0 0 votes
Article Rating

Τι συμβαίνει όταν τα πράγματα πάνε στραβά; Μήπως η Ψυχή μας στέλνει τα μηνύματά της κι εμείς δεν τα βλέπουμε; Γιατί δεν πετυχαίνω αυτό που θέλω; Γιατί τα πράγματα μου πάνε στραβά; Πως μπορώ να πάρω βοήθεια από το Σύμπαν; Ποια είναι τα κρυφά μηνύματα του Κάρμα που μου στέλνει η Ψυχή μου; Οι άλλοι και ο ρόλος τους στη συνειδητοποίηση του πεπρωμένου μας. Δεν ήταν Παρασκευή και 13, αλλά εκείνη η μέρα θα εξελισσόταν σε μια από τις πιο άσχημες και άτυχες ημέρες της ζωής της.

Εξάλλου δεν ήταν καν προληπτική. Ήταν μια γυναίκα καριέρας, ανεξάρτητη και δυναμική, απ’ αυτούς τους τύπους που αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και λογική την καθημερινότητά τους. Λίγο πριν φύγει για την δουλειά, την πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος της και της ανακοίνωσε ότι βγήκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που θα έπρεπε να πληρώσει για μια υπόθεσή της. Δυστυχώς το ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι υπολόγιζε. Πηγαίνοντας στη δουλειά, πάρκαρε το αυτοκίνητό της κάπου και μπήκε σ’ ένα σούπερ-μάρκετ να ψωνίσει. Επιστρέφοντας είδε έναν αστυνομικό να της κόβει μία κλήση για παράνομη στάθμευση.
Νευριασμένη πήγε στη δουλειά κι εκεί τσακώθηκε με το αφεντικό της. Εδώ και καιρό έψαχνε για άλλη δουλειά, με καλύτερες συνθήκες και περίμενε την απάντηση από δύο εταιρείες στις οποίες είχε στείλει το βιογραφικό της. Το απόγευμα γυρίζοντας σπίτι βρήκε στο γραμματοκιβώτιο τις απαντήσεις από τις εταιρείες. Την είχαν απορρίψει και οι δύο!

Η υπόλοιπη ημέρα κύλησε στο ίδιο μοτίβο. Φτιάχνοντας μια σαλάτα, κόπηκε ελαφριά με το μαχαίρι. Τσακώθηκε με τη μάνα της στο τηλέφωνο για το ίδιο γνωστό θέμα – πότε θα παντρευτείς επιτέλους βρε παιδάκι μου- κι έμαθε πως ο αδερφός της έσπασε το πόδι του και θα έπρεπε να μείνει ένα μήνα στον γύψο κι ότι η αγαπημένη της γιαγιά αρρώστησε βαριά. Όταν αργότερα πήγε να δουλέψει λίγο στον υπολογιστή της, εκείνος αρνήθηκε πεισματικά να ξεκινήσει…

Πόσες φορές στη ζωή μας δεν μας έχουν τύχει παρόμοια περιστατικά! Πόσες φορές τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και η μια αναποδιά διαδέχεται την άλλη, χωρίς εμείς να μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Μήπως είναι η κακή μας η τύχη; Μήπως το κακό κάρμα που έχουμε; Μήπως είμαστε αμαρτωλοί και πρέπει να πληρώσουμε; Ή μήπως φταίει ο κακός μας ο Κρόνος που δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε;

Κάτι τέτοιες στιγμές αισθανόμαστε μόνοι, εγκαταλελειμμένοι από τον Θεό και τους ανθρώπους και η βοήθεια -όσο απεγνωσμένα κι αν την ζητάμε- δεν φαίνεται να έρχεται από πουθενά. Είναι όμως όλα αυτά τα άσχημα και τα ‘φαινομενικά’ ασύνδετα γεγονότα που συμβαίνουν σε μας και τους γύρω μας, όντως τυχαία; Είναι κάποιος κακός εκεί έξω, που μας έχει καταραστεί και θέλει να υποφέρουμε;

Η Ψυχή είναι εδώ
Σκεφτήκατε ποτέ ότι ίσως όλα αυτά τα δυσάρεστα που «τυχαίνουν» σε μας και τους γύρω μας, να περιέχουν κάποιο κρυμμένο μήνυμα που θέλει κάτι να μας πει; Ότι ίσως το Σύμπαν με κάθε γεγονός να προσπαθεί να μας μεταδώσει ένα μήνυμα που θέλει να στρέψει την προσοχή μας σε κάτι που μας αφορά; Μήπως κάθε περιστατικό που εκλαμβάνουμε σαν αρνητικό είναι η απάντηση σε κάποιο πρόβλημά μας και εμείς δεν το βλέπουμε;

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται! Στην πραγματικότητα, πίσω από το κάθε γεγονός κρύβεται μια Ανώτερη Δύναμη που μας συντροφεύει και που θέλει να μας βοηθήσει. Η Ανώτερη Δύναμη, ο Θεός, ο Ανώτερος Εαυτός μας, η Ψυχή -όπως κι αν το ονομάσουμε- βρίσκεται πάντα δίπλα μας και μας καθοδηγεί, μας κατευθύνει προς την κατάλληλη πληροφορία όταν και όποτε την χρειαζόμαστε. Μας στέλνει διαρκώς μηνύματα, μέσα από αυτά που μας συμβαίνουν καθώς και μέσα από αυτά που συμβαίνουν στους γύρω μας και μας δίνει απαντήσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα ερωτήματά μας. Είναι τα κρυφά μηνύματα του Κάρμα, έτοιμα να μας καθοδηγήσουν και να μας δώσουν τις λύσεις στα προβλήματά μας. Πίσω από κάθε γεγονός της ζωής μας, όσο μικρό κι ασήμαντο κι αν φαίνεται κι όσο άσχημο και δυσάρεστο κι αν είναι, κρύβεται κάποια σημαντική πληροφορία, που αν μπορούσαμε να την δούμε και να την καταλάβουμε, θα έκανε τη ζωή μας ευκολότερη και καλύτερη. Αν όμως είναι όντως έτσι τα πράγματα κι αν πράγματι το Σύμπαν μας στέλνει διαρκώς μηνύματα θέλοντας να μας βοηθήσει, εμείς γιατί δεν το καταλαβαίνουμε; Γιατί δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το μήνυμα;

Το μήνυμα και πώς να το αποφύγετε

«Αυτά που δεν καταφέρνουμε να ενσωματώσουμε
στη συνείδησή μας, έρχονται πίσω σε μας σαν μοίρα»
Dr. Glenn Perry, Ph.D

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι ίσως το Σύμπαν να θέλει να μας μεταδώσει κάτι άλλο από αυτό που θα θέλαμε να πραγματοποιηθεί; Ότι ίσως αυτό που αναζητούμε να μην είναι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε, σε αυτή την περίοδο της ζωής μας; Πολλές φορές το μήνυμα που προσπαθεί να μας μεταδώσει η ψυχή μας δεν είναι εκείνο που θα ήθελε ν’ ακούσει το Εγώ μας! Τις περισσότερες φορές πίσω από το πρόβλημα που ισχυριζόμαστε ότι έχουμε, κρύβεται κάτι άλλο. Η ψυχή μας ξέρει ποιο είναι το καλύτερο για μας την κάθε δεδομένη στιγμή και προσπαθεί να στρέψει την προσοχή μας στο πραγματικό πρόβλημα.

Πίσω από κάθε άσχημο γεγονός ουσιαστικά βρίσκεται μεταμφιεσμένη μια ευλογία. Είναι ο μόνος τρόπος που έχει το Σύμπαν για να μας στρέψει την προσοχή σε αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε. Είναι ο μόνος τρόπος για να μας κάνει να καταλάβουμε σε ποια θέματα έχουμε κάνει λάθος, για να μας δείξει που είμαστε απόλυτοι και άκαμπτοι και ποιες συμπεριφορές θα έπρεπε να αλλάξουμε για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Κανένας κακός εκεί έξω δεν θέλει να μας στερήσει αυτά που θέλει το Εγώ μας. Θα μας δοθούν όλα πλουσιοπάροχα, αφού όμως πρώτα μάθουμε κάτι για μας το οποίο έχουμε επιμελώς αποφύγει να ενσωματώσουμε στη συνείδησή μας.

Κι εμείς τι κάνουμε; Επιμένουμε να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που μας απασχολεί και μάλιστα επιμένουμε να λυθεί με συγκεκριμένο τρόπο: «αχ να μ’ έπαιρναν σε αυτή την δουλειά», «γιατί δεν με παντρεύεται;». Αρνιόμαστε να δούμε τίποτα πέρα από αυτό. Αποφεύγουμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις, αποτυγχάνουμε να κάνουμε τη σύνδεση και να συσχετίσουμε τα όσα μας συμβαίνουν με τις πραγματικές μας ανάγκες και την ζωή μας: «τι σχέση έχει αυτό με μένα; Τι θέλει να μου δείξει;», ή «τι έχω να μάθω από αυτό;»

Με άλλα λόγια, αρνιόμαστε ν’ ακούσουμε και να καταλάβουμε τα μηνύματα που θέλει να μας μεταδώσει η ψυχή μας. Είναι -κυριολεκτικά- σα να μην θέλουμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας. Ακούμε μόνο εκείνα που θα θέλαμε ν’ ακούσουμε και απορρίπτουμε όλα τ’ άλλα. Αποτυγχάνουμε να δούμε τη θετική πλευρά σε όσα μας συμβαίνουν. Σαν τα μικρά κακομαθημένα παιδιά που κλαίνε και γκρινιάζουν όταν δεν αποκτήσουν αυτό που θέλουν εδώ και τώρα, εμμένουμε πεισματικά στις απαιτήσεις μας κι αν δεν ικανοποιηθούν με τον τρόπο που θέλουμε, στενοχωριόμαστε, μιλάμε για κακή τύχη, για το βαρύ κάρμα που έχουμε, για το ότι ο Θεός είναι άδικος και τόσα άλλα.
Είναι σαν να κτίζουμε τριγύρω μας μια ασπίδα, ένα κουκούλι και δεν αφήνουμε να περάσει τίποτα άλλο μέσα (Σχήμα Α).

Το Σύμπαν βέβαια, εξακολουθεί να προσπαθεί να μας βοηθήσει. Συνεχίζει αδιάκοπα να μας στέλνει μηνύματα και να μας κατευθύνει προς τα εκεί που πραγματικά χρειαζόμαστε να πάμε. Εμείς όμως συνεχίζουμε ακάθεκτοι να μην ακούμε. Αποτυχαίνουμε ν’ αναγνωρίσουμε το μήνυμα, αρνιόμαστε να μάθουμε.

Η ζωή είναι ένα δώρο

«Η ζωή, ακόμα κι αν είναι δύσκολη, είναι ένα Δώρο»
April Ryan – «The Longest Journey»

 

Όταν, από την άλλη αφεθούμε στην ροή των πραγμάτων, όταν είμαστε ανοικτοί και δεν αντιστεκόμαστε στις εμπειρίες, τότε αφήνουμε ελεύθερο χώρο για να περάσει το μήνυμα (Σχήμα Β).

Εξακολουθούμε να θέλουμε πράγματα, αλλά κι όταν αυτά δεν γίνονται με τον τρόπο που θέλουμε, προσπαθούμε να καταλάβουμε το γιατί, προσπαθούμε να δούμε το θετικό στην όλη εμπειρία. Προσπαθούμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις, να διευρύνουμε την οπτική μας και τη συνειδητότητά μας, προσπαθούμε να δούμε προς τα πού θέλει να μας στρέψει την προσοχή η ψυχή μας και να διδαχθούμε από αυτό.

Ξέρουμε ότι αυτό που γίνεται είναι το καλύτερο για μας, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουμε το γιατί. Βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε πως όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι κι ότι είναι η δική μας αντίσταση που κάνει τα πράγματα να φαίνονται χειρότερα. Κατανοούμε πως όλα στο Σύμπαν γίνονται με μαγικό και θαυμαστό τρόπο και προσπαθούμε να βρούμε την κρυμμένη αρμονία σε όσα μας συμβαίνουν.

Έχουμε ευγνωμοσύνη και εμπιστοσύνη στη διαδικασία. Ξέρουμε να συγχωρούμε τον εαυτό μας, ακόμα κι όταν δεν βρίσκουμε αμέσως τη λύση στα προβλήματά μας. Αποκτάμε υπευθυνότητα και δεν κατηγοράμε τους άλλους, αλλά ούτε και τον εαυτό μας για όσα μας συμβαίνουν, για όσα δεν μπορούμε ακόμα να εξηγήσουμε. Αναγνωρίζουμε ότι η ζωή, ακόμα κι αν είναι δύσκολη, είναι ένα Δώρο…

Το μήνυμα και πώς να το λάβετε
Πως όμως θα μπορέσουμε ν’ αρχίσουμε σταδιακά ν’ αναγνωρίζουμε τα μηνύματα που θέλει να μας μεταδώσει το Σύμπαν;
Η Αστρολογία μπορεί να μας βοηθήσει και να μας δώσει κάποιες απαντήσεις.

Εκτός από τα γεγονότα που μας αφορούν άμεσα, πολλές φορές ακόμα κι αυτά που συμβαίνουν στην ζωή των άλλων, περιέχουν κάποιο μήνυμα για την δική μας ζωή. Οι συγγενείς μας και τα διάφορα άλλα πρόσωπα της καθημερινότητάς μας, ακόμα και τα αντικείμενα ή τα ζώα με τα οποία αλληλεπιδράμε, σχετίζονται με συγκεκριμένους τομείς και δραστηριότητες της ζωής μας (που στην Αστρολογία ονομάζονται οίκοι).

Αυτά που συμβαίνουν σε μας και στους γύρω μας, μας δείχνουν σε ποιους τομείς της ζωής μας θα έπρεπε να στρέψουμε την προσοχή μας, τη συγκεκριμένη περίοδο. Μας δίνουν πληροφορίες για το πώς αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα του αντίστοιχου τομέα – οίκου. Λειτουργούν δηλαδή σαν ένα είδος δείκτη γι’ αυτούς τους τομείς.

Ο παρακάτω πίνακας μας δείχνει την αντιστοιχία αυτή και είναι ενδεικτικός (περιέχει ένα μικρό μόνο δείγμα από τα πρόσωπα …ζώα …πράγματα της καθημερινότητάς μας). Στην πραγματικότητα, το κάθε τι μπορεί να συνδεθεί με κάποιον τομέα της ζωής μας και να μας μεταδώσει αντίστοιχα μηνύματα.

Για παράδειγμα αν ο αδερφός σας σπάσει το πόδι του (3ος οίκος), αυτό μπορεί να είναι ένα μήνυμα για σας, ότι κάτι πρέπει να προσέξετε στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους. Αν έχετε προβλήματα με την μητέρα ή το αφεντικό σας (10ος οίκος), αυτό μπορεί να σας δείχνει πως δουλεύετε πολύ σκληρά και πως παραμελείτε το σπίτι σας ή τον συναισθηματικό σας κόσμο. Αν κοπείτε μ’ ένα μαχαίρι ή αν μάθετε ότι η γιαγιά σας αρρώστησε (1ος οίκος), αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είστε εγωιστές, ότι θέλετε να τα κάνετε όλα μόνοι σας κι ότι ίσως θα έπρεπε ν’ αρχίσετε να δίνετε περισσότερη σημασία στην γνώμη των άλλων.

Μάθε παιδί μου γράμματα
Οι βοηθοί και οι δάσκαλοί μας λοιπόν, πάντα υπήρχαν γύρω μας, έτοιμοι να μας δώσουν τις απαντήσεις και την βοήθεια που θέλουμε. Εμείς όμως ψάχνουμε συνήθως αλλού. Ταξιδεύουμε σ’ όλο τον κόσμο, αναζητούμε την φώτιση, αλλά ξεχνάμε πολλές φορές πως δάσκαλος μπορεί να είναι κι ένας οδηγός ταξί, ή ο αδερφός μας, ακόμα και το κομπιούτερ ή το αυτοκίνητό μας που χάλασε, ακόμα κι ο ανήσυχος και εκνευριστικός σκύλος του γείτονα! Όλα και όλοι έχουν κάποιο σημαντικό μήνυμα να μας μεταδώσουν. Αρκεί να μάθουμε ν’ ακούμε τι θέλουν να μας πουν.

Ξεκινήστε λοιπόν κι εσείς να παρατηρείτε πιο προσεκτικά τους γύρω σας, αφεθείτε ν’ ακούσετε τα μηνύματα που θέλει να σας μεταδώσει η ψυχή σας κι αφήστε τα να σας καθοδηγήσουν προς τα κει που πραγματικά χρειάζεστε να πάτε. Με λίγη προσπάθεια, εκπαίδευση και ετοιμότητα, μπορούμε όλοι μας να ζήσουμε μια μαγική ζωή γεμάτη θαύματα και νόημα. Μην περιμένετε. Ζητείστε από το Σύμπαν να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενό σας βήμα. Σταματήστε για λίγο κι αφουγκραστείτε… Σύντομα θ’ ακούσετε τον ψίθυρο της ψυχής σας. Ψάξτε για το κρυμμένο μήνυμα στην επόμενή σας συζήτηση. Αρχίστε τώρα. Αρχίστε οπουδήποτε…

 

Συγγραφέας: Γιάννης Καλοκύρης
Πηγή: samos.aegean.gr_karma
Μεταφορά: Ομάδα σύνταξης Horoscope.gr (κατόπιν έγγραφης άδειας του Συγγραφέα)

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments