5 2 votes
Article Rating

Πολλά έχουν λεχθεί για την σχέση του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη. Σίγουρα είναι μία σχέση που έχει ισχυρή αντανάκλαση στον κόσμο, καθώς και λόγω κοινωνικών δεδομένων, ιδίως παλαιότερα, αυτή η όψη μπορούσε να εκφραστεί με πολύ εύκολο τρόπο. Στην νέα όμως πραγματικότητα αυτή η όψη πολλές φορές οδηγεί περισσότερο σε δεινά παρά σε ευτυχία.

Ο Ποσειδώνας και η Αφροδίτη

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που έχει να κάνει κυρίως με τις εξιδανικεύσεις και τα υψηλά μας ιδανικά. Σύμφωνα με τους εσωτεριστές, συμβολίζει την ελπίδα μας στο να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στον χαμένο παράδεισο, είναι η ελπίδα αλλά και η υπόσχεσή μας να γυρίσουμε στην απόλυτη ευτυχία.

Στην καθημερινότητά μας ο Ποσειδώνας είναι ένας πλανήτης που δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά πολλές καταστάσεις καθώς μέσω των εξιδανικεύσεών του δημιουργεί λανθασμένες εκτιμήσεις για την πραγματική φύση των πραγμάτων. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που έχει άμεση σχέση με τις αξίες και με το τι μας ικανοποιεί στην ζωή μας. Επειδή ο έρωτας και η αγάπη είναι σημαντικοί παράγοντες ικανοποίησης στην ζωή μας, ουσιαστικά είναι στοιχεία που έχουν άμεση και έντονη σχέση με την Αφροδίτη.

Σε μία όψη λοιπόν Αφροδίτης-Ποσειδώνα η εξιδανίκευση του Ποσειδώνα και η αίσθηση του ιδανικού ενεργοποιούνται μέσα στο ίδιο το σύστημα αξιών μας σε συνάρτηση με το πλαίσιο που δημιουργούνται η ικανοποίησή μας αλλά και το τι μας ευχαριστεί. Το άτομο λοιπόν με αυτήν την όψη μπαίνει σε μία διαδικασία που η αισθηματική του ζωή πλημμυρίζει από τα χαρακτηριστικά του Ποσειδώνα με αποτέλεσμα να γίνονται στην ζωή του ατόμου χαρακτηριστικά γεγονότα.

1) Επαναλαμβανόμενες αποτυχίες στις αισθηματικές σχέσεις.
Η κοπέλα ή ο άνδρας με όψη Ποσειδώνα-Αφροδίτης περιμένει μονίμως το πριγκιπόπουλο που τους απολυτρώσει από αυτήν την μίζερη ζωή. Επειδή όμως για τον καθένα μας το «πριγκιπόπουλο» έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία και είναι αδύνατον να προσωποποιηθούν αυτούσια στην πραγματικότητα, καταδικάζεται οποιαδήποτε ευκαιρία μπορεί να έρθει στη ζωή μας για μία πετυχημένη σχέση.

2) Η αναγκαιότητα της θυσίας
Τα άτομα με κάποια όψη Ποσειδώνα-Αφροδίτης έχουν μία δόση δραματικότητας και κυρίως πιστεύουν ότι ένας έρωτας πρέπει να περάσει από πολλά εμπόδια ώστε να δείξει ότι αξίζει. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να μπλέκουν με άτομα που δεν τους αξίζουν και τους ταλαιπωρούν. Είναι τα άτομα που μπορεί να θέλουν να είναι με κάποιον ανάξιο και να θυσιάζονται για αυτούς. Σίγουρα είναι μία θέση όπου πρέπει να φιλήσει το άτομο πολλούς …βάτραχους μέχρι να καταφέρει να βρει πραγματικά τον άνθρωπο που θα του αξίζει.

3) Η απόρριψη
Επειδή ακριβώς ο Ποσειδώνας δεν σχετίζεται με την πραγματικότητα, πολλές φορές αυτά τα άτομα προσκολλώνται σε ανθρώπους οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για αυτά, με αποτέλεσμα να βιώνουν την απόρριψη μονίμως. Για αυτούς η επιμονή σε μία ατελέσφορη αγάπη δεν είναι λόγω πείσματος αλλά γιατί χωρίς να το κατανοούν μεγεθύνουν το δραματικό στοιχείο στη ζωή τους.

4) Ονειρικές αγάπες
Άτομα που έχουν σχέση Αφροδίτης-Ποσειδώνα είναι πολύ πιθανόν να ερωτευτούν ανθρώπους που μένουν ίσως και σε άλλη ήπειρο, ή να λατρέψουν έναν άνθρωπο που μπορεί να μην τους ξέρει. Αυτό μπορεί να γίνει είτε γιατί είναι κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, είτε γιατί (χωρίς και πάλι να το έχουν κατανοήσει) ο φόβος τους να αντιμετωπίσουν μία ρεαλιστική σχέση, η οποία μπορεί να τους πληγώσει, στρέφονται στην δημιουργία ιδεατών σχέσεων οι οποίες και δεν έχουν τρόπο να τους πληγώσουν.

 

Η αγάπη Ποσειδώνα – Αφροδίτης

Ο τρόπος που βιώνουν τον έρωτα αυτά τα άτομα είναι σχεδόν παραμυθένιος. Θα ήθελαν πάρα πολύ να ζουν ίσως σε αυτές τις μαγικές και μοναδικές στιγμές του παρελθόντος, όπου όλα τα πράγματα όπως έχουν έρθει στην εποχή μας είναι με ροζ γυαλιά. Για αυτά τα άτομα το να δοθείς και να γίνεις ένα με τον σύντροφό σου είναι η απόλυτη ευτυχία.

Ο έρωτας και η αγάπη είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στον πλανήτη και για αυτό και αξίζει κάθε θυσία. Είναι άτομα που πραγματικά ξέρουν να είναι ευτυχισμένα όταν μπορέσουν και διαμορφώσουν μία σχέση, αν όμως δεχτούν ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι όπως αυτοί και πως δεν χρειάζεται και ο σύντροφός τους να είναι τόσο ρομαντικός.

Σε μία σταθερή σχέση στην οποία θα κατανοηθεί η βαθιά τους ευαισθησία, αυτά τα άτομα θα κάνουν τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος ο σύντροφός τους. Θα έχουν απίστευτη δύναμη ακόμη και να κινήσουν βουνά και τίποτα δεν θα μπορεί να τους σταματήσει, γιατί θα τροφοδοτούνται από ένα όραμα αγάπης που ξεπερνά ακόμη και την ίδια την θρησκεία.

Για αυτά τα άτομα η σχέση είναι ένας θεός που χρειάζεται να τον υπηρετείς και να τον προσέχεις για πάντα. Η αίσθηση του ιερού και του μοναδικού σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πραγματικότητα. Οι σχέσεις τους, αν δεν έχουν εμπλακεί στις παραπάνω δυσχερείς για αυτούς περιπτώσεις που αναλύσαμε, είναι μοναδικές και είναι και αυτές που μένουν στον κόσμο γύρω τους. Είναι τα άτομα που πραγματικά μπορούν να φέρουν στην πεζή μας πραγματικότητα για μία ακόμη φορά το θείο και τα παραμύθια. Ένας σύντροφος σίγουρα θα είναι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος, ιδιαίτερα αν καταλάβει ότι αυτό ίσως που ζητά ένα άτομο με μία τέτοια όψη είναι η αποδοχή του «είμαστε ένα».

Ο Ποσειδώνας, όπως είπαμε στην αρχή, είναι ο πλανήτης που συνεχίζει να μας υπόσχεται τον παράδεισο και σε όψη με την Αφροδίτη αυτός ο παράδεισος είναι δυνατό να επέλθει από μία σχέση. Αν αυτοί οι χαρισματικοί άνθρωποι καταφέρουν και βρουν έναν άνθρωπο που να μην φοβάται το μεγαλείο της ψυχής τους τότε ο χωρισμός είναι αδύνατος, απλώς πρέπει να μάθουν να επιλέγουν αλλά και να περιμένουν, γιατί ο δρόμος για την ευτυχία είναι πάντα στρωμένος με αγκάθια.

Η Αφροδίτη σε όψεις με τον Ποσειδώνα

Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα
Είναι τα άτομα που είναι αρκετά γοητευτικά και μαγευτικά στους γύρω τους. Αυτό πολλές φορές τους κάνει να κερδίζουν τους άλλους με την πρώτη ματιά. Η αίσθηση που έχουν όμως για την αγάπη τούς οδηγεί να φεύγουν πολύ εύκολα από τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους με το παραμικρό που θα δείξουν σκληρότητα η αδιαφορία. Η συμπόνια είναι ένα μεγάλο τους χαρακτηριστικό αλλά και η ευκολία που μπορούν οι άλλοι να τους συγχωρέσουν. Τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται από υπερβολικές θυσίες για χάρη της αγάπης που πολλές φορές τους οδηγούν στην καταστροφή της ζωής τους.
Πιθανότητες Καταστροφικών σχέσεων: 70%

Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα
Το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα είναι αρκετά βοηθητικό γιατί ενώ δίνει ρομαντισμό και την δυνατότητα να αγαπήσει ένα άτομο βαθιά, από την άλλη δεν το φτάνει σε ακραίες εκφράσεις στις οποίες το άτομο χάνει την ταυτότητά του προς χάριν ενός άλλου προσώπου.
Πιθανότητες Καταστροφικών σχέσεων: 35%

Αφροδίτη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα
Χαρακτηριστικό αυτής της όψης είναι η υπερβολή και η τάση του ατόμου να κάνει τα πάντα για την αγάπη και το συναίσθημα. Πολλές φορές δημιουργεί έναν πολύ έντονο ηδονισμό και πάθος αλλά και άρρωστα συναισθήματα εξάρτησης από ανθρώπους που μπορεί να μην του αξίζουν. Τα άτομα αυτά είναι πολύ πιθανό σε μία συναισθηματική απογοήτευση να πέσουν θύματα του εαυτού τους με αποτέλεσμα να καταλήγουν ακόμη και στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Η έλλειψη μέτρου που υπάρχει στα συναισθήματα όταν συνδυάζεται με ένα μεταβλητό ζώδιο μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε διαρκείς εναλλαγές συντρόφων μέχρι να καταρρεύσει εξαιτίας των πράξεων που το ίδιο εσωτερικά καταδικάζει.
Πιθανότητες καταστροφικών σχέσεων: 85%

Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα 
Είναι άτομα που έχουν έναν παραμυθένιο τρόπο συμπεριφοράς στις σχέσεις τους. Τους απασχολεί το παραμύθι και πώς θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μία ζεστή και τρυφερή σχέση χωρίς όμως συνήθως άρρωστα συναισθήματα. Αν και πάντα περνούν από κάποια μεγάλη σχέση που τους έχει πληγώσει στην ζωή τους, καταφέρνουν και βρίσκουν την ισορροπία τους –άρα και την επιτυχία στην προσωπική τους ζωή. Είναι τα άτομα που παρ’ όλο που γνωρίζουν την μαγεία της αγάπης, μπορούν να μην είναι καταπιεστικά με τα οράματα τις εξιδανικευμένης αγάπης τους άρα και μπορούν να ισορροπήσουν πιο εύκολα σε μία σχέση.
Πιθανότητες Καταστροφικών σχέσεων: 40%

Αφροδίτη σε όψη χιαστή με τον Ποσειδώνα
Αυτή η θέση είναι η πιο δύσκολη γιατί σημαίνει ότι το ίδιο το προσωπικό όραμα του ατόμου με την άποψή του για την αγάπη και τις αξίες του γενικότερα δεν συμβαδίζουν. Είναι τα άτομα που καταφέρνουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον συνδυασμό να σαμποτάρουν τον εαυτό τους αλλά και να είναι τα πιο κακότυχα. Μόνο σε μεγάλη σχετικά ηλικία, αν στο μεταξύ δεν έχουν προχωρήσει ως προσωπικότητες, θα μπορέσουν να βρουν τη λύση στο εσωτερικό τους πρόβλημα.
Πιθανότητες Καταστροφικών σχέσεων: 90%

Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα
Είναι τα άτομα που θα επιλέξουν για συντρόφους τους ίσως τους χειρότερους. Σε μια επιλογή ανάμεσα σε 100 ανθρώπους με έναν μόνο εξ αυτών προβληματικό, αυτοί είναι ικανοί να επιλέξουν αυτόν τον ένα και προβληματικό. Είναι πολύ ευαίσθητοι και ρομαντικοί, αλλά επίσης κάνουν και το λάθος να δίνουν τα πάντα στους άλλους και να μην κρατούν τίποτα για αυτούς. Σε αυτήν την περίπτωση η «πόλη είναι ανοχύρωτη» και μπορεί να εισβάλλει ο οποιοσδήποτε. Εκμεταλλευτές και άνθρωποι ανάξιοι πρωταγωνιστούν στην ζωή τους. Όλα αυτά όμως θα μπορούσαν να τα είχαν γλιτώσει τις περισσότερες φορές με λίγη λογική παραπάνω.
Πιθανότητες καταστροφικών σχέσεων: 90%

Αφροδίτη και Ποσειδώνας χωρίς όψη 
Όταν η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας είναι χωρίς πτολεμαιακές όψεις (χωρίς δηλαδή να σχηματίζουν σύνοδο, εξάγωνο, τετράγωνο, τρίγωνο ή αντίθεση ) τότε η αίσθηση της αιώνιας αγάπης που πρέπει να βρεθεί και οι εξιδανικεύσεις καλύπτουν την ζωή των ατόμων και πια δεν είναι απλά μία ανάγκη αλλά αυτοσκοπός ζωής. Όσο όμως οι άνθρωποι μαθαίνουμε πάνω από όλα να σεβόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, αυτός ο συνδυασμός από πλανήτες χωρίς όψεις θα προκαλεί σίγουρα πολύ μεγάλο πόνο μέσα από τις σχέσεις, πολλές φορές.
Πιθανότητες καταστροφικών σχέσεων: 90%

Ποσειδώνας – Αφροδίτη και χρήμα

Αυτή η όψη πολλές φορές δεν επηρεάζει μόνο τα αισθηματικά μας ζητήματα αλλά και τα οικονομικά μας, με αποτέλεσμα αυτά τα άτομα να χρειάζεται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις οικονομικές τους επιλογές και κυρίως στις οικονομικές τους συμφωνίες, γιατί μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα και κυρίως να προδοθούν. Επίσης αυτή η όψη δεν είναι καλή για χρηματιστηριακές κινήσεις και επενδύσεις, μιας και μπορεί να υποδείξει απώλεια χρημάτων. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον δανεισμό, μιας και τα άτομα αυτά δεν τον προσεγγίσουν με την πρέπουσα σοβαρότητα με αποτέλεσμα τελικά να κάνουν τραγικά λάθη.

Ποσειδώνας – Αφροδίτη και καλλιτεχνία 

Οποιαδήποτε όψη μεταξύ αυτών των πλανητών μπορεί να αναδείξει μεγάλη καλλιτεχνική έκφραση, μιας και ξέρουμε ότι η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη της ζωής. Έτσι ένα άτομο που είναι πλημμυρισμένο από ρομαντικά ιδανικά και όνειρα δεν έχει κάτι άλλο από απεριόριστη καλλιτεχνική δημιουργικότητα ακριβώς γιατί έχει ανάγκη να σχηματοποιήσει και να εκφράσει με τον τρόπο του αυτό τον πλούτο των συναισθημάτων και προβληματισμών σε μία κοινωνία που δυστυχώς έχει ξεχάσει να ονειρεύεται. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλοι καλλιτέχνες και δημιουργοί έχουν αυτούς τους πλανήτες σε μία όψη, μιας και η έκφραση και το κυνήγι του ιδεατού και μοναδικού είναι στοιχεία που έχουν κατακλύσει την τέχνη –ή καλύτερα ίσως αυτό να είναι και η τέχνη.

 

Η Αφροδίτη στα ζώδια

Την Αφροδίτη, ανεξάρτητα από τις όψεις που κάνει με τον Ποσειδώνα, είναι πολύ σημαντικό να την δούμε πολύ περιληπτικά ανά ζώδιο είναι ώστε να καταλάβουμε πώς ακριβώς θα εκφραστούν τα παραπάνω.

Η Αφροδίτη στον Κριό θα είναι παρορμητική και μαχητική στα όνειρά της την στιγμή που στον Ταύρο θα είναι ιδιαίτερα αισθησιακή και ρομαντική –αν και προσγειωμένη.

Στους Διδύμους ενώ θα είναι πιο λογική ίσως να χάνει τα όριά της κάποιες φορές και δεν μπορεί να βρει λύσεις σε μακροχρόνια αισθηματικά προβλήματα.

Στον Καρκίνο θα είναι αρκετά ρομαντική και φοβισμένη με αποτέλεσμα να αποτραβιέται στον κόσμο της, την στιγμή που στον Λέοντα θα έχει έναν έντονο δραματικό χαρακτήρα που θα την κάνει να χάνει τα όριά της.

Στην Παρθένο αν και τετράγωνη θα νιώθει φτωχή και αδύναμη, δεν θα πιστεύει και ίσως και να φοβάται να δείξει τον συναισθηματικό της πλούτο.

Στον Ζυγό θα παρασυρθεί από τον σύντροφο που θα γνωρίσει, με αποτέλεσμα να χάσει τα όριά της –ίσως και την αξιοπρέπειά της.

Στον Σκορπιό θα αγαπήσει με τόσο έντονο πάθος και ενέργεια που μπορεί να φτάσει στα άκρα, ακόμη και στην καταστροφή της.

Στον Τοξότη θα έχει πολύ υψηλά ιδανικά που μάλλον δεν θα την αφήνουν ελεύθερη να ζήσει την ζωή της όσο θα έπρεπε.

Στον Αιγόκερω, αν και ψυχρή, θα πέσει κάποτε στην παγίδα ενός μεγάλου έρωτα, την στιγμή που θα είναι η πιο ακατάλληλη, ενώ μπορεί να χάσει ευκαιρίες επειδή δεν θα πιστεύει στον εαυτό της.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο θα έχει έναν ιδιαίτερα προσωπικό χαρακτήρα και άποψη που δεν θα συναντιέται εύκολα στον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα ξεγελαστεί από τις ίδιες της τις ψευδαισθήσεις.

Τέλος, στους Ιχθείς θα χάσει κάθε μέτρο και μονίμως θα θυσιάζεται για ανθρώπους που σταθερά θα την καταστρέφουν και θα την πληγώνουν μέχρι να απομονωθεί και να μιλήσει με τον εαυτό της.

 

Αφροδίτη-Ποσειδώνας σε παραλληλία (Declination)

Η Αφροδίτη σε παραλληλία και αντιπαραλληλία με τον Ποσειδώνα δεν έχει πολλές μεγάλες διαφοροποιήσεις από ό,τι η σύνοδος και η αντίθεση αντίστοιχα. Όταν όμως η Αφροδίτη ή ο Ποσειδώνας ή και οι δύο μαζί είναι σε θέση Hidek ή Exdek τότε έχουμε πολλαπλά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν και ψυχώσεις και συναισθηματικές ανασφάλειες που χρειάζονται ψυχολογική ή και ιατρική παρακολούθηση. Τα άτομα χάνουν εντελώς την ταυτότητά τους και ή θα καταστρέψουν τα όνειρά τους (άρα και θα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, που σημαίνει ότι σταδιακά θα καταστρέψουν τα θεμέλια του εαυτού τους), ή θα παρασυρθούν σε μία άνιση μάχη για ένα ιδανικό που τελικά θα οδηγήσει στην καταστροφή τους.

Κάρμα και κληρονομικότητα

Σε αυτό το άρθρο δεν θα αναλύσουμε αν ουσιαστικά υπάρχει κάρμα ή κληρονομικότητα, απλώς θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Αφροδίτη σε ταυτόχρονη αναδρομή με τον Ποσειδώνα και σε όψη με τον χάρτη ενός άλλου ατόμου σίγουρα δείχνει θέματα καρμικής ή κληρονομικής φύσεως στα οποία έρχεται ένα άλλο άτομο για να μας δοθεί η ευκαιρία να λύσουμε το πρόβλημά μας. Από την άλλη, μπορεί να είναι μία οικογενειακή «ύβρις» που κυνηγά την οικογένεια, οπότε και εδώ θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην ανάλυσή μας. Όταν η Αφροδίτη ιδιαίτερα σχετίζεται με τον 8ο ή 12ο οίκο και τον Πλούτωνα μόνο πολύ εξειδικευμένοι αστρολόγοι θα έπρεπε να αναλαμβάνουν την ανάλυση αυτών των περιπτώσεων.

Υπάρχουν λύσεις;

Μα και βέβαια υπάρχουν, εξάλλου μην ξεχνάμε ότι όταν συμβαίνει μία όψη μεταξύ αυτών των πλανητών είναι ένα θείο δώρο. Είναι τα άτομα που είναι ικανά να κάνουν τα πάντα πραγματικότητα. Μπορούν να δημιουργήσουν από το τίποτα πολλά και από τα πολλά τα πάντα. Λίγοι άνθρωποι επίσης έχουν το χάρισμα να μπορούν μέσα από τις πληγές τους να γίνονται καλύτεροι και πιο πλούσιοι. Οι άνθρωποι με όψεις Αφροδίτη-Ποσειδώνα δεν είναι οι προβληματικοί του ζωδιακού, είναι οι χαρισματικοί που ξέρουν τι πραγματικά αξίζει στην ζωή και δεν θα πρέπει να ντρέπονται για την ευαισθησία και τον ρομαντισμό τους, αλλά να είναι περήφανοι απέναντι στην σκληρότητα του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Αν υπάρχουν λύσεις; Μα οι ίδιοι αυτοί είναι η λύση, και ίσως όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για εμάς τους υπόλοιπους. Είναι αυτοί που παίρνουν ένα άψυχο αντικείμενο και του δίνουν ψυχή, είναι οι σύγχρονοι μικροί θεοί της καθημερινότητάς τους και αν καταφέρουν να είναι λίγο λογικοί και μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους, τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, γιατί όλα τα πάθη τους ξεκινούν επειδή μερικές φορές ξεχνούν ότι το «εμείς» δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πιστεύω μόνο εγώ αλλά και ο άλλος.

 

Χρήστος Άρχος

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments