0 0 votes
Article Rating

Μία περίληψη του εξοστρακισμένου αστερισμού…. και γιατί τα ζώδια μπορούν να είναι και 13… Πέρασε άλλη μία «κρίση» όπου για ακόμη μία φορά οι αστρονόμοι θυμήθηκαν να μας «ενημερώσουν» ότι δεν βλέπουμε καλά τον Ουρανό και πως στην πραγματικότητα υπάρχουν 13 αστερισμοί.

Από την άλλη, οι τροπικοί αστρολόγοι γρήγορα έγραψαν μεταξύ άλλων ότι Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 12 ΖΩΔΙΑ και τίποτα άλλο, ενώ οι Βεδικοί αστρολόγοι μας «υπενθύμιζαν» ότι αυτοί κοιτούν τον αστρολογικό ουρανό όπως είναι πραγματικά… παρόλο που δεν υπάρχει ούτε στη βεδική ο Οφιούχος….

Ο Οφιούχος είναι ένας από τους αρχαίους αστερισμούς συνδεδεμένος με πάρα πολύ βαθιά και ουσιαστικά νοήματα. Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου η πραγματικότητα είναι ότι ο Ήλιος ταξιδεύει μέσα από τον αστερισμό του Οφιούχου ο οποίος μπορεί να μην είναι ζώδιο έχει όμως κάποια επιρροή σχετική με την αστρομυθολογία του. Έτσι λοιπόν ένα άτομο που είναι Τοξότης και ανήκει σε αυτές τις ημερομηνίες σαφώς και επηρεάζεται σε αυτές τις ημερομηνίες από τον Οφιούχο όχι σε ζωδιακή κατάσταση αλλά αστρική.

Καταρχήν η διαφορά μεταξύ αστρικής και ζωδιακής κατάστασης είναι μεγάλη.Στη μία μιλάμε για εποχικές καταστάσεις άρα για καθαρά θέματα προσωπικότητας και φαινομενολογικής αντιμετώπισης και στην άλλη για συμπαντικά υπαρξιακά ζητήματα. Ο Τροπικός ζωδιακός υπάρχει και έχει να κάνει με την υπάρχουσα ύπαρξή μας, ο αστρικός έχει να κάνει με ζητήματα που δεν άπτονται τόσο των ανθρωπίνων καθημερινών ζητημάτων. O Τροπικός είναι η ενσάρκωση του ανθρώπου, ενώ ο αστρικός είναι η αιώνια ψυχική ενέργεια του σύμπαντος.

Αν θέλετε να δείτε την προσωπικότητα του ατόμου και γήινα θέματα κοιτάξτε στον τροπικό. Εάν θέλετε να κοιτάξετε ζητήματα που αφορούν το σύμπαν και τη σχέση που έχει η «ενέργεια» μας ή η ψυχή μας με το σύμπαν να κοιτάξετε τον αστρικό. Η γη δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κέντρο ύπαρξης και ενσάρκωσης μίας ενεργειακής δέσμης (δεν είναι απαραίτητα ψυχή) όπου μέσα σε αυτή δημιουργείται μία ψευδής ενεργειακή φαινομενολογική ζώνη που δημιουργεί το υποκειμενικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας και χαρακτήρα. Το πλέγμα της γης θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν μία «φυλακή» που έχει σκοπό να μας δώσει κάποια μαθήματα ουσιαστικά (ή να δώσει κάποια μαθήματα στην γενικότερη εξέλιξη του σύμπαντος). Ο Οφιούχος δεν μπορεί να υπάρξει προς το παρόν σαν ζώδιο για τον απλούστατο λόγο ότι ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να βρει την αθανασία……

Κάποια στοιχεία για τον Οφιούχο

ΟΟφιούχος για τους αρχαίους Έλληνες ήταν ιδιαίτερα σημαντικός. Ονοματιζόταν ως θεραπευτής και ήταν γιος του Θεού Απόλλωνα (του πνευματικού Ήλιου). Ο ίδιος συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία και βοήθησε αρκετούς τραυματισμένους ανθρώπους. Κάποια στιγμή όμως η επιστήμη του, ξεπέρασε αυτή των απλών ανθρώπων και κατάφερε να φέρει ανθρώπους ξανά πίσω στη ζωή. Αυτό βέβαια ήταν μία ύβρις για τους Θεούς και ο Δίας τον κεραυνοβόλησε και πέθανε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει στους Ουρανούς και να γίνει αστερισμός.

Στην Εβραϊκή Κουλτούρα ο Οφιούχος συνδέθηκε με τον Μωυσή και με τον ερχομό των 12 εντολών (περιορισμών – ζωδίων) για να μπορέσει η ανθρωπότητα να «καθαριστεί». Το φίδι γνωρίζετε ότι παραμένει να είναι το κύριο στοιχείο που χρησιμοποιείται συμβολικά για την ίαση, ενώ δύο φίδια στριμμένα το ένα με το άλλο αν μη τι άλλο συμβολίζουν την διπλή έλικα, τον γενετικό μας κώδικα ή αλλιώς DNA. Ο Οφιούχος σαν αστερισμός κρατά σαν σύμβολο του ένα φίδι.

O ίδιος ο Οφιούχος λέγεται ότι είχε το ίδιο το αίμα της Μέδουσας και ανάλογα με την αριστερή η δεξιά πλευρά του σώματός του το αίμα του είχε αρνητικά ή θετικά αποτελέσματα στους άλλους. Έχουμε λοιπόν ένα αστερισμό που έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία και συνδέεται βέβαια λόγω του φιδιού με τη μεγάλη ερπετώδη μητέρα των προγονικών μας ενστίκτων. Έχει ιδιαίτερη σύνδεση με την Ιατρική, τη θεραπεία και την αναγνώριση του πόνου. Τα άτομα που γεννήθηκαν τις ημέρες που σχετίζονται με τον Οφιούχο έχουν σαφώς ιδιαίτερες δυνατότητες θεραπείας, είναι ευχάριστα, επικοινωνιακά αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζονται μπροστά τους σημαντικά εμπόδια στη ζωή τους που έχουν σκοπό την οριστική τους αλλαγή σε κάτι πιο πνευματικό.

Ο Σκορπιός όταν χωρίστηκε από τον Ζυγό ουσιαστικά έχασε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της επαφής του με το μονοπάτι του Ήλιου. Στον μύθο βλέπουμε ότι ο Δίας χτύπησε με κεραυνό τον Οφιούχο έτσι ώστε να μην μπορεί να επαναφέρει τους νεκρούς από το θάνατο. Ο Σκορπιός είναι συνδεδεμένος με το θάνατο και προτιμήθηκε να αναρτηθεί αυτός σαν ζώδιο παρά ο Οφιούχος ενώ τη θέση του κυριολεκτικά στο ζωδιακό την πήρε ο Τοξότης, του οποίου κυβερνήτης ο Δίας….

Ο Κύκλος των Θεών

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το 12 είναι ένας αριθμός του κύκλου που προήλθε από τους Βαβυλωνίους μιας και χρησιμοποιούσαν παράγωγα του αριθμού αυτού και συνδέθηκε σαφώς με την κίνηση του Ήλιου. Έτσι λοιπόν στην 12αδα έχουμε τον κύκλο του θεού Ήλιου και της ανθρώπινης ενσάρκωσης στο σύστημά του. Όπως έχουμε αναφέρει και στο άρθρο «Εωσφορικοί πλανήτες», ο ήλιος θέτει κάποια όρια και μαζί με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα οι οποίοι αποτελούν τους εντολοδόχους της ενσάρκωσης και μάθησης του ανθρώπου. Επειδή ακριβώς είναι ηλιακός ο κύκλος βασίζεται στον αιώνιο κύκλο των θεών που εμπεριέχει την ανακύκλωση. Μην ξεχνάτε ότι οι Ιχθείς οδηγούν ουσιαστικά ξανά στον Κριό έτσι έχουμε σε ένα βαθμό τον αέναο κύκλο της Σαμσάρα των Ινδών. Η ενέργεια αντί να εξελίσσεται προς τα πάνω στροβιλίζεται και ανακυκλώνεται. Μπορεί το άτομο να παίρνει μαθήματα αλλά οι επιλογές του για να γνωρίσει κάτι παραπάνω από το ζωδιακό είναι ελάχιστες. Αυτό όμως δεν είναι η πραγματικότητα….

Η Αλίκη Μπειλυ είχε αναφέρει ότι η Σελήνη είναι ένα νεκροζώντανο σώμα ένα μισοτελειωμένο σχέδιο όπου δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρωθεί… Η Σελήνη γνωρίζουμε καλά ότι μέσα σε ένα χρόνο δεν κάνει ποτέ 12 περιστροφές γύρω από το ζωδιακό αλλά 13. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός 13 έχει να κάνει έντονα με τη Σεληνιακή Θεότητα (μεγάλη ερπετώδη μητέρα) και όχι με τον Ηλιακό Θεό. Ο ζωδιακός κύκλος παρόλα αυτά δεν είναι δομημένος σύμφωνα με τη Σελήνη αλλά σύμφωνα με τον Ήλιο, θεωρώ ότι οι 13 κύκλοι της Σελήνης συμβολίζουν ακριβώς τους 13 αστερισμούς όπου περνά ο Ήλιος.

Το 13 είναι ένας σημαντικός αριθμός γιατί σπάει τον κύκλο, σπάει την ενσάρκωση και ανοίγει μία κατεύθυνση είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω της διπλής έλικας του DNA. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το 13ο ζώδιο έχει να κάνει με ένα μεγάλο εξελικτικό βήμα που η ανθρωπότητα ακόμη δεν είναι έτοιμη να συλλάβει.

Το 13 ζώδιο σπάει τα δεσμά μίας αιχμαλωσίας και ανοίγει τους ορίζοντες για την προσπάθεια πια του ανθρώπου να γίνει ο ίδιος θεός (με αποτέλεσμα ίσως να τον κεραυνώσει ο Δίας ακόμη μία φορά). Η αθανασία του Ασκληπιού συμβολίζει αν μη τι άλλο τη συνειδησιακή συνέχιση του ανθρώπου και όχι απλά την ενεργειακή του. Μία τέτοια γνώση σε αυτή τη χρονική στιγμή θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για αυτό πιστεύω κανείς δεν είναι έτοιμος να το χρησιμοποιήσει αυτό τον αστερισμό ως ζώδιο.

Η «εμμονή» της επιστήμης

Ηεπιστήμη ίσως ασυνείδητα σε ένα βαθμό, μονίμως επαναφέρει το θέμα αυτό στην επιφάνεια. Ο Οφιούχος εξάλλου δεν είναι τίποτα άλλο από έναν άνθρωπο που απέκτησε θεϊκές δυνάμεις και μπορούσε να ελέγξει τη ζωή κάτι που φυσικά δεν είναι δυνατό ως σήμερα (γι’ αυτό και προτιμήθηκε ο Σκορπιός σαν ζώδιο και όχι ο Οφιούχος μιας και ο Σκορπιός έδινε τη δυνατότητα της μεταμόρφωσης μέσω του φυσιολογικού θανάτου και ο 13ος αστερισμός κοιμήθηκε μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή). Η μοντέρνα επιστήμη σε ένα βαθμό προσπαθεί να βάλει τον άνθρωπο στη θέση του θεού και σαφώς κάθε γενετικός επιστήμονας εύχεται σχεδόν κάθε μέρα να βρει το μυστικό της αθανασίας.

Ο Τρανσχιουμανισμός (transhumanism) και το singularity εξάλλου δεν είναι τίποτα άλλο από ρεύματα ιδεών που πιστεύουν ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της ρομποτικής ο άνθρωπος θα αποκτήσει αιώνια ζωή και δύναμη πειράζοντας τον γενετικό κώδικα του και βάζοντας μηχανικά εμφυτεύματα.

To όραμα του Τρανσχιουμανισμού ( ή μετά – ανθρώπου) είναι η δημιουργία ενός τέλειου όντος
που θα νικήσει το χρόνο και θα κερδίσει την αιωνιότητα.

Η επιστήμη λοιπόν απαιτεί από την «αστρολογία» να ξεκλειδώσει τα μυστικά του απαγορευμένου αστερισμού που έχει να κάνει με τα μυστικά της θεραπείας και της ολιστικής συνείδησης. Πιο πάνω αναφέραμε ότι η Σελήνη είναι ένα νεκροζώντανο σώμα και κάτι μισοτελειωμένο, αυτό πιστεύω το ανέφερε η Μπέιλυ και η θεοσοφία γενικότερα, γιατί θεωρούσαν ότι το συναισθηματικό κομμάτι της Σελήνης και η σχέση της με την καρμική ζωή είναι στην ουσία βαρίδια για την ανθρώπινη εξέλιξη.

Ο μόνος τρόπος όμως για να μπορέσεις να ξεφύγεις όμως είναι να τελειώσεις ότι ξεκίνησες ως φυλακή. Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι οι 13 σεληνιακοί μήνες ουσιαστικά καθιστούν τον Οφιούχο σαν «ζώδιο» και πως αυτό είναι το πρώτο βήμα μελέτης της ανθρωπότητας σε ένα άλλο επίπεδο πέρα από το σοφό 12 αλλά ταυτόχρονα εκφοβιστικό για τον άνθρωπο.

Πρέπει να περάσουμε τα όρια; 

Από τα παλαιά χρόνια οι άνθρωποι έχουμε μάθει ότι δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια μας: η Παλαιά Διαθήκη, η ελληνική κοσμοθεώρηση και άλλες σημαντικές κουλτούρες μας δίδαξαν ότι όποτε προσπαθήσαμε να κάνουμε το θεό καταστραφήκαμε. Είναι άραγε αλήθεια αυτό και πρέπει να κάνουμε πίσω ή είναι μία πόρτα που μας λέει να μην περάσουμε γιατί κάποιοι δεν θέλουν να την περάσουμε ακόμη…. Αυτά τα ερωτήματα ίσως ακόμη είναι νωρίς να τα απαντήσουμε. Ο Σεληνιακός ζωδιακός κάθε χρόνο αλλάζει. Αν θέλετε να μάθετε το ζώδιο σας με βάση το Σεληνιακό ζωδιακό μπορείτε να ρωτήσετε στο forum συζητήσεων.

Christos Archos © 2011 για το myhoroscope.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments