5 1 vote
Article Rating

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των τάσεων που υποδεικνύουν οι διελεύσεις των πλανητών σε σχέση με τους γενέθλιους πλανήτες και Οίκους με τον Κρόνο, αφού επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτού του είδους οι όψεις μπορεί να δείχνουν μια τάση, αλλά από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να σηματοδοτήσουν ένα γεγονός.

Βασικότατος παράγοντας είναι ο προσωπικός χάρτης του καθενός, καθώς μόνο ο συνδυασμός της σφαιρικής εξέτασης των στοιχείων του με τις διελεύσεις μπορεί να μας δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία – εφόσον φυσικά επιβεβαιώνονται αυτά και από κάποιες άλλες μεθόδους πρόβλεψης.

Μάλλον πρόκειται για τον πλέον παρεξηγημένο πλανήτη της αστρολογίας, καθώς οι περισσότεροι στέκονται στις αρνητικές ιδιότητες που του προσάπτονται και όχι τις θετικές. Έτσι του έχουνε μείνει και τα …παρατσούκλια «μεγάλος κακεργέτης», «μεγάλος κακοποιός»…

Και όμως, ο Κρόνος είναι και αυτός δάσκαλος, όπως είναι και ο Δίας. Η διαφορά τους είναι ότι ο Κρόνος είναι «αυστηρός» δάσκαλος και δεν χαρίζεται σε κανέναν και κυρίως δεν χαρίζεται σε όσους δεν δείχνουν υπευθυνότητα και επιμέλεια. Με τον Κρόνο μαθαίνουμε, αλλά το μάθημα γίνεται σε περιορισμένα πλαίσια, δεν επιτρέπονται οι …κοπάνες και η αφηρημάδα στην παράδοση.

Είναι ο αδέκαστος κριτής που θα μας φέρει ενώπιον των ευθυνών μας. Αν εμείς δεν ήμασταν «καλά παιδιά», αυτός το μόνο που θα κάνει θα είναι να αγορεύσει την ετυμηγορία, για να ακολουθήσει η εφαρμογή της ποινής. Μιας ποινής όμως που δεν τη διαμόρφωσε αυτός, αλλά εμείς με τις πράξεις μας που προηγήθηκαν.

Αν όμως ήμασταν «καλά παιδιά», η ετυμηγορία θα είναι αθωωτική και εμείς θα απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας, το δέντρο των οποίων θα είναι καλά ριζωμένο στη γη και θα μας τροφοδοτεί για αρκετό καιρό. Έτσι, λοιπόν, δεν πρόκειται για έναν δάσκαλο-κριτή που πρέπει να φοβόμαστε, αλλά για κάποιον που πρέπει να σεβόμαστε.

Στοιχείο του είναι η Γη, και του αποδίδονται ο περιορισμός, η καθυστέρηση, τα εμπόδια, η καταπίεση, η απαισιοδοξία, η απογοήτευση, η αυστηρή κριτική, η προχωρημένη ηλικία, η ωριμότητα, η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η μεθοδικότητα, η οργανωτικότητα, η υπομονή και το πνεύμα οικονομίας. Συνδέεται με τα οστά, το ασβέστιο, τις αρθρώσεις και το δέρμα. Κάτω από συγκεκριμένες και ειδικές συνθήκες μπορεί να υποδείξει θάνατο, αποτυχία ή δογματισμό.

Με τον Κρόνο κλείνει και ο κύκλος των 7 παραδοσιακών πλανητών της αρχαιότητας, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνδέθηκε και με τον περιορισμό. Η κίνησή του είναι αργή, θέλει έως και 10 μέρες για να περάσει από τη μια μοίρα στην άλλη –και αυτό όταν η πορεία του δεν αναστρέφεται φαινομενικά και γυρίσει ανάδρομος.

Τα όσα συνδέονται με τις διελεύσεις του Κρόνου, και κυρίως όταν αυτά υποδεικνύονται και από άλλα συστήματα, έχουν μακρά και ουσιαστική επίπτωση στη ζωή μας, ακόμα κι αν η διέλευση διαρκέσει πολύ λίγο.

Σε περίπτωση δε που υπάρχουν «μαζεμένοι» πλανήτες σε μια μεριά του ωροσκοπίου μας (πολυαστρία) είναι πολύ πιθανό η ζωή μας να υποστεί μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές –και όχι απαραίτητα με εύκολο ή ανώδυνο τρόπο.

Συνολικά ο Κρόνος θέλει περίπου 29 χρόνια για να κάνει μια πλήρη περιστροφή του ζωδιακού και η επιστροφή του στη γενέθλια θέση αποτελεί σημαντικό αστρολογικό γεγονός για την πορεία του ανθρώπου. Έτσι έχουμε την 1η επιστροφή γύρω στα 30 μας χρόνια, τη 2η γύρω στα 60 και, …ζωή να έχουμε, μπορεί να ζήσουμε και μια 3η επιστροφή γύρω στα 90 μας.

Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανάρτηση για τον Δία, έτσι και εδώ λαμβάνουμε υπόψιν όλες τις όψεις, οι οποίες δεν είναι και κατ’ ανάγκη παραγωγοί καταπίεσης, στέρησης ή καταθλιπτικών συναισθημάτων. Η πρακτικότητα και ο ορθολογισμός του Κρόνου, ακόμα και στις πιο αρνητικές του εκφράσεις, έχουν πολλά να μας διδάξουν.

Όψεις Κρόνου με γενέθλιο

Ήλιο

Σύνοδος: Πρόκειται για μια σοβαρή όψη, που υποδεικνύει περίοδο δυσκολιών, αύξησης ευθυνών και κάποιων περιορισμών. Η αγορά ενός σπιτιού, ένας γάμος, μια προαγωγή σε πολύ υπεύθυνη θέση (με όλα τα βάρη που αυτά συνεπάγονται), μπορεί αρχικά να φέρουν αρκετούς περιορισμούς και υποχρεώσεις, μακροπρόθεσμα όμως ξέρουμε όλοι ότι πρόκειται για κάτι καλό στην ουσία. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να χρειαστεί το άτομο να αφήσει πίσω του κάποιες καταστάσεις που ίσως σημαίνουν πολλά για αυτό, ή, εάν συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, ενδεχομένως ένας χωρισμός, μια απώλεια, μια μεγάλη απογοήτευση ή κάποια ασθένεια να καταβάλουν τη ζωτικότητα του ατόμου.

Θετική εκδοχή: Καλή περίοδος για να ξεκινήσει το άτομο κάτι που θέλει να έχει διάρκεια, αν βέβαια το έχει προετοιμάσει καλά. Η υπομονή και η επιμονή, η εργατικότητα και η οργανωτικότητα θα είναι σύμμαχοί του στις προσπάθειες που θα καταβάλλει. Αν και μπορεί να αισθανθεί κάποιους περιορισμούς, αυτοί θα είναι υπέρ του, καθώς δεν θα παρεκκλίνει από τους στόχους του. Ακόμα και η κούρασή του θα συνοδεύεται από την γλυκιά γεύση της αίσθησης ότι έκανε αυτό που έπρεπε και το έκανε σωστά.

Αρνητική εκδοχή: Κάποιες δυσκολίες σε σχέση με τον σύντροφο ή και κάποια μεταβολή σε θέματα κατοικίας ίσως να δημιουργήσουν στο άτομο επιπρόσθετα προβλήματα. Οι καταστάσεις φαίνεται πως θα επηρεάσουν αρνητικά, με αποτέλεσμα το άτομο να καταληφθεί από μια προσωρινή απαισιοδοξία. Θα έχει την εντύπωση ότι η πρόοδός του συντελείται απελπιστικά αργά, ενώ και η ζωτικότητά του μπορεί να ατονήσει. Καλό είναι να μετατεθούν για αργότερα η λήψη αποφάσεων και οι επαφές με άτομα εξουσίας και παράλληλα το άτομο να αξιοποιήσει αυτήν την περίοδο για να εμπλουτίσει με νέα στοιχεία την αντίληψή του για τη ζωή γενικότερα.

 

Σελήνη

Σύνοδος: Συναισθηματική καταπίεση ή μοναξιά θα καταλάβουν ένα σημαντικό μέρος από τον ψυχολογικό κόσμο του ατόμου αυτήν την περίοδο, ενώ δεν αποκλείονται και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η διαίσθησή του θα ενεργοποιηθεί και θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, καθώς θα διέπεται από ορθολογισμό. Κάποιες καταστάσεις σε σχέση με μια γυναίκα ή με το οικογενειακό του περιβάλλον ίσως του δημιουργήσουν επιπρόσθετες ευθύνες. Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στον εαυτό του αποφεύγοντας την υπερβολική αδυναμία. Ακατάλληλη στιγμή για ανάληψη πρωτοβουλιών.

Θετική εκδοχή: Η σταθερότητα των συναισθημάτων σε συνδυασμό με τις ουσιαστικές αλλαγές που θα συντελούνται στο εξωτερικό περιβάλλον, θα επιτρέψουν στο άτομο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα με υπεύθυνο αλλά και αισιόδοξο τρόπο. Καλές σχέσεις με άτομα του οικείου περιβάλλοντος (ιδίως γυναίκες) ενδεχομένως να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Καλή περίοδος για τα οικονομικά αλλά και για τον σχεδιασμό/προγραμματισμό (όχι την εφαρμογή) σχεδίων που αφορούν αγορά ή επέκταση κατοικίας.

Αρνητική εκδοχή: Αίσθηση καταπίεσης, ένταση, απαισιοδοξία και απαισιοδοξία, ίσως και πολλές στιγμές κατάθλιψης θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία για κάμποσο καιρό και είναι πιθανό το άτομο να χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη από το άμεσο περιβάλλον του. Καλό θα ήταν το άτομο να δραστηριοποιηθεί στον επαγγελματικό τομέα, χωρίς να προβεί όμως σε νέες δραστηριότητες, ούτε να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Χρειάζεται και έλεγχος της φυσικής του κατάστασης.

 

Ερμή

Σύνοδος: Μια ιδιαίτερη περίοδος είναι αυτή, καθώς παρά τις απογοητεύσεις και τους περιορισμούς (ενδεχομένως και διανοητικές αγκυλώσεις) υπάρξουν, το άτομο θα διαθέτει ισχυρή δυνατότητα συγκέντρωσης και θα αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις με σοβαρότητα, ελέγχοντας και την παραμικρή τους λεπτομέρεια, ακόμα και αν συνήθως δεν το κάνει. Πλησιάζει η περίοδος κατά την οποία θα κληθεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις και τα πάντα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο έξυπνα ή συντηρητικά θα αντιμετωπίσει τα πράγματα τώρα.

Θετική εκδοχή: Η όψη αυτή μοιάζει με αυτήν της συνόδου, πλην όμως η πρόοδος του ατόμου θα είναι γρηγορότερη και πιο ουσιαστική. Η σκέψη του θα είναι καθαρή, οι οργανωτικές του ικανότητες πιο δυνατές και θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί σε πολύ ευνοϊκό περιβάλλον, από την πλευρά του, ιδίως σε θέματα επαγγελματικά/οικονομικά. (Σε μεμονωμένες περιπτώσεις σοβαρές σκέψεις για την δημιουργία παιδιών ή θέματα πολύ στενά συνδεδεμένα με τα παιδιά απασχολούν το άτομο).

Αρνητική εκδοχή: Δύσκολη περίοδος, με βαριά ατμόσφαιρα, ενδεχομένως επειδή το άτομο θα διαπιστώσει ότι κάποιες συμφωνίες που είχε κάνει δεν τηρούνται ή δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν, ή επειδή θα νιώθει ότι κάποιοι φίλοι του δεν ανταποκρίνονται σε όσα θα ήθελε. Προβλήματα στην επικοινωνία και στις διαπραγματεύσεις, διαπίστωση ότι κάποιες του επιλογές δεν ήταν και οι καλύτερες. Αρνητικό περιβάλλον για διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

 

Αφροδίτη

Σύνοδος: Οι αισθηματικές σχέσεις ή/και τα οικονομικά του ατόμου θα υποστούν κάποιες μεταβολές ή θα δεχθούν πιέσεις, ενδεχομένως να υπάρξουν και συγκρούσεις ή απώλειες σχετικά με τα θέματα αυτά. Η αίσθηση του καθήκοντος θα είναι ισχυρή και πιθανόν να υπερισχύει των συναισθημάτων αγάπης, ενώ είναι πιθανή και η σωματική εξασθένιση. Προβλήματα από το παρελθόν μπορεί να αναδυθούν. Από την άλλη όμως, η λογική στη σκέψη και η σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μπορεί να αποφέρει ωφέλεια, καθώς μετά από κάθε τέλος υπάρχει μια νέα αρχή.

Θετική εκδοχή: Αν και μάλλον δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελε το άτομο, όλο και κάτι θα του λείπει, εντούτοις υπάρχει ουσιαστική βελτίωση σε αισθηματικά θέματα ή/και οικονομικά/επαγγελματικά, μετά από μια περίοδο δύσκολη. Ένα άλλο άτομο (πολύ πιθανόν παιδί) αρχίζει και αποσπά μέρος της προσοχής του. Ευνοϊκή περίοδος για επαφές με παλιούς φίλους, ή για εξέταση επενδυτικών κινήσεων.

Αρνητική εκδοχή: Πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία σχεδόν κάθε είδους σχέση του ατόμου θα περάσει από μια δοκιμασία, είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό. Το καλύτερο που πρέπει να κάνει είναι δείξει υπομονή και αυτοσυγκράτηση, καθώς μαζί με το άσχημο κλίμα στις σχέσεις του είναι πολύ πιθανό και η πορεία των οικονομικών/επαγγελματικών του να είναι σε άσχημο επίπεδο. Πιθανές απώλειες προσφιλών αντικειμένων

 

Άρη

Σύνοδος: Πιεστική περίοδος, κατά την οποία μπορεί να υπάρξουν έντονες εσωτερικές συγκρούσεις και βασικό αιτούμενο για το άτομο θα είναι η ισορροπία ανάμεσα στη διάθεσή του για δράση με τις αναστολές που θα υπάρχουν (εσωτερικές ή και από εξωτερικούς παράγοντες). Απαραίτητα είναι η πειθαρχία και η ηρεμία, προκειμένου να επέλθει η ισορροπία, όπως και η αποφυγή ανάμιξης των αισθηματικών με τα επαγγελματικά ή τους φίλους.

Θετική εκδοχή: Πολύ θετική περίοδος για να σταθεροποιήσει ή για να οργανώσει καλύτερα το άτομο τη ζωή του. Βασικός παράγοντας βοήθειας θα είναι η σταθερότητα στις καταστάσεις, η οποία θα του επιτρέψει να ξεδιπλώσει την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό του σε βατό έδαφος. Αν ο Κρόνος είναι ισχυρός στον γενέθλιο χάρτη, ο δυναμισμός του ατόμου θα αυξηθεί επιπλέον.

Αρνητική εκδοχή: Πρόκειται ουσιαστικά για μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία το άτομο θα διαπιστώνει ότι οι στόχοι του απέχουν πολύ από την πραγματοποίησή τους. Διάφορες καταστάσεις μπορεί να λειτουργήσουν ανασταλτικά στην οικονομική του πορεία, ενώ πολλά πράγματα θα εξαρτώνται από τις βουλές άλλων, με το άτομο να πρέπει να βρει τρόπους που απλώς θα περιορίσουν τις απώλειες που θα υπάρξουν. Χρειάζεται προσοχή στον τρόπο αντίδρασης στις δυσκολίες όπως και στις συνέπειες μιας ενδεχόμενης υπερπροσπάθειας που θα οδηγήσει σε υπερκόπωση. Κακή περίοδος για οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με συγγενείς και φίλους.

 

Δία

Σύνοδος: Περίοδος αυξημένης υπευθυνότητας που συνοδεύεται από επαγγελματική άνοδο και ένα αίσθημα ευτυχίας εν μέσω κλίματος μοναχικότητας και αυτοσυγκράτησης, καθώς η αισιοδοξία του Δία περιορίζεται κατά τι. Εδώ το άτομο έχει την ευκαιρία να προχωρήσει μεθοδευμένα σε κάποιες αλλαγές στους στόχους ή στην καριέρα του και πολλά πράγματα στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα πάρει τώρα. Ευκαιρίες για ανάπτυξη, αλλά με την ανάληψη επιπλέον ευθυνών. Μια συμβουλή δε από κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία θα πρέπει να την λάβει σοβαρά υπόψιν του.

Θετική εκδοχή: Επαγγελματικές συμφωνίες ή καινούργιες συνθήκες στο εργάσιμο περιβάλλον του ατόμου είναι πολύ πιθανόν να του δώσουν την ευκαιρία για κάποιες αλλαγές στο χώρο διαμονής του προς το καλύτερο. Παλιά σχέδια θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται τώρα με καλύτερες προοπτικές από ό,τι αρχικά υπολόγιζε, ενώ θα νιώθει αρκετά αισιόδοξο και θα είναι πολύ αποδοτικό. Είναι καιρός για δράση από την πλευρά του, δράση που μπορεί να αποφέρει μεγάλης διάρκειας θετικά αποτελέσματα.

Αρνητική εκδοχή: Εδώ το άτομο, αν και θα έχει την τάση να προχωρήσει σε κάτι μεγάλο, το πιθανότερο είναι να λυγίζει από το βάρος των ευθυνών που θα απορρέουν από αυτό του το εγχείρημα. Ανησυχία και δυσαρέσκεια θα εκδηλωθούν, ενδεχομένως να υπάρξουν δυσκολίες στη λήψη σοβαρών επαγγελματικών αποφάσεων, ή μπλοκάρισμα στις συνεργασίες του, ή σύγκρουση για θέματα οικονομικά. Άσχημη περίοδος για ανάληψη πρωτοβουλιών, το καλύτερο για το άτομο είναι να περιμένει, καθώς οι προσπάθειες για βελτίωση ή αλλαγή των καταστάσεων είναι πολύ πιθανό απλώς να τις επιδεινώσουν.

 

Κρόνο

Σύνοδος: Το πέρασμα του Κρόνου από την γενέθλια θέση του, όπως γράφω και στην αρχή, αποτελεί σημαντικό αστρολογικό γεγονός, και αποτελεί μια από τις πιο εύκολα αντιληπτές πλανητικές επιρροές.

Η πρώτη επιστροφή του Κρόνου συμπίπτει με το ξεκίνημα της 3ης δεκαετίας της ζωής του ατόμου και σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο της. Το άτομο ενδέχεται να θελήσει να κάνει κάποιες αλλαγές, που μάλλον τις προετοίμαζε καιρό τώρα. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να αφορούν τις σχέσεις του, την επαγγελματική του σταδιοδρομία, ενδεχομένως να σκεφτεί σοβαρότερα για το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας, να αγοράσει σπίτι κ.ά.
Ακόμα, παλιές υποχρεώσεις ίσως χρειαστεί να διεκπεραιωθούν, ιδιαίτερα σημαντικές γνωριμίες μπορεί να αρχίσουν (ή να τελειώσουν) τώρα. Γενικά, το άτομο θα αποκτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία αλλά θα αναλάβει και περισσότερες ευθύνες. Εδώ ο Κρόνος υποστηρίζει αυτήν την ανάληψη ευθυνών και προσδίδει κύρος στην προσωπικότητα του ατόμου που τις αποδέχεται.

Κατά τη 2η επιστροφή, που συμπίπτει με την αρχή της 6ης δεκαετίας της ζωής μας, είναι πιθανό κάποιες αποφάσεις να οδηγήσουν το άτομο σε διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ακολουθούσε έως τώρα. Νέα ενδιαφέροντα μπορεί να το προσελκύσουν, αλλά μπορεί και να επιλεχθεί ο δρόμος της απόσυρσης από τις πολλές δραστηριότητες. Μπορεί ακόμα να υπάρξει μετακόμιση σε άλλο, πιο ήσυχο μέρος.

Για την 3η επιστροφή, μάλλον το άτομο που τη βιώνει θα έπρεπε να μιλήσει και όχι οποιοσδήποτε άλλος. Εκτός από την ενθάρρυνση και κάποια υποστήριξη που ενδεχομένως θα χρειαστεί το άτομο, η πλούσια εμπειρία και οι άπειρες αναμνήσεις μπορούν να αποτελέσουν έναν καλό οδηγό και για εμάς…
Σε όλες τις επιστροφές, αν υπάρχουν και κάποιες άλλες ενδείξεις, είναι πιθανά κάποια ασθένεια, απώλεια εργασίας, ή υπερβολική δυσαρέσκεια.

Θετική εκδοχή: Η σοβαρή και μετρημένη αντιμετώπιση των ζητημάτων από το άτομο μπορεί να του προσδώσει επιπλέον ευθύνες, θα του φέρει όμως και οφέλη διαρκείας, κύρος και σταθεροποίηση. Οι επαγγελματικές του δραστηριότητες θα περιβάλλονται από ουσιαστική εύνοια, ενδεχομένως και η οικονομική του κατάσταση να βελτιωθεί. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να αισθανθεί το άτομο την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στην οικογένειά του και να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αρνητική εκδοχή: Μάλλον το άτομο θα βιώσει μια δύσκολη εποχή γεμάτη υποχρεώσεις και επιπρόσθετα καθήκοντα. Πιθανόν να χρειαστεί να ασχοληθεί με πράγματα τα οποία είχε παραμελήσει και αυτό να του προκαλέσει έντονη δυσφορία, ενώ θέματα υγείας, δικά του ή συγγενών του, μπορεί να αποσπάσουν αρκετό από το χρόνο του. Ίσως να είναι μια καλή περίοδος στη ζωή του για να κάνει μια εκτίμηση κάτω από διαφορετική οπτική γωνία από αυτήν που είχε ως τώρα.

 

Ουρανό

Σύνοδος: Πρόκειται για αρκετά σοβαρή όψη, που υποδεικνύει την έναρξη μιας σημαντικής περιόδου για το άτομο, με εντάσεις και προβλήματα. Η επιθυμία του να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα και να στραφεί σε καινούργια ενδιαφέροντα ή να ανεξαρτητοποιηθεί από παλιές καταστάσεις θα γίνει πολύ πιο έντονη, αλλά θα συγκρούεται με τις συντηρητικές διαθέσεις του Κρόνου. Πολλά πράγματα όπως φαίνεται θα αλλάξουν στη ζωή του χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια, καθώς για πολλές από τις αλλαγές που θα γίνουν θα φροντίσουν άλλοι ιδιαίτερα γι’ αυτό και μάλιστα πολλές φορές χωρίς προειδοποίηση.

Θετική εκδοχή: Και εδώ θα υπάρχει ένταση, πιο περιορισμένη όμως σε σχέση με αυτήν της συνόδου. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει το άτομο προκειμένου να αξιοποιήσει το περιβάλλον που υποδεικνύει η όψη είναι να εδραιώσει νέους τρόπους και τεχνικές στον επαγγελματικό τομέα. Οι καταστάσεις θα είναι ευνοϊκές και για την εφαρμογή κάποιων οικονομικών σχεδίων. Γενικά θα υπάρχει εύνοια, αλλά καλό θα ήταν να αποφευχθούν αλλαγές σε θέματα κατοικίας ή σχέσεων τώρα. Το αν θα επιλεχθούν συντηρητικές ή πρωτοποριακές λύσεις και εφαρμογές είναι απόρροια του συνόλου των όψεων που σχηματίζουν οι δύο αυτοί πλανήτες και του ποιος από τους δύο είναι ισχυρότερος στον γενέθλιο χάρτη, αν και ο Κρόνος κατά βάση είναι πιο ισχυρός από τον Ουρανό.

Αρνητική εκδοχή: Το άτομο θα νιώθει ότι πολλά πράγματα είναι δύσκολα κατά τη διάρκεια ισχύος της όψης, καθώς τα εξωτερικά γεγονότα θα αλλάζουν με τέτοια ταχύτητα ώστε να του είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσει. Ενδεχομένως βαθιές αλλαγές θα του δημιουργήσουν μια κατάσταση άγχους και φόβου για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, και δεν είναι καθόλου απίθανο να αναστατώνεται ευκολότερα τώρα, μεταφέροντας τις ανησυχίες του και στο άμεσο περιβάλλον του. Πιο έντονα θα είναι τα πράγματα αν είτε το ζώδιο της Παρθένου είτε του Καρκίνου είναι τονισμένα στον γενέθλιο χάρτη του. Εννοείται ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες καλό είναι να αποφεύγονται οι σοβαρές αποφάσεις και το άτομο να έχει στο νου του ότι ακόμα και αν η περίοδος αυτή χαρακτηριστεί από σκληρά γεγονότα, η συνέχεια δεν αποκλείεται να είναι άκρως ωφέλιμη για την πορεία του.

 

Ποσειδώνα

Σύνοδος: Χρήσιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η όψη αυτή, αν το άτομο έχει πιο έντονα δημιουργικά ή ιδεαλιστικά στοιχεία, καθώς θα μπορέσει να φορμάρει τις ιδέες του σε ένα πιο συγκροτημένο πλαίσιο και οι ιδέες του να αποκτήσουν πρακτική και εποικοδομητική διάσταση. Καλή είναι η όψη και για το άτομο που διακρίνεται για τον ορθολογισμό του. Στην περίπτωση αυτή, θα έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει και άλλες πτυχές της διανόησής του, που περιλαμβάνουν πιο αφηρημένες έννοιες, τις οποίες έως τώρα αποστρεφόταν. Βασικά, και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με μια ενδεχόμενη αναθεώρηση κάποιων πιστεύω του ατόμου. Εύνοια για αποκρυφιστικές και πνευματικές μελέτες.

Θετική εκδοχή: Εδώ είναι μάλλον το τρίγωνο αυτό που μπορεί να «βγάλει» κάτι, και αυτό που θα βγει θα είναι κάτι αντίστοιχο με τα όσα υποδεικνύει η όψη της συνόδου, απλώς πιο ήπια. Ακόμα, είναι κατάλληλη περίοδος για να αναλάβει το άτομο πρωτοβουλίες σχετικά με κάποια παλιά σχέδια που είχε, ή να ξεκαθαρίσει ορισμένες εκκρεμότητες και να προσπαθήσει να δημιουργήσει καινούργιες σχέσεις επάνω σε μια πιο σταθερή βάση. Παλιά προβλήματα υγείας ίσως αναδειχθούν και καθόλου απίθανο να χρειαστεί μια εντελώς διαφορετική θεραπεία τώρα.

Αρνητική εκδοχή: Μια περίοδος που τα ιδανικά του ατόμου σε σχέση με συνεργασίες ή ακόμα και τον σύντροφο θα τα δει να γκρεμίζονται κατά κάποιο τρόπο, ίσως με αφορμή κάποια εξαπάτηση. Πολλά πράγματα θα αλλάξουν μέσα του αλλά και γύρω του. Αρκετές φορές, συνειδητά ή ασυνείδητα, θα κρατά μυστικά από τους άλλους για ορισμένα θέματα, πράγμα που κάτω από άλλες συνθήκες ίσως να μην το έκανε. Μια δύσκολη εποχή για τα όνειρα και ιδανικά του.

 

Πλούτωνα

Σύνοδος: Μια δύσκολη και ψυχοφθόρα περίοδος, κατά την οποία οι αλλαγές και ο τρόπος που θα προκαλούνται θα δημιουργούν στο άτομο μια ισχυρή συναισθηματική ένταση. Είναι πολύ πιθανό να δει αξίες και είδωλα να γκρεμίζονται χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα. Μια εποχή που το άτομο θα χρειαστεί να αναθεωρήσει πολλά πράγματα από το ψυχολογικό του υλικό, αλλά και να ελέγξει τη φυσική του κατάσταση. Έντονη επιθυμία για φυγή από την πραγματικότητα.

Θετική εκδοχή: Ανατέλλει μια καλή εποχή για το άτομο, καθώς θα του δοθεί η ευκαιρία αλλά και η δυνατότητα να αλλάξει με ευκολία πολλά πράγματα από τον εσωτερικό του κόσμο και να οργανώσει τη ζωή του επάνω σε πιο σταθερές βάσεις. Οι σχέσεις του με τους άλλους θα αποδειχτούν πάρα πολύ σημαντικές σε σχέση με τα μελλοντικά του σχέδια. Φυσικά, όταν στο παιχνίδι εμπλέκονται δύο πλανήτες που δεν φημίζονται για την αβρότητα ή την διακριτικότητά τους, εννοείται ότι δυσκολίες θα υπάρχουν, ακόμα και αν αναφερόμαστε σε ευνοϊκές όψεις. Απλώς το άτομο θα τις αντιμετωπίζει με περίσσιο σθένος και αποφασιστικότητα.

Αρνητική εκδοχή: Πρόκειται για περίοδο μεγάλων και δύσκολων γεγονότων, η οποία, το ποιο πιθανό είναι να καταβάλει ψυχολογικά το άτομο που δέχεται την όψη. Ενδέχεται δε να υπάρξουν στιγμές που θα πιστεύει ότι τα πράγματα έχουν ξεπεράσει τα όρια και να βιώσει συγκλονιστικές εμπειρίες μαζί με άλλους ανθρώπους και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τις περισσότερες φορές είναι ανώφελο να προσπαθήσει κανείς να προσπαθήσει να αλλάξει τις συνθήκες όσο ισχύει η αρνητική όψη, θα είναι καθαρό χάσιμο χρόνου.

 

Ωροσκόπο

Σύνοδος: Το άτομο θα έχει διαπιστώσει ότι πολλά στη ζωή του δεν πάνε όπως θα ήθελε, ενώ εντάσεις και προβλήματα, είτε στις σχέσεις του είτε εσωτερικά, συμπληρώνουν το βαρύ σκηνικό. Δεν θα παραξενεύεται με αυτά, καθώς είναι καταστάσεις που τις προαισθανόταν θα συμβούν, σχεδόν εδώ και δυο χρόνια. Είναι μια περίοδος που προσφέρεται για επαναξιολόγηση, η οποία, σε συνδυασμό με μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση της ζωής, μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε επανεκτίμηση ορισμένων αξιών και καταστάσεων. Κρίσιμη περίοδος η οποία χρειάζεται προσοχή και υπομονή. Καλό είναι την περίοδο αυτή να ελέγχονται και τα θέματα υγείας που σχετίζονται με το ζώδιο του ωροσκόπου.

Θετική εκδοχή: Ευνοϊκή περίοδος κατά την οποία το άτομο θα δέχεται ουσιαστική υποστήριξη από το άμεσο περιβάλλον του. Κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο, το οποίο θα έχει γερές βάσεις και μακροπρόθεσμες προοπτικές, καθώς πέρα από την υποστήριξη θα συμβάλλουν και η υπευθυνότητα και η οργανωτικότητα από την πλευρά του. Μπορεί η εξέλιξη να μην είναι γρήγορη, θα είναι όμως ουσιαστική. Ο Οίκος από όπου περνάει ο Κρόνος θα υποδείξει και τον τομέα που θα εκδηλωθούν αυτές οι εξελίξεις. Π.χ., αν περνά από τον 5ο, μπορεί να επιδιώξει να γίνει γονιός, ή να ξεκινήσει μια επιχειρηματική δραστηριότητα, ή να επισημοποιήσει το δεσμό του.

Αρνητική εκδοχή: Δύσκολη περίοδος, με προβλήματα πάσης φύσεως, αλλά κυρίως οικογενειακά, επαγγελματικά και σχέσεων. Παλιές εκκρεμότητες (και οικονομικές) μέσα στην οικογένεια (αν ο Κρόνος περνά από τον 4ο) μπορεί να αναδυθούν, οι σταθερές σχέσεις του ατόμου (αν περνά από τον 7ο) μπορεί να περάσουν κρίση, δυσκολίες και εμπόδια στην καριέρα μπορεί να αναστείλουν την εξέλιξή του (αν περνά από τον 10ο). Αν και πολλά μπορεί να αλλάξουν αυτήν την περίοδο, μέσα από μια προσπάθεια να υπάρξουν οι λιγότερες απώλειες, και το άτομο να αναθεωρήσει κάποιες του απόψεις, υπάρχει και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια επαγγελματική συνεργασία.

 

Μεσουράνημα

Σύνοδος: Σημαντική περίοδος, κυρίως για την επαγγελματική πορεία του ατόμου, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και ορόσημο για την καριέρα του –είτε θετικό είτε αρνητικό. Η ψυχραιμία και η σταθερότητα εν πολλοί θα διαμορφώσουν και το τελικό αποτέλεσμα, αν και κάποιες εξελίξεις θα επηρεάσουν το άτομο ανεξάρτητα από τις δικές του διαθέσεις. Πιθανότητα προαγωγής, αλλαγής εργασίας, ή/και γεγονότα που σχετίζονται με τη φήμη του ατόμου είναι πιθανά.

Θετική εκδοχή: Ευνοϊκή περίοδος, με σταθερή αλλά αργή εξέλιξη σε θέματα που ορίζει ο Οίκος από τον οποίο περνάει ο Κρόνος. Και εδώ, όπως και στη σύνοδο, δεν είναι τόσο οι ενέργειες του ατόμου που θα καθορίσουν τις εξελίξεις, αλλά εξωτερικοί παράγοντες.

Αρνητική εκδοχή: Δύσκολη φάση για το άτομο που δέχεται την όψη, καθώς προβλήματα είναι πολύ πιθανό να προκύψουν, είτε στις σχέσεις του είτε στα επαγγελματικά του. Απογοητεύσεις, αναστολές, καθυστερήσεις και περιορισμοί θα κυριαρχούν. Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά (ουδέν κακόν αμιγές καλού), καθώς η ανάληψη μιας μεγαλύτερης ιεραρχικά θέσης συνήθως απαιτεί και περισσότερες ευθύνες, ή πιο πολύ δουλειά. Προαγωγή μεν, περισσότερος κόπος δε. Αυτό όμως θα φανεί και από άλλα στοιχεία του χάρτη. Γενικά πάντως, αυτήν την περίοδο καλό είναι να αποφεύγονται οι συνεταιρισμοί και οι εκκινήσεις νέων δραστηριοτήτων.

Διέλευση του Κρόνου από τους Οίκους

 

1ο Οίκο

Δοκιμασίες, ναι, προβλήματα, ναι, δυσκολίες, ναι, δεν αντιλέγει κανείς. Αλλά τώρα είναι που το άτομο πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα. Μέσα από τις δύσκολες συνθήκες, το άτομο θα έχει την ευκαιρία να εμβαθύνει στα πράγματα αποκτώντας περισσότερη αυτοπειθαρχία και αίσθηση δικαιοσύνης. Επιπλέον δουλειά και ενδεχομένως μπλοκάρισμα των προσωπικών του θεμάτων είναι δύο πράγματα τα οποία θα του δημιουργήσουν ένταση. Με υπευθυνότητα και προσεκτικές κινήσεις η σταθεροποίηση στους τομείς που αναφέρθηκαν δεν θα αργήσει.

 

2ο Οίκο

Περιορισμοί εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών, στενά συνδεδεμένων με το επάγγελμα, πιθανόν να αναστείλουν την πρόοδο του ατόμου. Σε μία άλλη περίπτωση πιθανόν να είναι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό μέσα στο σπίτι αυτές που δημιουργούν έντονη δυσαρέσκεια ή απογοήτευση. Αυτό όμως μπορεί να λειτουργήσει και σαν κίνητρο πιο προσεκτικής οργάνωσης. Ανάλογα και με άλλες όψεις, εύνοια ή και κάποιες οικονομικές απολαβές από τον συνεργάτη ή τον σύντροφο είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Αυτήν την περίοδο, το άτομο καλό είναι να προσπαθήσει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις και μόνο.

 

3ο Οίκο

Εποχή όπου οι ιδέες, οι σκέψεις και οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας θα αποκτήσει ιδιαίτερη σπουδαιότητα. Το άτομο ίσως ασχοληθεί με κάποια εργασία η οποία θα απαιτήσει πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και αυτοσυγκέντρωση από μέρους του, κάτι το οποίο θα φέρει πνευματική κόπωση. Μία αναγνώριση των ικανοτήτων του όμως από μέρους των άλλων είναι πάρα πολύ πιθανή. Ακόμα, μπορεί να θεωρήσει απαραίτητο να αφήσει πίσω τα λάθη που έγιναν από μέρους του το τελευταίο χρονικό διάστημα και να προσπαθήσει να επανορθώσει ή να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

 

4ο Οίκο

Μία περίοδος όπου το άτομο θα υποχρεωθεί να βάλει κάποια όρια στην ζωή του ή να σταθεροποιήσει τις βάσεις επάνω στις οποίες σκοπεύει να κινηθεί. Οι περιορισμοί που θα υπάρξουν όμως, θα απαιτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και προσπάθεια από τη μεριά του. Από την άλλη, πλησιάζει η εποχή κατά την οποία θα υπάρχει εύνοια σε θέματα συντρόφου και θα πρέπει το άτομο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και αυστηρό στις επιλογές του. Στην περίπτωση που ήδη υπάρχει σχέση, η επισημοποίησή της είναι πάρα πολύ πιθανή. Καλό είναι να αποφεύγει τις προσπάθειες εντυπωσιασμού υψηλά ιστάμενων κοινωνικά ατόμων, να δίνει προτεραιότητα στα προβλήματά του χωρίς να προσπαθεί να τα λύσει όλα μαζί.

 

5ο Οίκο

Η εμπιστοσύνη του ατόμου προς τους άλλους και η δυνατότητα έκφρασης της δημιουργικότητάς του θα υποστούν αξιοσημείωτη κάμψη. Η ενδεχόμενη κρίση στα αισθηματικά μπορεί να αποβεί θετική, αν το άτομο κοιτάξει μέσα του και διαπιστώσει ότι είναι εξίσου σημαντική προσωπικότητα όσο και οι άλλοι. Διαρκούσης της διέλευσης πιθανόν να προτιμήσει να δουλεύει μόνο του ή τουλάχιστον να εξαρτάται λιγότερο από τους άλλους. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει όμως είναι πως οτιδήποτε ξεκινήσει ή πετύχει τώρα θα αποδειχτεί πως έχει διάρκεια στο μέλλον.

 

6ο Οίκο

Οι πολλές αλλαγές στο χώρο της εργασίας, μάλλον θα καταπονήσουν αρκετά το άτομο. Ίσως υποχρεωθεί να καταπιαστεί με το πώς θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, να βρει όσα εκκρεμούν και να προσέξει όλες τις λεπτομέρειες που παραμέλησε ως τώρα. Αυτά μπορεί να είναι άμεσα συνδεδεμένα με το σπίτι, την υγεία ή την φυσική του κατάσταση. Ο υπερβολικός εγωισμός και οι υπερβολές στη δουλειά θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο. Το να δουλεύει κάποιος σκληρά αλλά χωρίς πρόγραμμα είναι σαν να μην δουλεύει καθόλου. Χρειάζεται προσοχή και στη διατροφή.

 

7ο Οίκο

Ίσως μία πάρα πολύ σημαντική περίοδος για το άτομο, καθώς από τις καταστάσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη θα εξαρτηθούν πάρα πολλά πράγματα στο άμεσο μέλλον. Ίσως είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να αναθεωρήσει τις κοινωνικές του σχέσεις και ιδιαίτερα τις συντροφικές-συζυγικές. Θα πρέπει να ξέρει όμως, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, πως με το να βιάζει τα πράγματα ή με το να προσπαθεί να τα μεταβάλει δεν θα κερδίσει και πολλά, αυτήν την περίοδο. Απαιτείται η αντιμετώπιση της πραγματικότητας με αυτοέλεγχο, η εποχή των θετικών αλλαγών στην ζωή του ατόμου βρίσκεται πάρα πολύ κοντά.

 

8ο Οίκο

Το άτομο πρέπει να συγκεντρωθεί στις βασικές του ανάγκες και να προσπαθήσει να αποφύγει με κάθε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο τις σπατάλες. Καθόλου καλή εποχή για να δανειστεί ή να δανείσει, αλλά ίσως η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο επάνω σε εντελώς διαφορετικές βάσεις. Η εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν θα αποτελέσει τον καλύτερο οδηγό. Στην προσπάθειά του όμως να αποκτήσει τον έλεγχο των καταστάσεων, καλό είναι να αποφύγει να υποχρεωθεί στους άλλους και να προσπαθήσει οτιδήποτε κάνει να το κάνει χωρίς βοήθεια. (Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ένα δυσάρεστο γεγονός μέσα στην οικογένεια).

 

9ο Οίκο

Μία εποχή όπου η ανάγκη για μεγαλύτερης διάρκειας αξίες, πνευματικές, φιλοσοφικές ή ακόμα και υλικές βρίσκεται στο ξεκίνημά της. Η συναισθηματική ευημερία του ατόμου θα εξαρτηθεί από το πόσο χρησιμοποιεί την πραγματικότητα και την αλήθεια για οδηγό. Θα συνειδητοποιήσει πράγματα τα οποία μέχρι τώρα αγνοούσε ή φανταζόταν κάπως διαφορετικά. Όλα αυτά ίσως αποτελέσουν τις βάσεις για μία οριστική αλλαγή προσανατολισμού σε σχέση με τους σκοπούς και τους στόχους του στην ζωή. Ακόμα, θα πρέπει να έχει το νου του σε κάποιους από τους φίλους του, σύντομα θα αποδειχτεί πως ορισμένοι από αυτούς δεν άξιζαν την φιλία του.

 

10ο Οίκο

Μία πραγματική συναισθηματική καμπή, προς το καλύτερο ή το χειρότερο, ενδέχεται να υπάρξει τώρα. Η αστάθεια του παρόντος δεν θα πρέπει να παρασύρει το άτομο σε αλλαγή των σχεδίων του. Ίσως η καλύτερη εποχή για να αποκτήσει πειθαρχία και να προσπαθήσει να διαφυλάξει τις ικανότητές του. Ιδιαίτερη ανάγκη για οργάνωση και προσεκτική διαχείριση. Οι προσπάθειες των τελευταίων 14 χρόνων της ζωής του πλησιάζουν την εποχή όπου θα αρχίσουν να του ανταποδίδουν. Κάποιες μικρές αλλαγές ίσως να τις θεωρήσει απαραίτητες, αλλά καλό είναι να μην βιαστεί. Απαιτούνται προσοχή και επιμονή.

 

11ο Οίκο

Η πειθαρχία θα είναι απαραίτητη τώρα ώστε να καταφέρει το άτομο τα όνειρα και οι στόχοι του να εξαρτώνται από αυτό το ίδιο. Εμπόδια και ξεκαθάρισμα σε θέματα φίλων-συνεργατών είναι πάρα πολύ πιθανά, όπως και η αίσθηση υπευθυνότητας μόνον για αυτούς που το αξίζουν. Η διαίσθησή του θα είναι ένας καλός οδηγός. Οι άνθρωποι που περιβάλλουν το άτομο μάλλον θα χρειαστούν την βοήθεια ή και τις συμβουλές του. Δεν πρέπει να τους τα αρνηθεί, ίσως σύντομα να τους χρειαστεί και αυτό. Σε περίπτωση που το άτομο έχει παιδιά, είναι πολύ πιθανό να πάρει μια ιδιαίτερη ικανοποίηση για κάποια επιτυχία τους.

 

12ο Οίκο

Όχι και τόσο εύκολη εποχή τώρα. Πιθανόν το άτομο να πιεστεί αρκετά αναζητώντας τα πιστεύω του και τους επαγγελματικούς του στόχους. Οι μεγάλες αλλαγές που έχουν ήδη γίνει σε ορισμένους τομείς της ζωής του, έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα μέσα του. Εκ των πραγμάτων ίσως θεωρηθεί απαραίτητο να αλλάξει κάποιους φίλους του, βγάζοντάς τους οριστικά από την ζωή του. Το να αντιμετωπίσει ορισμένες δοκιμασίες τώρα ίσως να μην το θεωρεί και πάρα πολύ φυσικό. Η πραγματικότητα όμως είναι πως οι δυσκολίες στην ζωή δημιουργούνται για να μας δοθεί η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε και την άλλη πλευρά της, την πιο δύσκολη. Ή για να μας προετοιμάσουν για το χειρότερο.

 

Δημήτρης Μέλλος

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments