένα). Ενδεχομένως να υπάρχουν μικροπροβλήματα σε σχέση με οικογένεια/σχέσεις ή τα επαγγελματικά και εριστική συμπεριφορά. Χρειάζεται προσοχή κατά την εκτέλεση σωματικών εργασιών ή άσκησης.

 

Μεσουράνημα

Θετική εκδοχή: Η ενεργητικότητα του ατόμου αναφορικά με τα επαγγελματικά του θα είναι αυξημένη, αλλά ίσως αποβεί κουραστική. Το αποτέλεσμα των ενεργειών του όμως θα είναι πολύ θετικό.

Αρνητική εκδοχή: Ενδεχομένως να υπάρξουν τριβές με συναδέλφους ή το σύντροφο του ατόμου, δυσκολίες στη συνεργασία μαζί τους, μεγάλη κούραση και έντονη νευρικότητα. Χρειάζεται προσοχή και για την αποφυγή ατυχημάτων.

 

Διελεύσεις Άρη από τους Οίκους

 

1ος Οίκος

Αυξημένη ενεργητικότητα και δραστηριοποίηση προκειμένου το άτομο να γίνει αποδεκτό, να αναγνωριστεί από τους άλλους, να βελτιώσει την εικόνα που έχουν αυτοί για αυτόν και να αποδείξει ότι καταφέρνει κάποια πράγματα χωρίς υποστήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείονται κάποιες μικροσυγκρούσεις με άτομα του περιβάλλοντός του, η ένταση των οποίων θα εξαρτηθεί από το βαθμό που αποδέχεται την διαφορετική γνώμη ή γενικότερα την εξουσία που μπορεί να ασκήσει κάποιος άλλος επάνω του. Πιθανά και μικροατυχήματα λόγω βιασύνης.

 

2ος Οίκος

Ό,τι έχει αξία, είτε είναι υλικό είτε ακόμα και ιδεολογικό, αυτήν την περίοδο μπορεί να αποτελέσει τροφή για σκέψη και αφορμή για ενεργοποίηση του ατόμου. Η δε εντύπωση ότι η αξία του είναι ευθέως ανάλογη με τον αριθμό των αποκτημάτων του, μπορεί να το κάνει να αισθανθεί πολύ καλά (αν έχει πολλά) ή πολύ άσχημα (αν έχει λίγα). Ακόμα είναι πιθανές κάποιες επιπόλαιες αγορές, ή οικονομικές κινήσεις με αυξημένο ρίσκο ή/και κάποιες διαφωνίες σε σχέση με τα οικονομικά. Επιφυλακτικότητα στον αισθηματικό τομέα δεν αποκλείεται.

 

3ος Οίκος

Εδώ το άτομο νιώθει έντονη την ανάγκη να εκφραστεί, αλλά μάλλον το κάνει με λάθος τρόπο. Παρορμητικότητα και καυστικότητα διακρίνουν τη συμπεριφορά του, ενίοτε δε και εριστική διάθεση. Ενδεχομένως να μην είναι και η καλύτερη περίοδος όχι μόνον για να εκφράσει τις απόψεις του, αλλά και για να ακούσει τις απόψεις των άλλων, καθώς εύκολα μπορεί να τις εκλάβει σαν προσβλητικές προς το πρόσωπό του. Ακόμα, οι μετακινήσεις και τα ταξίδια πρέπει να οργανώνονται προσεκτικά και να αποφεύγονται συζητήσεις με το σύντροφο ή τους γονείς σχετικά με την ανεξαρτησία του.

 

4ος Οίκος

Ο χώρος στον οποίο κινείται ή/και αισθάνεται ασφαλές το άτομο μπορεί να αποτελέσει πεδίο έντονης δραστηριότητας, η οποία όμως μπορεί και να προκαλέσει εντάσεις. Το αίσθημα της ιδιοκτησίας θα είναι ισχυρό, ενδεχομένως οι αντιδράσεις σε αυτό να είναι εξίσου ισχυρές, οπότε, αν και η βοήθεια των άλλων θα έπρεπε να είναι ευπρόσδεκτη, μάλλον είναι προτιμότερο αυτήν την περίοδο το άτομο να λειτουργεί κάπως αποστασιοποιημένα από αυτούς με τους οποίους συζεί.

 

5ος Οίκος

Το άτομο θα έχει έντονη διάθεση να προβάλλει τις δημιουργικές πλευρές του χαρακτήρα του, ίσως και με πιο έντονο τρόπο από ό,τι συνήθως, έως και στο σημείο του αυταρχισμού. Το πιθανότερο όμως είναι αυτή του η ενέργεια να διοχετευθεί είτε σε σωματική/αθλητική δραστηριότητα (που είναι ό,τι καλύτερο) είτε σε κάποια μορφή διασκέδασης. Ακόμα, μπορεί να κινηθεί και στον αισθηματικό τομέα, πιο δυναμικά όμως και χωρίς αναστολές. Αν έχει παιδιά, καλό θα ήταν να τα ελέγχει αυτήν την περίοδο περισσότερο.

 

6ος Οίκος

«Η πολλή δουλειά, τρώει τον αφέντη»… Ο τομέας της εργασίας και γενικότερα της προσφοράς του ατόμου σε άλλους θα τονωθεί ιδιαίτερα και θα πρέπει να κινείται με βάση πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να μην αναλωθεί σε άσκοπες υπερπροσπάθειες που από τη μια θα φέρουν έως και υπερκόπωση, από την άλλη δεν θα έχουν ουσιαστικό όφελος. Πιθανές, ακόμα, είναι και κάποιες συγκρούσεις του με ανωτέρους ή συναδέλφους, καθώς δεν μπορούν όλοι να εργάζονται με τους ρυθμούς που θα θέλει. Σε σχέση με τον σύντροφο, ίσως υπάρξει μια αποστασιοποίηση, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, χωρίς αυτό να σημαίνει και αλλαγή στα συναισθήματα που έχει προς αυτόν. Ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα υγείας και διατροφής.

 

7ος Οίκος

Με τον Άρη να κινείται στο τομέα των συντρόφων και των συνεργατών, το άτομο θα πρέπει να είναι προσεκτικό στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί μαζί τους. Η έντονη επιθυμία του να υιοθετήσει μια πιο απρόσωπη στάση απέναντί τους θα πρέπει να περιοριστεί και να αναδειχθεί η προσπάθεια να εκφραστούν, σθεναρά μεν, με διάθεση συμβιβασμού δε, οι αντιρρήσεις του σε διάφορα θέματα που υπάρχουν μεταξύ τους. Ακόμα, είναι πιθανό το άτομο να δεχθεί κριτική, ίσως και κακόβουλη.

 

8ος Οίκος

Είτε επειδή θα νιώθει έντονη την ανάγκη να αποτινάξει το πατρονάρισμα κάποιου, είτε λόγω μιας δύσκολης κατάστασης, είτε λόγω της σύγκρουσης με κάποιο ισχυρό πρόσωπο, είναι πιθανό το άτομο να αναθεωρήσει εκ βάθρων κάποιες απόψεις του. Ενδεχομένως να χρειαστεί να αποδείξει ότι αξίζει περισσότερο, αλλά μάλλον με πιο επίπονο τρόπο. Ακόμα, ενδέχεται να διαχειριστεί με επιπολαιότητα χρήματα που προέρχονται από κάποιο κοινό ταμείο, ή να υπάρξουν έντονες διαφορές με το σύντροφό του για οικονομικά θέματα.

 

9ος Οίκος

Είναι περίοδος κατά την οποία το άτομο μπορεί να καταπιαστεί πιο δημιουργικά και έντονα με διανοητικές ασχολίες και παράλληλα να θελήσει να μεταλαμπαδεύσει τις απόψεις του και στους άλλους. Στο ίδιο πλαίσιο, μπορεί να δείξει ενδιαφέρον και για την εξερεύνηση φιλοσοφικών πεδίων που θα του υποδείξουν μια διαφορετική, νέα αλήθεια. Παράλληλα, είναι πιθανό να κάνει σκέψεις σχετικά με το σύντροφό του, αλλά χωρίς να καταλήγει προς το παρόν. Θα πρέπει να αποφεύγει τη δογματική αντίληψη και συμπεριφορά.

 

10ος Οίκος

Πιθανότατα να είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να αναλάβει το άτομο πρωτοβουλίες που θα του φέρουν οφέλη στην επαγγελματική ζωή. Υποκινούμενο από τις φιλοδοξίες του και με αρκετό δυναμισμό, θα μπορεί να προωθεί τις επαγγελματικές του επιδιώξεις, ενδεχομένως έχοντας και υποστήριξη από τον/την σύντροφό του, ασχέτως αν τελικά κάποια προβλήματα στο σπίτι, εξαιτίας των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, δεν θα μπορέσει να τα αποφύγει. Προσοχή θα πρέπει να δείξει στις αντιδράσεις συναδέλφων, που ίσως νιώσουν ότι απειλείται η θέση τους.

 

11ος Οίκος

Εδώ το άτομο δεν αποκλείεται να συνειδητοποιήσει ότι έχει κατακτήσει κάποιους μεσοπρόθεσμους στόχους και να θελήσει με άλλους να κάνει κάτι για το κοινό συμφέρον, μαζί με άλλους, με τους οποίους συνδέεται ιδεολογικά κυρίως. Και αυτό όμως θα είναι προς όφελός του, καθώς θα διαπιστώσει τα οφέλη της συνεργασίας και πως δεν είναι κακό, κάποιες φορές, να υποτάσσει το προσωπικό κέρδος έναντι του συλλογικού. Θα καταφέρει πολλά, αν βρει την ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές του επιδιώξεις με αυτές των άλλων. Ενδεχομένως μια οικονομική ανάσα και υποστήριξη από τον/την σύντροφο.

 

12ος Οίκος

Ύστερα από πολλούς μήνες προσπαθειών, δεν είναι καθόλου παράξενο το άτομο να είναι πιο αδύναμο και ευάλωτο, σε σωματικό και πνευματικό/ψυχικό επίπεδο. Περίοδος κατά την οποία μπορεί να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στους άλλους και να διευθετήσει μικροδιαφορές που έχει με αυτούς, δείχνοντας συγκαταβατικότητα και κατανόηση. Τώρα όμως είναι και πολύ πιθανό κάποιοι (οι οποίοι θα αποκαλυφθούν λίγο αργότερα) να εφαρμόζουν σχέδια υπονόμευσής του. Καλό θα ήταν να αποφεύγει συναλλαγές με άτομα που δεν διακρίνονται για τη νομιμότητά τους.

Δημήτρης Μέλλος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments