0 0 votes
Article Rating

Η παρουσία πολλών πλανητών στον 3ο δηλώνει σημαντικές ενέργειες, που επηρεάζουν ή τροποποιούν τις διαδικασίες εκμάθησης και τις δυνατότητες που έχουμε στο να επικοινωνούμε, σε σχέση με το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του.

Οι Πλανήτες επηρεάζουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο το παιχνίδι της ζωής, όλα αυτά που μαθαίνουμε, καθώς και τον τρόπο που τα μαθαίνουμε. Κάθε Πλανήτης εδώ είναι ένα σημαντικό σημείο που έχει να κάνει με την πρόωρη ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία ή με κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ή με μία εμμονή προς έναν συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης, ο οποίος όμως εκφράζει ανωριμότητα.

Οι Πλανήτες στον 3ο δίνουν πληροφορίες σχετικά με το είδος των ταξιδιών που κάνουμε και απολαμβάνουμε περισσότερο, καθώς και πως μας αρέσει να τα προγραμματίζουμε. Επίσης φανερώνουν μια πιο ιδιαίτερη σημασία, καθώς δηλώνουν και αυτό που αποκομίζουμε, σχετικά με τον εαυτό σας και τα ταξίδια.

Είναι γεγονός πως όταν υπάρχει μόνο ένας Πλανήτης μέσα στον Οίκο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σχετικά με την έννοιά του. Όταν όμως υπάρχουν παραπάνω από ένας, οι ερμηνείες συνδυάζονται, ανάλογα με την δύναμη κάθε Πλανήτη μέσα στον Οίκο. Σε αυτή την περίπτωση, παίζει σημαντικό ρόλο ο Πλανήτης που βρίσκεται πιο κοντά στην ακμή του Οίκου.

Θα θέλαμε να τονίσουμε, πως όλες οι ερμηνείες πρέπει να είναι συνδυαστικές και να μην εξετάζονται αυτόνομα. Είναι πολύ σημαντικές οι όψεις που κάνουν οι Πλανήτες μεταξύ τους, η μοίρα στην οποία βρίσκονται, αν υπάρχουν πάνω τους απλανείς, καθώς και η θέση του κυβερνήτη του πλανήτη. Πολλές φορές οι όψεις αποδυναμώνουν ή ενεργοποιούν τις έννοιες. Αν δεν υπάρχει Πλανήτης στον Οίκο, τότε εξετάζεται η θέση του Κυβερνήτη του ζωδίου.

ΗΛΙΟΣ στον 3ο Οίκο

Ο Ήλιος σε αυτόν τον Οίκο δίνει μία λαμπερή και πιθανόν μία κάπως υπερβολική προσωπικότητα. Πιθανότατα να εμφανίσατε αναπτυγμένη ευφυΐα, αλλά και να μιλήσατε σε πολύ μικρή ηλικία. Αναζητάτε τον θαυμασμό και την προσοχή των άλλων σχετικά με τις επικοινωνιακές και διανοητικές σας ικανότητες. Αυτές ακριβώς οι ικανότητες σάς κάνουν να αισθάνεστε υπερηφάνεια. Αναπτύσσοντάς τις νωρίς στη ζωή σας, πάντα νιώθετε την ανάγκη να δράσετε, καθώς είστε ανήσυχοι και θέλετε να είστε πάντα καλοί σε αυτό που κάνετε.

Οι άλλοι γύρω σάς αντιμετωπίζουν σαν το έξυπνο παιδί που ήσασταν πάντα. Aπό μικρή ηλικία θέλετε και προσπαθείτε να κατανοείτε τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον σας και γύρω σας. Οι φυσικές σας κλίσεις είναι να επικεντρώνεστε στην επικοινωνία και την εκμάθηση. Αυτό που επιθυμείτε είναι η συλλογή εμπειριών, οι οποίες συντελούν στο να κατανοείτε πώς θα αναπτύξετε περαιτέρω τις ικανότητές σας. Η περιέργειά σας είναι απέραντη.

Θέλετε να μαθαίνετε, αλλά και να μεταδίδετε τη γνώση σας στους άλλους. Έχετε την ανάγκη να αλλάζετε τοπία, εικόνες και δραστηριότητες αρκετά συχνά και προσαρμόζεστε πολύ εύκολα σε όποιο περιβάλλον και αν βρεθείτε. Δραστηριότητες, όπως τα σύντομα ταξίδια και το διάβασμα, θα σας ωφελήσουν σημαντικά στην προσωπική σας ανάπτυξη. Εάν έχετε αδέλφια, κάποιο από αυτά πιθανόν να είναι ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα

ΣΕΛΗΝΗ στον 3ο Οίκο

Με έντονη την επικοινωνιακή ανάγκη, με τη Σελήνη σας στον 3ο Οίκο δεν πρέπει καθόλου να ανησυχείτε μήπως δεν εκφράζετε τα συναισθήματά σας. Το αντίθετο μάλιστα. Σας είναι σχεδόν αδύνατον να τα κρύψετε. Η Σελήνη σάς δίνει έμπνευση, αναπτύσσει τη φαντασία και από πολύ μικρή ηλικία, μπορεί να φιλοσοφούσατε τα πράγματα. Σας αρέσει να συλλέγετε διαρκώς νέες πληροφορίες και να έχετε ποικιλία θεμάτων. Σε περίπτωση που αναπτύξετε κάποιο συγγραφικό ή καλλιτεχνικό ταλέντο, τα γραπτά και η παρουσίασή σας μπορούν να έχουν απήχηση στο κοινό, καθώς έχετε την ικανότητα να αποτυπώνετε και να εκφράζετε τα έντονα συναισθήματα και τις σκέψεις σας. Έχετε γοητευτικό και δημιουργικό τρόπο επικοινωνίας και μπορεί να είστε πολύ δημοφιλείς.

Σας αρέσουν πολύ τα ταξίδια και σας βοηθάνε ιδιαίτερα, μαζί με τις αλλαγές που γίνονται στη ζωή σας, να ανανεώσετε και να φορτίσετε το πνεύμα σας και την ψυχή σας. Αν και διαθέτετε αρκετά δημιουργικά ταλέντα, συνήθως μένετε άπραγοι, καθώς δεν διαθέτετε τη σταθερότητα να ασχοληθείτε για πολύ με ένα θέμα. Καλύτερα θα ήταν να αναλαμβάνετε βραχυπρόθεσμα σχέδια, καθώς δεν έχετε την υπομονή και την ανοχή να επικεντρώνεστε για πολύ καιρό σε κάτι.
Εάν έχετε αδέλφια, κάποιο από αυτά μπορεί να είναι πολύ συναισθηματικό.

ΕΡΜΗΣ στον 3ο Οίκο

Ο Πλανήτης της επικοινωνίας, μέσα στον οίκο της επικοινωνίας, αυξάνει τη σημασία και τη λειτουργία του Οίκου. Με έντονες διανοητικές και επικοινωνιακές ικανότητες, έχετε φυσική κλίση για την έρευνα, τις σπουδές, την ομιλία, το εμπόριο. Πιθανότατα από μικρή ηλικία να είχατε αναπτυγμένες ικανότητες στη γραφή και το διάβασμα.

Μαθαίνετε εύκολα και γρήγορα και είστε πολυπράγμονες, πιθανόν αδιάκριτοι, νοητικά ενεργητικοί, συμμετέχετε και ενδιαφέρεστε για πολλά πράγματα συγχρόνως. Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας με τους άλλους και να ανταλλάσσετε πληροφορίες. Έχετε ικανότητα στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών.

Ακριβώς επειδή ασχολείστε με πολλά συγχρόνως, η προσοχή σας αποσπάται εύκολα, οπότε πρέπει να διεκπεραιώνετε αυτά που κάνετε με σύντομες και συνοπτικές διαδικασίες. Προσαρμόζεστε πανεύκολα παντού και με τους πάντες. Τα ταξίδια σας, μπορεί να είναι πολλά. Οσο πιο πολύ μετακινείστε και ανακατεύεστε με πρόσωπα και πράγματα, τόσο περισσότερες ικανότητες και δεξιότητες αναπτύσσετε.

Μπορεί κατά τη διάρκεια της ζωής σας να συναναστραφείτε με ιδιαίτερα καλλιεργημένους ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι να μην επιβαρύνετε το νευρικό σας σύστημα με πολλαπλές νοητικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα εάν αυτές είναι αρνητικές. Εάν έχετε αδέλφια, κάποιο απ’ αυτά, πιθανότατα και εσείς οι ίδιοι, μπορεί να είναι πολυλογάς.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ στον 3ο Οίκο

Η Αφροδίτη εδώ σας χαρίζει μία γοητευτική ομιλία, καλλιτεχνική κλίση, αγάπη για το ωραίο, αισιοδοξία, ευχαρίστηση από τα ταξίδια και τις μετακινήσεις σας. Η ομορφιά, το αρμονικό περιβάλλον και η ευγένεια, είναι πολύ σημαντικά για εσάς, ενώ έχετε έντονη αντίληψη της καλλιτεχνίας, της τέχνης, και της αρμονίας.

Σας είναι δύσκολο να ζείτε μέσα σε δυσαρμονικό και ακατέργαστο περιβάλλον. Αναζητάτε την όμορφη πλευρά της ζωής. Έχετε ικανότητα στις δημόσιες σχέσεις καθώς μπορείτε να εκφράζεστε με άνεση και έχετε αφοσιωμένους ανθρώπους γύρω σας.

Η εκμάθηση είναι πολύ εύκολη για εσάς, αρκεί να σας ενδιαφέρει το αντικείμενο, αλλιώς μένετε απόλυτα αδρανείς. Τρέφετε μεγάλη εκτίμηση για τους ανθρώπους με καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Απολαμβάνετε πραγματικά τις κοινωνικές συνεστιάσεις, σας αρέσει να παρακολουθείτε ομιλίες και σας ευχαριστούν οι μετακινήσεις αν είναι να συναντάτε κόσμο. Αν έχετε αδέλφια, οι σχέσεις σας μαζί τους είναι ευχάριστες και πιθανόν κάποιο από αυτά να είναι αρκετά γοητευτικό ή θα ασχολείται με θέματα ομορφιάς ή με τις δημόσιες σχέσεις.

ΑΡΗΣ στον 3ο Οίκο

Πολύ δυναμικό, επικοινωνιακό και κοφτερό μυαλό σάς παρέχει ο Άρης σε αυτή τη θέση. Εσείς φαίνεται σαν να μην αναπαύετε ποτέ τις σκέψεις σας και το μυαλό σας βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. Μαθαίνετε γρήγορα, συλλέγετε αδιάκοπα πληροφορίες, αν και ο βαθμός της προσοχής που δίνετε σε κάθε θέμα είναι μάλλον ελάχιστος, καθώς έχετε πολλά ενδιαφέροντα και αποσπάστε γρήγορα.

Σας αρέσει να μιλάτε και να μοιράζεστε τις πληροφορίες και τις σκέψεις που έχετε. Το κύριο χαρακτηριστικό σας είναι πως λέτε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, είστε αρκετά ωμοί, διακρίνεστε από έλλειψη τακτ και είστε ανηλεείς και μάλλον αγενείς απέναντι στους άλλους. Ο τρόπος που εκφράζεστε είναι άμεσος και επιθετικός, χωρίς επιείκεια για το συνομιλητή σας.

Σας αρέσουν οι πρωτοβουλίες, είστε εφευρετικοί και ικανοί να εκτελείτε αυτά που συλλαμβάνετε. Πιθανότατα να κάνετε αρκετά ταξίδια και μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής σας, αλλά αυτό που πρέπει να προσέχετε πάντα είναι η απερισκεψία, η βιασύνη και η επιθετικότητα σας, γιατί τότε μπορεί να σας εμφανίζονται πολλά εμπόδια και μικροατυχήματα.

Αν υπάρχουν αδέλφια, πιθανόν κάποιο από αυτά να είναι επιθετικό και μαζί με τον περίγυρό σας να σας γίνεται κάποιες φορές ενοχλητικό.

ΔΙΑΣ στον 3ο Οίκο

Πληθωρικά επικοινωνιακοί, έχετε μεγάλη ικανότητα στη μόρφωση και την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Από μικρή ηλικία πιθανόν να είχατε έντονες ιδέες, σκέψεις και αντιλήψεις, που μπορεί να σας αποπροσανατόλιζαν σαν παιδί, αλλά τελικά να σας έδωσαν τη δυνατότητα να εκφραστείτε δημιουργικά μέσω του γραπτού λόγου, των τεχνών ή της προφορικής έκφρασης. Το μυαλό σας είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο, η ομιλία ρέει αβίαστα και πολύ ελεύθερα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχετε υπό έλεγχο, καθώς αρκετές φορές μπορεί να εκτεθείτε επειδή λέτε πάρα πολλά.

Είστε υπεραισιόδοξοι και η σταδιοδρομία σας θα βασιστεί πάνω στις επικοινωνιακές σας ικανότητές σας. Είστε πολύ καλοί στην έρευνα, γιατί σας αρέσει να ψάχνετε τα πράγματα και να καταλήγετε στο λογικό συμπέρασμα. Μπορεί να κάνετε αρκετά ταξίδια για κοινωνικούς λόγους.

Στον κοινωνικό σας περίγυρο, είστε αρκετά δημοφιλείς, καθώς βγάζετε μία ευγένεια και μια καλοσύνη που προσελκύουν τους άλλους. Η εξυπνάδα και η αισιοδοξία σας θα φέρνει κοντά σας σημαντικούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Τα αδέλφια σας ή το στενό σας περιβάλλον θα είναι θετικοί απέναντί σας.

ΚΡΟΝΟΣ στον 3ο Οίκο

Ο Κρόνος στον 3ο Οίκο δείχνει πως σας διακρίνει σοβαρότητα και εντιμότητα. Είστε άτομο που μετράει τα λόγια του και τα επεξεργάζεται πάρα πολύ. Το μυαλό σας είναι πολύ οργανωμένο. Αυτό δεν σας κάνει ιδιαίτερα ευφράδεις σαν συνομιλητές, μιας και είστε αρκετά επιφυλακτικοί, είστε όμως ακροατές, που θα παρακολουθήσετε με μεγάλη προσοχή αυτό που έχει να σας πει ο συνομιλητής σας. Οι λέξεις που τελικά θα βγουν από το στόμα σας θα είναι σοβαρές και μετρημένες. Αντιμετωπίζετε το θέμα της επικοινωνίας με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Έχετε μια απέχθεια για τις σύντομες συζητήσεις και η υπευθυνότητά σας είναι σε τέτοιο βαθμό, που πιθανόν να μην μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο να χαλαρώσει μιας και βάζετε σε πρώτο πλάνο πάντα τις εκκρεμότητες σας. Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να γίνετε λίγο πιο άνετοι και χαλαροί.

Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε να έρχονται κοντά σας πολλοί άνθρωποι που τους απωθούσε η σφιχτή συμπεριφορά σας. Είστε υπεύθυνα και έντιμα άτομα και θα σας πλησιάζουν τύποι ανθρώπων σαν κι εσάς, που πιθανόν να κατέχουν σημαντικές θέσεις. Κατά την διάρκεια της ζωής σας, πιθανόν να αντιμετωπίσετε κάποιες καθυστερήσεις σε θέματα που αφορούν μετακινήσεις και ταξίδια. Εάν έχετε αδέλφια υπάρχει περίπτωση να επωμιστείτε τις ευθύνες τους.

ΟΥΡΑΝΟΣ στον 3ο Οίκο

Ένα ασυνήθιστο και πρωτότυπο μυαλό σάς χαρίζει ο Ουρανός σε αυτή τη θέση. Ιδιόρρυθμοι και εκκεντρικοί, δεν καλύπτεστε από παρωχημένες απόψεις και αλήθειες. Οξυδερκείς, με λαμπερό μυαλό, είστε φτιαγμένοι για να σοκάρετε και να προκαλείτε τους άλλους. Ο τρόπος σκέψης και ομιλίας σας είναι ασυνήθιστος και εκκεντρικός. Αυτό μπορεί να ενοχλεί πολλούς.

Επειδή είστε όμως φιλικοί, ταπεινοί, τίμιοι και κάνετε τους συνομιλητές σας να γελάνε, μπορείτε να κερδίσετε πολύ κόσμο γύρω σας. Οι άλλοι, εξαρτώνται από εσάς προκειμένου να τους κάνετε την βαρετή καθημερινότητά τους ενδιαφέρουσα.

Με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τη διαίσθησή σας, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με μεταφυσικά ή ψυχικά θέματα. Επίσης θα μπορούσατε να διαπρέψετε στον τομέα της τέχνης και της συγγραφής.

Ως ανήσυχο πνεύμα που είστε, σας είναι δύσκολο να μείνετε πολύ καιρό κάπου. Τα ταξίδια και οι μετακινήσεις σας θα είναι ξαφνικά και περιπετειώδη και θα αποκομίσετε πολλές ενδιαφέρουσες εμπειρίες από αυτά. Αν έχετε αδέλφια, πιθανόν κάποια από αυτά να είναι ιδιαίτερα εκκεντρικό και ανεξάρτητο.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 3ο Οίκο

Μια πολύ δημιουργική φαντασία σάς χαρίζει ο Ποσειδώνας σε αυτό τον Οίκο, που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη, αν την διοχετεύσετε στα σωστά κανάλια, όπως είναι η συγγραφή και η καλλιτεχνία. Η έμπνευση σας είναι μεγάλη και πρέπει να την αξιοποιήσετε, ιδιαίτερα στην ποίηση και στη λογοτεχνία. Σας έλκει το μυστήριο και το απόκρυφο και η διαίσθησή σας είναι μεγάλη.

Αυτή η διαίσθηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αρκετούς σκοπέλους στη ζωή σας, αν την ακολουθήσετε, μιας και δεν φημίζεστε για τον ορθολογισμό και την ορθή κριτική σας ικανότητα.

Κατά τα άλλα, πιθανόν να είστε πολύ αφηρημένοι, να έχετε έλλειψη συγκέντρωσης και να είστε απρόσεκτοι. Η στυγνή πραγματικότητα και η στείρα λογική δεν είναι για εσάς, που διαρκώς είναι σαν να ονειροβατείτε σε μη ρεαλιστικούς στόχους, αναζητώντας το ιδανικό.

Αυτό που πραγματικά σας κάνει καλό είναι τα ταξίδια, ιδιαίτερα τα θαλάσσια και μπορεί να αποκομίσετε πολλές εμπειρίες από αυτά και θα σας βοηθήσουν στην επέκταση της δημιουργικής σας φαντασίας. Αν έχετε αδέλφια πιθανόν κάποιο από αυτά να είναι ιδιαίτερα ονειροπόλο άτομο ή να έχει πρόβλημα εξάρτησης και καταχρήσεων.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ στον 3ο Οίκο

Ένα ιδιαίτερα διεισδυτικό και αναλυτικό μυαλό σάς δίνει ο Πλούτωνας σε αυτό τον Οίκο. Είστε πράγματι πολύ καλοί σε ό,τι έχει να κάνει με την έρευνα, το μυστήριο, τα κρυμμένα πράγματα και την εις βάθος αναζήτηση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πειστική ομιλία που διαθέτετε, σας κάνουν χαρισματικό ομιλητή που μπορεί να προωθήσει τις απόψεις του στους γύρω του.

Οι λέξεις που βγαίνουν από εσάς μοιάζουν να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, αν και η αλήθεια είναι πως δεν σας αρέσει να λέτε πολλά. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι όταν μιλάτε να μην εκφράζετε τις τυχόν προκαταλήψεις σας.

Η δύναμη της σκέψης σας είναι ισχυρή και έχετε την ικανότητα να την μεταμορφώνετε. Η επικοινωνιακή σας δύναμη είναι ισχυρότατη και με τα λόγια σας πραγματικά μπορείτε να καταστρέψετε ή να αναγεννήσετε. Θα διαπιστώσετε πως με την προσεκτική ακρόαση του τι λένε οι άλλοι, μπορείτε να καταλάβετε πώς ο κάθε ένας χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του. Χρησιμοποιώντας αυτή τη γνώση, μπορείτε να βελτιώσετε και να ισχυροποιήσετε και τις δικές σας ικανότητες.

Μπορεί να κάνετε αρκετά ταξίδια για διερευνητικούς σκοπούς. Αν έχετε αδέλφια, οι σχέσεις σας μαζί τους είναι ξεκάθαρες και απόλυτες, ή του ύψους ή του βάθους. Ή θα αγαπιέστε πολύ ή θα μισείτε ο ένας τον άλλον.

 

Μαρία Ψωμά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
vickiredrose028
vickiredrose028
31/07/2016 9:11 PM

η λίλιθ στον τρίτο οίκο ή βόρειος δεσμός;;