Καλό μήνα! Νοέμβριος και κοντεύει να τελειώσει κι αυτός ο χρόνος. Αν και ο μήνας αυτός είναι πιο θετικός από τους προηγούμενους, όμως τα σταθερά ζώδια και όποιοι από εμάς έχουμε σημαντικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στα σταθερά ζώδια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί επειδή ενεργοποιούνται οι εκλείψεις του καλοκαιριού.

Αυτό που ζητάει αυτός ο μήνας είναι, να βρούμε τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης, δηλαδή εκείνα τα εργαλεία αποφόρτισης των αρνητικών συναισθημάτων για να μπορέσουμε να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια, να νιώσουμε τον κόσμο, να δούμε την ομορφιά του και όλα θα πάνε καλύτερα.

 

Το Πλανητικό σκηνικό του Νοεμβρίου 2017. Πατήστε εδώ

Τι θα φέρει ο Νοέμβριος στα ζώδια

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα των ζωδίων μπορεί να μην έχει καμία αξία διότι κάποιοι προσωπικοί πλανήτες κάποιου μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο (ζώδιο) και να φέρει το γεγονός που περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι’ αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον ξέρετε).

 

Κριός 21/3 – 20/4

Το ενδιαφέρον σας εστιάζεται αυτή την περίοδο σε οικονομικά θέματα, πως θα αυξήσετε και θα σταθεροποιήσετε τα εισοδήματα σας (ιδιαίτερα για τους Κριούς γεννημένους στις αρχές του 2ου δεκαημέρου). Η διάθεση σας για απολαύσεις είναι αυξημένη αυτό τον καιρό όπως και η ρομαντική σας διάθεση και θα αναζητάτε ότι σας δίνει ευχαρίστηση και ικανοποιεί τις αισθήσεις. Μπορεί για εσάς να είναι απόλαυση ένα ρομαντικό ταξιδάκι ή ένα γεύμα με τον/την σύντροφο σας ή μια ανανέωση στην εξωτερική σας εμφάνιση ή οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε όμορφα.

Το shopping therapy ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση σας, τώρα. Αν είχατε προγραμματίσει να ακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος καλύτερα να το αφήσετε για αργότερα διότι δεν θα καταφέρετε να αντισταθείτε στον ¨πειρασμό¨ να δοκιμάσετε τις νοστιμιές που θα βλέπετε μπροστά σας. Εσείς οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας εκεί κοντά στις 4 Νοεμβρίου, γιατί πάνω σε μια έκρηξη θυμού της στιγμής,  μπορεί να διαλύσετε μια όμορφη σχέση ζωής ή μια συνεργασία από καθαρά εγωιστικούς λόγους.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου, θα ασχοληθείτε πάλι με οικονομικά θέματα, όμως τώρα, αυτά έχουν σχέση με άλλους, χρήματα του/της συντρόφου, εφορίες, τράπεζες, κληρονομικά κλπ. Εσείς οι Κριοί του 1ου δεκαημέρου είστε οι ευνοημένοι σ’ αυτά τα θέματα. Ενώ εσείς οι Κριοί των τελευταίων ημερών καλύτερα να μην ξεκινήσετε οτιδήποτε θα χρειαζόταν την οικονομική συνδρομή άλλων στις δουλειές σας εκτός των δικών σας δυνατοτήτων.

Ότι μπορείτε να κάνετε με τα δικά σας χρήματα καλώς να το ξεκινήσετε, όχι όμως με δάνεια ή τις υποσχέσεις άλλων. Μπορείτε όμως να εκμυστηρευτείτε τα παράπονα σας και ότι σας βασανίζει, σε εκείνους που σας δημιουργούν προβλήματα. Να βγάλετε από μέσα σας οτιδήποτε αρνητικό συναίσθημα και απαλλαγμένοι να προχωρήσετε παρακάτω την ζωή σας.

Αυτό τον καιρό ίσως να σας προβληματίσει η υγεία κάποιου κοντινού σας προσώπου. Εσείς οι Κριοί του 2ου δεκαημέρου μην απαντάτε σε προκλήσεις γιατί πολύ εύκολα μπορεί να διαπληκτιστείτε και να χάσετε την ηρεμία σας.

 

Ταύρος 20/4 – 20/5

Μια πολύ ευνοϊκή περίοδος αυτή για τους Ταύρους και ιδιαίτερα για αυτούς που γεννήθηκαν 4-5 Μαΐου, αλλά και οι Ταύροι του 1ου δεκαημέρου. Αναδιοργανώνετε την ζωή σας για να αντιμετωπίσετε τα γεγονότα τα οποία σας θα σας απασχολήσουν αυτό τον μήνα. Παίρνετε μεγάλη ευχαρίστηση όταν έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, γίνεστε πιο κοινωνικοί και αφήνετε να φανεί η πιο καθαρή και η πιο όμορφη πλευρά του χαρακτήρα σας.

Η καλοσυνάτη και συμπονετική συμπεριφορά σας έλκει κοντά σας τους κατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι είναι έτοιμοι να σας παρέχουν την όποια βοήθεια ή στήριξη θα χρειαστείτε για να πραγματοποιήσετε τους στόχους και τα όνειρα σας. Γι αυτό μην αδρανείτε, κυνηγήστε ότι χρειάζεστε είτε αυτό είναι, προσωπικό, επαγγελματικό ή οικονομικό ζήτημα και θα το πετύχετε. Η καθημερινότητα σας μπορεί να είναι λίγο απαιτητική γι αυτό βάλτε πρόγραμμα στη ζωή σας και τακτοποιήστε τις δουλειές σας με σειρά προτεραιότητας για να αποφύγετε το άγχος.

Εσείς οι Ταύροι του 3ου δεκαημέρου, πολύ πιθανόν να αναστατωθείτε από ένα απροσδόκητο γεγονός ή την ανάγωγη συμπεριφορά κάποιου προσώπου το οποίο συμπαθείτε. Προσπαθήστε να είστε ευγενείς και ευχάριστοι, να μην είστε εσείς οι οποίοι θα προκαλέσετε την αναστάτωση και μην ενδίδετε σε προκλήσεις.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου εσείς οι Ταύροι του 3ου δεκαημέρου θα αισθάνεστε ότι πρέπει να διατηρήσετε σε ισορροπία τις δικές σας ανάγκες με τις ανάγκες του ανθρώπου με τον οποίο συνδέεστε ή με τον συνεταίρο σας. Μάλλον θα βγουν απωθημένα και να είστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσετε και να δώσετε μια έντιμη και ξεκάθαρη απάντηση γιατί θέλετε ή δεν θέλετε να διατηρήσετε την σχέση αυτή.

Πάντως αν γίνετε λίγο πιο διαλλακτικοί και καλοπροαίρετοι, πολύ σύντομα θα έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες και αυτό που θα έχει μείνει είναι, ότι τώρα θα ξέρετε τι ανθρώπους έχετε απέναντι σας και πως νιώθουν κι εκείνοι με εσάς. Εσείς οι Ταύροι του 1ου δεκαημέρου πλέετε σε πελάγη ευτυχίας, οι άνθρωποι που συναντάτε έχουν μόνο χαρά και αγάπη να σας προσφέρουν. Η κοινωνικότητα σας είναι αυξημένη και τα όνειρα σας πραγματοποιούνται. Εσείς του 2ου δεκαημέρου αντιμετωπίζετε κάποια θέματα στην δουλειά ή στην σταδιοδρομία και τη φήμη σας.

 

Δίδυμοι 21/5 – 21/6

Δίδυμοι γεννημένοι κοντά 4-5 Ιουνίου, περνάτε υπέροχα και μόνοι σας, μακριά από τον θόρυβο, τις κοινωνικές υποχρεώσεις και τις κουραστικές απασχολήσεις. Ίσως νιώθετε ευχαρίστηση ασχολούμενοι με ένα έργο το οποίο χρειάζεται ησυχία για να το ολοκληρώσετε. Μπορεί να χρειαστεί να φροντίσετε κάποιον ασθενή από την οικογένεια σας ή κάποιο πρόσωπο το οποίο χρειάζεται την βοήθεια σας. Ίσως όμως να σας χρειάζεται λίγες ώρες ύπνου παραπάνω ή περισσότερο χουζούρι για να μπορέσετε να συνεχίσετε το απαιτητικό πρόγραμμα σας. Κάποιου είδους ενδοσκόπηση βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη και μια επιθυμία για να βρείτε ψυχική ηρεμία, σας ωθεί να αποσυρθείτε από την κοινωνική ζωή.

Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου η ερωτική σας ζωή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα τώρα, κάποιοι από σας μπορεί να κεραυνοβολείστε από ένα έρωτα με την πρώτη ματιά και κάποιοι άλλοι αποφασίζετε να συζήσετε ή να χωρίσετε με το ταίρι σας.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου η καθημερινότητα σας αλλάζει προς το καλύτερο, ιδιαίτερα για τους Διδύμους του 1ου δεκαημέρου, η υγεία σας είναι στα καλύτερα της ή αν είχατε προβλήματα με την υγεία σας στο παρελθόν βρίσκουν την λύση τους τώρα.

Η καθημερινότητα σας γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Ενώ αυξάνεται ο όγκος δουλειάς στην εργασία σας όμως εσείς περνάτε όμορφα με την συναναστροφή των συναδέλφων σας ή γιατί ασχολείστε με πολύ ενδιαφέροντα θέματα τα οποία σας γεμίζουν ενθουσιασμό.

Οι αλλαγές οι οποίες επιθυμείτε να γίνουν στην καθημερινότητα σας είναι αυτές οι οποίες θα σας εξασφαλίσουν σταθερότητα και ασφάλεια στο εργασιακό σας περιβάλλον ή στην προσωπική σας ζωή. Όπως κι αν είναι τα πράγματα εσείς νιώθετε αισιόδοξοι αφού ευνοούνται οι επαγγελματικές σας σχέσεις, και συγχρόνως αυξάνεται η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα σας.

Όσοι από σας δεν έχετε εργασία ίσως κάνετε αυτό τον μήνα μια νέα επαγγελματική αρχή. Το ενδιαφέρον σας επίσης στρέφεται στην υγεία και στην βελτίωση των διατροφικών σας συνηθειών αν και δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό τώρα. Δίδυμοι του 2ου δεκαημέρου οι σχέσεις σας με τα παιδιά ή τον/την ερωτικό σας σύντροφο δεν είναι στα καλύτερα τους αυτές τις ημέρες. Αλλά ούτε στα τυχερά παιχνίδια ευνοείστε τώρα.

 

Καρκίνος 22/6 – 22/7

Ευαίσθητα Καρκινάκια (ιδιαίτερα για εσάς του 1ου και αρχές του 2ου δεκαημέρου), επιτέλους τα άστρα είναι ευνοϊκά για εσάς μετά από τόσων ετών ταλαιπωρίας. Ο μήνας αυτός είναι ιδανικός για να περάσετε πολύ όμορφα, να επιστρέψει η αισιοδοξία, η ελπίδα, η χαρά, η ευτυχία και το χαμόγελο στην ψυχή σας. Ο Ήλιος σας, με τον Δία στον Σκορπιό και τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς σχηματίζουν ένα μεγάλο τρίγωνο, την πιο ευνοϊκή, την πιο τυχερή, την πιο ελπιδοφόρα, την πιο αισιόδοξη, την πιο γλυκιά όψη στα αστρολογικά πράγματα. Μια τυχερή στροφή στην ζωή σας η οποία θα σας ¨αποζημιώσει¨ μετά από τόσα πολλά χρόνια.

Είναι μια ήρεμη, τρυφερή, χαρούμενη περίοδος, δίνοντας σας ευκαιρίες και πλεονεκτήματα χωρίς να καταβάλετε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως μην εφησυχάζετε και περιμένετε να πέσει ¨το μάνα εξ ουρανού¨, εδώ πάει γάντι το ¨συν Αθηνά και χείρα κίνει¨, δραστηριοποιηθείτε λοιπόν και στην ανάγκη απαιτήστε αυτό που δικαιούστε και να είστε σίγουροι ότι θα το λάβετε, αφού τα όνειρα σας τώρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, αν αυτά είναι ρεαλιστικά και μέσα στις δυνατότητες σας.

Το πρώτο μέρος του μήνα το ενδιαφέρον σας επικεντρώνεται στις επαφές με φίλους και ομάδες σε κοινωνικό ή σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι κατάλληλη περίοδος για μια γόνιμη επαφή και ενίσχυση των δεσμών με τους φίλους σας οι οποίοι υποστηρίζουν σταθερά τις επιλογές και την πραγματοποίηση των σχεδίων σας.

Για εσάς τους Καρκίνους του 3ου δεκαημέρου, εκεί κοντά στην 4η Νοεμβρίου και για τους Καρκίνους του 2ου δεκαημέρου η 19η Νοεμβρίου, είναι μια δύσκολη στιγμή για την αισθηματική σας ζωή ή για την οικογένεια σας. Αναπάντεχα γεγονότα ανατρέπουν την ηρεμία και την γαλήνη της οικογενειακής σας ζωής.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου οι Καρκίνοι του 3ου δεκαημέρου, βρίσκεστε σε μία περίοδο αποφόρτισης, των εντάσεων και των πιέσεων που τον τελευταίο καιρό σας ταλαιπωρούν. Υπάρχουν άνθρωποι που μερικές φορές ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους άλλους είναι απότομος, δηκτικός και αγενής γι αυτό κι εσείς μπορεί να αντιδράσετε άσχημα σε μια τέτοια συμπεριφορά. Καμιά φορά είναι σημαντικό να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να βάζουμε όρια στους άλλους όταν αυτοί τα ξεπερνούν.

Τα άστρα τώρα σας ωθούν να αδειάσετε την ψυχή σας από αρνητικά συναισθήματα, θυμό, φόβο, πόνο, εκδηλώνοντας την δυσαρέσκεια σας σ’ εκείνους που σας προκαλούν αυτά τα συναισθήματα και να ¨γιατρέψετε¨ τις πληγές σας. Μετά απ’ αυτή την διεργασία θα αισθάνεστε απαλλαγμένοι από τα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα και τα τραύματα του παρελθόντος, θα τα αφήσετε πίσω σας και θα κάνετε μια καινούργια αρχή, θεραπευμένοι και αισιόδοξοι.

 

Λέων 23/7 – 22/8

Η επαγγελματική σταθερότητα είναι υψίστης σημασίας για εσάς τους Λέοντες αυτή την περίοδο (ιδιαίτερα για τους Λέοντες γεννημένους κοντά στις 4 Αυγούστου). Σημαντικά θα είναι τα επιτεύγματα σας στην καριέρα και στην κοινωνική σας ζωή. Αν κάνετε σωστή χρήση και προβολή των ταλέντων και των ικανοτήτων σας, τότε όλα μπορούν να πάνε καλύτερα. Σκεφτείτε όμως ότι οι εκλείψεις του προηγούμενου Αυγούστου στο ζώδιο σας δείχνουν ότι κάτι μπορεί να εκλείψει και ίσως αυτό τον μήνα που ενεργοποιούνται, ίσως να φέρουν κάποιες αλλαγές στην καριέρα ή στην οικογενειακή σας κατάσταση. Ίσως τώρα τ΄ άστρα, να θέλουν να μας πουν, ότι τίποτα δεν είναι σταθερό και σίγουρο αυτή την εποχή στον κόσμο.

Αν είστε από τους ευνοημένους και οι εκλείψεις δεν σας ¨αγγίζουν¨ αρνητικά, αφιερώνετε αρκετό από τον χρόνο σας στην καριέρα και στις κοινωνικές σας υποχρεώσεις και όταν φτάνετε στο σπίτι, το μόνο που σας χρειάζεται είναι να μείνετε μόνοι για να ξεκουραστείτε. Θα πρέπει όμως να φέρετε μια ισορροπία στην ζωή σας και να μοιράσετε σωστά τον χρόνο σας ώστε και στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις να είστε εντάξει αλλά και τις προσωπικές σας ανάγκες να καλύπτετε και την οικογένεια σας να μην παραμελείτε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι χρειάζεται ισορροπία στην ζωή σας για να νιώθετε ευτυχισμένοι. Τώρα θα μπορούσατε να τακτοποιήσετε κάποιους λογαριασμούς αλλά σε καμία περίπτωση μην δημιουργήσετε καινούργια χρέη.

Εσείς οι Λέοντες του 3ου δεκαημέρου αποφύγετε να ταξιδέψετε ή να αγοράσετε μεταφορικό μέσο, στις 4/11 και του 2ου δεκαημέρου στις 19/11. Επίσης τις ίδιες ημερομηνίες, στις συναναστροφές σας με γνωστούς ή συγγενείς, να είστε ψύχραιμοι και μην απαντάτε σε προκλήσεις γιατί τα νεύρα είναι πολύ τεντωμένα και πολύ εύκολα μια απλή διαφωνία μπορεί να εξελιχθεί καυγά.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου εσείς οι Λέοντες του 3ου δεκαημέρου, ένα γεγονός ή μία κατάσταση θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις ή απωθημένα των παιδικών σας χρόνων. Κάποιες στιγμές μπορεί να νιώθετε φόβο, μοναξιά ή ακόμα και αποξένωση από τους δικούς σας ανθρώπους. Θέματα κληρονομικά ή εκκρεμότητες που έχουν σχέση με ένα ακίνητο μπορεί να σας απασχολήσουν αυτή την περίοδο και αισθητή βελτίωση των οικογενειακών δεσμών.

 

Παρθένος 23/8 – 22/9

Αρκετά ευνοϊκή είναι η περίοδος αυτή για σας τους Παρθένους ιδιαίτερα αρχές του 2ου δεκαημέρου, νιώθετε πιο ασφαλείς, πιο σίγουροι για τον εαυτό σας, πιο γαλήνιοι και μια αίσθηση ικανοποίησης για αυτά που έχετε καταφέρει μέχρι τώρα. Οι πεποιθήσεις σας είναι σταθερές και δεν αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη έτσι λοιπόν ότι λαχταράτε πάρα πολύ επιμένετε μέχρι να το ολοκληρώσετε. Αυτό τον μήνα  θα αισθανθείτε την ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινότητα σας. Χρειάζεστε περισσότερη χαρά στη ζωή σας και όχι μια διασκέδαση σε κλειστούς χώρους. Θέλετε κάτι διαφορετικό, κάτι που διευρύνει τους ορίζοντες σας.

Μια καλή ευκαιρία είναι να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι-επίσκεψη σε αγαπημένα, οικεία πρόσωπα ή μια απόδραση με τον/την αγαπημένο σας. Αποφασίζετε τώρα να ζήσετε αυτό που ονειρεύεστε από καιρό, μέσα στα πλαίσια βέβαια των δυνατοτήτων και των αναγκών σας. Εάν υπάρχουν εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη ή τις σπουδές σας γρήγορα ολοκληρώνονται ευνοϊκά για εσάς.

Εσείς οι Παρθένοι του 2ου δεκαημέρου (γύρω στις 19/11) και του 3ου δεκαημέρου (γύρω στις 4/11) να είστε υποψιασμένοι ότι κάτι δεν θα πάει καλά και έχει σχέση με τα εισοδήματα σας ή ότι θεωρείτε εσείς πολύτιμο και έχει μεγαλύτερη αξία για εσάς. Οι πλανήτες μας δείχνουν αναπάντεχες απώλειες.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου Παρθένοι του 3ου δεκαημέρου, ο τρόπος επικοινωνίας σας με τους άλλους θα βασίζεται στα συναισθήματα. Αν καταφέρετε να κρατήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας συνειδητά και να μην χάσετε την αντικειμενικότητα σας τότε θα κάνετε το σωστό. Βγαίνουν στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα τα οποία έχετε κρατήσει πάρα πολύ καιρό στην ψυχή σας για ανθρώπους οι οποίοι σας έχουν πληγώσει βαθιά με τα λόγια ή τις πράξεις τους. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι λυτρωτικό να λέτε ανοιχτά αυτά που σας ενοχλούν και να βάζετε όρια σε ανθρώπους που δεν σας σέβονται. Όμως έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα το κάνετε αυτό.

Να είστε ειλικρινείς και έντιμοι με τους συνομιλητές σας και να έχετε ως γνώμονα ότι είναι πολύ σημαντικό για εσάς να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και τα τραύματα του παρελθόντος, να τα αφήσετε πίσω σας και να κάνετε μια καινούργια αρχή, θεραπευμένοι και αισιόδοξοι.

 

Ζυγός 23/9 – 23/10

Εσείς οι Ζυγοί που έχετε γεννηθεί στις αρχές του 2ου δεκαημέρου ευνοϊκή είναι η περίοδος αυτή για τα οικονομικά σας θέματα. Θα έχετε σημαντικά οφέλη από φόρους, δάνεια, ασφάλειες, κληρονομικά. Θέματα που έχουν σχέση με την ανταλλαγή συναισθημάτων αλλά κυρίως υλικών αγαθών τα οποία μοιράζεστε με άλλους, έρχονται στο προσκήνιο. Το κοινό σας εισόδημα με τον/την σύντροφο ή τον συνεταίρο θα έχει μια σταθερή ανάκαμψη. Όμως για να αισθανθείτε ασφαλείς χρειάζεστε να αποκτήσετε τον έλεγχο των κοινών χρημάτων με τον/ην σύντροφο σας.

Αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά και κατά κάποιον τρόπο πιστεύετε ότι δεν υπάρχει ισορροπία εσόδων – εξόδων ή ότι το δικό σας εισόδημα επιβαρύνεται με τις περισσότερες δαπάνες της κοινής σας ζωής. Με μια ειλικρινή συζήτηση μπορεί να διευθετηθεί το θέμα ήρεμα. Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου, η κοινωνική σας ζωή γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Έχετε ανάγκη να κάνετε καινούργιες, εντυπωσιακές γνωριμίες οι οποίες θα σας ανανεώσουν και θα σας βγάλουν από την ρουτίνα σας. Στρέφετε την προσοχή σας σε πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους οι οποίοι είναι πιο ταιριαστοί με την δική σας φύση και αποστρέφεστε τους νυν οι οποίοι σας προκαλούν βαρεμάρα και ανία.  Είναι δύσκολη αυτή η περίοδος για την αισθηματική σας ζωή. Πρέπει να δείξετε ψυχραιμία και ρεαλισμό στα γεγονότα που πιθανόν να ακολουθήσουν με τον νυν ερωτικό/η σας σύντροφο.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου, τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθείτε είναι το εισόδημα σας ή ότι για εσάς είναι πολύτιμο στην ζωή σας. Μπορεί ξεκινάτε ένα νέο επαγγελματικό σχέδιο ή αλλάζει η πηγή των εισοδημάτων σας. Πάντα να ελέγχετε τις δαπάνες σας και αποφύγετε τα περιττά έξοδα. Συγχρόνως εντείνονται και οι ανασφάλειες σας, ανησυχείτε για κάτι που εσείς θεωρείτε πολύτιμο στη ζωή σας είτε αυτό είναι πράγμα είτε πρόσωπο. Αυτό που θα σας βοηθήσει να νιώσετε ασφαλείς και σίγουροι είναι να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία δεν αγοράζεται ούτε έχει τιμή.

Εσείς του 1ου δεκαημέρου δεν έχετε να φοβάστε τίποτα, ιδιαίτερα στα οικονομικά σας. Ευκαιρίες για να αυξήσετε το εισόδημα σας θα έχετε αρκετές. Όμως εσείς οι Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου διατηρήστε την ψυχραιμία σας και ήπιους τόνους ειδικά όταν απευθύνεστε σε ανθρώπους που σας στηρίζουν διότι εσείς θα βγείτε οι χαμένοι μιας διαμάχης.

 

Σκορπιός 24/10 – 22/11

Μήνας γενεθλίων σας ο Νοέμβριος για τους περισσότερους Σκορπιούς, χρόνια σας πολλά λοιπόν και να περάσετε μια υπέροχη, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά. Την περίοδο αυτή, η τύχη είναι με το μέρος σας ιδιαίτερα για τους Σκορπιούς του 1ου δεκαημέρου, δραστηριοποιηθείτε και αρπάξτε τις ευκαιρίες οι οποίες θα σας δοθούν. Οι Σκορπιοί γεννημένοι στις αρχές του 2ου δεκαημέρου, η προσοχή σας στρέφεται προς τις πιο στενές σας σχέσεις, τον γάμο σας, μια στενή συναισθηματική σχέση, τις κοινωνικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις, ή τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους που δεν συμπαθείτε. Έχετε ανάγκη να αισθανθείτε σταθερότητα και ασφάλεια στις σχέσεις αυτές, γι αυτό θέλετε να είστε σίγουροι ότι σας αγαπούν και ότι μπορείτε να στηρίζεστε σ’ εκείνους.

Για να το πετύχετε όμως αυτό, θα πρέπει να τους αγαπάτε κι εσείς, να τους σέβεστε, να είστε καλοπροαίρετοι, γενναιόδωροι και να ανταποδίδετε στα ίσα την όποια εύνοια η οποία σας δίδεται. Πρέπει να γίνετε πιο ευέλικτοι, πιο διαλλακτικοί και να μην εμμένετε σε συμπεριφορές οι οποίες δεν λειτούργησαν στο παρελθόν.

Εσείς οι Σκορπιοί του 3ου δεκαημέρου, σκέφτεστε να κάνετε κάποιες αλλαγές στην εργασία σας, έχετε προοδευτικές ιδέες τις οποίες θα προσπαθήσετε να τις υλοποιήσετε. Προσοχή όμως γιατί αυτό το διάστημα δεν βρίσκεστε σε κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση για να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή. Είστε αρκετά αγχωμένοι και μπορεί να κάνετε λάθη τα οποία θα σας φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που σχεδιάζετε. Αποφύγετε με κάθε τρόπο οτιδήποτε δεν είναι σύννομο γιατί θα βρεθείτε μπλεγμένοι. Αποφύγετε επίσης να διακινδυνέψετε μια σταθερή σχέση για μια παράνομη περιστασιακή σχέση.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα εσείς οι Σκορπιοί του 3ου δεκαημέρου, το ενδιαφέρον σας εστιάζεται σε θέματα προσωπικά. Επικεντρώνεστε πολύ στον εαυτό σας τώρα γι αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να συνεργαστείτε αρμονικά με τους δικούς σας ανθρώπους, χωρίς εγωισμούς και υπερβολικούς συναισθηματισμούς. Μια καινούργια ζωή ανατέλλει για κάποιους από εσάς όπου μπορεί να σας αλλάξει και να γιατρέψει τα τραύματα του παρελθόντος.

Εσείς οι Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου πρέπει να παραμείνετε συγκαταβατικοί και ευγενικοί με τους κοντινούς σας ανθρώπους ή με τους ανθρώπους που συναντάτε στις καθημερινές σας συναλλαγές. Το άγχος και ο εκνευρισμός δεν έχουν ποτέ θετικά αποτελέσματα.

 

Τοξότης 23/11 – 21/12

Κύρια απασχόληση σας τώρα, είναι να εξασφαλίσετε τα αναγκαία για να ζείτε άνετα, ιδιαίτερα για τους Τοξότες στο τέλος του 1ου και αρχές του 2ου δεκαημέρου. Χρειάζεστε σταθερότητα και ασφάλεια στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική σας ζωή, αλλά και να περνάτε άνετα χωρίς να υποφέρετε από στερήσεις. Έτσι λοιπόν συγκεντρώνετε όλες σας τις ενέργειες και όλες σας τις προσπάθειες στις άμεσες ανάγκες της καθημερινότητας.

Παραμείνετε ευέλικτοι για να ξεφεύγετε από τα οποιαδήποτε εμπόδια και προσαρμοστείτε στις αλλαγές που θα χρειαστεί να γίνουν στην καθημερινότητα ή στην εργασία σας. Αυτή την περίοδο ευνοούνται οι επαγγελματικές σας σχέσεις και συγχρόνως αυξάνεται η παραγωγικότητα, η αποτελεσματικότητα σας και ότι άλλο χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το έργο με το οποίο έχετε καταπιαστεί. Το ενδιαφέρον σας επίσης στρέφεται στην υγεία και στην βελτίωση των διατροφικών σας συνηθειών αν και δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό τώρα. Τοξότες του 3ου δεκαημέρου μια ερωτική ή μια φιλική σχέση μπορεί να διαλυθεί εντελώς ξαφνικά.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα Τοξότες του 3ου δεκαημέρου, η απομόνωση είναι ότι καλύτερο για εσάς, αφού έτσι σας δίδεται η δυνατότητα να ξεκουραστείτε. Η προστασία της υγείας σας θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα σας. Κούραση, άγχος, θυμός και κάποιες περίεργες φοβίες, βγαίνουν αυτό τον καιρό και το μόνο που αναζητάτε είναι, να αποφορτιστείτε από τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν συσσωρευτεί στην ψυχή σας από τα περίεργα γεγονότα που σας έχουν συμβεί τελευταία.

Παραμείνετε έντιμοι και συνεπείς στις πεποιθήσεις σας για να μην σας εμπλέξουν κάποιοι σε οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες. Εσείς του 1ου δεκαημέρου αισθάνεστε υπέροχα όταν μένετε για λίγο μόνοι με τον εαυτό σας. Αυτό το διάστημα θα μάθετε κάποιες αλήθειες για καταστάσεις ή ανθρώπους που δεν γνωρίζατε πριν. Επίσης θα μάθετε γεγονότα της παιδικής σας ηλικίας τα οποία αγνοούσατε.

Αυτή η αποκάλυψη θα σας γεμίσει νοσταλγία και ευχαρίστηση. Τοξότες του 2ου δεκαημέρου αποφύγετε με κάθε τρόπο να εμπλέξετε την φιλία με οικονομικά ζητήματα. Σε καμία περίπτωση μην δανείσετε ούτε χρήματα αλλά ούτε και αυτοκίνητο σε φίλους και επιπλέον να μην δανειστείτε ούτε κι εσείς.

 

Αιγόκερως 22/12 – 19/1

Ετοιμαστείτε να ζήσετε ήρεμες, όμορφες και ρομαντικές στιγμές με τον άνθρωπο που αγαπάτε περισσότερο, τον ερωτικό σας σύντροφο ή το παιδί σας. Κάποιοι από σας έχετε ταλαιπωρηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό, όμως, αυτός ο μήνας για τους Αιγόκερους (και ιδιαίτερα για εκείνους του 1ου του 3ου και αρχές του 2ου δεκαημέρου), είναι πολύ όμορφος. Η διάθεση σας αλλάζει και είστε ανοιχτοί και έτοιμοι να ριχτείτε στο παιχνίδι του φλερτ και του έρωτα. Αφήνετε πίσω τις δυσκολίες και τα προβλήματα, ανακτάτε πάλι την χαμένη εμπιστοσύνη σας προς τους ανθρώπους και ερωτεύεστε την ίδια την ζωή. Η ερωτική σας ζωή αποκτά σταθερότητα ή επισημοποιείται.

Ο έρωτας (ανάλογα το προσωπικό σας ωροσκόπιο), θα σας ανανεώσει και θα σας κάνει να λάμψετε από χαρά και να απολαμβάνετε την ζωή και με τις πέντε αισθήσεις. Όσοι από σας είστε γονείς θα αφιερώσετε περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο σας στα παιδιά σας. Το έχετε πολύ ανάγκη αυτό και είναι κάτι που σας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου πρέπει παραμείνετε ψύχραιμοι το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, διότι αν εμπλακείτε σε καυγάδες μπορεί να υπάρξει ρήξη στις σχέσεις με ένα πρόσωπο από την οικογένεια σας.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου, το ενδιαφέρον σας επικεντρώνεται στις επαφές σας με άλλους ανθρώπους, φίλους ή ομάδες σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Είναι κατάλληλη η περίοδος αυτή για μια γόνιμη επαφή και ενίσχυση των δεσμών σας με τους άλλους στο πλαίσιο της ομαδικής δραστηριότητας. Οι φίλοι υποστηρίζουν σταθερά τις επιλογές και τα σχέδια σας. Όμως εσείς δεν τους εμπιστεύεστε όλους γιατί στο παρελθόν κάποιοι σας πλήγωσαν και τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό.

Η ανάγκη σας να αφήσετε πίσω ότι σας πονά, σας ωθεί να εκφράσετε αυτά που κρατάτε μέσα σας τόσο καιρό και να ξεκαθαρίσετε με ποιους φίλους θα συνεχίσετε και ποιους θα αφήσετε πίσω σας. Ενώ εσείς του 1ου δεκαημέρου ο φιλικός και κοινωνικός σας κύκλος διευρύνεται σημαντικά και αφιερώνετε πολύ χρόνο με τις παρέες σας κάτι που σας γεμίζει χαρά και ευχαρίστηση.

Ενώ εσείς του 2ου δεκαημέρου, γίνεστε πολύ σκληροί και επικριτικοί με ανθρώπους που θα έπρεπε να έχετε με το μέρος σας. Ανταγωνισμοί και φιλοδοξίες μπαίνουν στη μέση και θα χαλάσουν σχέσεις που στο μέλλον θα σας χρειαστούν.

 

Υδροχόος 20/1 – 18/2

Υδροχόοι γεννημένοι κοντά το τέλος του Ιανουαρίου, η ανάγκη σας να ξεφύγετε από τις απαιτήσεις της κοινωνικής και επαγγελματικής σας ζωής είναι έντονη και τώρα χρειάζεστε χαλάρωση και ηρεμία μέσα σε μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, σε ένα οικείο, όμορφο και ασφαλές περιβάλλον. Ότι επιθυμείτε πολύ, το πετυχαίνετε αυτή την περίοδο. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αναπτύξετε την αίσθηση της εσωτερικής πληρότητας για να μπορέσετε να βγείτε στο κοινωνικό περιβάλλον σίγουροι για τον εαυτό σας. Η εστίαση της προσοχής σας στην οικογένεια και στο σπίτι ως ακίνητο θα είναι έντονη και θα έχει στόχο την βελτίωση των σχέσεων σας με τα μέλη της οικογένειας αλλά και την ανακαίνιση ή την αλλαγή της κατοικίας σας.

Εσείς οι Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου να περιμένετε ευνοϊκές εξελίξεις στο επαγγελματικό σας τομέα, στην φήμη και την κοινωνική σας καταξίωση. Υπάρχει τώρα ανοιχτό πεδίο δράσης αλλά πρέπει να το εκμεταλλευθείτε κατάλληλα. Μην απαιτείτε περισσότερα από τα προσόντα που διαθέτετε και από αυτά που αξίζετε αλλά και να μην φοβάστε να αναλάβετε τις ευθύνες εκείνες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την επαγγελματική και την κοινωνική σας θέση.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου, οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου, η προσοχή σας στρέφεται σε επαγγελματικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα. Έχετε ήδη ολοκληρώσει τα θέματα του σπιτιού ή της οικογένειας τα οποία σας απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα και τώρα είναι η στιγμή για να αφοσιωθείτε στην καριέρα σας.

Ευνοϊκές θα είναι οι εξελίξεις για εσάς στον επαγγελματικό τομέα, την φήμη, την υπόληψη και την κοινωνική σας καθιέρωση, μετά τις ατυχίες τις οποίες αντιμετωπίσατε τελευταία. Θα πρέπει λοιπόν για να πετύχουν τα επαγγελματικά σας σχέδια, να προβάλλετε προς τα έξω τα ταλέντα και τα επιτεύγματα σας.

Η προώθηση των δεξιοτήτων σας, θα σας βοηθήσει να κάνετε μια καινούργια αρχή για να βελτιώσετε την θέση σας στον χώρο δουλειάς. Εσείς οι Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου, οπωσδήποτε πρέπει αποφύγετε να προκαλέσετε τους νόμους και την τάξη γιατί θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση.

.

Ιχθείς 19/2 – 20/3

Το διάστημα αυτό ιδιαίτερα οι Ιχθείς γεννημένοι στις αρχές του 2ου δεκαημέρου, βρίσκετε ένα τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο, ο οποίος θα σας κάνει πιο αγαπητούς και ευχάριστους και θα σας προστατεύει από παρεξηγήσεις και διαφωνίες στις καθημερινές συναντήσεις και δοσοληψίες με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Θα νοιώθετε την επιθυμία να βρίσκεστε πιο συχνά με άτομα τα οποία σας δίνουν ευχαρίστηση και σας κάνουν να ξεχνάτε τα όποια προβλήματα σας. Σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε ουσιαστικές και σταθερές σχέσεις με τους κοντινούς σας ανθρώπους, αδέλφια, εξαδέλφια και συγγενείς.

Επιτυγχάνετε αυτόν τον στόχο σας με μεγάλη ευκολία επειδή κι εσείς είστε καλοπροαίρετοι, ευγενικοί και γλυκομίλητοι. Απολαμβάνετε με μεγάλη ευχαρίστηση την συντροφιά και τον ήρεμο διάλογο μαζί τους. Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου, ο τρόπος που εξασφαλίζετε τα προς το ζην θα αλλάξει και να είστε προετοιμασμένοι για κάθε απρόοπτη κατάσταση που θα συναντήσετε. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα στο εισόδημα σας, υπάρχει το ενδεχόμενο, εντελώς ξαφνικά να έχετε απώλειες στο εισόδημα το δικό σας ή του/ης συντρόφου σας, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εσάς. Μην επενδύετε αυτή την περίοδο κεφάλαια σε επιχειρήσεις, ούτε να δανείζεστε χρήματα.

Μετά τις 18 Νοεμβρίου, οι Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου, αισθάνεστε ότι πλήττετε και θα αναζητήσετε τρόπους για να ξεφύγετε από την ρουτίνα σας. Ίσως ξεκινήσετε κάποιες δραστηριότητες οι οποίες διευρύνουν το μυαλό σας πχ. να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο το οποίο θα εξάψει την φαντασία σας ή να προγραμματίσετε ένα μακρινό ταξίδι. Μια καλή ευκαιρία είναι να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι-επίσκεψη σε αγαπημένα πρόσωπα ή σε κάποιο μέρος το οποίο δεν έχετε επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν.

Αισθάνεστε την ανάγκη, αυτή την περίοδο να ψάχνετε σε βάθος, την αλήθεια των πραγμάτων. Δεν επαναπαύεστε με τις φήμες, ούτε με απλές πληροφορίες, αλλά ψάχνετε σε βάθος τα πράγματα, ιδιαίτερα αν κάποιο θέμα είναι ζωτικής σημασίας για σας. Ιχθείς του 1ου δεκαημέρου έχετε την εύνοια της τύχης αυτή την περίοδο, γι αυτό εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες οι οποίες σας δίδονται για να βελτιώσετε τις συνθήκες στην ζωή σας, να έχετε επιτυχία σε νομικές εκκρεμότητες ή στις σπουδές σας.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη