0 0 votes
Article Rating

Ο Πλούτωνας του 2005 – Θεμελίωση των απόψεων περί Παγκόσμιου Μετασχηματισμού

Το άρθρο είναι απόσπασμα του άρθρου που δημοσίευσε η αμερικανίδα αστρολόγος Karen Steen, στις 30/12/2004 (αναθ. 10/1/2005) με τίτλο «Astrological Highlights 2005. Churning of Strange Attractor-, PART I, που περιγράφει τα κορυφαία αστρολογικά θέματα του 2005. Η μεταφραστική ομάδα Editors & Staff του MyHoroscope.gr φέρει την πλήρη ευθύνη της ακριβούς απόδοσης του άρθρου στα Ελληνικά.

Η είσοδος του Πλούτωνα στον Τοξότη στις αρχές του 1995, σημειοδοτήθηκε παγκοσμίως, από δραματικά γεγονότα που προκάλεσαν τις παγιωμένες πεποιθήσεις μας και κοσμοθεωρίες. Εκείνη τη χρονιά, όσοι έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται ότι:

  • O Ισραηλινός, Ειρηνευτής Πρωθυπουργός Ράμπιν δολοφονήθηκε από Iσραηλινό, εξτρεμιστή.
  • Το Ομοσπονδιακό Κτίριο στην πόλη της Οκλαχόμα βομβαρδίστηκε από ντόπιους Αμερικανούς τρομοκράτες.
  • Η ξαφνική εκδήλωση του ιού Ebola στην Αφρική που τρομοκράτησε τον κόσμο, υποδηλώνοντας το ευπρόσβλητο του ανθρώπου.
  • Στις ΗΠΑ, ο έλεγχος της Νομοθετικής Εξουσίας πέρασε στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα ύστερα από 40 χρόνια.
  • Ξεκίνησε η 10ετία (όπως αποκλήθηκε ) της ενοποίησης των Μedia (Mέσων Eνημέρωσης), οι συγχωνεύεις των διεθνών εταιρειών Media με τις τηλεπικοινωνίες.
  • Το 1995 έφερε επίσης το σχέδιο ειρήνευσης στην Βόρεια Ιρλανδία μετά από αιώνες σύγκρουσης, και
  • Την διεθνή συνεργασία στην διαστημική έρευνα ( ΗΠΑ – EΣΣΔ, στο διαστημικό σταθμό MIR)

Καθώς ο Πλούτωνας προχωρούσε αργά μέσα στον Τοξότη, την 10ετία που πέρασε, τόσο τα άτομα όσο και οι κοινωνίες, ενεργοποιήθηκαν, χρησιμοποιώντας την πρόκληση του Πλούτωνα, για να διευρύνουν τα συστήματα αντιλήψεων, τις κοσμοθεωρίες και τις διεθνείς σχέσεις που αποτελούν την πολιτισμική βάση της αναδυόμενης παγκοσμιοποίησης. Αναμφίβολα ορισμένοι (άτομα και κοινωνίες) αντέδρασαν φοβισμένα στην πρόκληση αυτή, άλλοι ανταποκρίθηκαν δημιουργικά.

Ετσι λοιπόν είδαμε:
  • Τους φονταμενταλιστές Ισλαμιστές Ταλιμπάν να αποκτούν τον έλεγχο του Αφγανιστάν, την πυρηνική εξάπλωση στην Ασία, την αρχή της παλαιστινιακού ιντιφάντα που συνεχίζεται ακόμα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ το 2001, το Kόμμα των Ρεπουμπλικάνων να αποκτά τον έλεγχο της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας στην Αμερικανική κυβέρνηση, την αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
  • Επίσης από το 1995 και ύστερα, η Ευρωπαϊκή Ενωση επεκτάθηκε ουσιαστικά και εξελίχθηκε σε παγκόσμια, με ενδείξεις πως θα είναι και προοδευτική, πολιτική και οικονομική δύναμη.
  • Διαπιστώνεται συνεχής αύξηση, διεθνώς, των διαδηλώσεων του κοινού κατά του πολέμου, κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής, της ιδιωτικής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων
  • Και τέλος, οι σοβαρές ανακαλύψεις στην ανθρωπολογία, την αρχαιολογία, και την αστρονομία διεύρυναν τα σύνορα της γνώσης μας για τον άνθρωπο, το σύμπαν και την θέση μας σ’ αυτό.
  • Στις αρχές του 2004, ο Πλούτωνας πέρασε στον 3ο δεκανό, δηλ. στις τελευταίες 10 μοίρες του Τοξότη. Μέχρι το 2008 τα άτομα και οι κοινωνίες θα εργαστούν για την παγίωση και την εφαρμογή των απαντήσεών τους στις παγκόσμιες προκλήσεις του Πλούτωνα που ξεκίνησαν το 1995.
  • To 2004 παρατηρήσαμε τα ακόλουθα:
  • Tην αποκάλυψη του κώδικα του DNA χάρη στη διεθνή επιστημονική συνεργασία
  • Την έναρξη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για διεθνείς δίκες για τα εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας, και
  • Την επικύρωση του Πρωτοκόλλου του Κυότο, μια Διεθνή Συνθήκη για την προστασία του περιβάλλοντος.
    Το 2005 καταγράψαμε:
  • Tην έναρξη της διαδικασίας επικύρωσης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Την επανάληψη του ειρηνευτικού διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των ηγετών των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Ηδη στις αρχές του Σεπτέμβρη, έγινε η πρώτη αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Ακραία καιρικά φαινόμενα – παρατεταμένες ξηρασίες και πυρκαγιές για τις οποίες εν μέρει ευθύνεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η αύξηση της θερμοκρασίας
  • Σοβαρούς σεισμούς ως συνέπεια εκείνου της Σουμάτρα το 2004.

Οσοι στο ατομικό τους ωροσκόπιο έχουν Ηλιο, Σελήνη ή όψεις στις τελευταίες μοίρες του Κριού, Ζυγού ή Τοξότη, οι όψεις του Πλούτωνα από τον Φεβρουάριο ήδη και μέχρι τον Σεπτέμβριο ευνοούν την επέκταση των κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών και συμφωνιών.

Copyright 2005, Karen Steen. All rights reserved.

Η Αστρολόγος Κaren Steen είναι σύμβουλος αστρολόγος και διδάσκει αστρολογία at Water Bearer Astrology & Consulting, Bellingham, WA. Ασκείται στην αστρολογία από το 1984 και ως επαγγελματίας από το 2000. Είναι διπλωματούχος αστρολογίας του NCGR LeveI-III και έχει Μάστερ Νοσηλευτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας από το πανεπιστήμιο University of Washington και Μπάτσελορ Νοσηλευτικής από το Πανεπιστήμιο Louisiana State University.

Η μετάφραση και αναδημοσίευση του άρθρου στο MyHoroscope.gr έγινε με την έγγραφη άδεια της συγγραφέως, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. 

 
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments