5 1 vote
Article Rating

Μια από τις πιο γνωστές μεθόδους πρόβλεψης που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους Αστρολόγους είναι η γνωστή σε όλους μας Ηλιακή Επιστροφή. Είναι ένα διαδεδομένο και πετυχημένο προγνωστικό σύστημα και μας βοηθάει να καταλάβουμε πως «χρωματίζονται» τα γεγονότα ή διαφορετικά, ποιες είναι οι τάσεις της χρονιάς που διανύουμε. Η Ηλιακή Επιστροφή είναι ουσιαστικά ο χάρτης που καταστρώνουμε κάθε χρόνο την ημέρα που ο Ήλιος επιστρέφει στην ίδια ακριβώς θέση με τον γενέθλιο Ήλιο μας.

Χρόνος διάρκειας τα γενέθλια του έτους που θέλουμε να μελετήσουμε έως και τα επόμενα. Ένας χάρτης Ηλιακής Επιστροφής ερμηνεύεται με τον ίδιο τρόπο που ερμηνεύουμε τον γενέθλιο μας χάρτη σε σχέση πάντα με τον γενέθλιο. Περιληπτικά να πούμε πως το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η θέση του Ηλίου τόσο από οίκο όσο και από όψεις γιατί εκεί θα επικεντρωθούμε ώστε να δούμε τα θέματα που θα μας απασχολήσουν.

Επίσης σημαντικός είναι ο Ωροσκόπος της Ηλιακής Επιστροφής και οι όψεις του γιατί δείχνουν το προφίλ του ατόμου, το πως θα φέρεται και θα προβάλει τον εαυτό του ενώ δεν ξεχνάμε όλα τα στοιχεία να τα συγκρίνουμε με το γενέθλιο Ωροσκόπιο. Εν συνεχεία η θέση της Σελήνης και οι όψεις της μας πληροφορούν που θα ρίξουμε το συναισθηματικό μας βάρος. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι το Μεσουράνημα, από εκεί θα καταλάβουμε πως θα κινηθούμε επαγγελματικά ή κοινωνικά.

Εξετάζοντας τον χάρτη θα κοιτάξουμε πως είναι κατανεμημένοι οι πλανήτες. Αν οι περισσότεροι είναι πάνω από τον Ορίζοντα σημαίνει ότι το άτομο θα ασχοληθεί με εξωτερικά γεγονότα και θα είναι αρκετά πιο κοινωνικό. Στην αντίθετη περίπτωση αν βρίσκονται δηλαδή κάτω από τον Ορίζοντα, τη συγκεκριμένη χρονιά το άτομο θα είναι πιο εσωστρεφές και θα ασχοληθεί με τα προσωπικά του θέματα.

Αν είναι Ανατολικά του χάρτη οι περισσότεροι πλανήτες, το άτομο θα πάρει την ζωή στα χέρια του και το ίδιο θα αποφασίζει για τον εαυτό του. Αν βρίσκονται οι περισσότεροι πλανήτες στο Δυτικά του χάρτη, μας δείχνει ότι θα εξαρτάται από τους άλλους για τα θέματα που το απασχολούν. Ένα άλλο που θα πρέπει να δούμε στον ετήσιο χάρτη μας είναι, αν οι γωνιακοί οίκοι (1ος-7ος-4ος-10ος) είναι τονισμένοι.

Έμφαση σε γωνιακούς οίκους συνήθως δείχνει σημαντικά γεγονότα αλλά και γρήγορα χρονικά την εμφάνιση αυτών. Τελειώνοντας να προσθέσω ότι στα 33α μας γενέθλια περίπου, ο χάρτης της Ηλιακής Επιστροφής προσεγγίζει στενά τον γενέθλιο μας χάρτη με την προϋπόθεση ότι το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της επιστροφής είναι το ίδιο με του τόπου που γεννήθηκε ο ενδιαφερόμενος ενώ για την κατάστρωση μιας ηλιακής επιστροφής πρέπει να έχουμε ακριβή ώρα γέννησης.

Αν έχουμε απόκλιση έστω 20′ 30′ λεπτών τα αποτελέσματα δεν θα είναι ακριβή. Εξίσου σημαντικό είναι να βάζουμε στον Ετήσιο χάρτη μας ως τόπο, τον τόπο όπου βρίσκεται κάποιος την ημέρα των γενεθλίων του αν και πολλοί αστρολόγοι βάζουν ως τόπο, τον τόπο διαμονής.

Πάμε να δούμε ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που θα δώσει
ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής στα 12 ζώδια.

Κριός

Ο ωροσκόπος φέτος στον Κριό! Ζώδιο της φωτιάς και παρορμητικό, τι σημαίνει αυτό? Αλλαγές, αλλαγές που τις ξεκινάει το ίδιο το άτομο αφού προτιμά και επιδιώκει να ηγείται και να αναγνωρίζεται από τους άλλους ως αρχηγός. Είναι μια χρονιά δράσης, όπου νέα σχέδια εμφανίζονται, το άτομο δεν αναλώνει πολύ από τον χρόνο του στην σκέψη προκειμένου να πραγματοποιήσει τα σχέδια του.

Το αρνητικό σ’ αυτό είναι ότι κάπου στη μέση θα βαρεθεί και θα σκεφτεί ότι το σχέδιο δεν προχωράει τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε επομένως το πιθανότερο είναι να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Αυτή η χρονιά σημειοδοτείται από νέα και δυνατά ξεκινήματα κυρίως από παρόρμηση να «κάνω αυτό, εκείνο ή το άλλο», το σίγουρο είναι ότι κάτι νέο θα προβάλλει στον ορίζοντα,.

Εκείνο το οποίο αλλάζει είναι η προσωπικότητα του ατόμου που μοιάζει να είναι περισσότερο δυναμική, ανταγωνιστική, αισιόδοξη και αυθόρμητη . Θα αλλάξουν οι σχέσεις με τους άλλους επίσης με τον σύντροφο, θα επικρατεί βιασύνη και «νεύρο» στις κινήσεις. Οι σχέσεις θα είναι περισσότερο ενθουσιώδεις, φλογερές, με πολλές διαχύσεις, καθώς και έντονες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο ωροσκόπος Κριός είναι ζωώδης στη συμπεριφορά του, περισσότερο ενστικτώδης και ανυπόμονος ενώ, οτιδήποτε θα θέλει, θα το θέλει εδώ και τώρα. Ως εκ τούτου η υπομονή δεν θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του….αντίθετα, υπομονή θα κάνει ή θα πρέπει να κάνει ο σύντροφος του αφού στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής αντιπροσωπεύεται από το διπλωματικό και συμβιβαστικό ζώδιο του Ζυγού.

Το άτομο αυτή τη χρονιά θα τα λέει «έξω από τα δόντια», πολλές φορές θα μιλάει τόσο αυθόρμητα πληγώνοντας αρκετές φορές τους άλλους ακόμη κι αν δεν είναι στις προθέσεις του. Θα είναι περισσότερο εγωκεντρικό, ενίοτε βίαιο και σκληρό στη συμπεριφορά του, Κριός είναι αυτός τι να κάνουμε; Χρονιά είναι θα περάσει, σίγουρα θα έχει και τα καλά της αφού θα είναι μια περίοδος όπου το άτομο θα λάμψει με την παρουσία του μιας και μόνο ως ανεπαίσθητη δεν θα είναι στο περιβάλλον του. Συνοψίζοντας, να πούμε πως τα πάντα εξαρτώνται και από τις γενέθλιες όψεις του Άρη που αυτή τη χρονιά θα κάνει έντονη την παρουσία του! Η γενέθλια υπόσχεση του Άρη στο προσκήνιο!!

 

Ταύρος

Κοιτάτε τον Ταύρο που ανατέλλει στο ετήσιο ωροσκόπιό σας. Βλέπετε ένα μεγαλόσωμο, μεγαλειώδες, δυνατό αλλά και νωχελικό ζώο. Οι τάσεις σας και οι αντιδράσεις φέτος, θα σας θυμίζουν πράγματι αυτό το ιερό ζώο. Δεν ξέρω πώς ήταν η χρονιά που φεύγει αλλά για εφέτος θα έχετε μια αμετακίνητη σταθερότητα στις θέσεις σας και ενέργειες σας. Θα γίνετε οπαδός της καθημερινής ρουτίνας. Αυτό θα σας γεμίσει ασφάλεια και θα γίνει η βάση της φετινής σας εξέλιξής.

Αν πέρσι δημιουργήσατε νέες καταστάσεις, φέτος η σταθεροποιητική επιρροή του Ταύρου θα φέρει ισορροπία και διάρκεια στα επιτεύγματά σας. Αν πάλι είχατε σταθερότητα και ασφάλεια, εφέτος με την συγκεντρωτική επιρροή του Ταύρου θα θέλετε να αυξήσετε τα υλικά αγαθά σας και να τα απολαύσετε φιλήδονα και νωχελικά, μαζί με αυτούς που αγαπάτε και σας αγαπούν.

Θα επιδιώκετε την ηρεμία και την χαρά των αισθήσεων. Δεν αποκλείεται να προβείτε στην αγορά εκείνου του πίνακα ζωγραφικής ή εκείνου του αισθησιακού νεγκλιζέ. Θα θέλετε να είστε στο δικό σας χώρο κατάλληλα διακοσμημένο και επανδρωμένο ώστε να δέχεστε τους φίλους σας.
Μμμ…. Πολύ καθιστική ζωή προβλέπεται κυρίως αν ζείτε στην πόλη κι όχι στην εξοχή. Βάλτε την κίνηση στη ζωή σας γιατί τα περιττά κιλά παραμονεύουν….

Κάντε πάρτυ σπίτι σας με καραόκε και ρίξτε το στο χορό, εκτός από τα λουκούλια (ρεφενέ λόγω Δ.Ν.Τ.) γεύματα. Αν νιώσετε αμετακίνητοι φέτος σε απόψεις και πεποιθήσεις ξανασκεφτείτε το για να διευκολύνετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες.

Αν καταλάβετε ότι χρειάζεται αστραπιαία δράση για την επίλυση ενός θέματος αλλά εσείς δεν σηκώνεστε από τον καναπέ, τραβήξτε τον εαυτό σας από το αυτί να σηκωθεί. Αν οι φίλοι και οι συνεργάτες αρχίζουν να δυσανασχετούν έντονα με τη νέα απάθεια που επιδεικνύετε, τις αργές σας αντιδράσεις ή και κάποιες τάσεις σπατάλης στο βωμό της Ταυρίσιας αισθητικής, εξηγείστε τους ότι φέτος περνάτε φάση κι ότι για λίγο καιρό θα χρειαστείτε να έχετε πιο αργούς ρυθμούς.

Αν δε το κάνετε έγκαιρα, ενδέχεται να σας εκνευρίσουν, στην προσπάθεια τους να σας αφυπνίσουν. Και τότε αλλοίμονο σε όλους! Θα ενεργοποιηθεί ο Ταύρος εν υαλοπωλείο κι από τον εκνευρισμό σας, κινδυνεύετε να εμφανίσετε αυχενικό σύνδρομο ή πρόβλημα με τον θηροειδή αδένα. Πάνω από όλα, προσέξτε τους εχθρούς σας, μη τους δώστε την ευκαιρία, ως άλλοι ταυρομάχοι στην αρένα της ζωής, να καταφέρουν να σας «θανατώσουν».

Κοντά στο νου κι η γνώση. Σταθεροποιήστε λοιπόν τα συναισθήματά σας, τη δύναμή σας, αυξήστε και χαρείτε φιλίες, έρωτα, πλούτη, ηρεμία και ασφάλεια. Μη θεοποιήσετε τη ρουτίνα, τον καναπέ, την ομορφιά και την καλοπέραση. Καταπολεμείστε την ισχυρογνωμοσύνη σας……. αρπάξτε ευκαιρίες και προσοχή σε αυτούς που είναι περισσότερο κινητικοί και ευέλικτοι από εσάς.
Καλή δύναμη και η θεά Αφροδίτη μαζί σας!

 

Δίδυμοι

Με ωροσκόπο στο ζώδιο των Διδύμων θα έχουμε αλλαγές, ανατροπές, διπλές καταστάσεις και πολλά διλήμματα. Θα αυξηθεί η ενεργητικότητα, η κοινωνικότητα και το άτομο θα έχει μεγαλύτερη διάθεση για επικοινωνία με συγγενείς, γείτονες και φίλους. Καλή εποχή για δημόσιες σχέσεις και μετακινήσεις κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Για τον κάτοχο του ωροσκόπου Δίδυμου θα παρουσιαστούν διάφορες ευκαιρίες στην εργασία, θα έχει την ικανότητα να πείθει για της καλές και έξυπνες ιδέες του και κερδίζει με το λέγειν του.

Η ανοργανωσιά και η διάσπαση προσοχής που θα παρατηρείται από καθετί καινούργιο, ενδεχομένως το εμποδίσουν να θέσει σε εφαρμογή τις ιδέες του. Δεν θα αντέχει την ρουτίνα και θα έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ταξίδια και νέες γνωριμίες. θα θελήσει να αλλάξει τον τρόπο που ζει, θα είναι περίεργο, περισσότερο μελετηρό και θα μπορεί με ευκολία να μάθει ξένες γλώσσες ή μαθήματα οδήγησης. Δεν αποκλείεται να κάνει σεμινάρια πληροφορικής ή αν έχει ταλέντο στα χέρια, πιθανόν να μάθει κάποια τέχνη.

Καλή χρονιά για όσους ασχολούνται με το εμπόριο, το γράψιμο και τις δημόσιες σχέσεις. Θα θελήσει να ξαναβρεί την χαρά της ζωής, να ξαναθυμηθεί τα ανέμελα εφηβικά του χρόνια κάνοντας παρέα με νεότερα άτομα η φλερτάροντας χωρίς να σκέφτεται το βάρος μιας σοβαρής δέσμευσης. Θα εντυπωσιάζεται από έξυπνα και μορφωμένα άτομα που θα μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσουν τις ιδέες τους. Μπορεί να είναι γνωριμίες μέσω αλληλογραφίας και διαδικτύου ιδίως αν πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται μακριά. Υπάρχει περίπτωση οι γνωριμίες αυτές να είναι περιστασιακές και ως διπλό ζώδιο ενδεχομένως να μπλεχτεί με δυο σχέσεις ταυτόχρονα μην μπορώντας να αποφασίσει ποια να διαλέξει.

Εκείνοι οι οποίοι διατηρούν ερωτικό δεσμό, με καλές όψεις θα βγάλουν προς τα έξω μια άλλη πλευρά της προσωπικότητας τους. Θα είναι προσαρμοστικοί, συνεργάσιμοι, ήρεμοι και θα επιδιώκουν την ανανέωση της σχέση τους με ευχάριστο τρόπο, πηγαίνοντας για παράδειγμα μια εκδρομή. Με δύσκολες όψεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στον τρόπο που χειρίζεται το τιμόνι ενώ προβλήματα ίσως υπάρξουν στην επικοινωνία, τα γραπτά, τα συμβόλαια, νομικές υποθέσεις, καθώς και στις σχέσεις με τα αδέρφια και τους υπόλοιπους συγγενείς,. Όσον αφορά την υγεία το πιθανότερο είναι να παρουσιαστούν νευρικές διαταραχές η πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα.

 

Καρκίνος

Αυτή τη χρονιά πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του ατόμου θα έχει η οικογένειά του.. Αν κάποιος προσπαθήσει να «απειλήσει» την οικογένεια του θα ανακαλύψει την άσχημη Καρκινίσια πλευρά του ζωδίου. Η μητέρα ή η γυναικεία παρουσία που έχει το ρόλο της μητέρας και ο/η σύζυγος, θα κεντρίζουν έντονα το ενδιαφέρον του ωροσκόπου Καρκίνου. Όλη αυτή την περίοδο είναι πιθανό να συμβεί κάποια αλλαγή που θα σχετίζεται με το σπίτι, μια μετακόμιση, μια αγοραπωλησία ενώ, γενικότερα θα υπάρχει μια αστάθεια.

Ιδιωτικές και οικογενειακές επιχειρήσεις, γίνονται αφορμή για αναστάτωση και ανησυχία κυρίως αν προσβάλλεται η Σελήνη του ετησίου. Μπορεί όμως να είναι και χρονιά που θα θελήσει να δημιουργήσει το δικό του «οικείο» χώρο όπου θα νοιώθει προστατευμένο και ασφαλές. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη δημιουργία οικογενείας αλλά και μια δουλειά στην οποία θα νοιώθει «σαν στο σπίτι του», οτιδήποτε δηλαδή θα το κάνει να νιώθει ασφαλές και προστατευμένο. Το άτομο θα είναι ευαίσθητο, εύθικτο, με έντονα συναισθήματα τα οποία δεν θα μπορεί να κρύψει.

Θα είναι δεκτικότερο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός του πράγμα που θα το αναστατώνει κυρίως αν δεν είναι εξοικειωμένο σε τόσο συναίσθημα. Όλα αυτά θα του δημιουργούν ευμετάβλητη και κυκλοθυμική διάθεση. Θα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από θαλπωρή και τρυφερότητα («στοργή και προδέρμ»…) αλλά και δέσιμο με τους ανθρώπους γύρω του. Είναι χρονιά που θα έχει με κάποιο τρόπο μεγαλύτερη επαφή με το παρελθόν του και τις αναμνήσεις του.

Μπορεί πρόσωπα από το παρελθόν να εμφανιστούν ξανά στη ζωή του…. Ας είναι προετοιμασμένο για παιδιάστικες γκρίνιες και συμπεριφορές, αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλει….καθώς και για αυτόματες, υποσυνείδητες, συναισθηματικές αντιδράσεις! Ταυτόχρονα όμως θα είναι χρονιά «κύησης». Αυτό μπορεί να σημαίνει σε πραγματικό επίπεδο μια εγκυμοσύνη για μια γυναίκα. Θα έχει αυξημένη έμπνευση, δημιουργική φαντασία και δράση σε όποιο τομέα έχει επιλέξει. Πιστεύω ότι θα είναι καλή χρονιά και για τα οικονομικά του, θα έχει ένστικτο για κερδοφόρες επενδύσεις, κυρίως αν το υπόλοιπο ωροσκόπιο βοηθά.

 

Λέων

Όταν σε μια Ηλιακή επιστροφή έχουμε ωροσκόπο Λέοντα τότε το άτομο για αυτή τη χρονιά θα είναι πιο «δραματικό» θα παίρνει προσωπικά όλα όσα του συμβαίνουν και θα είναι περισσότερο διεκδικητικό όσον αφορά την προσοχή των άλλων. Θα απαιτεί με κάθε τρόπο τα φώτα επάνω του μιας και θα αισθάνεται πως όλα πρέπει να στρέφονται γύρω απ’ αυτό, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ως εκ τούτου θα είναι περισσότερο εγωκεντρικό για αυτή τη χρονιά.

Ο Λέων είναι το ζώδιο της δημιουργίας και των παιδιών, έτσι, μπορεί να ασχοληθεί με κάτι νέο και δημιουργικό ή μπορεί να τον απασχολήσει έντονα το θέμα των παιδιών είτε είναι δικά του, είτε είναι ξένα. Σίγουρα πάντως θα είναι μια χρονιά δημιουργική άσχετα με το πόσο δύσκολη ή εύκολη μπορεί να είναι. Μπορεί να ανακαλύψει νέους τρόπους διασκέδασης, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει νέα σχέση σε περίπτωση που είναι ελεύθερο!

Εξαρτάται από τις όψεις που κάνει ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής με τον γενέθλιο χάρτη, καθώς και σε ποιόν οίκο του γενεθλίου πέφτει ο ετήσιος ωροσκόπος. Αν για παράδειγμα πέφτει σε γωνιακό οίκο που του επιτρέπει να εκδηλωθεί, σίγουρα θα είναι πολύ πιο εύκολο και βατό για το άτομο να εκδηλώσει τα χαρακτηριστικά του Λέοντα. Όπως επίσης και αν δέχεται θετικές όψεις από τον γενέθλιο χάρτη, θα βγάλει τα θετικά χαρακτηριστικά του ζωδίου ενώ αν κάνει δύσκολες όψεις το πιθανότερο είναι να εκδηλώσει υπέρμετρο εγωισμό, πομπώδες ύφος και να τραγικοποιεί τα γεγονότα της χρονιάς.

Να επισημάνω πως ο Λέων σχετίζεται με την καρδιά και αν υπάρχουν δύσκολες όψεις προς τον ωροσκόπο καλό θα ήταν το άτομο να κάνει ένα check up προκειμένου να προλάβει κάποιο πρόβλημα υγείας. θα επιθυμεί σταθερότητα στην ζωή του, δεν θα θέλει να ασχοληθεί με σοβαρά πράγματα και κυρίως με δυσάρεστα. Οτιδήποτε ευχάριστο κι ανάλαφρο θα του κεντρίζει το ενδιαφέρον όχι γιατί θα είναι επιπόλαιος αλλά γιατί ο τρόπος με τον οποίο θα βλέπει τις καταστάσεις θα είναι μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού.

 

Παρθένος

Με την έναρξη της νέας σας γενεθλιακής χρονιάς, μήπως σιγά-σιγά αρχίζετε να ξεκαθαρίζετε τα πράγματα στο σπίτι σας και στο γραφείο σας; Φλερτάρετε με την υγιεινή διατροφή; Διαπιστώνετε ότι θέλετε όλα να δουλεύουν ρολόι γύρω σας, οι άνθρωποι να είναι τέλειοι, ευγενικοί έως γνώστες του savoir vivre; Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ρίχνετε το εγώ σας και αρχίζετε να εργάζεστε μέχρι εσχάτων, τραγουδώντας, για να βοηθήσετε αποτελεσματικότερα στη δουλειά, στο σπίτι, στην κοινότητα;

Μήπως όλα αυτά σας βοηθούν επίσης ώστε να λειτουργεί καλύτερα το μυαλό σας και να φωτίζονται λεπτομέρειες και θέματα που νωρίτερα ήταν θολά, ανύπαρκτα ή άνευ σημασίας; Μήπως αρχίζετε να γκρινιάζετε για τη στραβή λεπτομέρεια που χαλάει την τελειότητα; Αν ήδη κουνάτε καταφατικά το κεφάλι, να τολμήσω να ρωτήσω αν κάποιοι αγαπημένοι σας, έχουν ήδη αρχίσει να θυμώνουν μαζί σας ή με την κριτική σας; Ε λοιπόν βοήθειά σας! Μάλλον πρέπει να συμβουλευτείτε τον αστρολόγο σας….. Η διάγνωση είναι ότι ο φετινός ωροσκόπος της ηλιακής σας επιστροφής είναι στην Παρθένο.

Συνειδητοποιείστε ότι εφέτος θα είναι χρονιά συγκομιδής. Όλες οι ενέργειες και πληροφορίες των περασμένων ετών, τώρα οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα, την γνώση. Το μυαλό σας θα αρχίσει να δουλεύει κριτικά και αναλυτικά. Με όποια δουλειά θα καταπιάνεστε, θα φροντίζετε να έχει άψογα αποτελέσματα. Μπορεί να γίνετε η τέλεια ιδιαιτέρα γραμματέας, ο τέλειος λογιστής, η σπουδαία γυναίκα πίσω από έναν δυνατό άντρα, να συγγράψετε καταπληκτικές μελέτες ή να γίνετε κριτής στο μάστερ σεφ. Ξεκουραστείτε, χαλαρώστε και μην αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα μπορείτε.

Το στρες θα ρίξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα κι αν νοσήσετε ενδέχεται να αναρρώσετε μετά δυσκολίας. Βρείτε κάποιον άλλον με τα χαρακτηριστικά της Παρθένου, σηκώστε μαζί τον σταυρό και προβείτε σε κοινωνική κριτική μεταξύ σας για εκτόνωση αν και το πιθανότερο είναι να ελκύετε Ποσειδώνιους ανθρώπους στη ζωή σας. Να θυμάστε οι «άνθρωποι» προτιμούν το ντάντεμα και την αποδοχή και όχι την τελειότητα για την αγιότητα. Σύνεση λοιπόν και εστιάστε στην προσωπική σας αυτοβελτίωση. Είναι η καλύτερη επένδυση.

 

Ζυγός

Αυτή τη χρονιά το άτομο θα έχει ανάγκη από μια αρμονική και ισορροπημένη ζωή. Οι σχέσεις με τους άλλους καθώς και με τον σύντροφο αποκτούν σπουδαιότητα. Δεν θα θέλει να στεναχωρεί τα άτομα γύρω του, γιατί θα έχει ανάγκη την παρέα τους και την αποδοχή τους. Έτσι, θα χειρίζεται τις υποθέσεις του με διπλωματία και διαλλακτικότητα. Θα θέλει να είναι αρεστό γι’ αυτό θα βγάζει έντονα τα καλά κομμάτια του εαυτού του και θα προσαρμόζεται στις καταστάσεις. Θα είναι περισσότερο επικοινωνιακό και εκφραστικό, γιατί αυτό θα το βοηθά να παίρνει αποφάσεις μέσα από τις συναναστροφές του με τους άλλους.

Συνεργασίες, συνεταιρισμοί και φυσικά ο γάμος θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του τη χρονιά αυτή. Δεν θα αντέχει τη μοναξιά και αυτό θα το κάνει συγκαταβατικό και αναποφάσιστο. Θα ψάχνει άτομα με τα οποία θα μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα και κοινό τρόπο σκέψης ώστε να νιώθει αναγκαίο. Είναι χρονιά που το άτομο θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη γοητεία και μπορεί πιο εύκολα να ερωτευθεί ή και να παντρευτεί (αν φυσικά βοηθά και ο υπόλοιπος χάρτης της ηλιακής και τα υπόλοιπα προγνωστικά συστήματα).

Θα νοιώθει εσωτερική ικανοποίηση από την ενασχόληση με ποικίλες ευχάριστες δραστηριότητες και ενδιαφέροντα. Οι ρυθμοί ζωής του θα είναι πιο χαλαροί και θα έχει ανάγκη για περισσότερη ομορφιά και διασκέδαση στη ζωή του. Θα έχει ροπή προς την πολυτέλεια την οποία θα θέλει να ευχαριστιέται τόσο το ίδιο όσο και ο περίγυρός του. Είναι χρονιά που θα ξοδέψει χρήματα για να ικανοποιήσει όχι μόνο τις ανάγκες του αλλά και για επίδειξη αφού θα είναι ιδιαίτερα τονισμένη η φιλαρέσκεια του. Τη χρονιά αυτή το άτομο μπορεί να καταφέρει πολλά από αυτά που θέλει αρκεί να καταλήξει στο τι θέλει. Αυτή είναι η χρονιά που θα πρέπει να μάθει να λειτουργεί μαζί με τους άλλους και όχι μόνο του.

 

Σκορπιός

Όταν έχουμε στην ηλιακή επιστροφή, ωροσκόπο στον Σκορπιό, τα θέματα που μας απασχολούν είναι τα οικονομικά μας, οι σχέσεις μας, το σεξ, η υγεία μας, η ζωή και ο θάνατος. Τα γεγονότα που θα μας συμβούν, θα μας «υποχρεώσουν» να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς με σκοπό την εξέλιξη μας .Θα είναι μια χρονιά κρίσης , δοκιμασιών, μεταμόρφωσης και αναγέννησης. θα χρειαστεί μεγάλη ψυχική δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις αργές και επίπονες αλλαγές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγούμε πιο δυνατοί μετά από αυτή την χρονιά καθώς και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Επειδή ο κυβερνήτης του Σκορπιού ο Πλούτωνας έχει σχέση με το υποσυνείδητο, θα βγουν στην επιφάνεια, απωθημένα η ψυχολογικά τραύματα, που δεν θα είναι ούτε ευχάριστα ούτε εύκολα για κανέναν. Ωστόσο, θα βρείτε την ψυχική δύναμη ώστε να αντιμετωπίσετε τα πάντα με τόλμη και θάρρος. Θα προσπαθήσετε να βρείτε την αιτία του προβλήματος, γιατί ο σκοπός σας θα είναι να απελευθερωθείτε μια και καλή από αυτά που μας στοιχειώνουν.

Οι άλλοι θα αισθανθούν ότι απειλούνται και το πιθανότερο είναι να υπάρξουν υπόγειες κινήσεις, ψεύτικες δικαιολογίες που θα μας εξοργίσουν. Η συμπεριφορά μας θα είναι απότομη και εριστική και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, βίαιη. Οι δυνατές σχέσεις θα γίνουν δυνατότερες, ενώ οι επιδερμικές θα τερματίσουν. Όσο για τις νέες….σίγουρα θα είναι έντονες και πιο ουσιαστικές. Θα είναι δυνατές παθιασμένες, με πολλές εμμονές και εξαρτήσεις. Στιγμές ζήλειας, αγάπης–μίσους και εκδίκησης, είναι κάποια στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν αυτή την χρονιά.

Οι αποδόσεις στο σεξ ίσως να γίνουν καλύτερες η το αντίθετο. Ένα άλλο σενάριο είναι να γίνετε αδικαιολόγητα (μπορεί και όχι) καχύποπτοι και να αρχίσετεε να κατασκοπεύετε το ταίρι σας ψάχνοντας σε κάθε ευκαιρία τσέπες, κινητά κι ότι άλλο πέσει στην αντίληψη σας. Από την άλλη πλευρά, θα θελήσετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας μελετώντας αστρολογία, παραψυχολογία, μυστικισμό, μεταφυσική, ιατρική.

Μια ασθένεια, κάποιο χειρουργείο δικό σας η δικού σας ανθρώπου είναι πολύ πιθανό. Στην χειρότερη περίπτωση ενδεχομένως να βιώσετε πένθος ενώ, η ψυχολογία σας γενικότερα θα είναι σχεδόν καταθλιπτική. Με καλές όψεις θα προσπαθήσετε να καλυτερέψετε την εμφάνιση σας αλλά και την υγεία σας, με γυμναστική, θαλάσσια σπορ, δίαιτα , βελονισμό, γιατί όχι και υπνωτισμό αν είμαστε σίγουροι πως η μέθοδος θα είναι ασφαλής. Για τους παντρεμένους μπορεί να σημαίνει σύλληψη η γέννα παιδιού.

Οι χρηματο-οικονομικές υποθέσεις πρωτοστατούν για αυτή την χρονιά. Έτσι, κληρονομικά ζητήματα, δάνεια, κάρτες, μετοχές, φόρους, κεφάλαια ή αποζημιώσεις, θα απορροφούν πολύ από τον χρόνο μας. Προσοχή στη διαχείριση των χρημάτων σας, γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το επενδυτικό ρίσκο, τόσο αυξανομένη είναι η πιθανότητα μιας χρεοκοπίας. Με δύσκολες γωνίες ενδέχεται να παρουσιαστούν οικονομικά προβλήματα που αφορούν τον σύντροφο σας.

 

Τοξότης

Θα είναι μια χρονιά τύχης, ευκαιριών, εξερεύνησης, δημιουργικής ανάπτυξης και επέκτασης. Θα έχουμε καινούργιες ιδέες και στόχους. Θα βρισκόμαστε στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή. Περισσότερο αισιόδοξοι τολμηροί, σίγουροι για τον εαυτό μας, θα έλκουμε ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν. Για ένα χρόνο, θα ξεκινάμε τη μέρα μας με χαρά, ενθουσιασμό, διάθεση για περιπέτεια και καινούργιες εμπειρίες. Ίσως κάνουμε ταξίδια στο εξωτερικό η έρθουμε σε επαφή με ξένους.

Θα μας δοθούν ευκαιρίες για ανώτερες σπουδές, για μαθήματα ξένων γλωσσών τα οποία θα βοηθήσουν να επεκταθούμε επαγγελματικά. Μεγαλύτερη δραστηριότητα και τύχη θα έχουν όσοι είναι δημοσιογράφοι, συγγραφείς, εκδότες, καθηγητές ξένων γλωσσών, γυμναστές, διαφημιστές ή όσοι διατηρούν τουριστικό γραφείο. Θα θελήσουμε να αναπτύξουμε τις γνώσεις μας περί θρησκείας, για να έχουμε άποψη.

Θα γίνουμε πιο κοινωνικοί, θα κάνουμε καινούργιες γνωριμίες η μια νέα ερωτική σχέση. Τυχόν κλονισμένες σχέσεις με συγγενείς εξ αγχιστείας θα βελτιωθούν ειδικά αν ο Δίας μέσα στον χάρτη, δέχεται θετικές επιρροές. Με δύσκολες όψεις, μπορεί να γίνουμε υπεραισιόδοξοι, απερίσκεπτοι, να μας κυριεύσει η τεμπελιά, με αποτέλεσμα να χάσουμε ευκαιρίες μέσα από τα χέρια μας.

Το ενδεχόμενο να υπερεκτιμήσουμε της ικανότητες μας, αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες από όσες μπορούμε να φέρουμε εις πέρας, είναι πολύ πιθανό. Από τις σχέσεις μας εκείνο το οποίο θα επιδιώκουμε θα είναι η ελευθερία, πνευματική και σωματική με ανθρώπους που θα έχουν εντελώς διαφορετική κουλτούρα από την δική μας. Προβλήματα με τον νόμο και τα δικαστήρια όταν ο ωροσκόπος βάλλεται, τα αποφεύγουμε. . Προσοχή στην υγεία, κάποιο πρόβλημα ενδέχεται να τονιστεί λόγω της επεκτατικής τάσης του κυβερνήτη του Τοξότη του Δία, επίσης και τα κιλά μας. Αυτήν την χρονιά όσα εμπόδια και να συναντήσουμε στο δρόμο μας, με την βοήθεια του Δια ξεπέρνιονται σχετικά εύκολα.

 

Αιγόκερος

Αυτή τη χρονιά το άτομο θα πατά γερά τα πόδια του στη γη, θα είναι ικανό να επιδιώξει αλλά και να πραγματοποιήσει κάθε του στόχο και φιλοδοξία. Με πρακτικό νου, κοινή λογική θα εκδηλώσει πρωτοβουλία για δράση και θα δουλέψει με όλη του τη δύναμη για να κάνει τη θεωρία πράξη. Είναι η χρονιά που το άτομο δημιουργεί το ίδιο τις εξελίξεις, έχει την κατάσταση στα χέρια του, μπορεί να δομήσει την πρόοδό του, να διακριθεί στους τομείς που θέλει. Θα ενδιαφερθεί για την κοινωνική του καταξίωση και εικόνα και θα επιδιώξει την αναγνώριση των άλλων. Χωρίς βιαστικές κινήσεις, χωρίς να ρισκάρει τα δεδομένα του αλλά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και υπομονή θα κάνει τις ασφαλείς εκείνες επιλογές που θα το φέρουν κοντά στην επιτυχία.

Γι αυτό η χρονιά αυτή θα είναι σημαντική για το «πεπρωμένο» του , θα λέγαμε ότι είναι χρονιά ορόσημο γιατί το άτομο θα βάλει τις βάσεις για τη μελλοντική του πορεία. Θα αναζητήσει σχέσεις σταθερές, μόνιμες και λειτουργικές που θα του δίνουν ασφάλεια αλλά και το αίσθημα της συνέχειας…. Θα εκτιμά την ποιότητα και θα είναι συγκροτημένο. Οι ρεαλιστικές του προσδοκίες θα βρουν το στόχο τους.

Μια φωνή μέσα του θα του υποβάλλει να κάνει το σωστό και να αφοσιωθεί στους στόχους και τις προτεραιότητές του. Στο βωμό του καθήκοντος ίσως «απαρνηθεί τα εγκόσμια» και χάσει τη χαρά και την απόλαυση από τη ζωή του. Οι σχέσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα κυρίως αν η Σελήνη (κυβερνήτρια 7ου οίκου) σχηματίζει δύσκολες όψεις.Το άγχος για να τα καταφέρει μπορεί να του δημιουργήσει και αμφιβολίες για τις ικανότητές του και δεν θα το αφήνει να χαλαρώσει.

 

Υδροχόος

Ετοιμαστείτε!
Αυτή τη χρονιά ενδέχεται σοβαρά να πάρετε επιτέλους «διαζύγιο» από κάθε συμβατική κατάσταση που περιπλέκει τη ζωή σας, αντιβαίνει τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και την κοινή λογική. Νέοι φίλοι, νέοι στόχοι και ορίζοντες στη ζωή σας. Ο προσανατολισμός σας θα είναι να υπηρετήσετε την ιδέα και όχι τον συγκεκριμένο άνθρωπο δίπλα σας. Η ιδέα χρειάζεται νου και ο άνθρωπος συναίσθημα και αγκαλιά. Το πρώτο θα τα διαθέτετε, τα δεύτερα όχι γιατί θα σας πνίγουν και θα σας δεσμεύουν.

Κι επειδή τα φανερά και ορατά πράγματα είναι παραδεκτά, παράλληλα και συμβατικά, εσείς θα έλκεστε από τα αόρατα και αντισυμβατικά. Άρα τη νέα χρονιά που έρχεται ίσως βγάλετε μια καινούργια ιδέα στο φως, ή λανσάρετε μια μόδα, ή κάνετε μια εφεύρεση, ή θα ασχοληθείτε με αστρολογία ή αποκρυφισμό. Ή απλά να αλλάξετε κομμωτήριο για ένα καινούργιο που χρησιμοποιεί οικολογικά προϊόντα. Μπορεί ακόμη να δοκιμάσετε άλλες αντισυμβατικές συμπεριφορές ανάλογα την πίεση του οικογενειακού ή κοινωνικού σας περιβάλλοντος και άλλες επιρροές στο χάρτη σας. Μπορεί ας πούμε να βάλετε σκουλαρίκι στο φρύδι ή να κάνετε επιτέλους εκείνο το πολυπόθητο τατουάζ.

Το σίγουρο είναι ότι θα κάνετε νέα ξεκινήματα που πρώτα θα απελευθερώνουν εσάς από τα όποια δεσμά και θα αγκαλιάζει με συμπαντικό-συλλογικό ενδιαφέρον τους φίλους σας, τους γείτονες σας, τους συνεργάτες σας στη δουλειά ή πληγέντες από θεομηνία λαούς εκτός συνόρων. Δεν αποκλείεται να αναλάβετε συνδικαλιστική ή ακτιβιστική δράση. Οι πολύ δικοί σας άνθρωποι θα σας «αναζητούν» εντούτοις, δεν θα έχετε τον απαραίτητο χρόνο για εκείνους . Θα σας έχουν κερδίσει οι φίλοι με κοινά ενδιαφέροντα και κυρίως η ανθρωπότητα. Προσοχή όμως! Για να πραγματοποιηθούν όλα ή κάποια από αυτά, θα πρέπει να υπάρχουν σπέρματα και από τις προηγούμενες χρονιές. Μία μόνο χρονιά είναι και κοντά στο νου και η γνώση!

Να προσέχετε να μη τσιτώνετε και σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν συναντάτε κολλημένα άτομα ή σκουριασμένες καταστάσεις. Κι όταν τρέχετε σε διαδηλώσεις ή μαραθώνιους βοηθείας να ντύνεστε κατάλληλα να μην κρυώσετε, να προσέχετε τη διατροφή σας μη πάθει το κυκλοφορικό σας και να ξεκουράζετε τα πόδια σας να μην επιβαρύνονται κνήμες και αστράγαλοι. Θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά γιατί θα σας δοθεί η ευκαιρία να εξασκηθείτε στην διαχείριση της ανεξαρτησίας σας και της ζωής σας ώστε να οδηγηθείτε στο μέλλον που οραματίζεστε. Νέα πεδία ενασχόλησης θα χρωματίσουν ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά! Χαρείτε την λοιπόν!

 

Ιχθείς

Όταν ο ωροσκόπος βρίσκεται στους Ιχθείς τότε σίγουρα είναι μια χρονιά συναισθηματική με πολλές αστάθειες. Το άτομο θα έχει αρκετές αλλαγές στη ζωή του αυτή τη χρονιά που θα το κάνουν πιο συναισθηματικό κι ονειροπόλο. Θα μπει το συναίσθημα για τα καλά στη ζωή του και θα συγκινείται από οτιδήποτε νέο εισβάλλει στη ζωή του. Πιθανότατα ο υπερβολικός συναισθηματισμός, να το οδηγήσει σε μια ομιχλώδη κατάσταση κάνοντάς το υποκειμενικό. Θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή του αυτή τη χρονιά και με τρόπο καθοριστικό, θα είναι μπερδεμένο και δεν θα ξέρει στην κυριολεξία «τι του ξημερώνει».

Με τον Ποσειδώνα να κυβερνά τον ωροσκόπο, θα πρέπει να προσέξει θέματα που αφορούν φάρμακα και γενικά τις χημικές και τοξικές ουσίες μιας και δεν θεωρούνται ως ενδεδειγμένος τρόπος για την αποφυγή από την σκληρή πραγματικότητα. Επίσης καλό θα ήταν σε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας του παρουσιαστεί να πάρει και μια δεύτερη γνώμη ειδικού γιατί οι ασθένειες που σχετίζονται με τους ιχθείς είναι κάπως δυσδιάκριτες.

Επίσης καλό θα ήταν να κάνει κατανοητό στους γύρω του τι θέλει και τι δεν θέλει γιατί είναι μια χρονιά μεγάλης συναισθηματικής σύγχυσης και θα υπάρξουν αρκετές παρανοήσεις και παρεξηγήσεις με τους γύρω του. Βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται και από το γενέθλιο χάρτη και από τον γενέθλιο οίκο που βρίσκονται οι ιχθείς. Απλά να προσθέσω ότι αν ο γενέθλιος έχει τονισμένο το υγρό στοιχείο μάλλον η χρονιά δεν θα είναι τόσο δύσκολη όσο αν ο γενέθλιος έχει έλλειψη του υδάτινου στοιχείου.

Τέλος να πω ότι θα είναι μια χρονιά που το άτομο θα έχει την ανάγκη να στραφεί στον εαυτό του και να κάνει ένα είδος ενδοσκόπησης με τον τρόπο που το εννοεί το ίδιο, μπορεί να του αρέσει να απομονώνεται προκειμένου να διαβάσει και να χαθεί στη δίνη των μυθιστορημάτων ή να ασχοληθεί με την μουσική ή να βγάλει κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο που μαρτυρά ο γενέθλιος. Σημαντικό είναι βέβαια και ο Ποσειδώνας τι κάνει στον γενέθλιο χάρτη γιατί αν είναι καλά τοποθετημένος εκεί τότε μπορεί το άτομο να βιώσει “το θαύμα” με όλη την σημασία της λέξης!!

Το παρόν κείμενο είναι από μια άσκηση που απάντησαν οι σπουδάστριες μας στα πλαίσια των μαθημάτων της ηλιακής επιστροφής.
Δέσποινα Κούκι, Lipstick, Parkat, sst, Vogue.

 

 

Επιμέλεια – διορθώσεις Τίνα Ζαχαριάδου

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments