5 1 vote
Article Rating

Ένας πλανήτης που βρίσκεται στο Μεσουράνημα – MC και κατά συνέπεια στον 10ο Οίκο επιδρά εξίσου σημαντικά, όσο και το ζώδιο που βρίσκεται εκεί. Κάθε πλανήτης είναι φορέας μίας ιδέας.

Όταν λοιπόν βρίσκεται στο Μεσουράνημα, η ιδέα αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την επιλογή της πορείας στη ζωή. Αντιπροσωπεύει τη φύση της ύπαρξης, τις ιδιότητες, τον τύπο των δραστηριοτήτων που είναι σημαντικές, δραστηριότητες τις οποίες και θα εκφράσει κανείς στη δημόσια ζωή του.

Με τη θέση αυτή οι πιο πολλοί από σας θα αισθανθείτε την ύπαρξη του γενέθλιου πλανήτη ή την πρόοδο / διέλευση ενός πλανήτη στο MC τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας και αυτό θα σας δώσει κάποιο μήνυμα για κάποια μεγάλη αλλαγή. Οι όψεις που δημιουργούνται αντιπροσωπεύουν τις σημαντικές περιόδους που παίρνετε αποφάσεις, δημιουργείτε καινούριες σχέσεις, λαμβάνουν χώρα σημαντικά γεγονότα στη ζωή σας ή αναλαμβάνετε σημαντικές δραστηριότητες.
Για να εξετάσετε πιο αναλυτικά το νόημα οποιονδήποτε όψεων, είναι απαραίτητο να συνδυάσετε το MC με τον υπόλοιπο χάρτη μέσω των θέσεων των πλανητών. Σημειώστε πως όσο πιο κοντά στην Ακμή του Οίκου βρίσκεται ένας Πλανήτης τόσο ισχυρότερη είναι και η επιρροή του.

 

MC/ Ήλιος

O Ήλιος στο MC έχει σχέση με τους στόχους της ζωής. Άτομα με τον Ήλιο στο MC του γενέθλιου χάρτη τους έχουν μεγαλύτερη επαφή και συναίσθηση του εαυτού τους. Αν δεν υπάρχει όψη μεταξύ Ηλίου / MC, αυτή η επαφή είναι περισσότερο επισφαλής.

Με την όψη αυτή στο Μεσουράνημα, ο Ήλιος τονίζει τις φιλοδοξίες και σας κάνει δυναμικούς. Προσφέρει προστασία, διάκριση και επιτυχίες και συχνά σ’ ένα γυναικείο ωροσκόπιο μπορεί να δηλώσει έναν λαμπρό γάμο. Επίσης αντιπροσωπεύει και τονίζει τις σχέσεις με πρόσωπα κάθε είδους εξουσίας, την αίσθηση της ύπαρξής σας και επίσης αυτό που προσπαθείτε να γίνετε.

Από νεαρή ακόμα ηλικία η προσωπική επιτυχία και τα προσωπικά επιτεύγματα είναι πολύ σημαντικά. Θα θελήσετε να λάμψετε μεταξύ των φίλων σας και να είστε κάποιος στον οποίο μπορούν όλοι ν’ ανατρέξουν. Θα αξιολογήσετε την επιτυχία σας στη ζωή όχι τόσο πολύ από την εσωτερική αίσθηση της αξίας σας, αλλά από τον αντίκτυπο που έχετε σε άλλους ανθρώπους.

Αυτή η όψη συχνά σημαίνει ότι θα είστε κοινωνικά επιτυχείς, αλλά θα πρέπει να εργαστείτε, γιατί τέτοια επιτυχία δεν έρχεται από μόνη της.

Έχετε μεγάλη ανάγκη από το να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της ζωής σας. Όσο μεγαλώνετε θα προσπαθείτε να εργαστείτε σε μια επιχείρηση, στην οποία θα είστε ο προϊστάμενος. Όντας πολύ ανεξάρτητοι, δεν επιθυμείτε να βρίσκεστε κάτω από άλλους, γεγονός το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όσο είστε νέοι. Πιστεύετε πως ξέρετε καλύτερα από τους μεγαλύτερούς σας και μπορεί να επαναστατήσετε ενάντια στην εξουσία που μπορεί ν’ ασκήσουν πάνω σας.

Εάν προετοιμάζετε σχέδια εξέγερσης, η προσωπική επιτυχία είναι δύσκολο να έρθει, γιατί χρειάζεστε τη βοήθεια των άλλων. Έτσι πρέπει να αποφεύγετε να γίνεστε αλαζονικοί, γιατί αυτό θα σας αλλοτριώσει σαν άνθρωπο. Εντούτοις, εάν είστε πρόθυμοι να μάθετε από άλλους, ενώ είστε νέοι ακόμη και διαθέτετε όλη την ενέργειά σας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα σας είναι χρήσιμες αργότερα, θα επιτύχετε πιθανώς κάτι σημαντικό στη ζωή σας. Σ’ αυτήν την περίπτωση, ξέρετε τι θέλετε να κάνετε και πώς να καθοδηγήσετε άλλους. Ως εκ τούτου, είστε κατάλληλοι περισσότερο ως αφεντικά του εαυτού σας και όχι ως υπάλληλοι άλλων, εκτός αν έχετε μια κυβερνητική θέση όπου θα μπορείτε να ασκείτε εξουσία.

Όταν Ηλιος/ΜC είναι σε σύνοδο στο προοδευτικό ωροσκόπιο, αναγνωρίζει κανείς πολύ καθαρά τις αλλαγές στην κατεύθυνση των στόχων του. Γενικά η όψη αυτή περιγράφει την αρχή και το τέλος ενός κύκλου. Οποιαδήποτε σύνοδος με το MC υποδεικνύει μία σημαντική περίοδο ολοκλήρωσης και απολαβών. Αρχίζει έτσι ένας νέος κύκλος ζωής που εξαρτάται απ’ ό,τι είχαμε «σπείρει» πιο πριν.

 

MC/ Σελήνη

Όταν το ΜC είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη, υπάρχει μια απευθείας σύνδεση του εγώ και την ψυχή. Με την όψη αυτή τα συναισθήματά σας είναι πολύ ισχυρά και είστε αρκετά ευαίσθητοι.

Αυτό που συμβαίνει, όταν είστε νέοι, θα έχει πολύ ισχυρή επίδραση στη μελλοντική σας ζωή, καθώς οι τοποθετήσεις και τα σχέδια που κάνετε σε νεαρή ηλικία είναι πολύ δύσκολο ν’ αλλαχτούν καθώς γερνάτε.

Είναι επίσης πιθανό ότι η σταδιοδρομία που επιλέγετε θα επηρεαστεί από τις ιδέες που έχετε σε νεαρή ηλικία. Η μητέρα σας μπορεί να έχει άμεση σχέση με τη σταδιοδρομία που επιλέγετε. Εάν η σχέση σας μ’ αυτήν δεν είναι καλή, αυτό θα μπορούσε να σας προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας και ίσως να έχει άσχημες επιπτώσεις στην εργασία και τους στόχους που θέτετε στη ζωή. Χρειάζεστε έντονα τη συναισθηματική της υποστήριξη.

Να είστε προσεκτικοί για να μην υιοθετήσετε μια παθητική στάση στη ζωή και να περιμένετε πως όλος ο κόσμος σίγουρα θα σας φροντίσει. Πιθανότατα βέβαια θα λάβετε πολλή βοήθεια από τους άλλους, ειδικά γυναίκες, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να εργαστείτε για να πετύχετε ό,τι θεωρείτε πως είναι καλύτερο για σας.Είστε πολύ καλοί στις σχέσεις σας με το κοινό, επειδή μπορείτε να κάνετε τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι ανήκετε εκεί που ανήκουν και αυτοί.

Έχετε γνήσια συμπόνια για τους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που σας θυμίζουν τον εαυτό σας στα νιάτα του ή παλιούς σας γνώριμους. Αυτή η στάση δείχνει ότι στη σταδιοδρομία σας μπορεί να συνεργαστείτε με το κοινό ή μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Το επάγγελμά σας έχει να κάνει με την προστασία και τη φροντίδα των ανθρώπων ή μπορεί να είστε στη διαφήμιση ή τις δημόσιες σχέσεις.

Είστε φιλόδοξοι και επιθυμείτε την αναγνώριση. Θα καταφέρετε να αναρριχηθείτε σε υψηλές θέσεις, χωρίς να είναι όμως σίγουρο πώς θα τις κρατήσετε, επειδή θα έχετε μεταπτώσεις στις ασχολίες σας, κατά την διάρκεια της ζωής σας. Μην βασίζεστε στην μονιμότητα και τη σταθερότητα, αλλά σε επαγγέλματα που απαιτούν μεταβλητότητα. Η θέση αυτή προσελκύει την φήμη, αλλά θα πρέπει να έχετε το νου σας για σκάνδαλα και δυσφημίσεις εις βάρος σας.

Στο χρονικό διάστημα που γίνεται διέλευση Σελήνης από το Μεσουράνημα του γενέθλιου χάρτη σας, οι αισθήσεις είναι σε εγρήγορση και υπάρχει έμφαση στην εσωτερική πνευματική γνώση και στις ιδιότητες που μπορούν να γίνουν καταλύτης για την επίγνωση του εαυτού σας. Η διέλευση επιτρέπει την αφύπνιση σε ζητήματα που σχετίζονται με βαθιά ριζωμένες πνευματικές αξίες.

Οι προθέσεις συμπλέουν με την επίγνωση και σε αυτό συμμετέχει και η ψυχή. Τονίζονται οι σχέσεις και η αλλαγή στόχων. Οι βαθύτερες ανάγκες είναι προφανείς και προωθούνται καινούριες μέθοδοι στις πνευματικές, διανοητικές, κοινωνικές ή επαγγελματικές δραστηριότητες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα αισθήματα. Είναι η περίοδος που κάνει κανείς όνομα και αποκτά φήμη, σε επαγγελματικό ή κοινωνικό επίπεδο.

 

MC/ Ερμής

Η θέση αυτή διευρύνει τη γνώση του εαυτού μας μέσω πληροφοριών και μεθοδικής σκέψης. Eπιτρέπει να βρεθούν έμμεσα λύσεις σε εσωτερικά προβλήματα που δημιουργούνται μέσω της γνώσης του εαυτού μας και του τι υπάρχει γύρω από αυτόν.

Αυτή η όψη σημαίνει ότι έχετε πολύ κοφτερό μυαλό, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να πάτε μπροστά. Πολύ νωρίς στη ζωή σας θα μάθετε να εξετάζετε τον κόσμο με σαφήνεια και αντικειμενικότητα και θα επικοινωνείτε με τρόπους που είναι πολύ προηγμένοι για την ηλικία σας. Πιθανόν να γίνετε διανοούμενος χωρίς αυτό να είναι πάντα σίγουρο. Όσο μεγαλώνετε θα χρησιμοποιείτε το μυαλό σας συνεχώς, ψάχνοντας πάντα τρόπους να το διεγείρετε και να το δραστηριοποιείτε.

Επειδή δεν αντέχετε την πλήξη, είστε μερικές φορές πολύ ανήσυχοι.Ο σημαντικότερος στόχος σας πρέπει να είναι η πειθαρχία, έτσι ώστε, όταν κολλάτε σ’ έναν στόχο για αρκετό καιρό, να αποκομίσετε κάποιο πραγματικό όφελος. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος το ενδιαφέρον σας για οποιοδήποτε θέμα να είναι τελείως επιφανειακό. Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα, που μπορεί να φαίνεται λιγότερο σοβαρό αλλά είναι πραγματικά μεγαλύτερο, είναι ότι προτιμάτε να εξετάσετε τον κόσμο μέσα από το μυαλό σας παρά μέσω των συναισθημάτων σας.

Δεν μπορείτε πραγματικά να έλθετε σε επαφή με άλλους ανθρώπους μέσω του μυαλού σας μόνο, εκτός αν αναπτύσσετε ταυτόχρονα τις συγκινήσεις σας. Είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί, για να μην πληγώσετε τους ανθρώπους που είναι πιο ευαίσθητοι από σας. Η συγκεκριμένη θέση δεν υπόσχεται σταθερότητα και μονιμότητα στην επαγγελματική σας ζωή και καλό θα ήταν να ασχοληθείτε με επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με μετακινήσεις και ταξίδια.

Η σύνοδος αυτή στο προοδευτικό ωροσκόπιο δείχνει πως υπάρχει ανάγκη, τη στιγμή της συνόδου, ν’ αναθεωρήσετε τους στόχους σας, να τους επαναπροσδιορίσετε και να τους αναβαθμίσετε. Ο νέος κύκλος που ξεκινά έχει να κάνει με την καθαρή σκέψη, την γνώση του εαυτού και οδηγεί σε συνταρακτικές αλλαγές. Γενικώς θα δείτε ότι αισθάνεστε μία ανάγκη για γνώση και μόρφωση και μπορεί να αποφασίσετε να μάθετε πράγματα μέσω βιβλίων και έτσι να επεκτείνετε την γνώση σας. Η διέλευση του Ερμή από το Μεσουράνημα του ωροσκοπίου θ’ αυξήσει κάθε είδους επικοινωνία στο χώρο της εργασίας και θα μπορέσετε να συλλέξετε τώρα διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για την εργασία σας.

 

MC/ Αφροδίτη

Σύμφωνα με τον Εbertin, η σύνοδος MC/ Αφροδίτης δείχνει την ποιότητα της ατομικής αγάπης, δηλαδή πώς ερωτεύεται κανείς ή πως βαθαίνουν τα αισθήματα σε μία υπάρχουσα σχέση. Σύμφωνα με την εσωτερική αστρολογία αυτή η σύνοδος δίνει έμφαση στη βαθιά γνώση και αίσθηση, που έχει ρίζες στις αρχές της αγάπης. Μια άλλη έκφραση της όψης αυτής είναι η καλλιτεχνική, που έχει όμως σχέση με τον ψυχικό κόσμο ή τις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις.

Η σύνοδος αυτή εστιάζει στην δυνατότητα να αγαπήσει κανείς, να δεθεί ή να ερωτευτεί και να εξελιχθεί στην καριέρα του μέσω της αναγνώρισης, της αυτοέκφρασης και της δημιουργικότητας.

Αυτή η τοποθέτηση είναι πάρα πολύ καλή και σημαίνει ότι είστε γεμάτοι αγάπη για τους άλλους, αλλά συγχρόνως μπορείτε να ακολουθήσετε την δική σας πορεία και να προσελκύετε μόνο εκείνους που είναι σε θέση να συμπορευτούν μαζί σας. Είστε αρεστοί επειδή μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και δεν επιβιώνετε μέσω της ιδέας που έχουν οι άλλοι ανθρώπων για εσάς.

Αυτή η όψη μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δυνατότητες, αν και πρέπει να υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις στο ωροσκόπιο για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Βεβαίως απολαμβάνετε και εκτιμάτε την ομορφιά και είστε σε θέση να την φέρετε στην καθημερινή ζωή σας. Απολαμβάνετε την ειρήνη και την αρμονία και τα πάτε καλά με τους άλλους ανθρώπους. Οπουδήποτε πηγαίνετε, δημιουργείτε μια ειρηνική ατμόσφαιρα. Η σχέση με τους γονείς σας, καθώς επίσης και με όλα τα πρόσωπα εξουσίας, όπως οι δάσκαλοι και οι εργοδότες, είναι άριστη.

Αυτή η τοποθέτηση μπορεί να δείξει μια σταδιοδρομία που περιλαμβάνει είτε την ομορφιά και την τέχνη, είτε τις ανθρώπινες σχέσεις ή την ψυχαγωγία, περιοχές που κάνετε τους ανθρώπους να αισθανθούν καλά. Οτιδήποτε όμως κι αν επιλέξετε να κάνετε, η δυνατότητά σας να συνεννοείστε εύκολα με τους ανθρώπους θα είναι το σημαντικότερο μέρος της επιτυχίας σας.

Στο προοδευτικό ωροσκόπιο και στις διελεύσεις η όψη αυτή δίνει εύνοια στα αισθηματικά, τον γάμο, την οικογένεια και την καριέρα. Επίσης αυτή η περίοδος στρέφει το ερωτικό ενδιαφέρον σε άτομα που γνωρίζει κανείς από το επαγγελματικό περιβάλλον ή τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο.

 

MC/ Άρης

Ο Άρης στο Μεσουράνημα υποδεικνύει την ικανότητα του να ξέρει κανείς τι γίνεται γύρω του, σε σχέση με το εγώ ή τα κίνητρα που έχει, τα οποία προήλθαν από ενθουσιασμό, από μία ιδέα ή ένα αίσθημα. Η σύνεση είναι μια ιδιότητα που δεν ταιριάζει με τον Άρη, αλλά εμφανίζεται σε αυτήν την περίπτωση, επειδή το άτομο αναγνωρίζει τις πράξεις του. Αυτό φέρνει πιο συνετές κινήσεις και λιγότερα λάθη.

Με την όψη αυτή αναπτύσσετε πολύ νωρίς στη ζωή σας μια σταθερή αποφασιστικότητα να τα κάνετε όλα με τον τρόπο σας. Αποφασίζετε για ένα σχέδιο δράσης αρκετά γρήγορα και ξέρετε συνήθως τι θέλετε ακριβώς για να το ολοκληρώσετε. Εάν κάποιος προσπαθεί να σας σταματήσει, θυμώνετε, θεωρώντας ότι είστε ο μοναδικός που ξέρει πραγματικά αυτό που είναι σωστό για σας ή τι δεν είναι. Τελικά αυτό ισχύει, αλλά, όταν είστε νέοι, πρέπει να είστε λιγότερο πεισματάρηδες και ν’ ακούτε αυτό που σας λένε οι άλλοι. Δεν θα ακολουθήσετε πάντα τις συμβουλές τους, αλλά τουλάχιστον είναι καλό να τις ακούτε.

Δεν είστε μόνο ισχυρογνώμονες, αλλά ταυτίζεστε πολύ έντονα με οτιδήποτε σκοπεύετε να κάνετε. Εάν κάποιος ελέγχει τις κινήσεις σας, το παίρνετε πολύ προσωπικά. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως είστε κάτι περισσότερο από τις πράξεις σας και ότι, όταν κάποιος αμφισβητεί αυτά που λέτε και κάνετε, δεν σημαίνει πως σας προκαλεί προσωπικά.Αυτή η όψη δείχνει ότι, όταν είστε μεγαλύτεροι, πρέπει να επιλέξετε μια σταδιοδρομία στην οποία θα μπορείτε να έχετε ανεξαρτησία και να χρησιμοποιείτε πολλή από την φυσική ενέργειά σας.

Εάν εργαστείτε για κάποιον άλλο, ίσως να αισθάνεστε συχνά ανταγωνιστικά -αν και υπάλληλος- και εάν δεν συμπαθείτε τις κινήσεις και τις ενέργειες του εργοδότη σας, να είστε εχθρικοί. Δεν σας ταιριάζει η ομαδική εργασία, με την πιθανή εξαίρεση μιας αθλητική ομάδας. Αυτή η τοποθέτηση του Άρη είναι πολύ κοινή μεταξύ των αθλητών, αλλά ακόμη και τότε έχετε την ανάγκη να σας δοθούν οι ευκαιρίες να λάμψετε από μόνος σας, προκειμένου να είστε ευτυχισμένοι.

Λόγω του ότι διαθέτετε ικανότητα στα χέρια σας, επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με κατασκευαστικά θέματα, αλλά και επιχειρηματική ικανότητα είναι κατάλληλα για εσάς, αλλά θα είστε επιτυχημένοι ως χημικοί ή στον ιατρικό τομέα. Η διέλευση στο Άρη από το γενέθλιο Μεσουράνημα μπορεί να είναι ένα μήνυμα ότι βρήκατε τους στόχους σας ή να σηματοδοτεί μία αλλαγή απασχόλησης.

 

MC/ Δίας

Ο Δίας σε σύνοδο με το Μεσουράνημα δηλώνει την υψηλή οκτάβα της ανθρώπινης έκφρασης ως αποτέλεσμα της γνώσης του εαυτού μας. Δίνει έντονη επιθυμία να επεκτείνει κανείς αυτή τη γνώση.

Υπάρχει θέληση να γίνει κάτι σημαντικό και καλό που να οδηγήσει στην επιτυχία. Αυτή είναι η θετική πλευρά. Η αρνητική είναι ότι η σύνοδος αυτή, μπορεί να κάνει κάποιον να νομίζει ότι είναι πολύ σημαντικός, με αποτέλεσμα να κάνει κινήσεις που είναι πολύ εγωιστικές. Με την όψη αυτή γίνεστε φιλόδοξοι και θέλετε να πάτε μπροστά, όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά προς όφελος του συνόλου των ανθρώπων, μέσα στο οποίο ανήκετε.

Στη νεανική σας ηλικία θα εκφράσετε ενδιαφέρον για τα ζητήματα που συνήθως ανησυχούν μόνο τους ηλικιωμένους. Τα εκτεταμένα ενδιαφέροντά σας μπορούν να περιλάβουν θέματα όπως η θρησκεία, η γεωγραφία, ακόμη η πολιτική και η κυβέρνηση. Στο σχολείο μπορείτε να αναμιχθείτε στα διάφορα μαθητικά συμβούλια και να γίνετε ηγέτης μεταξύ των συμμαθητών σας. Θα αποκομίσετε σεβασμό γι’ αυτό, επειδή, ενώ καθιστάτε σαφές ότι αναμένετε να ωφεληθείτε προσωπικά από αυτό, αισθάνεστε επίσης υπεύθυνοι γι’ αυτούς που είναι γύρω σας.

Κάθε είδος θρησκευτικής εκπαίδευσης κατά την νεαρή σας ηλικία θ’ ασκήσει τεράστια επίδραση πάνω σας, ενώ αυτές τις διδασκαλίες θα τις μεταφέρετε μέσα σας για όλη σας τη ζωή. Κατά συνέπεια τα πρότυπα της ηθικής σας θα είναι υψηλότερα από των περισσότερων ανθρώπων. Θα ενδιαφέρεστε πάντα να κάνετε αυτό που είναι σωστό και όχι αυτό από το οποίο μπορείτε να κερδίσετε. Στην πραγματικότητα αυτή η θέση βρίσκεται συχνά στα ωροσκόπια αυτών που αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις ή είναι ιερωμένοι.

Εάν δεν λάβετε θρησκευτική κατάρτιση ενώ είστε νέοι, θ’ αναπτύξετε τις θρησκευτικές σας απόψεις, οι οποίες θα είναι σημαντικές για σας, σαν να τις είχατε διδαχθεί από παιδική ηλικία. Αυτό που πάντα θα επιδιώκετε είναι να αντιπροσωπεύσετε τις υψηλότερες αξίες, να έχετε ακεραιότητα, να δείχνετε σεβασμό και να πρεσβεύετε την αλήθεια. Ακόμα και όταν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε αυτές τις αρχές, επειδή ακριβώς θα θέλατε, τουλάχιστον θα τις σεβαστείτε. Και εάν ποτέ παραβιάσετε τις αρχές σας, θα εισπράξετε εσείς την βλάβη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλον!

Επαγγέλματα τα οποία θεωρούνται πως έχουν κύρος -αλλά και οτιδήποτε σας ευχαριστεί για να ακολουθήσετε στην ζωή σας ως σταδιοδρομία ανάλογα με τις ικανότητές σας- θα σας αποφέρουν οφέλη, καθώς επίσης κοινωνικά και οικονομικά κέρδη. Στο προοδευτικό ωροσκόπιο η σύνοδος αυτή δηλώνει πως κατά την διάρκειά της μπορεί να γευθείτε αναγνώριση, επιτυχία, επαγγελματική καταξίωση, κοινωνική άνοδο και ταξίδια. Ο νέος αυτός κύκλος επικεντρώνεται στην επιτυχία και την αισιοδοξία και μεγαλώνει τη φήμη. Έχει κανείς την ευκαιρία να δημιουργήσει μία θετικότερη εικόνα για τον εαυτό του και να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δείχνει επίσης κέρδη και αύξηση της πελατείας στην δουλειά.

 

MC/ Κρόνος

Η παρουσία του Κρόνου στο Μεσουράνημα σχετίζεται με τις αλλαγές και τα όρια του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και την αφύπνισή μας ως προς αυτά. Επικεντρώνεται κανείς στην αναδιαμόρφωση της προσωπικότητάς του και αυτό τον ωθεί στην αυτοκριτική. Ευτυχώς η θέση αυτή δίνει επίσης και κίνητρα για να αποκτήσει κανείς καθαρή σκέψη, ώστε να μην πέσει σε κατάθλιψη.

Μ’ αυτή την όψη θα μάθετε από νεαρή ηλικία ότι η ζωή απαιτεί σκληρή εργασία και ακατάπαυστη δραστηριότητα, εάν θέλετε να πάτε μπροστά. Θα θέλατε να γίνετε σπουδαίος όταν μεγαλώσετε, γι’ αυτό και συνήθως ξεκινάτε αρκετά νέος προκειμένου να κατακτήσετε αυτά που θέλετε.

Δεδομένου ότι έχετε εσωτερική πειθαρχία, οι γονείς σας δεν είναι απαραίτητο να σας την επιβάλουν, ούτε θα πρέπει να προβάλουν υπερβολικές απαιτήσεις από εσάς, καθώς θα σας αναγκάσουν να προσπαθήσετε πολύ σκληρά για να τις εκπληρώσετε. Κάθε φορά που αποτυγχάνετε, καταδικάζετε έντονα τον εαυτό σας και, εάν νομίζετε πως έχετε νικηθεί, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε αυτή την άποψη που έχετε.Αυτή η θέση του Κρόνου μπορεί να δηλώσει ότι θα έχετε πολύ μεγάλη επιτυχία ή πολύ μεγάλη αποτυχία, ανάλογα με το πώς εκλαμβάνατε την επιτυχία όταν ήσασταν νέοι.

Σέβεστε αυτούς που είναι πάνω από εσάς και καταλαβαίνετε ότι έχουν κερδίσει τα δικαιώματά τους και τη θέση τους και ότι για να τους προκαλέσετε, πρέπει πρώτα κι εσείς να τα κερδίσετε. Μόνο εάν έχετε πολύ αρνητική εμπειρία από πρόσωπα εξουσίας ή με τους γονείς σας σε νεαρή ηλικία θα είστε αρνητικοί.

Οποιαδήποτε σταδιοδρομία κι αν επιλέξετε, θα είστε δάσκαλος και οδηγός για τους άλλους. Μπορείτε να είστε δάσκαλος υπό την κυριολεκτική έννοια, αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν επιτυγχάνετε τους στόχους που θέτετε για σας, τότε και οι άλλοι θα ανατρέξουν σε εσάς για καθοδήγηση. Παρά το ότι εργάζεστε σκληρά για να πάτε μπροστά στη ζωή, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικός για να μην παραμελήσετε τις φιλίες και τις σχέσεις σας. Διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε μόνοι σας.

Το επάγγελμα που θα ακολουθήσετε με τον Κρόνο σε αυτή τη θέση θα πρέπει να δηλώνει δύναμη και εξουσία, αλλά με την προϋπόθεση πως έχετε ήδη εργασθεί και έχετε μοχθήσει γι’ αυτό. Επίσης σας ταιριάζουν επαγγέλματα που απαιτούν υπομονή, τακτ και ιδιαίτερη προσοχή. Όταν περνάει ο Κρόνος από το MC, σημαίνει πως μπορεί να υπάρχουν αλλαγές ση ζωή σας που μπορεί να προέλθουν και από την αυτοεξέταση σας. Τότε σας δίνεται η ευκαιρία να μάθετε από τις πράξεις σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκτάτε αντοχές και τη δυνατότητα να αντεπεξέρχεστε των ευθυνών που αναλαμβάνετε.

Γενικώς είναι η ώρα για να συγκεντρωθείτε στις φιλοδοξίες και τις επιθυμίες σας, σε επιχειρηματικές αλλαγές, σε οικογενειακές επεκτάσεις, οι οποίες εμπεριέχουν αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεστε, αλλά και άλλες ψυχικές και σωματικές αλλαγές.

 

MC/ Ουρανός

Μ’ αυτήν την όψη στο γενέθλιο χάρτη σας, οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν γιατί σε σας θα δουν έναν ακραίο ατομιστή. Ακόμη και σε πολύ νεαρή ηλικία, επιμένετε να τα κάνετε όλα με τον δικό σας τρόπο, δεν προσαρμόζεστε και αντιστέκεστε έντονα σε οποιεσδήποτε πιέσεις.

Στην πραγματικότητα το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να μην προσπαθήσει να σας αναγκάσει να κάνετε κάτι. Είστε επαναστάτης και οι καθιερωμένοι/ συνηθισμένοι τρόποι δεν σας προσελκύουν.

Από την άλλη μπορεί να είστε πολύ δημιουργικοί μ’ αυτήν την όψη, επειδή διαθέτετε αρκετή πρωτοτυπία και μπορείτε να δείτε τη ζωή με διάφορους τρόπους, ενώ παράλληλα θεωρείτε πως οι άλλοι είναι τυφλοί. Είστε πολύ εφευρετικοί στην πραγματικότητα και αυτή η τοποθέτηση είναι χαρακτηριστική των ανθρώπων που κάνουν μια σταδιοδρομία σε επιστημονικές και τεχνολογικές εφεύρεση.

Όταν βλέπετε ανθρώπους που κάνουν πράγματα με το δικό τους τρόπο δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να μην τους περιπαίξετε ή να μην τους προσβάλετε. Προφανώς όταν κάνετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να περιμένετε ότι θα έχετε προβλήματα με δασκάλους, άτομα εξουσίας, ακόμη και με τους γονείς σας, οι οποίοι θα προτιμούσαν να προσαρμόζεστε περισσότερο και να έχετε ένα όριο, όσον αφορά τις προσβολές.

Οι δάσκαλοι θα σας βρουν αρκετά δύσκολους, όχι μόνο επειδή επιμένετε στην παράβαση των κανόνων, αλλά και επειδή είστε πολύ ανήσυχοι και μισείτε να κάθεστε για πολύ. Αυτή η τοποθέτηση του Ουρανού μπορεί να δείξει επίσης μια νευρική διάθεση. Τελικά πρέπει να μάθετε πότε αξίζει να επαναστατήσετε και πότε όχι. Εντούτοις οι ενήλικοι που θέλουν να σας σταματήσουν δεν πρέπει να προσπαθήσουν να το κάνουν έτσι απλά για να σας επιβληθούν, γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ν’ αναπτύξετε μια ισόβια αρνητική στάση απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας.

Γενικά θα σας ταλαιπωρούν αναπάντεχες αλλαγές στην κοινωνική σας θέση, κάτι σαν σκοτσέζικο ντους, καθώς από τη μία μπορεί να αποσπάσετε την εκτίμηση των άλλων, αλλά μετά ν’ αποκτήσετε κακή φήμη. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε κάθε σχέση με δημόσια θέματα, εκτός αν ο Ουρανός κάνει ευνοϊκές όψεις. Επαγγέλματα που έχουν πρωτοτυπία ή θεωρούνται πολύπλοκα σάς ταιριάζουν, αν και θα περάσετε πολλές αλλαγές μέχρι να αντιληφθείτε τις ικανότητές σας και το τι ακριβώς σας ταιριάζει.

Η σύνοδος αυτή, προκαλούμενη από διέλευση, υποδεικνύει μια περίοδο κατά την διάρκεια την οποίας πρέπει να είστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Υπάρχει μια δυνατή αίσθηση κατεύθυνσης στη ζωή σας. Όταν αυτή συνδυάζεται μ’ ένα πολύ εκπαιδευμένο μυαλό, δίνει μία ισορροπία, επειδή βλέπει κανείς καθαρά όλα τα γεγονότα.

Όταν το μυαλό δεν είναι δυνατό, υπάρχει συναισθηματική ανισορροπία. Αυτή η σύνοδος προτρέπει, ώστε να υιοθετήσετε τη γνησιότητα και σας δίνει τη δυνατότητα να πάτε μπροστά στην καριέρα σας μέσω αναπάντεχων αλλαγών. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να μένετε ανοιχτοί στις αλλαγές και να τις δέχεστε. Η όψη αυτή χαρίζει επίσης ξαφνικές αλλαγές στην κοινωνική θέση, είτε για καλό είτε για κακό, καθώς και μία πρωτότυπη, εκκεντρική ή ασυνήθιστη απασχόληση.

 

MC/ Ποσειδώνας

Το ότι δεν υπάρχει καμία σιγουριά είναι το πιο σημαντικό σημείο αυτής της όψης. Όπως με όλες τις όψεις του Ποσειδώνα, πρέπει να δουλεύει κανείς πολύ σκληρά για ν’ αναπτύξει τη φυσική του επαγρύπνηση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίζει την ενέργεια του Ποσειδώνα.

Η δύναμη που παίρνει κανείς από αυτή την αυτοσυγκέντρωση, μέσω της οποίας αποκτά καθαρό μυαλό, βοηθάει στη συνέχεια εναντίον της σύγχυσης και της ανασφάλειας που δίνει ο Ποσειδώνας. Αυτή η όψη στο χάρτη σας παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες και πολλές προκλήσεις.

Είστε πολύ ευαίσθητοι σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από σας και φαίνεται να ρουφάτε όλες τις εντυπώσεις της ζωής όπως ένα σφουγγάρι, χωρίς όμως πάντα να ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά. Συνεπώς υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος να είστε σε σύγχυση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σχετικά με το ποιοι είστε και που πηγαίνετε. Μ’ αυτήν την όψη έχετε δυστυχώς μία τάση προς αποθάρρυνση, γιατί θεωρείτε ότι δεν θα πάρετε ποτέ τον πραγματικό έλεγχο της ζωή σας.

Ένας από τους γονείς σας τουλάχιστον, πρέπει να είναι πολύ στοργικός απέναντί σας και σε σταθερή βάση να σας καθοδηγεί στη ζωή και να σας επισημαίνει τη διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και των παραισθήσεων.Αυτή η θέση συνδέεται συχνά με την ύπαρξη μίας ψυχικής δυνατότητας, η οποία μπορεί να είναι και η πηγή των ψεύτικων εντυπώσεων που δημιουργούνται, φέρνοντάς σας συνέχεια σε σύγχυση και μη επιτρέποντάς σας να το καταλάβετε.

Οι γονείς σας πρέπει να δεχτούν το γεγονός ότι οι φαντασιώσεις σας είναι βασισμένες σε μια δική σας πραγματικότητα, που δεν είναι εύκολο να ερμηνευτεί. Γι’ αυτό και πρέπει να σας βοηθήσουν, έτσι ώστε ν’ αντιληφθείτε και να ερμηνεύσετε την πραγματικότητα, πράγμα το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. Καταρχήν, μπορείτε να θεωρήσετε ότι εργάζεστε για μια αιτία υψηλότερη από τον εαυτό σας. Το να εξυπηρετείτε ή να φροντίζετε άλλους με κάποιο τρόπο ή να λειτουργείτε για μια ιδέα ή μια πίστη, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Αυτή η όψη έχει μια πολύ έντονα θρησκευτική διάσταση και από νεαρή ηλικία προσελκύεστε από το μυστικισμό. Ασυνήθιστα και μοναδικά επαγγέλματα σας προσελκύουν. Το πέρασμα του Ποσειδώνα στο Μεσουράνημα μπορεί να σας φέρει περίεργες ιδέες, οι οποίες από τη μια μπορεί να φέρουν δημιουργικότητα, από την άλλη όμως εμπεριέχουν τον κίνδυνο να υπάρξει απώλεια της ταυτότητάς σας. Το πέρασμα αυτό φέρνει επίσης κάποιες ιδιαίτερες και ασυνήθιστες απασχολήσεις ή αναπάντεχη φήμη ή δυσφήμιση.

 

MC/ Πλούτωνας

Η σύνοδος αυτή φέρνει μεγάλη δύναμη στον τομέα της αναζήτησης στόχων και στην πραγματοποίησή τους. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιείται η προσωπική δύναμη η οποία θα οδηγήσει στην επιτυχία.

Η προσωπική δύναμη βοηθά να οργανωθεί η ζωή και να καταφανεί η προσωπική εξουσία. Αν όμως η εξουσία αυτή χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο, τότε μπορεί να φέρει την καταστροφή. Τα άτομα που έχουν αυτήν την όψη θα περάσουν από πολλές αλλαγές, αλλά θα έχουν πάντα την επιθυμία να έχουν μία επίδραση στον κόσμο και να θεωρούνται ως πρόσωπα μεγάλης σημασίας.

Με την όψη αυτή στο χάρτη σας ο κίνδυνος είναι πως κάτι τέτοιο θα το θελήσετε από νεαρή ηλικία και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλοτρίωση των σχέσεων με ανθρώπους που έχουν εξουσία μεγαλύτερη από σας. Όσο είστε νέοι, αυτοί θα είναι συνήθως οι γονείς και οι δάσκαλοι, αλλά περιστασιακά μπορεί να αντιμετωπίσετε ανώτερους υπαλλήλους της αστυνομίας ή της κυβέρνησης.

Είναι πιθανό να έχετε μια πολύ τεταμμένη σχέση μ’ έναν από τους γονείς σας και είναι σημαντικό η σχέση αυτή εκ των προτέρων να είναι καλή. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει περίπτωση να προκύψουν ενοχές και άλλες μορφές συναισθηματικής εξάρτησης.

Πρέπει να είστε σε θέση να μιλήσετε στο γονιό που σας δημιουργεί αυτά τα συναισθήματα ανοιχτά και ειλικρινά και αυτός πρέπει να είναι σε θέση να σας αφήσει «να ελευθερωθείτε» καθώς μεγαλώνετε. Δυστυχώς αυτή η τοποθέτηση συχνά δείχνει ότι ένας από τους γονείς σας, όντως πολύ δεσποτικός και αυταρχικός, προσπαθεί να περιορίσει την ανάπτυξή σας. Μερικές φορές η μέθοδος μπορεί να είναι πολύ ύπουλη, χρησιμοποιώντας την αυτοθυσία και την ενοχή αντί μιας ανοικτής τακτικής «επίθεσης».

Αλλά μια θετική και δημιουργική σχέση με τους γονείς σας θα σας δώσει αυτοπεποίθηση και την επιθυμία να επιτύχετε κάτι πολύ μεγάλης σημασίας στη ζωή σας.

Κάτι που πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας είναι πως οτιδήποτε κι αν κάνετε θα πρέπει να είναι πάντα ξεκάθαρο και ειλικρινές. Σε αντίθετη περίπτωση, κάποια στιγμή στη ζωή σας όλες οι αρνητικές συνέπειες των ενεργειών σας θα ξεσκεπαστούν, με αποτέλεσμα να επισκιάσουν όλα τα καλά που έχετε κάνει. Το χρονικό διάστημα που έχει κανείς την όψη αυτή στον χάρτη του, του δίνεται η δυνατότητα να βρει τα λάθη του για να μπορέσει να αποφύγει αρνητικές συνέπειες.

 

MC/ Βόρειος Δεσμός

Η όψη αυτή εκφράζει μία ανάγκη για αυτοαναγνώριση. Υπάρχει έντονη επιθυμία να έχει κανείς κάποια σχέση/ επαφή με άτομα που σκέφτονται σαν αυτόν και έχουν τους ίδιους στόχους.

Η σύνοδος αυτή στο χάρτη σας σάς δίνει μια έμφυτη ικανότητα να προάγετε τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες και να εναρμονίζεστε με τις παρούσες κοινωνικές τάσεις. Έχετε την τύχη να αποκομίζετε κέρδη από τη βοήθεια ατόμων που βρίσκονται σε προεξέχουσες θέσεις, τα οποία σας βοηθούν στη σταδιοδρομία σας. Είστε στη σωστή θέση και στο σωστό χρόνο.

Εάν ο υπόλοιπος χάρτης σας δεν είναι ισχυρός, μπορεί να μην υπάρχει ισορροπία και να κερδίσετε περισσότερη δύναμη και υπευθυνότητες, από όσες μπορείτε να διαχειριστείτε. Η όψη αυτή φέρνει καλή τύχη, ακόμη και σε ένα άσχημο ωροσκόπιο και θα σας προστατεύσει από την καταστροφή.

Κατά την διάρκεια που αυτή η όψη λαμβάνει χώρα στο προοδευτικό σας ωροσκόπιο θα διαπιστώσετε ότι λαμβάνει χώρα μία εσωτερική εξέλιξη και ότι μπορείτε να μάθετε πώς ο εαυτός σας έχει επιρροή πάνω στο πνεύμα. Το αρνητικό της όψης αυτής είναι πως, αντί να ασχοληθείτε με τα προβλήματα των σχέσεων σας, εσείς τα παραβλέπετε και αδιαφορείτε. Την περίοδο της διέλευσης αυτής θα δείτε πως στη ζωή σας θα εισέρχονται διάφοροι φίλοι, ομάδες, συνεργάτες και στις προσωπικές σχέσεις θα παρατηρήσετε μία τάση να έχετε τον έλεγχο χρησιμοποιώντας υπομονή και επιμονή.

Η αντίθετη όψη του Νότιου Δεσμού στο Ναδίρ (I.C.) φέρνει βαριές ευθύνες που έχουν να κάνουν με το σπίτι και την οικογένειά σας. Μερικές φορές οι γονείς είναι ένα φορτίο. Η οικιακή σφαίρα αρμοδιοτήτων θα περιορίσει την έκφρασή σας.

 

MC / Χείρωνας

Ο Χείρωνας έχει μεγάλη επιρροή σε θέματα που γιατρεύουν την ψυχή. Η θέση του στο Μεσουράνημα σάς προικίζει με σοφία, την οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε και ν’ αξιοποιήσετε πάνω στο επάγγελμά σας.

Συνήθως όμως αυτό γίνεται, αφού έχετε δεχτεί και αντιμετωπίσει τα αισθήματα ανεπάρκειας που τυχόν έχετε, ιδιαίτερα σε θέματα καριέρας και σχετικά με την θέση σας στην κοινωνία.Με τη θέση αυτή μπορεί να νομίζετε πως δεν έχετε την ικανότητα ν’ αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας, αλλά με τη βοήθεια της όψης καταλαβαίνετε στο τέλος πως την διαθέτετε.

Με τη σύνοδο αυτή αισθάνεστε συχνά ότι υπάρχει ένα αίσθημα ειδικού καλέσματος στη ζωή σας και ότι έχετε την ικανότητα για θεραπεία και διδασκαλία. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό εξαρτάται περισσότερο και από άλλες όψεις του χάρτη σας που δείχνουν αυτήν την ικανότητα.

 

Μαρία Ψωμά

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments