0 0 votes
Article Rating

Πλανήτες και ζώδια στην ιατρική αστρολογία: Η Σελήνη στο ωροσκόπιό σας αντιπροσωπεύει το σώμα σας, καθώς και την υποσυνείδητη σκέψη. Η Σελήνη διαισθάνεται τη ευχαρίστηση και τον πόνο, είτε είναι συναισθηματικός, είτε σωματικός. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το ασυνείδητο μας, μας κρατάει υγιείς ή μας αρρωσταίνει. Η Σελήνη δεν έχει δικό της φως, αλλά αντανακλάει το φως του Ηλίου και διοχετεύει τη δύναμη για ζωή που δίνει ο Ήλιος. Με τη σειρά της όμως, η ηλιακή ενέργεια εξαρτάται από τη Σελήνη για να εκδηλωθεί στους ζώντες οργανισμούς.

Ο Ήλιος κατευθύνει την ενέργειά του, διαμέσου των συνειδητών σκέψεων, στις ασυνείδητες της Σελήνης, και το αντίθετο. Μερικές φορές όμως τα πράγματα μπερδεύονται και διπλασιάζονται ή και πολλαπλασιάζονται, μηνύματα διαφωνιών στέλνονται και λαμβάνονται από τις συνειδητές σκέψεις και επίσης από τους γύρω μας. Οι αντιμετωπίσεις των θεμάτων αυτών προκαλούν άγχος και μετά φυσικά προβλήματα.

Από αυτά τα προβλήματα θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε μερικά, σε αυτό το άρθρο. Δεν θα αναφερθούμε σε κληρονομικές ή εκ γενετής καταστάσεις ή ασθένειες που προκαλούνται από θρεπτικές ελλείψεις ή από περιβαλλοντικά αίτια. Έχουμε προβλήματα με το σώμα μας, όταν δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε με ό,τι συμβαίνει γύρω μας και ταυτόχρονα στη ζωή μας.

Αυτός είναι ο τρόπος που το υποσυνείδητο συνεργάζεται με μερικές καταστάσεις, οι οποίες είναι απαράδεκτες σε κάθε συνειδητή λύση της στιγμής και που είναι επίσης τόσο μεγάλης συναισθηματικής φύσης ή με τέτοιες συνθήκες ζωής οι οποίες θα πρέπει να βρουν άμεση λύση κι όχι να καθυστερήσουν μέχρι να αλλάξουν οι καταστάσεις ή να επουλωθούν τα συναισθηματικά τραύματα.

Μια ασθένεια δεν είναι εύκολη για εμάς τους ίδιους ούτε και για το περιβάλλον μας. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που σας προκαλούν τα προβλήματα υγείας. Η αστρολογία αναφέρεται σε αυτό με τον πλανήτη και το ζώδιο που κυριαρχεί πάνω στα μέρη του σώματός μας και στην πορεία μας γενικά. Η μελέτη της ιατρικής αστρολογίας είναι πολύ δύσκολη. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο θέμα αυτό. Μπορεί να βρεθούν αστρολογικές τάσεις για διλήμματα που έχουν σχέση με την υγεία.

ΠΟΤΕ όμως μην επιτρέψετε μια μη αναγνωρισμένη επιστήμη να υποκαταστήσει την ΙΑΤΡΙΚΗ και δείτε με ιδιαίτερη καχυποψία αστρολόγους που θα προσπαθήσουν να σας πείσουν/καθοδηγήσουν στο ότι έστω και ένα απλό κρυολόγημα θα υποχωρήσει ή θα περάσει μετά από λίγες μέρες επειδή υπάρχουν θετικές τάσεις στο ωροσκόπιό σας.

Όταν παρουσιάζεται ένα φυσικό πρόβλημα, καθορίστε ποιος πλανήτης ή ποιο ζώδιο κυριαρχεί στο άρρωστο μέρος του σώματος ή στη γενική αδιαθεσία. Μετά, σκεφτείτε για τον τομέα της ζωής ή τους ανθρώπους στη ζωή σας που κυριαρχούνται από αυτό το συγκεκριμένο ζώδιο ή πλανήτη. (Δεν χρειάζεται να έχετε μόνιμο αυτό το ζώδιο στο ωροσκόπιό σας.)

Αυτό σας δίνει στοιχεία για τη ρίζα του προβλήματός σας. Προσπαθήστε να διαπιστώσετε τι συμβαίνει στη ζωή σας, σχετικά με αυτό το ζώδιο ή τον πλανήτη. Σημειώστε πότε άρχισε το πρόβλημα. Προσπαθήστε να καθορίσετε τι συνέβη γύρω σας, τι έχει σχέση με τον πλανήτη ή το ζώδιο που έχει μια αρνητική (μπλοκάρισμα ή αντίθεση) ενέργεια.

Όταν διαπιστώσετε την αιτία του προβλήματος, πάρτε δραστικά μέτρα για τη θεραπεία, το ταχύτερο δυνατό επισκέπτοντας έναν γιατρό της κατάλληλης ειδικότητας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι υποφέρετε από έναν πόνο στο αυτί, που είναι συνέπεια της κυριαρχίας του Κρόνου. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει την υπευθυνότητα, τους ηλικιωμένους κ.τλ. Υπάρχει κάποιο «βάσανο» ή κάποια ευθύνη που σας έχει κάνει δυστυχισμένους; Έχετε κάποιο πρόβλημα με κάποιο ηλικιωμένο άτομο, ίσως με ένα γονιό σας; Ίσως να μη θέλετε να ακούσετε αυτά που λέγονται.

Όταν αντιμετωπίζετε την κατάσταση ή ακούτε τα γεγονότα και για την αλλαγή των καταστάσεων προς το καλύτερο, φαίνεται ότι ο πόνος στα αυτιά αρχίζει και ελαττώνεται. Μερικές φορές, αναγνωρίζοντας κάτι με το οποίο δεν μπορούσατε να συμβιβαστείτε, είναι αρκετό για να ξαναποκτήσεrε θετική ενέργεια και έτσι να αρχίζει και η ανάρρωσή σας.

Όλοι γνωρίζουμε την ανακούφιση που νιώθει κανείς όταν ένα πρόβλημα ή μια του ανησυχία βρίσκει λύση. Κάπως παρόμοια ενεργεία και σε μια τέτοια περίπτωση. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείεται η ιατρική βοήθεια, όταν χρειάζεται. Όμως, αν δεν φτάσετε στην καρδιά του προβλήματός σας κι αν δεν φροντίσετε να βρείτε την πραγματική αιτία του, πνευματική ή συναισθηματική, δεν θα μπορέσετε να βοηθηθείτε ούτε και με την ιατρική φροντίδα.

Επίσης, είναι φορές που το υποσυνείδητό μας θέλει να διατηρεί μια ασθένεια: είναι πιο εύκολο να είσαι άρρωστος παρά να αντιμετωπίζεις μια κατάσταση. Ποτέ να μην αρνηθείτε την ευθύνη για μια σας ασθένεια ή για την ανάρρωσή σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η επίσκεψή σας σε ένα θεραπευτή κλινικό ψυχολόγο θα ήταν μια καλή λύση.

Παρακάτω ακολουθεί ένας μικρός ενδεικτικός οδηγός με ζώδια και πλανήτες που τα κυβερνούν
και τα οποία πιθανώς να σχετίζονται με φυσικά προβλήματα.

Κριός και Άρης
Το κεφάλι, το πρόσωπο και το μυϊκό σύστημα. Μια κοινή αιτία των πονοκεφάλων είναι ο φόβος, ιδιαίτερα ότι δεν είστε ικανοί να κάνετε κάτι «τέλεια». Για να αποφύγετε την πίεση στο κεφάλι σας, θα πρέπει να διαβεβαιώσετε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να τα καταφέρετε κι ότι οι προσπάθειές σας θα έχουν καλό τέλος. Οι λεκέδες, η κατάσταση του δέρματος του προσώπου, προτείνουν την έλλειψη προσωπικότητας, την αποτυχία στην αυτοέκφραση, την ντροπαλότητα ή την άρνηση να δεχτείτε να αντιμετωπίσετε κάτι. Η κατάσταση των μυών, όπως θλάσεις, προτείνουν καταπιεσμένο θυμό, φόβο για αυθαιρεσία, και κράτημα προς τα πίσω. Τα κοψίματα, τα τραύματα και τα εγκαύματα δείχνουν θυμό και εχθρότητα. (Ελέγξτε το μέρος του σώματος που έχει τραυματιστεί, δικαιολογώντας τα αίτια από το αρμόδιο ζώδιο και πλανήτη.)

 

Ταύρος και Αφροδίτη
Ο λαιμός, οι αδένες του λαιμού, ο λάρυγγας. Κλεισμένος λαιμός, πρησμένοι αδένες, βρογχίτιδα κ.τλ. προτείνουν προβλήματα ή ανησυχίες από την έλλειψη ή την ανάγκη για περισσότερα χρήματα ή η διαπίστωση ότι χάσατε τον έλεγχο της κατάστασης. Ο Ταύρος κυριαρχεί στη θέληση και μπορεί να νομίζετε ότι η θέλησή σας πρέπει να επιβάλλεται και στους άλλους. Αν αυτή είναι η αιτία του πονόλαιμού σας, για να θεραπευτείτε θα πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας ότι και οι άλλοι έχουν την προσωπική θέλησή τους και να παραδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα.

 

Δίδυμοι και Ερμής
Οι ώμοι, τα μπράτσα, τα χέρια, οι πνεύμονες. Τραύματα στα άκρα ή βρογχίτιδα και πνευμονία προτείνουν μια ανικανότητα να εκφραστείτε και να πείτε ελεύθερα αυτό που σκέφτεστε και αισθάνεστε, να καταπιέζεστε ή να χάνετε την ελευθερία σας. Ας υποθέσουμε ότι υποφέρετε από βρογχίτιδα κι ότι δεν μπορείτε να εκφράσετε τα αισθήματα σας σε μια σχέση, ίσως γιατί φοβάστε να μην πληγώσετε κανέναν. Μπορεί και να μην είστε τόσο ανοιχτοί και αληθινοί απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό. Όταν αποφασίσετε να πείτε με ειλικρίνεια σε κάποιον αυτά που σκέφτεστε και αισθάνεστε, διακινδυνεύοντας και να κόψετε τις σχέσεις σας μπορεί να βρείτε θεραπεία και στους πνεύμονες σας και να μπορέσετε να αναπνεύσετε πιο ελεύθερα.

 

Καρκίνος και Σελήνη
Στομάχι. Τα προβλήματα του στομάχου προτείνουν παλιές διαφωνίες με αγαπημένα πρόσωπα. Καούρες και κράμπες δείχνουν την ανικανότητα να συμβιβαστείτε με τις καταστάσεις, οι οποίες απαιτούν νέες ιδέες και νέες ενέργειες, και γενικά ένα φόβο για κάθε αλλαγή. Το έλκος μπορεί να προτείνει και αποτυχημένες φιλοδοξίες. Το έλκος μπορεί να θεραπευθεί όταν απαλλαγείτε από τους φόβους και ελεύθερα πια αντιμετωπίσετε τη ζωή. Η αλλαγή εργασίας ή το ξεκίνημα μιας δικής σας δουλειάς θα βοηθήσει στην πορεία της θεραπείας.

 

Λέων και Ήλιος
Το αίμα, η ζωτικότητα, η καρδιά και το πάνω μέρος της ράχης. Τα προβλήματα του πάνω μέρους της ράχης προτείνουν την πεποίθηση ότι δεν σας αγαπούν ή ότι δεν μπορείτε να εκφράσετε τον έρωτά σας κάτι που μπορεί να βοηθηθεί αν σας δείξουν αισθήματα αγάπης. Τα προβλήματα της καρδιάς προτείνουν το αίσθημα της έλλειψης εκτίμησης από τους άλλους. Τα προβλήματα του αίματος προτείνουν μια στασιμότητα στους στόχους για τη ζωή. Η χρόνια κόπωση σημαίνει χάσιμο της φιλοδοξίας ή των σκοπών για τη ζωή σας και τη δυσαρέσκεια για την εργασία κάποιου. Αν λοιπόν υποφέρετε από αυτές τις ασθένειες, είναι σημαντικό να βρείτε νέους στόχους, νέα ενδιαφέροντα, να κάνετε νέες επαγγελματικές προσπάθειες.

 

Παρθένος και Ερμής
Η εντερική χώρα, τα τοιχώματα του στομάχου, η πέψη. Οι πεπτικές αναταραχές, στις οποίες περιλαμβάνονται η κολίτιδα και τα έλκη, προτείνουν αισθήματα ανασφάλειας, ενοχής, πεποίθησης ότι δεν σας εκτιμούν, εμποδισμένες φιλοδοξίες, υπερκόπωση στην προσπάθειά σας να ξεπεράσετε ενοχές. Ο Ερμής κυριαρχεί στο νευρικό σύστημα. Αν αντιδράτε υπερβολικά, τότε το άγχος και οι ασθένειες που συνεπάγεται αυτό επηρεάζουν πολύ τα νεύρα σας. Αν αρχίσετε διαλογισμό, γιόγκα ή αν μάθετε τις βιοφυτικές μεθόδους, θα μπορέσετε να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα και να εργαστείτε αποδοτικά.

 

Ζυγός και Αφροδίτη
Το κάτω μέρος της ράχης, το πάγκρεας, η χολή, το ουροποιητικό σύστημα, τα νεφρά και το αίμα. Τα προβλήματα του κάτω μέρους της ράχης προτείνουν προβλήματα στις σχέσεις. Ο διαβήτης δείχνει μια επιθυμία γι’ αυτά που θα θέλατε να είχαν συμβεί – κι έμεινε μόνο πίκρα. Τα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος και των νεφρών δείχνουν ότι δεν μπορείτε να εκδιώξετε πικρά και δηλητηριώδη αισθήματα. Αν λοιπόν εφοδιαστείτε με αισθήματα συγγνώμης για τους άλλους που σας πλήγωσαν, θα μπορέσετε να θεραπευτείτε από τις ασθένειες που σας ταλαιπωρούν.

 

Σκορπιός και Πλούτωνας
Τα γεννητικά όργανα και η περιοχή του ορθού. Οποιοδήποτε πρόβλημα στα γεννητικά όργανα προτείνει σεξουαλικές διαφωνίες. Σε μια γυναίκα, οι ενοχλήσεις στον κόλπο δείχνουν θυμό για το σύντροφό της. Οι αιμορροΐδες και η δυσκοιλιότητα σημειώνουν το φόβο απελευθέρωσης παλιών σκέψεων, συνηθειών και κτημάτων. Μερικές φορές οι αιμορροΐδες και/ή δυσκοιλιότητα δείχνουν ότι προσπαθείτε να ελέγξετε μια κατάσταση ή τις πράξεις κάποιου. Οι ενέργειες Πλούτωνα – Σκορπιού μπορεί να διοχετευτούν σε ταξίδια δυναμικά. Αν παραδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε κανέναν και σταματήσετε αυτές τις προσπάθειες το σώμα σας θα απελευθερωθεί και θα πάρετε θάρρος, απαραίτητο για τη θεραπεία σας.

 

Τοξότης και Δίας
Το συκώτι και το ισχιακό νεύρο, οι γλουτοί, η χοληδόχος κύστη. Τα προβλήματα σε αυτές τις περιοχές του σώματος προτείνουν φόβο για το άγνωστο, έλλειψη πίστης, ανικανότητα για πορεία προς τα εμπρός, προκαταλήψεις, υποκρισία, πικρία και αρνητική κριτική. Ο Δίας ευνοεί την επεκτατικότητα. Αν θέλετε να προχωρήσετε μπροστά, ελέγξτε το μέρος του σώματος σας, για να δείτε ποιος τομέας της ζωής σας μένει πίσω εξαιτίας του. Αν είναι στο πρόσωπό σας, μήπως βρίσκεστε στο παρασκήνιο, αντί να βγείτε προς τα έξω, όπως πραγματικά θέλετε; Τολμήστε και δείξτε γενναιότητα. Ριψοκινδυνεύστε και επιδιώξτε αυτά που ζητάτε.

 

Αιγόκερως και Κρόνος
Τα οστά, το δέρμα, τα δόντια, οι αρθρώσεις. Τα αποθέματα του ασβεστίου και τα προβλήματα των αρθρώσεων προτείνουν έλλειψη ελαστικότητας, υπερβολικές προφυλάξεις, μονοτονία. Τα προβλήματα με τα οστά, στα οποία περιλαμβάνονται και τα σπασίματα, προτείνουν ανασφάλεια, φόβο για την εξουσία, έλλειψη πειθαρχίας, απώλεια της περηφάνιας. Τα προβλήματα με τα δόντια προτείνουν ότι η βασική δομή ασφάλειας απειλείται, ότι λείπει το συναίσθημα και κυριαρχεί η απογοήτευση για αγαπημένα πρόσωπα. Τα δερματικά εξανθήματα δείχνουν ντροπαλότητα, έλλειψη αυτοπεποίθησης και άσχημες σκέψεις και αισθήματα. Τα προβλήματα με το δέρμα και τα δόντια σας θα ξεπεραστούν αν τα πάτε καλά με τον ίδιο σας τον εαυτό. Μπορείτε ακόμη να γίνετε μέλη ομάδων που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την πεποίθηση ότι αξίζετε. Τα εξανθήματα που συνοδεύονται και από φαγούρα δείχνουν την κυριαρχία του θυμού σας.

 

Υδροχόος και Ουρανός
Το κυκλοφορικό σύστημα το αντικνήμιο και οι αστράγαλοι. Οι δυσκολίες στο κυκλοφορικό προτείνουν ανικανότητα να δεχτείτε αλλαγές, νέες ή προοδευτικές ιδέες. Τα προβλήματα στο κάτω μέρος των άκρων δείχνουν φόβο για να προχωρήσετε μπροστά στη ζωή και δυσκολίες με τους φίλους. Αν έχετε προβλήματα με τις φιλίες σας, ίσως θα χρειαστεί να δείτε πόση προσπάθεια έχετε κάνει και να αναγνωρίσετε αν αυτή είναι μικρή. Μερικές φορές, η συμμετοχή σε ομάδες, όπου θα συναντήσετε νέους ανθρώπους, θα κάνετε νέες φιλίες και θα ανοιχτείτε σε νέες ιδέες, μπορεί να είναι η συνταγή για να θεραπευτείτε από τις ασθένειες αυτές που σας βασανίζουν.

 

Ιχθύς και Ποσειδώνας
Τα σωματικά υγρά, το λεμφικό σύστημα, τα πόδια. Η κατακράτηση των υγρών προτείνει μία ανικανότητα να απελευθερώσετε τα αισθήματά σας ή να ξεσπάσετε με ένα κλάμα. Τα προβλήματα με τους λεμφικούς αδένες δείχνουν σύγχυση μιας βαθιά πνευματικής φύσης, να κατακτήσει την ψυχική και πνευματική αρμονία. Τα προβλήματα με τα πόδια, σημειώνουν έλλειψη ή επιθυμία για υποστήριξη (συναισθηματική ή οικονομική) από τους άλλους. Ίσως να φοβάστε και να σταθείτε στα πόδια σας μόνοι σας. Ας υποθέσουμε ότι υποφέρετε από μια ασθένεια που προσβάλλει συνήθως τα πόδια των αθλητών. Είστε μπερδεμένοι και δεν ξέρετε τι δρόμο να ακολουθήσετε σε μία συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε δεν κάνετε κανένα βήμα. Δεχτείτε καλές συμβουλές, πάρτε μια απόφαση και προχωρήστε λίγα βήματα μπροστά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments